Deblokirajte YouTube: kako pristupiti s posla, škole ili u bilo kojoj zemlji

Deblokirajte YouTube_ Kako pristupiti s bilo kojeg mjesta

Srećom, bez obzira gdje se nalazili, trebali biste moći deblokirati YouTube putem VPN-a (virtualna privatna mreža). Na ovaj će način biti usmjeren sav vaš internetski promet putem posredničkog poslužitelja na odabranu lokaciju, maskirajući vašu IP adresu i čini se da se nalazite na drugoj lokaciji. Moći ćete gledati YouTube (i ostale blokirane usluge) iz vašeg ureda, škole ili u inozemstvu, bilo gdje u svijetu.

Nadalje, kada koristite VPN, sav vaš promet šifriran je, pa nitko ne može vidjeti što radite na mreži ili pratiti vašu aktivnost. To uključuje davatelje internetskih usluga (ISP), mrežne administratore i cyber-kriminala.

U ovom ćemo postu objasniti gdje je i zašto YouTube blokiran i otkrivat ćemo najbolje VPN-ove za deblokiranje YouTubea. Objasnit ćemo i zašto biste trebali izbjegavati besplatne VPN-ove i proxyje i što učiniti ako su VPN-i također blokirani.

Gdje je i zašto je YouTube blokiran?

Ako čitate ovo, vjerojatno ćete se naići na YouTube blok u nekom ili drugom trenutku. Možda ste naišli na mrežni blok koji su postavili mrežni administratori, na mjestima poput ureda i škola. Zatim slijede blokovi koje provode vlade koji pokrivaju čitave regije. Ponekad je cijela YouTube stranica izvan ograničenja, dok u drugim slučajevima to su samo određeni dijelovi sadržaja.

YouTube je na poslu blokiran

Poslodavci će često blokirati pristup web lokacijama koje mogu biti izvor ometanja, kao što su izvori strujanja, web lokacije e-trgovine i platforme društvenih medija. Kao što svi znamo, YouTube može biti ubojica produktivnosti, pa ne čudi što bi poslodavci radije da njihovi radnici nisu potrošili sate na kraj gledajući videozapise. Imajte na umu da korištenje VPN-a za zaobilaženje blokova na poslu može predstavljati kršenje ugovora, pa provjerite to prije nego što započnete.

YouTube je blokiran u školi

Na sličan način, škole žele pomoći studentima da se usredotoče na svoje studije, a ne da gube vrijeme na gledanje videozapisa. Oni također žele spriječiti studente pristupanje neprikladnom sadržaju dok ste u školi. Imajte na umu da je mrežnim administratorima obično moguće selektivno blokirati pristup kako bi određeni ljudi, na primjer, članovi fakulteta, mogli pregledavati YouTube sadržaj, dok drugi (studenti) ne mogu.

Određene zemlje

Rane su države blokirale YouTube na prošlosti, a nekolicina je trenutno postojećih blokova. Zemlje koje trenutno blokiraju YouTube uključuju Kinu, Iran i Sjevernu Koreju. Razlozi ovih blokova uključuju kontrolu nad kojim sadržajima građani imaju pristup i omogućavanje lokalnim YouTube konkurentima da napreduju. Ako je YouTube blokiran u vašoj zemlji, možda uopće nećete moći pristupiti toj web lokaciji. Ako je određeni dio sadržaja blokiran, vidjet ćete poruku pogreške koja kaže poput: "Učitavatelj nije učinio ovaj videozapis dostupnim u vašoj zemlji."

zemlja blokirana na youtubeu

Kako deblokirati YouTube putem VPN-a

Srećom, zaobilaženje ovih ograničenja je jednostavno. Korištenjem VPN-a možete maskirati svoju stvarnu IP adresu i zamijeniti je s posredničkog poslužitelja na vašoj odabranoj lokaciji. Tako će se pokazati da ste izvan ograničene mreže ili regije. Evo kako deblokirati YouTube putem VPN-a:

 1. Prijavite se sa svojim odabranim pružateljem VPN-a (preporučujemo ExpressVPN), pošaljite uplatu i zabilježite svoje novo korisničko ime i lozinku.
 2. Preuzmite odgovarajuću aplikaciju za svoj uređaj. Većina najbolje ocijenjenih VPN dobavljača nudi aplikacije za Windows, MacOS, iOS i Android.
 3. Instalirajte i pokrenite aplikaciju i za prijavu koristite nove vjerodajnice (korisničko ime i lozinku).
 4. Povežite se s poslužiteljem na odgovarajućem mjestu. Na primjer, za školu ili ured, jednostavno se želite povezati s najbližim poslužiteljem na vašu trenutnu lokaciju kako biste postigli najbržu brzinu. Da biste zaobišli ograničenje zemlje, poželjet ćete odabrati poslužitelj u zemlji u kojoj pristup YouTubeu nije ograničen.
 5. Nakon što se veza potvrdi, možete početi normalno uživati ​​u YouTubeu.

Imajte na umu da ćete možda trebati osvježiti stranicu ili otvoriti novi prozor preglednika da bi ona mogla djelovati.

KORISTITE BESPLATNI VPN za deblokiranje YOUTUBE: Ako trebate samo deblokirati YouTube na kratko, možete koristiti probni period ExpressVPN-a od 30 dana da biste dobili potpuno besplatan pristup. Morat ćete se prijaviti sa svojim podacima o plaćanju, ali možete ih otkazati u bilo kojem trenutku unutar prvih 30 dana i dobiti puni povrat. Ovo je idealno ako samo posjetite zemlju u kojoj je YouTube blokiran ili privremeno radite u uredu u kojem je pristup ograničen.

  Avast VPN ne radi s Netflixom? Evo posla oko toga

Najbolji VPN-ovi za deblokiranje YouTubea

Teoretski bi većina VPN-ova trebala biti u mogućnosti da vam pomogne u deblokadi YouTubea. No, nisu sve VPN-ove iste i razlikuju se u pogledu brzine, pouzdanosti, sigurnosti, korisničke usluge i više. Ispitujemo puno VPN-ova kako bismo otkrili gdje su njihove snage. Sastavili smo popis najboljih VPN-ova za deblokiranje YouTubea na temelju sljedećih kriterija:

 • Ima mogućnost zaobići ograničenja vezana uz mrežu i mrežu YouTubea
 • Nudi brzu i pouzdanu uslugu pogodnu za HD streaming
 • Upravlja mrežom globalnih poslužitelja
 • Pruža aplikacije za radnu površinu i mobilne uređaje jednostavne za upotrebu
 • Koristi snažnu enkripciju i pruža dodatne sigurnosne značajke
 • Održava politiku bez zapisa
 • Pruža izvrsnu korisničku podršku

Evo našeg popisa najboljih VPN-ova za YouTube:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2023

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN je najbolji VPN za YouTube iz više razloga. Upravlja velikom mrežom od preko 2000 poslužitelja koji se protežu u 94 zemlje, a svi su optimizirani za brzinu. Ovaj je pružatelj poznat po pouzdanim vezama i mogućnostima deblokiranja, tako da ćete moći uživati ​​u YouTubeu, kao i pristupu web lokacijama poput Netflixa, Amazon Prime Video i još mnogo toga. To čak radi u Kini, tako da možete pristupiti YouTubeu ako živite ili putujete tamo. Vrhunska korisnička podrška u obliku 24/7 razgovora uživo znači da je pomoć uvijek pri ruci ako naiđete na probleme.

ExpressVPN ima sigurnosni paket najbolje klase, uključujući 256-bitnu enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, zaštitu od propuštanja DNS-a i prekidač za ubijanje. To znači da će vaši podaci ostati unutar šifriranog tunela tako da nitko ne može njuškati i otkriti da ste zaobilazeći blokove na mjestu. Ovaj davatelj neće voditi evidenciju bilo kakvih osobnih podataka, tako da nikada ne morate brinuti da će informacije biti predate trećoj strani.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Linux, iOS i Android. Dostupne su i razne konfiguracije rutera ako želite pokriti cijelu kućnu mrežu.

NALAZI RIZIKA: Čitatelji mogu dobiti 49% sniženja u godišnjem planu ExpressVPN plus tri mjeseca besplatno. Kao što je spomenuto, postoji 30-dnevna garancija povrata novca, tako da uopće nema rizika.

Pogledajte našu cijelu ExpressVPN recenziju.

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost je jedan pružatelj VPN-a koji je sebi dao ime u području streaminga. Ima rastuću mrežu poslužitelja i donosi neke velike brzine. Štoviše, ima namjenski način "Unblock Streaming" u kojem možete odabrati kanal želite gledati i automatski vas usmjeriti na odgovarajući poslužitelj. YouTube i YouTube Red (Premium) su opcije, kao što su Netflix, Amazon Prime Video i BBC iPlayer.

Nećete imati problema sa sigurnošću kod ovog davatelja: on koristi 256-bitnu enkripciju i pruža zaštitu od curenja DNS-a. Ugrađen je prekidač za zaustavljanje koji će uništiti internetsku vezu u slučaju da vam se VPN veza dogodi.

Aplikacije CyberGhost dostupne su za Windows, Linux, MacOS, iOS i Android.

UŠTEDITE 77%: Prijavite se za samo godinu dana i ostvarite 77% popusta, plus šest mjeseci besplatno. 30-dnevno jamstvo povrata novca čini ovu kupnju bez rizika.

Zavirite u naš detaljni pregled CyberGhost.

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN je još jedan sjajan pružatelj usluga. Ovaj upravlja ogromnom mrežom od više od 4500 poslužitelja, od kojih su mnogi optimizirani za streaming HD videozapisa. To vam može pomoći da deblokirate YouTube, zajedno s popularnim servisima za streaming, kao što su Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime Video. NordVPN je još jedna VPN usluga koja radi u Kini.

Ovaj provajder ima snažna usredotočenost na sigurnost i privatnost s politikom nulte evidencije, enkripcijom "vojne klase", savršenom tajnošću naprijed, zaštitom od curenja DNS-a, prekidačem za ubijanje i automatskom zaštitom wifi.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

EKSKLUZIVNA PONUDA: Možete dugo uštedjeti ako dugo idete. Ako se prijavite na dvogodišnji NordVPN plan, dobit ćete 66% popusta, tako da ćete plaćati samo 3,99 USD mjesečno.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish je popularna VPN usluga s izvrsnim mogućnostima streaminga. To je brz i pouzdan i može deblokirati razne usluge, uključujući YouTube. Ovaj je vrlo popularan kod torrentera i Kodi korisnika zbog Android APK-a i činjenice da je njegov daljinski upravljač prijateljski.

  Како гледати ИоуТубе видео записе блокиране у вашој земљи

IPVanish je posvećen pružanju sigurne i privatne usluge korisnicima i nema evidenciju o korisničkoj aktivnosti ili povijesti sesija. Koristi 256-bitnu enkripciju i savršenu tajnu prema naprijed, a dolazi s prekidačem za isključivanje i DNS zaštitom od curenja.

IPVanish ima klijente za radne površine za Windows i MacOS i mobilne aplikacije za iOS i Android.

PROČITANJE ČITALA: Naši čitatelji mogu dobiti i do 60% popusta na IPVanish plan.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju IPVanish-a.

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN je manji i noviji davatelj od svojih najboljih konkurenata, ali to ga, čini se, ne usporava. Doista, prikače neke od najbržih brzina koje smo vidjeli i nastavlja impresionirati kada je u pitanju deblokiranje različitih usluga, uključujući YouTube.

PrivateVPN je privatna koliko dolaze i ne vodi nikakve zapisnike. Ona koristi snažnu enkripciju: 128-bitnu ili 256-bitnu, ovisno o odabranom protokolu. Osjetit ćete se još sigurnijom pomoću DNS zaštite od propuštanja i ugrađene sklopke za ublažavanje.

Ovaj davatelj ima aplikacije za Windows, MacOS, iOS i Android.

POSEBNA PONUDA: Ako se prijavite za godišnji plan PrivateVPN, dobit ćete 70% popusta i 5 mjeseci besplatno.

Pogledajte našu cijelu privatnu recenziju PrivateVPN.

Mogu li koristiti besplatni VPN za deblokiranje YouTubea?

Ako već niste naišli na tonu besplatne VPN ponude, nema sumnje da ćete je uskoro dobiti. Te usluge nastoje pružiti slične usluge svojim plaćenim kolegama, ali stvarnost je obično vrlo različita.

Besplatni VPN-ovi obično nude pregršt poslužitelja na nekoliko lokacija. To treba podijeliti među puno korisnika (jer svi vole nešto besplatno). No to znači ograničen kapacitet i potencijalno dugo vrijeme čekanja za povezivanje na neizbježno spor server. Čak i ako se uspijete povezati s poslužiteljem na željenom mjestu, vjerovatno je da neće uspjeti deblokirati YouTube ionako.

Štoviše, ako koristite ove besplatne usluge, vaša sigurnost i privatnost su ugroženi. Neki besplatni VPN-ovi koji tvrde da kriptiraju vaš promet zapravo ne postoje, a neki će čak ići korak dalje kako bi vaš uređaj zarazili zlonamjernim softverom..

Čak i oni koji kriptiraju promet obično imaju neki zadnji motiv i upitnu politiku privatnosti. Uostalom, oni moraju nekako zaraditi, a to obično uključuje iskorištavanje korisnika. Mogu vam se poslužiti neugodni oglasi putem VPN aplikacije ili na web lokacijama koje posjetite. Ili se vaša aktivnost može pratiti i prodavati kao korisnički profil trećim stranama.

Jasno je da se od tih usluga isplati voditi računa i plaćati nekoliko dolara mjesečno za najbolje ocijenjenog davatelja usluga.

Mogu li pomoću proxyja za deblokiranje YouTubea?

Uz besplatne VPN-ove pronaći ćete mnoštvo reklama za besplatne proxyje, neke čak dizajnirane posebno za deblokiranje YouTubea. Iako se ovo čini vrlo privlačnim, posebno prilagođenim opcijama kao što je YouTubeProxy.win, često ćete naići na neke od istih problema kao i s besplatnim VPN-ovima. Te će usluge imati ograničen broj lokacija i možda neće moći zaobići ograničenja s kojima se susrećete.

Osim toga, proxy poslužitelj neće kriptirati vaš promet kao VPN, tako da ostavljate svoje podatke potpuno izložen svima koji žele njuškati na onome što radite na mreži. Glavna prednost koju proxy može imati nad VPN jest ta što ne bi trebala biti vidljivih usporavanja, jer ne postoji korak šifriranja. Međutim, s mnogim vrhunskim VPN-ovima koji nude izvrsne brzine, dodatna sigurnost se isplati.

Ograničenja za zemlju na YouTubeu

Postoji duga povijest različitih zemalja koje blokiraju pristup YouTubeu unutar svojih granica. Mogući su razlozi da se lokalnim natjecateljima omogući procvat ili veća kontrola nad sadržajem kojem građani imaju pristup.

trenutno, Poznato je da je YouTube blokiran u Kini, Iranu i Sjevernoj Koreji. Ali to su u prošlosti blokirale vlade u drugim zemljama, uključujući Rusiju, Sudan i Tajland.

Ponekad će vlade blokirati odabrani sadržaj, dok će u drugim slučajevima blokirati cijelu web lokaciju. Primjerice, YouTube je u Sudanu u dva navrata potpuno blokiran. Prvi blok, 2010. godine, bio je odgovor na to da je YouTube objavio video zapis o izbornoj prijevari. Drugi blok dogodio se 2012. godine i osvetio je YouTubeovim odbijanjem uklanjanja antiislamskog filma, Nevinost muslimana.

Osim YouTubea, vlade blokiraju i druge web lokacije poput Facebooka i Twittera. Najistaknutija su ograničenja u Kini; sjajni vatrozid zemlje dizajniran je tako da blokira mnoštvo web lokacija i čak blokira većinu VPN-ova. Srećom, nekoliko VPN-a i dalje radi u Kini i može vam pomoći da deblokirate YouTube i druge web stranice tijekom posjeta.

Što ako su i VPN blokirani?

Kao što je već spomenuto, možda nisu blokirane samo web stranice poput YouTubea, Facebooka i Amazona. Mnogi mrežni administratori su se uhvatili u vidu da se proxy poslužitelji, uključujući VPN, koriste za zaobilaženje njihovih ograničenja. Stoga je razumljivo da oni uspostavljaju mjere kako bi ih zaustavili. Možda ćete pronaći pristup VPN web lokacijama blokiran i VPN veze mogu se otkriti i blokirati.

  Шта је двофакторска аутентификација (2ФА) и треба ли вам?

Slično tome, neke zemlje blokiraju VPN web mjesta i veze. Kina je vjerojatno najpoznatiji bloker VPN-a. Iako tamo nisu potpuno ilegalni, neki davatelji VPN-a zatvoreni su, uhićeni i osuđeni. Unatoč tome, upotreba VPN-a i dalje je vrlo popularna u Kini.

To nije jedina zemlja koja pokušava ograničiti upotrebu VPN-a. Bjelorusija, Iran, Irak, Turska i Rusija svi imaju uspostavljene VPN blokove, a neki su čak i učinili da VPN bude nezakonit.

Međutim, postoje načini oko ovih ograničenja. Da bi se VPN promet blokirao, treba ga prepoznati kao VPN promet. Neki najbolje ocijenjeni davatelji VPN-a koriste tehnologiju zatamnjenja koja čini VPN promet neprepoznatljivim. Ako vaš VPN ne koristi tu tehnologiju, možda ćete još imati sreće. Ponekad će prelazak na port 443 biti dovoljan da zaobiđe vatrozid. Port 443 koristi se za HTTPS promet, pa će se čini da će vaša VPN veza samo pristupiti sigurnoj web stranici. Ako zamjena porta nije opcija VPN klijenta, možete zatražiti pomoć od svog davatelja usluga. Oni čak mogu imati namjenske poslužitelje koji pristupaju tom priključku.

YouTube cenzura

Ne samo da YouTube cenzuriraju druge; puno sadržaja cenzurira sam YouTube. To se može dogoditi jer krši uvjete korištenja platforme, što se može primijeniti na sadržaj koji krši privatnost pojedinca ili krši autorska prava.

YouTube također prima pritisak vlada, organizacija i pojedinaca da biste uklonili određene dijelove sadržaja. Opet, to može biti zaštićen autorskim pravima materijal ili sadržaj koji krši privatnost, ali može biti i sadržaj koji uključuje stvari poput govora mržnje ili čvrstih političkih stavova.

YouTube svojim izrazima navodi da je njegov sadržaj usmjeren na djecu od 13 godina i starije, ali pristao je smanjiti neprikladne videozapise usmjerene na malu djecu.

YouTube i privatnost

Jedno područje koje se još nismo dotakli kada je u pitanju korištenje YouTubea je privatnost korisnika. YouTube je u vlasništvu Googlea, tvrtke koja uspijeva na korisničkim podacima. Kao i kod bilo kojeg drugog Googleovog proizvoda, i kad koristite YouTube, Google prikuplja podatke o svemu što radite, uključujući ono što gledate i što „volite“ i komentira. Nudi vam oglase na temelju vašeg korisničkog profila s ove web lokacije i drugih web mjesta koje ste posjetili na webu.

Način na koji vas prati je prema vašoj IP adresi i kolačićima. Međutim ako koristite VPN, vaša će IP adresa biti maskirana i neće biti vezana za vas, pojedinog korisnika. Ovo će također zaštititi vaše podatke pregledavanja od mrežnih administratora, kao i od vašeg davatelja internetskih usluga i svih ostalih snoopera. Kombinirajte svoju VPN s načinom "anonimno" ili "privatno pregledavanje" web preglednika da biste sakrili svoju IP adresu i izbjegli kolačiće.

Naravno, nije samo vaš privatnost koju morate uzeti u obzir. YouTube je izuzetno popularan kod djece svih dobnih skupina, tako da morate uzeti u obzir i njihovu privatnost. Nedavno je bilo zastupljenih američkih Federalnih trgovačkih komisija za zagovaranje djece u vezi s tim pitanjem. No, do sada se YouTube krije iza svojih uvjeta koji govore da je namijenjen djeci starijoj od 13 godina (koja nisu toliko zaštićena zakonima o privatnosti). U međuvremenu, nastavlja s prikupljanjem podataka za djecu. Srećom, korištenje VPN-a i pregledavanje u anonimnom načinu mogu spriječiti YouTube da bilježi podatke o vašem djetetu.

Vidi također: Alternativa Googleu usmjerena na privatnost

Ostali YouTube proizvodi

Što je s pristupom drugim YouTube proizvodima kao što su YouTube Music, YouTube Premium (prethodno YouTube Red) i YouTube TV? Pa, to ovisi o mreži na koju ste povezani i jesu li odlučili blokirati URL-ove povezane s tim uslugama.

YouTube glazba web mjesto je samo za glazbu na kojem možete slušati pjesme (ali ne gledati njihove popratne videozapise). Budući da je ovo samo usluga streaminga glazbe, malo je vjerojatno da ćete ovo naći blokirano unutar mreže vašeg ureda ili škole, iako ga vlade mogu blokirati. Ako se nalazite zaključani, VPN će vam moći pomoći.

YouTube Premium je usluga s pretplatom koja vam omogućuje gledanje YouTube videa i YouTube Music sadržaja bez potrebe za trpljenjem reklama. Ova je usluga dostupna samo u 17 zemalja, poput SAD-a, Velike Britanije, Australije, Kanade, Francuske i Njemačke. Ako se nalazite izvan zemalja koje ispunjavaju uvjete, nećete moći pristupiti usluzi. Međutim, možete koristiti VPN da biste prevarili svoju lokaciju i ponovo dobili pristup.

YouTube TV je najsuvremeniji pružatelj usluga dostupan korisnicima u SAD-u. Pruža sadržaj s kanala kao što su ABC, CBS i FOX, a po mjeri vaš raspoloživi sadržaj temelji se na vašem domu i trenutnim lokacijama. Međutim, ako se prijavite i putujete izvan SAD-a, vjerojatno ćete dobiti poruku o pogrešci koja vam govori da sadržaj nije dostupan. Sve što trebate je povezati se s američkim VPN serverom i trebali biste se moći ponovno vratiti.

Slikovni kredit: "YouTube" licenciran pod CC BY 2.0

About the author

Comments

 1. in Croatian:

  Srećom, bez obzira gdje se nalazili, trebali biste moći deblokirati YouTube putem VPN-a (virtualna privatna mreža). Na ovaj će način biti usmjeren sav vaš internetski promet putem posredničkog poslužitelja na odabranu lokaciju, maskirajući vašu IP adresu i čini se da se nalazite na drugoj lokaciji. Moći ćete gledati YouTube (i ostale blokirane usluge) iz vašeg ureda, škole ili u inozemstvu, bilo gdje u svijetu. Nadalje, kada koristite VPN, sav vaš promet šifriran je, pa nitko ne može vidjeti što radite na mreži ili pratiti vašu aktivnost. To uključuje davatelje internetskih usluga (ISP), mrežne administratore i cyber-kriminala. U ovom ćemo postu objasniti gdje je i zašto YouTube blokiran i otkrivat ćemo najbolje VPN-ove za deblokiranje YouTubea. Objasnit ćemo i zašto biste trebali izbjegavati besplatne VPN-ove i proxyje i što učiniti ako su VPN-i također blokirani.

  Smatram da je ovo vrlo korisna informacija za sve koji se susreću s blokiranim pristupom YouTubeu. VPN je izvrstan način za zaobilaženje ovih ograničenja i omogućuje nam pristup sadržaju koji inače ne bismo mogli vidjeti. Također je važno napomenuti da korištenje VPN-a štiti našu privatnost i sigurnost na mreži. Preporučujem da se koristi pouzdan VPN pružatelj, poput ExpressVPN, kako bi se osigurala najbolja moguća usluga.

 2. in Croatian:

  Srećom, bez obzira gdje se nalazili, trebali biste moći deblokirati YouTube putem VPN-a (virtualna privatna mreža). Na ovaj će način biti usmjeren sav vaš internetski promet putem posredničkog poslužitelja na odabranu lokaciju, maskirajući vašu IP adresu i čini se da se nalazite na drugoj lokaciji. Moći ćete gledati YouTube (i ostale blokirane usluge) iz vašeg ureda, škole ili u inozemstvu, bilo gdje u svijetu. Nadalje, kada koristite VPN, sav vaš promet šifriran je, pa nitko ne može vidjeti što radite na mreži ili pratiti vašu aktivnost. To uključuje davatelje internetskih usluga (ISP), mrežne administratore i cyber-kriminala. U ovom ćemo postu objasniti gdje je i zašto YouTube blokiran i otkrivat ćemo najbolje VPN-ove za deblokiranje YouTubea. Objasnit ćemo i zašto biste trebali izbjegavati besplatne VPN-ove i proxyje i što učiniti ako su VPN-i također blokirani.

  Ovo je vrlo korisna informacija za sve koji žele pristupiti YouTubeu, ali su blokirani na određenim mjestima ili u određenim zemljama. VPN je sjajan način za zaobilaženje tih ograničenja i omogućavanje pristupa blokiranim uslugama. Također je važno napomenuti da korištenje VPN-a može pomoći u zaštiti vaše privatnosti i sigurnosti na mreži. Međutim, važno je odabrati pouzdanog pružatelja VPN-a i izbjegavati besplatne VPN-ove i proxyje koji mogu biti nesigurni i ne pouzdani. Ukratko, ako želite pristupiti YouTubeu bez ograničenja, VPN je sjajan alat koji vam može pomoći u tome.

 3. in Croatian:

  Srećom, bez obzira gdje se nalazili, trebali biste moći deblokirati YouTube putem VPN-a (virtualna privatna mreža). Na ovaj način bit će usmjeren sav vaš internetski promet putem posredničkog poslužitelja na odabranu lokaciju, maskirajući vašu IP adresu i čineći se da se nalazite na drugoj lokaciji. Moći ćete gledati YouTube (i ostale blokirane usluge) iz vašeg ureda, škole ili u inozemstvu, bilo gdje u svijetu. Nadalje, kada koristite VPN, sav vaš promet šifriran je, pa nitko ne može vidjeti što radite na mreži ili pratiti vašu aktivnost. To uključuje davatelje internetskih usluga (ISP), mrežne administratore i cyber-kriminala. U ovom ćemo postu objasniti gdje je i zašto YouTube blokiran i otkriti ćemo najbolje VPN-ove za deblokiranje YouTubea. Objasnit ćemo i zašto biste trebali izbjegavati besplatne VPN-ove i proxyje i što učiniti ako su VPN-i također blokirani.

Comments are closed.