5 najboljih VPN-ova za Rumunjsku u 2020. godini

5 najboljih VPN-ova za Rumunjsku u 2018. godini

Građani Rumunjske, oni koji posjećuju zemlju radi zadovoljstva ili posla ili svi koji se tamo planiraju preseliti, svi mogu imati koristi od stabilne virtualne privatne mreže (VPN) veze.. Softver čuva internetske aktivnosti privatnim, omogućuje vam sigurne bujice datoteka, otključava geografski ograničene web stranice za streaming medija i pomaže u pristupu javnom wifiju bez sigurnosnih briga.

Nadalje, građani Rumunjske koji putuju u inozemstvo mogu upotrebljavati VPN za pristup svojim omiljenim televizijskim kanalima od kuće, kao i prijaviti se na internetske bankarske usluge.

Niže ćemo detaljnije upoznati s različitim pružateljima usluga, ali ako imate vremena samo za brzi pogled, evo našeg sažetka popis najboljih VPN-ova za Rumunjsku:

 1. ExpressVPN Naš najbolji izbor! Izuzetno brza mreža poslužitelja koja može zaobići većinu geo-blokiranog sadržaja. Može prenositi emisije u HD rezoluciji, sigurna je i privatna. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. NordVPN Odabir budžeta koji ne štedi na privatnosti ili sigurnosti. Poslužitelji su dovoljno brzi za HD streaming.
 3. CyberGhost Mogućnost prilagođena početnicima s jednostavnim aplikacijama za cijelu obitelj.
 4. IPVanish Istovremeno povežite do 10 uređaja.
 5. PrivateVPN Izvrsno za deblokiranje popularnog strujnog sadržaja.

VPN davatelji koje preporučamo u ovom članku nude širok izbor lokacija poslužitelja za izbor. To znači da je moguće dobiti IP adresu iz Rumunjske, čak i ako se trenutno nalazite u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu.

Najbolji VPN-ovi za Rumunjsku

Naš popis najboljih VPN-ova za Rumunjsku zasnovali smo na sljedećim standardima

 • Uključuje široku mrežu poslužitelja širom svijeta, uključujući opcije u Rumunjskoj (za one koji žele rumunjsku IP adresu)
 • Deblokira geografski ograničene usluge streaminga
 • Nudi brz i pouzdan proizvod uz minimalno vrijeme zastoja
 • Koristi stroge parametre šifriranja kako bi vaša lokacija ostala skrivena
 • Omogućuje više istodobnih veza
 • Pruža vrhunsku korisničku podršku

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječanj 2020. Rad u RumunjskojProvjeren siječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN omiljen je za ljubitelje privatnosti zbog korištenja vojnih standarda šifriranja, velikih brzina i uistinu globalne mreže.

Ovaj provajder nudi više od 2.000 poslužitelja za izbor u 94 zemlje širom svijeta, uključujući mogućnosti povezivanja s poslužiteljem u Rumunjskoj. Može deblokirati različite multimedijske usluge sa ograničenim protokom podataka, uključujući američke Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, ESPN i još mnogo toga. Zajamčene su velike brzine, a korisnička podrška putem live chat-a dostupna je svakodnevno.

ExpressVPN koristi sigurnosne standarde svjetske klase, uključujući 256-bitnu AES enkripciju, što je protokol „vojne klase“ koji smo spomenuli ranije. Dodatne značajke uključuju prekidač za internet ubijanje, zaštitu od propuštanja DNS-a i savršenu tajnu prema naprijed.

Ovaj davatelj pohranjuje samo ne-identificirajuće metapodate koji su korišteni za poboljšanje razine usluge. IP adrese se ne bilježe ni pod kojim uvjetima. Nudi čiste, minimalističke aplikacije za Android i iOS i slične verzije za Windows i MacOS. Jedna pretplata omogućuje tri istodobne veze.

Pros:

 • Radi s više od 3000 poslužitelja u 94 zemlje i nema problema sa zaobilaženjem regionalnih internetskih ograničenja
 • Velike stabilne brzine
 • Netflix, Amazon Prime Video i drugi
 • Pruža sigurnu, šifriranu vezu
 • 24/7 podrška za chat

Cons:

 • Malo skuplje od nekih rivala

NAJBOLJA VPN RUMUNIJA: Express VPN naš je izbor broj 1. Nudi velike stabilne brzine i vrhunsku sigurnost. Dobro surađuje s gotovo svim uslugama streaminga, uključujući Netflix, Amazon Prime Video i rumunjske kanale, uključujući TV1, TV2, PRO TV i PRO CINEMA. Uključuje 30-dnevnu garanciju povrata novca bez obračuna, pa ćete dobiti puni povrat ako niste zadovoljni.

Pročitajte našu recenziju ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPNRadi u Rumunjskoj testirano u siječnju 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN ima mrežu od više od 5.100 poslužitelja koji se protežu u 62 zemlje, a Rumunjska je domaćin 10. Ovaj pružatelj ne pohranjuje nikakve zapise o aktivnostima korisnika i tijekom godina njeguje snažnu reputaciju usmjerenu na privatnost.

NordVPN može deblokirati web stranice poput US Netflix, HBO, Amazon Prime Video, ESPN, Sky, Sling TV i još mnogo toga.

Prilagodljivost je jedno od njegovih jakih dijelova. Korisnici mogu odabrati poslužitelj koji će optimizirati određene zadatke kao što su streaming HD videozapisa, dvostruki VPN, Tor preko VPN-a i još mnogo toga. Verzija za radnu površinu sadrži detaljne vodiče o tome kako deblokirati svoje omiljene medijske usluge, poput Netflixa.

Ljubitelji privatnosti bit će zadovoljni upotrebom robusnih sigurnosnih protokola. NordVPN koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu da osigura sav web promet, kao i internetsku sklopku i zaštitu od propuštanja DNS-a.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS. Osnovni plan omogućava istodobno povezivanje šest uređaja.

Pros:

 • Prostrana mreža od preko 5000 poslužitelja koja može zaobići većinu ograničenja geo-blokiranog sadržaja
 • Pristojne, pouzdane brzine
 • Deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Nudi 24/7 chat uživo

Cons:

 • Nema 24/7 chat uživo
 • Manje poslužitelja za izabrati

DOBRO ZA STANJE: PrivateVPN je izvrstan za brzi streaming. Preporučuje se korisnicima Netflixa, PrivateVPN radi s rumunskim i američkim Netflixom, kao i mnogim drugim zemljama. Naš je jedini prigovor mali izbor poslužitelja.

Pročitajte našu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Trebam li koristiti besplatni VPN za Rumunjsku?

Možda ćete naići na neke oglase za besplatne VPN usluge, ali savjetujemo vam da ih pogledate skeptično. Da, djeluju primamljivo jer se možete prijaviti bez kreditne kartice i obično su plug-and-play. Međutim, ima ih više od onoga što vidi oku.

Besplatni davatelji VPN-a trebaju zaraditi novac za plaće osoblja, održavanje poslužitelja i druge poslovne troškove. Osim toga, vlasnici žele profit. Neki to postižu tako da vas neprestano zatrpavaju oglasima ili neetično vadete svoje podatke kako biste prodali radi zarade. Kao takvi, oni nisu zainteresirani za isporuku vrhunskog proizvoda. Stoga možete očekivati ​​ograničeni izbor poslužitelja, slabe standarde šifriranja, propusnost protoka i ograničenja podataka, kao i nepostojeću korisničku uslugu. Neke su usluge svjesno umetnule zlonamjerni softver u korisničke uređaje.

Ako želite sigurno i sigurno strujati geografski ograničene medijske usluge, pristupati javnom wifiju ili se prijaviti na blokirane web stranice, tada su besplatni VPN-ovi obično neispravan. Vaša će se lokacija otkriti brže nego što mislite i vaša veza neće biti sigurna.

Koje su prednosti upotrebe VPN-a u Rumunjskoj?

Internetske slobode u Rumunjskoj pomalo su miješane. S jedne strane, zemlja je potpisnica zakona EU koji se odnose na privatnost korisničkih podataka. VPN tvrtke registrirane tamo imaju prednost u tome što se ne moraju pridržavati zakona o obveznom čuvanju podataka, tako da je to pozitivan faktor. Ipak, prvi znakovi internetske cenzure pojavili su se 2015. godine nakon što je vlada smatrala da mjesta za kockanje moraju biti ograničena i kontrolirana.

Aktivisti tvrde da ova direktiva otvara vrata za veći nadzor i nadzor internetskog krajolika Rumunjske i da takve direktive moraju biti povučene unatrag. Pitanje su čak zauzeli i branitelji ljudskih prava rekavši da se time dotiče temeljna prava građana na slobodu izražavanja.

Freedom House dodaje kako je tisak u Rumunjskoj samo "dijelom besplatan". Izvještaj ne ulazi u posebne detalje, ovo rangiranje ukazuje na činjenicu da obični građani nisu sigurni u svoja osnovna prava i da tisak prakticira stupanj samocenzure.

Nadalje, uporaba torrentina ili preuzimanja piratskog materijala u Rumunjskoj je protuzakonita. To znači da postoje stroge kazne ako ste uhvaćeni u obavljanju navedene aktivnosti. Upotreba VPN-a maskirat će vaš identitet na internetu, tako da ne pokušavajte preuzimati bujice na nesigurnoj vezi.

DISCLAIMER: Comparitech ne potiče upotrebu VPN-a za ilegalno prenošenje ili preuzimanje sadržaja. Prethodno se obratite lokalnim zakonima ako niste sigurni u posljedice i obratite se lokalnom odvjetniku radi stručnog savjeta.

Povezano: Je li bujica sigurna? Je li ilegalno? Jeste li vjerovatno uhvaćeni??

Savjeti za korištenje VPN-a u Rumunjskoj

Bilo da živite u Rumunjskoj ili ste jednostavno u zemlji radi posla ili odmora, upotreba VPN-a značajno će poboljšati vaše internetsko iskustvo.

Kako postaviti VPN u Rumunjskoj

 1. Prvo što trebate učiniti je donijeti čvrstu odluku o davatelju koji vam se žali. Izdvojili smo glavne točke svakog mini pregleda, ali naše detaljne korisničke recenzije na kraju se pozivaju na nijansiranu odluku.
 2. Nakon što se smjestite na davatelja usluge, nastavite i registrirajte se na uslugu odabranim načinom plaćanja.
 3. Nakon uspješne provjere autentičnosti, obično ćete dobiti e-poštu s potvrdom izravno od VPN davatelja. Nastavite za preuzimanje odgovarajuće aplikacije za vaš uređaj.
 4. Ponovo pokrenite uređaj nakon završetka instalacije.
 5. Koristite podatke za prijavu koje vam je poslao dobavljač. Spajanje na poslužitelj u Rumunjskoj (za rumunjsku IP adresu) ili izvan zemlje (za IP adresu koja nije rumunjska).
 6. Sada je vaša internetska veza šifrirana i privatna i moći ćete pristupiti svim željenim sadržajima.

Pristup Netflix knjižnicama u Rumunjskoj

Prijavljivanje na Netflix dok ste u Rumunjskoj automatski će rezultirati prikazom lokalne biblioteke sadržaja. To je slučaj čak i ako je originalni račun bio registriran u drugoj zemlji, primjerice u SAD-u. Ako želite pogledati knjižnicu iz druge zemlje, jedini način je da se prvo povežete s VPN serverom. Da biste strujili u mreži Netflix u SAD-u (koji ima najveću biblioteku sadržaja), morat ćete se povezati s američkim VPN serverom prije nego što se prijavite na Netflix web mjesto ili u aplikaciju.

Netflix blokira VPN-ove zbog ograničenja autorskih prava koja imaju sa svojim medijskim producentima za proizvodnju. Kao takav, nisu sve VPN kompatibilne s uslugom. Izdvojili smo one koji su u našim mini pregledima, ali uvijek možete provjeriti uz korisničku podršku u slučaju da naiđete na bilo kakav problem.

Gledanje rumunjske televizije i pristup bankarskim uslugama u inozemstvu

Građanima Rumunjske koji žive u inozemstvu moglo bi biti korisno pribaviti IP adresu od kuće unatrag kako bi bili u kontaktu s lokalnim televizijskim programima ili pristupili njihovim internetskim bankarskim računima. To se može dogoditi samo s VPN-om.

Rumunjska televizija uključuje vijesti, zabavu i sport. Neki od popularnih kanala su TV1, TV2, PRO TV i PRO CINEMA. Neki geo ograničavaju svoje usluge tako da je samo rumunjskim IP adresama dopušten pristup njihovim streamovima. U tome će vam biti korisna VPN.

Bankovne i financijske institucije obično neće ograničavati pristup samo na rumunjskim IP adresama, ali njihovi će filtri biti upozoreni zbog velikog broja zahtjeva iz inozemstva. To je zato što bi ovo moglo biti rad hakera, scenarij koji oni žele izbjeći. Siguran je poziv da najprije pristupite svojim bankovnim računima putem VPN-a kako bi se učinilo da ste u Rumunjskoj jer će to spriječiti da se označi. Posljednje što želite je biti blokiran s računa dok ste na godišnjem odmoru.

"Romania Grunge Flag" Nicolasa Raymonda pod licencom CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector