Да ли је НордВПН погодан за бујице?

Да ли је НордВПН погодан за бујице (1)

НордВПН је једна од најпопуларнијих ВПН услуга на тржишту захваљујући делом и великом броју и разноврсним специјалним серверима, безбедносним функцијама и политикама приватности. Поред тога, многи корисници се одлучују за НордВПН зато што отворено подржава и пружа инфраструктуру намењену за пеер-то-пеер (П2П) дељење датотека. У комбинацији с јаком ДНС заштитом од цурења и доказаном политиком без записивања.

Скочи на: Како торент сигурно са НордВПН

Међутим, са ВПН-овима ђаво је често у детаљима.

Норд ВПН темељно смо корачали како бисмо видели је ли сигурна за употребу торрентера. Посебно смо желели да знамо:

  • Хоће ли НордВПН заштитити вашу приватност приликом бујице?
  • Да ли је НордВПН довољно брз за бујице?
  • Постоје ли алтернативни ВПН-ови које бисте требали размотрити?

Да ли НордВПН ради за бујице?

Већина ВПН-ова омогућава П2П саобраћај, чинећи га довољно једноставним за употребу било којег ВПН-а за бујице. Многи чак имају изјаве које подржавају дељење датотека. Мало је, међутим, сервера наменских и дизајнираних да подрже П2П саобраћај. НордВПН испуњава мало нишно тржиште у том смислу, чак и ако то није једина услуга која омогућава бујице.

У наставку ћемо детаљније истражити зашто је НордВПН добро прилагођен торрентингу и другим облицима дељења П2П датотека на основу брзине сервера, опција сервера и правила евидентирања и приватности.

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: Уштедите преко 70% на НордВПН-у

Зашто користити ВПН за бујице?

Торрентинг је постао популаран током 1990-их и раних 2000-их јер омогућава корисницима да значајно смање вријеме које троше на преузимање датотека. Преузимања датотека дистрибуирају се великом броју вршњака, уместо да се набављају директно са једног сервера. Сваки дељење датотека (семе) нуди део датотеке за преузимање, што у коначници повећава брзину преузимања датотеке (леецхед).

Иако је бујица легални облик интернетског промета, многи даваоци интернетских услуга умањују све облике П2П веза због његове популарности међу интернетским пиратима. Торрентне мреже могу бити брзе када се не баве мрежом, али долазе са питањима приватности; сваки појединац спојен на торрент деле своју ИП адресу са свима другима који преузимају или постављају исту датотеку.

Помоћу ВПН-а можете маскирати своју ИП адресу, избегавати прескакање ИСП-а и брзинско гасовање и даље уживати у великим брзинама бујице.. ВПН-ови такође омогућавају корисницима да победе цензуру интернета на местима попут Кине и заобиђу блокове географског садржаја било где у свету.

Како торент сигурно са НордВПН

Да бисте започели мучење на НордВПН-у, урадите следеће:

  1. Пријавите се за НордВПН и отворите свој рачун (НордВПН нуди 30-дневну гаранцију поврата новца која олакшава тестирање услуге пре него што се обавежете).

нордвпн торрентинг

  1. Отворите е-пошту да бисте активирали свој рачун и преузели НордВПН софтвер.

Северна бујица

  1. Отворите НордВПН-ов софтвер, пријавите се и затим одаберите П2П сервер.

Пријава за бујицу у Северном региону

Одатле можете вршити бујицу, а да при брзини вашег интернетског пружатеља услуга не смањујете брзину и преко било које торрент странице или П2П мреже.

Препоручујемо да укључите НордВПН-ов прекидач за убиство пре него што је бујица. Прекидач килл искључит ће вашу везу у случају да софтвер НордВПН-а падне из било којег разлога. Аутоматско искључивање треба да спречи пропадање ваше праве ИП адресе у торрент мрежу и даје вам време да затворите свој торрентинг софтвер пре него што поново покренете интернетску везу.

Да бисте укључили прекидач килл, идите на одељак са подешавањима апликације и укључите „Интернет Килл Свитцх“.

норд торрентинг свитцх

Ако само желите да примените килл тастер на одређену апликацију, као што је ваш торрент клијент, НордВПН такође има и Апп Килл Свитцх. Једноставно изаберите „Апп Килл Свитцх“ у менију са подешавањима, а затим изаберите апликацију за дељење датотека (Кбитторрент, уТоррент, Азуреус Вузе итд.).

Стављање НордВПН бујице на тест

Прије него што узмете НордВПН за покусно мучење, морат ћете провјерити неколико ставки. Проверите податке и заштиту приватности сервера, као и брзину сервера.

Како се тестира приватност торрент-а од НордВПН-а

Прво, важно је проверити да ли ВПН заиста маскира вашу праву ИП адресу и не цури податке.

То можете учинити тако што ћете извршити ДНС тест пропуштања и пре и после повезивања на жељени ВПН сервер.

нордвпн торрентинг днс леак

У идеалном случају желите да се у два различита теста појаве различити сервери са различитим ИП адресама. Ова врста резултата указује да ВПН не пропушта вашу ИП адресу путем ДНС-а.

Ако из било којег разлога планирате да кренете путем Цхроме проширења као што је уТоррент еаси цлиент, обавезно тестирајте и на пропусте ВебРТЦ. Ово су врста пропуштања специфична за веб прегледаче (посебно Цхроме и ФиреФок) који ће процурити вашу ИП адресу на СТУН сервере.

Исти тест који се користи за цурење ДНС-а ће вам такође рећи да ли имате цурење ВебРТЦ-а кроз ВПН када покренете тест са ВПН-ом повезаним.

Функције шифрирања и приватности НордВПН-а штите од цурења ДНС-а и ВебРТЦ-а, док прекидач за убијање осигурава да је ваша ИП адреса заштићена чак и ако веза с сервером пад.

Како тестирати брзину буке од НордВПН-а

Можете да тестирате брзину бујице НордВПН-а на два начина. Прво се можете повезати с неким од наменских П2П сервера, а затим покренути једноставан тест брзине путем једног од многих доступних веб локација за тестирање брзине (Спеедтест, Гоогле, Фаст, итд.). Неки ИСП-ови дају приоритет саобраћају путем популарнијих тестера за брзину, као што су Спеедтест и Гоогле, тако да ћете можда желите испробати мање познате опције за тачније резултате.

Имајте на уму да ће сви ВПН-ови смањити вашу брзину интернета због енкрипције и велике удаљености до ВПН сервера. Важно је да тестирате везу пре и после како бисте проверили колики губитак брзине доживљавате. На пример, ево тестова брзине са стране који смо извршили на ВиФи мрежи и када смо повезани на НордВПН П2П сервер:

Да ли је НордВПН погодан за бујице?

Као што видите, дошло је до одређеног пада брзине путем ВПН сервера (што се може очекивати када користите ВПН), али недовољно да значајно утиче на брзине преузимања путем П2П сервера.

Затим ћете морати да тестирате брзину преузимања торрента. Било који торрент клијент и датотека би требали радити. Преузели смо датотеку од 1,5 Гб преко БитТоррент-а за тестирање брзине преузимања.

нордторрентинг

Такође можете водити бујицу преко било којег другог типа сервера НордВПН-а. Међутим, П2П сервери су оптимизовани за брзе бујице, тако да ћете можда имати боље резултате приликом бујице кроз њих.

Постоје ли алтернативни ВПН-ови за бујице?

НордВПН-ови наменски П2П сервери чине је преферираном опцијом за бујице. Међутим, то није једина опција на тржишту која комбинује велике брзине сервера са заштитом од цурења и безбедносним функцијама неопходним да бисте били заштићени током бујице.

Тренутно је ЕкпрессВПН добра алтернатива за оне који желе брже брзине сервера, док су ЦиберГхост и СурфСхарк јефтинији на месечној основи. Сва три имају јаку безбедност, ДНС и ВебРТЦ заштиту од цурења и што је најважније, убијте прекидаче који делују као несигурна ако вам ВПН веза падне.

Могу ли да користим бесплатан ВПН за бујице?

Иако можете да користите бесплатни ВПН за бујице, вероватно ћете се брзо фрустрирати. Бесплатни ВПН-ови готово увек имају горње и горње капице за преузимање, што значи да се споро преузимања могу одсећи пре него што заврше.

Многи бесплатни ВПН-ови такође закључавају кључне функције иза платног зида, укључујући опцију за пребацивање између сервера. А већина бесплатних ВПН-а неће доћи са прекидачем килл, што је функција коју топло препоручујемо корисницима П2П који планирају да проведу било које време на мрежама за дељење датотека.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Adblock
detector