Je li NordVPN pogodan za bujice?

Je li NordVPN prikladan za bujicu (1)

NordVPN jedna je od najpopularnijih VPN usluga na tržištu zahvaljujući dijelom zahvaljujući velikom broju i raznovrsnosti specijalnih poslužitelja, sigurnosnih značajki i pravila o privatnosti. Pored toga, mnogi se korisnici odlučuju za NordVPN jer ona otvoreno podržava i pruža infrastrukturu namijenjenu dijeljenju datoteka peer-to-peer (P2P). U kombinaciji s jakom zaštitom od propuštanja DNS-a i provjerenom politikom bez zagrljaja.

Skoči na: Kako se bujica sigurno uz NordVPN

Međutim, s VPN-ima đavo je često u pojedinostima.

Nord VPN temeljito smo koračali kako bismo vidjeli je li sigurna za upotrebu torrentera. Konkretno smo željeli znati:

  • Hoće li NordVPN zaštititi vašu privatnost prilikom bujice?
  • Je li NordVPN dovoljno brz za bujice?
  • Postoje li alternativni VPN-i koje biste trebali razmotriti?

Radi li NordVPN za bujice?

Većina VPN-ova omogućuje P2P promet, čineći ga dovoljno jednostavnim za korištenje bujne mreže. Mnogi čak imaju izjave koje podržavaju dijeljenje datoteka. Malo je, međutim, poslužitelja koji su posvećeni i osmišljeni za podršku P2P prometa. NordVPN ispunjava pomalo nišno tržište u tom smislu, čak i ako to nije jedina usluga koja omogućuje bujice.

U nastavku ćemo detaljnije istražiti zašto je NordVPN dobro prilagođen torrentima i drugim oblicima dijeljenja P2P datoteka na temelju brzine poslužitelja, mogućnosti poslužitelja te pravila i logiranja i pravila privatnosti.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite preko 70% na NordVPN

Zašto koristiti VPN za bujice?

Torrenting je postao popularan u devedesetima i početkom 2000-ih jer omogućuje korisnicima da znatno smanje vrijeme provedeno na preuzimanje datoteka. Preuzimanja datoteka distribuiraju se velikom broju vršnjaka umjesto izvora izravno s jednog poslužitelja. Svaki djelitelj datoteke (sjeme) nudi dio datoteke za preuzimanje, što u konačnici povećava brzinu preuzimanja datoteke (leeched).

Iako je bujica legalni oblik internetskog prometa, mnogi davatelji internetskih usluga umanjuju sve oblike P2P veza zbog njegove popularnosti među internetskim piratima. Torrentne mreže mogu biti brze kada ih se ne uguši, ali dolaze s brigom o privatnosti; svaki pojedinac spojen na bujicu dijeli svoju IP adresu sa svima drugima koji preuzimaju ili prenose istu datoteku.

Pomoću VPN-a možete maskirati svoju IP adresu, izbjeći preskakanje ISP-a i prigušivanje brzine te još uvijek uživati ​​u velikim brzinama bujice.. VPN-ovi također omogućuju korisnicima da pobijede internetsku cenzuru na mjestima poput Kine i zaobiđu blokove zemljopisnog sadržaja bilo gdje u svijetu.

Kako se bujica sigurno uz NordVPN

Da biste započeli mučenje na NordVPN-u, napravite sljedeće:

  1. Prijavite se za NordVPN i otvorite svoj račun (NordVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca što olakšava testiranje usluge prije nego što izvršite obvezu).

nordvpn bujica

  1. Otvorite svoju e-poštu kako biste aktivirali svoj račun i preuzeli NordVPN softver.

Sjeverna bujica

  1. Otvorite NordVPN-ov softver, prijavite se i zatim odaberite P2P poslužitelj.

Prijava za bujicu na sjeveru

Odatle možete vršiti bujicu, a da pri brzini vašeg internetskog pružatelja usluga ne umanjujete brzinu te kroz bilo koju torrent lokaciju ili P2P mrežu.

Preporučujemo da uključite NordVPN-ovu sklopku prije ubistva. Prekidač kill isključit će vašu vezu u slučaju da softver NordVPN iz bilo kojeg razloga ne uspije. Automatsko isključivanje trebalo bi spriječiti da istinska IP adresa procuri u bujicu i dati vam vremena da zatvorite svoj torrenting softver prije nego što ponovo pokrenete internetsku vezu.

Da biste uključili prekidač za uklanjanje, idite na odjeljak postavki aplikacije i uključite "Internet Kill Switch".

nord torrenting kill sklopka

Ako samo želite primijeniti prekidač kill na određenu aplikaciju, kao što je vaš torrent klijent, NordVPN također ima App Kill Switch. Jednostavno odaberite "App Kill Switch" u izborniku postavki, a zatim odaberite aplikaciju za dijeljenje datoteka (Qbittorrent, uTorrent, Azureus Vuze itd.).

Stavljanje NordVPN bujice na test

Prije nego što uzmete NordVPN za pokusno mučenje, morat ćete potvrditi nekoliko stavki. Provjerite podatke i zaštitu privatnosti poslužitelja, kao i brzinu poslužitelja.

Kako testirati bujicu privatnosti NordVPN-a

Prvo, važno je provjeriti je li VPN zaista maskira vašu pravu IP adresu i ne propušta podatke.

To možete učiniti izvođenjem DNS testa propuštanja i prije i nakon povezivanja na željeni VPN poslužitelj.

nordvpn torrenting dns curenje

U idealnom slučaju želite da se u dva različita testa pojave različiti poslužitelji s različitim IP adresama. Ova vrsta rezultata ukazuje da VPN ne propušta vašu IP adresu putem DNS-a.

Ako iz bilo kojeg razloga planirate torent putem Chromeovog proširenja poput uTorrent-ovog jednostavnog klijenta, obavezno provjerite i na propuste WebRTC-a. To su vrste propuštanja specifične za web-preglednike (ponajviše Chrome i FireFox) koji će procuriti vašu IP adresu na STUN servere.

Isti test koji se koristi za curenje DNS-a također će vam pokazati ima li WebRTC curenja kroz VPN kada pokrenete test s spojenom VPN-om..

Značajke šifriranja i privatnosti NordVPN-a štite od curenja DNS-a i WebRTC-a, dok prekidač ukida osigurava da je IP adresa zaštićena čak i ako veza s poslužiteljem padne.

Kako testirati brzinu buke od NordVPN-a

Možete ispitati brzinu bujice NordVPN-a na dva načina. Prvo se možete povezati s jednim od namjenskih P2P poslužitelja, a zatim pokrenuti jednostavan test brzine putem jednog od mnogih dostupnih mjesta za testiranje brzine (Speedtest, Google, Fast, itd.). Neki davatelji internetskih usluga daju prioritet prometu putem popularnijih testera za brzinu, kao što su Speedtest i Google, tako da ćete možda htjeti isprobati manje poznate opcije za točnije rezultate.

Imajte na umu da će svi VPN-ovi smanjiti vašu internetsku brzinu zbog enkripcije i velike udaljenosti do VPN poslužitelja. Važno je testirati vezu prije i poslije kako biste provjerili koliki gubitak brzine doživljavate. Na primjer, ovdje su bočna ispitivanja brzine koja smo izvršili na WiFi mreži i kada smo povezani na NordVPN P2P poslužitelj:

Je li NordVPN pogodan za bujice?

Kao što vidite, došlo je do određenog pada brzine putem VPN poslužitelja (što se može očekivati ​​pri korištenju VPN-a), ali nedovoljno da značajno utječe na brzine preuzimanja putem P2P poslužitelja.

Zatim ćete htjeti testirati brzinu preuzimanja torrenta. Bilo koji torrent klijent i datoteka trebaju raditi. Preuzeli smo datoteku od 1,5 Gb putem BitTorrenta za testiranje brzine preuzimanja.

nordtorrenting

Također se možete bujiti preko bilo koje druge vrste poslužitelja NordVPN-a. Međutim, P2P poslužitelji optimizirani su za brze bujice, tako da ćete možda imati bolje rezultate prilikom bujice kroz njih.

Postoje li alternativni VPN-ovi za bujicu?

NordVPN-ovi posvećeni P2P poslužitelji čine je preferiranom opcijom za bujice. Međutim, to nije jedina opcija na tržištu koja kombinira velike brzine poslužitelja s zaštitom od propuštanja i sigurnosnim značajkama koje su potrebne da biste bili sigurni tijekom bujice.

Trenutno je ExpressVPN dobra alternativa za one koji žele brže brzine poslužitelja, dok su CyberGhost i SurfShark jeftiniji na mjesečnoj osnovi. Sva tri imaju jaku sigurnost, zaštitu od propuštanja DNS-a i WebRTC-a, i što je najvažnije, ubijte sklopke koje djeluju kao nesigurna ako vam VPN veza padne.

Mogu li koristiti besplatni VPN za bujice?

Iako možete koristiti besplatni VPN za bujice, vjerojatno ćete se brzo frustrirati. Besplatni VPN-ovi gotovo uvijek imaju na mjestu ograničenja za preuzimanje i ograničenje brzine, što znači da se sporo preuzimanja mogu prerezati prije nego što završe.

Mnogi besplatni VPN-ovi također zaključavaju ključne značajke iza platna zida, uključujući mogućnost prebacivanja s poslužitelja. A većina besplatnih VPN-ova neće se isporučiti s prekidačem za uklanjanje, što je značajka koju toplo preporučujemo korisnicima P2P koji planiraju provesti bilo koju količinu vremena na mrežama za dijeljenje datoteka.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =

Adblock
detector