20+ бесплатних ВПН-ова рангираних једно поред другог, на листи 2020. године

Упоређено је 20 бесплатних ВПН-ова


Бесплатне ВПН услуге су данас десетак. Иако топло препоручујемо нашим читаоцима да купују претплату на плаћену ВПН услугу, схватамо да ће се многи из било ког разлога одлучити за бесплатну алтернативу. У ствари, један од најчешћих захтева које добијамо од наших читалаца је листа најбољих бесплатних ВПН услуга. Имајући то у виду, припремили смо детаљну листу од више од 20 бесплатних ВПН услуга и виталне детаље које треба да знате пре него што их инсталирате на свој уређај.

САВЕТ: КАКО БЕСПЛАТНО добити ВЕЛИКУ ПЛАЋАНУ ВПН: Ако вам је потребан приступ накратко, помоћу овог трика можете бесплатно добити нашу најбоље рангирану, плаћену ВПН услугу. Пријавите се за ЕкпрессВПН овде, веза укључује гаранцију поврата новца од 30 дана. Морате прво да платите претплату, али можете да користите ВПН до 30 дана и откажете за цео поврат новца. На тај начин добијате бесплатан приступ врхунском ВПН-у. Тржиште се продаје као политика без враћања новца и, за разлику од неких ВПН-ова, заиста јесте. Ми смо сами пробали и тестирали ову методу и она функционише.

Такође видети:

 • Најбољи ВПН-ови са бесплатним испитивањима
 • Како да добијете ЕкпрессВПН бесплатан месец дана

Да будемо јасни, не подржавамо сваки ВПН на овој листи. Одлучили смо да погледамо ове ВПН због њихове популарности, а не због њиховог квалитета. Они се појављују на врху Гооглеових резултата и рангирања продавница апликација када тражите бесплатне ВПН-ове. Са преко 800 ВПН-а доступних на свим главним платформама, ово очигледно није свеобухватна листа, али требало би да вам помогне да вашу одлуку одлуче међу најбољим кандидатима.

Сви ВПН-ови на овој листи придржавају се следећих критеријума:

 • Или су потпуно бесплатни или имају слободан ниво без истека рока
 • То су виртуалне приватне мреже, а не само ХТТПС или СОЦКС проки
 • Они пружају ВПН услугу, а не само апликацију за повезивање са сервером треће стране

Све информације које смо прикупили заснивају се на личном искуству и објављеним информацијама на веб локацијама и апликацијама ВПН-а. Имајте на уму да чак и ако бесплатна ВПН услуга каже да не пријављује активност или не продаје ваше податке трећим лицима, ми немамо начина да стварно потврдимо ове тврдње. Као што каже: ако не плаћате производ, вероватно сте производ. Из тог разлога увек препоручујемо реномираном плаћеном ВПН провајдеру преко било које бесплатне услуге.

ВПН-ови се наводе у одређеном редоследу.

Тунелбеар

Што се тиче бесплатних ВПН-ова, Туннелбеар је један од оних који имају више приватности. Не чува записе и користи јаку енкрипцију, укључујући савршену тајност према напријед. Највеће ограничење је на податке који имају највише 500МБ месечно. То је тачно, месечно чинећи Туннелбеар-ов бесплатни ниво употребљивим само за повремено прегледавање веба док сте на јавним вифи везама. Лако сте могли запалити 500МБ у продуљеном Фацебоок или Инстаграм налету док сте у возу. Добијате 19 локација сервера, само једну мању од премиум нивоа који укључује Аустралију. Нема пратилаца или убризгавања огласа. Апликације су доступне за Виндовс, Мац, иОС и Андроид. Торрентинг није дозвољено.

ЦиберГхост

Ажурирање: ЦиберГхост више не нуди бесплатну верзију своје ВПН услуге.

ЦиберГхост је ВПН услуга оријентисана на приватност са бесплатним слојем који обећава сву функционалност плаћене ВПН услуге, али ћете морати сачекати у реду. Да би спречили загушења сервера и одржали висок стандард перформанси, бесплатни корисници морају да се придруже реду чекања пре повезивања на једну од 15 локација сервера. Понекад ће ред чекати неколико секунди, а други пут неколико минута, у зависности од доба дана и броја других сувремених корисника. Једном када сте повезани, једино је ограничење бујице: није дозвољено. ЦиберГхост користи снажну енкрипцију и не води евиденцију. Не постоји опсег ширине опсега или података. Апликације су доступне за Виндовс, Мац, иОС и Андроид.

Треба споменути, међутим, да је недавна студија (ПДФ) дала ЦиберГхост-овој апликацији за Андроид позитиван АВ рејтинг, што значи да је бар један антивирусни програм открио неку малициозну активност, али није испунио праг за сматрајући се заиста злонамерном..

Хотспот Схиелд

Хотспот Схиелд је пробни провајдер који је побољшао своје праксе приватности последњих година, али још увек није савршен. Компанија бележи ИП адресе корисника, које се могу повезати са њиховим уређајем и идентитетом, мада се евиденција активности експлицитно не бележи. ОпенВПН везе су заштићене 256-битном енкрипцијом. Можете преузети до 750 МБ дневно, а не постоји ограничење пропусности. Одабир сервера прилично не постоји у слободном слоју. Можете да се повежете само са Сједињеним Државама. У политици приватности компаније се наводи да допушта оглашавачима да прате кориснике, али није потпуно јасно у ком капацитету. Торрентинг је дозвољен, што је ретко за бесплатан ВПН, само имајте на уму 750МБ дневно ограничење података.

Овде можете пронаћи бесплатни ВПН Хотспот Схиелда и преглед плаћене услуге овде.

Беттернет

Једна од најпопуларнијих опција тамо када је реч о бесплатним ВПН-овима, Беттернет може изгледати превише добро да би био истинит. Добијате 256-битну или 128-битну енкрипцију на ОпенВПН или ИПСец протоколу, респективно. Услуга не води евиденције. Нема ширине опсега или ограничења података. Користе се неки трацкери, али апликација неће убризгати ниједан оглас у ваш прегледач. Само су две локације сервера доступне на слободном нивоу. Апликације су доступне за Мац, Виндовс, иОС и Андроид. Торрентинг је дозвољен.

Све звучи прилично разумно и чак примамљиво. Али корисници би требали бити свјесни да је недавна студија (ПДФ) Беттернетовој Андроид апликацији дала АВ оцјену 13, што значи да је 13 антивирусних програма открило злонамјерне активности у тој апликацији. То га чини четвртом и најзлоћуднијом апликацијом од 283 тестираних. Није добар знак. Веб локација Беттернета такође је прилично непрозирна о томе ко их управља и каква је њихова позадина.

ВПН капија

ВПН капија је дугорочни „експеримент“ који је водио Универзитет у Тсукуби у Јапану. Мрежу сервера у потпуности управљају волонтери широм света, од којих је већина у Азији. Свако може додати свој рачунар или сервер у мрежу и постати волонтерски „чвор“ за крајње кориснике којима се могу повезати. То је у суштини мрежа пеер-то-пеер која пиггибакује са СофтЕтхер ВПН клијента. Док СофтЕтхер ради на готово свим већим оперативним системима, проширење које поједностављује процес повезивања са ВПН капијама је ограничено на Виндовс. Остали корисници платформе мораће да успоставе везе и ручно ажурирају листу доступних чворова. Они који имају чворове не могу да дешифрују саобраћај који пролази кроз своје рачунаре, тако да корисници не би требали превише да брину о злонамерним чворовима који пресрећу њихов саобраћај. Али Универзитет у Тсукуби каже да то прати садржај пакета, тј. Веб саобраћај, заједно са ИП адресом корисника и другим детаљима. ВПН капија може се опростити због лоше политике евидентирања јер је у академске сврхе, али корисници би и даље требали бити јасни ако су забринути за приватност. Главна сврха ВПН Гате-а је деблокирање цензурираног садржаја. Имајте на уму да бујица није дозвољена и нема помоћног особља које би вам могло помоћи ако имате проблема са повезивањем. Повезивање може бити процес покушаја и грешке.

Спотфлук

Ажурирање: Спотфлук је обустављен.

Спотфлук користи ОпенВПН за Виндовс, Мац и Андроид, а ИКЕв2 за иОС. ОпенВПН везе су 128-битни ССЛ шифровани, али само када се користи веб прегледач. Спотфлук има пуно проблема када је реч о транспарентности и ово је један од њих. Ниједан ваш промет са других апликација - торент клијената, Спотифи, видео игара итд. - неће бити тунелиран преко ВПН-а на слободном нивоу. Овај кључни детаљ се нигде не помиње на веб локацији Спотфлук-а. Други велики проблем бесплатне верзије Спотфлука је тај што он користи не само колачиће за праћење у рекламне сврхе, већ и убризгава рекламе у ваш претраживач. Ово би могло бити изненађење с обзиром да се Спотфлук може похвалити могућностима блокирања огласа, али политика приватности је јасна:

„Ови трећи рекламни сервери или огласне мреже користе технологију како би директно на ваш прегледач послали рекламе и линкове који се појављују на Спотфлук [сиц] Ове треће стране могу аутоматски примити вашу ИП адресу у сврху приказивања географских контекстуалних огласа. “

Торрентинг није дозвољено. Апликације су доступне за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид. Имајте на уму да су неке критике у Гоогле Плаи продавници Спотфлук означиле као инвазивне или злонамерне.

Хола

Упркос Хола-ином грозном рекорду, некако је задржао своју популарност. Хола се ослања на пеер-то-пеер инфраструктуру, а не на централизоване сервере. То значи да ваш интернет саобраћај путује кроз рачунаре других корисника и, исто тако, саобраћај других корисника путује кроз ваш рачунар кад год имате распон непропусног протока и ресурсе на располагању. У једном од најпознатијих случајева злоупотребе у историји ВПН-а, ова П2П мрежа је једном наоружана да претвори рачунаре свих корисника у масовни ботнет и изврши дистрибуирани напад ускраћивања услуге (ДДоС) на веб локацији. Будући да анонимни саобраћај путује кроз ваш рачунар као Хола корисник, ви бисте могли бити одговорни за оно што тај саобраћај садржи, било да је то нежељена пошта или дечији порно снимак. Хола такође продаје ваш пропусни опсег преко сестринске компаније, Луминати.

Довољно је рећи да Холу треба избегавати по сваку цену. Овде нећемо чак ни улазити у специфичне техничке аспекте. Само не користи то.

Сурфеаси

Сурфеаси је Опера купила 2015. године и сада управља уграђеним ВПН-ом Опере, као и сопственом самосталном ВПН услугом. Овде ћемо расправљати о последњем, али многи детаљи се односе и на Опера ВПН. Мац, Виндовс и Андроид клијенти користе ОпенВПН протокол и 256-битну енкрипцију. иОС уређаји користе ИПСец протокол и 128-битну енкрипцију. Компанија не води евиденције идентификације. Не постоји ограничење пропусне ширине, али преузимања су ограничена на само 500МБ месечно на слободном нивоу, исто као и код Туннелбеар. Торрентинг је дозвољено све док не пређете тих 500 МБ, тако да нећете далеко скинути ХД видео. У слободном слоју је доступно 16 локација сервера. Нема библиотека за праћење или убризгавања огласа за које бисте бринули, али то није случај са Опера ВПН-ом о коме ћемо даље расправљати.

Опера ВПН

Такозваним ВПН-ом који се сада испоручује у комплету са прегледником Опера барем делимично управља СурфЕаси, компанија коју је Опера купила 2015. године. Али не укључује све исте заштите као Сурфеаси. Опера поседује и управља рекламном мрежом, а та мрежа оглашавања зависи од прикупљања података о употреби у циљу остваривања профита. Када користите Опера ВПН, компанија и даље прати шта радите на мрежи и користи те податке за продају огласа, посебно користећи јединствени ИД прегледача.

Штавише, „ВПН“ је овде погрешно. Опера ВПН је проки који само тунелира саобраћај ка и из прегледача Опера. Неће тунелисати саобраћај из других апликација или процеса. Технички то не задовољава наше критеријуме, али укључили смо га јер је веома популарно.

Виндсцрибе

Виндсцрибе корисницима нуди и изворну ВПН апликацију и Цхроме додатак за прегледач и подстиче кориснике да истовремено омогуће оба, мада то није строго потребно. Услуга нема евиденцију и садржи најјачи доступни пакет шифрирања, укључујући 256-битни АЕС са савршеном тајношћу унапред. Подаци су ограничени на 10 ГБ месечно на бесплатном нивоу, што је прилично велика количина за бесплатну услугу. Доступно је осам локација на серверима, на којима је дељење / торрентинг датотека П2П дозвољено на некима, али не на свим.

Цхроме-ово проширење је ХТТПС проки, а не ВПН, који селективно усмерава саобраћај вашег прегледача преко удаљеног сервера. Није безбедан као ВПН, али посао ће обавити у већини случајева. Не треба се бринути библиотека за праћење или убацивање огласа. Ако тражите конкурентни бесплатни ВПН, Виндсцрибе, који се такође одлично налази на препорученим бесплатним ВПН-овима БестВПН.цом, требао би бити на врху листе.

Сакриј ме

Хиде.ме не подржава ОпенВПН на свом слободном нивоу, али можете се повезати користећи Л2ТП, ИКЕв2 или ССТП (погледајте наш образац за разумевање ВПН протокола). Све везе су заштићене 256-битном енкрипцијом, мада се не помиње савршена тајност напријед. Компанија не чува евиденције за идентификацију. Подаци су ограничени на 2ГБ месечно. Бесплатним корисницима загарантовано је најмање 3 Мбпс, али плаћени нивои имају предност при брзини. Доступне су три локације сервера, а бујица је дозвољена. Апликације су доступне за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид. Нема трагача или уметнутих огласа. Све у свему, Хиде.ме заслужује вашу пажњу ако тражите бесплатан ВПН.

Спеедифи

Спеедифи користи свој властити ВПН протокол, а не ОпенВПН или неки други традиционални протокол, за који каже да је бржи и погоднији за мобилне телефоне који често прелазе између вифија и мобилне мреже података. Заштићена је употребом ЦхаЦха, побољшане верзије ТЛС енкрипције која се користи на многим ХТТПС веб локацијама. Сервис нема евиденцију и омогућава бујицу на неколицини сервера, али не и на њиховим најбржим. Подаци су ограничени на 1ГБ месечно у слободном слоју. Доступно је 35 локација сервера, што је више него што ћете их наћи на многим плаћеним сервисима. Апликације су доступне за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид, мада се чини да је компанија јако фокусирана на тржиште мобилних уређаја. Из онога што можемо рећи да нема пратилаца или убризгавања огласа.

СецуритиКИСС

СецуритиКИСС је ВПН провајдер са Ирском и са бесплатним и са плаћеним слојевима. Бесплатни корисници дневно добијају 300МБ преноса података. Корисници Виндовс-а и Андроид-а могу се повезивати с ОпенВПН-ом помоћу СецуритиКИСС апликација, али друге платформе захтевају апликације трећих страна или ручну конфигурацију Л2ТП. 128-битни Бловфисх користи се за шифровање, које је спорије и мање сигурно од новијег АЕС стандарда, али би требало бити довољна заштита већине корисника. СецуритиКИСС не захтева бесплатне кориснике да се региструју за његову услугу, што значи да можете почети са коришћењем без предаје било каквих личних података. Прихвата се чињеница да компанија бележи стварну ИП адресу уређаја како би управљала ограничењем података о сваком кориснику. Ограничење пропусне ширине такође се примјењује према потреби како би се направило мјеста за кориснике који плаћају. Доступно је осам локација сервера. Компанија не даје никакве посебне коментаре о торрентинг-у или П2П дељењу датотека, мада услови услуге кажу да би корисници требало да поштују законе о ауторским правима. Колико можемо рећи да не постоје библиотеке за праћење или рекламиране ињекције.

ПроКСПН

ПроКСПН нуди бесплатну ВПН услугу без рачунара за кориснике рачунара на МацОС-у и Виндовс-у. Апликација се повезује помоћу ОпенВПН шифрираног 512-битним Бловфисх-ом. Бесплатни корисници су ограничени на 300 Кбпс на слободном нивоу и једном серверу у Америци, али нема ограничења података. ПроКСПН каже да не одржава ниједну евиденцију. Не користи трацкер или ињекцију огласа како би зарадио новац колико можемо рећи. Торрентинг је дозвољен. Упркос ограничењима, ово је сигуран бесплатан ВПН који можемо препоручити за лагану употребу на радним површинама.

Авира Пхантом

Авира Пхантом ВПН користи ОпенВПН за Виндовс и Андроид, Л2ТП / ИПСец за МацОС и иОС. Корисници могу да користе апликације на било којој платформи без регистрације, али биће ограничени на 500МБ података месечно. Ако се региструјете, али не плаћате премијум план, тај износ се удвостручује на 1ГБ месечно. Бесплатни корисници апликације такође не могу да омогуће прекидач килл, који блокира сав интернет саобраћај у случају да ваша веза са ВПН сервером неочекивано падне. Авира не води евиденције и користи 256-битну АЕС енкрипцију за све везе. Бесплатни корисници добијају приступ на свих 20 локација сервера, а не постоји ограничење пропусности. Торрентинг је дозвољен. Корисничка подршка није доступна за бесплатне кориснике. Апликација је без трагача и убризгавања огласа.

Турбо ВПН

Турбо ВПН једна је од најпопуларнијих ВПН апликација на мобилним уређајима, посебно за Андроид где има преко 10 милиона преузимања са Гоогле Плаи продавнице. Па ипак, о томе не знамо скоро ништа. Политика приватности напомиње да она прикупља стварну ИП адресу корисника. И док каже да не бележи записе о активностима, она врши „анализу интернета и података у реалном времену, укључујући одредишне веб локације или ИП адресе, порекло ИП адреса“. Апликација нема веб локацију, уместо да кориснике усмери на њену Фацебоок страницу . Нуди мало техничких информација о стандардима шифровања и другим детаљима. Нису доступни услови услуге или уговор о лиценци за крајњег корисника. Претрага вхо.ис приказује Турбо-ову матичну компанију Алл Цоннецтед, регистровала је своју веб локацију у Сједињеним Државама.

Апликација Андроид захтева превелики број дозвола, укључујући апликацију и историју уређаја, идентитет, контакте, телефон, фотографије / медије / датотеке у складишту, ИД уређаја и информације о позивима и још много тога. Упоредите то са плаћеним ВПН-ом, који само тражи приступ информацијама о ВиФи вези и управљању мрежом, и можете видети зашто смо Турбо ВПН мало скицирали. Топло вам саветујемо да избегавате овај ВПН.

Бровсец

Бровсец прави шифрирано проширење проки прегледача за Фирефок и Цхроме прегледаче, као и ВПН апликације за иОС и Андроид. Упркос веб локацији професионалног изгледа, Бровсец није пружалац услуга коме бисмо веровали. Нуди нула техничке информације о стандардима шифровања које користи његова услуга. Политика евидентирања је изузетно нејасна, рекавши: „морамо аутоматски снимити неке податке из вашег додатног веб прегледача или клијентског софтвера. Подаци не идентификују корисника лично. [сиц] ”То би могло бити било шта, па претпоставимо само најгоре да буде сигурно. Бесплатни корисници су ограничени на брзину преузимања од 1 Мбпс и три локације сервера. Током тестирања на Андроиду нисмо приметили додатне огласе у нашем прегледачу, али нисмо у могућности да потврдимо да ли апликација користи трагаче. На страници Аппле Апп Сторе-а постоје неки докази да је компанија регистрована у Русији, што је, ако је тачно, вероватно најгоре место за рад ВПН-а.

ЗенМате

Бесплатна верзија ЗенМате-а ограничена је на проширења прегледача за Цхроме, ФиреФок и Опера. То су технички ХТТПС прокији, а не пуни ВПН, што значи да ће саобраћај слати само из вашег прегледача преко шифрованог тунела. ДНС захтеви и подаци из других апликација се не усмеравају преко ВПН-а. То значи да се, на пример, не може користити за торрентинг или за мобилне уређаје, осим ако не платите. Проширење прегледача шифрира ваше податке ТЛС-ом, ажурираном верзијом ССЛ-а, која је иста шифрирање која се користи на ХТТПС веб локацијама. Зенмате не чува сталне записе, али може привремено сачувати вашу изворну ИП адресу на својим серверима. Нема чврстих ограничења података или брзине, али ширина појаса се може умањити како би се направило место за плаћене кориснике. Бесплатни корисници имају приступ за четири сервера. Услуга не користи библиотеке за праћење или убризгавање огласа.

ВПНБоок

Све у вези са ВПНБоок-ом делује помало сјеновито и не препоручујемо га. Нико не зна тачно ко су људи који управљају услугом или одакле долазе. ВПНБоок не прави ниједну апликацију, већ једноставно пружа сервере са ППТП и ОпенВПН-ом за повезивање помоћу софтвера треће стране. ОпенВПН везе заштићене су "техникама шифрирања као што су АЕС-256 и АЕС-128", иако изгледа да није постављен стандард. Требали бисте моћи видјети који се ниво шифрирања користи у конфигурацијској датотеци .овпн тако што ћете је отворити у уређивачу дневног реда попут Нотепад-а. Шест локација је у понуди. Услуга је у потпуности бесплатна и тражи донације у Битцоин-у. Плаћени ниво је некада био доступан, али је нестао. Торрентинг је дозвољен на неким серверима.

Скрбљива политика приватности компаније каже да не води евиденције активности већ евидентира стварну ИП адресу корисника. У 2013. години хаковање колектива Анонимни оптужени ВПН књигу да је медени чвор за спровођење закона након што су се евиденције добављача појавиле у судским документима.

ДотВПН

ДотВПН још увек не чини Виндовс или МацОС клијент и уместо тога омогућава корисницима десктоп рачунара да користе проширење прегледача за Цхроме, Фирефок и Опера. Ово је заправо ХТТПС проки, а не пун ВПН, који користи ТЛС енкрипцију, исту врсту заштите коју добијате на ХТТПС веб локацијама. Апликација за иОС користи ИПСец енкрипцију, док Андроид апликација користи ОпенВПН са 128-битном АЕС енкрипцијом. Компанија бележи стварну ИП адресу сваког корисника и чува је 10 дана. Подаци нису ограничени, али брзина је ограничена колико је потребно да би се омогућило простор за плаћање претплатницима. Доступно је 12 локација сервера. Торрентинг није дозвољен на слободном нивоу. Нема знакова убацивања огласа или библиотека за праћење.

Критеријуми

Овде ћемо објаснити сваки од критеријума у ​​горњој табели по којој процењујемо сваки ВПН. Све информације се прикупљају с одговарајуће ВПН веб странице, властитог искуства у кориштењу ВПН-а и других поузданих извора.

 • Протокол је начин на који се ВПН клијент повезује са сервером. ВПН протокол помаже у одређивању брзине и сигурности везе. Многи ВПН нуде више протокола. ОпенВПН се сматра најсигурнијим, али ИКЕв2, ССТП и Л2ТП / ИПСец су такође одрживи. Препоручујемо избегавање ППТП-а, који је брз, али има познате сигурносне недостатке.
 • Шифровање је алгоритам и снага која се користи за скенирање података у ВПН тунелу. 256-битна АЕС енкрипција је углавном најјача коју ћете наћи на било ком комерцијалном ВПН-у, иако су 128-битни АЕС и 448-битни Бловфисх такође добри. Спомињемо и да ли ВПН користи савршену тајну унапред или ПФС, што спречава да се претходне сесије ВПН саобраћаја дешифрују ако је постојећи кључ за шифровање угрожен.
 • Трупци приказује да ли ВПН прикупља податке о корисниковој активности док су повезани на ВПН. То може обухватити пуно ствари, али ми се углавном бавимо евиденцијама активности - историјом прегледавања, куповинама, гледаним видео снимцима, постовима на друштвеним медијима итд. - и изворним ИП рачунаром корисника. То би требало бити искључено за било који ВПН провајдер који приватност схвата озбиљно.
 • Ограничење података одређује количину података коју можете пренијети у одређено вријеме док сте повезани на ВПН. Понекад то укључује све трансфере, отпремања и преузимања, а други пут се односи само на преузимања.
 • Ограничење пропусне ширине односи се на максималну брзину за преузимање / учитавање коју можете користити док сте повезани на ВПН.
 • Тхе број локација сервера је колико се места можете повезати на бесплатној верзији ВПН-а.
 • ВПН-ове који имају редови чекања може приморати кориснике да чекају док на бесплатном серверу не буде доступан довољно капацитета пре повезивања.
 • Неки ВПН-ови се користе праћење колачића за прикупљање рекламних података. Ови колачићи убризгавају се у прегледаче корисника када користе ВПН. Ово је кршење приватности и сматра се негативним.
 • Убризгавање рекламе настаје када ВПН смешта приказне огласе у прегледач корисника. Ово је кршење приватности и сматра се негативним. Имајте на уму да ово не укључује огласе на самој ВПН апликацији.
 • Иако су све ВПН-ове на овој листи бесплатне, неке нуде а премиум тиер где корисници могу да плате за приступ већем броју сервера, скинули су ограничење пропусне ширине и ограничења података и искористили друге функције и функције.
 • Платформе односи се на оперативне системе за које су доступне апликације које је направио ВПН провајдер.
 • Торрентинг користи много пропусне ширине и може изазвати правне проблеме код неких провајдера, па је забрањен на многим бесплатним ВПН-овима.
 • Подршка значи да можете затражити помоћ ако имате проблема. Нисмо били престроги у овом погледу. Све док постоји нека врста адресе е-поште за службу за кориснике или система предаје карата, ми смо дали ово „Да“. Нисмо сами тестирали подршку ВПН-а, тако да не можемо потврдити да ли стварно реагују или не.

Да ли нам недостаје популарно бесплатно ВПН? Јавите нам да ли имате ВПН који желите да проценимо.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3