7 najboljih VPN-ova za pametne televizore u 2020. godini i kako ih postaviti

Najbolji VPNS za pametne televizore

Kupili ste pametni televizor i bez problema moći gledati sav svoj strujni sadržaj iz udobnosti vašeg kauča, bez potrebe da se kukate oko zaslona računala ili bavite s više kablova. Ali nešto nedostaje. Još uvijek nemate pristup svim sadržajima koje želite gledati, jer velik dio je geografski ograničen. Virtualna privatna mreža (VPN) savršeno je rješenje. Pokazat ćemo vam kako pristupiti geo-ograničenom sadržaju putem pametnih televizora u Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Kini ili bilo gdje drugdje u inozemstvu. Odabrali smo VPN-ove koji će raditi s najpopularnijim brandovima pametnog televizora, uključujući Sony, Panasonic, LG, Philips, Samsung, Vizio i druge. Ako imate Apple TV, pogledajte naš odvojeni vodič o najboljim VPN-ovima za Apple TV.

O svim najboljim VPN-ovima za pametne televizore raspravljat ćemo detaljnije u nastavku, ali ako se želite odlučiti u potjeru, evo naših najboljih izbora:

 1. ExpressVPN hands-down najbolji VPN za pametne televizore. Deblokira širok raspon web mjesta za strujanje. Brzo i sigurno. Uključuje pametnu DNS proxy uslugu i podršku za usmjerivač ako vaš televizor ne podržava VPN aplikacije. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost Izvrsno za one s proračunom. Dobar za visokokvalitetni streaming videa.
 3. NordVPN Izvrstan za deblokiranje web-mjesta za blokiranje streaminga. Web stranica ima mnoštvo udžbenika za postavljanje na različitim modelima usmjerivača. Snažna sigurnost i dobre brzine.
 4. IPVanish Može se konfigurirati na usmjerivač i popularno kod Kodi korisnika. Velika brzina i jaka sigurnost, ali manje spretni na deblokiranim mjestima.
 5. PrivateVPN Deblokira Netflix i gotovo sve ostale web stranice za streaming s lakoćom, ali zahtijeva ručnu konfiguraciju na usmjerivačima.
 6. Surfshark Nudi solidnu Androidovu aplikaciju i može se ručno instalirati na usmjerivač. Pruža solidne brzine, snažne sigurnosne značajke i izvanrednu sposobnost deblokiranja.
 7. Štit za žarište Brz, svestran VPN s širokim rasponom snažnih sigurnosnih značajki. Može se konfigurirati za upotrebu s ASUSWRT usmjerivačima ili instalirati izravno putem Android aplikacije.

VPN kriptira vaš internetski promet i tunelira ga preko posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. Maskira vašu IP adresu i zamjenjuje je s jedne s vaše odabrane lokacije, pa se čini da vaš promet dolazi s tog lokaliteta. To znači da možete pristupite geografski ograničenom sadržaju poput onog s Netflixa, Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer. Štoviše, faktor šifriranja znači da nitko - čak ni vaš davatelj internetskih usluga - ne može preskakati vašu aktivnost.

Najbolji VPN-ovi za pametni televizor

Suprotno onome što neki misle, VPN može raditi sa pametnim televizorom. Iako većina pametnih televizora izvorno ne podržava VPN-ove. To znači da će vam trebati VPN koji se može konfigurirati na vašem usmjerivaču ili vam može omogućiti stvaranje vlastitog zaštićenog WiFi žarišta putem računala. Osim toga, trebat ćete uslugu koja može deblokirati obilje web mjesta za strujanje i isporučiti se na drugim aspektima, poput brzine, pouzdanosti i sigurnosti. Ne mogu svi davatelji sve to učiniti, pa smo sastavili popis najboljih na temelju sljedećih kriterija:

 • Radi s wifi usmjerivačima
 • Velike brzine za međuspremnik bez međuspremnika
 • Deblokira popularna web mjesta za strujanje (Netflix, BBC, Hulu, Amazon Prime itd.)
 • Radi velika mreža poslužitelja
 • Ima snažne sigurnosne značajke
 • Održava pravila bez evidentiranja
 • Pruža izvrsnu korisničku podršku

Ovdje je naš popis najboljih VPN-ova za pametne televizore:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN vrhunski je pružatelj usluga koji može pristupiti različitim web lokacijama za strujanje, uključujući Netflix, HBO, BBC iPlayer i Amazon Prime Video. Osim toga, brz je i pouzdan za gledanje bez stresa i ima mrežu poslužitelja koji se protežu u 94 zemlje. ExpressVPN pravi vlastiti firmver za usmjerivač koji se može koristiti na bilo kompatibilnom usmjerivaču. U slučaju da se ne želite baviti postavljanjem rutera, ExpressVPN čak prodaje wifi usmjerivače koji su unaprijed konfigurirani sa svim svojim VPN poslužiteljima..

Bilo da je instaliran na postojećem usmjerivaču ili onaj kupljen izravno od ExpressVPN-a, firmware je s korisničkog stajališta intuitivan i jednostavan. Možete odabrati koje ćete uređaje povezati s VPN-om i koji će proći kroz normalnu vezu unošenje promjena kroz nadzornu ploču koja se jednostavno koristi.

U skladu s tim, postavljanje VPN-a s pametnim televizorom moglo bi biti malo složenije od jednostavne instaliranja na računalu ili mobilnom uređaju. Stoga je ključno da odabrani pružatelj usluga pruži izvrsnu korisničku podršku. ExpressVPN donosi ovo naprijed sa pouzdanim i dobro poznatim 24/7 live chatom.

Ako vam šifriranje nije važan faktor, ExpressVPN uključuje pametni DNS proxy poslužitelj koji je uključen u svaku pretplatu. Ako vam pametni televizor dopušta promjenu DNS postavki, proxy (nazvan Media Streamer) može se postaviti neovisno o VPN-u i još uvijek vam omogućuje pristup streaming kanalima.

Povratak na VPN, korisnici koji su sigurni u sigurnost i privatnost s radošću će vidjeti 256-bitnu AES enkripciju i savršenu tajnu naprijed. Na raspolaganju vam je i DNS zaštita od propuštanja i prekidač za uklanjanje, koji je ExpressVPN nazvao "mrežnom bravom". ExpressVPN održava vrlo minimalne zapise veza i nikad ne bilježi korisničku aktivnost ili IP adresu.

Osim konfiguriranja ExpressVPN-a na usmjerivaču, možete ga koristiti na pojedinačnim uređajima, najviše do tri istovremeno. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Linux, Android i iOS.

Pros:

 • Može se instalirati na razini usmjerivača za pametne televizore
 • Super brzi poslužitelji deblokiraju gotovo svaki popularni servis za streaming
 • Upravlja mrežom s više od 2.000 poslužitelja koji se protežu u 94 zemlje
 • Zajamčena sigurnost s vojnim šifriranjem
 • Stroga politika zaštite privatnosti bez trupaca i visoka sigurnost ugrađeni u aplikacije
 • Podrška za chat uživo bez premca 24/7

Cons:

 • Nešto skuplje od ostalih usluga

Naš rezultat:

4.5 od 5

Najbolji VPN za pametni televizor: ExpressVPN je izvođač broj 1. Vrlo brz i pouzdan izbor, nemojte dalje gledati kada je u pitanju brzina. Izvrsno za deblokiranje svih glavnih geo-ograničenih streaming usluga u visokoj HD kvaliteti. Vrhunske značajke za privatnost i nema zapisnika. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pogledajte naš detaljni ExpressVPN pregled.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost nekad je imao reputaciju subpar za strujanje, ali je posljednjih mjeseci poboljšan zbog promjene vlasništva. Sada je tvrtka usmjerena na pružanje pristupa web lokacijama za strujanje poput Netflixa, Amazon Prime Video i BBC iPlayer putem rastuće mreže više od 5.700 poslužitelja. Može se konfigurirati za rad na vašem usmjerivaču tako da sve ove kanale i više možete gledati putem pametnog televizora.

CyberGhost nudi robusna sigurnost u obliku 256-AES enkripcije i savršene tajnosti naprijed. Postoji ugrađena sklopka za uklanjanje i DNS zaštitu od curenja kako bi osigurali da vaš promet nikad ne napušta šifrirani tunel. Ne čuvaju se dnevnici koji se mogu vezati za pojedinog korisnika.

Odjednom se može povezati sedam uređaja, a aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Android i iOS.

Pros:

 • Dostupna je izravna konfiguracija usmjerivača
 • Sve sigurnosne značajke omogućene su prema zadanim postavkama
 • Neki od najbržih poslužitelja za strujanje koje smo testirali
 • Ne zadržava zapise o aktivnostima korisnika i pruža snažno šifriranje za zaobilaženje otkrivanja aktivnosti
 • Aplikacije se jednostavno instaliraju i koriste - dobra je opcija za početnike

Cons:

 • Ne radi u Kini ili UAE

Naš rezultat:

4 od 5

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: CyberGhost je izvrstan izbor. Snažan u privatnosti, velike brzine i pouzdan uz pametne televizore. Jednostavno je za postavljanje i upotrebu. Odlično funkcionira s većinom web stranica za streaming. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pogledajte naš detaljni pregled CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN limenka deblokirajte obilje web mjesta za strujanje, uključujući Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer i Sky Go. Može se konfigurirati na vaš usmjerivač tako da možete pristupiti svom sadržaju putem pametnog televizora. Inače, FlashRouters izrađuje unaprijed konfigurirane Tomato ili DD-WRT usmjerivače koji vam štede gnjavažu kod ručne instalacije.

NordVPN je brz i pouzdan sa mnogi su poslužitelji optimizirani samo za streaming. Njegova ogromna mreža od više od 3.500 poslužitelja u više od 60 zemalja znači da ne biste trebali imati problema u pronalaženju onog koji funkcionira. Ako to učinite, uvijek su vam na raspolaganju agenti za pomoć kupcima uživo.

Ovaj pružatelj nudi snažan paket sigurnosnih značajki, uključujući 256-bitnu AES enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, prekidač za ubijanje specifičan za proces i zaštitu od propuštanja DNS-a. Neki su poslužitelji optimizirani za sprečavanje DDoS napada ako se to dogodi da zabrine.

Osnovni račun omogućit će vam povezivanje do šest istodobnih uređaja. Klijenti za radne površine dostupni su za Windows i MacOS, a mobilne aplikacije mogu se preuzeti za Android i iOS.

Pros:

 • Može se konfigurirati izravno na vaš wifi usmjerivač ili unaprijed konfigurirani usmjerivač
 • Neporediva mreža - 5.000 poslužitelja u 63 zemlje
 • Poslužitelji su optimizirani za HD streaming
 • Nema kompromisa o privatnosti i sigurnosti
 • Pomoćno osoblje je korisno i dobro upućeno

Cons:

 • Aplikacije za radne površine mogu biti trome i ponešto se naviknuti

VRIJEDNOST I IZVRŠENJE: NordVPN je dobra vrijednost svih igrača. Istovremeno povezuje do 6 uređaja Također dobro funkcionira s najpopularnijim streaming uslugama i postiže dosljedno dobre brzine. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pogledajte našu dubinsku recenziju NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish može biti konfiguriran za rad na vašem kućnom usmjerivaču što vam omogućava povezivanje pametnog televizora putem VPN-a. To nije tako moćna opcija za strujanje kao i ostali na popisu jer ne može deblokirati Netflix i Hulu, ali možete uživati ​​u mnoštvu drugih web lokacija za streaming. Poput NordVPN-a, IPVanish nudi WiFi usmjerivače FlashRouter unaprijed konfigurirani s VPN-om, ako želite uštedjeti neke probleme.

Ova usluga je vrlo popularan kod torrentera i Kodi korisnika. Kodi nije kompatibilan s mnogim pametnim televizorima, ali ako ga možete pokrenuti i često ga koristite, ovo bi mogla biti najbolja opcija za vas. Vrhunska korisnička podrška uvijek je pri ruci kako bi vam pomogla oko postavljanja ili rješavanja problema.

IPVanish će vaše podatke zaštititi sigurnim i privatnim s 256-bitnom AES enkripcijom i savršenom tajnošću naprijed. Dolazi sa DNS zaštitom od curenja i prekidačem za ubijanje. Potonji će ubiti internetsku vezu u slučaju da se izgubi VPN veza. Ovaj je pružatelj potpuno bez prijave, tako da ne može predati nikakve podatke, čak i ako se to zatraži.

Istovremeno se može spojiti pet uređaja i možete preuzeti aplikacije za Windows, MacOS, Android i iOS.

Pros:

 • Konfigurirajte izravno na wifi usmjerivač
 • Radi s mrežom s više od 1.100 poslužitelja u 60+ zemalja
 • Nema nikakve zapisnike
 • Nudi 24/7 chat uživo

Cons:

 • Korisnička podrška je malo spora
 • Neki poslužitelji nisu uspješni s Netflixom ili Huluom

Naš rezultat:

4 od 5

VELIKA MREŽA: IPVanish je sjajan za obitelji. Dobar način za deblokiranje većine geo-ograničenih sadržaja. Preporuka za njihov visoki standard privatnosti. Može se učiniti s opcijom podrške uživo. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pogledajte našu detaljnu recenziju IPVanish.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Relativni novopridošli industriji, PrivateVPN pokreće malu mrežu poslužitelja, ali još uvijek bilježi konkurentni udarac. svoj velike brzine i mogućnost deblokiranja puno web stranica za streaming neka bude top izbor za one koji žele streamanje. Konfigurira se putem vašeg usmjerivača, ovaj pružatelj usluga može omogućiti vašem pametnom televizoru da prikazuje druge sadržaje s Netflixa, Hulua, HBO-a, Amazon Prime Video, BBC iPlayera i Sky GO-a, između ostalih.

Drugo područje gdje PrivateVPN ostaje konkurentan je unutar privatnosti i sigurnosti. Živi do svog imena i zadržava se nema zapisnika koji se odnose na aktivnost preglednika ili povijest sesija. Šifriranje je 128-bitno ili 256-bitno, ovisno o tome koji protokol koristite. To dolazi sa savršenom tajnošću naprijed, DNS zaštitom od curenja i ugrađenom sklopkom za uklanjanje.

PrivateVPN možete koristiti na najviše šest uređaja istovremeno. Klijenti stolnih računala mogu se preuzeti za Windows i MacOS, a aplikacije su dostupne za Android i iOS.

Pros:

 • Može se konfigurirati za rad s kućnim wifi usmjerivačem
 • Deblokira Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Sky GO i još mnogo toga
 • Iznad prosječne brzine strujanja u testiranju

Cons:

 • Manje poslužitelja za odabir od ostalih davatelja koji su viši na ovom popisu
 • Pomoćno osoblje je dobro, ali djeluje samo tijekom europskog radnog vremena
 • Aplikacije nemaju napredne značajke, kao što su opcije blokiranja oglasa i zlonamjernog softvera

Naš rezultat:

4.5 od 5

Sjajna brzina: PrivateVPN je dobar obiteljski izbor. Deblokira mnoga popularna mjesta za streaming i dopušta do 6 uređaja na istom računu. Mala mreža poslužitelja, ali brze veze. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pogledajte našu detaljnu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark ima izvrsnost u deblokiranju inozemnog zaključanog sadržaja. U stvari vam omogućuje čak i korištenje tvrdoglavih usluga poput Netflixa, BBC iPlayera i Amazon Prime Video iz inozemstva. Ovaj VPN može se ručno konfigurirati za rad s vašim kućnim usmjerivačem, ili ako želite, možete kupiti unaprijed konfigurirani DD-WRT usmjerivač s FlashRoutera.

Ubrzani su obično dovoljno brzo za besprijekoran HD streaming, a s 1.000+ poslužitelja u više od 60 zemalja imat ćete pristup svim vrstama geoblokiranog sadržaja. Ako naiđete na bilo kakve probleme, možete kontaktirati korisničku podršku 24/7 putem chata uživo.

Ova usluga koristi 256-bitnu enkripciju, zaštitu od curenja DNS-a, IPv6 i WebRTC-a i prekidač za zaustavljanje da biste zaštitili svoje aktivnosti od napada. Još bolje, Surfshark ne čuva nijednu evidenciju koja bi vas mogla identificirati. Ako želite još veću anonimnost, možete platiti u Bitcoin-u, Ethereumu ili Rippleu.

Surfshark omogućuje vam povezivanje neograničenog broja uređaja odjednom i ima aplikacije za Windows, Linux, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Deblokira glavne usluge strujanja uključujući Netflix
 • Prije svega stavlja svoju sigurnost i privatnost
 • Nema ograničenja veze znači da je idealno za dijeljenje

Cons:

 • Ima relativno malu mrežu
 • Neki su poslužitelji sporiji od drugih

Naš rezultat:

4 od 5

STREAM BEZ OGRANIČENJA: Surfshark vam omogućuje strujanje gotovo svega što želite na Smart TV-u. Uz snažnu zaštitu i zaštitu privatnosti, pristojnu brzinu i 30-dnevno jamstvo povrata novca, vrijedno je vašeg vremena.

Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

7. Štitnik žarišta

Štit za žarište

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.Hotspotshield.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

Štit za žarište moćan je izbor za sve koji žele koristiti usluge geo-blokiranog streaminga. Jednostavno deblokira Netflix, BBC iPlayer i 7Plus pa ćete moći pristupiti glavnim platformama iz cijelog svijeta. Ovaj VPN podržava ASUSWRT usmjerivače (u budućnosti im dolazi široka podrška) i ima aplikaciju za jednostavnu instalaciju na televizorima sa sustavom Android.

S dosljedno velikim brzinama i neograničenom propusnošću, nećete se morati brinuti zbog kašnjenja ili punjenja. Ova usluga ima više od 3000 poslužitelja raspoređenih u više od 70 zemalja, tako da biste trebali biti u mogućnosti uspostaviti vezu s malim kašnjenjem bez obzira gdje živite. Trebate pomoć? Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno putem chata uživo.

Sigurnosne značajke Hotspot Shielda uključuju 256-bitnu enkripciju, prekidač za zaustavljanje i zaštitu od propuštanja DNS-a. Korisnici također mogu odabrati određene web stranice za zaobilaženje VPN-a (na primjer, ako želite koristiti streaming usluge iz svoje matične zemlje bez isključivanja VPN-a). Ova usluga ne čuva prepoznatljive podatke nakon prekida veze.

Hotspot Shield nudi Android, iOS, MacOS i Windows aplikacije.

Pros:

 • Brze veze
 • Snažna sposobnost deblokiranja
 • Snažne sigurnosne značajke

Cons:

 • Već je imao problema s privatnošću
 • Trenutno podržava samo ASUSWRT usmjerivače

Naš rezultat:

4.5 od 5

SIGURNOSNI SIGURNI VPN: Hotspot Shield uključuje obilje sigurnosnih značajki, ali isto tako pruža velike brzine i mogućnost deblokiranja glavnih strujnih platformi u inozemstvu. Najbolje od svega je što ovaj VPN dolazi s 45-dnevnim jamstvom povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Hotspot Shield-a

Kupon Hotspot ShieldSpecijalna ponuda - uštedite 75% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN uz pametni televizor?

Besplatni VPN može se činiti kao dobra ideja, ali u stvarnosti ove usluge propadaju. Za početak, to je manje je vjerojatnost da će besplatna usluga moći raditi sa pametnim televizorom ili da će vam pružatelj pružiti solidnu podršku koja će vam pomoći pri postavljanju. Čak i ako to uspijete, morate riješiti više praktičnih problema.

Besplatne usluge pate od toga male brzine, nedostatak odabira poslužitelja i duga vremena čekanja da se povežemo. A ako pokušate deblokirati usluge strujanja, vjerojatnije je da će besplatni VPN rezultirati strašnom pogreškom proxyja..

Osim praktičnih pitanja, besplatni davatelji usluga obično nedostaju jake značajke zaštite i privatnosti dobivate sa svojim premium konkurentima. Mnogi prijavljuju korisničku aktivnost ili ubacuju kolačiće za praćenje i ubacuju oglase ili prodaju podatke trećim stranama. Neki čak nose zlonamjerni softver.

S dobavljačima poput onih o kojima smo gore raspravljali nudeći tako povoljne ponude, jednostavno nema smisla gubiti vrijeme s proizvodom koji je podparpar.

Kako postaviti VPN pomoću pametnog televizora?

Budući da se pametni televizori i stvarno VPN-i malo razlikuju, ne postoji jedinstveni protokol za povezivanje. Mnogi veliki proizvođači elektronike skočili su na tržište pametnih televizora, uključujući:

 • Samsung
 • LG
 • Panasonic
 • Sony
 • Philips
 • TCL
 • Vezir
 • Toshiba
 • JVC

Neki noviji modeli televizora određenih marki omogućuju vam da izravno na njega instalirate VPN. Na primjer, budući da su mnogi Sonyjevi modeli pametnih televizora temeljeni na Androidu, bit će kompatibilni s VPN aplikacijom. S druge strane, pametni televizori tvrtke Samsung nisu kompatibilni s VPN aplikacijama, pa ih je potrebno postaviti drugačije, na primjer, putem konfiguracije usmjerivača..

Kada konfigurirate VPN na vašem kućnom usmjerivaču, bilo koji uređaj - uključujući i vaš pametni televizor - spojen na usmjerivač bit će zaštićen.. Ako firmver vašeg usmjerivača podržava konfiguraciju VPN-a, možete slijediti vodiče za postavljanje koje nudi vaš odabrani pružatelj (vidi dolje). Ako ne, možda ćete htjeti pogledati zamjena firmvera rutera s firmware-om kompatibilan s VPN-om, kao što su DD-WRT ili Tomato. Imajte na umu da zamjena upravljačkog softvera (poznat kao bljeskalica) može oštetiti vaš usmjerivač, pa je najbolje prepustiti se korisniku koji više radi o tehnologiji..

Druga je mogućnost da kupite unaprijed konfigurirani usmjerivač poput onih koje smo ranije spomenuli. ExpressVPN usmjerivač se preporučuje s obzirom da koristi vlastiti firmver i jednostavan je za korištenje. NordVPN i IPVanish imaju sjajne mogućnosti dostupne od strane treće podružnice, FlashRouter.

Većina pružatelja usluga nudi detaljne upute koje će vam pomoći da instalirate VPN na usmjerivač. Vodiči koje nude neki od gore navedenih pružatelja usluga možete naći na sljedećim vezama:

 • ExpressVPN: vodiči za postavljanje aplikacije rutera, vodiči za ručnu konfiguraciju rutera i "Kako postaviti Samsung Smart TV za korištenje MediaStreamer."
 • NordVPN: Vodiči za konfiguraciju ručnog usmjerivača
 • IPVanish: Ručno postavite VPN na postojeći usmjerivač
 • PrivateVPN: Vodiči za postavljanje rutera
 • CyberGhost: CyberGhost VPN za usmjerivače i ostale uređaje

Vidi također:

 • Najbolji VPN-ovi za DD-WRT usmjerivače
 • Najbolji VPN za usmjerivač rajčice
 • Najbolji VPN za usmjerivače za zaštitu IoT uređaja
 • Najbolji VPN-ovi za Netgear usmjerivače
 • Najbolji VPN-ovi za Asus usmjerivače

Budući da mnoge postavke pametne televizije VPN zahtijevaju konfiguraciju usmjerivača, umjesto da tražite VPN dokumentaciju za vašu određenu marku televizora, bolje bi bilo pronaći vodič za postavljanje određenog usmjerivača..

Plaćeni davatelji VPN-a žele osigurati da njihova usluga funkcionira na način koji vam je potreban te će vam pružiti pomoć i pomoć u rješavanju problema kad je potrebno. Ako naiđete na probleme, jednostavno se možete obratiti svom davatelju usluge putem chata uživo, e-pošte ili društvenih medija i netko vam može pomoći da vas provede kroz postavljanje ili vam pomogne u rješavanju bilo kakvih problema.

Mogu li koristiti VPN na pametnom televizoru bez konfiguriranja usmjerivača?

Ako ne možete instalirati VPN izravno na televizor, a ne želite se zajebavati s kućnim usmjerivačem, imate još nekoliko mogućnosti. Najosnovnije bi bilo povezati televizor s prijenosnim računalom ili računalom zaštićenim VPN-om i jednostavno pogledati što ima na zaslonu računala. Iako, ovo zaista poražava svrhu pametnog televizora.

Druga je mogućnost da stvorite virtualni usmjerivač s prijenosnog računala ili računala i pretvorite ga u WiFi žarišnu točku. To će vam omogućiti da vaš pametni televizor pokrenete kroz zaštićenu mrežu. Za korisnike računala, naš posvećeni vodič za postavljanje WiFi žarišta sa sustavom Windows VPN može vam pomoći. Slično tome, ako ste korisnik Mac računala, imamo alternativni vodič za postavljanje WiFi pristupne točke s omogućenom VPN na macOS-u.

Iako je ovo jednostavnija opcija od konfiguriranja usmjerivača, ona zahtijeva od vas da uvijek imate računalo i rad u svrhu djelovanja kao usmjerivač..

Koje pametne aplikacije za televizor mogu pomoći da se deblokiram VPN?

Jedno od najpopularnijih načina upotrebe VPN-a s pametnim televizorom jest deblokiranje geo-ograničenog sadržaja, poput TV emisija, filmova i glazbe. Evo samo nekih web mjesta koja vam mogu pomoći pomoću VPN-a za deblokiranje:

 • Netflix
 • HBO
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Vudu
 • BBC iPlayer
 • Čvorište ITV
 • Sky Go
 • ESPN
 • Spotify
 • Pandora
 • DAZN

Streaming sadržaja nije jedina stvar koja je danas ograničena na geo i neke zemlje blokiraju pristup popularnim web mjestima uključujući YouTube i Google (uključujući aplikacije Google Play). Srećom, VPN vam može pomoći da deblokirate bilo koju aplikaciju za pametni televizor koji je ograničen u regiji. Na primjer, ako je YouTube blokiran tamo gdje ste, pristup njemu putem VPN-a ne bi trebao biti problem.

Jedno od područja gdje općenito nedostaju pametni televizori je VoIP pozivanje. Nažalost za korisnike Skypea, tvrtka je prije nekoliko godina obustavila svoju aplikaciju za pametni televizor. Tellybean nudi alternativu za neke TV marke, a njegova mala veličina tvrtke znači da vjerojatno nije pod radarima blokatora, pa se vjerojatno može koristiti i bez VPN-a.

Mogu li umjesto VPN-a upotrijebiti DNS proxy?

Ako samo želite zaobići geo-ograničenja, DNS proxy poslužitelj može biti primamljiva opcija. Oni mogu prevariti svoju lokaciju, slično VPN-u. Kao što je rečeno, vrlo je lako web stranice poput Netflixa blokirati proxyje, a velike su šanse, jednostavno neće raditi onako kako vi želite.

Nadalje, mnogi DNS proxyji ne mogu se konfigurirati s pametnim televizorom ili kućnim usmjerivačem. Čak i ako možete da ga postavite, punomoćnici to obično imaju manje mogućnosti lokacije, tako da možda nećete moći pristupiti web lokacijama specifičnim za regiju koje tražite. Jedan proxy poslužitelj koji ne trpi ovaj problem je ExpressVPN-ov Media Streamer koji se može postaviti za rad sa pametnim televizorom.

Još jedno važno područje u kojem nedostaju posrednici je sigurnost. Ne kriptiraju vaš promet, tako da je moguće da vašu aktivnost nadgleda vaš davatelj internetskih usluga ili drugi snajperisti. Čak možete biti pod nadzorom samog proxy davatelja usluga.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 91 =

Adblock
detector