5 најбољих ВПН-ова за наменски ИП или статички ИП

Најбољи ВПН-ови за наменски ИП или статички ИП (1)

Динамични систем ИП адреса функционише на начин да вам неће увек бити додељена иста ИП адреса. Многи даваоци интернетских услуга користе динамичке ИП адресе јер су ефикасније (и изводљиве) од тога да свакој особи додељују статичку ИП адресу (ону која се не мења). Ово би у одређеним ситуацијама могло бити пожељније са становишта корисника. Наменска ИП адреса је статична ИП адреса која се додељује само једном појединцу и не дели је нико други.

ВПН мреже обично користе динамичке ИП адресе, али неке нуде и опцију статичке ИП адресе или наменске ИП адресе. Краће од виртуалне приватне мреже, ВПН шифрира ваш интернетски промет и усмјерава га преко посредничког сервера на локацију по вашем избору. Маскира вашу тренутну ИП адресу и замењује је новом са те локације. Ако вам ВПН пружи дељену статичку ИП адресу, добићете исту исту приликом сваког повезивања на одређени сервер, али ће је делити и са другим корисницима. Ако добијете наменску ИП адресу, неће је делити ни са ким другим.

Не нуде све ВПН опције статичких или наменских ИП адреса и нису све оне које заиста вреде новца. У овом посту откривамо најбоље ВПН-ове за статичку или наменску ИП адресу и објашњавамо више о различитим опцијама и њиховим предностима.

Ако само желите да погледате најбоље ВПН-ове, ево их:

 1. НордВПН: Најбоља опција. Нуди услугу статичке ИП адресе и могућности ИП адресе
 2. ПуреВПН: Нуди наменску услугу ИП адреса
 3. ВПНАреа: Могу вам набавити наменску ИП адресу
 4. Иваци: Има опцију ИП адресе
 5. Виндсцрибе: Има опцију услуге статичке ИП адресе

Како изабрати најбољи ВПН за статичку или наменску ИП адресу

Да би се нашли на нашој листи, ВПН-ови које смо проучавали не само да морају да нуде дељене или наменске ИП адресе, већ морају и да раде добро. Конкретно тражимо следеће атрибуте:

 • Избор локација ИП адресе
 • Велике брзине
 • Јака енкрипција
 • Мере приватности
 • Солидна корисничка подршка
 • Стална доступност тако да ваш сервер не ради ван мреже

Сви наши изабрани пет најбољих ВПН-а за наменске или статичке ИП адресе испуњавају ове стандарде.

Најбољи ВПН-ови за наменске и статичке ИП адресе

Ево наше листе пет најбољих ВПН-а за наменске или статичке ИП адресе:

1. НордВПН

нордвпн хомепаге

НордВПН нуди опције за статичку ИП адресу и за приватну наменску ИП адресу. Апликација вам омогућава да одаберете тачно на који сервер да се повежете. Сваки сервер користи само једну ИП адресу, тако да ако се стално повежете на исти сервер, увек ћете добити исту ИП адресу.

Тхе Стандардна НордВПН услуга вам даје заједничку статичку ИП адресу, па ће сви повезани на исти сервер имати исту ИП адресу. Ова ситуација није добра ако желите примати долазне везе.

Можете доплатити за добијање наменске ИП адресе; расположиве локације укључују САД (четири града), Велику Британију, Немачку и Холандију. И даље можете да користите заједничку ИП услугу која има више од 5.000 сервера у 62 земље и можете истовремено да повежете до шест уређаја на заједничку услугу. Ово је сјајан ВПН за приступ веб локацијама које раде прекограничним ограничењима приступа, као што је Нетфлик.

НордВПН нуди низ безбедносних функција и веб локација има обимну базу знања као и приступ 24/7 подршци преко ливе цхат-а. ВПН апликације се могу инсталирати на Виндовс, мацОС, Линук, иОС и Андроид уређаје. На располагању је и проширење прегледача НордВПН за Цхроме и Фирефок.

Прос:

 • Седам опција локације за наменске ИП адресе
 • Шири заједнички сервис који користи статичке ИП адресе
 • Приличне брзине
 • Сигурна, приватна услуга
 • Добра вредност за новац
 • Огромна мрежа сервера која обухвата 62 земље

Против:

 • Веза са неким серверима може бити спора

НАЈБОЉИ ВПН ЗА СТАТИЧНИ ИЛИ ДЕДИЦИРАНИ ИП АДРЕСА: НордВПН нуди статичке ИП адресе у својој основној услузи и наменску ИП адресу као додатак. То је брза, сигурна услуга, са одличном корисничком подршком. НордВПН нуди 30-дневну гаранцију поврата новца уз сваку претплату, тако да можете испробати без ризика.

Прочитајте нашу целу НордВПН рецензију.

2. ПуреВПН

ПуреВПН почетна страница

ПуреВПН управља ВПН серверима у 141 земљи. Доступне су наменске ИП адресе у Великој Британији, САД, Канади, Немачкој, Малти, Аустралији, Хонг Конгу и Сингапуру. Ова услуга је додатак који се плаћа преко уобичајене претплате. Стандардна ПуреВПН услуга одлична је за заобилажење владиних ограничења интернета када сте у Кини.

ПуреВПН има велике брзине и долази са врхунском сигурношћу, укључујући 256-битну енкрипцију и прекидач. У прошлости је било лошег притиска за чување дневника, али тренутно не бележи личне податке. Услуга је одлична за избјегавање откривања на дугом попису веб локација које имају регионална ограничења, укључујући Нетфлик.

Услуга укључује апликације за Виндовс, мацОС, Линук, иОС и Андроид уређаје и проширења прегледача за Цхроме и Фирефок. ПуреВПН је доступан као додатак Коди и постоје апликације за Андроид ТВ кутије, Амазон Фире ТВ и Амазон Фире Стицк.

Пет уређаја може истовремено да се повеже. Намјенстену ИП адресу можете користити само једном у било којем тренутку, али то заједничко кориштење услуга можете користити и за друге уређаје.

Прос:

 • Намјенске ИП адресе доступне у осам земаља
 • Широка ВПН мрежа са серверима у 141 земљи
 • Брза и сигурна услуга
 • Не задржава записнике
 • Погодно за употребу у Кини

Против:

 • Неки сервери имају проблема са повезивањем

ОПИС СОЛИДНОГ ПРОРАЧУНА: ПуреВПН је још једна јефтина алтернатива и нуди осам опција локације за наменске ИП адресе. Уживајте у 31-дневној гаранцији поврата новца за сваку претплату.

Прочитајте нашу целу ПуреВПН рецензију.

3. ВПНАреа

ВПНАреа Почетна страница

ВПНАреа је ВПН услуга са седиштем у Бугарској са мноштвом атрактивних функција, укључујући приступ серверима у 70 земаља и дозволу од шест истовремених веза на редовном сервису. Можете добити наменску ИП адресу за САД (пет локација), Велику Британију, Канаду, Аустралију, Холандију, Румунију, Шведску; Бугарска и Хонг Конг. Ово је највећи избор свих ВПН-ова на нашој листи. Ова услуга је доплата за стандардну претплату.

Ова услуга укључује шифрирање војне заштите, заштиту од цурења и прекидач за убиство. Необичан додатак ВПНАреа је да компанија нема ништа против ако делите налог са пријатељем, што је за већину ВПН-а не-не.

Апликације су једноставне за употребу и инсталирање на Виндовс, мацОС, Андроид, иОС и Убунту, Дебиан, Федора, ЦентОС и Минт Линук. Компанија води специјализоване сервере за преузимање и стримовање видео записа. Корисничка подршка доступна је преко интернетског цхатата свакодневно током дана. Ово је такође добра услуга за употребу у Кини и може избећи откривање од стране Нетфлик-а и других страница за стриминг.

Прос:

 • Намјенске ИП адресе доступне на 13 локација
 • Сервери у 70 земаља који нуде велике брзине
 • Јаке сигурносне карактеристике
 • Погодно за употребу у Кини

Против:

 • Апликација није најприкладнија за кориснике

ОДЛИЧНО ЗА ДИЈЕЉЕЊЕ: ВПНАреа омогућава дељење налога и нуди специјализоване сервере и велике брзине. ВПНАреа даје сваком рачуну 7-дневну гаранцију поврата новца без проблема.

Прочитајте наш потпуни преглед ВПНАреа.

4. Иваци

иваци почетна страница

Иваци са седиштем у Сингапуру и нуди приступ серверима у 56 земаља са стандардном претплатом. Опција наменске ИП адресе је цена по адреси и додаје се поврх редовне претплате. Локације које се нуде су у Уједињеном Краљевству, Сједињеним Државама, Канади, Аустралији, Немачкој, Хонг Конгу и Сингапуру.

Ова услуга је брза и одлична је опција за приступ ограниченим мрежним ТВ услугама. Може чак и деблокирати разне Нетфлик библиотеке из иностранства. Са сједиштем у југоисточној Азији, компанија је посветила посебну пажњу креирању сервиса за људе у Кини како би тамо могли да избегну ограничења приступа интернету. Услуга чак укључује приступ серверима унутар Кине. Тим за корисничку подршку Иваци може се контактирати путем ливе цхат-а.

Апликације за ВПН доступне су за Виндовс, мацОС, Линук, Андроид и иОС, а проширења за прегледач доступна су за Цхроме и Фирефок. Иваци се може инсталирати на Андроид ТВ, Амазон Фире Стицк и неким играћим конзолама.

Можете да повежете пет уређаја истовремено са стандардном Иваци услугом. Намјенска ИП адреса може се користити као једна од тих веза, тако да можете користити заједничку услугу за још четири уређаја.

Прос:

 • Намјенске ИП адресе у седам земаља
 • Брза и сигурна услуга
 • Погодно за употребу у Кини
 • Ниска цена

Против:

 • Представници ћаскања уживо не могу увек да одговоре техничка питања
 • Лоша веза с неким серверима

БРЗЕ БРЗИНЕ: Иваци има веома велике брзине, тако да ако користите наменску ИП адресу за стриминг или преузимање, то би могла бити одлична опција. Иваци нуди 30-дневну гаранцију поврата новца.

Прочитајте нашу целу Иваци рецензију.

5. Виндсцрибе

виндсцрибе почетна страница

Виндсцрибе не нуди наменске ИП адресе, али можете добити статичку ИП адресу као плаћени додатак. Надоградњом на статички ИП сервис, загарантовано вам је да добијате исту ИП адресу сваки пут када се повежете на сервер, али ћете делите ИП адресу са другим корисницима.

Смањите број људи са којима делите ВПН услугу ако плаћате за статичку ИП адресу додатно јер користите адресе које су доступне само оним претплатницима вишег плана. Основна статичка ИП услуга користи ИП адресу дата центра. Опција веће цене даје вам ИП адресу која је регистрована на адреси становања - неке ће услуге ограничене на гео блокирати приступ комерцијалним ИП адресама.

Ово је сјајна услуга за решавање регионалних ограничења која управљају неким веб локацијама, а компанија има специјализоване сервере за приступ УС Нетфлик и УК Нетфлик.

Апликације за Виндсцрибе доступне су за Виндовс, мацОС, иОС, Андроид и Убунту, Дебиан, Федора и ЦентОС. Проширења су доступна за прегледаче Цхроме, Фирефок и Опера.

Шира мрежа укључује сервере у 60 земаља и нема ограничења броја уређаја који можете истовремено да повежете на услугу.

Прос:

 • Статичке ИП адресе у 13 земаља
 • Широка ВПН мрежа са серверима у 60 земаља
 • Одличне брзине
 • Додатне сигурносне карактеристике

Против:

 • Подршка за клијенте уживо није увек одржавана
 • Ограничена мобилна апликација

СТАТИЧКЕ ИП ОПЦИЈЕ: Виндсцрибе даје избор како податковног центра тако и стамбених статичких ИП адреса омогућава вам избор нивоа услуге. Виндсцрибе даје тродневну гаранцију поврата новца.

Прочитајте наш комплетан преглед Виндсцрибе-а.

Објашњене су динамичке и статичке ИП адресе

На типично резиденцијални интернет сервис, не добијате исту ИП адресу сваки пут када се повежете. Уместо тога, ваш провајдер Интернет услуга (ИСП) доделити ће вам адресу из базена који поседује. Овај систем је измишљен да би успорио исцрпљивање ИПв4 адреса. Претпоставка је да је број корисника ИСП-а који су повезани у било којем тренутку увијек мањи од укупног броја купаца. Дакле, ИСП може да се извуче са поседовањем мање адреса коришћењем а динамички адресни систем.

ИСП-ови обично не користе овај систем за комерцијалне купце, посебно за оне купце који имају сопствене веб сервере. То је зато што се рекламирана ИП адреса која је регистрована на ДНС серверима повезује са УРЛ адресом који се користи за веб локацију компаније. У тим би случајевима компанија морала ажурирати сваки ДНС сервер у свијету кад год је ИСП додијелио другу адресу за услугу повезивања компаније. Ово би било превише компликовано компаније обично добијају наменску ИП адресу за своје веб сервере.

Многи ВПН-ови такође додељују динамичне ИП адресе. ВПН услуге обично поседују мали број адреса за сваки од њихових сервера. Они насумично распоређују групе купаца на сваку од адреса које посједују док се корисници повезују. Неки ВПН сервиси нуде статичке ИП адресе, подразумевано или као опцију.

Дељена статичка ИП адреса ВПН услуга има предности у односу на стандардни динамички ИП сервис. Ако је статична ИП адреса опционални додатак, те адресе ће имати мање користи од својих динамичких колега. Можда ћете и даље имати ослабљену слободу интернета због поступака других људи који деле ту ИП адресу, али са мање корисника који деле, вероватноћа да се та адреса заврши на црној листи смањује се..

Модел дељене статичке ИП адресе стандардно се нуди на НордВПН услузи. Ова конфигурација вам не даје много предности у односу на динамични систем ИП адреса који нуде друге ВПН. Једина додатна заштита коју добијате од такве конфигурације је да ако једна дељена ВИП адреса постане на црној листи, сви купци НордВПН-а биће осакаћени, тако да је вероватније да ће компанија прилично брзо променити ту адресу.

Многе ВПН компаније одбијају да нуде наменске ИП адресе. То је зато што се они баве заштитом идентитета својих купаца. Чак и ако ВПН компанија није водила евиденцију ИП адреса, мапирање појединачно између репрезентативне наменске ИП адресе и купца може се врло брзо открити кроз детаље о корисничком рачуну ако неко добије судски налог за евиденцију ВПН-а. Било која формула дељене адресе омогућава ВПН провајдеру могућност да блокира сљедивост веза до крајњег корисника.

Намјенске ИП адресе и њихове предности

Намјенска ИП адреса се не дијели и додјељује се само једном купцу. Постоје различити сценарији у којима би посебна ИП адреса могла бити корисна, на примјер, за покретање посла или играње игара.

Не траже сви потпуно анонимност. Конкретно, они који желе да се открију њихови сервери не желе приватност. Намјенска ИП адреса је најбржи, најјефтинији и најлакши начин за превазилажење ефеката динамичког система додјеле адреса који ИСП користе.

Помоћу наменске ИП адресе ВПН можете веб сервер са својим малим предузећима повезати са већим сервером који јесте способна да апсорбује ДДоС напади а можете користити и много јефтинији план услуга интернетског сервиса.

Појединци који се баве приватношћу могу користити ВПН као адресу за сервер кућних игара и такође добити фиксну ИП адресу која ће им омогућити да се повежу на кућне рачунаре који раде као сервери датотека. Помоћу посебне ИП адресе можете да рекламирате адресу свог кућног сервера без бриге да ће се та адреса повремено мењати.

Слика: Монтажа ИП адресе од Пикабаи. Јавни домен.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 53 =

Adblock
detector