TVAddons се завръща на фона на жестока правна битка. Ето какво предстои (ИНТЕРВЮ)

tvaddons.co

Спирането на TVAddons, което управлява най-популярното хранилище Kodi в света за добавки на трети страни с над 40 милиона уникални активни потребители, предизвика огромна промяна в общността на Kodi. Много добавки и хранилища затвориха магазина. Други станаха, за да заемат мястото им. Само за два месеца, откакто TVAddons за първи път излезе офлайн, потребителите на Kodi трябваше да преразгледат как те предават съдържание.

Сега TVAddons се завърна, този път с поглед към легално, лицензирано съдържание. Но поради продължаващата съдебна битка между основателя на сайта и кой е от телекомуникационните гиганти в Канада, TVAddons трябваше да започне от нулата. Останали в процеса на обжалване, всички първоначални уеб домейни и акаунти в социалните медии на TVAddon бяха иззети от адвокатска кантора. Това означава, че трябва да си върне резервното копие в класациите за търсене и да се опита да мигрира последователи към нови акаунти във Facebook и Twitter.

„Поради факта, че временно загубихме оригиналното си име на домейн, сега заседнахме да възстановяваме класирането на търсачките си от нулата“, казва представител на TVAddons, който поиска да не бъде кръстен, казва пред Comparitech. „Също така нямаме начин да се свържем с повечето от нашите потребители, за да им съобщим какво се случва, тъй като никога не сме изисквали регистрация за инсталиране на addon.“

Въпреки че шансовете на Адам Лакман изглеждат многообещаващи в съда, той вече е набрал над 100 000 долара съдебни разноски и тази цифра се очаква само да нарасне. Екипът моли за дарения в подкрепа на неговия случай, което би могло да създаде мащабен прецедент за онлайн стрийминг в Канада и извън нея.

„Над и извън нашите законови изисквания“

В основата на първоначалния дебат в съда е дали е незаконно предоставянето на достъп до услуги, които се свързват с пиратски, защитени с авторски права материали. TVAddons казва, че никога не е хоствал или е бил свързан директно с някой подобен материал, но хранилището Fusion направи хост добавки, които съдържаха такива връзки. Въпреки двете степени на раздяла между TVAddons и пиратски материали - и факта, че по-малко от един процент добавки в хранилището се считат за „нарушаващи“ - съдия издаде инвазивна заповед на Антон Пилър, довела до изземването на физическите и дигитална собственост, включително имена на домейни и акаунти в социални медии. Друг съдия постанови заповедта на Антон Пилър за незаконосъобразна, но това решение е обжалвано. Докато това обжалване не стигне до съда, законността на хранилища като Fusion остава в крайници, а домейните и акаунтите на TVAddons все още се съхраняват от трета страна от името на съда.

„Незаконното съдържание се качва в YouTube през цялото време, но те не се съдят. Те се уведомяват за нарушението от отговорния носител на правата и го отстраняват “, казва TVAddons. „Винаги сме спазвали известия за отнемане и не сме получавали такива в случая с ищците от Канада.“

Очаква се обжалването да започне през следващите осем до 14 месеца. TVAddons казва, че докато се чуе жалбата, тя ще премине „над и извън нашите законови изисквания“, за да гарантира, че лицензите за съдържание могат да бъдат лесно проверени за всички добавки в неговото хранилище.

„По принцип, ако не можем да потвърдим лиценза от пръв поглед, засега няма да го разрешим. Това определено създава ограничения за законното развитие и творчество, което е гадно ”, казва представителят. „Много законни добавки могат да бъдат забранени погрешно в резултат на това, всъщност няма централна база данни с авторски права, с която можем да се консултираме, така че е нещо трудно.“

Мнозина от общността на Kodi са скептично настроени дали хранилище, което съдържа само законни добавки, дори ще бъде привлекателно за огромното мнозинство от потребителите. Тези опасения са сложени от конкурентни хранилища и инсталатори като Ares Wizard, които все още съдържат „нарушаващи“ добавки и се опитват да извлекат полза от падането на Fusion и Indigo. Въпреки това TVAddons изглежда уверен, че ще възвърне своя трон.

„Хората винаги ще гледат на нас като на най-надеждния източник за удобна за начинаещите информация на Kodi и неофициални добавки“, обяснява представителят на TVAddons. „Не е нужно да се състезаваме с никого. Ще внесем иновации. "

TVAddons останаха плътно настроени относно това, което биха могли да бъдат тези иновации, само казвайки: „В нашето хранилище на общността вече имаме множество законни добавки и предстоят някои много иновативни и революционни неща.“

Comparitech попита дали смята, че Арес също ще се изправи пред правни проблеми.

„Различни неща, но въз основа на разглеждането на съдържанието на сайта им и на факта, че използват Google Adsense, предполагам, че в бъдеще вероятно ще възникнат проблеми“, казва той. „TV ADDONS винаги са спазвали закона и са предприели големи предпазни мерки за гарантиране на поверителност и сигурност. Не мога да кажа, че за други сайтове.“

Говорителят казва, че TVAddons никога не е за „нарушаване на добавките“, а за Kodi addons като цяло. Когато беше притиснат дали членовете на екипа на TVAddons са работили върху Exodus, една от най-популярните добавки за нарушаване, той отказа да коментира „поради настоящото съдебно производство“.

„Повечето от тези хора са дезинформирани“

Друго притеснение, което възникна успоредно с възкресението на TVAddons, е дали сайтът и неговите услуги са безопасни или не. Потребителите в reddit и социалните медии изразиха загриженост дали новите TVAddons могат да бъдат някакъв вид пчелна пита. Някои спекулират, че потребителите могат да станат жертва на кражба на данни от назначената от съда канадска адвокатска кантора, която притежава оригиналния домейн.

TVAddons напълно отрича тези слухове, заявявайки: „Повечето от тези хора са дезинформирани. Телевизионните ADDONS домейни не са собственост на никого, освен на TV ADDONS. Те се държат от трето лице от името на съда, докато жалбата на ищците може да бъде разгледана. Призивите са много трудни за печелене, но дори и да загубим, това не означава, че тези компании някога ще получат достъп до нашите домейни. Загубата на дело не означава, че уебсайтът трябва да бъде затворен за постоянно, много уебсайтове се съдят всеки ден, те получават глоба и това е това. "

TVAddons подозира, че конкурентите се уверяват, че работи със своите опоненти в съда за създаване на някакъв вид пчелна пита.

„Слуховете, които се разпространяват, идват най-вече от организации, които винаги са имали голям интерес към провала на телевизионните ADDONS, така че да могат да спечелят от смъртта ни, като печелят пари от нищо неподозиращи потребители, които търсят бърза телевизионна поправка.“

„Само защото виждате човек на лодка, това не означава, че го притежава“

TVAddons моли членовете на своята общност да дарят пари, за да помогнат за плащането на законните такси на Lackman. Искането за средства възникна приблизително по същото време, когато снимка на Лакман на лодка направи обиколките в няколко блога. Предвид оптиката са всичко, някои се усъмниха дали Лакман наистина има нужда от парите и дали правната борба е полезно начинание.

adam_lackman

„Само защото виждате човек на лодка, не означава, че го притежава. Дали хората биха предпочели той да направи своя дебют в интернет да изглежда като бездомник? Никой не моли за нечии пари, всъщност, дори ако целта ни за дарение е 250 000 щатски долара, тя все още няма да покрие всичките ни съдебни разходи “, заяви TVAddons. „Никой не проси никого за пари. Ако хората искат да ни видят преобладаващи, те могат да дарят. Ако хората оценят годините на обслужване, които сме предоставили безплатно, те могат да дарят. Ако хората искат да видят големите компании да бъдат отговорни за нарушаване на закона и правата на нашия основател, те могат да дарят. "

В миналото TVAddons правеше пари от партньорски връзки, разположени в две публикации в блога, които често и видно бяха свързани с други страници: списък с препоръчани VPN и списък с устройства, които управляват Kodi. Тези публикации са публикувани отново на новия сайт, но TVAddons обяснява, че „никога не се е управлявал като бизнес, финансовата печалба никога не е била поставена пред потребителското изживяване и върху потребителите никога не е бил принуждаван да плаща за нищо“.

Сайтът в предишния домейн също включва бутони за дарение в страничната лента.

Според съдебните документи TVAddons е бил основният източник на доходи на Лакман и отрязването му от него е неподправен начин да му попречи да осигури достатъчна защита.

Лакман име ли имена?

Докладите на държавните разпитвачи представиха на Lackman списък с 30 имена на хора, които може да работят с услуги или сайтове, подобни на TVAddons. От него беше помолено да предостави информация за тези хора. Мнозина от общността на Kodi са изразили безпокойство, че Лакман може да има „имена“ в резултат. Но нашият контакт в TVAddons казва, че това просто не е вярно.

„Само вчера се смеех как хората, които не могат да четат, разпространяват дезинформация. Никъде не се казва, че господин Лакман се е отказал от някакви имена “, казва той. „Той беше най-големият защитник на поверителността в нашата общност. Той никога не би си позволил да знае самоличността на някой друг в общността, включително тези на нашите членове на екипа. Без да знае ничия самоличност, как би могъл да се откаже от някого? "

По-широко въздействие

Съдбата на Lackman и TVAddons може да постави прецедент за неофициални стрийминг услуги както на Kodi, така и извън него за години напред. Но TVAddons беше скептично настроен, че делото на съда има голям ефект върху стрийминга като цяло.

„Не мисля, че това е повлияло на дебата за онлайн стрийминг, но мисля, че е отворило погледа на обществеността на факта, че големите корпорации пренебрегват закона, когато това е в техен интерес“, заяви представителят. „Те успяха да манипулират правната система, за да постигнат целта си да унищожат нашия уебсайт, въпреки че съдът вече постанови всички наши домейни да бъдат върнати при нас и че те нарушиха правата на нашия основател.“

Той гордо заяви: „TVADDONS изгради общността на Kodi addon от нищо, когато започнахме, че няма нито един резултат от търсенето в Google за нищо, свързано с XBMC addon.“

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 60

Adblock
detector