Ръководство за настройка на QNAP VPN: Как да инсталирате клиента на сървъра на OpenVPN NAS

Ръководство за настройка на QNAP VPN - Как да инсталирате клиента на сървъра на OpenVPN NAS

NAS системите са удобни, тъй като ви позволяват да получите достъп до вашите файлове от всяка точка на света. Въпреки това, всеки, който наблюдава вашата мрежа (вашия доставчик на интернет услуги, например, или правителството), може да види всеки един пакет данни, който изпращате или получавате. За някои доставчици на интернет услуги дори е известно, че ограничават скоростта на мрежата на потребителите, които изтеглят много, така че ако съхранявате големи файлове, това може да е истински проблем.

За щастие има лесен начин да защитите мрежовия си трафик: просто инсталирайте виртуална частна мрежа (VPN) на вашия NAS. Това ще кодира всеки байт информация, която изпращате или получавате, като гарантирате, че сте единственият човек, който знае кои файлове са изтеглени. Най-хубавото е, че можете да инсталирате VPN клиент на QNAP NAS сървър само за няколко минути.

Преди да започнем, ето кратка обобщена информация за най-добрите VPN за вашия QNAP NAS сървър.

Най-добър QNAP VPN:

 1. ExpressVPN: Нашият номер 1 избор за QNAP NAS сървъри. ExpressVPN може да се похвали с мощни функции за сигурност, силна защита на поверителността и постоянно висока скорост.
 2. CyberGhost: Най-добрият бюджетен VPN за QNAP. Висока скорост, над 5000 сървъра в 90 страни и широк спектър от функции за сигурност.
 3. NordVPN:  Добър всеобхват. NordVPN е бърза и сигурна услуга, която не поддържа никакви журнали.
 4. IPVanish: С надеждни, високоскоростни връзки, политика без регистрация и силни защитни функции, IPVanish улеснява използването на NAS системи анонимно.
 5. PrivateVPN: Много бърза услуга, която взима сериозно сигурността ви и изобщо не поддържа никакви дневници.
 6. Surfshark: Този VPN осигурява прилична скорост и поддържа вашия трафик частен с разширени функции за защита и политика с нулева регистрация.

Как да инсталирате OpenVPN клиент на вашия QNAP NAS

Въпреки че инсталирането на OpenVPN клиент на NAS сървър е малко по-различно от инсталирането на PPTP или L2TP / IPsec клиент, добрата новина е, че може да се направи само в три стъпки. Процесът е един и същ, независимо кой доставчик на VPN сте с. Просто следвайте инструкциите по-долу, за да инсталирате OpenVPN в QNAP NAS системи:

Стъпка 1: Кажете на QNAP, че искате да използвате VPN

Първо, уверете се, че използвате QNAP 2, тъй като някои VPN имат проблеми с поддържането на връзка с по-старата версия. След като надстроите, влезте в QNAP устройството си.

След това проверете дали вече имате QVPN услуга инсталирани. Ако е така, страхотно - щракнете върху него, за да преминете към страницата за управление на VPN. Ако не, можете да изтеглите тази услуга от App Center.

Щракнете върху VPN сървър опция в списъка отляво, за да го разширите. След това изберете OpenVPN и се уверете, че има отметка в полето, маркирано Активиране на OpenVPN сървър.

Стъпка 2: Импортирайте .OVPN файлове и конфигурирайте връзката

Ръководство за настройка на QNAP VPN: Как да инсталирате клиента на сървъра на OpenVPN NAS

Сега ще бъдете помолени да импортирате OVPN файл. Това съхранява цялата информация, която сървърът трябва да създаде OpenVPN връзка с един от сървърите на вашия доставчик на VPN. Препоръчваме да използвате ExpressVPN, но по-долу ще намерите OVPN файловите места за всичките шест от най-добрите VPN за NAS сървъри. Ако използвате друг доставчик, често можете да намерите тези файлове, свързани с това в ръководството за инсталиране на Linux.

 • ExpressVPN: https://www.expressvpn.com/setup#manual
 • CyberGhost: https://my.cyberghostvpn.com/en_US/devices/other/add-other
 • NordVPN: https://nordvpn.com/ovpn/
 • IPVanish: https://www.ipvanish.com/software/configs/configs.zip
 • PrivateVPN: https://privatevpn.com/support/getting-started/miscellaneous/openvpn/openvpn-configurations-files
 • Surfshark: https://account.surfshark.com/setup/manual

Изтеглете OVPN файловете и преценете кой сървър искате да използвате вашия NAS. Като цяло е добре да изберете сървър, който е доста близо до вашето местоположение, тъй като това свежда латентността на връзката до минимум. Когато вземете решение, импортирайте съответния OVPN файл.

Ще се отвори нов прозорец с искане за допълнителна информация. Дайте име на връзката си и въведете вашите VPN идентификационни данни за вход в Потребител и парола кутии. Уверете се, че маската на подмрежата е зададена на „255.255.255.0“.

Активиране на Използвайте шлюза по подразбиране в отдалечената мрежа и Свържете се отново при загуба на VPN връзка настроики. Щракнете върху Приложи бутон в долната част на страницата. Сега трябва да видите новосъздадената връзка, посочена на главния екран на QVPN. Накрая щракнете Connect.

Стъпка 3: Тествайте VPN връзката

Сега остава само да се уверите, че всичко работи по предназначение. Това е малко по-сложно от тестването на VPN на компютър или мобилно устройство, но все пак е доста просто:

 1. Първо, посетете IPmagnet и копирайте адреса на връзката на магнита. Не забравяйте да държите тази страница отворена!
 2. Върнете се към QNAP и отворете Изтеглете станция.
 3. В горната част на страницата ще видите а плюс икона. Кликнете върху това и изберете Входен URL адрес.
 4. Поставете адреса на магнита от по-рано. Кликнете Следващия, тогава Приложи.
 5. Върнете се на страницата на IPmagnet. Ще забележите, че се е появил втори IP адрес. Ако тези два адреса са различни, успешно сте инсталирали VPN на вашия NAS сървър.

Защо моят NASN VPN не работи правилно?

Поради общата сложност на мрежовия софтуер и множеството различни модели на NAS, които предлага QNAP, често е трудно да се установи причината за даден проблем. Има обаче няколко неща, които можете да направите, за да се погрижите за най-често срещаните проблеми.

 1. Най-честата грешка, която хората правят е да въведат неправилно своето потребителско име или парола за VPN. В резултат на това това е първото нещо, което трябва да проверите.
 2. Надстройте до най-новия фърмуер за вашето устройство и докато сте на него, проверете и за QVPN актуализации, тъй като някои VPN няма да работят с оригиналната версия.
 3. Опитайте да импортирате от своя страна OVPN файла за няколко различни сървъра. Това трябва да ви даде представа дали проблемът е с вас или с вашия VPN доставчик.
 4. Ако всичко друго не успее, свържете се с екипа за поддръжка на вашия VPN. Те се справят с подобни проблеми всеки ден и трябва да могат да ви дадат по-задълбочени съвети.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 31 =

Adblock
detector