Comcast gasi Netflix i YouTube? Kako testirati i popraviti 2020. godinu

Comcast leptirajući Netflix - Kako testirati i popraviti

Iako je Comcast u prošlosti priznao da smanjuje brzinu interneta, prema posljednjem javnom priopćenju o tom pitanju to više ne provodi tu praksu. Međutim, puno je korisnika uvjereno da tvrtka možda i dalje selektivno gasi brzine. Korisnici se posebno žale kako Comcast gasi Netflix i ostale platforme velike za širinu pojasa, kao što su YouTube i Skype.

Pa kako možete biti sigurni? Programeri su stvorili aplikaciju koja vam omogućava provjerite zaustavlja li se vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) određene aplikacije za streaming i komunikaciju. Srećom, ako utvrdite da Comcast ili bilo koji drugi davatelj usluga guši Netflix, YouTube i druge aplikacije, postoji jednostavno rješenje. Virtualna privatna mreža (VPN) šifrirat će vaš internet promet onemogućujući Comcastu da vidi što radite na mreži, uključujući i koju platformu koristite.

U ovom postu otkrivamo kako testirati da li Comcast gasi Netflix ili ne, a u slučaju da, kako koristiti VPN da ga popravim.

Kako provjeriti je li Comcast ugušio Netflix i ostale usluge

Istraživači sa Sveučilišta Northeastern smislili su sjajan alat nazvan Wehe koji će vam pomoći da testirate da li vaš internetski ponuđač umanjuje popularne aplikacije, poput Netflixa, YouTubea, Spotifyja, Skypea i Vimea. Testira brzine dotičnih aplikacija u odnosu na brzine ostalih aplikacija na vašem uređaju. Nepodudarnost ukazuje na to da vaš ISP smanjuje brzinu. Wehe je trenutno dostupan za Android i iOS.

Preporučujemo čitanje relativno kratkog obrasca pristanka prije upotrebe aplikacije, kako je navedeno u donjim uputama.

Evo kako pomoću Wehea provjerite zaustavlja li se Comcast:

 1. Preuzmite aplikaciju Wehe za svoj mobilni uređaj.
 2. Provjerite jeste li povezani s kućnom wifi mrežom.
 3. Pokrenite aplikaciju i pročitajte obrazac za pristanak (vidi bilješku u nastavku). Pogoditi Prihvatiti ako si dobro s tim.
 4. Odaberi Pokrenite testove s izbornika.Wehe postavke za testiranje Comcast leptira Netflix.
 5. Pomoću preklopnih gumba odaberite na kojim aplikacijama želite pokrenuti testove. Na primjer, ako vas zanima samo Netflix, prebacite ostale na isključeno (bijelo) mjesto.
 6. Udari plavim Pokrenite testove dugme. Rezultati za svaku aplikaciju prikazat će se tijekom testiranja.
 7. Za pregled prethodnih rezultata odaberite Prethodni rezultati s izbornika.

Rezultati gutanja.

Svaka aplikacija može potrajati nekoliko minuta. Kao takav, najbolje je odabrati samo one koji vas stvarno zanimaju. Imajte na umu da ovu aplikaciju možete koristiti za testiranje drugih pružatelja usluga osim Comcast-a.

Bilješka: Ovaj je alat dio istraživačke studije i ne prelazi samo na privatnost. Skuplja neke podatke, uglavnom metapodatke, poput vremenskih oznaka, operativnog sustava i vaše opće lokacije (ne određenije od 1 km), ali ništa od toga ne može se upotrijebiti za vašu identifikaciju. Postoji mogućnost da vaša IP adresa bude vidljiva istraživačima. To se anonimizira nakon obrade podataka, ali neki korisnici još uvijek mogu biti neugodni.

Obrazac suglasnosti.

Kako zaustaviti da Comcast gasi Netflix i YouTube

Jeste li otkrili da Comcast doista gasi Netflix ili neku drugu aplikaciju? VPN može pomoći. Kad se povežete s VPN-om, sav vaš promet šifriran je i prolazi preko posredničkog poslužitelja. Šifriranje znači da nitko, pa čak ni vaš davatelj internetskih usluga, ne može pregledati sadržaj vašeg prometa. U tom trenutku oni ne mogu odrediti koje web lokacije koristite ili ako pregledavate, struji ili preuzimate.

Evo kako možete zaustaviti Comcastovo isključivanje Netflixa putem VPN-a:

 1. Prijavite se za uglednu VPN uslugu. Preporučujemo ExpressVPN, ali NordVPN i Hotspot Shield odlične su proračunske alternative.
 2. Preuzmite odgovarajuću aplikaciju za svoj uređaj i prijavite se pomoću novih vjerodajnica.
 3. Povežite se s poslužiteljem na mjestu koje želite. Ako tražite najbrži poslužitelj, neki će vas dobavljači automatski povezati s najbržim za vašu lokaciju. U suprotnom, izbor zemljopisno bliskog najbolje je vam kladiti.
 4. Otvorite svoju Netflix aplikaciju i počnite strujati!

Imajte na umu da možete koristiti iste korake da spriječite gutanje na drugim platformama kao što su YouTube i Skype. Imajte na umu da niste ograničeni na korištenje američkih usluga. Pomoću VPN-a možete pristupiti platformama za strujanje koje su obično ograničene na druge zemlje, poput BBC iPlayera, Hulu i Netflix knjižnica drugih zemalja. Jednostavno se povežite s poslužiteljem na mjestu izvora streaminga (na primjer, britanski poslužitelj za BBC iPlayer) i pristupite usluzi.

Povezano: Najbolji VPN-ovi za Comcast Xfinity

Aplikacija Netflix ne radi? Pokušajte s tim popravkom

Netflix ne dozvoljava korisnicima pristup knjižnicama drugih zemalja zbog ograničenja licenciranja. Mogućnost VPN-a da zaobiđu ta ograničenja učinila ih je popularnim alatima za deblokiranje Netflix knjižnica iz inozemstva. Netflix je primijetio ovu praksu i aktivno blokira korisnike kada otkrije da koriste VPN.

Netflix ne može odrediti stvarnu lokaciju VPN korisnika, tako da pokušava blokirati sav VPN promet. To znači da čak i ako se nalazite u SAD-u, ako Netflix otkrije da koristite VPN, zaustavit će vam pristup američkom Netflix katalogu. U tom slučaju vjerojatno ćete vidjeti proxy poruku koja glasi:

"Ups, nešto je pošlo po zlu. Pogreška struje. Čini se da koristite deblokator ili proxy. Isključite bilo koju od ovih usluga i pokušajte ponovo. "

Pogreška proxyja Netflix

Srećom, nekoliko vrhunskih VPN-ova, uključujući i one spomenute, mogu pouzdano deblokirati verzije Netflix-a za SAD i neke druge zemlje..

Ipak, neće raditi svaki poslužitelj, pa ćete možda morati provjeriti sa svojim VPN timom za korisničku podršku da biste saznali koji od njih treba koristiti. Ovo zvuči poput gnjavaže, ali s najboljim VPN pružateljima koji nude 24/7 korisničku podršku uživo, ovo bi trebalo trajati samo nekoliko minuta.

Ako i dalje imate problema nakon povezivanja s preporučenim poslužiteljem, predstavnik VPN korisničke podrške trebao bi vas provesti kroz dodatne korake za pomoć u rješavanju problema..

Comcast je lepršava prošlost

Comcast je 2006. započeo namjerno umanjivanje BitTorrent prometa. Godine 2008., FCC je presudio da je ova praksa diskriminirajuća i da je treba napustiti. U jeku kontroverze koja je uslijedila, Comcast se prebacio na novi „sustav upravljanja zagušenjem“. Umjesto da gasi određene aplikacije, ovaj novi sustav ugasio je opću brzinu za ono što je tvrtka nazvala "teškim korisnicima interneta".

Comcast je u lipnju 2018. objavio da je prekinuo ovu praksu, iako je u najavi pridržavao pravo na primjenu slične ako se ocijeni potrebnom.

Comcast Xfinity ažuriranje prigušivanja.

Iako još nije najavio takav novi sustav, mnogi su korisnici uvjereni da Comcast umanjuje njihove brzine za određene aplikacije. Evo jednog od nedavnih komentara na forumu za podršku Xfinity koji uključuje kupca tvrdeći da ga drobira dobavljač. Ovaj korisnik tvrdi da ima problema s streamingom putem YouTubea zbog preklapanja:

Comcast zahtjev za prigušivanje korisnika.

Hoće li mi VPN pomoći oko ograničenja podataka?

Nažalost ne.

VPN će spriječiti Comcast da vidi sadržaj vašeg internetskog prometa. Međutim, vaš davatelj internetskih usluga i dalje će moći vidjeti koliko podataka prolazi kroz njegovu mrežu.

Većina kupaca Comcast-a ima mjesečni limit podataka od 1TB. Ako neprekidno prelazite tu granicu i pretrpite prekomjerne troškove prekomjernog boravka, možda će vam biti bolje da koristite neograničeni podatkovni plan.

Evo rascjepa:

 • Plan upotrebe podataka na Terabyte Internetu: Osnovna naknada obuhvaća 1TB podataka. Plaćajte 10 USD po dodatnih 50 GB podataka do 200 USD mjesečno.
 • Neograničena opcija podataka: Osnovna naknada plus 50 USD mjesečno daje neograničene podatke.

Prenos podataka planova.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 12

Adblock
detector