5 najboljih VPN-ova za namjenski IP ili statički IP

Najbolji VPN-ovi za namjenski IP ili statički IP (1)

Dinamični sustav IP adresa funkcionira na način da vam neće uvijek biti dodijeljena ista IP adresa. Mnogi davatelji internetskih usluga koriste dinamičke IP adrese jer su učinkovitije (i izvedive) od dodjeljivanja statičke IP adrese svakoj osobi (onu koja se ne mijenja). Ovo se u određenim situacijama s korisničkog stajališta može preferirati. Namjenska IP adresa je statična IP adresa koja se dodjeljuje samo jednom pojedincu i ne dijeli je nitko drugi.

VPN mreže obično koriste dinamičke IP adrese, ali neke nude i mogućnost statičke IP adrese ili namjenske IP adrese. Kratko za virtualnu privatnu mrežu, VPN kriptira vaš internetski promet i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. Maskira vašu trenutnu IP adresu i zamjenjuje je novom s te lokacije. Ako vam VPN daje zajedničku statičku IP adresu, dobit ćete istu istu svaki put kada se povežete s određenim poslužiteljem, ali dijelit će se s drugim korisnicima. Ako dobijete namjensku IP adresu, neće se dijeliti s drugima.

Ne nude sve VPN-ove mogućnost statičkih ili namjenskih IP adresa, a nisu sve one koje to vrijede. U ovom postu otkrivamo najbolje VPN-ove za statičku ili namjensku IP adresu i objašnjavamo više o različitim opcijama i njihovim prednostima.

Ako samo želite brz pregled najboljih VPN-ova, evo ih:

 1. NordVPN: Najbolja opcija. Nudi uslugu statičke IP adrese i mogućnosti IP adrese
 2. PureVPN: Nudi namjensku uslugu IP adrese
 3. VPNArea: Mogu vam nabaviti namjensku IP adresu
 4. Ivacy: Ima mogućnost IP adrese
 5. Windscribe: Ima mogućnost statičke IP adrese

Kako odabrati najbolji VPN za statičku ili namjensku IP adresu

Da bi ušli na naš popis, VPN-ovi koje smo proučavali ne samo da moraju ponuditi zajedničke ili namjenske IP adrese, već moraju i dobro raditi. Konkretno tražimo sljedeće atribute:

 • Izbor lokacija IP adrese
 • Velike brzine
 • Jaka enkripcija
 • Mjere privatnosti
 • Čvrsta korisnička podrška
 • Stalna dostupnost tako da vaš poslužitelj ne radi izvan mreže

Sve naše odabrane pet najboljih VPN-ova za namjenske ili statičke IP adrese ispunjavaju ove standarde.

Najbolji VPN-ovi za namjenske i statičke IP adrese

Ovdje je naš popis pet najboljih VPN-a za namjenske ili statičke IP adrese:

1. NordVPN

nordvpn početna stranica

NordVPN nudi opcije za statičku IP adresu i za privatnu namjensku IP adresu. Aplikacija vam omogućuje da odaberete na koji točno poslužitelj ćete se povezati. Svaki poslužitelj ima samo jednu IP adresu, tako da ako se dosljedno povežete s istim poslužiteljem, uvijek ćete dobiti istu IP adresu.

Standardna NordVPN usluga vam daje zajedničku statičku IP adresu, pa će svi koji su spojeni na isti poslužitelj imati istu IP adresu. Ova situacija nije dobra ako želite primati dolazne veze.

Možete nadoplatiti za dobivanje namjenske IP adrese; raspoložive lokacije uključuju SAD (četiri grada), Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Nizozemska. I dalje možete koristiti zajedničku IP uslugu koja ima više od 5000 poslužitelja u 62 zemlje i možete istovremeno povezati do šest uređaja na zajedničku uslugu. Ovo je sjajan VPN za pristup web lokacijama koje upravljaju prekograničnim ograničenjima pristupa, poput Netflixa.

NordVPN nudi niz sigurnosnih značajki, a njegova web stranica ima opsežnu bazu znanja kao i pristup 24/7 podršci putem live chat-a. VPN aplikacije mogu se instalirati na Windows, macOS, Linux, iOS i Android uređaje. Na raspolaganju je i proširenje preglednika NordVPN za Chrome i Firefox.

Pros:

 • Sedam opcija lokacije za namjenske IP adrese
 • Širi zajednički servis koji koristi statičke IP adrese
 • Pristojne brzine
 • Sigurna, privatna usluga
 • Dobra vrijednost za novac
 • Ogromna mreža poslužitelja koji se protežu u 62 zemlje

Cons:

 • Veza s nekim poslužiteljima može biti spora

NAJBOLJI VPN ZA STATIČNI ILI DEDICIRANI IP ADRESA: NordVPN nudi statičke IP adrese u svojoj osnovnoj usluzi i namjensku IP adresu kao dodatak. To je brza, sigurna usluga, s izvrsnom korisničkom podrškom. NordVPN nudi 30-dnevnu garanciju povrata novca uz svaku pretplatu, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

2. PureVPN

PureVPN početna stranica

PureVPN upravlja VPN poslužiteljima u 141 zemlji. Dostupne su namjenske IP adrese u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Malti, Australiji, Hong Kongu i Singapuru. Ova se usluga plaća uz nadoplatu uz redovitu pretplatu. Standardna PureVPN usluga izvrsna je za zaobilaženje vladinih ograničenja interneta kada ste u Kini.

PureVPN ima velike brzine i dolazi s vrhunskom sigurnosti, uključujući 256-bitnu enkripciju i prekidač kill. U prošlosti je bilo lošeg tiska zbog vođenja zapisnika, ali trenutno ne bilježi osobne podatke. Usluga je izvrsna za izbjegavanje otkrivanja na dugom popisu web-lokacija koje imaju regionalna ograničenja, uključujući Netflix.

Usluga uključuje aplikacije za Windows, macOS, Linux, iOS i Android uređaje i proširenja preglednika za Chrome i Firefox. PureVPN je dostupan kao dodatak Kodi, a tu su i aplikacije za Android TV kutije, Amazon Fire TV i Amazon Fire Stick.

Istovremeno se može povezati pet uređaja. Namijenjenu IP adresu možete koristiti samo jednom u bilo kojem trenutku, ali možete koristiti taj dodatak za zajedničku uslugu za ostale uređaje.

Pros:

 • Namjenske IP adrese dostupne u osam zemalja
 • Široka VPN mreža s poslužiteljima u 141 zemlji
 • Brza i sigurna usluga
 • Ne zadržava zapisnike
 • Pogodno za upotrebu u Kini

Cons:

 • Neki serveri imaju problema s povezivanjem

OPIS SOLIDA PRORAČUNA: PureVPN je još jedna jeftina alternativa i nudi osam opcija lokacije za namjenske IP adrese. Uživajte u 31-dnevnoj garanciji povrata novca za svaku pretplatu.

Pročitajte našu cjelovitu PureVPN recenziju.

3. VPNArea

VPNArea Početna stranica

VPNArea je bugarska VPN usluga s puno atraktivnih značajki, uključujući pristup poslužiteljima u 70 zemalja i mogućnost šest istodobnih veza na redovnoj usluzi. Možete dobiti namjensku IP adresu za SAD (pet lokacija), Veliku Britaniju, Kanadu, Australiju, Nizozemsku, Rumunjsku, Švedsku; Bugarska i Hong Kong. Ovo je najveći izbor svih VPN-ova na našem popisu. Ova je usluga doplata za standardnu ​​pretplatu.

Ova usluga uključuje šifriranje vojne zaštite, zaštitu od curenja i prekidač za zaustavljanje. Neobičan dodatak VPNArea je da tvrtka nema ništa protiv ako dijelite račun s prijateljem, što je za većinu VPN-a ne-ne..

Aplikacije su jednostavne za upotrebu i instaliranje na Windows, macOS, Android, iOS i Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS i Mint Linux. Tvrtka upravlja specijaliziranim poslužiteljima za preuzimanje i streaming videa. Korisnička podrška dostupna je preko internetskog chat-a tijekom cijelog sata svakog dana u godini. Ovo je također dobra usluga za upotrebu u Kini i može izbjeći otkrivanje putem Netflixa i drugih web mjesta za streaming.

Pros:

 • Namjenske IP adrese dostupne na 13 lokacija
 • Poslužitelji u 70 zemalja koji nude velike brzine
 • Jake sigurnosne značajke
 • Pogodno za upotrebu u Kini

Cons:

 • Aplikacija nije najprikladnija za korisnike

ODLIČNO ZA Dijeljenje: VPNArea omogućuje dijeljenje računa i nudi specijalizirane poslužitelje i velike brzine. VPNArea daje svakom računu 7-dnevno jamstvo povrata novca bez problema.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju VPNArea.

4. Ivacy

Početna stranica privatnosti

Ivacy sa sjedištem u Singapuru i nudi pristup poslužiteljima u 56 zemalja sa standardnom pretplatom. Opcija namjenske IP adrese je cijene po osnovi adrese i dodaje se iznad uobičajene pretplate. Lokacije koje se nude su u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji, Njemačkoj, Hong Kongu i Singapuru.

Ova je usluga brza i izvrsna je mogućnost pristupa ograničenim mrežnim TV uslugama. Može čak deblokirati razne Netflix knjižnice iz inozemstva. S sjedištem u jugoistočnoj Aziji, tvrtka je posebnu pozornost posvetila stvaranju usluge za ljude u Kini kako bi tamo mogli izbjeći ograničenja pristupa internetu. Usluga čak uključuje pristup poslužiteljima unutar Kine. Ivacy tim za korisničku podršku može se kontaktirati putem live chat-a.

Aplikacije za VPN dostupne su za Windows, macOS, Linux, Android i iOS, a proširenja preglednika dostupna su za Chrome i Firefox. Ivacy se može instalirati na Android TV, Amazon Fire Stick i neke igraće konzole.

Možete spojiti pet uređaja istovremeno sa standardnom Ivacy uslugom. Namjenska IP adresa može se koristiti kao jedna od tih veza, tako da zajedničku uslugu možete koristiti za još četiri uređaja.

Pros:

 • Namjenske IP adrese u sedam zemalja
 • Brza i sigurna usluga
 • Pogodno za upotrebu u Kini
 • Niska cijena

Cons:

 • Predstavnici chata uživo ne mogu uvijek odgovoriti na tehnička pitanja
 • Loša povezanost s nekim poslužiteljima

BRZE HITROSTI: Ivacy ima vrlo velike brzine, tako da ako koristite svoje IP adrese za streaming ili preuzimanje, to bi mogla biti odlična opcija. Ivacy nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Ivacy.

5. Windscribe

vjetropisana početna stranica

Windscribe ne nudi namjenske IP adrese, ali možete dobiti statičku IP adresu kao plaćeni dodatak. Nadogradnjom na statički IP servis, zajamčeno je da ćete dobiti istu IP adresu svaki put kad se povežete s poslužiteljem, ali dijelite IP adresu s drugim korisnicima.

Smanjite broj osoba s kojima dijelite VPN uslugu ako plaćate za statičku IP adresu dodatno jer koristite adrese koje su dostupne samo onim pretplatnicima višeg plana. Osnovna statička IP usluga koristi IP adresu podatkovnog centra. Opcija veće cijene daje vam IP adresu koja je registrirana na adresi prebivališta - neke će usluge ograničene na geo blokirati pristup komercijalnim IP adresama.

Ovo je izvrsna usluga za obilaženje regionalnih ograničenja koja upravljaju nekim web stranicama, a tvrtka ima specijalizirane servere za pristup američkim Netflix i UK Netflix.

Aplikacije za Windscribe dostupne su za Windows, macOS, iOS, Android i Ubuntu, Debian, Fedora i CentOS. Proširenja su dostupna za preglednike Chrome, Firefox i Opera.

Šira mreža uključuje poslužitelje u 60 zemalja i nema ograničenja u broju uređaja koje možete istovremeno povezati na uslugu.

Pros:

 • Statičke IP adrese u 13 zemalja
 • Široka VPN mreža s poslužiteljima u 60 zemalja
 • Izvrsne brzine
 • Dodatne sigurnosne značajke

Cons:

 • Živa korisnička podrška nije uvijek napunjena
 • Ograničena mobilna aplikacija

STATIČKE IP OPCIJE: Windscribe daje izbor kako podatkovnog centra tako i stambenih statičkih IP adresa koje vam nude između dvije razine usluge. Windscribe daje trodnevnu garanciju povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Windscribe-a.

Objašnjene su dinamičke i statičke IP adrese

Na tipičnom usluga internetskog stanovanja, ne dobijete istu IP adresu svaki put kada se povežete. Umjesto toga, vaš davatelj internetskih usluga dodijelit će vam adresu iz bazena koji je vlasnik. Ovaj je sustav izmišljen kako bi usporio iscrpljivanje IPv4 adresa. Pretpostavka je da je broj korisnika ISP-a koji su povezani bilo kada uvijek manji od ukupnog broja kupaca. Dakle, davatelj internetskih usluga može se riješiti posjedovanja manje adresa pomoću a dinamički adresni sustav.

Davatelji internetskih usluga obično ne koriste ovaj sustav za komercijalne kupce, posebno za one kupce koji imaju vlastite web poslužitelje. To je zato što se oglašena IP adresa koja je registrirana na DNS poslužiteljima povezuje s URL-om koji se koristi za web mjesto tvrtke. U tim bi slučajevima tvrtka morala ažurirati svaki DNS poslužitelj u svijetu kad god bi ISP dodijelio drugu adresu za uslugu povezivanja tvrtke. Ovo bi bilo previše komplicirano, pa tvrtke obično dobivaju namjensku IP adresu za svoje web poslužitelje.

Mnogi VPN-ovi također dodjeljuju dinamičke IP adrese. VPN usluge obično posjeduju mali broj adresa za svaki od njihovih poslužitelja. Oni nasumično raspoređuju grupe kupaca na svaku adresu koju posjeduju dok se korisnici povezuju. Neke VPN usluge nude statičke IP adrese, prema zadanim postavkama ili kao opcija.

Dijeljena statička IP adresa VPN usluga ima prednosti u odnosu na standardni dinamički IP servis. Ako je statična IP adresa izborni dodatak, te će adrese imati manje koristi od svojih dinamičkih kolega. Možda će vam biti ugrožena sloboda interneta zbog postupaka drugih ljudi koji dijele tu IP adresu, ali s manje korisnika koji dijele vjerojatnost da se ta adresa pojavi na crnom popisu smanjit će se..

Model zajedničke statičke IP adrese standardno se nudi na usluzi NordVPN. Ova konfiguracija ne daje vam puno prednosti u odnosu na dinamični sustav IP adresa koji nude druge VPN. Jedina dodatna zaštita koju dobivate od takve konfiguracije je da ako ta jedna zajednička VIP adresa postane na crnoj listi, svi kupci NordVPN-a bit će osakaćeni, tako da je vjerovatnije da će tvrtka prilično brzo promijeniti tu adresu..

Mnoge VPN tvrtke odbijaju ponuditi namjenske IP adrese. To je zato što se oni bave zaštitom identiteta svojih kupaca. Čak i ako VPN tvrtka nije vodila zapise IP adresa, mapiranje pojedinačno između reprezentativne namjenske IP adrese i kupca može se vrlo brzo otkriti kroz detalje o računu kupca ako netko dobije sudski nalog za evidenciju VPN-a. Bilo koja vrsta formule zajedničke adrese omogućuje davatelju VPN mogućnost blokiranja sljedivosti veza do krajnjeg korisnika.

Namjenske IP adrese i njihove prednosti

Namjenska IP adresa ne dijeli se i dodjeljuje se samo jednom kupcu. Postoje različiti scenariji u kojima bi posebna IP adresa mogla biti korisna, na primjer, za vođenje tvrtke ili igre.

Nisu svi u potrazi za potpunom anonimnošću. Konkretno, oni koji žele da se otkriju njihovi poslužitelji ne žele privatnost. Namjenska IP adresa najbrži je, najjeftiniji i najlakši način za prevladavanje učinaka dinamičkog sustava dodjele adresa koji ISP-ovi koriste.

Pomoću namjenske IP adrese VPN možete web-poslužitelju svog malog poduzeća prilagoditi veći poslužitelj koji to jest sposobna apsorbirati DDoS napadi a možete koristiti i puno jeftiniji plan usluga internetskog servisa.

Pojedinci koji se bave privatnošću mogu koristiti VPN kao adresu za poslužitelj kućnih igara, a također će dobiti fiksnu IP adresu koja će im omogućiti povezivanje s kućnim računalima koja rade kao poslužitelji datoteka. Pomoću posebne IP adrese možete oglašavati adresu svog kućnog poslužitelja bez brige da će se adresa povremeno mijenjati.

Slika: Montaža IP adrese iz Pixabay. Javna domena.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 14

Adblock
detector