FrostWire ne radi? Isprobajte ovih 10 FrostWire alternativa

alternative frostwire frostwire

FrostWire je vilica za klijenta LimeWire, omiljena, opcija za preuzimanje BitTorrent-a. Programer softvera izgubio je bitku s Googleom nakon što je zahtjev DMCA dobavljača sadržaja uzrokovao uklanjanje aplikacije za Android iz Google Play Store-a. Budući da je velika većina korisnika FrostWire-a koristila aplikaciju Play Store, gubitak je rezultirao odlukom programera da povuče Frostwire zauvijek.

U određenom trenutku, međutim, usluga se tiho vratila na mrežu nakon što je izazvala malo straha i tjeskobe među svojim najvećim fanovima. Za sada još uvijek možete preuzeti i koristiti softver FrostWire za preuzimanje glazbe i strujanje. Međutim, ako FrostWire ponovno ode izvan mreže, postoje alternative.

Najbolje alternative za FrostWire

Najbolje FrostWire alternative uključuju:

 1. BitTorrent
 2. Flud
 3. uTorrent
 4. Vuze
 5. aTorrent
 6. TorrDroid
 7. WeTorrent
 8. Torrent Downloader
 9. zetaTorrent
 10. CatTorrent

FrostWire je prvenstveno popularan kao Android aplikacija putem Google Play Store-a, a sve gore navedene opcije imaju aplikaciju Google Play Store trenutno dostupnu kao minimalne kriterije. Uz to, sve ove opcije imaju dobre ocjene (4,0 zvjezdice ili više) i najmanje 500 000 preuzimanja. Ispod ćete pronaći neke dodatne informacije o svakoj od ovih alternativa FrostWireu.

Vidi također: Je li bujica legalna?

Upozorenje: Uvijek koristite VPN s torrent aplikacijama

Bez obzira zašto se odlučite za bujicu, važno je zaštititi svoju privatnost i sigurnost na mreži kad koristite bujersku aplikaciju. Ne samo da ISP može vidjeti sav sadržaj koji preuzimate putem torrenta, bilo tko dijeli P2P mrežu može prikupljati podatke o vama, kao što su vaša IP adresa, datoteke koje bujice, te potencijalno vaša lokacija i osobne podatke.

Najbolji način zaštite vašeg identiteta tijekom bujice je korištenje VPN-a. Preusmjeravanjem veze putem privatnog tunela i dodjeljivanjem nove IP adrese VPN čini tako da nitko tko dijeli VPN mrežu ili vaš internetski pružatelj usluga ne može vidjeti bilo kakvu vašu aktivnost. Uz to, budući da ISP-ovi često blokiraju ili značajno usporavaju bujicu, jedan VPN pomoći će osigurati brze bujice.

Od opcija koje smo testirali za preuzimanje torrenta, ExpressVPN nudi najbolje iskustvo. Ne samo da su poslužitelji brzi i pouzdani, već ExpressVPN također ima stroga pravila zapisivanja bez dnevnika dizajnirana kako bi osigurali da vaš identitet bude zaštićen od svih..

Bujica ExpressVPN

EKSKLUZIVNA PONUDA: Ostvarite ovdje besplatno 3 mjeseca uz godišnji plan ExpressVPN, uključujući 30-dnevno jamstvo povrata novca, bez rizika, bez pitanja.

Pregled: 10 najboljih FrostWire alternativa dostupnih na Androidu

Korisnici FrostWirea mogu pronaći svakog od ovih alternativnih BitTorrent klijenata u Google Play Storeu. Mnoge su ove opcije također dostupne u sustavu Windows i mogu biti dostupne u ostalim operativnim sustavima, uključujući Linux, Mac i iOS. (Na temelju onoga što smo testirali, VPN poput ExpressVPN-a zaštitit će vaša preuzimanja putem svih njih, ali i neke druge mogućnosti, poput CyberGhost ili NordVPN također može pružiti zaštitu, brzinu i nekoliko jedinstvenih značajki za P2P.)

  Kako gledati Logo TV online izvan SAD-a s VPN-om

Povezano: Najbolje alternative Grooveshark i LimeWire u 2023. godini

BitTorrent

 • Dostupne platforme: Windows, Mac, Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.5
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 4. rujna 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 2,99 dolara bez oglasa

S obzirom da su FrostWire i većina njegovih alternativa svi BitTorrent klijenti, ne bi trebalo čuditi da je vlastiti klijent BitTorrent održiva opcija za bujice korisnike. BitTorrent ima klijenta za Windows, Mac i Android te je visoko ocijenjen među trenutnim korisnicima. Većina ljudi koji koriste Android verziju obraćaju joj se radi prepoznavanja imena kao i sveukupne jednostavnosti aplikacije.

Saznajte više na web stranici BitTorrent.

Flud

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.6
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 2. rujna 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija oglasa

Možda je jedina loša stvar u vezi sa Fludom ta što on nije ažuriran više od godinu dana, od ovog pisanja. Međutim, to je još uvijek vrlo popularno i izuzetno bogato značajkama. Postoji inačica s podrškom za oglas koja pruža podršku za puno različitih korištenja bujica, uključujući µTP, PeX i podršku magnetne veze. Aplikacija također ima podršku za NAT-PMP, DHT i UPnP. Flud nema službenu web stranicu, a nećete ga naći ni na početnoj stranici programera. No postoji zasebna web stranica za pomoć u prijevodu zajednice.

μTorrent

 • Dostupne platforme: Windows, Mac, Linux, Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.5
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 4. rujna 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 3,99 dolara bez oglasa

μTorrent je u vlasništvu BitTorrenta, tako da ne bi trebalo biti iznenađenje da su stvari nešto slično između ove aplikacije i drugog klijenta BitTorrenta. Ipak, μTorrent je njegova stvar i možda postoje razlike koje možda želite istražiti. Ključne razlike između njih dvije su, zapravo, u tome što se μTorrent redovito održava i ažurira, te činjenica da postoji Linux verzija koja ne postoji za BitTorrent. BitTorrent je u prošlosti nesvjesno ubacio rudare za novčiće bitcoina u svoj softver µTorrent, ali u trenutnom alatu nije poznat rudar novca.

Pročitajte više na web stranici μTorrent.

Vuze

 • Dostupne platforme: Windows, Mac, Linux, Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.1
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 4. ožujka 2016. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 3,99 dolara bez oglasa

Vuze postoji već neko vrijeme, a njegov znak žabe u ovom je trenutku vrlo prepoznatljiv. Trenutni korisnici uživaju u njegovoj jednostavnosti uporabe i sučelju, dok on ima prilično standardni standard funkcija za bujice korisnika. Za razliku od nekih opcija, Vuze također ima mogućnost pretraživanja i otkrivanja bujica, kao i postavke samo za Wi-Fi koje sprječavaju korištenje skupocjenih mobilnih podataka. Možda je najveći nedostatak ove aplikacije to što, kako pišemo, ona nije ažurirana više od 2 godine.

  Najbolji VPN-ovi za pristup Twitteru kada je blokiran ili zabranjen

Pročitajte više na web stranici Vuze.

aTorrent

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.3
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 1. studenog 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 1,99 USD bez oglasa

aTorrent je jedna od najčešće preuzimanih opcija na popisu s preko 10 milijuna preuzimanja na Androidu. To je ujedno i jedina opcija na popisu koja ne uključuje Android, tako da ne možete koristiti ovu aplikaciju na drugim operativnim sustavima. Možete koristiti aTorrent za većinu potreba bujice. Aplikacija također nudi paralelno preuzimanje, preuzimanja samo putem Wi-Fi-ja i podržava pola tuceta.

Programer za uslugu je ruski, ali više možete pročitati na aTorrent web mjestu s prijevodom.

TorrDroid

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.7
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 28. ožujka 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 1,99 USD bez oglasa

TorrDroid je upravo onakav kako zvuči: bujica aplikacija posebno za Android. Kao takve, nema drugih opcija za korištenje ove aplikacije izvan Androida. Izuzetno je omiljen zbog sučelja koje je krajnje jednostavno i jednostavno za korisnika. Aplikacija je zamišljena da pojednostavi postupak što je više moguće pomoću funkcije pretraživanja. Također je osmišljeno za otvaranje .torrent i magnetnih veza, podržava istodobna preuzimanja i omogućuje korisnicima reprodukciju videozapisa prije nego što preuzimanje preuzme.

WeTorrent

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.6
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 23. kolovoza 2023. (u ovo vrijeme pisanja)
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s opcijom 2,99 dolara bez oglasa

WeTorrent nudi programer Tap.pm, koji se neobično specijalizirao za pomaganje drugim programerima da unovče svoje aplikacije ugrađenim igrama. Aplikacija WeTorrent vjerojatno ima jedno od najatraktivnijih sučelja svih torrent aplikacija koje ćete pronaći. Osim toga, ono je pomalo ograničeno u odnosu na neke druge opcije na popisu, ali lako podržava magnetne i .torrent datoteke. Najveća značajka koja mu nedostaje je funkcija pretraživanja ili otkrivanja za bujice, tako da će korisnici morati pronaći svoje torrent datoteke na drugom mjestu za preuzimanje.

Torrent Downloader

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.0
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 28. kolovoza 2023
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija oglasa

Torrent Downloader otprilike je toliko jednostavan program koliko se može dobiti. Sučelje je iznimno nezaobilazno, dok su značajke ujedno i pokrenute. Možete kontrolirati svaki aspekt preuzimanja torrenta, čak i do zabrane povezanosti vršnjaka i gledanja mrežnih aktivnosti. Slično WeTorrentu i nekoliko drugih opcija na popisu, ne postoji funkcija pretraživanja za torrent ili magnetne veze. Torrent Downloader uključuje opciju lokalnog pretraživanja, ali morat ćete pronaći torrent veze drugdje.

zetaTorrent

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.5
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 28. srpnja 2023
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna verzija s podrškom za oglas s probnom verzijom 2,99 dolara s dodatnim značajkama
  5 најбољих ВПН-а за Аустрију у 2023. години

Jedna jedina opcija s ugrađenim web preglednikom, zetaTorrent uključuje nekoliko drugih jedinstvenih značajki. Ne samo da možete preuzeti .torrent i magnet veze, zetaTorrent uključuje i blokator oglasa. Pro verzija također uključuje web potvrdu, podršku za proxy i IP filter. Aplikacija također uključuje RSS feed za pomoć u otkrivanju novih bujica. Uz to, zetaTorrent nudi značajku prijenosa datoteka sa wifi-jem koja omogućuje prijenos ili preuzimanje datoteka iz web preglednika na vaše računalo.

CatTorrent

 • Dostupne platforme: Android
 • Ocjena verzije Androida: 4.2
 • Posljednje ažuriranje verzije Androida: 31. siječnja 2023
 • Besplatno ili plaćeno na Androidu: Besplatna, podržana verzija s verzijom 1,99 USD bez oglasa

CatTorrent je pomalo skriveni dragulj u Google Play trgovini. Ima samo 100 000 preuzimanja, ali je dobro ocijenjen i ima dobar skup značajki za torrent. Aplikacija je tanka sa samo nekoliko odabranih značajki za preuzimanje torrenta. CatTorrent uključuje ugrađenu mogućnost pretraživanja torrenta s nekoliko odabranih torentskih mjesta, podržava veze s magnetima i može reproducirati preuzete videozapise putem svojih aplikacija. Aplikacija također ima značajku koja vam omogućuje bujicu samo prilikom punjenja telefona kako biste uštedjeli energiju baterije.

Što se dogodilo s FrostWire-om?

27. rujna 2023. FrostWire je ažurirao svoju web stranicu u kojoj je izjavio da će njegov razvojni tim zatvoriti prodavaonicu na projektu. U postu na blogu objavljenom na njihovom web mjestu WordPress, tim je objasnio da je glavni razlog njihove odluke taj što je Google uklonio njihovu aplikaciju iz Google Play Store-a.

“Od 18. rujna 2023. godine Android aplikacija FrostWire preuzeta je s Google Playa zbog zahtjeva za uklanjanje DMCA.”

Prema FrostWire-u, zahtjev DMCA pokazao je zaštićen autorskim pravima materijal za koji je podnositelj žalbe prenio u FrostWire aplikaciju. FrostWire se usprotivio Googleu da je to tehnički nemoguće, jer aplikacija FrostWire ne može ugostiti sadržaj. Međutim, Google je ustrajao u svom odbijanju da vrati FrostWire u Google Play Store.

Odluka FrostWire-a da prekine razvoj bila je zbog toga što se tim aplikacije oslanja na aplikaciju Play Store. Prema FrostWireu, 80 posto njegovih korisnika sada je na Androidu, što momentalno onemogućava razuman rad i razvoj bez toka prihoda putem Google Playa.

Tim je primijetio da novije razvijeni monopol centralizirane trgovine aplikacija koji Google i Apple stvaraju onemogućava daljnje djelovanje ako se aplikacija ukloni.

Tim je kôd aplikacije ostavio dostupnim drugim programerima koji žele razvući softver i nastaviti ga samostalno razvijati.

No od tada se FrostWire vratio na mrežu i čini se da je njegova aplikacija vraćena u Google Play Store. Čini se da FrostWire nije komentirao svoj povratak putem društvenih medija ili bloga svoje web stranice, pa je njegovo vraćanje možda došlo nakon što je razradio probleme s Googleom. Čini se da se usluga sada usredotočila na slobodnu reprodukciju glazbe glazbenih umjetnika koji su svoju glazbu učinili dostupnom bez ikakvih troškova.

FrostWire je vilica popularnog alata LimeWire i bio je dostupan torrent korisnicima više od desetljeća. Oni koji žele preuzeti najnoviju verziju FrostWire-a za sustave Android, Windows, Mac, Ubuntu, Linux ili Java7 / Java8 mogu je pronaći na web mjestu FrostWire.

About the author

Comments

 1. ava popularnost među korisnicima. BitTorrent je dostupan na različitim platformama, uključujući Windows, Mac i Android. Ova aplikacija ima visoku ocjenu na Google Play Storeu i nudi besplatnu verziju s opcijom plaćanja za uklanjanje oglasa. Flud, uTorrent, Vuze, aTorrent, TorrDroid, WeTorrent, Torrent Downloader, zetaTorrent i CatTorrent su također dobre alternative za FrostWire. Važno je napomenuti da je korištenje VPN-a s torrent aplikacijama uvijek preporučljivo kako bi se zaštitila privatnost i sigurnost na mreži. ExpressVPN je jedna od najboljih opcija za ovu svrhu.

Comments are closed.