Kako do Tajlandove IP adrese doći s bilo kojeg mjesta putem VPN-a

Kako dobiti IP adresu za Tajland

Najlakši način da se dobije Tajlandova IP adresa je putem VPN-a. Bez obzira želite li pristupiti tajlandskim kanalima 7 kanala ili uslugama streaminga na Tajlandu poput Donnee, VPN je najlakši način za dobivanje tajlandske IP adrese. Skraćeno za „Virtualna privatna mreža“, VPN preuzima internetski promet vašeg uređaja i šifrira ga prije nego što ga usmjeri na jedan od VPN-ovih poslužitelja na lokaciji s koje želite pregledavati..

Kako dobiti IP adresu za Tajland

Za nekoliko minuta možete imati VPN i IP adresu za Tajland. Vodit ćemo vas postupkom po koraku:

Evo kako do IP adrese u Tajlandu pomoću VPN-a:

 1. Prijavite se s jednom od navedenih VPN usluga. Preporučujemo ExpressVPN.
 2. Preuzmite VPN softver (aplikacija ili proširenje preglednika) odabirom odgovarajuće verzije za vaš operativni sustav.
 3. Otvorite VPN aplikaciju i povežite se s poslužiteljem u Tajlandu kako biste dobili tajlandsku IP adresu.
 4. Isprobajte blokirani sadržaj koji bi se sada trebao deblokirati!
 5. Ako i dalje imate problema, pokušajte očistiti kolačiće. Možete isprobati i drugi poslužitelj ili se obratiti korisničkoj podršci vašeg VPN-a.

SAVJET: KAKO BESPLATNO dobiti uplaćeni VPN:

Jeste li znali da možete dobiti plaćeni VPN besplatno? Nema potrebe da se obvezujete cijelu godinu kao kod nekih VPN-a. ExpressVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Iako će vam se naplatiti prvi mjesec, možete tražiti potpuni povrat novca bez postavljenih pitanja. Ovo je sjajan način isprobavanja najboljih VPN-ova bez rizika.

Detaljno ćemo pokriti svakog pružatelja usluga i raspravljati o ključnim značajkama ponude. Ako nemate vremena pročitati cijeli članak, evo kratkog popis najboljih VPN-ova za dobivanje IP adrese na Tajlandu:

 1. ExpressVPN: Naš najbolji izbor za Tajland. VPN velike brzine s početnim aplikacijama i podrškom 24/7. Deblokira Netflix. Vrlo sigurna usluga kodiranjem.
 2. NordVPN: Opcija najbolje vrijednosti. Mreža od 5.700 poslužitelja u 60 zemalja, uključujući Tajland. Spojite šest uređaja. Stroga pravila bez dnevnika i podrška 24/7.
 3. CyberGhost: 10 poslužitelja na Tajlandu. Brzo, sigurno i omogućuje vam povezivanje do 7 uređaja. Nudi 24/7 podršku i velikodušno 45-dnevno jamstvo povrata novca.
 4. PrivateVPN: Manja VPN usluga s brzim poslužiteljima za strujanje. Deblokira Netflix. Jednostavne aplikacije i omogućuju vam povezivanje do 6 uređaja istovremeno.
 5. Surfshark: Omogućuje vam istovremeno povezivanje neograničenog broja uređaja. Deblokira tajlandske web stranice i usluge. Bez dnevnika VPN s 24/7 chat chat podrškom.
 6. VyprVPN: Snažan svestrani uređaj koji deblokira najviše ograničeni sadržaj. Štiti vašu privatnost kodiranjem. Revizirana kako bi dokazala da ne vodi nijedan zapisnik.

Internetska cenzura na Tajlandu porasla je u posljednjih nekoliko godina. Tajlandska vlada ne samo da je blokirala mnoge web stranice, aplikacije i usluge, već je blokirala i neke VPN-ove. Iz tog smo razloga napravili opsežno istraživanje kako bismo otkrili koji VPN-ovi još rade na Tajlandu.

Najbolji VPN-ovi na Tajlandu nastavili su s radom i ispunjavaju sljedeće kriterije:

 • VPN nije blokiran na Tajlandu
 • Nudi poslužitelje na Tajlandu i širom svijeta
 • Velike brzine za visokokvalitetno strujanje
 • Pravila bez zapisivanja, tako da je vaša privatnost zaštićena
 • Dodatne sigurnosne značajke, uključujući šifriranje
 • 24/7 korisnička podrška, po mogućnosti uz live chat
 • Jednostavne aplikacije za radne površine i mobilne uređaje

Najbolji VPN-ovi za dobivanje Tajlandove IP adrese

Evo našeg popisa najboljih VPN-ova za dobivanje tajlandske IP adrese:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN nudi brze poslužitelje i visoku razinu sigurnosti, što ga čini najboljim VPN-om za dobivanje Tajlandove IP adrese. Osim poslužitelja na Tajlandu, ExpressVPN ima preko 2000 poslužitelja u 94 zemlje, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Japan. To čini ExpressVPN odličnom opcijom za deblokiranje geo-ograničenog sadržaja širom svijeta. S neograničenom širinom pojasa i bez zastoja, brze brzine ExpressVPN-a idealne su za strujanje.

Govoreći o strujanju, ExpressVPN može deblokirati Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, ESPN i još mnogo toga. Vrlo rijetko nailazimo na stranice i usluge u našem testiranju koje se ne mogu deblokirati ExpressVPN-om. Međutim, ako imate bilo kakvih nedoumica, uvijek možete zatražiti podršku za chat 24/7 uživo, što je vjerojatno najbolje što smo pronašli u bilo kojem VPN-u. Zaista, također možete iskoristiti 30-dnevnu garanciju povrata novca i isprobati ExpressVPN bez ikakvog rizika.

Veoma je važno da bilo koji tajlandski VPN nudi izvrsnu sigurnost, posebno zbog visoke razine cenzure i nadzora u Tajlandu. Ono što je presudno, ExpressVPN navodi da ne zadržava evidenciju aktivnosti ili veze korisnika. Nadalje, sadrži 256-bitnu AES enkripciju, DNS i IPv6 zaštitu od propuštanja, prekidač za zaustavljanje i podijeljeno tuneliranje. Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima ExpressVPN može ponuditi više privatnosti i anonimnosti od VPN-a u SAD-u ili Velikoj Britaniji, jer nije podložan zahtjevima za zadržavanje podataka..

Aplikacije ExpressVPN mogu se preuzeti za sljedeće: Windows, Mac, Android, iOS, Linux i usmjerivače. Igračke konzole i pametni televizori mogu koristiti ExpressVPN-ovu MediaStreamer pametnu DNS proxy uslugu. Proširenja preglednika nude se za Chrome i Firefox.

Pros:

 • Poslužitelji u 94 zemlje širom svijeta, uključujući Tajland
 • Izvrsno za deblokiranje streaming usluga kao što je Netflix
 • 24/7 korisnička podrška sa značajkom chata uživo
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • Jaka sigurnost sa enkripcijom i pravilima bez zapisivanja
 • Jednostavne aplikacije i proširenja preglednika

Cons:

 • Nešto skuplje od većine VPN-ova

NAJBOLJI VPN ZA TAJLAND: ExpressVPN je naša glavna preporuka. Ovaj VPN deblokira tajlandske web stranice u inozemstvu i ima brze, dosljedne veze za strujanje i bujicu. Jednostavne aplikacije i podrška 24 sata dnevno. Možete ga isprobati bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN prerasla u jednu od najvećih VPN usluga na svijetu. O tome svjedoči prisustvo preko 5.700 poslužitelja širom svijeta u 60 zemalja, uključujući Tajland. Poznato je davatelji internetskih usluga koji umanjuju propusnost korisnika, što dovodi do punjenja i zaostajanja tijekom strujanja. NordVPN nudi neograničenu propusnost i njegovo obilje servera znači manje zagušenja. Poslužitelji su brzi i dosljedni i ovaj VPN može deblokirati lajkove Netflixa, HBO Go-a i BBC iPlayera.

NordVPN nudi brojne značajke koje ga čine velike vrijednosti VPN za Tajland. Konkretno, možete koristiti jedan NordVPN račun za spajanje do šest uređaja. NordVPN-ove su aplikacije brze i jednostavne za upotrebu dostupnost specijalnih poslužitelja kao što su Onion Over VPN i namjenski IP nudi dodatne sigurnosne mogućnosti. NordVPN je vrlo siguran izbor, jer se nalazi u Panami, koja je izvan saveza Five Eyes i Fourteen Eyes. NordVPN ima pravila bez zapisivanja, koristi 256-bitnu AES enkripciju i nudi zaštitu od propuštanja DNS i IPv6 i prekidač kill.

NordVPN nudi aplikacije za Windows, Mac, Android, iOS, Linux i Android TV. Proširenja preglednika mogu se preuzeti za Chrome i Firefox. Ovaj se VPN može koristiti s kompatibilnim usmjerivačima, ali potrebna je ručna instalacija.

Pros:

 • Velika mreža od 5.700 poslužitelja u 60 zemalja, uključujući Tajland
 • Velike brzine i neograničena propusnost za strujanje
 • Deblokira Netflix i ostale popularne usluge streaminga
 • Spojite do šest uređaja odjednom
 • Mnogo važnih sigurnosnih značajki, uključujući pravilo bez zapisnika

Cons:

 • Neki nepouzdani poslužitelji

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: NordVPN nudi brojne poslužitelje na Tajlandu i 5 700 poslužitelja na globalnoj razini. Istovremeno povežite do šest uređaja. Deblokira Netflix. 24/7 podrška u live chatu, dostupne aplikacije i proširenja preglednika i pravilo bez zapisivanja. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost nudi 10 poslužitelja na Tajlandu u vrijeme pisanja. Ovo je više od većine VPN-ova na tržištu. Sveukupno, CyberGhost ima tisuće poslužitelja u 60 zemalja, omogućujući vam pristup internetskom sadržaju ograničenom geološkom mrežom s bilo kojeg mjesta. CyberGhost je VPN velike brzine i nudi neograničenu propusnost i promet. Kao takav, strujanje sadržaja putem ovog VPN-a sa sjedištem u Rumunjskoj lako je, bez međuspremnika ili zaostajanja.

Ovo je VPN koji nudi izvrsnu vrijednost jer ga možete koristiti za zaštitu do sedam uređaja - svi s jednom pretplatom. Što je više, CyberGhost nudi vrlo izdašno jamstvo povrata novca od 45 dana (većina VPN usluga nudi najviše 30 dana). CyberGhost ne samo da ima dobre rezultate, već nudi i visoku razinu sigurnosti zahvaljujući implementaciji 256-bitne AES enkripcije. Tu je i DNS i IPv6 zaštita od curenja i prekidač za zaustavljanje. Na kraju, ali ne najmanje bitno, CyberGhost ima strogu politiku no-log.

CyberGhost aplikacije dostupne su za Windows i Mac, kao i za mobilne uređaje za Android i iOS. Postoji i aplikacija za Amazon Fire TV i proširenja preglednika za Chrome i Firefox. Ručno postavljanje potrebno je za Linux i usmjerivače.

Pros:

 • 10 poslužitelja na Tajlandu
 • Velike brzine za zaostajanje i bez spremnika
 • Istovremeno povežite do sedam uređaja
 • 45-dnevna garancija povrata novca
 • Osigurajte VPN pomoću enkripcije i pravila bez zapisivanja

Cons:

 • Nisu dostupne aplikacije za Linux ili usmjerivače

10 SERVERA NA TAJLANDU: CyberGhost na Tajlandu ima više poslužitelja od većine VPN-ova. Također je brz s neograničenom propusnošću za neprekidno strujanje. Uključuje podršku 24 sata dnevno i omogućuje povezivanje do sedam uređaja. Stroga pravila bez zapisa. 45-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN možda je manja VPN usluga, ali pomoću nje možete dobiti IP adresu za Tajland. PrivateVPN ima samo oko 100 poslužitelja koji se nalaze u 60 zemalja, uključujući Tajland. Moglo bi se reći da PrivateVPN naglasak stavlja na kvalitetu, a ne na količini, a brzina njihovih poslužitelja svakako govori mnogo. Ova VPN deblokira razne streaming usluge uključujući Netflix i Amazon Prime Video. Streaming videozapisa u 1080p HD je bešavan, bez punjenja ili zaostajanja o tome.

Aplikacije koje nudi PrivateVPN su korisne, pa se povezivanje s poslužiteljem ili mijenjanje postavki brzo i praktično. Na jednom PrivateVPN računu možete posebno povezati do šest uređaja, što je ovo odlična opcija za obitelji. Kada je u pitanju vaša privatnost, PrivateVPN je sigurna VPN opcija, jer koristi 256-bitnu AES enkripciju, štiti od curenja DNS-a i IPv6 i ima značajku prebacivanja. Navodi da ne vodi evidencije prometa dok vi možete odlučiti plaćati u bitcoin-u (prvo upotrijebite miks uslugu kako biste to anonimno učinili).

PrivateVPN nudi aplikacije za Windows, Mac, Android i iOS. Međutim, Linux i usmjerivači zahtijevaju ručnu konfiguraciju.

Pros:

 • Visokokvalitetni poslužitelji koji nude brzinu i pouzdanost
 • Izvrsno za deblokiranje Netflixa, Amazon Prime Video, itd
 • Istovremeno povežite do šest uređaja
 • Snažne sigurnosne značajke, uključujući enkripciju i prekidač

Cons:

 • Manja mreža servera u cjelini
 • Korisnička podrška nije dostupna 24/7

ODLIČNO ZA STREAMING: PrivateVPN ima brze servere i deblokira najpopularnije servise za strujanje, uključujući Netflix. Također nudi visoku razinu sigurnosti kodiranjem. Omogućuje do šest istodobnih veza i nudi podršku za chat uživo. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

5. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark je rastuća VPN usluga koja nudi oko 800 poslužitelja u 50 zemalja, uključujući Tajland. Korisno je za deblokiranje sadržaja zaključanog u regiji, bilo da je tajlandski TV ili američka usluga za strujanje poput Netflixa. Ipak, najbolje što je Surfshark u tome što se može koristiti na neograničenom broju uređaja istovremeno. To ga čini odličnim izborom za dijeljenje s obitelji.

Početnici će cijeniti jednostavne aplikacije i proširenja preglednika koje nudi Surfshark. Postoji čak 24/7 podrška u live chatu ako vam treba pomoć. Sigurnost-mudar, Surfshark vodi strogu politiku zapisivanja bez zaštite kako bi zaštitio privatnost svojih kupaca. Također koristi 256-bitnu AES enkripciju, zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6 i značajku Prekidač za uklanjanje da bi se podaci zaštitili.

Prijavom za Surfshark odobravate pristup aplikacijama za Windows, Mac, Android, iOS i Amazon Fire TV. Također možete preuzeti proširenja preglednika za Chrome i Firefox. Međutim, za Linux i usmjerivače potrebna je ručna instalacija.

Pros:

 • Poslužitelji na Tajlandu za deblokiranje tajlandskih web lokacija s zaključanom regijom
 • Istovremeno priključite neograničen broj uređaja.
 • Pruža 24/7 podršku putem live chat-a
 • Vrlo jaka sigurnost sa strogom politikom zabrane zapisa

Cons:

 • Relativno manja mreža poslužitelja

Čvrsta sigurnost: Surfshark omogućuje neograničen broj istodobnih veza. Deblokirajte tajlandsku TV, Netflix i još mnogo toga. Dobra korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno putem chata uživo. Štiti vaše podatke šifriranjem i pravilima bez zapisnika. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

6. VyprVPN

VyprVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.VyprVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN je snažan VPN s više od 700 poslužitelja širom svijeta, uključujući Tajland. Isprobavši VyprVPN na širokom rasponu web stranica i usluga, otkrili smo da je to pouzdana opcija za IP adresu na Tajlandu. Može otključati popularne streaming servise poput Netflixa i Amazon Prime Video. Streaming videozapisa visoke kvalitete neprekidan je zahvaljujući VyprVPN-ovoj neograničenoj propusnosti. Ako naiđete na bilo kakve probleme, uvijek vam je na raspolaganju 24/7 chat chat koji je brz i koristan.

Testirali smo VyprVPN-ove aplikacije i otkrili smo da su jednostavne za korištenje, što ga čini idealnim za početnike. Sigurnost je također impresivna. VyprVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju, zaštitu od propuštanja DNS i IPv6 i prekidač za zaustavljanje koji zaustavlja vaš internetski promet kada prekine vezu s VPN-om. VyprVPN ima sjedište u Švicarskoj - zemlji poznatoj po zakonima koji se odnose na privatnost. Što je više, VyprVPN je neovisno reviziran, što dokazuje da je VPN bez dnevnika.

VyprVPN možete preuzeti na Windows, Mac, Android i iOS. Linux i usmjerivači mogu se postaviti ručno.

Pros:

 • Deblokira voli Netflix i Amazon Prime Video
 • Velika brzina i neograničena propusnost
 • 24/7 podrška uživo
 • Osigurajte da nema VPN-a

Cons:

 • Skuplje od većine VPN-ova
 • Mala mreža od samo 700 poslužitelja

Čvrsta sigurnost: VyprVPN je pouzdan VPN koji vam omogućuje da dobijete IP adresu za Tajland i deblokirate geo ograničeni sadržaj. Deblokira Netflix. Nudi jaku sigurnost uz strogu politiku zapisivanja i enkripcije. 24/7 podrška uživo. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu VyprVPN recenziju.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN za dobivanje IP adrese za Tajland?

VPN blokovi nisu rijetkost na Tajlandu, što znači da mnogi besplatni VPN-ovi jednostavno neće funkcionirati. Čak i ako imate dovoljno sreće da pronađete besplatni VPN koji radi na Tajlandu, savjetujemo oprez iz 3 glavna razloga:

1. Kako većina ljudi koji koriste besplatne VPN doživljaje, njihov ukupni učinak nije sjajan. Zapravo, besplatni VPN-i većinom su prilično spori. Ovo nije previše iznenađujuće ako uzmete u obzir koliko ljudi odjednom pokušava koristiti besplatnu VPN uslugu. Previše je ljudi i premalo poslužitelja, kao i ograničenja brzine i širine pojasa, što rezultira frustrirajućim iskustvom.

2. Mnogi ljudi smatraju da su besplatna VPN-a malo previše jednostavna. Besplatnim VPN-ima obično nedostaje značajki. To znači da možda nećete moći spremiti svoje omiljene poslužitelje, dodati proširenje preglednika ili upotrijebiti prekidač kill. Iako neke od ovih značajki jednostavno dodaju praktičnost VPN-a, neke su od ključne važnosti za vašu sigurnost na mreži. Štoviše, mnogi besplatni VPN-ovi ne mogu deblokirati usluge strujanja poput Netflixa, Amazon Prime i BBC iPlayer.

3. Kada je u pitanju sigurnost, besplatnim VPN-ovima ne treba vjerovati. Kao što smo spomenuli, besplatni VPN-ovi nemaju određene značajke, a to često znači da ne nude šifriranje, zaštitu od curenja DNS-a ili prekidač za uklanjanje. Drugi razlog zašto besplatni VPN-ovi nisu toliko sigurni je da mnogi evidentiraju vaše podatke i aktivnosti i prodaju ih trećim osobama (moraju zaraditi novac nekako!). Također je moguće da besplatni VPN svoj uređaj zaštiti putem zlonamjernog softvera i pošalji vas neugodnim, nebitnim oglasima.

Zašto mi za Tajland treba VPN?

Tajlandski VPN potreban je ako želite doći do Tajlandove IP adrese kada ste na odmoru ili živite u inozemstvu. Omogućuje vam pristup vašim omiljenim web lokacijama, uslugama i aplikacijama, čak i ako ste u SAD-u ili Velikoj Britaniji.

Tajland je blokirao web mjesto

Iako vam VPN može pomoći da pristupite sadržaju u drugim zemljama, može vam pomoći i da deblokirate sadržaj koji je u vašoj zemlji zabranjen. Korisnici interneta na Tajlandu mogu naići na zeleni ekran ako je web-lokacija ili usluga u zemlji blokiran (pogledajte sliku iznad). Nažalost, na Tajlandu prevladava cenzura interneta, a Bangkok je jedan od najvećih svjetskih gradova. Premda se to nekada uglavnom fokusiralo na blokiranje pornografskih web stranica, posljednjih godina se vidjelo da se cenzura interneta na Tajlandu širi na politička pitanja.

Kako mogu gledati tajlandsku TV u inozemstvu s VPN-om?

Najbolji VPN-ovi mogu deblokirati sve vrste geo-ograničenog sadržaja, uključujući bankarske usluge, članke i Thai TV. Postupak deblokiranja takvog sadržaja uvijek je isti. Jednostavno otvorite svoju VPN aplikaciju ili proširenje preglednika i povežite se s poslužiteljem u Tajlandu. Sadržaj bi sada trebao biti deblokiran! Ako ne, pokušajte očistiti kolačiće preglednika i kontaktirajte korisničku podršku VPN-a ako i dalje postoji problem.

Tajlandova IP adresa omogućava vam da deblokirate mrežni sadržaj s tajlandskih TV kanala, uključujući Channel 3 i Channel 7. Također ćete moći pristupiti tajlandskim streaming uslugama kao što je Doonee, dok VPN-ovi sa poslužiteljima u drugim zemljama mogu deblokirati popularni geo-ograničeni sadržaj kao što je Netflix US, Amazon Prime Video i HBO Go.

Jesu li VPN legalni na Tajlandu?

VPN-ovi su zakoniti na Tajlandu, no to je vrijedno toga napomenuti tajlandska vlada blokirala je niz VPN-ova u pokušaju da onemogući stanovnicima pristup blokiranom sadržaju.

Freedom House ocijenio je Tajland ocjenom internetska sloboda kao samo „djelomično besplatno“ u 2018. godini. U 2017. na Tajlandu je stupio na snagu izmijenjeni Zakon o računalnim zločinima koji vlasti pruža veće ovlasti za blokiranje i uklanjanje mrežnog sadržaja. Prema ovom izmijenjenom činu i krivičnom zakonu, korisnici interneta (posebno aktivisti i novinari) ponekad se procesuiraju na Tajlandu.

Veliki dio sadržaja koji je blokiran na Tajlandu pornografski je. Također je uobičajeno blokiranje sadržaja prema zakonu lése majesté, zbog čega je ilegalno kritizirati kraljevsku obitelj. Lése majesté naziva se "the najstroži zakon o kleveti i bilo gdje. Tajlandska vlada je u više navrata također zatražila da Facebook ukloni sadržaj.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Tajland

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 55

Adblock
detector