Deblokiranje ExpressVPN Netflixa: Radi li ovaj VPN s Netflixom?

Želite li gledati Netflix u inozemstvu ili pristupiti različitim Netflix katalozima? Možda već znate da vam je potrebna virtualna privatna mreža (VPN), ali ne pruža vam svaka usluga pristup Netflix bibliotekama drugih zemalja. Danas ćemo objasniti kako deblokirati Netflix s ExpressVPN-om, testirati koliko je učinkovit i riješiti neke često izražene zabrinutosti oko pristupa stranim Netflix sadržajima putem VPN-a..Deblokiranje ExpressVPN NetflixaNetflix ima različite licencne ugovore za svaku svoju emisiju. Kao i većina streaming usluga, Netflix geoblokira njihov sadržaj kako bi ograničio pristup odgovarajućoj publici. To je razlog zbog kojeg gledatelji Netflixa u SAD-u imaju pristup različitom sadržaju od onih u Velikoj Britaniji, na primjer. Kad se povežete s VPN-om, dobit ćete novu IP adresu specifičnu za regiju. Ovo pokušava navesti Netflix da misli da ste zapravo negdje drugdje u svijetu i omogućava vam da pregledavate knjižnice drugih zemalja.

Kao jedna od najvećih svjetskih streaming platformi, Netflix je vrlo dobar u otkrivanju da li koristite VPN ili ne. Ali neke usluge, poput ExpressVPN-a, još uvijek mogu ostati neotkrivene. Temeljito smo testirali ExpressVPN s Netflixom i niže, obavijestit ćemo vas točno kojim bibliotekama sadržaja omogućuje vam pristup, može li deblokirati i Netflix aplikaciju i vrijedi li aplikacija MediaStreamer.

Zašto koristiti ExpressVPN?

ExpressVPN-Comparitech-slika-1024x599-1024x599

ExpressVPN dobar je izbor za većinu streaming usluga, a ne samo Netflix. Nudi velike brzine, odličnu podršku na više platformi i pristup 2.000+ poslužitelja koji se protežu u 94 zemlje. Možete čak odabrati u kojem gradu želite da poslužite svoj poslužitelj, što je sjajno ako ste ljubitelj bejzbola ili hokeja koji želi gledati igre koje su podložne regionalnim prekidima.

Ovo je vrlo sigurna usluga. Koristi 256-bitnu enkripciju, prekidač za zaustavljanje (samo aplikacije za radne površine), savršenu tajnu prema naprijed i IPv6, DNS i WebRTC zaštitu od proticanja da vaš promet uvijek bude privatnim. Nadalje, ExpressVPN ne bilježi nikakve podatke pomoću kojih bi vas mogao identificirati.

UŠTEDITE 49%: Iskoristite godišnju ponudu ExpressVPN-a kako biste dobili dodatna tri mjeseca besplatno i smanjili troškove za 49% (smanjujući cijenu na samo 6,67 USD mjesečno). 

ExpressVPN dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Morat ćete platiti unaprijed, ali možete otkazati u bilo kojem trenutku kako biste dobili puni povrat. To znači da ako vam je potreban samo VPN kratko vrijeme (na primjer, ako idete na godišnji odmor ili želite gledati određeni geo-blokirani događaj), ovaj VPN možete učinkovito koristiti besplatno.

Kako deblokirati Netflix s ExpressVPN-om

Lako je koristiti ExpressVPN za pristup različitim Netflix bibliotekama iz inozemstva; samo slijedite ove korake:

 1. Započnite s prijavom na ExpressVPN ako već niste. Ovo traje samo minutu.
 2. Zatim preuzmite i instalirajte odgovarajuću verziju za svoj uređaj.
 3. Odlučite kojoj biblioteci Netflix želite pristupiti.
 4. Povežite se s jednim od poslužitelja ExpressVPN-a u odgovarajućoj zemlji.
 5. Otvorite Netflix i pokušajte nešto gledati. Trebali biste vidjeti neke nove naslove, ali ako ne, pokušajte očistiti predmemoriju i ponovno učitati stranicu.

Može ExpressVPN deblokirati Netflix?

Od regija koje smo nedavno testirali, ExpressVPN je deblokirao 13 različitih Netflix knjižnica (Velika Britanija, SAD, Australija, Kanada, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Indija, Italija, Japan, Nizozemska, Singapur i Španjolska). Tijekom testiranja većina im je bila dostupna i u pregledniku i putem iOS-a ili Androidovog programa. Bibliotekama Australije, Hong Konga, Singapura i Španjolske nije bilo moguće pristupiti aplikacijom Android. Imajte na umu da je deblokiranje Netflixa stalno u porastu, pa se ovi rezultati podliježu promjenama.

Iako Netflix ne daje broj pretplatnika po državama, nedavna analiza eMarketera pokazuje da je od deset zemalja s najvećom penetracijom korisnika, ExpressVPN omogućava pristup šest relevantnih knjižnica. Čini se da je ExpressVPN prioritetno deblokirao knjižnice zemalja u kojima je upotreba Netflixa (i općenito usvajanje više od najveće) u porastu. Ovo je pametna strategija: Netflix ulaže dodatne resurse na ove lokacije i kao takav vjerovatno će ponuditi više na način ekskluzivnog sadržaja.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Netflix

Što je aplikacija MediaStreamer ExpressVPN-a?

Kao dio svog paketa ExpressVPN nudi pametnu DNS uslugu nazvanu MediaStreamer. U praksi vam to omogućuje da zaobiđete regionalno blokiranje bez šifriranja internetskog prometa. Međutim, važno je napomenuti da, dok se vaša brzina povećava, nećete dobiti sigurnosne prednosti (sloboda praćenja i smanjena mogućnost davanja internetskog pružatelja usluga (ISP) VPN-a, između ostalog) VPN-a.

MediaStreamer nije aplikacija kao takva. Da biste ga koristili, jednostavno recite svom uređaju da koristi DNS poslužitelje ExpressVPN umjesto davatelja internetskih usluga. Tada u osnovi služi kao proxy, omogućavajući vam pristup blokiranom sadržaju. Posebno je korisna značajka ako želite pristupiti Netflix katalozima drugih zemalja na platformama bez izvorne ExpressVPN aplikacije, poput PlayStation, Xbox ili nekih Smart TV-a.

MediaStreamer je dobro funkcionirao kada smo ga testirali, ali omogućuje vam samo deblokiranje web stranica sa sjedištem u SAD-u. To bi se moglo promijeniti u budućnosti ako se dodaju poslužitelji specifični za pojedinu zemlju, ali kako bi promjena lokacije zahtijevala ručno uređivanje postavki vašeg DNS-a na uređaju, korištenje aplikacije bilo bi poželjnije, pod pretpostavkom da je ona dostupna za vaš uređaj.

Ne mogu li samo deblokirati Netflix besplatnim VPN-om?

Besplatni VPN-ovi nisu dobri koliko zvuče. U stvari, često su prilično grozni, posebno ako pokušavate deblokirati i strujati Netflix iz inozemstva. Ove usluge imaju vrlo ograničenu mrežu, ali više korisnika od svojih premium kolega. To dovodi do brze reprodukcije i vrlo dugog vremena punjenja, što bi bilo dovoljno loše. Kad uzmete u obzir da većina besplatnih VPN-ova ima mjesečne ograničenja podataka i ne može deblokirati Netflix, postaje jasno da jednostavno nisu dorasli zadatku.

Ovi pružatelji usluga, kao i sve tvrtke, osmišljeni su kako bi zaradili novac. Nekoliko je načina na koji to mogu učiniti: prodaja oglasnog prostora, naplaćivanje novca za povećane brzine ili još zabrinjavajućije, prodaja detalja o vašim navikama pregledavanja trećim stranama. VPN-ovi bi vam trebali dati kontrolu nad vlastitim osobnim podacima, ali pribjegavanjem sjenovitim poslovnim taktikama besplatne usluge uzimaju to pitanje iz vaših ruku.

Konačno, čak je i naći zakonitu besplatnu uslugu teško. Najnovija istraživanja pokazuju da je Google Play Store dom desetaka aplikacija koje nose zlonamjerni softver koji tvrde da su besplatne VPN-ove. Pretpostavimo da instalirate aplikaciju bez virusa, nema garancije da ona zapravo šifrira vaš promet i velika je vjerojatnost da će procuriti osobne podatke preko DNS-a i IPv6. Čak su i poznati poznavatelji usluga uhvaćeni u zlouporabi povjerenja svojih korisnika u prošlosti, pa se isplati biti oprezan. Da biste ostali sigurni na mreži, preporučujemo korištenje poznatog VPN-a što na prvo mjesto stavlja privatnost svojih kupaca.

Netflix putem VPN FAQ-a

Kako deblokirati Netflix s ExpressVPN-om

Mogu li se prijaviti za Netflix iz inozemstva?

Ako već nemate Netflix račun, nabaviti ga je prilično jednostavno. Usluga je dostupna u više od 100 zemalja, a čak i ako živite u mjestu gdje ga nema, postoji problem.

Netflix omogućava korisnicima da svoju pretplatu plaćaju darovnim karticama. Oni su dostupni za prodaju na brojnim mrežnim tržnicama, no važno je prije nego što kupite bilo što obaviti s pažnjom na web mjestu i pravilima o povratu novca. Prodavači na manje pametnim tržištima mogu vam dostaviti kôd koji ne funkcionira ili je već iskorišten.

Zašto mi se prikazuje pogreška kada pokušavam bilo što igrati?

Ako se sadržaj na Netflixu ne učitava ili vidite pogrešku koja kaže nešto poput "Čini se da koristite deblokator ili proxy. Isključite bilo koju od ovih usluga i pokušajte ponovo", Problem je vjerojatno vaš VPN.

Netflix je uložio veliko vremena i truda u sprječavanje VPN korisnika u pristupu njihovom sadržaju. Kao rezultat, mnoge usluge više ne mogu deblokirati Netflix.

Možemo potvrditi da ExpressVPN djeluje u vrijeme pisanja teksta, a čak i kada su Netflixova ograničenja ažurirana, ovaj VPN obično rješava ubrzo nakon toga. Ako ažuriranje Netflixa uzrokuje probleme koji traju duže vrijeme, ExpressVPN korisnička podrška moći će vas usmjeriti prema poslužitelju koji i dalje radi.

Hoće li VPN smanjiti brzinu moje mreže?

Svaki VPN smanjuje brzinu vaše veze do određene mjere, ali neki imaju veći utjecaj od drugih. Uz to, na vaše brzine utječe i nekoliko različitih faktora, uključujući udaljenost od odabranog poslužitelja, protokol koji koristite i trenutačno opterećenje poslužitelja. Kao takve, vaše brzine mogu divno oscilirati iz dana u dan.

Netflix zahtijeva minimalnu brzinu od 0,5 Mbps, ali preporučuje najmanje 3 Mbps za streaming SD sadržaja. To se povećava na 5 Mbps za gledanje u HD i 25 Mbps za 4K. Ako vam pružatelj internetskih usluga pruža brzinu od oko 8 Mbps, trebali biste moći gledati većinu Netflix sadržaja kada ste povezani na VPN bez problema..

Mogu li gledati što Netflix za pojedine regije može gledati putem ExpressVPN-a?

Pomoću ExpressVPN moći ćete strujati neke od najpopularnijih Netflixovih naslova u inozemstvu, uključujući:

 1. Stranac Stvari
 2. Crno ogledalo
 3. 13 razloga zašto
 4. Breaking Bad
 5. Parkovi i rekreacija
 6. hazarder
 7. Narančasta je nova crna
 8. Hodajući mrtvaci
 9. Američka horor priča
 10. Hladne avanture Sabrine

Slika freestocks.org na Unsplash-u

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 50

Adblock
detector