8 načina da napravite svoj iPhone FBI otporan

ispucana iphone pozadina
FBI više ne zahtijeva Appleovu pomoć za dešifriranje iPhonea. Zahvaljujući neimenovanom „vanjskom izvoru“, agencija je odustala od slučaja protiv Applea kako bi pomogla u probijanju uređaja strelaca San Bernardina. Vjeruje se da je izvor izraelska tvrtka Cellebrite, kompanija za mobilne forenzičke softvere.

Ne znamo točno kako je Cellebrite provalio iPhone, ali jedna istaknuta teorija sugerira da tvrtka može kopirati šifriranu memoriju s uređaja na sigurnosni pogon. FBI zatim pokušava prisiliti lozinku na iPhoneu sve dok ne počne samouništavati niz. Nakon što se iPhone samouništi i obriše memoriju, Cellebrite može vratiti sigurnosnu kopiju na iPhone. Isperite i ponavljajte dok FBI ne primijeti ispravnu lozinku. To se naziva NAND zrcaljenje.

Iako se Apple potrudio da zaštiti svoje korisnike od kriminala i vlasti, Cellebriteov scenarij dokazuje da ništa nije uistinu moguće pokvariti. Kao što se kaže, čak i prosječna osoba može učiniti pucanje iPhonea mnogo težim i dužim.

Evo 10 načina da svoj iPhone povećate na FBI-u:

Kupite noviji iPhone

Ne, ne radimo za Apple, ne pokušavamo vas natjerati da potrošite više novca. No, iPhone strelice San Bernardina bio je 5C, koji nije bio opremljen TouchID-om. Noviji telefoni s TouchID-om dolaze sa značajkom koja se zove Secure Enclave. Ovo je, u vrlo osnovnom smislu, zasebno računalo unutar iPhonea koje nudi ključeve za šifriranje za nekoliko Appleovih sigurnosnih značajki.

Budući da je Secure Enclave odvojeno računalo, njime se ne može upravljati putem iOS-a, tako je FBI hakirao iPhone 5C San Bernardinovog strijelca.

Omogući Nađi moj iPhone

Strijelac San Berndardino ubijen je prije nego što je imao priliku obrisati svoj iPhone, no Apple pruža zgodan način za daljinsko brisanje podataka pohranjenih na iPhoneima za život. Find My iPhone je usluga koja je omogućena putem iClouda. Morate se odreći privatnosti Appleu, jer iCloud i Find My iPhone zahtijevaju uključivanje lokacijskih usluga..

Ako je ova značajka omogućena, sada možete u potpunosti izbrisati svoj iPhone i vratiti ga na tvorničke postavke s drugog uređaja.

Međutim, oštri lopovi i organi za provedbu zakona će znati što prije onemogućiti lokacijske usluge. Da biste to spriječili, idite na odjeljak Ograničenja općih postavki vašeg iPhonea i dodirnite Location. Uključeno je Pronađi moju lokaciju, pri vrhu stranice odaberite "Ne dopuštaj promjene". Sada je potreban pristupni kôd da biste isključili postavke lokacije i pronašli moj iPhone.

Ovu metodu koristite samo ako ste sigurni da vaš iPhone ne može vratiti jer više nećete moći locirati telefon nakon brisanja podataka.

Postavite pristupni kôd i samouništijte se

To je ono što je FBI-u zadalo teško vrijeme s iPhoneom strelaca San Bernardina. Slijed prelaska prstom je bolji od ničega, PIN broj je bolji od prelaznog prsta, a lozinka je superiornija za PIN broj.

U postavkama zaključavanja lozinke na vašem iPhoneu uključite opciju Brisanje podataka. Ovo omogućuje najviše 10 pokušaja pogađanja lozinke prije brisanja iPhonea.

Ako netko drugi upotrebljava vaš iPhone, budite oprezni kod mogućnosti ove metode povratnog svjetla. Malo dijete koje se igra s iPhoneom kada ga ne gledate moglo bi 10 puta unijeti pogrešan kôd i izbrisati sadržaj telefona.

Šifrirane komunikacijske aplikacije

WhatsApp je nedavno objavio potpunu enkripciju za sve komunikacije poslane putem svoje aplikacije. Telegram je učinio isto kao i iMessage. Upotreba aplikacija koje dopuštaju enkripciju od kraja do kraja sprječavaju hakere da potpuno prekriju uređaj i umjesto toga pristupe poslužiteljima proizvođača aplikacije, na kojima se često izrađuju sigurnosne kopije tekstualnih poruka i ostale prepiske.

Osim aplikacija za chat, također treba provjeriti provjeru autentičnosti aplikacija za video i glasovno pozivanje. FaceTime i Skype koriste VoIP protokole s omogućenom enkripcijom. Signal nudi besplatnu enkripciju glasa za uobičajene telefonske pozive.

VPN

VPN-ovi maskiraju IP adresu i lokaciju vašeg uređaja, a istovremeno dodaju snažan sloj šifriranja vašoj internetskoj vezi. Sav mrežni promet korisnika preusmjerava se putem poslužitelja na mjesto koje korisnik odabere. VPN-ovi bez logike idealni su jer ne vode evidenciju o vašoj upotrebi. Lažno otkrivanje i krivotvorenje lokacija hakeri izuzetno otežavaju pronalaženje i pregledanje mrežnih aktivnosti VPN korisnika..

Plaćene VPN usluge obično koštaju nekoliko dolara mjesečno i njima se najviše vjeruje. Ovdje možete provjeriti naše VPN recenzije. Ako želite brzu i jednostavnu besplatnu opciju za iPhone, razmislite o Hotspot Shield ili TunnelBear.

Šifriranje datoteka i diskova

Kada na svom iPhoneu postavite pristupni kôd, cijeli se uređaj šifrira. Ako se taj pristupni kôd probije, između hakera i vaših podataka nema ništa. Za drugi sloj sigurnosti, nekoliko aplikacija može šifrirati određene datoteke i mape po vašem izboru. Cloudfogger, Boxcryptor, Viivo, nCrypted Cloud i Sookasa svi služe ovoj svrsi. Detaljnije opise svake možete pronaći na našem popisu najboljih aplikacija za šifriranje podataka prije prijenosa u oblak.

Ako radije šifrirate svu memoriju na vašem iPhoneu pomoću alata treće strane (koji nije Apple), razmislite o VeraCryptu. VeraCrypt je zapravo oblik enkripcije za stolni stol, ali je za iPhone prilagođen u dvije aplikacije: Disk Dešifrant i Kripto diskovi. Te aplikacije šifriraju i podatke i metapodatke, pa čak mogu stvoriti i skrivene šifrirane diskove za daljnju zakulisnost.

Šifrirana e-pošta

E-pošta je vrlo stara tehnologija i kao takva nema stvarno šifriranje ili zaštitu od hakera. Ako trebate slati osjetljive e-poruke, iPhone dolazi s ugrađenom S / MIME enkripcijom. Pogledajte naš vodič kako šifrirati e-poštu ovdje.

Tihi krug

Silent Circle je usluga šifriranja na razini poduzeća i stoga se ne preporučuje normalnim korisnicima. Namijenjeno je poduzećima s vrlo osjetljivim tajnim podacima. Silent Circle šifrira telefonske pozive, tekstove, e-poštu i videopozive za 20 USD mjesečno po uređaju. Koristi zamršeni sustav ugniježđene kriptografije i samodestruktivnih podataka, ali bez ometanja normalnih funkcija iPhonea. Dnevnici upotrebe pohranjuju se u Kanadi i Švicarskoj.

Pročitajte više: 75+ besplatnih alata za zaštitu vaše internetske privatnosti

"Razbijena pozadina iPhonea" zacaltmana licencirana pod CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 22 =

Adblock
detector