6 najboljih VPN-ova za gledanje Disney + u inozemstvu

Najbolji VPN-ovi za gledanje Disney + u inozemstvu

Disney Plus pokrenuo je 12. studenog u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj, a tjedan dana kasnije, 19. studenog, u Australiji i Novom Zelandu. Međutim, ovisno o mjestu u kojem živite, mogu potrajati godine da ova usluga postane dostupna u vašoj zemlji. Uz to, Disney + mijenja svoj sadržaj s jedne lokacije na drugu, slično Netflixu. To znači da ako odete u inozemstvo na odmor, nećete moći gledati svoje omiljene emisije.

Međutim, možete lako zaobići zaključavanje regije i pristupiti Disney + iz Velike Britanije, Njemačke ili bilo kojeg mjesta spajanjem na VPN. Ove usluge djeluju usmjeravanjem vašeg prometa putem poslužitelja u drugoj zemlji, što mijenja vašu IP adresu i trikove platformama za streaming omogućuju vam pristup. Još bolje, budući da VPN-i šifriraju vaš promet, vaš poslodavac, davatelj internetskih usluga (ISP) ili vlada neće moći vidjeti što dobivate na mreži.

U žurbi? U nastavku pogledajte vodič za najbolje VPN-ove za deblokiranje Disney + u inozemstvu:

Najbolji VPN-ovi za Disney+

 1. ExpressVPN: Naš izbor broj 1 za upotrebu Disney + u inozemstvu. Pruža velike brzine, pouzdane veze i čvrste sigurnosne podatke.
 2. CyberGhost: Najbolji jeftini VPN za Disney +, CyberGhost je dovoljno brz za HD streaming i dolazi s puno unaprijed konfiguriranih sigurnosnih značajki.
 3. NordVPN: Nudi brze veze, napredne sigurnosne značajke i mogućnost deblokiranja gotovo svega.
 4. IPVanish: S dosljedno velikim brzinama, strogim pravilima zapisivanja i moćnim sigurnosnim značajkama, IPVanish je idealan za gledanje Disney + u inozemstvu.
 5. PrivateVPN: Usluga velike brzine bez dnevnika koja može deblokirati glavne platforme poput Disney + s bilo kojeg mjesta na svijetu.
 6. Surfshark: Zahvaljujući velikim brzinama, snažnom usredotočenosti na sigurnost i bez ograničenja veze, Surfshark vam olakšava streamanje Disneya + bilo gdje.

Kako deblokirati Disney + u inozemstvu pomoću VPN-a

Ne morate paničariti; pristup uslugama zaključanim u regiji poput Disney + jednostavan je s pravim VPN-om. Samo slijedite dolje navedene korake za gledanje Disney + s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Evo kako gledati Disney Plus u inozemstvu s VPN-om:

 1. Prvo se prijavite za jedan od niže VPN-a (posebno preporučujemo ExpressVPN).
 2. Instalirajte odgovarajuću aplikaciju za svoj uređaj i prijavite se.
 3. Spajanje na poslužitelj u podržanoj zemlji (Disney + predstavit će se prvo u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj).
 4. Posjetite web stranicu Disney + i prijavite se. Imajte na umu da će vam trebati način plaćanja koji je povezan s adresom u zemlji u kojoj je ta usluga već dostupna.
 5. Na kraju, pokušajte reproducirati video na Disney +. Trebalo bi početi odmah, ali ako vidite sljedeću pogrešku: „Nešto je pošlo po zlu. Molim te pokušaj ponovno. Ako se problem nastavi, posjetite centar za pomoć Disney + (kôd pogreške 83). ", Očistite kolačiće preglednika, a zatim osvježite stranicu.

Svaki VPN je različit. Na primjer, neki daju prioritet brzini prije svega, dok se drugi ponose time što deblokiraju što veći broj usluga. Da bismo pronašli najbolje VPN-ove za Disney +, potražili smo usluge koje imaju sve karakteristike u nastavku:

 • Može otključati Disney + i slične usluge iz inozemstva
 • Nudi pouzdane, brze veze
 • Koristi snažne sigurnosne značajke, uključujući učinkovito šifriranje koje se ne može iskoristiti
 • Ne bilježi podatke koji se mogu osobno identificirati
 • Pruža aplikacije za sve glavne operativne sustave

Najbolji VPN-ovi za Disney+

U nastavku ćemo detaljnije opisati najbolje VPN-ove za strujanje Disney +:

1. ExpressVPN

ExpressVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN posluje preko 3000 servera u 94 zemlje, uključujući SAD, Nizozemsku i Kanadu, što ga čini odličnim načinom za strujanje Disney + u inozemstvo. Još bolje, uz velike brzine i neograničenu propusnost možete slobodno gledati u najvišoj mogućoj kvaliteti. ExpressVPN omogućuje do pet istodobnih veza, tako da možete zaštititi sve najčešće korištene uređaje s jednim računom.

Ovaj VPN čuva vaše aktivnosti privatnim u svakom trenutku koristeći 256-bitnu enkripciju, zaštitu od DNS-a, IPv6 i WebRTC propuštanja i prekidač za zaustavljanje (koji zaustavlja sav promet kad iznenada izgubite VPN vezu). Iako se možete gotovo potpuno anonimno prijaviti plaćanjem na Bitcoin-u, to je od tada u potpunosti neobavezno ExpressVPN ne bilježi podatke koji bi vas mogli prepoznati. Ako imate problema, možete se obratiti korisničkoj podršci putem chata uživo, 24/7.

ExpressVPN ima aplikacije za MacOS, Windows, Linux, Android i iOS uređaje. Također nudi prilagođeni softver rutera kako bi zaštita svih vaših uređaja bila što lakša.

Pros:

 • Vodi paket velikim brzinama i stabilnim vezama
 • Sigurnosne značajke vodeće u industriji
 • Potpuna privatnost - nema evidencija osobnih podataka
 • Deblokira Disney + i brojne druge usluge

Cons:

 • Napredna konfiguracija za korisnike napajanja malo je ograničena

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJI VPN ZA DISNEY +: ExpressVPN je naš najbolji izbor za gledanje Disney + u inozemstvu. To je brzo i sigurno, a ne bilježi nijednu aktivnost. Dolazi čak i sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca, što vam omogućuje isprobavanje usluge u potpunosti bez rizika.

Pogledajte naš sveobuhvatni ExpressVPN pregled.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost trenutno ima oko 5.900 poslužitelja u gotovo 90 zemalja. S dosljedno velikim brzinama i neograničenom propusnošću, nećete morati brinuti da li će vas prekinuti zaostajanje ili pufer. Nadalje, ova usluga deblokira širok spektar usluga, omogućujući vam strujanje Disney +, Netflix i sličnih usluga iz inozemstva. CyberGhost omogućuje do sedam istodobnih veza, što je jedno više od prosjeka u industriji.

Sve sigurnosne značajke ove usluge omogućene su prema zadanim postavkama, pa je potrebna minimalna konfiguracija. To uključuje 256-bitnu enkripciju, automatsko blokiranje oglasa i skeniranje zlonamjernog softvera, prekidač za zaustavljanje i zaštitu od curenja DNS-a, WebRTC-a i IPv6. CyberGhost ne bilježi nikakve osobne podatke, ali ako ste zabrinuti zbog svoje privatnosti, uvijek postoji mogućnost da se prijavite s Bitcoin-om i e-adresom za jednokratnu upotrebu. Ako naiđete na bilo kakve probleme, možete kontaktirati korisničku podršku 24/7 putem chata uživo.

CyberGhost nudi aplikacije za Android, iOS, MacOS i Windows. Radi s Linux sustavima i bežičnim usmjerivačima putem ručne instalacije.

Pros:

 • Jednostavno deblokira Disney + i slične platforme
 • Davatelj budžeta koji ne ugrožava sigurnost i privatnost
 • Tisuće brzih poslužitelja širom svijeta

Cons:

 • Manje je pogodno za korisnike napajanja

Naš rezultat:

4 od 5

NAJBOLJA PRORAČUNSKA OPCIJA: CyberGhost je savršen za one nove u VPN-ovima jer nudi sveobuhvatne sigurnosne značajke, velike brzine i izvrsnu sposobnost deblokiranja. Najbolje od svega je što uključuje 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pogledajte naš cjelokupni pregled CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN ima oko 5.100 poslužitelja raspoređenih u 60 zemalja. Ova je usluga prirodan izbor za strujanje zahvaljujući velikim brzinama i natprosječnoj mogućnosti deblokiranja. U stvari, to će vam omogućiti pristup ne samo Disney +, već i velikim platformama poput Netflix US, Hulu i BBC iPlayer. Štoviše, omogućuje vam odjednom do šest veza kako biste mogli gledati na bilo kojem uređaju koji vam je draži.

Ovaj VPN očito shvaća vašu sigurnost vrlo ozbiljno. Koristi 256-bitnu enkripciju, prilagodljiv prekidač za zaštitu i zaštitu od curenja WebRTC, IPv6 i DNS kako bi se osiguralo da su vaše aktivnosti sigurne od znatiželjnih očiju. Tu su i ugrađeni blokator oglasa i skener zlonamjernog softvera, kao i posebno optimizirani poslužitelji za one koji traže dodatnu sigurnost. NordVPN ima strogu politiku zapisivanja bez zapisnika što znači da se vaše aktivnosti ne mogu pratiti po vama. Podrška je dostupna preko 24/7 razgovora uživo.

NordVPN aplikacije dostupne su za Linux, Windows, MacOS, iOS i Android. Ova se usluga mora ručno konfigurirati za upotrebu s kućnim usmjerivačima.

Pros:

 • Upravlja mrežom s više od 5000 poslužitelja u 60 zemalja
 • Omogućuje prilagođeno postavljanje sigurnosti
 • Politika bez zapisnika
 • Deblokira najpopularnije usluge streaminga sa geološkim zaključavanjem

Cons:

 • Aplikacija za radnu površinu može biti neugodna za upotrebu i treba ju ažurirati

Naš rezultat:

4.5 od 5

DOBRO SVE KRUG: NordVPN je VPN visoke performanse koji može deblokirati brojne streaming platforme, uključujući Disney +. Uz široku lepezu sigurnosnih značajki, pravila nulte evidencije i 30-dnevno jamstvo povrata novca, vrijedno je vašeg vremena.

Pročitajte cijeli NordVPN pregled.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish lagan je, ali svestran VPN s oko 1300 poslužitelja u 60+ zemalja. Ova je usluga vrlo brza i ne ograničava vašu propusnost, što je čini idealnom za gledanje Disney + u inozemstvu. To ipak nije sve: platforme poput ITV Hub-a, Netflix US-a i Sling TV-a moći ćete deblokirati s bilo kojeg mjesta. IPVanish ima posebno izdašno ograničenje od deset veza, omogućava vam odjednom osiguravanje većine (ako ne i svih) svojih uređaja.

Ova usluga nudi nekoliko moćnih sigurnosnih značajki, uključujući 256-bitnu enkripciju, prekidač za zaustavljanje, zaštitu od propuštanja DNS-a i IPV6, blokiranje LAN prometa i mogućnost kodiranja vašeg OpenVPN prometa. Ovo je posebno korisna značajka jer mijenja vaš promet, omogućava vam pristup web lokacijama i uslugama koje obično blokiraju VPN veze. IPVanish uopće ne vodi zapisnike što znači da kad se jednom povežete, efektivno ne možete pratiti. Trebate pomoć? Korisnička podrška dostupna je 24/7 tijekom razgovora uživo.

IPVanish nudi Android, Windows, iOS i MacOS aplikacije. Može se ručno konfigurirati za upotrebu s Linux sustavima i odabirom mrežnih usmjerivača.

Pros:

 • Čuva nulte zapise korisničkih aktivnosti i metapodataka
 • Dovoljno brz za besprijekoran HD streaming
 • Snažne sigurnosne značajke, uključujući nesmetano odvijanje prometa

Cons:

 • Ne prihvaća Bitcoin

Naš rezultat:

4 od 5

BRZO I SIGURNO: IPVanish je brz, lagan VPN s jakim fokusom na vašu privatnost i sigurnost. Ne drži zapisnike, nudi dobru sposobnost deblokiranja i uključuje sedmodnevno jamstvo povrata novca.

Za više informacija pogledajte naš cjelovit IPVanish pregled.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN ima manju mrežu od nekih iznad navedenih VPN-a (otprilike 150 poslužitelja u 60 zemalja), ali pomaže nadoknaditi iznimno velike brzine. U kombinaciji s izvanrednom sposobnošću deblokiranja PrivateVPN-a, ovo ga čini savršenim za one koji žele koristiti usluge zaključane u regiji kao što su Disney + ili Netflix u inozemstvu. Dopušteno je do šest istodobnih veza koje omogućuju siguran tok bez obzira na to gdje se nalazite.

Ovaj VPN stavlja veliki naglasak na sigurnost. Za početak, uključuje 256-bitnu enkripciju, prekidač za zaustavljanje (samo za Windows) i zaštitu od curenja DNS, IPv6 i WebRTC. Tu su i funkcija podijeljenog tuneliranja (koja omogućuje određenim aplikacijama da zaobiđu VPN) i prikriveni način koji vam omogućuje da sakrijete činjenicu da uopće koristite VPN.. PrivateVPN ne vodi nikakve zapisnike, ali ako želite, anonimno možete platiti Bitcoin. Uživo, podrška koja se temelji na chatu dostupna je 22 sata dnevno, a daljinska pomoć je dostupna ako je trebate.

PrivateVPN ima aplikacije za Windows, Android, MacOS i iOS. Uz malo ručne konfiguracije, ova se usluga može koristiti i na Linux sustavima i internetskim usmjerivačima.

Pros:

 • Nema nikakve zapisnike
 • Brži od mnogih drugih pružatelja usluga
 • Snažne značajke zaštite i privatnosti

Cons:

 • Nema 24/7 chat uživo
 • Mali broj poslužitelja, novijih pružatelja usluga i dalje proširuje svoju mrežu

Naš rezultat:

4.5 od 5

Vrlo visoke brzine: PrivateVPN je dovoljno brz da bi Disney + mogao strujati bez ikakvih prekida. Odlikuje se politikom nulte evidencije, moćnim sigurnosnim značajkama i 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Pročitajte naš detaljni pregled PrivateVPN-a.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark ima više od 1.000 poslužitelja u 61 zemlji. Ovaj VPN deblokira platforme poput Netflix US, BBC iPlayer i Disney +, tako da manji streaming servisi neće predstavljati velik problem. Štoviše, uz pristojnu brzinu, bez ograničenja veze i neograničenu propusnost možete gledati na bilo kojem uređaju koji posjedujete, potpuno bez zaostajanja i pretjeranog međusobnog punjenja.

Ova usluga omogućuje vam sigurnu upotrebu 256-bitnog enkripcije, prekidača za zaustavljanje (u svakoj verziji) i zaštite od curenja IPv6, DNS i WebRTC. Međutim, također nudi blokator oglasa, skener zlonamjernog softvera, funkcionalnost podijeljenog tuneliranja i režim NoBorders za upotrebu u zemljama s strogom mrežnom cenzurom.. Surfshark ne bilježi podatke koji bi vas mogli prepoznati iako možete platiti u Bitcoin, Ethereum ili Ripple za dodatnu anonimnost. Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno u slučaju da imate bilo kakvih problema.

Surfshark nudi Linux, MacOS, iOS, Windows i Android aplikacije. Ako ga želite koristiti na bežičnom usmjerivaču, morat ćete ga instalirati ručno.

Pros:

 • Nema ograničenja broja priključenih uređaja
 • Nema nikakve zapisnike
 • Privatnost i sigurnost uzima vrlo ozbiljno

Cons:

 • Relativno mala mreža poslužitelja
 • Neke male brzine

Naš rezultat:

4 od 5

BUDITE NA BILO KOJI UREĐAJ: Surfshark nudi velike brzine i snažni fokus na vašoj sigurnosti i privatnosti. Omogućuje vam i povezivanje onoliko uređaja koliko želite pa Disney + možete strujati bilo gdje. Ova usluga uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pogledajte naš opsežni pregled Surfsharka.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

Mogu li deblokirati Disney + besplatnim VPN-om?

Možda ćete biti u iskušenju da pomoću besplatnog VPN-a pristupite Disney + u inozemstvu, ali ne savjetujemo ga. Ne samo da su ove usluge među prvima na crnoj listi, često imaju više korisnika nego što njihovi serveri mogu podržati. To dovodi do vrlo male brzine, što će se pokazati kao mucav, zaostali video. Možda ćete biti prisiljeni gledati s izuzetno niskim razlučivostima ako uopće možete strujati.

Također biste trebali biti svjesni sigurnosnih rizika koje predstavljaju besplatne VPN-ove. Nedavne studije pokazale su da visok postotak besplatnih VPN-a sadrži zlonamjerni softver i možda još više zabrinjava, a mnogi se čak i ne trude da šifriraju promet korisnika. Čak i ako to učine, nema garancije da vaš besplatni VPN davatelj ne prodaje detalje svojih aktivnosti oglašavačima. Upotreba renomiranog privatnog VPN-a najbolji je način da ostanete sigurni tijekom strujanja.

Kada se u mojoj zemlji pokreće Disney +?

Mi to znamo Disney + predstavit će se u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Irskoj, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj 31. ožujka 2020. godine. Nakon toga, međutim, vremenska crta postaje znatno nejasna. Ispod je cijeli raspored prikazivanja za Disney +:

 • Zapadna Europa: početak 2020
 • Istočna Europa: početak 2021
 • Latinska Amerika: početak 2021
 • Azija & Pacifičke zemlje: negdje u naredne dvije godine

Kako dobiti Disney + bez stranog načina plaćanja

Iako web stranicu Disney + u inozemstvu možete deblokirati putem VPN-a, zapravo nećete moći gledati ništa dok se ne prijavite. Ovo zahtijeva da imate način plaćanja koji je povezan s adresom u zemlji u kojoj je Disney + već pokrenut. Međutim, neki Disneyjevi obožavatelji pronašli su načine pristupa Disneyu + na mjestima poput Velike Britanije, gdje bi trebao biti nedostupan.

Evo nekoliko metoda koje smo vidjeli kako ljudi koriste za deblokiranje Disney + u inozemstvu:

1. metoda: deblokirajte Disney + s Apple ID-om

Imajte na umu da ova metoda funkcionira samo ako imate iPad, iPhone ili Apple TV. Možete promijeniti svoju iTunes regiju na drugim uređajima, ali nećete moći preuzeti aplikacije na ovaj način.

 1. Započnite otvaranjem App Store-a.
 2. Zatim se odjavite s računa i pomaknite se dolje na dnu stranice.
 3. Kliknite na ikonu zastave i odaberite Ujedinjene države.
 4. Napravite novi Apple ID, ali nemojte mučiti dodavanje načina plaćanja.
 5. Kupite digitalnu iTunes poklon karticu. Imajte na umu da mora biti pun američkih dolara ili u protivnom to neće uspjeti. Američke kodove iTunes darovnih kartica možete kupiti izravno na Amazon.com. Imajte na umu da je kartica s najnižom vrijednošću dostupna 25 USD, pa biste trebali razmotriti plaćanje unaprijed za Disney + pristup unaprijed (što košta 69,99 USD).
 6. Nakon što vam kôd bude poslan e-poštom, idite na adresu Postavke računa stranicu kako biste je iskoristili.
 7. Povežite se s američkim VPN serverom i preuzmite aplikaciju Disney + iz Appleove trgovine aplikacija.
 8. Prijavite se na Disney + u aplikaciji pomoću iTunes stanja za plaćanje. Sada biste mogli bez problema koristiti Disney + iz inozemstva.

2. način: deblokirajte Disney + pomoću Google računa

Ova metoda treba raditi s bilo kojim Android uređajem koji ima pristup Google Play Storeu.

 1. Prvo se povežite s jednim od američkih poslužitelja vašeg VPN-a.
 2. Idite u Trgovinu Google Play i otvorite novi račun (ali još se ne prijavite).
 3. Kupite Google Play poklon kôd od uglednog prodavača (ti su dostupni na Amazon.com). Zapamtite: kartica mora biti opterećena američkim dolarima, jer ostale valute neće biti prihvaćene.
 4. Uskoro ćete primiti poklon kod e-poštom. Zatim možete kliknuti vezu u e-pošti (ako ste na telefonu) ili je ručno upisati u Google Play Store kako biste je iskoristili. Imajte na umu da, iako ćete morati unijeti važeći američki poštanski broj, Google zapravo ne provjerava živite li tamo.
 5. A sad uđite u svoj uređaj postavke izbornika i kliknite na Računi.
 6. Odaberi Dodaj račun, zatim Google, i dodajte račun koji ste stvorili u koraku 2.
 7. Vratite se u Google Play Store i prijavite se s novim računom.
 8. Potražite i instalirajte aplikaciju Disney +, a zatim se prijavite kao i obično. Ako tijekom registracije naiđete na pogrešku, prisilno zaustavite aplikaciju, a zatim je ponovo otvorite i trebali biste moći nastaviti.
 9. Konačno, odlučite plaćati na svom saldu na Google računu. Od sada, kad god se povežete s američkim VPN serverom, trebali biste moći gledati Disney + u inozemstvu.

Što mogu gledati na Disneyu+?

Nisu samo Disneyevi filmovi na Disneyu +; postoji širok spektar popularnih emisija i naslova iz različitih mreža. Zapravo, Disney je nedavno objavio nit na Twitteru u kojoj je navedeno gotovo 300 naslova koji će biti dostupni pri pokretanju na američkoj verziji Disneyja+.

Još bolje, postoje aplikacije za Windows, MacOS, iOS, Android, Apple TV, PlayStation 4 i Xbox, tako da možete gledati na svim svojim uređajima. U nastavku smo naveli nekoliko najpopularnijih naslova platforme:

 1. dama i skitnica
 2. Carski novi utor
 3. Avatar
 4. The Simpsons
 5. Mandalorijanac
 6. Kapetane Marvel
 7. Muppets
 8. Ratovi zvijezda: Sila se budi
 9. Osvetnici: Doba Ultrona
 10. zamrznut
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector