Гаме оф Тхронес Сеасон 8 може проузроковати пораст злонамерног софтвера и пхисхинга

Гаме оф Тхронес сезона 8 малваре

Дуга ноћ чекања на последњу сезону ХБО-а Игра престола готово је готово за фанове емисије. ХБО (помало неспретно) испустио је свој најновији траилер током Супер Бовл ЛИИИ, непомирљиво мешајући два света пива Будвеисер и Седам краљевстава. Срећом, приколица је завршила тако што се Буд Лигхт утопио у змајевом пламену, али надолазеће издање сезоне 8 враћа нас бициклизму на још једно питање које је ватрено у индустрији као Змајев дах: струјање пиратерије.

Пиратство игре престола на хоризонту

ХБО-ови Игра престола серија је једна од најпириранијих ТВ емисија у последњој деценији. Према ТоррентФреак, Игра престола то није била само најбурнија ТВ емисија у 2017. години, већ је и носила ту титулу 6 година заредом. Ако се популарност ТВ емисије може мерити бројем људи који их краду Игра престола можда је једна од најомиљенијих ТВ емисија у дуже време, ако не икада.

Поред тога, недавна студија из Лабораторија Касперски открива да цибер-криминалци користе популарне ТВ емисије, углавном Гаме оф Тхронес, како би лакше дистрибуирали злонамјерни софтвер несумњивим купцима. Конкретно, Касперски Лаб је открио да су прва и последња епизода сезоне префериране за пренос злонамерног софтвера.

На основу досадашње историје, постоји добар разлог за веровање да ће хит хит ХБО-а поново бити омиљено преузимање међу дигиталним пиратима. Постоји такође добар разлог да верујемо да ће прва епизода бити доступна истог дана када ће бити премијерна сезона, а слично као са сезоном 7, вероватно ће се гледати више путем пиратерије него преко званичног канала ХБО-а.

Уз то, подаци анкете које је прикупио Цомпаритецх указују на то да се многи гледаоци ТВ не противе пиратским фаворитима. Скоро 40 одсто гледалаца америчке телевизије и преко 30 одсто гледалаца телевизије у Великој Британији обоје наводе да би били вољни да пирати своје омиљене емисије недељу дана пре него што се званично емитују на ТВ-у:

игра престола пиратства

Гаме оф Тхронес Сеасон 7 премијерно је приказан са преко 10 милиона гледалаца, али на крају је постао пиратски десетине милиона пута. Мало је разлога за веровати да ће сезона 8 бити другачија, посебно имајући у виду да су многи гледаоци телевизије више него задовољни због преузимања илегалних торрента емисије.

Иако је компанија Касперски Лабс пронашла бујицу ТВ-а на паду због више опција за илегално стримовање из алтернативних извора, као што су веб локације за хостинг датотека, вероватно ће бити више нелегалних преузимања торрента за Гаме оф Тхронес сезона 8, него из претходних сезона емисије.

Велики скок у гусарском стримингу за Игра престола може, међутим, коштати неке гусаре. Хитност за преузимање или струјање серије путем неслужбених канала може неке људе довести до пиратских веб локација препуних злонамјерног софтвера. Поред тога, неке торрент странице могу да садрже злонамерне покушаје да натерају кориснике да преузимају малваре поред видео датотека Игра престола, док су многи торренти Гаме оф Тхронес-а можда лажне датотеке које служе као домаћин малверима.

Постоји такође могућност да ће ХБО покушати да изврши нелегално дељење датотека користећи оно што је познато као тровање бујицом, што је компанија ухваћена у прошлости својим ТВ емисијама Рим.

Злонамерни софтвер и претњи за лажно представљање за „Гаме оф Тхронес“

Како напомиње Интернет компанија за заштиту информација Опсват, преузимање читавих видео датотека (попут торрентинга) може представљати одређени ризик. Видео датотеке, укључујући МПЕГ-4, АВИ и ВМВ, могу се убризгати злонамерним кодом, упркос уобичајеној заблуди да не могу. Можда је лакше, сајбер криминалци могу да се баве „мамац и пребацују“ се слично тровању бујицама, прикривајући злонамерне програме као видео датотеке.

Уз то, гусари и они који су нови у пиратству могу случајно преузети заражене .рар датотеке, верујући да су ове упаковане датотеке неопходне. Недавно откривена рањивост у ВинРАР-у, међутим, значи да било која Гаме оф Тхронес пирати који преузимају .рар верзије емисије могу бити изложени посебно злобним нападима злонамерног софтвера.

Већа претња за оне који покушају да се пирати Игра престола Сезона 8 ће, међутим, покушати лажним представљањем на веб локацијама које послужују илегалне видео стриммане или путем злонамерних огласа постављених на таквим веб локацијама.

Према Гоогле-овом Извештају о транспарентности, веб локација са лажним идентитетом сада увелико надмашује веб локације са злонамерним софтвером. Подјела је расла од 2016. године, без знакова заустављања. Како би истакнуо разлику, Гоогле-ова услуга сигурног прегледавања 27. јануара 2019. године сматра преко 1,3 милиона веб локација „опасним“. Од тога је преко 1,2 милиона било пхисхинг веб локација у односу на око 60 000 веб локација са злонамјерним софтвером.

Извештај о транспарентности Гоогле-аИзвор: Извештај о транспарентности Гоогле-а

Проблем са бујицама и осталим пиратским веб локацијама је што су они савршено место за лоше актере да испоруче своју робу.

Узмимо за пример случај Кицкасс торенте. Током 2015. године, Гоогле Цхроме и Фирефок означили су торент сајт као место за крађу идентитета због пхисхинг линкова које је објавио члан заједнице. Већина торрент сајтова има неколико заштитних мера које спречавају чланове заједнице да убацују пхисхинг везе - или чак злонамерни софтвер - на форуме сајта..

А такође је мало заштитних мера које спречавају некога да не посеже злонамерне датотеке кроз бујице. Већина торрент индекса, попут Тхе Пирате Баи, ИТС.АМ, 1337Кс и РАРБГ, сви имају различите системе који им омогућавају уклањање потенцијално злонамерних датотека. Ипак, студија (значајно ограничена у опсегу) из 2018. године открила је да око 20 процената БитТоррент датотека има злонамјерни софтвер, барем у погледу софтвера и апликација које се служе преко П2П мреже.

С обзиром на то да многе од ових локација раде бесплатно, корисници такође ризикују да им власници сајта послуже злонамерни софтвер за вађење новчића (као што се догодило са популарном торрент страницом Тхе Пирате Баи) или малвер који се приказује путем реклама трећих страна..

Снимке злонамјерног софтвера

Тешко је предвидети са којом се врстом злонамјерног софтвера и корисници илегалних страница за стриминг могу суочити једном Игра престола Лансирања сезоне 8. Међутим, злонамерни софтвер тренутно постоји на многим најпопуларнијим торент сајтовима. На пример, софтвер за скенирање злонамјерног софтвера попут Суцури и Цобвеб дао је следеће резултате:

 • ИТС.ам је на црној листи МцАфее и садржи злонамерни код заснован на Јавасцрипт
 • Рутор.инфо садржи злонамерни софтвер
 • Пиратски залив је на црној листи Пхисх Танк-а
 • Торрентз2 је на црној листи Пхисх Танк-а
 • ТоррентФунк је на црној листи МцАфее
 • Рутрацкер има нешифрирана поља за пријаву за лозинке

суцури сите сцан игра трона сезоне 8 малваре

Ово су резултати вањског скенирања помоћу алата треће стране и резултати се драматично разликују. Само интерна скенирања на таквим веб локацијама могу ефикасно открити њихов пуни статус претње. Већину веб локација за индексирање дигитални пирати ће вероватно користити за добијање Игра престола Сезона 8 ради са сигурнијим ХТТПС протоколом, додајући један слој заштите. Међутим, БитТоррент мрежа у целини не може заштитити кориснике од злонамерних датотека, док је и даље могуће да власници торрент локација уложе злонамерне датотеке или да рекламе трећих произвођача носе злонамерни софтвер на тим веб локацијама.

Претјерано самопоуздање у пиратску игру

Дигиталне гусаре је лако схватити као изузетно паметне у вези са опасностима везаним за употребу нелегалних веб локација. Међутим, самопоуздање може играти улогу, посебно када је реч о одређеним типовима корисника интернета.

Конкретно, они који користе Линук и МацОС оперативне системе обично верују да су имуни на злонамерни софтвер. Иако је тачно да оба оперативна система имају мањи проценат шансе да се заразе, они нису имуни. За кориснике оба оперативна система, лажни инсталатери су кључна претња. Инсталатери су потпуно непотребни за торренте видео датотеке, али цибер-криминалци могу да убацују инсталационе датотеке поред Игра престола видео датотека. Већина торрент индекса би их вероватно обележила и уклонила, али не све.

Корисници Виндовса могу такође постати плен злонамјерног софтвера у торрент мрежама и на индексним местима због превелике самопоуздања и незаслуженог поверења. Ранији споменути примери злонамјерног софтвера и лажног представљања који се служе кроз Торрате Пирате Баи и Кицкасс Торрентс наглашавају зашто је потребна општа опрез са овим страницама.

Уз то, грозничав терен који окружује Игра престола Сезона 8 ће вероватно довести до мало журбе са преузимањем, гледањем и дискусијом о свакој епизоди сезоне. С обзиром на снажну жељу многих који ће морати да избегну кишу спојлера на друштвеним медијима, вероватно је да неки неће успети да предузму потребне мере предострожности приликом коришћења таквих веб локација и мрежа за дељење датотека.

Неке заштите од торрент малваре-а и пхисхинга

Торрентинг и стреаминг видеа нису незаконите активности ако се правилно изведу. Већина сајтова за индексирање торрента имаће доступну легитимну бесплатну бесплатну мрежу или филмове и ТВ емисије који су наведени као "јавна домена" (нпр., Истекла ауторска права или нема ауторских права). Они који се одлуче да користе такве странице у правне сврхе, могу се заштитити од злонамјерног софтвера и покушаја крађе идентитета на различите начине, укључујући:

 • Антивирусни скенери у стварном времену од реномираних безбедносних компанија, као што су Нортон, МцАфее, Битдефендер, ВИПРЕ, Панда и други
 • Адблоцкери да помогну филтрирању злонамерних огласа треће стране који се приказују на сајтовима за индексирање
 • ВПН софтвер за анонимно повезивање и идентитет приликом коришћења П2П услуга као што је БитТоррент

На крају, међутим, увек постоји ризик када се користи било која торрент страница која је првак дигиталном пиратерију или када се повезујете и преузимате датотеке са П2П мрежа. Већина има историју послуживања злонамерног софтвера, посебно за пиратске датотеке.

Алтернатива за бујицу „Гаме оф Тхронес“

Дигитално пиратство догађа се из више разлога. Неки се томе обраћају јер садржај није доступан тамо где живе. Други, зато што не могу да приуште приступ изворима за стриминг који нуди провајдер садржаја. На гусарској сцени постоје и они који стоје на ономе за што верују да су морални темељи против концепта ауторског права.

Узимајући у обзир отприлике половину корисника интернета у доби од 18 до 34 године (комбинација Миленијалима и Генерацији З), изјавили су да су пиратски извештавали у прошлости, постоји добар разлог за веровање да ће многи бар размислити о гусарству предстојеће сезоне Гаме оф Тхронес.

игра престола пиратства

Ипак, Игра престола је власништво ХБО-а и ХБО има сваки подстицај да не само што више зарађује од њега, већ и да омогући што је могуће лакши приступ емисији без да се упуца у ногу.

Као такав, потрошачи који желе задржати своје Игра престола гледање изнад плоче може користити неке од следећих метода:

ХБО Нов

ХБО Нов је ХБО-ов самостални сервис за стриминг. Обично 14,99 УСД месечно, ХБО нуди и 7-дневну бесплатну пробну верзију услуге.

Легал Интернет ТВ услуге

Неколико интернетских ТВ услуга за резање каблова сада нуди ХБО као додатак каналима уз своје услуге претплате. Овим услугама можете додати ХБО бесплатним пробним временом. Услуге које носе ХБО као додатни канал укључују:

 • Слинг ТВ
 • Хулу са ТВ уживо
 • АТ&Т ВатцхТВ
 • ПлаиСтатион Вуе
 • ДирецТВ Нов (укључено у основни пакет)
 • Амазон Приме Видео Цханнел

Ако искористите разне бесплатне пробе, можете гледати целокупну Гаме оф Тхронес сезону 8 бесплатно путем интернета помоћу званичних емитера.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector