50+ statistika i krađe identiteta za 2017-2018: porast phishing-a zaštićenog SSL-om

2018. je godina, a većina potrošača postala je prilično mudra oko uobičajenih vrsta prijevara za krađu identiteta. Čak i dalje, a McAfee istraživanje iz 2015. pokazalo je da 97 posto potrošača nije uspjelo ispravno identificirati krađu identiteta, što znači da možemo biti mudri o tome što su krađe identiteta, ali i dalje ih prilično loše izbjegavamo u praksi. 

U skladu s tim, manje korisnika interneta nego ikad klika na sumnjive adrese e-pošte ili pada na lažne web stranice. Internetski kriminalci i dalje su kreativni i uporni, što znači da su prijevare s krađom identiteta i dalje prisutne. Jedan od ključnih trendova brine mnoge od nas: krađe identiteta putem https zaštićenih adresa. Višestruka izvješća istraživača sigurnosti govore kako se prevaranti obraćaju HTTPS-u kako bi "legitimirali" svoje pokušaje krađe identiteta.

Lažno predstavljanje 2017-2018. Činjenice i statistike

Podaci iz 2017. i 2018. otkrivaju da lažne prevare ostaju učinkovit alat kriminalcima za krađu podataka i novca, posebno od tvrtki.

Ovo ne znači da nema dobre vijesti. Prema internetskoj zaštitarskoj tvrtki Cofense (ranije Phishme), stope podložnosti organizacije opale su 2 posto između 2016. i 2017 10,8 posto.

Činjenice krađe identiteta i statistikePromjene u organizacijskoj stopi podložnosti, 2015.-2017. Izvor: Cofense

Čak i kako se broj prevare s krađom identiteta smanjuje na različitim područjima, takve su prevare i dalje unosne za kriminalce na mreži. Mnogi umjetnici prevare mijenjaju koga i kako ciljaju, poput sve problematičnijeg i neugodnijeg trenda prema većini telefonskih prijevara (poznatih i kao phishing ili vishing glasom).

Istražimo kako su izgledali brojevi za 2017.-2018.

Phishing 2017-2018: velika slika

Mnogi od nas svjesni su krađe identiteta, ali to nije problem koji jednostavno odlazi. Sve dok ljudi padnu na krađu identiteta, ustrajat će. Podaci iz 2017. godine otkrivaju da je krađa identiteta u padu, barem na neki način, ali brojke su i dalje visoke i još uvijek zastrašujuće. Prevaranti i dalje usavršavaju svoje vještine manipulacije ponašanjem, uvjeravajući nepažljive potrošače i zaposlenike u tvrtki da kliknu na phishing e-poštu, veze i web stranice:

 • Od 2015. godine 97 posto potrošača nije moglo točno identificirati e-poštu s krađu identiteta. U McAfee istraživanju bilo je 19.000 ispitanika iz cijelog svijeta, koji su isticali globalni utjecaj krađe identiteta za krađu identiteta. (Izvor: McAfee)

 • Neočekivano, oni stariji od 55 godina imaju veću vjerojatnost da će znati što je krađe identiteta u odnosu na njihove mlađe vršnjake u dobi od 18-29. 71 posto onih starijih od 55 godina učinkovito je identificiralo što je krađa identiteta, za razliku od 61 posto za drugu dobnu skupinu. (Izvor: Wombat Security)
 • Nijemci i stanovnici Velike Britanije također su vjerojatnije uspješno definirali krađu identiteta u odnosu na svoje američke kolege. Preko 70 posto Nijemaca i stanovnika Velike Britanije moglo bi točno definirati krađu identiteta, nasuprot samo 61 posto ispitanika u SAD-u. (Izvor: Wombat Security)

podaci o krađi identiteta 2017-2018Izvor: Wombat Security

 • Prema Kasperskyu, plovci na prevare umjetnici sve više koriste web stranice sa SSL enkripcijom. Ovo predstavlja problem potrošačima, jer je SSL enkripcija tradicionalno jedan od načina za utvrđivanje pouzdanosti web stranice ili ne. (Izvor: Kaspersky)
 • Kaspersky je to također napomenuo SAD su ostale glavni izvor neželjene pošte u svijetu, a preko 13 posto sve neželjene pošte dolazi iz SAD-a. Kina je bila drugi najveći distributer neželjene pošte, proizvodeći više od 11 posto neželjene pošte. (Izvor: Kaspersky)
 • Pokrenuo je Kasperskyov sustav protiv krađe identiteta 246.231.645 puta u 2017. godini. Sigurnosna kompanija navodi kako je tijekom 2017. tijekom 2016. pokrenuto više od 91 milijuna okidača za krađu identiteta (Izvor: Kaspersky)
 • Prema Kasperskyu, Brazilci su najviše podcjenjivali korisnike lažnim prijevarama u 2017. godini. Lažni napadi pokrenuli su 29 posto korisnika Kasperskog sustava protiv zavaravanja u Brazilu. SAD, Velika Britanija i Njemačka nisu se plasirale na prvih 10 mjesta, dok su Australija (22,5 posto) i Kina (19 posto) prva tri mjesta ispod Brazila. (Izvor: Kaspersky)
 • Podaci PhishingLabsa donekle su u suprotnosti s podacima Kasperskog. PhishingLabs navodi da je više od 86 posto svih phishing napada na institucije bilo protiv institucija u SAD-u. (Izvor: PhishingLabs)
 • Neke su zemlje zabilježile pad broja phishing napada u 2017. godini. Oni uključuju, ali nisu ograničeni na, Veliku Britaniju (smanjenje za 42 posto), Francusku (smanjenje za 50 posto), Italiju (smanjenje za 77 posto) i Kanadu (za 17 posto smanjenje).
 • Sve u svemu, Kaspersky je otkrio da je ukupna količina "zlonamjernih neželjenih poruka u 2017. pala 1,6 puta u odnosu na 2016.". (Izvor: Kaspersky)
 • Međutim, APWG je utvrdio da broj jedinstvenih phishing mjesta porastao je 46 posto u prvom kvartalu 2018. u usporedbi s prvom kvartalom 2017. (Izvor: APWG)
 • U svom izvješću za četvrto tromjesečje 2017. istaknula se Radna skupina za borbu protiv krađe identiteta (APWG) industrija plaćanja ("Payment") kao naj ciljaniji sektor u to vrijeme. 42 posto pokušaja krađe identiteta ciljano je bilo na tu industriju. (Izvor: APWG)
 • APWG je u prvom tromjesečju 2018. godine utvrdio da je sektor „plaćanja“ i dalje najviše ciljao. (Izvor: APWG)
 • Mnoge web lokacije za krađu identiteta predstavljaju URL-ove za jednokratnu upotrebu koji su automatski kreirani lažnim prevarantima kako bi žrtvama omogućili jednokratnu upotrebu. (Izvor: APWG)
 •  Unatoč svojoj rastućoj zabrinutosti, većina potrošača još uvijek ne zna što tekstualnim porukama krađe identiteta ili smishing, zapravo jest. 67 posto nije znalo o čemu se radi, dok je samo 16 posto odgovorilo točno. (Izvor: Wombat Security)

Podaci o krađi identiteta za 2017-2018Izvor: APWG

 • U svom izvješću za 2018. godinu, PhishingLabs pronašli su "e-poštu i mrežne usluge" glavni su cilj pokušaja krađe identiteta u financijskim institucijama. Podaci te tvrtke pokazuju da su "usluge e-pošte i mrežne usluge" predstavljale 26 posto svih phishing napada u usporedbi s 21 posto za financijske institucije. (Izvor: PhishingLabs)
 • Podudara se s izvješćem Kasperskog, APWG je u 2017. zabilježio ogromno povećanje broja phishing web mjesta koja koriste HTTPS. U Q4 2017. više od 30 posto phishing web mjesta koristilo je HTTPS. (Izvor: APWG)
 • Broj phishing web mjesta koja koriste HTTPS ponovno je porastao u prvom kvartalu 2018. godine.
 • (Izvor: APWG)
 • U posljednjih nekoliko godina povećan je broj krađi identiteta koji koriste usluge besplatnog hostinga. Najpopularniji od njih, 000Webhost, imao je preko 30 posto svih phishing web lokacija u 2017. (Izvor: PhishingLabs)
 • Prema PhishingLabs, 56 posto krađi identiteta nalazi se u SAD-u. Indija i Južna Afrika također su zabilježile nagli porast broja web-mjesta koja se nalaze u tim zemljama, sa 121 posto, odnosno 110 posto. (Izvor: PhishingLabs)
 • Više web mjesta za krađu identiteta koriste se domenama najviše razine (TLDs) za hostovanje svojih web lokacija. Najčešći TLD koji koristi phishing mjesta bio je ".com", na 49 posto svih phishing mjesta. (Izvor: PhishingLabs)
 • Jedna od najnovijih prijetnji za krađu identiteta koju PhishingLabs identificira je "oblaganje URL-a", gdje će krađe identiteta stvoriti URL koji izgleda u stvarnom obliku, ali iskoristiti ograničeno isključivanje URL-a koje se često događa na web lokacijama za mobilne uređaje. Korisnici ne mogu vidjeti cijeli URL, što im čini lakšim da padnu na lažne URL-ove. (Izvor: PhishingLabs)
 • GoDaddy je registrator phishing domena broj 1 u prvom kvartalu 2018. godine. (Izvor: APWG)

Lažno predstavljanje i statistikeIzvor: PhishingLabs

Utjecaji krađe identiteta u 2017-2018 na tvrtke

Tvrtke i njihovi zaposlenici glavni su fokus prevaranti za krađu identiteta. To je često zato što vrste prevare koje se mogu umetnuti u poslovni poslužitelj e-pošte mogu rezultirati emocionalnijom manipulacijom.

I doista, ono što se događa s phishing napadima na potrošače i tvrtke ono je što je poznato kao društveni inženjering. Pokušaji krađe identiteta rade na 4 žalbe: strah, pohlepa, poslušnost i uslužnost. Osobito što se odnosi na poslovne zaposlenike, lako je zamisliti kako se može manipulirati zaposlenikom da klikne na phishing napad koristeći bilo koju od ovih žalbi..

Na primjer, prijevara putem elektroničke pošte koja upozorava zaposlenika na otvoren rok za prijavu u zdravstvo mogla bi namamiti dovoljno klikova da nanesu razumnu štetu. Zaposlenici mogu osjećati i strah od propusta roka, kao i potrebu da se pridržavaju naredbe da se prijave prije isteka roka, potencijalno klikom na vezu i unosom osobnih podataka ili preuzimanjem zlonamjernog softvera prije nego što shvate grešku..

Iako većina pokušaja krađe identiteta usmjerenih na posao propadne, oni to čini rad može biti skup.

 • Prema Cofenseu, ezabava, društveni mediji i nagrade / priznanja bili su najveći pokretači uspješnih pokušaja krađe identiteta protiv poslovnih zaposlenika. (Izvor: Cofense)
 • Od phishing e-poruka na temelju baze podataka za zabavu -, „društveno“ i „nagradu“ namijenjene su tvrtkama, blagdani za odmor čine gotovo 25 posto svih scenarija krađe identiteta. (Izvor: Cofense)
 • Strah "," hitnost "i" znatiželja "prevare povezane s krađu identiteta uglavnom su naseljene pokušajima krađe identiteta" Državna odvjetnička komora: Podnesena tužba " s preko 44 posto za one kategorije emocionalne manipulacije. (Izvor: Cofense)
 • E-poruke s „pogodnostima za zaposlenike“ bile su i dobar phish mamac za zaposlenike, budući da je takva e-pošta imala stopu „uzimanja“ od 39,2 posto. (Izvor: Cofense)
 • A što bi se svugdje moglo smatrati jajima na licima poslovnih djelatnika, "Plijesan pronađen u uredu!" Imao je stopu od 24,1 posto "zauzeti". Izgleda da su oni koji dobivaju takve veze prilično zabrinuti zbog plijesni uredskih prostora. (Izvor: Cofense)
 • 2017. godine, 76 posto organizacija izjavilo je da je primilo pokušaja krađe identiteta. 81 posto njih tvrdi da su primili takve pokušaje u prvom tromjesečju 2017. (Izvor: Wombat Security)
 • 45 posto organizacija izjavilo je da je došlo do pokušaja krađe identiteta telefonski pozivi (vishing) ili SMS poruke (smiješno). (Izvor: Wombat Security)

Fenziranje 2017-2018Izvor: Wombat Security

 • Čini se da je pokušaj krađe identiteta smanjen za 16 posto u razdoblju od 2016. do 2017., ali 53 posto profesionalaca za infoseke izjavilo je da ih još uvijek doživljava. (Izvor: Wombat Security)
 • Malo dobrih vijesti: Wombat Security utvrdio je da su se prosječne stope klikova na phishing e-mailovima smanjile u 2017. godini. (Izvor: Wombat Security)
 • Određeni šabloni za krađu identiteta i dalje imaju vrlo visoku stopu interakcije. Pronađena je Wombat sigurnost "Ažuriranja sigurnosti putem interneta za kupovinu" i "Korporativna govorna pošta od nepoznatog pozivatelja" imale su 86 posto stope interakcije, dok je poboljšanja korporativne e-pošte bilo 89 posto stope interakcije Wombat Security primjećuje da su upozorenja o resetiranju zaporke baze podataka i ažurirali predloške plana evakuacije zgrade gotovo 100 posto stope interakcije (Izvor: Wombat Security)
 • Adobe Flash, Adobe PDF, Java i Microsoft Silverlight i dalje su ogromni vektori napada za krađu identiteta. Prijevare često ciljaju na pojedince s lažnim ažuriranjima, što svodi na rizik ranjivosti. (Izvor: Wombat Security)
 • 2017. godine, Infekcije zlonamjernim softverom najčešći su rezultat uspješnih phishing napada na tvrtke, s infosec profesionalcima koji prijavljuju stopu od 49 posto uspješnih phishing napada što je rezultiralo infekcijom zlonamjernim softverom. (Izvor: Wombat Security)
 • 38 posto uspješnih phishing napada na tvrtke rezultiralo je kompromitiranim računima. (Izvor: Wombat Security)
 • Izvjestili su mnogi profesionalci za infoseke "Gubitak vremena", "gubitak novca", "poslovni prekid" i "veći teret IT-a / povećani pozivi službe za pomoć" kao najgori utjecaji krađe identiteta. (Izvor: Wombat Security)
 • Većina tvrtki (64 posto) mjeri troškove krađe identiteta gubitkom produktivnosti zaposlenika. (Izvor: Wombat Security)
 • 97 posto tvrtki koristi filtre e-pošte / neželjene pošte za blokiranje pokušaja krađe identiteta. (Izvor: Wombat Security)

Lažne činjeniceIzvor: Wombat Security

 • Više tvrtki nego ikad pokušava se zaštititi od krađe identiteta. 76 posto tvrtki izvijestili su da mjere njihovu podložnost pokušajima krađe identiteta u 2017. godini, u odnosu na 61 posto koji su tu tvrdnju postavili 2014. (Izvor: Wombat Security)
 • Obuka zaposlenika protiv krađe identiteta također je postigla vrhunac svih vremena 95 posto tvrtki koje prijavljuju da sada obučavaju zaposlenike za prepoznavanje i izbjegavanje krađe identiteta. Wombat sigurnost)
 • Postoje li posljedice od poslodavaca za klikanje na phishing e-poruke? 45 posto poduzeća prijavilo je da postoje posljedice. 74 posto državnih posljedica uključuje savjetovanje rukovoditelja, dok je 25 posto prijavilo uklanjanje pristupa sustavima. 11 posto izvijestilo je o otkazu zaposlenika koji kliknu na phishing napade, dok je samo 5 posto prijavilo uvođenje novčanih kazni. (Izvor: Wombat Security)
 • Američke tvrtke najviše su napadnute krađama napada, s tim da 57 posto američkih tvrtki koje prijavljuju pokušaje u 2017. godini. (Izvor: Wombat Security)
 • Američka su poduzeća vjerojatnija od onih u Velikoj Britaniji za procjenu podložnosti. 86 posto američkih organizacija daje takve procjene, nasuprot 53 posto organizacija iz Velike Britanije. (Izvor: Wombat Security)
 • Trend Micro očekuje da će napadi poslovnim e-poštom bez kompromisa (BEC) (phishing) rezultirati gubicima od 9 milijardi USD za tvrtke u 2018. godini. (Izvor: Trend Micro)
 • Prema podacima Centra za žalbe internetskog kriminala, najčešće zlonamjerne privitke datoteka u phishing e-porukama bile su: narudžbe za kupnju, plaćanja, fakture i primici..

Trendovi krađe identitetaBroj pokušaja krađe identiteta putem teme / fokusa e-pošte. Izvor: Trend Micro

 • Trend Micro potvrdio je mnoge pokušaje krađe identiteta protiv tvrtki koje uključuju podjednako slične domene često zamjenjujte lako zbunjujuća slova, poput "u" i "v" ili "t" i "f". Zamjena malih i malih slova "i" malim slovom "l" također je uobičajena trikica. (Izvor: Trend Micro)
 • Neželjena pošta je prilično mala. Oko 40 posto neželjene e-pošte veličine je samo 2 KB. (Izvor: Kaspersky)
 • Trojan-Downloader.JS.Sload bio je najčešće pronađen zlonamjerni softver smješten u e-porukama s krađu identiteta. (Izvor: Kaspersky)
 • Facebook, Microsoft i PayPal bile su top 3 organizacije čija su imena korištena u pokušajima krađe identiteta u 2017. godini, prema Kasperskom. Brojevi su sljedeći: Facebook: 7,97 posto; Microsoft: 5,57 posto; PayPal: 4,50 posto. (Izvor: Kaspersky)
 • Lažne prevare koje vode na web lokacije povezane s bankarstvom bile su najveće u 2017. godini, s 27 posto prijevara koje krađu identiteta usmjeravaju žrtve prema web lokacijama koje su povezane s nekim vrstama bankarstva. "Platni sustavi" (16 posto) i "Globalni internetski portali" (13,5 posto) zauzeli su sljedeće mjesto na prvom mjestu. (Izvor: Kaspersky)

Phishing 2017-2018Izvor: PhishingLabs

 • PhishingLabs pronašao je napade na tvrtke SaaS (Softver kao usluga) drastično porastao. Usluga je zabilježila Porast od 237 posto u phishing napadima protiv SaaS industrije. (Izvor: PhishingLabs)
 • Na društvenim medijima također je zabilježen ogroman porast phishing napada, s porastom od 190 posto. (Izvor: PhishingLabs)
 • Pozitivno je to što su državne službe zabilježile pad phishing napada za 70 posto. (Izvor: PhishingLabs)

Jesu li američki potrošači doista manje svjesni prevare s krađu identiteta?

Ako ste slijedili ranije, činjenica koja je pribavljena putem Wombat Security-a možda vas je istaknula:

"Nijemci i stanovnici Velike Britanije također imaju veću vjerojatnost da će uspješno definirati krađu identiteta u odnosu na svoje američke kolege. Preko 70 posto Nijemaca i stanovnika Velike Britanije moglo bi točno definirati krađu identiteta, nasuprot 61 posto ispitanika u SAD-u. "

Podaci ankete nisu uvijek točni i nejasno je kako je Wombat Security zapravo formulirao njihovo pitanje. Iako postoji tvrdnja o tvrdnji Wombat Securitya, istina može reći kako potrošači koji pretražuju putem interneta mogu barem pružiti više jasnoće u vezi s nepoznavanjem Amerikanaca i / ili interesom za lažnim predstavljanjem Amerikanaca..

Trendovi pretraživanja u SAD-u phishinga

Čini se da se podaci o trendovima Googleu barem do neke mjere stvaraju sigurnosne kopije sigurnosnih podataka tvrtke Wombat Security. Na osnovu opsega pretraživanja koji su dostupni putem Google Trendsa, postoji šansa da stanovnici SAD-a možda nisu upoznati s izrazom "krađe identiteta" ili se ne brinu dovoljno o tom pitanju - u najmanju ruku, nedovoljno da bi ga mogli dodatno istražiti. Ako potrošači u SAD-u su Ako postanete svjesniji phishinga kao koncepta, malo je podataka o pretraživanju. Iako je možda istina da su korisnici Interneta u SAD-u u pravilu postali oprezniji na ono što kliknu, podaci Google Trendsa otkrivaju vrlo male promjene u posljednjih 10 godina koliko ljudi u SAD-u koristi pretraživanje pojam "krađa identiteta".

lažni podaci za 2018. godinuIzvor: Google Trends

Četrnaest godina podataka Google Trends otkriva da je opseg pretraživanja opadao otkako je rano 2000-ih postojalo veliko zanimanje. Nedavno je došlo do blagog porasta interesa, ali možda će trebati više vremena da se vidi hoće li ta razina prema prosjeku u proteklom desetljeću.

No postoji jedna iznimka u podacima:

3. svibnja 2017. Googleov je volumen pretraživanja „krađe identiteta“ u SAD-u doslovno eksplodirao izbočenjem volumena za izraz koji nikada nije bio iskusan u 14 godina podataka o pretraživanju.

Uzrok? Lažna prijevara koja je ciljala ljude na Googleovu široko korištenu Gmail uslugu. Toliko je vijesti u zemlji izvijestilo o prijevari da je interes za krađu identiteta ne samo da je dostigao najvišu točku u 5 godina u SAD-u, već je dostigao i vrhunac u Googleovoj povijesti pretraživanja ovog izraza..

To odražava neke zanimljive mogućnosti za američke potrošače i njihov interes za krađu identiteta. Prvo, moglo bi biti da mnogi potrošači u SAD-u možda već znaju o krađi identiteta, pa ga jednostavno ne traže. I naravno, postoji šansa da mnogi američki potrošači uopće nisu svjesni krađe identiteta, što bi bilo u skladu s podacima ankete Wombat Security..

Međutim, moguće je da mnogi potrošači posebno ne poznaju termin "krađanje", a umjesto toga koriste se različitom terminologijom od nas u IT-u i novinarstvu.

Uzeti vishing, na primjer glasovno krađanje. Ove se vrste prevare dramatično povećavaju u SAD-u jer se Nacionalni registar za nepojavljivanje i dalje pokazuje strašno neučinkovitim. Američka vlada je možda ove godine razbila veliku telefonsku prijevaru s IRS-om, ali to jedva ostavlja udubljenje u otprilike 82 milijuna robotskih poziva dnevno, što sada primaju američki potrošači..

Da bi bili pošteni prema potrošačima, većina pokušaja krađe identiteta cilja tvrtke, tako da će sve manje potrošača upotrebljavati Google za pretraživanje pojma. Moguće je i da na mnoge potrošače potpuno ne utječu pokušaji krađe identiteta, posebno zahvaljujući učinkovitim filtrima neželjene pošte u uslugama e-pošte i softvera protiv krađe identiteta koji je uključen u većinu antivirusnih programa. (U skladu s tim, Slice Intelligence izvještava da je prodaja softvera AV u SAD-u bila više od godine dana pad od 38,7 posto.)

Ipak, drugi izrazi povezani s krađanjem identiteta pokazuju sve veći broj pretraživanja u SAD-u. Dvojica koja mi padaju na pamet? "Telefonske prevare" (ponekad se nazivaju vishing) i "tekstualne prevare" (za tekstualne poruke ili SMS prevare, ponekad nazvane smiling).

Lažne činjenice i statistike 2018Izvor: Google Trends

Dok je više ljudi zainteresirano za prevare s tekstualnim porukama nego prije 14 godina, telefonske prevare znatno su se skinule u interesu za opseg pretraživanja. Čini se da je to posebno bio slučaj u 2014. Taj skok koji vidite u Googleovim podacima o količini pretraživanja za "telefonske prevare" potječe iz veljače 2014., kada su svjetske prodajne vijesti počele izvještavati o velikim telefonskim prijevarama kako bi pogodile potrošače: Zvonjava sa telefonom ”.

Ta je muljaža djelovala tako što smo nazvali žrtvu dovoljno dugo da se poruka "propušteni poziv" pojavi na telefonu. Ako bi korisnik ponovno nazvao, bit će povezan s uslugom za zabavu za odrasle koji naplaćuje korisnički račun u iznosu od 19,95 USD međunarodne naknade, ili ponekad manju naknadu za koju su se prevaranti nadali da će proći nezapaženo na telefonskom računu žrtve..

Jesu li Amerikanci doista manje svjesni što je krađa identiteta? Može biti. Ali postoji i dobra šansa da američki potrošači jednostavno upotrebljavaju različitu terminologiju kada govore o vrstama prijevara povezanih s krađanjem identiteta. Također je moguće da su alati poput filtera e-pošte i AV softvera pomogli smanjiti stvarni utjecaj na potrošače do točke u kojoj je utjecaj krađe identiteta bio prigušen više nego na drugim lokacijama.

Uostalom, korisnici Interneta u SAD-u sigurno znaju što su „prevare putem e-pošte“ i „telefonske prevare“. Čak i dalje, u usporedbi s "telefonskim prijevarama", "prevarama s tekstom" i "prijevarama e-poštom", izraz "krađa identiteta" predstavlja daleko veći broj pretraživanja u SAD-u, što ukazuje na to da američki potrošači nisu potpuno nepoznati o konceptu i njegove brojne oblike.

Stavke i činjenice za fingiranjeIzvor: Google Trends

Trendovi pretraživanja u svijetu "phishinga"

Google Trends nudi komparativni izgled po količinama pretraživanja u svim zemljama. Ne važući svaku zemlju na temelju točne broj korisnika koji traže izraz i umjesto toga koriste više Volumen bazi Usporedba, moguće je vidjeti kako se države preciznije uspoređuju u količinama pretraživanja, a dajući prednost onim zemljama koje jednostavno imaju veći broj internetskih korisnika.

Promet pretraživanja malo govori.

Samo za „krađu identiteta“ UK je dobio ocjenu 71, u usporedbi s 52 u Sjedinjenim Državama. Iako je riječ o engleskoj riječi, zemlje u kojima engleski nije primarni jezik zapravo su na vrhu nad Googleovim podacima o količini pretraživanja za "krađu identiteta".

U Velikoj Britaniji, interes za pretragu pojma "krađa identiteta" porastao je tijekom posljednjih 14 godina podataka Google pretraživanja, što ukazuje da u toj zemlji postoji barem sve veći interes za krađu identiteta, jer se odnosi na specifičnu uporabu riječi. To može značiti mnogo stvari, uključujući mogućnost da su stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva bolje upoznati s terminom i udobno ih upotrebljavajući riječ "krađa identiteta" nad drugim srodnim pojmovima, poput "prijevara putem e-pošte" ili "telefonska prevara".

Zapravo, u Velikoj Britaniji postoji mnogo veća razlika u obujmu pretraživanja između tri pojma nego u usporedbi s SAD-om.

Velika Britanija:

Phishing 2018Izvor: Google Trends

NAS:

Phishing statistike i činjeniceIzvor: Google Trends

Kako se odnosi na opći opseg i trendove između dviju zemalja, čini se da u posljednjih nekoliko godina raste interes za pretraživačima za obje prevare putem e-pošte. Opseg pretraga "telefonskih prijevara" u SAD-u i Velikoj Britaniji također raste. Međutim, čini se da su potrošači u SAD-u više zabrinuti za telefonske prevare, dok su potrošači u Velikoj Britaniji više zabrinuti zbog prijevara putem e-pošte.

Između dvije zemlje, međutim, čini se da je više stanovnika Velike Britanije barem dovoljno poznato i dovoljno zabrinuto za „krađu identiteta“ da bi pretražili pojam na mreži.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 51

Adblock
detector