20+ besplatnih VPN-ova ocijenjeno jedan pored drugog, popis 2020

Usporedba 20 besplatnih VPN-a


Besplatne VPN usluge ovih su dana i desetak. Iako našim čitateljima toplo preporučujemo kupnju pretplate na plaćenu VPN uslugu, razumijemo da će se mnogi iz bilo kojeg broja razloga odlučiti za besplatnu alternativu. Zapravo, jedan od najčešćih zahtjeva koji dobijamo od naših čitatelja jest popis najboljih besplatnih VPN usluga. Imajući to u vidu, pripremili smo detaljan popis više od 20 besplatnih VPN usluga i vitalne detalje koje biste trebali znati prije nego što ih instalirate na svoj uređaj.

SAVJET: KAKO BESPLATNO dobiti VELIKU PLAĆANU VPN: Ako vam treba samo pristup na kratko vrijeme, s ovim trikom možete besplatno dobiti našu najbolje rangiranu, plaćenu VPN uslugu. Prijavite se za ExpressVPN ovdje, veza uključuje jamstvo povrata novca od 30 dana. Pretplatu ćete morati platiti u početku, no VPN možete koristiti do 30 dana i otkazati za potpuni povrat. Na taj način dobivate besplatan pristup vrhunskom VPN-u. Na tržištu se prodaje kao politika bez vraćanja novca i, za razliku od nekih VPN-ova, zaista jest. Mi smo sami isprobali i testirali ovu metodu i ona djeluje.

Vidi također:

 • Najbolji VPN-ovi s besplatnim ispitivanjima
 • Kako dobiti ExpressVPN za mjesec dana

Da budemo jasni, ne podržavamo svaki VPN na ovom popisu. Ove VPN odlučili smo gledati zbog njihove popularnosti, a ne zbog njihove kvalitete. Pojavljuju se na vrhu Googleovih rezultata i ljestvica trgovina aplikacija kada tražite besplatne VPN-ove. S više od 800 VPN-a dostupnih na svim glavnim platformama, ovo očito nije sveobuhvatan popis, ali trebao bi vam pomoći u odluci među najboljim kandidatima.

Svi VPN-ovi na ovom popisu pridržavaju se sljedećih kriterija:

 • Oni su ili potpuno besplatni ili imaju slobodni sloj bez isteka roka
 • To su virtualne privatne mreže, a ne samo HTTPS ili SOCKS proxyji
 • Pružaju VPN uslugu, a ne samo aplikaciju za povezivanje s trećim serverom

Svi podaci koje smo prikupili temelje se na osobnom iskustvu i objavljenim podacima na web lokacijama i aplikacijama VPN-a. Imajte na umu da čak i ako besplatna VPN usluga kaže da ne bilježi aktivnost ili ne prodaje vaše podatke trećim stranama, mi nemamo načina da to potvrdimo. Kao što kaže: ako ne plaćate proizvod, vjerojatno ste proizvod. Iz tog razloga uvijek preporučujemo uglednog plaćenog VPN pružatelja preko bilo koje besplatne usluge.

VPN-ovi navedeni su u određenom redoslijedu.

Tunnelbear

Što se tiče besplatnih VPN-ova, Tunnelbear je jedan od onih koji poštuju privatnost. Ne čuva zapise i koristi jaku enkripciju, uključujući savršenu tajnu prema naprijed. Najveće ograničenje je na podatke, koji imaju ograničenje na 500MB mjesečno. To je tačno, mjesečno čineći Tunnelbearov slobodni sloj upotrebljivim samo za povremeno pregledavanje weba dok ste na javnim wifi vezama. Lako biste mogli zapaliti 500MB u produljenom Facebook ili Instagram naletu dok ste u vlaku. Dobijate 19 lokacija poslužitelja, samo jednu manje od premijske razine koja uključuje Australiju. Nema tragača ili umetanja oglasa. Aplikacije su dostupne za Windows, Mac, iOS i Android. Torrenting nije dopušteno.

CyberGhost

Ažuriranje: CyberGhost više ne nudi besplatnu verziju svoje VPN usluge.

CyberGhost je VPN usluga usmjerena na privatnost s besplatnim slojem koji obećava svu funkcionalnost plaćene VPN usluge, ali morat ćete čekati u redu. Kako bi se spriječilo zagušenje poslužitelja i održao visok standard performansi, besplatni korisnici moraju se pridružiti redu čekanja prije povezivanja na jednu od 15 lokacija poslužitelja. Ponekad će red čekati nekoliko sekundi, a drugi put nekoliko minuta, ovisno o doba dana i koliko ostalih postojećih korisnika postoji. Jednom kada ste povezani, jedino je ograničenje bujice: nije dopušteno. CyberGhost koristi snažnu enkripciju i ne drži zapisnike. Ne postoji ograničenje propusnosti ili ograničenja podataka. Aplikacije su dostupne za Windows, Mac, iOS i Android.

Treba spomenuti, međutim, da je nedavna studija (PDF) aplikaciji CyberGhost za Android dala pozitivnu AV ocjenu, što znači da je barem jedan antivirusni program otkrio neke zlonamjerne aktivnosti, ali nije ispunio prag za smatranje uistinu zlonamjernim..

Štit za žarište

Hotspot Shield pruža slobodne usluge koji su poboljšali svoje prakse privatnosti posljednjih godina, ali još uvijek nisu savršeni. Tvrtka bilježi korisničke IP adrese koje se mogu povezati s njihovim uređajem i identitetom, iako nije zapisano eksplicitno. OpenVPN veze zaštićene su 256-bitnom enkripcijom. Možete preuzeti do 750 MB dnevno, a nema ograničenja propusnosti. Odabir servera prilično ne postoji u slobodnom sloju. Možete se povezati samo sa Sjedinjenim Državama. U pravilima o privatnosti tvrtke stoji da dopušta oglašavačima da prate korisnike, ali nije u potpunosti jasno u kojem svojstvu. Torrenting je dopušteno, što je rijetko za besplatni VPN, samo imajte na umu 750MB dnevno ograničenje podataka.

Besplatni VPN Hotspot Shielda možete pronaći ovdje, a pregled plaćene usluge pogledajte ovdje.

Betternet

Jedna od najpopularnijih opcija kada se radi o besplatnim VPN-ovima, Betternet može izgledati previše dobro da bi bio istinit. Dobivate 256-bitnu ili 128-bitnu enkripciju na OpenVPN ili IPSec protokolu, respektivno. Usluga nema zapisnike. Ne postoje širina pojasa ili ograničenje podataka. Koriste se neki traktori, ali aplikacija neće umetati oglase u vaš preglednik. Samo su dvije lokacije poslužitelja dostupne na slobodnom nivou. Aplikacije su dostupne za Mac, Windows, iOS i Android. Torrenting je dopušteno.

Sve to zvuči prilično razumno i čak primamljivo. No korisnici bi trebali biti svjesni da je nedavna studija (PDF) Betternetovoj aplikaciji za Android dala AV ocjenu 13, što znači da je 13 antivirusnih programa otkrilo zlonamjerne aktivnosti u toj aplikaciji. To ga čini četvrtom i najzloćudnijom aplikacijom od 283 testiranih. Nije dobar znak. Web lokacija Betterneta također je prilično nejasna o tome tko ih upravlja i kakva im je pozadina.

VPN kapija

VPN Gate je dugoročni "eksperiment" koji je u Japanu pokrenulo Sveučilište Tsukuba. Mrežu poslužitelja u potpunosti upravljaju volonteri širom svijeta, od kojih su većina u Aziji. Svatko može dodati svoje računalo ili poslužitelj u mrežu i postati volonterski "čvor" za krajnje korisnike kojima se mogu pridružiti. To je u principu peer-to-peer mreža koja se vraća s SoftEther VPN klijenta. Iako SoftEther radi na gotovo svim većim OS-ovima, proširenje koje pojednostavljuje postupak povezivanja s VPN kapijama ograničeno je na Windows. Ostali korisnici platforme morat će postaviti veze i ručno ažurirati popis dostupnih čvorova. Oni koji imaju čvorove ne mogu dešifrirati promet koji prolazi kroz njihova računala, tako da korisnici ne bi trebali previše brinuti o zlonamjernim čvorovima koji će presresti njihov promet. Ali, Sveučilište Tsukuba kaže da to prati sadržaj paketa, tj. Web promet, zajedno s IP adresom korisnika i drugim pojedinostima. VPN kapija može se oprostiti zbog loše politike evidentiranja jer je u akademske svrhe, ali korisnici bi se trebali držati jasne ako su zabrinuti za privatnost. Glavna svrha VPN Gatea je deblokiranje cenzuriranog sadržaja. Imajte na umu da bujica nije dopuštena i nema pomoćnog osoblja koje bi vam moglo pomoći ako imate problema s povezivanjem. Povezivanje može biti proces pokušaja i pogreške.

Spotflux

Ažuriranje: Spotflux je obustavljen.

Spotflux koristi OpenVPN za Windows, Mac i Android te IKEv2 za iOS. OpenVPN veze su 128-bitni SSL šifrirani, ali samo kada koristite web preglednik. Spotflux ima puno problema kada je u pitanju transparentnost, a ovo je jedan od njih. Niti jedan vaš promet s drugih aplikacija - torrent klijenata, Spotify, video igara itd. - neće biti tuneliziran putem VPN-a na slobodnom nivou. Ovaj krucijalni detalj nigdje se ne spominje na web-lokaciji Spotfluxa. Drugi veliki problem besplatne verzije Spotfluxa je taj što on koristi ne samo kolačiće za praćenje u reklamne svrhe, već i ubrizgava reklame u vaš preglednik. Ovo može biti iznenađenje s obzirom na to da se Spotflux može pohvaliti mogućnostima blokiranja oglasa, ali pravila o privatnosti su jasna:

"Ovi treći oglasi ili poslužitelji oglasa upotrebljavaju tehnologiju kako bi izravno na vaš preglednik poslali oglase i veze koje se pojavljuju na Spotfluxu [ti]. Ove treće strane mogu automatski primiti vašu IP adresu u svrhu zemljopisnog kontekstualnog oglasa. ”

Torrenting nije dopušteno. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Imajte na umu da su neke recenzije u trgovinama Google Play Spotflux označile kao invazivne ili zlonamjerne.

Hola

Unatoč Holovoj strašnoj evidenciji, nekako je održao svoju popularnost. Hola se oslanja na peer-to-peer infrastrukturu, a ne na centralizirane poslužitelje. To znači da vaš internetski promet putuje kroz računala drugih korisnika, a isto tako i promet drugih korisnika putuje kroz vaše računalo kad god imate rasponu propusnosti i resurse u praznom hodu. U jednom od najpoznatijih slučajeva zloupotrebe u VPN povijesti, ova P2P mreža jednom je naoružana kako bi pretvorila računala svih sudionika u masivni botnet i izvela distribuirani napad uskraćivanja usluge (DDoS) na web stranicu. Budući da anonimni promet prolazi kroz vaše računalo kao Hola korisnik, mogli biste biti odgovorni za ono što taj promet sadrži, bilo da je to neželjena pošta ili dječja pornografija. Hola također prodaje vaš propusni opseg preko sestrinske tvrtke Luminati.

Dovoljno je reći da Holu treba izbjegavati pod svaku cijenu. Nećemo čak ni ovdje ulaziti u specifične tehničke aspekte. Samo nemojte koristiti.

Surfeasy

Surfeasy je Opera kupila 2015. godine i sada upravlja ugrađenim VPN-om Opere, kao i vlastitom samostalnom VPN uslugom. Ovdje ćemo raspravljati o potonjem, ali mnogi se detalji odnose i na Opera VPN. Klijenti Mac, Windows i Android koriste OpenVPN protokol i 256-bitnu enkripciju. iOS uređaji koriste IPSec protokol i 128-bitnu enkripciju. Tvrtka ne vodi evidencije identifikacije. Ne postoji ograničenje propusnosti, ali preuzimanja su ograničene na samo 500MB mjesečno na slobodnom nivou, isto kao i kod Tunnelbear. Torrent je dopušteno sve dok ne pređete tih 500 MB, tako da nećete daleko skinuti HD video. U slobodnom sloju dostupno je 16 lokacija poslužitelja. Biblioteke za praćenje ili injekcije oglasa ne trebaju brinuti, no to nije slučaj sa Opera VPN-om o kojem ćemo dalje raspravljati.

Opera VPN

Takozvani VPN koji sada dolazi u paketu s preglednikom Opera barem djelomično upravlja SurfEasy, tvrtka koju je Opera kupila 2015. godine. Ali ne uključuje sve iste zaštite kao Surfeasy. Opera posjeduje i upravlja oglašivačkom mrežom, a ta mreža oglašavanja ovisi o prikupljanju podataka o upotrebi radi ostvarivanja profita. Kada koristite Opera VPN, tvrtka i dalje prati što radite na mreži i te podatke upotrebljava za prodaju oglasa, posebno koristeći jedinstveni ID preglednika.

Nadalje, "VPN" je ovdje zapravo pogrešan naziv. Opera VPN je proxy poslužitelj koji tunelira promet samo do i iz preglednika Opera. Neće tunelrati promet iz drugih aplikacija ili procesa. Tehnički to ne zadovoljava naše kriterije, ali uključili smo ga jer je veoma popularno.

Windscribe

Windscribe korisnicima nudi i izvornu VPN aplikaciju i proširenje preglednika Chrome te potiče korisnike da omoguće oboje istovremeno, iako to nije strogo potrebno. Usluga nema zapise i sadrži najjači dostupni paket šifriranja, uključujući 256-bitni AES s savršenom tajnošću naprijed. Podaci su ograničeni na 10 GB mjesečno na besplatnom nivou, što je prilično velik iznos za besplatnu uslugu. Dostupno je osam lokacija poslužitelja, na kojima je P2P dijeljenje / bujica datoteka dopušteno na nekim, ali ne na svim.

Proširenje za Chrome je HTTPS proxy, a ne VPN, koji selektivno usmjerava promet vašeg preglednika preko udaljenog poslužitelja. Nije siguran kao VPN, ali posao će obaviti u većini slučajeva. Ne postoje knjižnice za praćenje ili umetanje oglasa. Ako tražite konkurentni besplatni VPN, Windscribe, koji se također odlično ističe na preporučenim besplatnim VPN-ovima BestVPN.com, trebao bi biti na vrhu popisa..

Sakrij me

Hide.me ne podržava OpenVPN na svom slobodnom nivou, ali možete se povezati pomoću L2TP, IKEv2 ili SSTP (pogledajte naš obrazac za razumijevanje VPN protokola). Sve su veze zaštićene 256-bitnom enkripcijom, mada se ne spominje savršena tajnost naprijed. Tvrtka ne pohranjuje nikakve identifikacijske zapisnike. Podaci imaju ograničenje od 2 GB mjesečno. Besplatnim korisnicima zajamčeno je najmanje 3 Mbps, ali plaćeni slojevi dobivaju prioritet u brzini. Dostupne su tri lokacije poslužitelja, a bujica je dopuštena. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Nema tragača ili umetnutih oglasa. Sve u svemu, Hide.me zaslužuje vašu pažnju ako tražite besplatan VPN.

Speedify

Speedify koristi svoj vlastiti privatni VPN protokol, a ne OpenVPN ili neki drugi tradicionalni protokol, za koji kaže da je brži i pogodniji za mobilne telefone koji često prelaze između wifija i mobilne mreže podataka. Zaštićena je pomoću ChaCha, poboljšane verzije TLS enkripcije koja se koristi na mnogim HTTPS web stranicama. Usluga nema evidenciju i omogućava bujicu na nekolicini poslužitelja, ali ne i na njihovim najbržim. Podaci su ograničeni na 1 GB mjesečno u slobodnom sloju. Dostupno je 35 lokacija poslužitelja, što je više nego što ćete pronaći na mnogim plaćenim uslugama. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android, iako se čini da je tvrtka jako usredotočena na tržište mobilnih uređaja. Iz onoga što možemo reći da nema tragača ili umetanja oglasa.

SecurityKISS

SecurityKISS je VPN pružatelj usluga sa sjedištem u Irskoj s besplatnim i plaćenim razinama. Besplatni korisnici dnevno dobivaju 300MB prijenosa podataka. Korisnici sustava Windows i Android mogu se povezati s OpenVPN putem SecurityKISS aplikacija, ali druge platforme zahtijevaju aplikacije trećih strana ili ručnu konfiguraciju L2TP. 128-bitni Blowfish koristi se za šifriranje, koje je sporije i manje sigurno od novijeg AES standarda, ali treba biti dovoljna zaštita većine korisnika. SecurityKISS ne zahtijeva besplatne korisnike da se registriraju za njegovu uslugu, što znači da možete početi koristiti bez predaje bilo kakvih osobnih podataka. Dozvolite što tvrtka bilježi stvarnu IP adresu uređaja kako bi upravljala ograničenjem podataka o svakom korisniku. Ograničenje propusne širine također se provodi po potrebi kako bi se napravilo mjesta za korisnike koji plaćaju. Dostupno je osam lokacija poslužitelja. Tvrtka ne daje nikakve posebne komentare o torrenting ili P2P dijeljenju datoteka, iako uvjeti pružanja usluge kažu da bi korisnici trebali poštivati ​​zakone o autorskim pravima. Koliko možemo reći da nema knjižnica za praćenje ili reklamiranih injekcija.

ProXPN

ProXPN nudi besplatnu VPN uslugu bez ručnih računa za korisnike računala na MacOS-u i Windows-u. Aplikacija se povezuje pomoću 512-bitnog OpenVPN kriptiranog Blowfish-om. Besplatni korisnici ograničeni su na 300 Kbps na slobodnom nivou i jednom poslužitelju u SAD-u, ali ne postoji ograničenje podataka. ProXPN kaže da ne zadržava nikakve zapisnike. Ne koristi tracker ili injekciju oglasa kako bi zaradio novac koliko možemo reći. Torrenting je dopušteno. Unatoč ograničenjima, ovo je siguran besplatni VPN koji možemo preporučiti za laganu upotrebu na stolnim računalima.

Avira Phantom

Avira Phantom VPN koristi OpenVPN za Windows i Android, L2TP / IPSec na MacOS-u i iOS-u. Korisnici mogu koristiti aplikacije na bilo kojoj platformi bez registracije, ali bit će ograničeni na 500 MB podataka mjesečno. Ako se registrirate, ali ne plaćate premijski plan, taj se iznos udvostručuje na 1 GB mjesečno. Besplatni korisnici aplikacije također ne mogu omogućiti prekidač kill koji blokira sav internetski promet u slučaju da vaša veza s VPN poslužiteljem iznenada padne. Avira ne vodi zapisnike i koristi 256-bitnu AES enkripciju za sve veze. Besplatni korisnici imaju pristup na svih 20 lokacija poslužitelja, a ne postoji ograničenje propusnosti. Torrenting je dopušteno. Korisnička podrška nije dostupna besplatnim korisnicima. Aplikacija je bez tragača i ubrizgavanja oglasa.

Turbo VPN

Turbo VPN jedna je od najpopularnijih VPN aplikacija na mobilnim uređajima, posebno za Android gdje ima preko 10 milijuna preuzimanja iz Google Play Store-a. Pa ipak, o tome gotovo ništa ne znamo. U pravilima o privatnosti navodi se da ona prikuplja stvarnu IP adresu korisnika. I dok kaže da ne bilježi zapise o aktivnostima, ona vrši „analizu internetskog i podatkovnog prometa u stvarnom vremenu, uključujući odredišne ​​web stranice ili IP adrese, podrijetlo IP adrese.“ Aplikacija nema web mjesto, već usmjerava korisnike na svoju Facebook stranicu , Nudi oskudne tehničke informacije o standardima šifriranja i drugim detaljima. Nisu dostupni nikakvi uvjeti usluge ili ugovor o licenci za krajnjeg korisnika. Who.is pretraga pokazuje Turbo-ova matična tvrtka All Connected registrirala je svoju web stranicu u Sjedinjenim Državama.

Aplikacija Android traži preveliki broj dozvola, uključujući aplikaciju i povijest uređaja, identitet, kontakte, telefon, fotografije / medije / datoteke u pohrani, ID uređaja i informacije o pozivima i još mnogo toga. Usporedite to s plaćenim VPN-om koji traži samo pristup informacijama o WiFi vezi i mrežnoj kontroli i možete vidjeti zašto smo malo skicirali Turbo VPN. Toplo vam savjetujemo da izbjegavate ovaj VPN.

Browsec

Browsec izrađuje šifrirano proširenje proxy preglednika za preglednike Firefox i Chrome, kao i VPN aplikacije za iOS i Android. Unatoč profesionalnom web mjestu, Browsec nije pružatelj kojeg bismo vjerovali. Nudi nulte tehničke podatke o standardima šifriranja koje koristi njegova usluga. Pravila prijavljivanja vrlo su nejasna, rekavši: "moramo automatski zabilježiti neke podatke iz vašeg dodatnog / ili klijentskog softvera u vašem web pregledniku. Podaci ne identificiraju Korisnika osobno. [sic] ”To bi moglo biti bilo što, pa pretpostavimo samo najgore što je sigurno. Besplatni korisnici ograničeni su na brzinu preuzimanja od 1 Mbps i tri mjesta na poslužitelju. Tijekom testiranja na Androidu nismo primijetili dodatne oglase u našem pregledniku, ali ne možemo potvrditi upotrebljava li aplikacija tragače. Na stranici Apple App Store-a postoje dokazi da je ta tvrtka osnovana u Rusiji, a to je, ako je istina, vjerojatno najgore mjesto za rad VPN-a..

ZenMate

Besplatna verzija ZenMatea ograničena je na proširenja preglednika za Chrome, FireFox i Opera. To su tehnički HTTPS proxyji, a ne puni VPN-ovi, što znači da će prometovati promet s vašeg preglednika samo kroz šifrirani tunel. DNS zahtjevi i podaci drugih aplikacija ne usmjeravaju se putem VPN-a. To znači, na primjer, da se ne može upotrebljavati za bujice ili za mobitele, osim ako ne platite. Proširenje preglednika kriptira vaše podatke pomoću TLS-a, ažurirane verzije SSL-a, koja je ista enkripcija korištena na HTTPS web-lokacijama. Zenmate ne održava trajne zapise, ali može privremeno spremiti vašu IP adresu na svojim poslužiteljima. Ne postoje stroga ograničenja podataka ili brzine, ali širina pojasa može se smanjiti kako bi se napravilo mjesta za plaćene korisnike. Besplatni korisnici imaju pristup na četiri poslužitelja. Usluga ne koristi knjižnice za praćenje ili umetanje oglasa.

VPNBook

Sve u vezi s VPNBook-om djeluje pomalo sjenovito i ne preporučujemo njegovo korištenje. Nitko ne zna točno tko su ljudi koji upravljaju uslugom ili odakle dolaze. VPNBook ne daje nijednu aplikaciju, već jednostavno pruža poslužitelje s podrškom za PPTP i OpenVPN za povezivanje s softverom treće strane. OpenVPN veze zaštićene su "tehnikama šifriranja poput AES-256 i AES-128", iako izgleda da nije postavljen standard. Trebali biste moći vidjeti koja se razina šifriranja koristi u konfiguracijskoj datoteci .ovpn otvarajući je u uređivaču dnevnog reda poput Notepad-a. Šest lokacija je u ponudi. Usluga je u potpunosti besplatna i traži donacije u Bitcoin-u. Plaćeni nivo je nekada bio dostupan, ali je nestao. Torrenting je dopušteno na nekim poslužiteljima.

Rijetka pravila o privatnosti tvrtke kažu da ne vodi evidencije aktivnosti već bilježi stvarnu IP adresu korisnika. U 2013. godini, hakiranje kolektiva Anonimni optuženi VPN knjigu da je medeni lonac za provedbu zakona nakon što se zapisnici davatelja pojavili u sudskim dokumentima.

DotVPN

DotVPN još ne čini Windows ili MacOS klijent i umjesto toga pruža korisnicima računala da koriste proširenje preglednika za Chrome, Firefox i Opera. Ovo je zapravo HTTPS proxy, a ne potpuni VPN, koji koristi TLS enkripciju, istu vrstu zaštite koju dobivate na HTTPS web stranicama. Aplikacija za iOS koristi IPSec enkripciju, dok Android aplikacija koristi OpenVPN sa 128-bitnom AES enkripcijom. Tvrtka bilježi stvarnu IP adresu svakog korisnika i pohranjuje je 10 dana. Podaci nisu ograničeni, ali brzina je ograničena prema potrebi kako bi se omogućilo mjesta za pretplatu. Dostupno je 12 lokacija poslužitelja. Torrenting nije dopušten na slobodnom nivou. Nema znakova umetanja oglasa ili knjižnica za praćenje.

Kriteriji

Ovdje ćemo objasniti svaki od kriterija u gornjoj tablici po kojima ocjenjujemo svaki VPN. Sve se informacije prikupljaju s odgovarajuće web stranice VPN-a, vlastitog iskustva u korištenju VPN-a i drugih pouzdanih izvora.

 • Protokol je način na koji se VPN klijent povezuje na poslužitelj. VPN protokol pomaže u određivanju brzine i sigurnosti veze. Mnogi VPN-ovi nude više protokola. OpenVPN smatra se najsigurnijim, ali IKEv2, SSTP i L2TP / IPSec su također održivi. Preporučujemo izbjegavanje PPTP-a, koji je brz, ali ima poznate sigurnosne nedostatke.
 • Šifriranje je algoritam i snaga korištena za skeniranje podataka u VPN tunelu. 256-bitna AES enkripcija općenito je najjača koju ćete naći na bilo kojem komercijalnom VPN-u, iako su 128-bitni AES i 448-bitni Blowfish također dobri. Spominjemo i ako VPN upotrebljava savršenu tajnu naprijed ili PFS, što sprječava da se prošla sesija VPN prometa dešifrira ako je postojeći ključ šifriranja ugrožen.
 • drva prikazuje da li VPN prikuplja podatke o korisnikovoj aktivnosti dok su povezani na VPN. To može obuhvatiti puno stvari, ali mi se uglavnom bavimo zapisima aktivnosti - poviješću pregledavanja, kupnjama, gledanim videozapisima, postovima na društvenim medijima itd. - i izvornim IP-om korisničkog računala. To bi trebalo biti isključeno za bilo kojeg pružatelja VPN-a koji privatnost shvata ozbiljno.
 • Ograničenje podataka određuje količinu podataka koju možete prenijeti u određenom vremenu dok ste povezani na VPN. Ponekad to uključuje sve prijenose, učitavanja i preuzimanja, a drugi se put odnosi samo na preuzimanja.
 • Ograničenje propusnosti odnosi se na maksimalnu brzinu za preuzimanje / prijenos koju možete koristiti dok ste povezani na VPN.
 • broj lokacija poslužitelja je koliko se mjesta možete spojiti na besplatnoj verziji VPN-a.
 • VPN-ove koji postoje redovi čekanja mogu prisiliti korisnike da čekaju dok na besplatnom poslužitelju ne bude dostupan dovoljno kapaciteta prije povezivanja.
 • Neki VPN-ovi se koriste praćenje kolačića za prikupljanje podataka o oglašavanju. Ti se kolačići ubrizgavaju u preglednike korisnika kada koriste VPN. To predstavlja kršenje privatnosti i smatra se negativnim.
 • Injekcija oglašavanja nastaje kada VPN smjesti prikazne oglase u korisnički preglednik. To predstavlja kršenje privatnosti i smatra se negativnim. Imajte na umu da to ne uključuje oglase na samoj VPN aplikaciji.
 • Iako su sve VPN-ove na ovom popisu besplatne, neke nude a premium sloj gdje korisnici mogu platiti za pristup većem broju poslužitelja, uklonili su ograničenja propusnosti i ograničenja podataka i iskoristili druge funkcije i značajke.
 • platforme odnosi se na operativne sustave za koje su dostupne aplikacije koje je napravio VPN pružatelj.
 • Torrenting koristi veliku propusnost i može izazvati pravne probleme nekim pružateljima usluga, pa je zabranjen na mnogim besplatnim VPN-ovima.
 • podrška znači da možete zatražiti pomoć ako imate problema. Nismo bili prestrogi u ovom pogledu. Sve dok postoji neka vrsta adrese e-pošte za službu za korisnike ili sustava podnošenja karata, to smo dali "Da". Nismo sami testirali podršku VPN-a, pa ne možemo potvrditi da li stvarno reagiraju ili ne.

Nedostaje li nam popularni besplatni VPN? Javite nam ako imate VPN koji želite da ocijenimo.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 86