10 најбољих бесплатних блокатора огласа за уклањање огласа и скочних прозора

10 најбољих бесплатних блокатора огласа за уклањање огласа и скочних прозора


Блокери огласа један су од најбољих начина да осигурате своју приватност на мрежи, смањите неред на веб локацијама и избегнете огласе који су заражени шпијунским софтвером. Иако је сигурно могуће пронаћи плаћени софтвер за блокирање огласа, нема разлога да трошите новац на њега. Већина најбољих блокатора огласа потпуно је бесплатна за употребу. Ова листа најбољих бесплатних блокатора огласа садржи мешавину високо ефикасних алата за Цхроме, Фирефок и још много тога.

Најбољи бесплатни блокери огласа за 2019. годину

Из нашег истраживања, најбољи бесплатни адблокери 2019. године су:

 1. Стаје фер Адблоцкер
 2. Опера Бровсер
 3. АдЛоцк
 4. АдБлоцк Плус
 5. уБлоцк Плус Адблоцкер
 6. Попер Блоцкер
 7. Трустнав Адблоцкер
 8. Адблоцкер Ултимате
 9. НоСцрипт
 10. АдГуард (више није увек бесплатно)

Блокери огласа су очигледно решење за уклањање нежељених огласа на вебу. Плаћени блокери огласа обично су најбоља опција ако желите нешто што најбоље функционише, али многи бесплатни блокатори огласа могу једноставно посао обавити за вас.

Испод ћете пронаћи наш детаљни преглед најбољих бесплатних блокатора огласа. Међутим, ниједан блокатор огласа није савршен, тако да ћете можда требати испробати више опција да бисте пронашли одговарајући.

Белешка: Ако се само желите решити досадних поп-уп огласа, погледајте наш водич на најбољи блокери огласа за скочне прозоре.

Врсте огласа и методе рангирања

Не само да постоји више типова реклама на које можете наићи, постоји више начина да блокирате огласе. На крају, како блокатор огласа блокира огласе није толико важно све док не омета вашу способност ефикасног прегледавања веба и не нарушава вашу приватност. Уз то, добар блокатор огласа блокират ће већину врста огласа.

Током истраживања најбољих бесплатних блокатора огласа тражили смо следеће критеријуме

 • Увек бесплатно, без платног зида за важне карактеристике
 • Добре оцене корисника
 • Не требате налог да бисте користили услуге
 • Недавно ажурирано (у последњих 12 месеци)
 • Лако доступан као додатак за најмање један прегледач или оперативни систем
 • Блокира „приказне огласе“ (плутајући, скочни прозори, транспарент, видео, статична слика, позадина, текстуални огласи)
 • Блокира стриминг видео огласа (као што је ИоуТубе)

Иницијално смо тестирали и престицијске огласе и међупросторне огласе (оне који учитавају екран пре вашег садржаја и често укључују одбројавање). Међутим, откад је Гоогле лансирао свој уграђени блокатор огласа за Цхроме и почео кажњавати веб локације у Гоогле претрагама због неповољних пракси оглашавања, већина угледних веб локација је овај стил оглашавања умањио или елиминисао, чинећи их тешким за проналажење ефикасног тестирања. Наведимо их само тамо где су доступни, али их нисмо укључили у разматрање рејтинга.

Наш тест је посебно користио неколико одабраних веб локација са различитим врстама огласа. Они укључују Форбес.цом, Фарк.цом, ИоуТубе и ОрландоСентинел.цом. У случају Орландо Сентинел, открили смо да та веб локација користи прилично агресивне рекламе које већина блокатора огласа покушава да блокира. У ствари, само неколико блокатора огласа на нашој листи ефикасно је блокирало све огласе на Орландо Сентинел.

Доле наведени бесплатни блокатори огласа нису се морали испуњавати све критеријума за прављење листе, али што је више могуће. Оцењивали смо сваки бесплатни блокатор огласа на основу тих критеријума и доделили резултат на основу ефикасности. Поред тога, са изузетком Стандс Фаир Адблоцкер-а, сви доле наведени адблокери су софтвер отвореног кода.

Такође видети: Како зауставити вашег Интернет провајдера да прати вашу активност

Најбољи блокери огласа - Додаци и апликације прегледача

Најбоља опција за блокирање огласа је инсталирање додатка за прегледач или коришћење веб прегледача који већ има уграђени блокер. Додаци прегледача или уграђени блокери огласа могу да комуницирају са веб локацијама које користите много тачније од самосталног програма који ради на рачунару у позадини..

Станд Фаир АдБлоцкер

Овај блокатор огласа само за Цхроме је додатак слабог утицаја који ради управо оно што је намењен. Можете блокирати све врсте огласа помоћу овог додатка, при чему је најочитије ограничење то што је доступан само као додатак за Цхроме. Сајам штандова АдБлоцкер није дизајниран за блокирање велепродаје огласа, мада га можете користити за то. Компанија верује у фер оглашавање и охрабрује кориснике да додају листу одређених огласа са различитих сајтова.

бесплатни блокатор огласа

Срећом, штандови испуњавају своја обећања о блокирању огласа. То је укључивало и агресивније рекламе пронађене на Орландо Сентинел, као и друге приказне огласе, видео-огласе са аутоматским репродукцијом и огласе на ИоуТубе-у.

Резултат: 7/7

Најбоље Особине: Блокирајте огласе на Фацебооку и претражите огласе на Гоогле-у.

Ради са: Хром

Опера Бровсер

Ако тражите потпуно укључено блокирање огласа без гњаваже додатака, Опера прегледач је одличан извор. Опера је један од најбржих и најбоље изграђених претраживача око себе и један је од првих веб прегледача који имају уграђени блокатор огласа.

бесплатни блокатори огласа

Оперов блокатор огласа такође добро функционише. Након што га укључите у подешавањима, видећете да блокира готово сваки оглас на који наиђете. Једини изузетак који сам пронашао је да није успео да блокира међупросторне огласе уобичајене на Форбесу (цитатни оглас који се често појављује пре читања чланка). Већина осталих блокатора огласа које смо тестирали блокирала је оглас компаније Форбес. Уз то, Опера блокира све друге врсте огласа које смо тестирали, укључујући оне на Орландо Сентинел.

Резултат: 7/7

Најбоља особина: Уграђен је у веб прегледач, лака листа

Ради са: Хром

АдЛоцк

АдЛоцк је најновији унос на нашој листи, али његова ефикасност се нашла на врху наших препоручених опција. Далеко од додавања прегледача, АдЛоцк нуди и Виндовс и Андроид алате који помажу у блокирању огласа у вашим апликацијама. Чак садржи родитељски алат у радовима за који ћемо бити заинтересирани да тестирамо када буду доступни. Као бесплатни додатак прегледача на Цхромеу, открили смо да је АдЛоцк изузетно моћан и агресиван алат на све исправне начине.

бесплатни блокери огласа адлоцк

АдЛоцк је осмишљен тако да се ослободи свих облика огласа и, осим једног изузетка, уклони све огласе које смо тестирали на различитим веб локацијама. Једина веб локација која је управљала силом преко АдЛоцковог филтра била је веб локација Орландо Сентинел. Открили смо да је та веб локација покренула и готово сваки други алат за блокирање огласа на нашој листи, тако да није био велики ударац против АдЛоцк-ове услуге. У овом случају, АдЛоцк је блокирао сваки други оглас на страницама које смо тестирали, укључујући огласе на ИоуТубе-у, аутоматске репродукције видео огласа и скочне огласе, да набројимо неколико.

Алат је подразумевано дизајниран да блокира све могуће врсте огласа на које наиђете. Веб локацију можете лако да додате кликом на „Подешавања“, а затим на „Бели списак“. Такође ћете моћи да пребаците неколико додатних поставки филтра тамо ако одлучите. Вероватно су, међутим, да ћете вероватно желети да их оставите на миру.

АдЛоцк је онај за гледање и зарађивање високих оцена на основу наших критеријума. Можда ће се исплатити рачуна о његовим плаћеним алатима, али без бесплатног пробног тестирања, препоручујемо да се заложите са бесплатним опцијама за Цхроме, Виндовс и Андроид Цхроме..

Резултат: 6.5 / 7

Најбоље Особине: Шпијунски филтер

Ради са: Цхроме (бесплатно), Виндовс (бесплатно и плаћено), Андроид (бесплатно и плаћено)

Адблоцк Плус

Са преко 10 милиона преузимања у прегледачу Цхроме сама, Адблоцк Плус је најпопуларнији софтвер за блокирање огласа у околини. Бесплатан и отворен изворни пројекат из ока / о. Адблоцк Плус је примарни изворни код многих других бесплатних блокатора огласа овде.

бесплатни блокатори огласа

Адблоцк Плус није подразумевано дизајниран да блокира све огласе, само оне који се сматрају наметљивим или потенцијално малверисаним. То значи да ћете и даље наићи на неке огласе, осим ако се не поклапате са подешавањима. Ако желите да блокирате све огласе (укључујући видео-огласе са аутоматским репродукцијом), мораћете да пређете на опције и поново одаберете „Дозволи ненасилно оглашавање“ на дну екрана. Ни тада АБП није савршен. Блокирао је већину огласа који сам пронашао, али био је међу многим блокерима огласа који нису могли да се баве ниједним огласима на Орландо Сентинел. Нажалост, чак ни АБП-ова „блоковска јединица“ није успела да ради на њима. АБП је добар и популаран, али далеко од савршеног решења.

Резултат: 6.5 / 7

Најбоље Особине: Укључује филтер против адблоцк-а

Ради са: Цхроме, Фирефок, Мицрософт Едге, Интернет Екплорер, Опера, Сафари, Иандек прегледач, иОС, Андроид

уБлоцк Плус Адблоцкер

Највећи недостатак овог додатка је тај што је мање прилагођен кориснику у интерфејсу који је окренут према напред. Постоји неколико преклопки за подешавање у корисничком сучељу, али већину грунтова посла потребно је обавити у стварним подешавањима. Поред тога, уБлоцк Плус Адблоцкер ефикасно је зауставио све огласе које смо тестирали, укључујући видео записе са аутоматским играњем.

бесплатни блокатори огласа

Чак и ако већина подешавања стоји иза менија подешавања, са овим блокатором можете пуно учинити. Можда је један од највећих потешкоћа за уБлоцк Плус Адблоцкер укључивање велике библиотеке трећих произвођача. Додатак такође има напредна корисничка подешавања која вам омогућавају да између осталог креирате и сопствене филтере садржаја.

уБлоцк Плус Адблоцкер води рачуна о већини огласа, али борио се са огласима на Орландо Сентинел банерима који су покренули највише свих осталих блокатора огласа које смо тестирали.

Резултат: 6.5 / 7

Најбоље Особине: Филтери за велике елементе и филтри за малверзацију

Ради са: Хром

Попер Блоцкер

Нови додатак сцени блокирања скочних прозора, Попер Блоцкер доступан је за Цхроме и Фирефок веб прегледаче. Овај додатак је проглашен најбољим блокатором скочних прозора на тржишту од стране неколико других технолошких локација, што је фер тврдња, иако то није нужно случај са нашег тестирања. Попер Блоцкер је могућност високог нивоа за истраживање иако је врло ефикасна у ономе што чини.

најбољи блокери скочних прозора 2019

И Цхроме и Фирефок верзије овог додатка добро делују тако да блокирају не само скочне прозоре, већ и слојеве веб локација који су изузетно уобичајени. Овај додатак омогућава вам да кликнете десним тастером миша да бисте их уклонили, док се остале врсте скочних прозора аутоматски уклањају. Као и код других блокатора, доступна је и листа коришћења, као и опција за пријављивање када се скочни прозор не блокира помоћу додатка.

Попер Блоцкер испуњава већину критеријума које тражимо у блокатору. Потпуно је бесплатна за употребу и не закључава ниједну од функција иза платна зида. Не морате се пријавити, тако да не морате давати ни личне податке да бисте их користили. Једино због чега бисте могли бити забринути је чињеница да Попер Блоцкер прикупља и користи податке анонимне - али можете искључити услуге прикупљања података за још већу приватност.

Преко 2 милиона корисника само на Цхромеу испробало је Попер Блоцкер, док се преко 73.000 тих корисника придружило да би додатак добио прилично високих 4,8 од 5 звездица. Чини се да компанија која стоји иза Попер Блоцкера ажурира апликацију прилично често. Од овог времена писања је последњи пут ажурирано у октобру 2019. године (и вероватно недавно, у зависности када читате овај чланак.)

Што се тиче успеха његовог блокирања, наше сопствено искуство је било позитивно, али мешовито. Неки скочни прозори су успешно блокирани сваки пут након коришћења опције „уклони прекривање“. Међутим, открили смо да ово није увек блокирало исте искачуће прозоре на неким веб локацијама. На пример, преклапање на Форбес.цом вратило се након освежавања странице. А блокирање прекривача учинило је да Форбесова насловна страна буде неупоредива. Тај неуспех је помало смањио резултат за ову опцију.

Резултат: 6/7

Најбоља особина: Блокирање преклапања

Ради са: Цхроме и Фирефок

АдБлоцкер Генесис Плус

Ако сте користили или сте заинтересирани за уБлоцк Оригин или АдБлоцк Плус стил блокатора огласа, овај додатак је можда за вас. АдБлоцкер Генесис Плус је вилица других популарних додатака, што значи да користи исти основни код који је довољно измењен да буде јединствен програм. Корисничко сучеље је мало другачије, али функционалност блокирања огласа је углавном иста. Још је боље што програмер овог блокатора огласа каже да је посебно уклонио код за праћење са оригиналног уБлоцк / АдБлоцк Плус кода како би се осигурала већа приватност.

бесплатни блокатори огласа

Добар број људи се такође укључио у овај блокатор огласа. Има висок рејтинг (4.34 од 5) и преко 100.000 корисника. Иако користи исти код као и неке од популарнијих опција, открио сам да Генесис Плус није блокирао све огласе на страници. Блокирао је једноставне приказне огласе на једном тестираном мјесту (Фарк.цом), али није успио блокирати велики приказ на Орландо Сентинел. Међутим, тај оглас се може блокирати помоћу дугмета „блок елемент“.

Резултат: 6/7

Најбоље Особине: Уклањање кода за праћење ради веће приватности, лако дугме са листе за белу листу, „блоцк елемент“ дугме

Ради са: Хром

Трустнав Адблоцкер

Трустнав је антивирусна компанија из Андоре која нуди комбинацију адблоцкер-а и антивирусног додатка Гоогле Цхроме. Антивирусно решење, које је премијум и кошта 1,99 долара месечно, тренутно је недоступно. За сада можете бесплатно користити додатак соло адблоцкер.

10 најбољих бесплатних блокатора огласа за уклањање огласа и скочних прозора

Трустнав такође тренутно садржи Цхроме додатак "Сафесеарцх" који је одвојен од адблоцкер-а. Обавезно инсталирајте верзију адблоцкер-а директно са Цхроме-а.

Што се функционалности тиче, Трустнав представља веома једноставан за употребу адблоцкер са одличним корисничким интерфејсом. То је једноставно и ефикасно у већини ствари. Међутим, највећи проблем који ћете наћи са овим адблоцкер-ом је тај што не можете да прилагодите многа подешавања. Трустнав вам омогућава да пребаците да ли је адблоцкер укључен или искључен, да ли блокира све огласе или само неке огласе и да ли желите да добијате обавештења. Поред тога, нема финог подешавања, нема стварног пописа и нема начина да видите све своје статистике за блокирање изван броја огласа који су блокирани на веб локацији коју тада посећујете..

Позитивно блокира огласе као првак, осим неких видеоогласа са аутоматским играњем. Чинило се да су они клизали право поред његовог филтера. Ипак, ефикасно погађа већину кључних ознака за наш систем рангирања и савршено се постиже на свим фронтовима.

Резултат: 6/7

Најбоља особина: Једноставан интерфејс

Ради са: Хром

Адблоцкер Ултимате

Други пројекат отвореног кода, АдБлоцкер Ултимате, добар је за уклањање већине огласа на које наиђете. Током тестирања, могао је да растјера огласе на ИоуТубе-у и већину приказаних на различитим веб локацијама које смо тестирали. Овај блокатор огласа је такође широко коришћен и високо оцењен. Има 4,84 од 5 резултата од стране корисника Гоогле Цхроме-а и преко 600 000 инсталација.

бесплатни блокатори огласа

Поред тога, он се још увек борио са Орландо Сентинел приказним огласима, поред већине осталих блокатора огласа које смо тестирали. Није успео да блокира ниједан оглас на страници те веб локације. Ипак, за оне који желе блокирати већина огласи, ово је добра опција. Нажалост, овај додатак није ажуриран само нешто више од годину дана, па се његов резултат мало више руши.

Резултат: 6/7

Најбоље Особине: Брза функција „блок елемента“ тренутно блокира све огласе који прођу

Ради са: Хром

НоСцрипт

Овај блокатор огласа само за Фирефок није толико блокатор огласа, колико блокатор скрипте. НоСцрипт спречава учитавање свих врста скрипти на ваше веб странице: Јавасцрипт, Јава, Фласх и бројне друге додатке. Можете дозволити одређене типове скрипти, али услуга је подразумевано мало тешка.

фрее адблоцк

Резултат тога је да ћете блокирати већину приказних огласа на које наиђете. Ово укључује и агресивне огласе Орландо Сентинел за које се већина осталих опција на нашој листи борила да их блокира. Међутим, НоСцрипт зна не уопште блокира огласе на видеозаписима нити блокира већину видео огласа. Због тога је веома добро у блокирању једне врсте огласа, а лоше у блокирању других.

Резултат: 5.5 / 7

Најбоља особина: Потпуно блокирање скрипте

Ради са: Фирефок

АдГуард

За његову заслугу, АдГуард ради управо оно што ви желите. Можете блокирати све врсте огласа које смо тестирали, што је позитивно. Међутим, највећи недостатак овог блокатора огласа је то што има премиум верзију. Нажалост, АдГуард је користио да нуди и бесплатну и плаћену верзију, али то више није случај. Уместо тога, добићете 14-дневно бесплатно пробно време, које ће вас после блокирати из њихових услуга.

Поред тога, услуга пружа широк спектар опција и добро функционира - али можда ћете бити разочарани што ћете морати да платите касније.

бесплатни блокатори огласа

Поред тога, корисници воле АдГуард. Има преко 4 милиона преузимања на Цхромеу са високим рејтингом, што бесплатну верзију чини корисном опцијом. А у нашем тестирању, ово је био један од једини блокатора огласа који није само ефективно блокирао огласе на Орландо Сентинел, већ је чак и блокирао оквире за оглашавање са речју „реклама“ коју је већина других и даље дозволила да учита.

Резултат: 5/7

Најбоље Особине: „Обрнути списак листе“ (промените списак листе на црну листу), блокирајте огласе за самопромоцију (понекад не успева)

Ради са: Цхроме, Фирефок, Сафари, Опера, Мицрософт Едге, Иандек.Опера

Зашто недостају Бадгер приватности и Гхостери?

Можда сте чули за популарне блокаде огласа Приваци Бадгер и Гхостери. Иако волимо и поштујемо ова два блокатора огласа, ниједан није испунио наше критеријуме на основу њиховог функционисања. Ниједан од тих додатака није дизајниран тако да конкретно блокира огласе, већ да негирају огласе на веб локацији и друге елементе веб локација који издају приватност корисника. Као резултат, оба ће се блокирати неки огласи неки времена, али су пре свега усмерени на приватност што се тиче безбедности интернета.

То значи да нећете добити ону врсту блокаде огласа коју можда желите из било којег од ових додатака. Уз то, не дозвољавају вам велику контролу над типом огласа који блокирају, с обзиром да је њихова жеља да то дозволе Добро да огласи прођу и не блокирају све огласе на велико.

Блокатор огласа Гоогле Цхроме

Упркос свом мало застрашујућем изгледа, Гоогле-ов уграђени блокатор огласа не делује много. Након што смо га поставили кроз исте тестове као и остали блокери огласа наведени горе, дозвољавао је сваки оглас који смо могли пронаћи. Уграђени блокатор огласа је такође веома ограничен. Тешко је било чак и пронаћи веб локацију на којој су огласи блокирани. А пошто је Цхроме блокатор огласа дизајниран тако да блокира само одређене врсте огласа, већина огласа које ћете пронаћи нису блокирани, посебно ако се то оглашава преко Гоогле-овог крила за оглашавање.

бесплатни блокатори огласа

То је готово само по себи, али Гоогле-ов блокатор огласа донекле је шала. Можда би то присилило неке веб странице да мало очисте своје поступке намјерно наметљивим рекламама, али заиста то нећете моћи да користите за блокирање огласа.

Напомена о блокадама огласа и приходима веб локација

Огласи долазе у различитим укусима, од скочних огласа до реклама на страници и још много тога. Неке веб локације су чак почеле да избацују засебну страницу за своје огласе (као што је Форбес) или помоћу видео-огласа са аутоматским репродукцијом чим се страница учита.

Потрошачи углавном мрзе огласе из различитих разлога, укључујући:

 • Они могу успорити учитавање страница
 • Многи су сада наметљиви и досадни
 • Могу искористити драгоцене податке за оне са интернет ограниченим плановима
 • Огласи су често ирелевантни за интересе корисника
 • Огласи могу прекинути искуство прегледавања или прегледавања (посебно огласи на веб локацијама за стриминг видео записа попут Хулу или Црунцхиролл)
 • Многи огласи садрже колачиће за праћење који понашање корисника враћају трећим странама

Квалитет огласа је постао толико лош да чак и Гоогле сада укључује блокатор огласа у свој Цхроме прегледач, циљајући „нестандардне огласе“. Међутим, Гоогле-ове намере могу бити мало сумњиве, будући да компанија управља својим великим и вероватним великим крилом реклама. не блокира АдСенсе огласе који потичу из Гоогле-а.

Ипак, захваљујући огласима, можемо уживати у већини садржаја које гледамо и читамо на мрежи бесплатно, али огласи имају различите недостатке. Такође могу послужити као вектор за рачунарске вирусе или хакере трећих произвођача.

Пре него што се бавите блокирањем огласа на својим омиљеним веб локацијама, желимо да истакнемо да се те веб локације које користите често ослањају на приход од огласа да би преживели. Иако многе веб странице сада диверзификују своје приходе прихода (често због повећане употребе блокатора огласа), приход од огласа је и даље главни извор прихода за многе веб локације. Употреба блокатора огласа резултирала је процијењеним губитком од 15,8 милијарди УСД за веб странице посљедњих година.

Ако вам се свиђају услуге које добијате са одређених веб локација у које имате поверења, предлажемо вам да додате списак места у подешавањима вашег блокатора огласа. Бела листа је супротност црној листи. Уместо да кажете оглашивачу да блокира одређене веб локације, ви му говорите да је листа веб локација она која не желите да блокирате.

Беле листе су добар начин да помогнете да гарантујете да вам се сајтови који воле и верују да добију приход од огласа који им је потребан. Чак и ако никада не кликнете на рекламе, многе веб локације остварују неки приход по приказима страница, што ће и даље бити корисно за те веб локације ако дозволите њихово приказивање.

Чишћење Гоогле-овог блокатора огласа

Почетком лета 2018. године Гоогле је очистио десетине блокатора огласа из Цхроме продавнице. Разлог? Многи од тих блокатора огласа били су злонамерни, убацивали су корисничке податке у ботнете и омогућавали онима који су на другом крају да стекну контролу. Неколико врло популарних, широко преузетих и врло хваљених блокатора огласа такође је запело у миксу, укључујући СуперБлоцк и АдРемовер за Гоогле Цхроме.

Преко 20 милиона корисника инсталирало је сумњиве блокаде огласа, од којих су многи једноставно клонирали легитимни код из других, званичних блокатора огласа. Неки су користили и врло слична имена.

Ако бисте преузели један од злонамерних блокатора огласа, Гоогле-ово чишћење би онемогућило блокатор огласа да ради на вашем Цхроме прегледачу.

Колико знамо, једини блокатори огласа који су преостали у Гоогле Цхроме продавници у потпуности су легитимни. Све опције Цхроме додатака које су тренутно на нашој листи прошле су Гооглеов поступак прегледа. Међутим, будите сигурни да два пута проверите историју и безбедност било ког програмера, чији програм сте одабрали да инсталирате као додатак на свој прегледач.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 40