10 najboljih besplatnih blokatora oglasa za uklanjanje oglasa i skočnih prozora

10 najboljih besplatnih blokatora oglasa za uklanjanje oglasa i skočnih prozora


Blokatori oglasa jedan su od najboljih načina za osiguravanje privatnosti na mreži, smanjenje nereda na web stranicama i izbjegavanje oglasa zaraženih špijunskim softverom. Iako je sigurno moguće pronaći plaćeni softver za blokiranje oglasa, nema razloga za trošenje novca na njega. Većina najboljih blokatora oglasa potpuno je besplatna za upotrebu. Ovaj popis najboljih besplatnih blokatora oglasa sadrži mješavinu vrlo učinkovitih alata za Chrome, Firefox i još mnogo toga.

Najbolji besplatni blokeri oglasa 2019. godine

Iz našeg istraživanja najbolji besplatni adblockeri 2019. godine su:

 1. Staje fer Adblocker
 2. Preglednik Opera
 3. AdLock
 4. AdBlock Plus
 5. uBlock Plus Adblocker
 6. Poper Blocker
 7. Trustnav Adblocker
 8. Adblocker Ultimate
 9. NoScript
 10. Adguard (više nije uvijek besplatno)

Blokatori oglasa očito su rješenje za uklanjanje neželjenih oglasa na webu. Plaćeni blokeri oglasa obično su najbolja opcija ako želite nešto što najbolje funkcionira, ali mnogi će besplatni blokeri oglasa jednostavno obaviti posao za vas.

Ispod ćete pronaći naš detaljni pregled najboljih besplatnih blokatora oglasa koji su dostupni. No, nijedan blokator oglasa nije savršen, pa ćete naći da ćete možda trebati isprobati više opcija kako biste pronašli odgovarajući.

Bilješka: Ako se samo želite riješiti dosadnih pop-up oglasa, pogledajte naš vodič na najbolji blokatori skočnih oglasa.

Vrste oglasa i metode rangiranja

Ne samo da postoji više vrsta oglasa na koje možete naići, postoji i više načina blokiranja oglasa. U konačnici, način na koji blokator oglasa blokira oglase nije toliko bitan koliko ne ometa vašu sposobnost učinkovitog pretraživanja interneta i ne narušava vašu privatnost. Uz to, dobar blokator oglasa blokirat će većinu vrsta oglasa.

Pri istraživanju najboljih besplatnih blokatora oglasa tražili smo sljedeće kriterije

 • Uvijek besplatno, bez korisnog zida za važne značajke
 • Dobre ocjene korisnika
 • Za upotrebu usluga ne tražite račun
 • Nedavno ažurirano (u posljednjih 12 mjeseci)
 • Dostupno kao dodatak za bar jedan preglednik ili operativni sustav
 • Blokira "prikazne oglase" (plutajući, skočni prozori, banner, video, statična slika, pozadina, tekstualni oglasi)
 • Blokira strujanje video oglasa (kao što je na YouTubeu)

Inicijalno smo testirali i predstekalne oglase i međuprostorne oglase (one koji učitavaju zaslon prije vašeg sadržaja i često uključuju odbrojavanje). No, otkad je Google pokrenuo ugrađeni blokator oglasa za Chrome i počeo kažnjavati web lokacije u Google pretragama zbog nepovoljnih praksi oglašavanja, većina uglednih web lokacija smanjila je ili uklonila ovaj stil oglašavanja, što im otežava pronalaženje učinkovitog testiranja. Spominjemo ih samo tamo gdje su dostupni, ali ih nismo uzeli u obzir za ocjenu.

Naš je test za testiranje koristio nekoliko odabranih web lokacija. Među njima su Forbes.com, Fark.com, YouTube i OrlandoSentinel.com. U slučaju Orlando Sentinel, otkrili smo da se na toj web lokaciji koriste prilično agresivne reklame koje većina blokatora oglasa pokušava blokirati. Zapravo je samo nekoliko blokatora oglasa na našem popisu učinkovito blokiralo sve oglase na Orlando Sentinel.

Besplatni blokatori oglasa navedeni u nastavku nisu trebali ispunjavati svi kriterija za sastavljanje popisa, ali što je više moguće. Ocjenjivali smo svaki besplatni blokator oglasa na temelju tih kriterija i dodijelili ocjenu na temelju učinkovitosti. Uz to, s izuzetkom Stands Fair Adblocker-a, svi dolje navedeni adblokeri su softver otvorenog koda.

Vidi također: Kako zaustaviti vašeg davatelja internetskih usluga koji prate vašu aktivnost

Najbolji blokeri oglasa - Dodaci i aplikacije preglednika

Najbolja opcija za blokiranje oglasa je instaliranje dodatka za preglednik ili korištenje web preglednika koji već ima ugrađeni blokator. Dodaci preglednika ili ugrađeni blokeri oglasa mogu komunicirati s web lokacijama koje koristite mnogo točnije od samostalnog programa koji radi na vašem računalu u pozadini..

Predstavlja sajam AdBlocker

Ovaj blokator oglasa samo za Chrome je dodatak s malim učinkom koji radi upravo ono što namjerava učiniti. Možete blokirati sve vrste oglasa pomoću ovog dodatka, s tim što je najočitije ograničenje dostupno samo kao dodatak Chromeu. Sajam štandova AdBlocker nije predviđen za veleprodajno blokiranje oglasa iako ga možete koristiti za to. Tvrtka vjeruje u pošteno oglašavanje i potiče korisnike da dodaju bijelu listu s određenih oglasa na različitim web lokacijama.

besplatni blokator oglasa

Srećom, Stands ispunjava svoja obećanja o blokiranju oglasa. To je uključivalo i agresivnije oglase pronađene na Orlando Sentinel, kao i ostale prikazne oglase, videooglase sa automatskim reprodukcijom i oglase na YouTubeu.

Postići: 7/7

Najbolje značajke: Blokirajte oglase na Facebooku i pretražite oglase na Googleu.

Radi s: Krom

Preglednik Opera

Ako tražite doživljaj blokade oglasa sveobuhvatno bez gnjavaže dodataka, preglednik Opera izvrstan je izvor. Opera je jedan od najbržih i najcjenjenijih preglednika u svijetu i jedan je od prvih web preglednika koji imaju ugrađeni blokator oglasa.

besplatni blokatori oglasa

Operov blokator oglasa također dobro funkcionira. Nakon što ga uključite u postavkama, vidjet ćete da blokira gotovo svaki oglas na koji naiđete. Jedina iznimka koju sam utvrdio je da nije uspio blokirati međuprostorne oglase uobičajene na Forbesu (citatni oglas koji se često pojavljuje prije čitanja članka). Većina ostalih blokatora oglasa koje smo testirali blokirala je oglas tvrtke Forbes. U skladu s tim, Opera blokira sve druge vrste oglasa koje smo testirali, uključujući i one na Orlando Sentinel.

Postići: 7/7

Najbolja karakteristika: Ugrađen je u web preglednik, laka lista

Radi s: Krom

AdLock

AdLock je najnoviji unos na našoj listi, ali njegova učinkovitost srušena je upravo na vrh preporučenih opcija. Daleko od dodavanja preglednika, AdLock nudi i Windows i Android alate koji pomažu u blokiranju oglasa u vašim aplikacijama. Čak sadrži roditeljski alat u djelima za koje ćemo biti zainteresirani isprobati kad budu dostupni. Kao besplatni dodatak preglednika na Chromeu pronašli smo AdLock kao izuzetno moćan i agresivan alat na sve ispravne načine.

besplatni blokeri oglasa adlock

AdLock je osmišljen tako da se riješi svih oblika oglasa i, osim jedne iznimke, ukloni sve oglase koje smo testirali na raznim web lokacijama. Jedino web mjesto koje je upravljalo silom putem filtra AdLock bilo je na web mjestu Orlando Sentinel. Otkrili smo da je ta web lokacija pokrenula i gotovo svaki drugi alat za blokiranje oglasa na našem popisu, tako da nije bio veliki udarac protiv usluge AdLock. U ovom slučaju AdLock je blokirao svaki drugi oglas na stranicama koje smo testirali, uključujući oglase na YouTubeu, automatske reprodukcije video oglasa i skočne oglase da nabrojimo nekoliko.

Alat je prema zadanim postavkama zamišljen da blokira sve moguće vrste oglasa na koje naiđete. Popis mjesta možete lako dodati klikom na "Postavke", a zatim na "Popis dopuštenih". Bit ćete u mogućnosti i tamo prebaciti nekoliko dodatnih postavki filtra ako želite. Postoje vjerovatnoće da ćete ih vjerojatno želite ostaviti na miru.

AdLock je onaj koji treba gledati i dobiva visoke ocjene na temelju naših kriterija. Možda će se isplatiti uzeti njegovi plaćeni alati, ali bez ikakvog besplatnog probnog postupka za njihovo testiranje, za sada preporučujemo da se držite besplatnih opcija za Chrome, Windows i Android Chrome..

Postići: 6.5 / 7

Najbolje značajke: Špijunski softver

Radi s: Chrome (besplatno), Windows (besplatno i plaćeno), Android (besplatno i plaćeno)

Adblock Plus

S više od 10 milijuna preuzimanja u pregledniku Chrome sam, Adblock Plus je najpopularniji softver za blokiranje oglasa u okolini. Besplatni i otvoreni projekt iz oka / o. Adblock Plus je primarni izvorni kod mnogih drugih blokada oglasa ovdje.

besplatni blokatori oglasa

Adblock Plus prema zadanim postavkama nije osmišljen za blokiranje svih oglasa, samo one koji se smatraju nametljivim ili potencijalno zlonamjernim softverom. To znači da ćete i dalje naići na neke oglase, osim ako se ne podudarate sa postavkama. Ako želite blokirati sve oglase (uključujući video-oglase sa automatskim reprodukcijom), morat ćete se upustiti u opcije i ponovo odabrati "Dopusti neko nenametljivo oglašavanje" pri dnu zaslona. Ni tada, ABP nije savršen. Blokirao je većinu oglasa koje sam pronašao, ali bio je među mnogim blokatorima oglasa koji se nisu mogli baviti nijednim oglasima na Orlando Sentinel. Nažalost, čak ni ABP-ova značajka "blok elementa" nije uspjela raditi na njima. ABP je dobar i popularan, ali daleko od savršenog rješenja.

Postići: 6.5 / 7

Najbolje značajke: Sadrži filtar protiv adblock

Radi s: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari, Yandex preglednik, iOS, Android

uBlock Plus Adblocker

Najveća mana ovog dodatka je to što je manje razumljiv u sučelju usmjerenom prema naprijed. Postoji nekoliko preklopki za podešavanje na korisničkom sučelju, ali većinu je grubih poslova potrebno obaviti u stvarnim postavkama. U skladu s tim, uBlock Plus Adblocker učinkovito je zaustavio sve oglase koje smo testirali, uključujući i videozapise sa automatskim igranjem.

besplatni blokatori oglasa

Čak i ako većina postavki stoji iza izbornika postavki, s ovim blokatorom možete puno učiniti. Možda je jedna od najvećih privlačnosti uBlock Plus Adblocker uključivanje velike biblioteke trećih proizvođača. Dodatak također ima napredne korisničke postavke koje vam omogućavaju da između ostalog stvorite i vlastite filtre sadržaja.

uBlock Plus Adblocker vodi računa o većini oglasa, ali uspio se boriti s natpisima Orlando Sentinel koji su pokrenuli najviše svih ostalih blokatora oglasa koje smo testirali.

Postići: 6.5 / 7

Najbolje značajke: Filteri za filtriranje velikih elemenata i oglasi za malverzaciju

Radi s: Krom

Poper Blocker

Novi dodatak sceni blokiranja skočnih prozora, Poper Blocker dostupan je za Chrome i Firefox web preglednike. Ovaj je dodatak nekoliko drugih tehnoloških stranica proglašen najboljim blokatorom skočnih prozora na tržištu, što je poštena tvrdnja, iako nije nužno slučaj našeg testiranja. Poper Blocker je mogućnost visokog razgledavanja iako je vrlo učinkovita u onome što radi.

najbolji blokeri skočnih prozora 2019

I Chrome i Firefox verzije ovog dodatka dobro funkcioniraju tako da blokiraju ne samo skočne prozore, već i slojeve web stranica koji su vrlo uobičajeni. Ovaj dodatak omogućuje vam da ih uklonite desnim klikom na slojeve kako biste ih uklonili, dok se ostale vrste skočnih prozora automatski uklanjaju. Kao i kod drugih blokatora, dostupna je i bijela lista, kao i mogućnost prijavljivanja kad se skočni prozor ne blokira pomoću dodatka.

Poper Blocker ispunjava većinu kriterija koje tražimo u blokatoru. Potpuno je besplatna za upotrebu i ne zaključava nijednu od njegovih karakteristika iza paywall-a. Ne morate se prijaviti, pa ne biste trebali davati ni osobne podatke da biste ih koristili. Jedino što vas može zabrinuti je činjenica da Poper Blocker prikuplja i koristi podatke anonimne - ali možete isključiti usluge prikupljanja podataka za još veću privatnost.

Više od 2 milijuna korisnika samo na Chromeu isprobalo je Poper Blocker, dok se više od 73.000 tih korisnika pridružilo da bi dodatak imao visokih 4,8 od 5 zvjezdica. Čini se da tvrtka koja stoji iza Poper Blockera ažurira aplikaciju prilično često. Od ovog vremena pisanja je posljednji put ažurirano u listopadu 2019. (a vjerojatno i nedavno, ovisno o tome kada čitate ovaj članak.)

Što se tiče uspjeha blokade, naše vlastito iskustvo bilo je pozitivno, ali miješano. Neki skočni prozori uspješno su blokirani svaki put nakon korištenja opcije „ukloni prekrivanje“. Međutim, otkrili smo da to ne uvijek blokira iste skočne prozore na nekim web lokacijama. Na primjer, sloj na Forbes.com vratio se nakon osvježavanja stranice. A blokiranje prekrivača učinilo je da Forbesova naslovna strana bude neuporediva. Taj je neuspjeh samo malo smanjio ocjenu za ovu opciju.

Postići: 6/7

Najbolja karakteristika: Blokiranje preklapanja

Radi s: Chrome i Firefox

AdBlocker Genesis Plus

Ako ste koristili ili ste zainteresirani za uBlock Origin ili AdBlock Plus stil blokatora oglasa, ovaj dodatak možda je za vas. AdBlocker Genesis Plus je vilica drugih popularnih dodataka, što znači da koristi isti osnovni kod koji se dovoljno mijenja da bude jedinstven program. Korisničko sučelje je malo drugačije, ali funkcionalnost blokiranja oglasa uglavnom je ista. Što je još važnije, programer ovog blokatora oglasa kaže da je posebno uklonio kôd za praćenje s izvornog koda uBlock / AdBlock Plus kako bi osigurao veću privatnost.

besplatni blokatori oglasa

Dobar broj ljudi se već uključio u ovaj blokator oglasa. Ima visoku ocjenu (4,34 od 5) i preko 100 000 korisnika. Iako koristi isti kod kao i neke od popularnijih opcija, otkrio sam da Genesis Plus nije blokirao sve oglase na stranici. Blokirao je jednostavne prikazne oglase na jednom testiranom mjestu (Fark.com), ali nije uspio blokirati veliki prikazni oglas na Orlando Sentinel. Međutim, taj se oglas može blokirati pomoću gumba "blok element".

Postići: 6/7

Najbolje značajke: Uklanjanje koda za praćenje radi veće privatnosti, jednostavan gumb za bijelu listu, gumb "element elementa"

Radi s: Krom

Trustnav Adblocker

Trustnav je antivirusna tvrtka iz Andore koja nudi kombinirani adblocker i antivirusni Google Chrome dodatak. Antivirusno rješenje, koje je premium i košta 1,99 dolara mjesečno, trenutno je nedostupno. Za sada besplatno možete koristiti dodatak solo adblocker.

10 najboljih besplatnih blokatora oglasa za uklanjanje oglasa i skočnih prozora

Trustnav trenutno ima i Chrome dodatak "Safesearch" odvojen od adblocker-a. Svakako instalirajte verziju adblockera izravno s Chromea.

Što se funkcionalnosti tiče, Trustnav predstavlja vrlo jednostavan za korištenje adblocker s odličnim korisničkim sučeljem. To je jednostavan i učinkovit u većini stvari. Međutim, najveći problem koji ćete naći sa ovim adblockerom je taj što ne možete prilagoditi mnoge postavke. Trustnav vam omogućuje prebacivanje je li adblocker uključen ili isključen, blokira li sve oglase ili samo neke oglase i želite li dobiti upozorenja. Povrh toga, ne postoji fino podešavanje, nema stvarnog popisa i nema načina da se pregledaju sve vaše statistike za blokiranje izvan broja oglasa koji su blokirani na web lokaciji koju tada posjećujete..

Pozitivno blokira oglase poput prvaka, osim nekih videooglasa sa automatskim igranjem. Izgledalo je da su ti oni bez filtera iskliznuli pored njegovog filtra. Ipak, učinkovito pogađa većinu ključnih oznaka za naš sustav rangiranja i savršeno se postiže na svim frontovima.

Postići: 6/7

Najbolja karakteristika: Jednostavno sučelje

Radi s: Krom

Adblocker Ultimate

Drugi projekt otvorenog koda, AdBlocker Ultimate dobar je za uklanjanje većine oglasa na koje naiđete. Tijekom testiranja, mogao je rastjerati oglase na YouTubeu i većinu prikazanih oglasa na raznim web lokacijama koje smo testirali. Ovaj blokator oglasa također je široko korišten i visoko ocijenjen. Ima 4,84 od 5 rezultata od strane Google Chrome korisnika i više od 600 000 instalacija.

besplatni blokatori oglasa

Usprkos tome, još uvijek se bori s prikazom oglasa Orlando Sentinel, zajedno s većinom ostalih blokatora oglasa koje smo testirali. Nije uspio blokirati nijedan oglas na stranici web-lokacije. Ipak, za one koji žele blokirati najviše oglasi, ovo je dobra opcija. Nažalost, ovaj se dodatak nije ažurirao samo nešto više od godinu dana, pa se rezultat više svodi na njegov rezultat.

Postići: 6/7

Najbolje značajke: Brza značajka "element bloka" za trenutno blokiranje svih oglasa koji prođu

Radi s: Krom

NoScript

Ovaj blokator oglasa samo za Firefox nije toliko blokator oglasa, koliko blokator skripte. NoScript sprječava učitavanje svih vrsta skripti na vaše web stranice: Javascript, Java, Flash i niz drugih dodataka. Možete dozvoliti određene tipove skripti, ali usluga je prema delatnosti nešto teška.

besplatni adblock

Rezultat toga je da ćete blokirati većinu prikaznih oglasa na koje naiđete. To je uključivalo i agresivne oglase Orlando Sentinel koje je većina ostalih opcija na našem popisu pokušala blokirati. Međutim, NoScript zna ne uopće blokirati oglase na videozapisima niti blokirati većinu auto oglasa. Zbog toga je vrlo dobro u blokiranju jedne vrste oglasa, a loše u blokiranju drugih.

Postići: 5.5 / 7

Najbolja karakteristika: Potpuno blokiranje skripte

Radi s: Firefox

Adguard

Za njegovu zaslugu, AdGuard radi upravo ono što vi želite. Možete blokirati sve vrste oglasa koje smo testirali, što je pozitivno. Međutim, najveći nedostatak ovog blokatora oglasa jest to što ima premium verziju. Nažalost, AdGuard je ponudio i besplatnu i plaćenu verziju, ali to više nije slučaj. Umjesto toga, dobit ćete 14-dnevno besplatno probno razdoblje, koje će vas nakon toga blokirati iz njihovih usluga.

Osim toga, usluga pruža širok spektar mogućnosti i dobro funkcionira - ali možda ćete biti razočarani što ćete morati platiti kasnije.

besplatni blokatori oglasa

Pored toga, korisnici vole AdGuard. Ima više od 4 milijuna preuzimanja na Chromeu s visokom ocjenom, što besplatnu verziju čini korisnom opcijom. I u našem testiranju, ovo je bio jedan od jedinih blokatora oglasa koji su ne samo učinkovito blokirali oglase na Orlando Sentinel, već su čak i blokirali okvire za oglašavanje s riječju "reklama" koju je većina drugih i dalje mogla dopustiti.

Postići: 5/7

Najbolje značajke: "Obrnuti popis" (promijenite bijelu listu na crnu listu), blokirajte oglase za samopromociju (ponekad ne funkcionira)

Radi s: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge, Yandex.Opera

Zašto nedostaju Badger privatnosti i Ghostery?

Možda ste čuli za popularne blokade oglasa Privacy Badger i Ghostery. Iako volimo i poštujemo ova dva blokatora oglasa, niti jedan nije ispunio naše kriterije na temelju njihovog funkcioniranja. Nijedan od tih dodataka nije dizajniran konkretno za blokiranje oglasa, već za uskraćivanje oglasa na web lokaciji i drugih elemenata web stranice koji izdaju privatnost korisnika. Kao rezultat, oboje će se blokirati neki oglasi neki vremena, ali primarno su usmjereni na privatnost što se tiče internetske sigurnosti.

To znači da nećete dobiti onu vrstu blokiranja oglasa koju možda želite iz bilo kojeg od ovih dodataka. Uz to, ne dopuštaju vam veliku kontrolu nad vrstom oglasa koji blokiraju, s obzirom da im je želja to dopustiti dobro oglasi proći i ne blokirati sve oglase na veliko.

Blokiranje oglasa Google Chrome

Unatoč malo zastrašujuće izgleda, Googleovo ugrađeno sredstvo za blokiranje oglasa izgleda da ne čini mnogo. Nakon što smo ga ispravili kroz iste testove kao i ostali blokeri oglasa koji su gore navedeni, omogućilo je svaki oglas koji smo mogli pronaći. Ugrađeni blokator oglasa također je vrlo ograničen. Čak je bilo teško pronaći web mjesto na kojem su oglasi blokirani. Budući da je Chrome blokator oglasa dizajniran samo za blokiranje određenih vrsta oglasa, većina oglasa koje pronađete neće biti blokirani, posebno ako se oglasi provlače kroz Google-ovo oglašavanje.

besplatni blokatori oglasa

To se gotovo i ne govori, ali Googleov blokator oglasa nekako je šala. Možda bi neke web stranice bile prisiljene da malo očiste svoje postupke namjerno nametljivim oglasima, ali stvarno to nećete moći koristiti za blokiranje oglasa.

Bilješka o blokadama oglasa i prihodima web mjesta

Oglasi dolaze u različitim okusima, od skočnih oglasa do internetskih oglasa i još mnogo toga. Neke su web stranice čak počele izbacivati ​​zasebnu stranicu za svoje oglase (kao što je Forbes) ili pomoću videooglasa sa automatskim reprodukcijom čim se stranica učita.

Potrošači uglavnom mrze oglase iz različitih razloga, uključujući:

 • Oni mogu usporiti učitavanje stranica
 • Mnogi su sada nametljivi i neugodni
 • Mogu iskoristiti dragocjene podatke za one s internet ograničenim planovima
 • Oglasi često nisu bitni za interese korisnika
 • Oglasi mogu ometati pregledavanje ili doživljaj gledanja (posebno oglasi na web stranicama za strujanje videozapisa poput Hulu ili Crunchyroll)
 • Mnogi oglasi sadrže kolačiće za praćenje koji vraćaju ponašanje korisnika trećim stranama

Kvaliteta oglasa postala je toliko loša da je čak i Google uključio blokator oglasa u svoj preglednik Chrome, ciljajući "podstandardne oglase". Međutim, Googleove namjere mogu biti pomalo sumnjive, budući da tvrtka upravlja svojim velikim i vjerojatnim velikim krilom ne blokira AdSense iz AdSensea.

Ipak, zahvaljujući oglasima, možemo uživati ​​u većini sadržaja koji gledamo i čitamo na mreži besplatno, ali oglasi imaju razne nedostatke. Mogu poslužiti i kao vektor računalnih virusa ili hakiranja treće strane.

Prije nego što zakoračite na blokiranje oglasa na svojim omiljenim web lokacijama, želimo istaknuti da se te web lokacije koje koristite često oslanjaju na prihod od oglasa kako bi preživjeli. Iako mnoge web stranice sada povećavaju svoje prihode (često zbog povećane upotrebe blokatora oglasa), prihod od oglasa i dalje je glavni izvor prihoda za mnoge web stranice. Upotreba blokatora oglasa rezultirala je procijenjenim gubitkom od 15,8 milijardi USD za web stranice posljednjih godina.

Ako vam se sviđaju usluge koje dobijate s određenih web lokacija u koje imate povjerenja, predlažemo vam da stavite popis s popisa u postavkama vašeg blokatora oglasa. Bijela lista je suprotnost crnoj listi. Umjesto da svom blokatoru oglasa kažete da blokira određene web lokacije, govorite da je popis web lokacija one koje ne želite blokirati.

Bijela lista je dobar način da se osiguraju stranice koje vam se sviđaju i kojima vjerujete i dalje će dobiti prihod od oglasa koji im je potreban. Čak i ako nikada ne kliknete na reklame, mnoge web lokacije ostvaruju neki prihod prema prikazima stranica, što je i dalje korisno za te web stranice ako dopustite prikazivanje njihovih oglasa.

Čišćenje Googleova blokatora oglasa

Početkom ljeta 2018. godine Google je očistio desetke blokatora oglasa iz Chrome trgovine. Razlog? Mnogi od tih blokatora oglasa bili su zlonamjerni, ubacivali su korisničke podatke u bonetne mreže i omogućivali onima koji su na drugom kraju da dobiju kontrolu. Nekoliko vrlo popularnih, široko preuzetih i vrlo hvaljenih blokatora oglasa također je zateklo u kombinaciji, uključujući SuperBlock i AdRemover za Google Chrome.

Preko 20 milijuna korisnika instaliralo je sumnjive blokade oglasa, od kojih su mnogi jednostavno klonirali zakoniti kod iz drugih, službenih blokatora oglasa. Neki su koristili i vrlo slična imena.

Ako ste preuzeli jedan od zlonamjernih blokatora oglasa, Googleova pročišćavanja onemogućila bi rad blokade oglasa na vašem pregledniku Chrome.

Koliko znamo, jedini blokatori oglasa koji su preostali u Google Chrome trgovini su potpuno legitimni. Sve mogućnosti dodatka za Chrome koje se trenutno nalaze na našem popisu prošle su Googleov postupak provjere. Međutim, budite sigurni da dvaput provjerite povijest i sigurnost svakog razvojnog programera čiji program odaberete instalirati kao dodatak na vaš preglednik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1