7 блокатора ИП адреса – најбоље бесплатне и плаћене услуге

7 блокатора ИП адреса


Сваки уређај повезан на Интернет има ИП адресу. Као и физичке адресе које се међусобно проналазе и дописују, ИП адресе омогућавају уређајима повезаним на Интернет да лоцирају и комуницирају једни са другима. Свака ИП адреса је јединствена, па се ваша ИП адреса може користити за препознавање и праћење ваше мрежне активности. Поред тога, ИП адресе означавају вашу приближну локацију, тако да их апликације, веб локације и услуге могу користити за праћење вашег боравишта. Ако желите да податке сачувате приватнима, требаће вам блокатор ИП адреса.

Објаснићемо како блокирати вашу ИП адресу, али прво, погледајмо типове ИП адреса. Постоје две врсте ИП адреса: ИПв4 и ИПв6. Већина нас користи ИПв4 за већину наших мрежних активности, али ИПв6 добија привлачност као замену. Обе више или мање служе истој сврси, али ИПв6 има на располагању много више адреса, док ће ИПв4 адресе ускоро бити исцрпљене.

ИПв4 адреса изгледа овако:

123.45.67.89

ИПв6 адреса изгледа овако:

2001: 4860: 4860 :: 8888

Блокатор ИП адреса спречава оне веб локације и апликације да виде вашу стварну ИП адресу маскирајући је новом. То се обично врши преко прокија, који делује као посредник између рачунара или паметног телефона и остатка интернета. Постоје многи типови пуномоћи, а ми ћемо неколико њих овде покрити.

1. ВПН

екпрессвпн андроид 2019 ссАпликација ЕкпрессВПН за Андроид: Повезивање, локације и подешавања

Можда сте чули термин и раније, али шта је ВПН? Скраћено за виртуелну приватну мрежу, ВПН шифрира вашу интернетску везу и усмјерава је преко посредничког сервера на локацију по вашем избору. Било која веб локација коју посетите или апликацију коју користите видеће ИП адресу ВПН сервера уместо стварне ИП адресе.

Многи комерцијални ВПН-ови користе заједничке ИП адресе, што значи да користите исту ИП адресу као и други ВПН корисници повезани на исти сервер. То додаје значајан слој анонимности и отежава праћење било које активности назад једном кориснику.

Осим што блокирају ИП адресе, ВПН-ови побољшавају безбедност на мрежи и могу вам омогућити приступ мрежном садржају који је иначе ограничен на одређене земље или регионе.

Наша главна препорука је ЕкпрессВПН, који користи сервере у 94 земље. ЕкпрессВПН је испред кривуље у поређењу са већином ВПН-а када је у питању и безбедност и брзина. Једноставан је за употребу и нуди 24/7 корисничку подршку.

НАЈБОЉИ ВПН за блокирање ИП адресе: ЕкпрессВПН осигурава да ваша стварна ИП адреса никада не процури и ради са широким спектром уређаја. Долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца без ризика.

ВПН-ови могу бити плаћени или бесплатни, али најбоље је избегавати бесплатне због приватности и безбедности.

2. Проки СОЦКС

Соцкс5 вс ВПН

Проки СОЦКС проки су слични ВПН-овима, али не морају нужно да користе никакво шифровање. То значи да би свако ко прескакао вашу везу пре него што дође до проки сервера, као што је ваш Интернет провајдер (ИСП), могао надгледати ваше мрежне активности. Ипак, СОЦКС проки ће блокирати вашу ИП адресу тако да друга страна у вези види само ИП адресу проки сервера.

СОЦКС5 укључује подршку за шифровање, али то није услов. Шифровање чини вашу везу споријом, али безбеднијом.

Поред тога, појединачне апликације морају бити конфигурисане за употребу проки СОЦКС, док скоро сваки софтвер ради са ВПН. Проверите подешавања апликације коју желите да користите са проки-ом да бисте је поставили.

Као ВПН, СОЦКС прокији могу бити бесплатни или плаћени, али предлажем да избегавате бесплатне.

3. ХТТП / С проки

проширење прегледача цибергхост

Програми ХТТП и ХТТПС се често пакују као додаци или проширења за веб прегледаче као што су Фирефок и Цхроме. Ови проки блокирају вашу ИП адресу приликом коришћења веб прегледача, али ће остале апликације и даље користити директну везу.

ХТТП проки скривају вашу ИП адресу са веб локација које посећујете, али веза није шифрована.

ХТТПС проки садржи ССЛ енкрипцију, тако да су мало сигурнији. Они се понекад називају и ВПН-овима.

Недостатак ХТТПС проки-а је што утичу само на веб саобраћај. Чак и ако користите само веб претраживач, и даље можете слати ДНС, ВебРТЦ или друге врсте саобраћаја изван прокија, који би могли да се користе за одређивање ваше стварне ИП адресе или локације. Ако то желите да избегнете, препоручујемо вам употребу ВПН-а који је заштићен од пропуштања ЕкпрессВПН.

4. ССХ проки

ссх-2

Профили ССХ нису баш чести, иако имамо чланак који вам показује како да га подесите за себе. Назван и ССХ тунелом, ССХ проки усмјерава вашу интернетску везу преко проки сервера користећи ССХ протокол. ССХ (Сецуре Схелл) користи јаку енкрипцију, али није баш брза и много апликација и веб локација можда не функционише правилно.

5. Тор

репови који покрећу провјеру претраживача

Тор је мрежа анонимности која шифрира вашу интернетску везу и просљеђује је насумичним низовима чворова који су у основи проки сервери волонтери. Сваки пут када се повежете на веб локацију или апликацију, ваша веза се шифрује неколико пута и пролази кроз најмање три различита чвора. Сваки чвор уклања слој шифрирања док не дође до „излазног чвора“.

Веб странице и апликације виде само ИП адресу излазног чвора. Ниједан чвор у ланцу не може надгледати одредиште, извор или садржај интернетског промета, ефикасно блокирајући вашу ИП адресу од сноопера.

Тор је бесплатан, али има својих недостатака. Прилично је споро и погодно је само за основно прегледавање веба - немојте га користити за мучење или стримовање ХД видео записа. Надаље, Тор је често повезан с криминалним активностима на мрачном вебу, тако да његово кориштење може подићи црвене заставе за вашег даватеља интернетских услуга или за провођење закона.

Такође видети: Најбољи ВПН за Тор

6. Онемогућите ИПв6 или ИПв4

Да бисте приступили интернету, потребна вам је најмање једна од њих. Можете сакрити своју ИПв6 адресу или своју ИПв4 адресу, али не и једно и друго користећи ову методу.

Прилично све веб локације, апликације и услуге раде са ИПв4, тако да можете да блокирате своју ИПв6 адресу једноставним искључењем у Интернет подешавањима вашег уређаја..

Онемогућавање ИПв4-а може радити у одређеним околностима када је ИПв6 одржива алтернатива, али немојте очекивати да ће све на вебу нормално радити без њега.

7. Користите НАТ заштитни зид да бисте сакрили своју приватну ИП адресу

НАТ заштитни зид не блокира вашу јавну ИП адресу, али ће сакрити вашу приватну ИП адресу. Сви уређаји повезани на рутер који подржава НАТ ће делити јавну ИП адресу.

Ако се на Интернет повежете путем бежичног рутера, велика је вероватноћа да сте иза НАТ заштитног зида. Најједноставније речено, НАТ фиревалл омогућава више уређаја на истој мрежи да користе исту јавну ИП адресу али јединствене приватне ИП адресе. Превођење мрежних адреса (НАТ) прослеђује захтеве и податке са приватних ИП адреса појединих уређаја на њихово одредиште на мрежи под јавном ИП адресом рутера..

НАТ заштитни зидови блокирају вашу локалну ИП адресу са других рачунара на Интернету, спречавајући нежељену комуникацију. Сав промет који дође до рутера без навођења локалне ИП адресе се одбацује. Међутим, јавна ИП адреса вашег вифи рутера и даље ће бити видљива.

Не можете да блокирате даватеља интернетских услуга да види вашу ИП адресу

Да бисте се повезали на интернет, морате имати ИП адресу. С обзиром да ИП адресе забрањују провајдери Интернет услуга, немогуће је блокирати вашу ИП адресу од вашег даваоца интернетских услуга.

Ако је ваш циљ да спречите да вам интернетски добављач прескаче на вашој интернетској вези, најбоља опција на овој листи је ВПН. ВПН ће шифровати сав интернет саобраћај пре него што напусти уређај. Ваш ИСП ће и даље моћи да види вашу ИП адресу, али неће моћи да дешифрује садржај шифрованих података. ВПН и даље блокира вашу ИП адресу од других страна на Интернету, попут веб локација и апликација.

Ако кренете овом рутом, обавезно одаберите ВПН провајдера који не чува евиденције ваше мрежне активности.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6