50+ статистика и чињеница о крађи идентитета за 2017-2018: пораст пхисхинг-а заштићеног ССЛ-ом

2018. је година и већина потрошача је постала прилично мудра око уобичајених врста превара о крађи идентитета. Чак и даље, а МцАфее истраживање из 2015. показало је да 97 посто потрошача није успјело исправно идентифицирати пхисхинг е-пошту, што значи да можемо бити мудри у вези са пхисхинг е-маиловима, али још увек смо прилично лоши у томе да их избегнемо у пракси. 

Упркос томе, мање корисника интернета него икада клика на сумњиве адресе е-поште или пада на лажне веб странице. Интернетски криминалци остају и креативни и истрајни, што значи да су преваре са крађом идентитета и даље превладавајуће. Један од кључних трендова брине многе од нас: пхисхинг веб странице које користе хттпс заштићене адресе. Више извештаја истраживача безбедности каже да се преваранти обраћају ХТТПС-у да би „легитимисали“ своје покушаје лажног представљања.

Лажно представљање чињеница и статистика за период 2017-2018

Подаци из 2017. и 2018. године откривају да преваре са крађом идентитета остају ефикасно оружје за криминалце који краду податке и новац, посебно од предузећа.

Ово не значи да нема добрих вести. Према подацима компаније за интернетску сигурност Цофенсе (раније Пхисхме), организациона стопа подложности је пала 2 процента између 2016. и 2017 10,8 одсто.

Чињенице и статистике о крађи идентитетаПромјене у организацијској стопи подложности, 2015-2017. Извор: Цофенсе

Иако се број превараната за крађу идентитета смањује у различитим областима, такве злоупотребе и даље су уносне за криминалце на мрежи. Многи уметници преваре мењају кога и како циљају, попут све проблематичнијег и неугоднијег тренда ка већем броју телефонских превара (познатих и као пхисхинг или висхинг гласом).

Истражимо како су изгледали бројеви за 2017-2018.

Пхисхинг 2017-2018: велика слика

Многи од нас су свесни пхисхинга, али то није проблем који једноставно одлази. Све док довољно људи падне на пхисхинг, оно ће истрајати. Подаци из 2017. године откривају да је крађа идентитета у паду, бар на неки начин, али бројке су и даље високе и још увек застрашујуће. Припадници преваре и даље поштују своје вештине манипулације понашањем, убеђујући непажљиве потрошаче и пословне раднике да кликну на пхисхинг е-пошту, линкове и веб странице:

 • Од 2015. године, 97 процената потрошача није могло тачно да идентификује е-пошту са крађом идентитета. МцАфее истраживање је имало 19.000 испитаника из целог света, уопште истичући глобални утицај пхисхинг е-маилова уопште. (Извор: МцАфее)

 • Неочекивано, они старији од 55 година имају већу вероватноћу да знају шта је пхисхинг над њиховим млађим вршњацима узраста 18-29 година. 71 проценат оних старијих од 55 година ефикасно је идентификовало шта је лажно представљање, насупрот 61 одсто за другу старосну групу. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Немци и становници Велике Британије такође су вероватније успешно дефинисали крађу идентитета у односу на своје америчке колеге. Преко 70 одсто Немаца и становника Велике Британије могло би тачно дефинисати лажно представљање, насупрот само 61 одсто анкетираних из САД-а. (Извор: Вомбат Сецурити)

подаци о крађи идентитета 2017-2018Извор: Вомбат Сецурити

 • Према Касперском, пловци на преваре уметници све више користе веб локације са ССЛ енкрипцијом. Ово представља проблем потрошачима, јер је ССЛ енкрипција традиционално један од начина да утврде да ли је веб локација поуздана или не. (Извор: Касперски)
 • Касперски је то такође напоменуо САД су остале главни извор нежељене поште у свету, а преко 13 процената све нежељене поште долази из САД-а. Кина је била други највећи дистрибутер нежељене поште, производећи више од 11 одсто нежељене поште. (Извор: Касперски)
 • Покренут је Касперски-ов систем против лажног представљања 246.231.645 пута у 2017. години. Сигурносна компанија наводи да је преко 91 милиона више покретача лажног представљања покренуто у 2017. током 2016. (Извор: Касперски)
 • Према Касперском, Бразилци су највише нападали кориснике лажних превара у 2017. години. Пхисхинг напади покренули су 29 посто корисника Касперског система против крађе идентитета у Бразилу. САД, Велика Британија и Немачка нису се нашле на листи 10 најбољих компанија Касперски, док су Аустралија (22,5 процената) и Кина (19 процената) прва три места испод Бразила. (Извор: Касперски)
 • Подаци ПхисхингЛабса донекле су у супротности са подацима Касперског. ПхисхингЛабс наводи да је више од 86 процената свих пхисхинг напада на институције било против институција у САД-у. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Неке земље доживеле су пад у количини пхисхинг напада у 2017. години. Они укључују, али нису ограничени на, Велику Британију (смањење за 42 посто), Француску (смањење за 50 посто), Италију (смањење за 77 посто) и Канаду (за 17 посто смањење).
 • Све у свему, Касперски је открио да је укупан обим „злонамјерних нежељених порука у 2017. години опао 1,6 пута у односу на 2016. годину“. (Извор: Касперски)
 • Међутим, АПВГ је утврдио да број јединствених пхисхинг веб локација порастао је 46 посто у првом кварталу 2018. у поређењу са првом кварталом 2017. (Извор: АПВГ)
 • У свом извештају за К4 2017, Радна група за борбу против лажног представљања (АПВГ) истакла је индустрија плаћања као најизбирљивији сектор у то време. 42 одсто покушаја крађе идентитета циљало је ту индустрију. (Извор: АПВГ)
 • У К1 2018, АПВГ је утврдио да је сектор „плаћања“ и даље највише циљао. (Извор: АПВГ)
 • Многе веб локације за крађу идентитета представљају УРЛ адресе „једнократне употребе“ који су аутоматски креирани од стране крађе идентитета да би жртвама омогућили једнократну употребу. (Извор: АПВГ)
 •  И поред све веће забринутости, већина потрошача још увек не зна шта значи давање текстуалних порука или смилинг, у ствари јесте. 67 одсто није нагађало о чему се ради, док је само 16 одсто тачно одговорило. (Извор: Вомбат Сецурити)

Подаци о пхисхинг 2017-2018Извор: АПВГ

 • У свом извештају за 2018. годину, ПхисхингЛабс пронашли су "е-пошту и интернетске услуге" главни циљ покушаја крађе идентитета у финанцијским институцијама. Подаци те компаније показују да су „е-пошта и мрежне услуге“ представљале 26 одсто свих пхисхинг напада у поређењу са 21 одсто за финансијске институције. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Подудара се са извештајем Касперског, АПВГ је у 2017. години увећао пораст броја пхисхинг веб локација које користе ХТТПС. У четвртом тромјесечју 2017. преко 30 посто пхисхинг веб локација користило је ХТТПС. (Извор: АПВГ)
 • Број пхисхинг веб локација које користе ХТТПС поново је порастао у првом кварталу 2018. године.
 • (Извор: АПВГ)
 • Број пхисхинг веб локација које користе бесплатне хостинг услуге повећао се у посљедњих неколико година. Најпопуларнији од ових, 000Вебхост, имао је преко 30 посто свих пхисхинг веб локација у 2017. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Према ПхисхингЛабс-у, 56 процената пхисхинг локација налази се у САД-у. У Индији и Јужној Африци такође је дошло до наглих пораста броја места на којима се налазе у тим земљама, са 121 процената, односно 110 процената, респективно. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Више пхисхинг веб локација него икада користи домене Топ-Левел (ТЛД) за хостовање својих веб локација. Најчешћи ТЛД који се користи на пхисхинг веб локацијама био је „.цом“, на 49 посто свих пхисхинг веб локација. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Једна од најновијих претњи за пхисхинг мобилних телефона која је идентификована од стране ПхисхингЛабс-а је „облагање УРЛ-а“, где ће пхисхинг преваре створити УРЛ који изгледа у стварном облику, али искористити ограничено одсецање УРЛ адреса које се често јавља на мобилним веб локацијама. Корисници не могу видети цео УРЛ, чинећи их тако лакшим да падну на лажне УРЛ адресе. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • ГоДадди је био регистратор домена лажних идентитета број 1 у првом кварталу 2018. године. (Извор: АПВГ)

Лажно представљање чињеница и статистикаИзвор: ПхисхингЛабс

Утицај крађе идентитета у периоду 2017-2018 на предузећа

Предузећа и њихови запослени су главни фокус за крађу преваре. То је често зато што врсте превара које се могу уметнути у пословни сервер е-поште могу резултирати емоционалнијом манипулацијом.

И заиста, оно што се догађа са пхисхинг нападима како на потрошаче, тако и на предузећа јесте оно што је познато као социјални инжењеринг. Покушаји крађе идентитета раде на 4 жалбе: страх, похлепа, послушност и корисност. Нарочито што се односи на пословне запосленике, лако је замислити како би запослени могао бити манипулисан да кликне на пхисхинг напад користећи било коју од ових жалби..

На пример, превара са лажним контактом путем е-поште која упозорава запосленог на отворен рок за упис у здравство могла би намамити довољно кликова да нанесу разумну штету. Запослени могу осећати и страх од пропуста рока, као и потребу да се придржавају наредбе да се пријаве пре истека рока, потенцијално кликом на линк и уносом личних података или преузимањем злонамерног софтвера пре него што схвате грешку..

Иако већина покушаја крађе идентитета усмерених на пословање пропадне, они то урадити рад може бити скуп.

 • Према Цофенсеу, езабава, друштвени медији и награде / признања били су највећи покретачи успјешних покушаја крађе идентитета против пословних упосленика. (Извор: Цофенсе)
 • Од пхисхинг е-порука на бази „забаве“ -, „друштвеног значаја“ и „награде“ намењених предузећима, Разгледнице за одмор представљају готово 25 посто свих сценарија крађе идентитета који су дјеловали. (Извор: Цофенсе)
 • Страх “,„ хитност “и„ радозналост “преваре везане за крађу идентитета углавном су насељене покушајима крађе идентитета„ Државна адвокатска комора: поднесена жалба “. са преко 44 процента за те емоционалне категорије манипулације. (Извор: Цофенсе)
 • Е-поруке са „погодностима за запослене“ такође су биле добра мамац за запослене, јер је таква е-пошта имала стопу „узимања“ од 39,2 посто. (Извор: Цофенсе)
 • И шта би се могло сматрати јајетом на лицима пословних запослених свуда, „Калуп пронађен у канцеларији!“ Имао је стопу „заузети“ од 24,1 процента. Изгледа да су они који добију такве везе прилично забринути због плијесни уредских простора. (Извор: Цофенсе)
 • У 2017. години, 76 посто организација изјавило је да је добило покушаје крађе идентитета. 81 проценат тврди да су примили такве покушаје у првом кварталу 2017. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • 45 одсто организација саопштило је да је дошло до покушаја крађе идентитета телефонски позиви (висхинг) или текстуалне поруке (смешно). (Извор: Вомбат Сецурити)

Пххсинг 2017-2018Извор: Вомбат Сецурити

 • Чини се да је покушај крађе идентитета опао за 16 посто у периоду од 2016. до 2017. године, али 53 одсто професионалаца за инфосеке изјавило је да их и даље доживљава. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Мало добрих вести: Вомбат Сецурити утврдио је да су просјечне стопе кликова на пхисхинг е-маилове опале у 2017. години. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Одређени шаблони за крађу идентитета и даље имају веома високу стопу интеракције. Пронађена је Вомбат сигурност „Безбедносне надоградње на мрежи“ и „Корпоративна говорна пошта од непознатог позиваоца“ имале су 86 процената интеракције, док је побољшања корпоративне е-поште било 89 процената стопе интеракције Вомбат Сецурити напомиње да су постојала упозорења о ресетовању лозинке базе података и ажурирање предложака плана евакуације зграде скоро 100 посто стопе интеракције (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Адобе Фласх, Адобе ПДФ, Јава и Мицрософт Силверлигхт и даље су огромни вектори напада за пхисхинг преваре. Преваре често циљају појединце с лажним ажурирањима, што своди на ризик од угрожености. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • У 2017. години, инфекције злонамерним софтвером најчешће су резултат успешних пхисхинг напада на предузећа, с инфосец професионалцима који пријављују стопу од 49 посто успјешних пхисхинг напада што је резултирало инфекцијом злонамјерним софтвером. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • 38 процената успешних пхисхинг напада на предузећа резултирало је компромитованим рачунима. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Многи професионалци за инфосеке су пријавили „Губитак времена“, „губитак новца“, „прекид пословања“ и „већи терет ИТ-а / повећани позиви службе за помоћ“ као најгори утицај од крађе идентитета. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Већина предузећа (64 процента) мери трошкове крађе идентитета губитком продуктивности запослених. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • 97 одсто предузећа користи филтере за е-пошту / нежељену пошту како би блокирали покушаје крађе идентитета. (Извор: Вомбат Сецурити)

Чињенице лажног представљањаИзвор: Вомбат Сецурити

 • Више компанија него икад покушава да се заштити од крађе идентитета. 76 процената предузећа известили су да мере своју подложност покушајима крађе идентитета у 2017. години, у односу на 61 одсто који је ту тврдњу поднео у 2014. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Обука запослених против крађе идентитета такође је достигла врхунац свих времена 95 процената предузећа која пријављују да сада обучавају запослене да препознају и избегавају пхисхинг нападе. Вомбат Сецурити)
 • Постоје ли посљедице од послодаваца за кликање на пхисхинг е-поруке? 45 одсто предузећа је пријавило да постоје последице. 74 одсто последица државе укључује саветовање руководиоца, док је 25 одсто пријавило уклањање приступа системима. 11 одсто извештава о укидању запосленика који кликну на пхисхинг нападе, док је само 5 процената рекло да намеће новчане казне. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Америчка предузећа су највише на удару пхисхинг напада, са 57 процената америчких предузећа која су пријавила покушаје у 2017. години. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Америчка предузећа имају већу вероватноћу од оних у Великој Британији да процене подложност. 86 процената америчких организација врши такве процене, у поређењу са 53 процента организација из Велике Британије. (Извор: Вомбат Сецурити)
 • Тренд Мицро очекује да ће напади пословног електронског компромиса (БЕЦ) (пхисхинг) резултирати губицима од 9 милијарди долара за предузећа у 2018. години. (Извор: Тренд Мицро)
 • Према подацима Центра за жалбе Интернет Криминала, најчешћи прилози злонамерних датотека у пхисхинг е-порукама били су: налози за куповину, уплате, фактуре и примања.

Трендови пхисхингаБрој покушаја крађе идентитета према предмету / фокусу е-поште. Извор: Тренд Мицро

 • Тренд Мицро потврдио је многе покушаје крађе идентитета против компанија које укључују подједнако сличне домене често мењајте лако збуњена слова, попут „у“ и „в“ или „т“ и „ф“. Замена малих и малих слова "и" малим словима "л" такође је уобичајена трибина. (Извор: Тренд Мицро)
 • Нежељена пошта је прилично мала. Око 40 одсто нежељене поште било је величине само 2 КБ. (Извор: Касперски)
 • Тројан-Довнлоадер.ЈС.Слоад био је најчешће пронађени злонамјерни софтвер који се налази у пхисхинг е-порукама. (Извор: Касперски)
 • Фацебоок, Мицрософт и ПаиПал биле су топ 3 организације чија су имена коришћена у покушајима крађе идентитета у 2017. години, према Касперском. Бројеви су следећи: Фацебоок: 7,97 процената; Мицрософт: 5,57 процената; ПаиПал: 4,50 процента. (Извор: Касперски)
 • Лажне преваре које воде до веб локација повезаних са банкама биле су највеће у 2017. години, с 27 посто лажних пријевара усмјерава жртве према веб локацијама везаним за банкарство. „Платни системи“ (16 процената) и „Глобални портали“ (13,5 одсто) заузели су следеће прво место. (Извор: Касперски)

Пхисхинг 2017-2018Извор: ПхисхингЛабс

 • ПхисхингЛабс су установили да су напади на компаније СааС (Софтвер као услуга) драматично порасли. Услуга је снимила Пораст од 237 процената у пхисхинг нападима против СааС индустрије. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • На друштвеним медијима је такође дошло до великог пораста пхисхинг напада, уз повећање од 190 посто. (Извор: ПхисхингЛабс)
 • Позитивно је то што су државне службе забиљежиле пад пхисхинг напада за 70 посто. (Извор: ПхисхингЛабс)

Јесу ли амерички потрошачи заиста мање свјесни преваре с крађу идентитета?

Ако сте пратили раније, чињеница која је добијена путем Вомбат Сецурити-а можда вам се истицала:

„Немци и становници Велике Британије такође су вероватније да ће успешно дефинисати крађу идентитета у односу на своје америчке колеге. Преко 70 одсто Немаца и становника Велике Британије могло би тачно дефинисати лажно представљање, насупрот само 61 одсто анкетираних у САД. “

Подаци анкете нису увек тачни и нејасно је како је Вомбат Сецурити заправо формулисао њихово питање. Иако може постојати истина у тврдњама Вомбат Сецурити-а, како потрошачи који претражују на мрежи могу барем понудити више јасноће у вези са непознатим Американцима и / или интересовањем за лажне преваре..

Трендови претраживања у САД-у пхисхинг-а

Чини се да се подаци о трендовима Гоогле-а најмање до неке мере сигурносно копирају у анкетама компаније Вомбат Сецурити. На основу обима претраживања који су доступни путем Гоогле Трендса, постоји шанса да становници САД-а можда нису упознати са појмом „пхисхинг“ или им није довољно стало до проблема - барем недовољно да би га даље истражили. Ако амерички потрошачи су Ако се све више упознамо са крађањем идентитета као концептом, мало је података о претрази да би се то показало. Иако је можда тачно да су корисници Интернета у САД-у у правилу постали опрезнији у погледу онога што кликну, подаци Гоогле Трендса откривају врло мале промене у последњих 10 година колико људи у САД користи претрагу израз "крађа идентитета".

пхисхинг података за 2018. годинуИзвор: Гоогле Трендс

Четрнаест година података Гоогле Трендс открива да је опсег претраживања опао у целини откад је почетком 2000-их постојало велико интересовање. Недавно је дошло до незнатног пораста интересовања, али можда ће требати више времена да се види да ли ће тај ниво бити у односу на просек из протекле деценије.

Међутим, постоји један изузетак у подацима:

3. маја 2017. године, Гоогле-ова количина претраживања за „пхисхинг“ у САД-у буквално је експлодирала с наглим количинама за термин који никада није доживео током 14 година података о претраживању.

Узрок? Лажна превара која је циљала људе на Гооглеову широко кориштену Гмаил услугу. Толико вести у земљи извештавало је о превари да је заинтересованост за лажно представљање не само да је достигла највишу тачку у 5 година у САД-у, већ је достигла високу тачку у целој Гооглеовој историји претраживања овог термина.

Ово одражава неке занимљиве могућности за америчке потрошаче и њихово интересовање за крађу идентитета. Прво, могло би бити да многи потрошачи у САД-у можда већ знају за крађу идентитета, па га једноставно не траже. И наравно, постоји шанса да многи амерички потрошачи уопште нису свесни пхисхинга, што би било у корелацији са подацима Вомбат Сецурити истраживања.

Међутим, могуће је да многи потрошачи не познају посебно термин „пхисхинг“, и уместо тога у ИТ и новинарству користе различиту терминологију од оне коју имамо код нас.

Узми висхинг, или, на пример, пхисхинг гласом. Ове врсте превара драстично расту у САД-у јер Национални регистар за непојављивање и даље показује страшно неефикасност. Америчка влада је можда ове године разбила велику телефонску превару са ИРС-ом, али она једва даје удубљење у приближно 82 милиона роботских позива дневно који амерички потрошачи добијају.

Да би били фер према потрошачима, већина покушаја крађе идентитета циља предузећа, тако да ће све мање потрошача користити Гоогле да би потражило тај термин. Такође је могуће да многи потрошачи потпуно не утичу на покушаје крађе идентитета, нарочито захваљујући ефективним филтрима нежељене поште у услугама е-поште и софтверу за антифашинг који је укључен у већину антивирусних софтверских програма. (С тим у вези, Слице Интеллигенце извештава да је продаја АВ софтвера у САД била више од годину дана пад за 38,7 посто.)

Ипак, други појмови повезани са лажним представљањем показују све веће количине претраживања у САД-у. Њих двоје који вам падну на памет? "Телефонске преваре" (понекад се називају висхинг) и "текстуалне преваре" (за текстуалне поруке или СМС преваре, понекад назване смилинг).

Чињенице крађе идентитета и статистике 2018Извор: Гоогле Трендс

Док је више људи заинтересовано за преваре са текстуалним порукама него пре 14 година, телефонске преваре знатно су се скинуле у интересу обима претраживања. Чини се да је то посебно био случај у 2014. Тај скок који видите у Гоогле-овим подацима о количини претраге за "телефонске преваре" потиче из фебруара 2014, када су новинске куће широм САД-а почеле да пријављују велику телефонску превару да би погодио потрошаче: Превара са телефоном ”.

Та превара деловала је позивањем жртве довољно дуго да се порука "пропуштени позив" појави на телефону. Ако би корисник поново назвао, биће повезан са услугом за забаву за одрасле која наплаћује рачун корисника за међународни позив у износу од 19,95 долара или понекад мању накнаду за коју су се преваранти надали да ће проћи неопажено на рачуну за жртве жртве..

Да ли су Американци заиста мање свесни шта је пхисхинг? Можда. Али такође постоји добра шанса да амерички потрошачи једноставно користе другачију терминологију када говоре о врстама превара повезаних са лажним представљањем. Такође је могуће да су алати попут филтера за е-пошту и АВ софтвера помогли да се смањи стварни утицај на потрошаче довољно до тачке да је утицај преваре са пхисхингом пригушен више него на другим локацијама.

На крају крајева, корисници Интернета у САД сигурно знају шта су „преваре путем е-поште“ и „телефонске преваре“. Чак и поред тога, у поређењу са „телефонским преварама“, „преварама са текстом“ и „преварама е-поште“, термин „лажно представљање“ представља далеко већи обим претраживања у САД-у, што указује на то да амерички потрошачи нису потпуно непознати о концепту и његове бројне форме.

Ставке и чињенице за физицањеИзвор: Гоогле Трендс

Трендови претраживања широм света „пхисхинг“

Гоогле Трендс нуди упоредни поглед у количинама претраге широм земаља. Не важући сваку земљу на основу тачне број корисника који траже термин и уместо тога користе више на основу волумена поређење, могуће је видети како се државе тачније упоређују у количинама претраге без давања предности оним земљама које једноставно имају већи број интернет корисника.

Промет за претрагом мало говори.

Само за „крађу идентитета“ Велика Британија је добила оцену 71, у поређењу са 52 у Сједињеним Државама. Иако је реч о енглеској речи, земље у којима енглески није примарни језик заправо су на врху над Гоогле-овим подацима о количини претраге за „пхисхинг“.

У Великој Британији, интересовање за појам "пхисхинг" порасло је током последњих 14 година података Гоогле претраге, што указује да у тој земљи постоји бар све веће интересовање за крађу идентитета, јер се односи на специфичну употребу речи. То може значити многе ствари, укључујући могућност да су становници Уједињеног Краљевства боље упознати са термином и удобно их користе речју "пхисхинг" преко других, сродних концепата, попут "превара путем е-поште" или "телефонска превара".

У ствари, у Великој Британији постоји много већа разлика у обиму претраживања између три појма него у поређењу са САД-ом.

УК:

Пхисхинг 2018Извор: Гоогле Трендс

САД:

Пхисхинг статистике и чињеницеИзвор: Гоогле Трендс

Како се односи на укупни обим и трендове између две нације, чини се да у последњих неколико година расте интересовање за обе преваре путем е-поште. Обим претрага „телефонских превара“ и у САД-у и у Великој Британији такође расте. Међутим, чини се да су потрошачи у САД више забринути за телефонске преваре, док су потрошачи у Великој Британији више забринути због преваре путем е-поште.

Између двије земље, међутим, чини се да је више становника Велике Британије барем довољно познато и довољно забринуто за „крађу идентитета“ да би претражили термин на мрежи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 26 =

Adblock
detector