Game of Thrones, sezona 8, može uzrokovati porast zlonamjernog softvera i krađe identiteta

Game of Thrones sezona 8 zlonamjerni softver

Duga noć čekanja na posljednju sezonu HBO-a Igra prijestolja gotovo je za ljubitelje emisije. HBO (pomalo nespretno) ispustio je svoj najnoviji trailer za vrijeme Super Bowla LIII, nepomirljivo miješajući dva svijeta piva Budweiser i Sedam kraljevstava. Srećom, prikolica je završila tako da se Bud Light utopio u zmajevom plamenu, ali nadolazeće izdanje sezone 8 vraća nas biciklizmu na još jedno pitanje koje je vatreno u industriji kao Zmajev dah: strujanje piratstva.

Piratstvo Game of Thrones na horizontu

HBO Igra prijestolja serija je jedna od najgurativnijih TV emisija u posljednjem desetljeću. Prema TorrentFreak, Igra prijestolja bila je ne samo najzapamćenija TV emisija 2017. godine, a držala je taj naslov 6 godina zaredom. Ako se popularnost TV emisije može mjeriti brojem ljudi koji ih kradu, Igra prijestolja možda je jedna od najomiljenijih TV emisija u dugo vremena, ako ne ikada.

Uz to, nedavna studija iz Laboratorija Kaspersky otkriva da cyber-kriminalci koriste popularne TV emisije, uglavnom Game of Thrones, kako bi lakše distribuirali zlonamjerni softver nesumnjivim kupcima. Kaspersky Lab utvrdio je posebno da su u prvoj i posljednjoj epizodi sezone preferirali prijenos zlonamjernog softvera.

Na temelju dosadašnje povijesti, postoji dobar razlog za vjerovati da će HBO-ov hit show ponovo postati omiljeno preuzimanje među digitalnim gusarima. Postoji i dobar razlog za vjerovanje da će prva epizoda biti dostupna istog dana kada će biti premijerna sezona, a slično kao sa sezonom 7, vjerovatno će se gledati više putem piraterije nego putem službenog kanala HBO-a.

Uz to, podaci ankete koje je prikupio Comparitech pokazuju da se mnogi TV gledatelji ne protive piratizirati njihove omiljene emisije. Gotovo 40 posto TV gledatelja u SAD-u i preko 30 posto TV gledatelja u Velikoj Britaniji navode da bi bili voljni gusariti svoje omiljene emisije tjedan dana prije nego što službeno emitiraju TV:

igra prijestolja piratstva

Game of Thrones Season 7 premijerno je prikazan u više od 10 milijuna gledatelja, ali na kraju su postali gusarski u desetinama milijuna puta. Malo je razloga za vjerovati da će sezona 8 biti drugačija, pogotovo ako se uzme u obzir da su toliko TV gledatelji više nego sretni da preuzimaju ilegalne bujice emisije.

Iako je laboratorija Kaspersky pronašla bujicu TV-a na padu zbog više opcija za ilegalno strujanje iz alternativnih izvora, kao što su web stranice za hosting datoteka, vjerojatno će biti više nelegalnih preuzimanja torrenta za Game of Thrones sezona 8, nego iz prethodnih sezona emisije.

Veliki skok u gusarskom streamingu za Igra prijestolja Međutim, može se dogoditi da neki pirati koštaju cijenu. Hitnost za preuzimanje ili strujanje serije neslužbenim kanalima može neke ljude dovesti do piratskih web stranica prepunih zlonamjernog softvera. Uz to, neke torrent stranice mogu prikazivati ​​zlonamjerne pokušaje navođenja korisnika da preuzimaju zlonamjerni softver zajedno s video datotekama Igra prijestolja, dok su mnogi torrenti Game of Thrones možda lažne datoteke namijenjene posluživanju kao zlonamjerni softver.

Postoji i mogućnost da HBO pokuša subvertirati ilegalno dijeljenje datoteka koristeći ono što je poznato kao bujica trovanja, što je kompanija uhvatila u prošlosti svojim TV emisijama Rim.

Zlonamjerni softver i prijetnje krađom identiteta za "Game of Thrones"

Kao što primjećuje internetska zaštitarska kompanija Opswat, preuzimanje čitavih video datoteka (poput torrentinga) može predstavljati određen rizik. Video datoteke, uključujući MPEG-4, AVI i WMV, mogu se ubrizgati zlonamjernim kodom, unatoč uobičajenoj zabludi da ne mogu. Možda je lakše, cyber-kriminalci mogu učiniti "mamac i prebaciti se" nalik bujici trovanja prikrivajući zloćudne programe kao video datoteke.

Uz to, gusari i oni koji su novi u piratstvu mogu slučajno preuzeti zaražene .rar datoteke, smatrajući da su te zapakirane datoteke potrebne. No, nedavno otkrivena ranjivost u WinRAR-u, međutim, znači da svaka piratska igra Game of Thrones koja preuzima .rar verzije emisije može biti izložena posebno zločestim napadima zlonamjernog softvera.

Veća prijetnja svima koji pokušaju gusarstvo Igra prijestolja Međutim, u sezoni 8 bit će pokušaji krađe identiteta na web lokacijama koje poslužuju ilegalne videozapise ili putem zlonamjernih oglasa postavljenih na takve web lokacije..

Prema Google-ovom Izvješću o transparentnosti, web mjesta s krađu identiteta sada uvelike nadmašuju web lokacije sa zlonamjernim softverom. Podjela raste od 2016. godine, bez znakova zaustavljanja. Kako bi istaknuo razliku, Googleova usluga sigurnog pregledavanja 27. siječnja 2019. procijenila je preko 1,3 milijuna web lokacija „opasnim“. Od toga je preko 1,2 milijuna bilo phishing mjesta u odnosu na oko 60 000 web-lokacija sa zlonamjernim softverom.

Izvješće o transparentnosti GoogleaIzvor: Izvješće o transparentnosti Googlea

Problem s bujicama i ostalim piratskim web stranicama je to što su oni savršeno mjesto za loše aktere za isporuku robe.

Uzmimo za primjer slučaj toka Kickass. U 2015. godini Google Chrome i Firefox označili su torentnu stranicu kao krađu identiteta zbog phishing veza koje je objavio član zajednice. Većina torrent stranica ima nekoliko zaštitnih mjera kako spriječiti članove zajednice da umetnu lažne identitete - ili čak zlonamjerni softver - na forume web mjesta..

A tu je i nekoliko mjera zaštite kako bi se nekoga spriječilo da lomi zlonamjerne datoteke putem bujičnih mreža. Većina torrent indeksa, poput The Pirate Bay, YTS.AM, 1337X i RARBG, svi imaju uspostavljene razne sustave koji im omogućuju uklanjanje potencijalno zlonamjernih datoteka. Unatoč tome, studija (osobito ograničenog opsega) studija iz 2018. utvrdila je da oko 20 posto BitTorrent datoteka ima zlonamjerni softver, barem što se tiče softvera i aplikacija koje se služe putem P2P mreže.

S obzirom na to da mnoge od ovih web-lokacija djeluju besplatno, korisnici također riskiraju da im vlasnici web-lokacije poslužuju zlonamjerni softver za uklanjanje novčića (kao što se dogodilo s popularnom torrent stranicom The Pirate Bay) ili zlonamjerni softver koji se prikazuje putem reklama trećih strana..

Snimke zlonamjernog softvera

Teško je predvidjeti s kakvim se torrent zlonamjernim softverom i ilegalnim korisnicima web mjesta za streaming mogu suočiti jednom Igra prijestolja Lansiranja sezone 8. Međutim, zlonamjerni softver trenutačno postoji na mnogim najpopularnijim stranicama bujica. Na primjer, softver za skeniranje zlonamjernog softvera poput Sucuri i Cobweb dao je sljedeće rezultate:

 • YTS.am je na crnoj listi McAfee i sadrži malware kod temeljen na Javascriptu
 • Rutor.info sadrži zlonamjerni softver
 • Piratski zaljev je na crnoj listi Phish Tank-a
 • Torrentz2 nalazi se na crnoj listi Phish Tank-a
 • TorrentFunk je na crnoj listi McAfee
 • Rutracker ima šifrirana polja za prijavu za lozinke

sucuri site scan igra trona sezona 8 malware

Ovo su rezultati vanjskih skeniranja pomoću alata treće strane i rezultati se dramatično razlikuju. Samo interne pretrage na takvim web mjestima mogu učinkovito otkriti njihov puni status prijetnje. Većinu web lokacija za indeksiranje digitalni pirati vjerojatno će koristiti za dobivanje Igra prijestolja U sezoni 8 rade sa sigurnijim HTTPS protokolom, dodajući jedan sloj zaštite. No, BitTorrent mreža kao cjelina ne može zaštititi korisnike od zlonamjernih datoteka, iako je i dalje moguće da sami vlasnici torrent web stranica umetnuju zlonamjerne datoteke ili oglase treće strane da nose zlonamjerni softver na tim web lokacijama..

Pretjerano samopouzdanje u igru ​​piratstva

Digitalne gusare lako je shvatiti kao izuzetno pametne u vezi s opasnostima vezanim uz upotrebu nelegalnih web stranica. Međutim, pretjerana samopouzdanje može igrati ulogu, posebno kada je riječ o određenim tipovima korisnika interneta.

Konkretno, oni koji koriste Linux i MacOS operativne sustave obično vjeruju da nisu imuni na zlonamjerni softver. Iako je istina da oba operativna sustava imaju manji postotak šanse da se zaraze, oni nisu imuni. Za korisnike oba operativna sustava, lažni instalateri ključna su prijetnja. Instalacijski programi potpuno nisu potrebni za torrente video datoteke, ali cyber-kriminalci mogu umetnuti instalacijske datoteke uz Igra prijestolja video datoteka. Većina torrent indeksa vjerojatno bi ih označila i uklonila, ali ne sve.

Korisnici sustava Windows također mogu postati plijen zlonamjernom softveru u bujicama i indeksnim mjestima zbog pretjerane samopouzdanja i nezasluženog povjerenja. Spomenuti primjeri zlonamjernog softvera i krađe identiteta koji se služe kroz Torrate Pirate Bay i Kickass Torrents naglašavaju zašto je potrebna opća oprez s tim web mjestima.

Uz to, grozničav pitch koji okružuje Igra prijestolja Sezona 8 vjerojatno će dovesti do malo žurbe za preuzimanjem, gledanjem i raspravom o svakoj epizodi sezone. S obzirom na snažnu želju mnogih koji će morati izbjeći kišu spoilera na društvenim medijima, vjerojatno neki neće uspjeti poduzeti potrebne mjere opreza pri korištenju takvih web stranica i mreža za razmjenu datoteka.

Neke zaštite protiv bujice zlonamjernog softvera i krađe identiteta

Torrenting i strujanje videozapisa nisu nezakonite aktivnosti ako se pravilno izvedu. Većina web mjesta za indeksiranje torrenta imat će dostupnu legitimnu besplatnu besplatnu mrežu ili filmove i TV emisije koji su navedeni kao "javna domena" (npr., Istekla autorska prava ili nema autorskih prava). Oni koji se odluče koristiti takve web stranice u pravne svrhe, mogu se zaštititi od zlonamjernog softvera i pokušaja krađe identiteta raznim sredstvima, uključujući:

 • Antivirusni skeneri u stvarnom vremenu od uglednih zaštitnih kompanija, kao što su Norton, McAfee, Bitdefender, VIPRE, Panda i drugi
 • Adblockers, kako bi se filtrirali zlonamjerni oglasi treće strane koji se prikazuju na web lokacijama za indeksiranje
 • VPN softver za anonimno povezivanje i identitet pri korištenju P2P usluga poput BitTorrent

Konačno, međutim, uvijek postoji rizik kada se koristi bilo koja torrent stranica koja zagovara digitalno pirateriju ili kada se povezujete i preuzimate datoteke s P2P mreža. Većina ih ima povijest posluživanja zlonamjernog softvera, posebno za piratske datoteke.

Alternativa za bujicu 'Game of Thrones'

Digitalno se piratstvo događa iz više razloga. Neki se tome obraćaju jer sadržaj nije dostupan tamo gdje žive. Drugi, jer ne mogu priuštiti pristup izvorima za strujanje koje nudi davatelj sadržaja. Na gusarskoj sceni postoje i oni koji stoje na onome za što smatraju da su moralni temelji protiv koncepta autorskih prava.

Uzimajući u obzir da otprilike polovica korisnika interneta u dobi od 18 do 34 godine (kombinacija Millennials-a i Generation Z) navodi da su piratirali TV emisiju u prošlosti, postoji dobar razlog za vjerovanje da će mnogi barem razmisliti o gusarstvu nadolazeće sezone Game of Thrones.

igra prijestolja piratstva

Ipak, Igra prijestolja je HBO vlasništvo, a HBO ima svaki poticaj ne samo da od njega zarađuje, već i da omogući što je moguće lakši pristup emisiji bez da se upuca u nogu.

Kao takav, potrošači koji žele zadržati svoje Igra prijestolja Gledanje iznad ploče može koristiti neke od sljedećih metoda:

HBO sada

HBO Now je HBO-ova samostalna usluga za strujanje. Obično 14,99 USD mjesečno, HBO nudi i 7-dnevno besplatno probno razdoblje za uslugu.

Pravne internetske TV usluge

Nekoliko internetskih TV usluga za rezanje kablova sad pruža HBO kao dodatak kanalu uz svoje usluge pretplate. Ovim uslugama možete dodati HBO besplatnim probnim vremenom. Usluge koje nose HBO kao dodatni kanal uključuju:

 • Sling TV
 • Hulu s TV uživo
 • NA&T WatchTV
 • PlayStation Vue
 • DirecTV Now (uključeno u osnovni paket)
 • Amazon Prime Video Channel

Ako iskoristite prednosti različitih besplatnih suđenja, možete gledati cijelu Game of Thrones sezonu 8 besplatno online putem službenih emitera.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Adblock
detector