9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mreži

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mreži

Pomoću velikog broja hakerskih i kršenja podataka o cyber sigurnosti diljem svijeta, lako je shvatiti zašto su potrošači u digitalnom dobu zabrinuti zbog privatnosti. Otkrivanja Snowdena od prije nekoliko godina dodala su ovim brigama još potvrđujući naše najgore strahove o postojanju opsežnog nadzornog stroja.

Incidenti poput hakova Cambridge Analytica i Equifax stvarna su briga. A naši pametni telefoni sadrže nevjerojatnu količinu podataka; oni pohranjuju našu e-poštu, telefonske kontakte, osobne fotografije, bankarske podatke, tekstualne poruke i još mnogo toga. Ako se ovi ugroze, to bi dovelo do ogromne količine stresa i brige.

Srećom, za većinu uobičajenih operativnih sustava na raspolaganju je širok spektar aplikacija za privatnost. Ako ste korisnik Androida, imate veliki izbor, u stvari ogroman broj. Kao takav odabrali smo neke od najboljih aplikacija za privatnost za Android koje biste možda trebali razmotriti za preuzimanje. Ulazimo!

Evo našeg popisa najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mreži:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

  • PC
  • ortak
  • IOS
  • Android
  • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Ako ne pregledavate web s instaliranom virtualnom privatnom mrežom (VPN), sada je dobar trenutak da se upoznate s programom. Postoji bezbroj besplatnih VPN-ova, ali ovo je jedna aplikacija na ovom popisu, gdje se zaista isplati potražiti uglednu plaćenu uslugu.

VPN-ovi funkcioniraju tako što kriptiraju sav promet koji teče prema vašem uređaju i sa njega i usmjeravaju ga preko posredničkog poslužitelja izvan vaše trenutne lokacije. To skriva vaš digitalni otisak i drži ga podalje od agencija za nadzor, hakera i drugih nametljivih tijela koja žele špijunirati vašu web aktivnost.

VPN-ovi imaju i druge prednosti; oni mogu otključati geografski ograničene sadržaje kao što su Netflix, Hulu, ESPN i još mnogo toga. Ali to je njihov aspekt šifriranja koji bi se najviše trebao obraćati korisnicima koji brinu o privatnosti.

ExpressVPN čini smanjenje zahvaljujući upotrebi vojnih protokola šifriranja, robusne brzine i ogromne mreže poslužitelja. Pregledali smo na desetine VPN-ova, a ExpressVPN je na vrhu naše liste kao najbolji VPN za Android. Također ima i pravilo ne pohranjivanja detaljnih korisničkih dnevnika; to je za razliku od besplatnih VPN-a koji se redovito bave neetičkim snimanjem i iskopavanjem podataka.

NAJBOLJI VPN ZA ANDROID PRIVATNOST: ExpressVPN je naš izbor broj 1. S velikom mrežom poslužitelja koja je optimizirana za brze veze, savršena je za Android uređaje. Jednostavne aplikacije za sve operativne sustave. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju ExpressVPN-a.

2. Signal privatni glasnik

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiKrajnje šifriranje sada je pomalo zadani standard u svim aplikacijama za razmjenu poruka s sličnim WhatsApp-om i LINE-om.. Ali ljubitelji privatnosti mogu i bolje od WhatsAppa; u vlasništvu je Facebook-a levijatana, a glasine o stražnjem dvorištu i dalje traju.

Signal Private Messenger od strane Open Whisper Systems usluga je za razmjenu poruka s velikim naglaskom na privatnost. S otvorenim kodom i krajnjim šifriranjem za sve poruke postalo je omiljeno za ljubitelje privatnosti. To što je open-source znači da svako može provjeriti njezinu sigurnost revizijom koda.

Uz korištenje kriptografskih protokola koji su pregledani, Signal čuva vaše podatke spremanjem bez zapisa. Nema zadržavanja metapodataka, poput popisa članova, ikona grupe ili imena. Sve su to primjeri podataka koje mogu pratiti druge aplikacije za razmjenu poruka.

Preuzmite signal za Android.

3. Šutjeti

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiMilenijci bi mogli zaboravljati da se njihovi pametni telefoni zapravo udvostručuju kao telefoni gdje se glasovni pozivi pokreću putem bežičnih telekomunikacijskih mreža, a ne samo preko WhatsAppa. Rekavši to, bol je kada predate svoj telefonski broj prodajnom predstavniku, a zatim preplavi prodajni pozivi.

Hushed vam omogućuje da stvorite (privremene) telefonske brojeve tako da vaš stvarni ostane skriven. Savršeno je kada objavljujete oglas na Craigslisti ili ispunjavate web obrazac. Također može biti korisno za izradu alternativnih ID-ova pozivatelja, upravljanje više linija za osobnu i poslovnu upotrebu i eliminiranje potrebe za nošenjem drugog telefona.

Preuzmite Hushed za Android.

4. DuckDuckGo

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiGoogle je nevjerojatan alat i bez njega bi nam bilo još gore, ali unosi ogromnu količinu pojedinačnih podataka. To je ono što mu omogućuje isporuku tih neugodnih reklama o preusmjeravanju svaki put kad posjetimo web mjesto ili pratimo svakodnevni posao za bolje preporuke o putovanju. Naravno, neke od Googleovih pravila potpuno su invazivne i mnogi se korisnici prijavljuju ne shvaćajući da se gotovo slažu s neprestanim nadgledanjem njihovih digitalnih otisaka.

Alternativna tražilica je DuckDuckGo koja ne pohranjuje nikakve podatke i uklanja način da pregleda sve informacije koje web stranice ili aplikacije sadrže o vama. Njegove značajke zaštite privatnosti blokiraju reklamne mreže da vas prate kako biste zapravo pratili tko vas pokušava pratiti. Također pokušava prisiliti web mjesta da koriste šifriranu vezu kad god je dostupna, iako smatramo da bi VPN trebao biti vaš prvi regres u tom području..

Preuzmite DuckDuckGo za Android.

5. ProtonMail

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiGoogleove invazivne značajke praćenja ne šire se samo na pretraživanje. Algoritmi djeluju i unutar Gmaila tako da Google može posluživati ​​više ciljane oglase i prilagođene preporuke. No, najviše zabrinjava Gmail i mnogi drugi popularni pružatelji usluga e-pošte taj je da nisu krajnje kriptirani.

ProtonMail je daleko sigurnija alternativa Gmailu i njegovim kolegama. Projektirali su ga znanstvenici iz CERN-a i ostaje otvoreni izvor tako da se njegov kod može revizirati kad god je to potrebno.

Aplikacija vam omogućuje slanje e-pošte i poruka zaštićenih lozinkom koje se samouništavaju nakon određenog vremenskog okvira. Budući da su sve poruke šifrirane, čak ni tvrtka ne može shvatiti sadržaj vaših komunikacija.

Preuzmite ProtonMail za Android.

6. LastPass

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiImamo tendenciju upotrebe iste lozinke na više web lokacija i aplikacija. Uostalom, stalno stvaranje novih je bol i proces oporavka može biti prilično glomazan. No problem ovog pristupa je u tome što vas ostavlja osjetljivima na očajan hack; jedna kompromitirana zaporka znači da su u opasnosti svi vaši društveni mediji i računi e-pošte.

LastPass se udvostručuje kao upravitelj lozinki i generator koji pohranjuje vaše osobne podatke u siguran trezor. Može se čak postaviti da se s vremena na vrijeme automatski mijenjaju lozinke.

Preuzmite LastPass za Android.

7. Pronađite moj uređaj

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiFind My Device je vlasnička aplikacija od Googlea i djeluje na sličan način kao i Find My iPhone. Pomaže lociranjem Android uređaja kad ga izgubite ili onemogućavanjem ako mislite da je ukraden. Možete ga podesiti za prikaz informacija o lokaciji i reprodukciju zvuka u slučaju da je u trenutku prisluškivanja.

Ako se telefon izgubi, pomoću ove aplikacije možete ostaviti broj povratnog poziva na zaslonu. Dakle, ako ga naiđe dobar samaritanac, neće mu imati problema vratiti ga.

Preuzmite Pronađi moj uređaj za Android.

8. Norton sigurnost i antivirusni programi

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiAntivirusne aplikacije nisu samo za osiguranje privatnosti. Oni također imaju mogućnost otkrivanja i uklanjanja zlonamjernog softvera i špijunskog softvera koji će vas ubuduće potencijalno zaključati iz telefona ili špijunirati vaše podatke.

Norton je poznato ime u antivirusnoj industriji, a njegova Android aplikacija dolazi s mnoštvom sjajnih funkcija. Osim što pruža rutinsko skeniranje vašeg uređaja, korisnicima također omogućuje blokiranje neželjenih poziva i tekstualnih poruka, daljinsko zaključavanje uređaja i lociranje uređaja na mapi ako su izgubljeni ili ukradeni.

Preuzmite Norton Security and Antivirus za Android.

9. Smart AppLock

9 najboljih Androidovih aplikacija za zaštitu vaše privatnosti na mrežiPrelazite prstom i numerički PIN kodovi samo za zaključavanje prednjeg zaslona naših telefona. Nakon toga, pojedinačnim aplikacijama i mapama može se pristupiti dodirom prsta. To nije sjajno za sigurnost ili praktičnost. Na primjer, možda ćete trebati predati telefon nekome kako bi pregledao dokument, ali im će biti neugodno kad prosijavaju osobne podatke. Ili možete dopustiti svojoj djeci da igraju igre na vašem telefonu, ali ne želite da imaju pristup određenim aplikacijama.

Smart AppLock omogućuje vam izmjenu postavki dopuštenja za pojedine aplikacije na vašem telefonu. To znači da treća strana ne može otvoriti vaše aplikacije WhatsApp, Facebook ili Twitter ako ne unese drugu zaporku.

Preuzmite Smart AppLock za Android.

Osim ovih aplikacija, također se preporučuje pridržavanje opreznih načela sigurnosti. Oni uključuju snažne alfanumeričke lozinke, onemogućavanje obavijesti o zaključanom zaslonu i pokušaj ograničavanja pojedinačnih dozvola aplikacija. Privatnost je nešto čemu ćete morati neprestano težiti.

"Twitter-Facebook zajedno" od Pixabaya licencirano pod CC BY 1.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 19

Adblock
detector