6 najboljih VPN-ova za putovanja u inozemstvo

najbolji VPN-ovi za putovanja u inozemstvo

Bilo da putujete u inozemstvo zbog posla ili zadovoljstva, često je važno imati pristup istim platformama koje koristite kod kuće, uključujući bankarske i financijske usluge, komunikacijske aplikacije (poput WhatsApp-a i Skype-a) i usluge strujanja.. Na primjer, možda želite da struji sadržaj sa web lokacija poput Netflix, Hulu, BBC iPlayer, ili Sling TV, ali ove tvrtke ograničavaju svoje usluge na temelju vaše lokacije. Plus imate problema sa vladama koje blokiraju pristup web lokacijama poput Googlea, Twittera, Facebooka i YouTubea.

Duboko smo zaronili u svakom od ponuđenih pružatelja usluga, no ako želite samo kratki sažetak, evo našeg popisa najboljih VPN-ova za putovanje u inozemstvo.

Ustanovili smo da su ovo najbolji VPN-ovi za međunarodna putovanja:

 1. ExpressVPN Naš najbolji izbor za putovanja u inozemstvo! Velika mreža brzih poslužitelja koji posluju u 94 zemlje mogu deblokirati gotovo sve. Uključuje povrat novca od 30 dana.
 2. CyberGhost Najbolji proračunski VPN. Aplikacijama za početnike i nekim od najbržih streaming servera na našem testiranju.
 3. NordVPN Snažan svestraniji sa više od desetljeća usluge pod svojim pojasom. Brz, siguran i puno poslužitelja za izbor.
 4. IPVanish Korisnici Kodi-a preferiraju aplikacije koje se dobro integriraju s daljinski upravljanim uređajima za streaming. Brzo i sigurno.
 5. PrivateVPN Izvrsno za deblokiranje većine streaming usluga. Mala mreža, ali rastuća.
 6. VyprVPN Snažna sigurnost i privatnost, čak djeluje dobro u Kini i drugim represivnim režimima.

Najbolji način za pristup ovim i ostalim geo-ograničenim platformama je odabir virtualne privatne mreže (VPN). Korištenje VPN-a dok putujete u inozemstvo pomoći će u maskiranju vašeg određenog zemljopisnog položaja i čini se da se nalazite negdje drugdje, a trikima će web stranice omogućiti pristup. VPN postavlja i kriptira vašu internetsku vezu, sprečavajući nadzor pružatelja internetskih usluga (ISP-ovi), hakera i vladinih agencija. To je osobito važno tijekom putovanja jer ćete vjerojatno izložiti svoj uređaj javne wifi mreže, koje su hakeri najvažnija mjesta za prijavu.

Kako postaviti VPN?

Upotreba VPN-a uopće nije komplicirana. Slijedite ove jednostavne korake za početak:

 1. Preuzmite VPN aplikacije na pametni telefon, prijenosno računalo i tablet.
 2. Obavezno to učinite izravno iz odgovarajuće trgovine aplikacija ili izravno sa web mjesta davatelja VPN-a.
 3. Ponovite postupak za sve svoje uređaje.
 4. Otvorite aplikaciju i slijedite upute koje tvrtka prikazuje na vašem zaslonu.
 5. Nakon dovršetka instalacije ponovo pokrenite sve uređaje.
 6. Kad se vratite na mrežu, otvorite VPN aplikaciju i povežite se s poslužiteljem na mjestu koje želite.
 7. Aplikacija će se pokretati u pozadini, ali budite oprezni da je ne prekinete.
 8. Čestitamo! Sada možete koristiti Internet kao i kod kuće.

Bilješka: Wifi mreže i brzina interneta ovise o ukupnoj povezanosti zemlje s Internetom. Korištenje VPN-a neće povećati brzinu niti će vam omogućiti brzi pristup kao što ste se navikli kući, a faktor šifriranja značit će da će se vaša brzina do određene mjere smanjiti. Ako putujete u zemlje s lošim pristupom internetu, poput onih na Afričkom rogu, imajte na umu da VPN može učiniti samo onoliko koliko internetska veza koja ga hrani.

Kako se odlučim za prikladnu VPN uslugu?

VPN usluge vrlo su rasprostranjene na cijelom internetu. Neki će korisnici možda upasti u zamku pretpostavljanja da su svi isti. Stvarnost je, međutim, da se VPN usluge jako razlikuju - definitivno trebate biti oprezni i biti oprezni prije nego što se odlučite za uslugu koja odgovara vašim potrebama..

Evo nekoliko čimbenika koje trebate uzeti u obzir prije nego se naselite na uslugu:

Čvrstoća mreže

Neki VPN servisi nude tisuće poslužitelja, dok drugi ograničavaju njihov izbor na stotinu. Ne postoji čvrsto i brzo pravilo o tome tko je bolji, ali treba uzeti u obzir i mjesto na kojem se serveri nalaze. Ne želite visoku koncentraciju na određenom području, a ostatak svijeta je zanemaren. VPN-ovi se koriste za održavanje kontakta sa sadržajima iz kuće, kao i za otključavanje web-lokacija društvenih medija na kojima mogu biti ograničeni. Stoga biste trebali procijeniti mogućnosti poslužitelja u većim zemljama i regijama u kojima želite pristupiti. Na primjer, ako Aussie putuje u inozemstvo, trebali biste pogledati dostupnost poslužitelja u Australiji kako biste bili stalno u toku sa sadržajem iz kuće.

Broj istodobnih veza

Kada putujete u grupi, primjerice s prijateljima i obitelji, možda ćete htjeti uložiti u VPN plan koji vam omogućuje dijeljenje usluge s prijateljima s putovanja. Ovako možete smanjiti troškove po osobi na manje od dolara mjesečno. 

Podržane platforme

Prije odlučivanja o prikladnom davatelju usluga, provjerite je li usluga kompatibilna s vašim preferiranim platformama. Ako ste korisnik osobnog računala i Androida, onda zasigurno želite da VPN usluga radi na oba. Ne nude sve tvrtke koje nude VPN aplikacije za platformu koju tražite. Na primjer, samo nekoliko VPN-ova ima Fire Stick aplikaciju, a još manje VPN-a ima Linux GUI. Ako niste sigurni je li pružatelj usluga kompatibilan s vašim uređajem, dobro je provjeriti korisničku podršku prije kupnje plana.

Jednostavan za instalaciju i postavljanje

VPN usluge uključuju sofisticirani inženjering, ali to ne znači da trebaju biti nespretne za postavljanje i instaliranje. Najbolje usluge korisnicima olakšavaju registraciju, instaliranje i kretanje kroz opcije. Trebali biste biti u mogućnosti jednostavno preuzeti izvorni softver, prijaviti se i pustiti aplikaciju da sve uradi s klikom nekoliko gumba. Sve više oporezivanja od toga ukazuje na nezgodan korisnički doživljaj koji biste trebali izbjegavati.

Koje bih druge sigurnosne protokole trebao slijediti tijekom putovanja?

VPN bi vas trebao izdvojiti većim dijelom, ali evo nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti kako biste osigurali nesmetano putovanje:

Odaberite jaku lozinku i omogućite dvofaktorsku provjeru autentičnosti kad god je to moguće. Neki Android telefoni imaju postavku u kojoj se uređaj može otključati ako otkrije da je u neposrednoj blizini korisnika. Isključite ovu postavku jer vam lopov može ukrasti telefon i odmah pristupiti njegovom sadržaju. Ažurirajte sav softver uređaja prije odlaska iz matične zemlje kako bi svi sigurnosni zakrpi bili u potpunosti funkcionalni i zaštićeni ste što je više moguće. Svakodnevno stvarajte sigurnosnu kopiju telefona kako bi se važne informacije, poput fotografija ili radnih dokumenata, sigurno prenijele u oblak i uvijek će ostati dostupne, čak i ako izgubite uređaj.

Najbolji VPN-ovi za putovanja u inozemstvo

Nakon što ste shvatili važnost VPN-a kada nemate pouzdane mreže, sljedeći je posao slaganje s davateljem usluga. Sljedeće informacije daju vam pregled onoga što smatramo da je 6 najboljih VPN-ova za putovanja u inozemstvo:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN većina stručnjaka smatra jednim od najbržih, najtvrđih VPN pružatelja usluga vani. Na vrhu je popisa kao najbolji VPN za putovanja u inozemstvo jer može deblokirati gomilu streaming usluga (uključujući američki Netflix) i isporučuje se sa protokolima za šifriranje vojnog stupnja koji se trebaju pokrenuti..

Usluga je malo skuplja u usporedbi s drugim pružateljima usluga, ali definitivno dobivate ono što plaćate. Ovo je posebno važno ako putujete u represivne države poput Kine, Indonezije i Irana, gdje su mnoga mjesta redovito blokirana. Vrhunske mogućnosti skrivanja ExpressVPN-a osigurat će vam da ostanete korak ispred vlasti i uživate u neograničenom internetskom iskustvu.

ExpressVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju; koji se smatra vodećim standardom u industriji, koji se također naziva i "vojna klasa". Uključena je ugrađena sklopka za internet ubijanje kao i zaštita od curenja DNS-a, tako da vaši podaci uvijek ostaju zaključani u šifriranom tunelu.

Ovaj davatelj slijedi politiku ne pohranjivanja detaljnih korisničkih dnevnika, uključujući IP adrese. ExpressVPN nudi moderne, intuitivne aplikacije za Android i iOS, kao i elegantne verzije radne površine za Windows i MacOS. Jedna pretplata omogućuje tri istodobne veze.

Pros:

 • Velike brzine i vrhunska usluga
 • Radi sa svim glavnim web lokacijama za strujanje, npr. Netflix i Amazon Prime Video
 • Vrhunska enkripcija, sigurnost i privatnost značajke su zadane
 • Izvrsna korisnička podrška
 • Široka mreža poslužitelja

Cons:

 • Nešto skuplje od ostalih pružatelja usluga

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJE ZA PUTOVANJE: ExpressVPN je naš najbolji izbor zbog robusnih, brzih brzina i vrhunske usluge kupcima. Uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ih možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu recenziju ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost je registriran u Rumunjskoj i ne mora poštovati zakone o čuvanju podataka. Značajno je poboljšao svoj osnovni proizvod otkad ga je Crossrider kupio 2017. godine i sada je usredotočen na strujanje. Broj poslužitelja koje domaćini naglo porastao je s samo nekoliko desetaka u početku na preko 4.900. Oni su smješteni u 60 zemalja i djeluju na 84 lokacije u svijetu.

Tvrtka koristi 256-bitnu enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, internetsku sklopku za ubijanje i zaštitu od propuštanja DNS-a kao zadanu. Privatnost se dodatno pojačava internom politikom ne zabilježivanja bilo koje IP adrese. Dodatne sigurnosne značajke uključuju blokiranje oglasa, zaštitu od zlonamjernog softvera, anti-tracker i "imunizator" protiv napada ransomwarea.

CyberGhost može vam pomoći da odaberete poslužitelj za deblokiranje određene usluge struje, uključujući američke Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i još mnogo toga. Jednostavno odaberite način rada "Unblock Streaming" unutar aplikacije.

Usluzi možete pristupiti na Androidu, iOS-u, Windows-u, Linuxu i MacOS-u. Trenutno, jedna pretplata omogućava istodobno povezivanje sedam uređaja.

Pros:

 • Vrlo jednostavan za upotrebu i idealan za početnike
 • Bez problema emitira HD videozapise
 • Omogućuje istodobno 7 veza

Cons:

 • Manje je pogodno za korisnike napajanja
 • Ne radi u Kini ili UAE

Naš rezultat:

4 od 5

NAJBOLJA PRORAČUNSKA OPCIJA: CyberGhost je brz, intuitivan i početnicima vrlo jednostavan. Svoj popis usluga također je u porastu. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu korisničku recenziju CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN je isproban i testiran kada se radi o izbjegavanju vladinih ograničenja pristupa internetu, kao i mogućnosti deblokiranja usluga ograničenih podataka za streaming. U Kini to stvarno djeluje, što je bonus za one koji tamo redovito putuju.

Ovaj davatelj ne pohranjuje nikakve korisničke podatke i može se smatrati davateljem usluge bez ikakvih problema. U isto vrijeme, NordVPN ima stroge sigurnosne standarde koji uključuju 256-bitnu enkripciju, OpenVPN protokol, internetsku sklopku i zaštitu od propuštanja DNS-a.

Pomoću ove usluge lako ćete zaobići ograničenja za Netflix, HBO, Amazon Prime Video, ESPN i još mnogo toga. Proizvod je vrlo prilagodljiv i omogućuje korisnicima da odaberu poslužitelj koji optimizira određene zadatke, koji uključuju streaming HD videozapisa, dvostruki VPN i Tor preko VPN-a.. Web stranica ima odjeljak sa znanjem koji će vas provesti kroz postupak u slučaju da ste zaglavili.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS. Osnovni plan omogućava istodobno povezivanje šest uređaja.

Pros:

 • Usluga usmjerena na privatnost
 • Neću slomiti banku
 • Pogodno za korisnike napajanja
 • Aplikacije za sve glavne platforme
 • Podrška 24/7/265

Cons:

 • Aplikacija za radnu površinu može biti pomalo nezgrapna

Naš rezultat:

4.5 od 5

JAKO SVE OKO KRUG: NordVPN nudi mnoštvo prilagodljivih značajki po cijeni koju ne možete pobijediti. Snažna sigurnost i privatnost i tisuće poslužitelja za izbor. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu recenziju NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish je još jedan odličan izbor za ljude koji žele koristiti brze brzine i ultra sigurnu privatnost. Ovo su oba ključna čimbenika prilikom procjene VPN-a za korištenje u inozemstvu, posebno ako namjeravate strujati video ili pristupiti uslugama poput Skypea, Googlea, WhatsAppa i lokalnog bankovnog računa.

Tvrtka je odlučila samostalno upravljati cijelom svojom mrežom poslužitelja, za razliku od drugih pružatelja usluga koji iznajmljuju prostor na farmama poslužitelja ili upravljaju s vanjskim izvorima trećoj strani. To znači da je u potpunoj kontroli prometa korisnika.

IPVanish je poznat miljenik torrentera i Kodi korisnika jer im omogućuje da preuzmu Android APK izravno na svoj uređaj. Sučelje je daljinsko upravljanje prilagođeno Kodi uređajima kojima nedostaju tipkovnica i miš. Također uspije deblokirati web stranice za strujanje kao što su BBC iPlayer i ITV Hub.

Ovaj davatelj koristi sustav poznat kao dinamički IP; kad se povežete s uslugom, dodjeljuje vam se nova IP adresa tijekom cijelog trajanja vaše sesije. To je samo vaše i neće biti dodijeljeno drugom korisniku. Tek nakon što prekinete vezu, adresa se vraća u bazen i koristit će je druga pojedinac.

IPVanish nudi 256-bitnu enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, DNS zaštitu od curenja i internetski prekidač. To znači da će vaša IP adresa ostati skrivena od znatiželjnih očiju.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS. Ovaj je dobavljač nedavno nadogradio svoje pakete kako bi omogućio istovremeno povezivanje 10 uređaja, što je učinilo daleko izdašnijom raspodjelom od industrijskog standarda od pet. Nadalje, nudi korisničku podršku 24 sata dnevno i 7 sata uživo.

Pros:

 • Velike brzine
 • 10 istodobnih veza
 • Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno

Cons:

 • Ne dozvoljava anonimnu registraciju

Naš rezultat:

4 od 5

TORRENTING & STREAMING VPN: IPVanish je ultra siguran, brz i omiljen kod streama i bujica. On se pridržava pravila bez zapisnika i dolazi sa svim zviždaljkama suvremenog VPN-a. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN nudi velike brzine na globalnim vezama i dosljedno deblokira web stranice za streaming medija. Ne samo da će otključati Netflix USA, ali isto će učiniti i za Netflix u Velikoj Britaniji, Kanadi, Japanu, Španjolskoj, Brazilu, Italiji i Francuskoj.

Jedna od glavnih strana ovog pružatelja usluga su njegove mogućnosti podrške. Osoblje je na raspolaganju svakodnevno putem live chat-a, a također može daljinski riješiti problem za vas ako im date dopuštenje. Usluga je vrlo sigurna jer koristi 256-bitnu enkripciju, SHA256 provjeru autentičnosti i 2.048-bitne RSA ključeve. Postoji prekidač za internet ubistvo, kao i IPv6, DNS i WebRTC zaštita od propuštanja. PrivateVPN ima pravilo da ne pohranjuje nikakve zapise o prometu.

Toliko je siguran u svoj proizvod da nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve pakete. Osnovni plan će omogućiti da se pet uređaja istovremeno poveže. Aplikacije su uključene za iOS, Android, MacOS i Windows.

Pros:

 • Brži od mnogih drugih pružatelja usluga
 • Može deblokirati nekoliko usluga struje
 • Dopuštene su anonimne prijave

Cons:

 • Ograničena mreža poslužitelja
 • Ima chat uživo, ali djeluju samo tijekom europskog radnog vremena

Naš rezultat:

4.5 od 5

SAVRŠENO ZA STREAMING: PrivateVPN deblokira mnoštvo stranica za strujanje. Usredotočuje se na kvalitetu, a ne na količini kako bi se posao obavio. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. VyprVPN

VyperVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN ima vrijedan ugled oko svoje sposobnosti zaobilaženja cenzure u represivnim zemljama poput Kine. Kao takav, izvrstan je izbor kada želite najteže protokole šifriranja na raspolaganju.

Koristi 256-bitne AES protokole uparene s SHA256 provjerom autentičnosti. Uz dodatnu naknadu, korisnici se mogu prijaviti za vlasničku tehnologiju šifriranja metapodataka Chameleon što dodaje dodatne slojeve sigurnosti i sprečava čak i najodlučnije vladine snoopere. To će sakriti činjenicu da na prvom mjestu koristite VPN. Jedan od potencijalnih nedostataka ove usluge je taj da on održava određene zapise.

VyprVPN može deblokirati usluge strujanja poput američkih Netflixa i Hulua. Osim toga, brzine su bile vrlo brze kada smo ga testirali tijekom detaljnog pregleda korisnika i to je omogućilo smanjenje na našoj listi najbržih VPN-ova..

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Pojedinačna pretplata omogućuje istovremeno povezivanje pet uređaja.

Pros:

 • Izuzetno sigurno pregledavanje
 • Sofisticirana tehnologija raščišćavanja
 • Radi u Kini

Cons:

 • Ima zadržavanja podataka
 • Nije pouzdan za streaming servise poput Netflixa i Hulua

Naš rezultat:

4 od 5

Radi u Kini: VyprVPN je jedan od najsofisticiranijih VPN-a na svijetu i definitivno će vas sigurno osigurati dok putujete. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu recenziju VyprVPN.

VyprVPN Kupon uštedite 69% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Trebam li koristiti besplatni VPN tijekom putovanja u inozemstvo?

Primarni razlog zašto želite koristiti VPN kada ste u inozemstvu je siguran i siguran pristup vašim omiljenim kanalima zabave, korištenje javnog wifija ili sudjelovanje u financijskim transakcijama. Ovdje se ukazuje na to da će metoda kojom se zasmetati vaša lokacija primijeniti robusne protokole šifriranja i pružiti izvrsno iskustvo. VPN-ovi koje preporučamo u ovom članku definitivno će to učiniti, ali ne zadržavajte dah kada su u pitanju besplatne opcije.

Besplatni VPN-ovi ne ulažu dovoljno novca u maskiranje tehnologije i nisu zainteresirani za otpremu istog proizvoda kao i plaćene usluge. Možda ćete se moći povezati s poslužiteljem, ali budite spremni preplaviti neželjenu reklamu i česte prekide kako bi vas uvjerili da nadogradite na plaćeni paket. Besplatni VPN-ovi imaju puno korisnika i relativno malo poslužitelja, što znači da su poslužitelji često preopterećeni. Zbog toga se besplatni VPN-ovi loše uklapaju u podatke koji zahtijevaju velike vrijednosti podataka kao što su streaming videa, igranje online igara ili čak pristupanje bankarskim i financijskim uslugama.

Mnogi su neetični i beskrupulozni davatelji uhvaćeni u ilegalnom rudarstvu korisničkih podataka i prodaje ih trećim oglašivačima. Za druge se znalo da zaražavaju uređaje domaćina zlonamjernim softverom, a jedan je čak otišao korak dalje i iskoristio je propusni opseg za stvaranje armija botneta.

Streaming usluge poput Netflixa, Hulua, HBO-a, Sling TV-a i drugih obvezuju ugovori kako bi ograničili svoj medijski sadržaj na IP adrese iz određenih zemalja. Morat će platiti milijune dolara penala ako se ne boje od ove obveze. To je razlog zašto takvi divovi za zabavu troše nerazumni iznos novca povećavajući svoju sigurnost kako bi otkrili i blokirali VPN-ove.. Besplatni VPN-ovi mogu lako otkriti njihovi mrežni administratori, ali sofisticirani i napredni oni koje smo istaknuli učinit će posao zaštite vaše lokacije bez probijanja znoja..

Kako mogu pristupiti WhatsApp-u i sličnim uslugama gdje su blokirani?

Vaša putovanja mogla bi vas odvesti u daleke i duboke krajeve gdje internetske slobode i sloboda pojedinca nisu zagarantovani. Kao rezultat toga, mogli biste vidjeti da su uobičajene usluge koje uzimate zdravo za gotovo, kao što su WhatsApp, Facebook i Skype, blokirane..

Na primjer, prema FreedomHouseu, WhatsApp je blokiran ili ograničen u sljedećim zemljama:

 1. Azerbejdžan
 2. Bangladeš
 3. Brazil
 4. Kina
 5. Egipat
 6. Etiopija
 7. Jordan
 8. Kazahstan
 9. Crna Gora
 10. Saudijska Arabija
 11. Gambija
 12. purica
 13. Uganda
 14. Ujedinjeni Arapski Emirati
 15. Jemen
 16. Zimbabve

U nekim od ovih zemalja cjelokupni paket značajki WhatsApp bit će blokiran, dok drugi mogu samo ograničiti pristup govornim i videopozivima. Bez obzira na to, sigurno želite ostati u vezi s voljenim osobama iz kuće.

U toj situaciji, sve što trebate učiniti je da provjerite ima li VPN preuzet i instaliran na vaš uređaj prije nego što krenete na avion. To trebate učiniti prije nego što krenete, jer su VPN-ovi blokirani i u određenim zemljama. Ako pričekate dok stignete u odredišnu zemlju, moguće je da će vam lokalni davatelji internetskih usluga spriječiti pristup VPN web mjestu.

Nakon što stignete, jednostavno uključite VPN aplikaciju, povežite se na poslužitelj na kojem znate da WhatsApp dobro funkcionira (poput SAD-a, Kanade ili Europe) i upotrebljavajte aplikaciju za chat samo kad je veza uspješno uspostavljena..

Imajte na umu da su sami VPN-ovi blokirani u nekim zemljama. Imamo zaseban vodič o upotrebi VPN-a u Kini i VPN uporabe u UAE i Saudijskoj Arabiji.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 63 =

Adblock
detector