7 najboljih VPN-ova za Android TV kutije za brzi privatni streaming

Najbolji VPN-ovi za Android TV kutije

Android TV kutije su plug-and-play alternative softvera za medijske centre poput Kodi ili Plex. Budući da im nije potrebna velika konfiguracija, idealni su za ljude koji nemaju povjerenja, vještina ili vremena za postavljanje tradicionalnog medijskog središta. Nadalje, s obzirom da je Android besplatan, open-source operativni sustav, hardver je obično prilično jeftin.

Kada kupite kutiju Android TV-a, vidjet ćete da je isporučen s brojnim video aplikacijama. Problem je što ove aplikacije često zaključavaju svoj sadržaj. To znači da su dostupni samo iz određene zemlje ili regije. Na primjer, ako živite u SAD-u, nećete moći gledati TV emisije na BBC iPlayeru.

Ovaj problem možete riješiti povezivanjem na virtualnu privatnu mrežu (VPN). VPN-ovi kriptiraju vaš mrežni promet i usmjeravaju ga kroz poslužitelj na drugom mjestu. Bilo kojim vanjskim promatračima čini se da vaš promet sada dolazi iz regije u kojoj se nalazi poslužitelj. Još bolje, vaše šifrirane podatke niko ne može pročitati bez ključa za dešifriranje.. To sprečava vašeg davatelja internetskih usluga da vidi web stranice koje posjećujete, sadržaj koji struji i prodaju detalja vaših mrežnih aktivnosti ili ih upotrebljavate da opravdate isključivanje svoje veze.

Daljne ćemo detalje detaljnije upoznati, ali ako nemate vremena za druženje, evo sažetka naših najboljih izbora.

Otkrili smo da su najbolji VPN-ovi za Android TV kutije:

 1. ExpressVPN Naša glavna preporuka za Android TV kutije. Brzo uz solidnu sigurnost, plus može deblokirati tona web-lokacija za strujanje poput Netflixa. Uključuje podršku usmjerivača i pametnu DNS uslugu ako vaš Android uređaj ne podržava VPN-ove. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost VPN bez evidencije s velikom sigurnošću i super brzim poslužiteljima. Deblokira Netflix i ostale web stranice za strujanje. Najbolji proračunski VPN za Android TV.
 3. NordVPN Snažna sigurnost i brzi serveri. Može deblokirati Netflix kao i većinu ostalih glavnih web mjesta za streaming.
 4. IPVanish Savršeno za Kodi korisnike koji trebaju lagano, daljinsko upravljanje prijateljsko rješenje. Snažna sigurnost i pristojna brzina, ali neće raditi pouzdano s Netflixom.
 5. PrivateVPN Moderni dodatak koji je izvrstan za deblokiranje web mjesta za streaming videozapisa, a istovremeno pruža veliku sigurnost i dobru brzinu.
 6. Surfshark Deblokira Netflix, Hulu i BBC iPlayer i omogućuje neograničen broj istodobnih veza.
 7. Štit za žarište Vrlo brz, sigurnosno svjestan VPN koji deblokira obilje glavnih servisa za strujanje u inozemstvu.

Najbolji VPN-ovi za Android TV kutije

Dostupno je nekoliko desetaka VPN-ova, ali nisu svi najprikladniji za korisnike Android TV uređaja. U nastavku ćemo istaknuti pet najboljih VPN-ova za streaming, istražiti njihovu funkcionalnost i objasniti za koje su platforme dostupne. Uostalom, nema razloga da ograničite upotrebu VPN-a na kućištu za Android TV. Da bismo odlučili koji su servisi najbolji za Android TV kutije, potražili smo VPN-ove koji su nudili:

 • Brze streaming brzine i stabilne veze
 • Namjenska Android aplikacija kao i zasebna APK datoteka za ručne instalacije
 • Mogućnost deblokiranja streaming usluga poput Netflixa
 • Minimalna prijava podataka kako bi pregledavanje ostalo privatno

Ovdje je naš popis najboljih VPN-ova za Android TV kutije:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN spada među najbolje VPN-ove za streaming HD sadržaja zahvaljujući brzim brzinama i nedostatku ograničenja propusnosti. Ujedno je i jedan od najsigurnijih, jer koristi 256-bitnu AES enkripciju (za koju bi trebale milijarde godina da se gruba sila) i ne zabilježi vaša IP adresa ili web stranice koje posjetite. Postoji čak i mrežna brava koja zaustavlja sav internetski promet kada padne veza s VPN-om.

ExpressVPN nudi poslužitelje u više od 90 zemalja. Može deblokirati najpopularnije platforme za streaming, uključujući Netflix, Amazon Prime Video, HBO i iPlayer, usprkos njihovim najboljim naporima da blokiraju VPN korisnike u pristupu sadržaju zaključanom u regiji..

Ovaj VPN ima aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux i određene usmjerivače. Također se može ručno konfigurirati za rad sa Chrome OS-om, Apple TV-om, Playstations i Xbox One.

Pros:

 • Jednostavno radi s Android TV uređajima i jednostavan je za upotrebu
 • Superbrzi poslužitelji sjajni su za streaming HD sadržaja
 • Šifriranje najboljih u klasi osigurava solidnu sigurnost i privatnost
 • Podrška korisnicima 24/7 live chat

Cons:

 • Nije najjeftiniji na ovom popisu

Naš rezultat:

4.5 od 5

Najbolji VPN za Android TV: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Odličan brz i pouzdan izbor za Android TV kutije. Deblokira sve glavne usluge streaminga, uključujući Netflix, Hulu i Amazon Prime. Sjajne značajke privatnosti i vrhunska sigurnost. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost je jedan od najsigurnijih VPN-a koji su najsigurniji. Ne čuvaju zapise vaše povijesti pregledavanja, vremena povezivanja ili IP adrese, a sav promet osiguran je 256-bitnom enkripcijom. Čak uključuje dodatne značajke poput ugrađenog blokatora oglasa, prisilnog preusmjeravanja HTTPS-a i zaštite od zlonamjernog softvera kako biste bili sigurni da ste zaštićeni od najčešćih prijetnji i smetnji na Internetu u svakom trenutku..

Aplikacija CyberGhost ima određene gumbe na koje možete kliknuti na temelju onoga što želite postići. Najzanimljivija od njih korisnicima TV kutije je pločica "Unblock Streaming". To vam omogućuje da na popisu odaberete usluge poput Netflix, Amazon Prime i Comedy Central, nakon čega ćete biti povezani na poslužitelj u relevantnoj regiji. Iako CyberGhost nudi manje lokacija za odabir od nekih svojih rivala, on ima velik broj poslužitelja u Europi i SAD-u na kojima je osnova većine popularnih streaming platformi..

CyberGhost nudi aplikacije za Windows, MacOS, Linux, iOS i Android. Ručno se može konfigurirati za rad s nekim WiFi usmjerivačima.

Pros:

 • Jednostavan za upotrebu s Android TV kutijama
 • Davatelj budžeta koji ne ugrožava sigurnost i privatnost
 • Ispitivanje je pokazalo impresivne brzine za strujanje

Cons:

 • Ne radi u UAE ili Kini

Naš rezultat:

4 od 5

NAJBOLJI IZBOR PRORAČUNA: CyberGhost je jednostavan za upotrebu s prilagođenom aplikacijom za Android TV. Deblokira popularni strujni sadržaj. Ima manje izbora na poslužitelju od najbližih rivala. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN nudi nekoliko različitih vrsta poslužitelja, uključujući neke optimizirane za ultra brzi streaming. Ako vas zanima gledanje 4K sadržaja na TV uređaju (pod pretpostavkom da vaš hardver to podržava), ovo je ogroman plus. Što je još bolje, NordVPN omogućuje šest istodobnih veza na jednom računu, što je daleko izdašnije od većine ostalih VPN pružatelja usluga. Postoji čak i korisnička podrška uživo u slučaju da naiđete na bilo kakav problem.

To nije zastoj ni kada je u pitanju sigurnost. NordVPN koristi vojnu enkripciju koja se (u vrijeme pisanja teksta) ne može slomiti. Ne bilježi podatke koji se mogu osobno identificirati i njegova prekidač kill omogućuje vam blokiranje pristupa Internetu određenih aplikacija kada se izgubi veza s poslužiteljem.

NordVPN ima aplikacije za Windows, MacOS, Android i iOS, s dodacima preglednika za Firefox i Chrome. Ručno se može instalirati na sustave sa sustavom Linux i pristojan izbor WiFi usmjerivača.

Pros:

 • Veteranski jeftini pružatelj usluga dobro funkcionira s Android TV-om
 • Snažne sigurnosne i privatne podatke
 • Deblokira najpopularnije web stranice za strujanje poput Netflixa, BBC iPlayera i više
 • Nudi 24/7 chat uživo

Cons:

 • Aplikacije za radne površine mogu biti sporo

Naš rezultat:

4.5 od 5

VRIJEDNOST I PERFORMANSE: NordVPN je izvrstan izbor vrijednosti. Izvrsna opcija koja dobro funkcionira s Android TV kutijama. Prilične brzine HD streaminga. Omogućuje spajanje do 6 istodobnih uređaja. Ne zadržava zapisnike. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish Izuzetno je popularan VPN među Kodi korisnicima zbog niske cijene i zanemarivog utjecaja na brzinu veze. Posjeduje i održava većinu svojih poslužitelja, omogućavajući mu kontrolu nad svim aspektima mreže i rješavanje problema brže od većine svojih konkurenata. Kao i ExpressVPN, IPVanish koristi 256-bitnu AES enkripciju. Također nudi izbor dodatnih sigurnosnih opcija, uključujući prekidač za zaustavljanje, redovite promjene IP adrese i obmanjivanje OpenVPN.

IPVanish ne može deblokirati određene streaming platforme, ali izvrsno se čuva kada ste zaštićeni dok koristite P2P mreže i Kodi. Savršen je za korisnike TV uređaja zahvaljujući lakoj i jednostavnoj aplikaciji za Android. Nadalje, IPVanish surađuje sa svakim Kodijevim dodatkom koji smo testirali.

IPVanish jedan je od najjednostavnijih VPN-ova za instaliranje zahvaljujući izvrsnoj podršci za više platformi. Postoje aplikacije za Windows, iOS, Android i Amazon Fire Stick. Može se ručno konfigurirati za rad na Linux i Linux uređajima poput Raspberry Pi.

Pros:

 • Odlično funkcionira s Android TV-om
 • Vrlo velike brzine
 • Potpuno usluga bez greške neće ugroziti vašu privatnost

Cons:

 • Ne može pouzdano deblokirati Netflix, Hulu
 • Korisnička podrška je malo spora

Naš rezultat:

4 od 5

LAGANO ZA KORIŠTENJE: IPVanish je sjajan za obitelji koje žele povezati više uređaja s dobrim izborom aplikacija. Omiljena kod Kodi korisnika koja također dobro funkcionira s većinom Android TV kutija. Moguće je podržati 24 sata uživo. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN nije dobro poznat kao neki drugi VPN koji smo pokrili, ali postiže znatno veću težinu u smislu upotrebljivosti. PrivateVPN je potpuno besmislen, koristi 256-bitnu enkripciju i nema ograničenja propusnosti. Iako ima samo 75 poslužitelja raspoređenih u 56 zemalja, on nudi iznadprosječne brzine i nema vidljivo punjenje prilikom strujanja 1080p sadržaja..

PrivateVPN može deblokirati Netflix, BBC iPlayer i Amazon Prime Video, međutim ne može zaobići kineski Veliki vatrozid. Tvrtka nudi uslugu razgovora uživo tijekom radnog vremena s dužim vremenom odziva vikendom. Uz vaše odobrenje, osoblje za podršku također može daljinski upravljati vašim uređajem kako bi riješilo teže probleme ako je potrebno.

Aplikacije PrivateVPN dostupne su za Android, Windows i iOS. Ručno se može instalirati na MacOS, Linux i neke internetske usmjerivače.

Pros:

 • Odlično funkcionira s Android TV-om
 • Nova nadolazeća mreža koja se širi

Cons:

 • Manje poslužitelja za odabir od ostalih davatelja koji su viši na ovom popisu
 • Ne radi u Kini

Naš rezultat:

4.5 od 5

Sjajne brzine: PrivateVPN je kontinuirano pouzdan. Odlično funkcionira s Android TV kutijama. Dobro za opću upotrebu i bujice. Brzine su bile iznenađujuće dobre na ovom kraju tržišta. Radije bismo podržali opciju podrške uživo 24/7. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark je mladi VPN pružatelj koji vam omogućava da povežete onoliko uređaja koliko želite za nisku cijenu. Aplikacija za Android TV dostupna je s Google Play-a i ona funkcionira za deblokiranje programa Netflix, BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video.

Aplikacije koriste jaku enkripciju i prekidač za zaustavljanje koji zaustavlja internetski promet u slučaju pada VPN veze. Podrška za chat uživo dostupna je svakodnevno. To nije najbrži VPN, a popis njegovih poslužitelja nalazi se na kratkoj strani, ali trebao bi biti i više nego dovoljan za većinu rezača kabela..

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android, Android TV i Linux.

Pros:

 • Deblokira Netflix SAD, UK i druge
 • Nudi 24/7 chat uživo
 • Neograničeni uređaji

Cons:

 • Relativno mala mreža poslužitelja
 • Neke male brzine

Naš rezultat:

4 od 5

Neograničene veze: Surfshark je jedini VPN na ovom popisu koji nudi neograničen broj istodobnih veza. Deblokira Netflix i druge web stranice za strujanje, a istovremeno čuva sigurnost i privatnost. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

7. Štitnik žarišta

Štit za žarište

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.Hotspotshield.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

Štit za žarište ima otprilike 3200 poslužitelja koji su raspoređeni u više od 70 zemalja. Njegove velike brzine i snažna deblokadna debljina znači da ćete bez ikakvih problema moći deblokirati i strujati platforme zaključane u regiji kao što su BBC iPlayer, Netflix US i Hulu. Možete istovremeno povezati do pet uređaja, a iako su aplikacije vrlo jednostavne za upotrebu, podrška uživo utemeljena na chatu dostupna je 24 sata dnevno.

Ova usluga dolazi s nekoliko naprednih sigurnosnih značajki. Na primjer, postoji IPv6 i DNS zaštita od curenja, 256-bitna enkripcija i prekidač za zaustavljanje koji zaustavlja sav promet kad god vaša veza neočekivano padne. Ako želite, možete dopustiti da određene web stranice zaobiđu VPN u potpunosti ili se odluče automatski povezati svaki put kada koristite nesigurnu mrežu. Hotspot Shield ne bilježi nikakve osobne podatke nakon završetka sesije.

Hotspot Shield nudi aplikacije za Android, MacOS, iOS i Windows.

Pros:

 • Deblokira obilje glavnih usluga strujanja
 • Snažne sigurnosne vjerodajnice
 • Vrlo velike brzine

Cons:

 • Spotty zapis o privatnosti
 • Nema Linux podrške

Naš rezultat:

4.5 od 5

VISOKO VERZATILNO: Hotspot Shield je snažan izbor za bilo koji Android TV uređaj zahvaljujući moćnim sigurnosnim značajkama, izvrsnoj mogućnosti deblokiranja, velikim brzinama i 45-dnevnom garanciji povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Hotspot Shield-a.

Kupon Hotspot ShieldSpecijalna ponuda - uštedite 75% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN s Android TV kutijom?

Iako su dostupne besplatne VPN usluge, savjetujemo ih da ih ne koristite iz više razloga. Prvo su daleko sporiji od VPN-a gore. Obično vam je potrebno dugo vremena da čak i provjerite svoju e-poštu kada ste spojeni, a kamoli za streaming HD videozapisa.

Drugo, morate uzeti u obzir kako ti VPN pružatelji zarađuju svoj novac. Ako su posebno beskrupulozni, ništa ih ne sprečava da prikazuju oglase na svim web lokacijama koje posjetite ili prodaje internetsku povijest trećim stranama. Ljudi se primarno povezuju s VPN-ima radi privatnog pregledavanja, ali ako koristite besplatan VPN, postoji šansa da ste zapravo više izloženi nego ikad.

Konačno, s besplatnim VPN-om otvarate sustav do svih vrsta prijetnji. To mogu biti jednostavne poput VPN klijenta koji instalira zlonamjerni softver na vaše računalo ili napredni poput upotrebe vašeg sustava kao dijela botneta. Da bismo bili sigurni, preporučujemo da se držite pouzdanih, uglednih VPN usluga s detaljnim pravilima o privatnosti.

Kako ručno postaviti VPN na kutiju Android TV-a

Svi VPN-ovi koje smo gore opisali imaju Androidove aplikacije dostupne u Google Play trgovini. Instalacija njih je jednostavna poput registracije za račun kod određenog davatelja usluga i zatim traženja odgovarajućeg imena u trgovini aplikacija. Međutim, ne morate brinuti ako ne možete pristupiti trgovini aplikacija na svom uređaju. Android vam također omogućuje ručnu instalaciju i konfiguriranje VPN-a. U nastavku ćemo objasniti kako to učiniti korak po korak.

Kako ručno instalirati APK datoteku

U suštini, trgovina aplikacija je samo lakši način pronalaženja i instaliranja APK datoteka. Ako relevantnu datoteku pronađete negdje drugdje i prebacite je na vaš uređaj, instalirat će se na potpuno isti način. Zaobilaziti trgovinu aplikacija na ovaj način naziva se "bočno prebacivanje". Prvo idite na web mjesto vašeg davatelja VPN-a. Na stranici na kojoj odaberete svoju platformu potražite izravnu vezu na APK datoteku pod naslovom Android. Dodirnite ga za početak preuzimanja.

android dopuštaju nepoznate izvore

Prije nego što instalirate softver, morat ćete omogućiti instalaciju iz neovlaštenih izvora. Ova je značajka namijenjena zaštiti od potencijalno shematičnih aplikacija, ali budući da znamo da je ova sigurna, nema rizika. Idi na svoje Izbornik postavki i odaberite Zaključani zaslon i sigurnost opcija. Na pola puta na stranici koju ćete vidjeti Nepoznati izvori postavka - dodirnite je da biste je uključili.

Zatim otvorite aplikaciju za upravljanje datotekama na vašem uređaju. Dođite do mape za preuzimanje i kliknite APK datoteku koju ste upravo preuzeli. Nakon što bude zatraženo da potvrdi, VPN aplikacija će se početi instalirati, nakon čega je možete koristiti.

Korištenje ugrađenih postavki VPN-a za Android

Započnite odlaskom na svoje Izbornik postavki. Sada, ovisno o verziji Androida koju pokrećete, sljedeće opcije izbornika mogu se frazirati malo drugačije, ali obično je prilično jednostavno odrediti koja vam je potrebna. U mom slučaju prisluškivala sam Više opciju ispod Bežična mreža i mreže , a zatim je odabrao VPN opcija.

Dodirnite + ikonu u gornjem desnom kutu zaslona. Ako niste postavili PIN ili lozinku za zaključani zaslon, od vas će se zatražiti da to učinite sada. Kad se to pobrine, dajte naziv svojoj VPN vezi (u ovom slučaju koristio sam se "IPVanish", ali možda biste je željeli imenovati na temelju lokacije poslužitelja na koji se povezujete).

ipvanish postava za android

Sljedeći je korak upisivanje podataka o VPN-u. To se razlikuje od pružatelja usluga do drugog, ali relevantne informacije obično su dostupne na web mjestu u njihovom vodiču za postavljanje Androida. Za streaming videozapisa IPVanish preporučuje korištenje PPTP-a, pa to odaberite s popisa. Zatim ćete morati unijeti adresu poslužitelja na koji se želite povezati. Opet ćete ih pronaći na web mjestu vašeg davatelja usluga. Ako se trudite pronaći popis adresa poslužitelja, razmotrite upute za postavljanje Linuxa jer je i ovaj korak potreban na toj platformi.

Na kraju, unesite svoje podatke za prijavu u polja na dnu i pritisnite Uštedjeti. Ako ne želite svaki put ručno se prijaviti, potvrdite to Uvijek na VPN opcija prvo. Od ovog trenutka samo dodirnite vezu i ako sve radi, bit ćete povezani na poslužitelj koji odaberete. Možete provjeriti da vaš VPN radi pomoću provjere IP adrese da biste vidjeli s kojom regijom je povezana vaša IP adresa.

Vidi također:

 • Najbolji VPN-ovi za Kodi
 • Kako instalirati VPN na Kodi
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =

Adblock
detector