Kako dobiti IP adresu Vijetnama

Kako dobiti IP adresu za Vijetnam

Virtualna privatna mreža (VPN) najbrži je i najlakši način za dobivanje IP adrese Vijetnama ako ste u drugoj zemlji. VPN djeluje tako što šifrira promet koji ide prema vašem uređaju za pregledavanje i usmjerava ga putem VPN poslužitelja. To sakriva vašu stvarnu IP adresu i lokaciju, a ako se povezujete na poslužitelj u Vijetnamu, čini se da pregledavate iz Vijetnama.

Kako dobiti IP adresu Vijetnama

Dobivanje vijetnamske IP adrese brže je i jednostavnije nego što mislite! Bez obzira na vašu lokaciju, postupak je isti.

Evo kako dobiti IP adresu za Vijetnam:

 1. Odaberite i prijavite se putem VPN usluge. Preporučujemo ExpressVPN.
 2. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju ili proširenje preglednika, pri čemu pazite da odaberete odgovarajuću verziju za svoj uređaj.
 3. Otvorite VPN aplikaciju ili proširenje preglednika i povežite se sa serverom u Vijetnamu (ako ste trenutno u Vijetnamu i želite pristupiti sadržaju koji je blokiran u zemlji, morat ćete odabrati poslužitelj izvan Vijetnama).
 4. Isprobajte ograničenu web lokaciju ili uslugu. Sad bi ga trebao deblokirati!
 5. Ako i dalje imate problema, pokušajte očistiti predmemoriju i kolačiće preglednika. Pokušajte povezati i neki drugi poslužitelj.

SAVJET: KAKO BESPLATNO dobiti uplaćeni VPN

Neki VPN-ovi zahtijevaju da se prijavite na najmanje godinu dana. No, najbolji VPN-ovi nude jamstva povrata novca pa ih možete isprobati bez rizika. Na primjer, ExpressVPN dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca. Za prijavu morate unijeti svoje podatke o plaćanju. No, novac se vraća u prvih 30 dana ako niste zadovoljni.

Ako vam nedostaje vremena, evo sažetka popis najboljih VPN-ova za dobivanje IP adrese Vijetnama:

 1. ExpressVPN: Naš najbolji izbor za dobivanje IP adrese Vijetnam! Velike, pouzdane brzine. Izvrsne aplikacije, 24/7 podrška putem live chat-a i deblokira Netflix. Osigurajte šifriranjem.
 2. NordVPN: VPN izvrsne vrijednosti. 5.700 poslužitelja širom svijeta, od kojih je 10 u Vijetnamu. Usluga bez zapisnika s poslužiteljem za podršku, enkripciju i specijalne poslužitelje.
 3. CyberGhost: Snažan svestraniji. 10 poslužitelja u Vijetnamu i prilagođenih aplikacija. Jaka sigurnost s politikom bez zapisivanja. Istovremeno povežite sedam uređaja.
 4. PrivateVPN: Brz VPN za streaming vijetnamske televizije. Deblokira Netflix. Jednostavna usluga s podrškom za chat uživo. Štiti podatke bez zapisnika i enkripcije.
 5. Surfshark: Neograničene istodobne veze. Aplikacije prilagođene početnicima i proširenja preglednika i podrška 24 sata dnevno. Nema dnevnika VPN-a koji deblokira Netflix.
 6. VyprVPN: Revizirano dokazuje da ne vodi zapisnike. Dobre brzine za pregledavanje i strujanje. Deblokira Netflix i nudi 24/7 korisničku podršku putem live chat-a.

Iako je dobivanje vijetnamske IP adrese jednostavno, odabir prave VPN može biti izazovniji! To je zato što VPN-ovi mogu jako varirati u kvaliteti. Iz tog razloga napravili smo mnogo istraživanja kako bismo vam suzili mogućnosti.

Kriteriji za odabir najboljih VPN-ova

 • Poslužitelji u Vijetnamu, kao i širom svijeta
 • Brze i pouzdane veze za mrežno strujanje
 • Jake sigurnosne značajke, uključujući enkripciju
 • Nema evidentiranja vaših osobnih podataka ili aktivnosti
 • Korisnička podrška, po mogućnosti s funkcijom chata uživo
 • Jednostavne aplikacije za Windows, Android, Mac i iOS

Koji je najbolji VPN za dobivanje IP adrese Vijetnama?

Evo našeg najboljeg VPN-a za dobivanje IP adrese za Vijetnam:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN naš je glavni izbor kada je u pitanju dobivanje IP adrese za Vijetnam. S više od 3.000 poslužitelja u 94 zemlje, uključujući Vijetnam, lako ćete deblokirati većinu geo-ograničenih sadržaja naiđete. Jednako važna kao i ova, kvaliteta ponude poslužitelja je ozbiljno impresivna. Testirali smo mnoge ExpressVPN servere na glavnim streaming uslugama kao što su Netflix, Sky Go i ESPN i otkrili smo da su vrlo brzi i dosljedni.

U pogledu jednostavnosti uporabe, ExpressVPN je vjerojatno najbolji VPN na tržištu. Posebno preporučujemo ExpressVPN za početnike zbog korisničkih aplikacija i dostupnosti proširenja preglednika. Činjenica da ExpressVPN podržava mnogo različitih uređaja čini odličnu mogućnost za većinu korisnika. Iako mislimo da će vam se svideti ovaj VPN, on dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca, tako da nema apsolutno nikakvog rizika ako ga želite isprobati.

Sigurnost je nevjerojatno važan aspekt VPN-a, posebno u zemljama s visokom razinom mrežne cenzure poput Vijetnama. Srećom, ExpressVPN izvrsno se snalazi u ovom području, nudeći 256-bitnu AES enkripciju i zaštitu od propuštanja DNS i IPv6. Tu je i prekidač za zaustavljanje koji smanjuje promet na vašem uređaju i sprječava ga da procuri do vašeg davatelja internetskih usluga ako vaš VPN veza ne uspije. Posljednje, ali ne najmanje bitno, ExpressVPN ne evidentira evidenciju korisnika i nalazi se na Britanskim Djevičanskim otocima gdje ne postoje zakoni o zadržavanju podataka..

ExpressVPN nudi aplikacije za sljedeće: Windows, Mac, Android, iOS, Linux i usmjerivače. Proširenja preglednika dostupna su za Chrome i Firefox, dok se MediaStreamer ExpressVPN-a može koristiti s konzolama i pametnim televizorima.

Pros:

 • Mnogo brzih i pouzdanih poslužitelja širom svijeta
 • Deblokira većinu glavnih usluga strujanja
 • Idealno za početnike zahvaljujući jednostavnim aplikacijama
 • Snažna ponuda sigurnosti sa enkripcijom i prekidačem
 • Također nudi aplikacije za Linux i usmjerivače
 • 24/7 podrška putem live chat i e-pošte

Cons:

 • Nije najjeftiniji VPN

NAJBOLJI VPN ZA VIETNAM: ExpressVPN je naša glavna preporuka. Vrlo brze i dosljedne veze, prilagođene aplikacije i impresivne sigurnosne značajke. Istovremeno povežite do pet uređaja. 30-dnevno jamstvo povrata novca znači da možete isprobati ExpressVPN bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN je još jedan odličan izbor kada vam treba IP adresa u Vijetnamu. To je zato što u Vijetnamu ima 10 poslužitelja. Što je još bolje, njegova se cijela mreža sastoji od 5.700 poslužitelja koji se nalaze u 60 zemalja. To znači možete deblokirati geografski ograničen sadržaj u zemljama kao što su SAD, Velika Britanija, Japan i, naravno, Vijetnam. Većina poslužitelja s kojima smo povezani u testiranju NordVPN-a bili su brzi. To je važno jer NordVPN ima mogućnost deblokiranja velikog broja usluga strujanja, uključujući Netflix, HBO Go i Hulu.

Veze na NordVPN-u su brze i stabilne i zapravo nam se sviđa jednostavnost upotrebe aplikacija. Zbog čega je NordVPN posebno dobra vrijednost je što ga možete koristiti na najviše šest uređaja odjednom. NordVPN nudi posebne poslužitelje ako tražite još veću sigurnost. Čak i bez ovih podataka, NordVPN je vrlo siguran, sadrži 256-bitnu AES enkripciju, zaštitu od propuštanja DNS i IPv6 i prekidač kill. Sve ove značajke u kombinaciji sa strogim pravilima zabrane zapisa služi za zaštitu vaše privatnosti u Vijetnamu ili bilo gdje drugdje.

NordVPN aplikacije dostupne su za Windows, Android, Mac, iOS, Linux i Android TV. Proširenja preglednika nude se i za Chrome i Firefox.

Pros:

 • 10 poslužitelja u Vijetnamu i 5.700 širom svijeta u 60 zemalja
 • Deblokira Netflix, Amazon Prime Video, Hulu i još mnogo toga
 • Brze i stabilne veze
 • Koristite ga na najviše šest uređaja
 • Sigurnosne značajke, kao što su stroga pravila zapisivanja bez zaštite, štite vašu privatnost

Cons:

 • Nekoliko nepouzdanih poslužitelja

BEST VALUE VPN: NordVPN nudi izvrsnu vrijednost za novac. Ogromna mreža od 5.700 poslužitelja u 60 zemalja, uključujući Vijetnam. Deblokira većinu web-lokacija i usluga sa zaključanom regijom, kao što je Netflix. 24/7 podrška i stroga politika zabrane zapisa. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost ima više poslužitelja u Vijetnamu od većine VPN-a s ukupno 10. Sveukupno, ovaj VPN sa sjedištem u Rumunjskoj ima tisuće poslužitelja u 60 zemalja. Kao takav, možete koristiti CyberGhost za deblokiranje geo-ograničenog sadržaja ne samo u Vijetnamu, već i širom svijeta.. Usluga koju pruža CyberGhost brza je i pouzdana s neograničenom propusnošću i prometom. Zaista, otkrili smo da je ovaj VPN jednostavan za korištenje jer su aplikacije intuitivno i dobro dizajnirane.

Ako naiđete na bilo kakav problem pri korištenju CyberGhost-a, on nudi 24/7 korisničku uslugu (uključujući live chat) za koju smo otkrili da je brza i od pomoći. Možete imati istodobne veze na čak sedam uređaja, što CyberGhost čini odličnim VPN-om za obitelji. Sa sjedištem u Rumunjskoj CyberGhost ne podliježe obveznim zakonima o čuvanju podataka. Bez obzira na to, ovaj VPN ne čuva evidencije identifikacije pa je vaša privatnost zaštićena. Tu je i 256-bitna AES enkripcija, zaštita od curenja DNS-a i IPv6 i prekidač za zaustavljanje.

CyberGhost nudi aplikacije za Windows, Android, Mac i iOS kao i Amazon Fire Stick. Imajte na umu da dodavanje CyberGhost u Linux ili usmjerivač zahtijeva ručnu konfiguraciju.

Pros:

 • 10 poslužitelja u Vijetnamu i tisuće širom svijeta
 • Brz i pouzdan za strujanje
 • Dobra korisnička podrška uz 24/7 chat uživo
 • Koristite na do 7 uređaja
 • Štiti vašu privatnost strogim pravilima bez zapisivanja

Cons:

 • Ne deblokira neke web lokacije za strujanje

Čvrsta sigurnost: CyberGhost je još jedna velika vrijednost koju treba razmotriti. Puno poslužitelja, brze i dosljedne veze i visoka razina sigurnosti (stroga pravila bez zapisivanja). Koristite na do sedam uređaja istovremeno. Nudi 24/7 live chat podršku. 45-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN je VPN dobavljač s naglaskom na kvaliteti, a ne količini. Iako ima manju mrežu od oko 100 poslužitelja, oni su raspoređeni u 60 zemalja, uključujući Vijetnam. Ono što se najviše ističe kod PrivateVPN-a jesu vrlo velike brzine u ponudi. Otkrili smo da je ovaj VPN idealan za deblokiranje geografski ograničenog sadržaja, posebno strujne stranice poput Netflixa, Amazon Prime Video i BBC iPlayera. Streaming filmova i TV emisija u 1080p bio je neprimjetan, bez zaostajanja ili punjenja.

Možete koristiti ovaj VPN na najviše šest uređaja istovremeno, a aplikacije su vrlo jednostavne za korištenje. PrivateVPN nudi mogućnost aktiviranja nevidljivog VPN-a, prikrivanje VPN prometa kao redoviti promet. Pronašli smo PrivateVPN kao siguran VPN koji se koristi jer nudi 256-bitnu AES enkripciju. Dodatne sigurnosne značajke uključuju DNS i IPv6 zaštitu od propuštanja i ugrađenu sklopku za uklanjanje. PrivateVPN navodi da ima nultu politiku bilježenja podataka, štiti vašu internetsku privatnost.

Aplikacije PrivateVPN nude se za Windows, Mac, Android i iOS. Linux i usmjerivači moraju se postaviti ručno.

Pros:

 • Vrlo velike brzine poslužitelja
 • Deblokira streaming usluge kao što su Netflix i BBC iPlayer
 • Izvrsne aplikacije za radnu površinu i mobilne uređaje
 • Koristite ga na najviše šest uređaja odjednom
 • Sigurnost i ne vodi zapisnike o korisnicima

Cons:

 • Manje poslužitelja od nekih VPN-ova
 • Podrška za chat nije dostupna 24/7

Brza brzina: PrivateVPN je sjajan za deblokiranje web stranica za streaming. Vrlo brz VPN s jednostavnim aplikacijama. Pruža podršku za chat uživo i daljinsku pomoć i instalaciju. Istovremeno povežite do šest uređaja. Pravila i enkripcija bez zapisnika. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

5. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark možda je novija VPN usluga, ali nudi poslužitelje u više od 50 zemalja širom svijeta, uključujući i Vijetnam. Nećete imati problema s njim kako biste osigurali sve svoje uređaje jer omogućuje vam istovremeno povezivanje neograničenog broja uređaja. Ovaj VPN dobro surađuje s velikim brojem popularnih streaming servisa, uključujući Netflix i BBC iPlayer.

Iako je Surfshark jednostavan za korištenje i vrlo dostupan, nudi live chat podršku koja je dostupna 24/7. Osim dobrog izbora aplikacija i proširenja preglednika, nudi i niz zanimljivih značajki, uključujući alat za blokiranje oglasa. Vaši podaci zaštićeni su 256-bitnom AES enkripcijom, zaštitom od curenja DNS i IPv6 i prekidačem za uklanjanje. Nadalje, ovo je VPN bez dnevnika i sjedište mu je na Britanskim Djevičanskim otocima.

Surfshark možete koristiti putem aplikacija za Windows, Mac, Android, iOS i Amazon Fire TV. Proširenja preglednika mogu se preuzeti za Chrome i Firefox. Linux i usmjerivači zahtijevaju ručnu instalaciju.

Pros:

 • Pouzdana VPN usluga s poslužiteljima u 50+ zemalja, uključujući Vijetnam
 • Istovremeno priključite neograničen broj uređaja
 • Jednostavne aplikacije i korisnička podrška 24 sata dnevno
 • Pomaže vam ostati anoniman zahvaljujući šifriranju i pravilima bez zapisnika

Cons:

 • Nema najveću mrežu poslužitelja (800 poslužitelja)
 • Nije ponuđena aplikacija za Linux

SIGURNOSNI UREĐAJI: Surfshark vam omogućuje da istovremeno povežete sve svoje uređaje. Poslužitelji u desecima zemalja, uključujući Vijetnam. Deblokira Netflix i nudi izvrsne aplikacije i proširenja preglednika. 24/7 podrška i pravila bez zapisivanja. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

6. VyprVPN

VyprVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.VyprVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN ima globalnu mrežu od preko 700 poslužitelja, uključujući i u Hanoju u Vijetnamu. To olakšava deblokiranje geo-ograničenog sadržaja bez obzira gdje se nalazite. Uspjeli smo uspješno deblokirati Netflix, Amazon Prime Video i Hulu i otkrili smo da su brzine dobre bez problema s punjenjem ili kašnjenjem. Sviđa nam se da VyprVPN nema ograničenja ili preuzimate ograničenja i nudi neograničenu promjenu poslužitelja.

Ova VPN usluga dolazi s aplikacijama za različite operativne sustave i one su relativno jednostavne za korištenje. Sučelje predstavlja nekoliko preklopnih sklopki koje uključuju prekidač kill i mogućnost blokiranja zlonamjernih web stranica. Ako imate bilo kakvih problema, dostupna je podrška za chat uživo. VyprVPN je jedan od sigurnijih VPN-ova na tržištu. Također koristi 256-bitnu AES enkripciju te zaštitu od propuštanja DNS i IPv6 i neovisno je revidiran kako bi dokazao da ne vodi zapisnike.

Aplikacije aplikacije VyprVPN nude se za Windows, Mac, Android i iOS. Linux i usmjerivači zahtijevaju ručnu konfiguraciju.

Pros:

 • Poslužitelji su obično brzi i dosljedni
 • Aplikacije su jednostavne za upotrebu
 • Dostupna je podrška uživo razgovaranja
 • Provjereno kako pokazuje da ne vodi nijedan zapisnik

Cons:

 • Nema aplikacija za Linux ili usmjerivače
 • Nešto skuplje

JAKI SVE KRUG: VyprVPN je jak svestrani krug. Poslužitelji u desecima zemalja, uključujući Vijetnam. Deblokira popularne web stranice za strujanje i nudi podršku za chat uživo. Revizirana kako bi dokazala da ne vodi nikakve zapisnike svojih korisnika. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu VyprVPN recenziju.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN za dobivanje IP adrese Vijetnama?

Postoji puno besplatnih VPN-a sa poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji i Japanu. Međutim, ne postoji baš bogat izbor kada je riječ o besplatnim VPN-ovima u Vijetnamu. Pored toga, postoji niz razloga zbog kojih ne preporučujemo besplatne VPN-ove, bez obzira na zemlju.

Kao prvo, besplatni VPN-ovi rijetko nude poslužitelje u Vijetnamu. U stvari, besplatni VPN-ovi uglavnom nude manje poslužitelja. Kad to kombinirate s velikim brojem korisnika, besplatni VPN-ovi često trpe loše performanse. Zapravo, besplatni VPN-ovi obično imaju ograničenja podataka i ograničenje propusnosti. Dakle, ako planirate emitirati TV emisije i filmove, besplatni VPN vjerojatno će osigurati puno zaostajanja, punjenja i stresa!

Osim lošeg rada, besplatni VPN-ovi ne štite vašu privatnost kako bi trebali. To je često zato što im nedostaju bitne sigurnosne značajke plaćenih VPN-a, kao što su 256-bitna AES enkripcija, DNS zaštita od curenja i prekidač za zaustavljanje. Međutim, neki besplatni VPN-ovi nose zlonamjerni softver koji namjerno šteti vašoj mrežnoj sigurnosti. U nekim slučajevima besplatni VPN-ovi vode evidencije vaših mrežnih aktivnosti. Oni se mogu služiti vašim podacima kako bi vas spamuli s oglasima ili čak prodali trećim stranama.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Vijetnam

Zašto mi treba VPN za Vijetnam?

Vijetnam ima povijest internetske cenzure. Freedom House ustrajno je ocjenjivao Vijetnam kao "nije slobodan" u slobodi na internetu. Nadalje, Reporteri bez granica naveli su Vijetnam kao "Neprijatelja Interneta". Iz tih je razloga izuzetno važno imati VPN kad ste u Vijetnamu, bilo da stalno živite ili samo kratkotrajno boravite.

Kvalitetni VPN može vam omogućiti deblokiranje geo-ograničenog sadržaja iz cijelog svijeta. Doista, najbolji VPN-ovi omogućavaju vam da deblokirate web stranice koje je vijetnamska vlada zabranila, kao i pristup vijetnamskim web stranicama i uslugama izvan Vijetnama. Konačno, snažne sigurnosne značajke na najboljim VPN-ima omogućuju vam sigurno pregledavanje besplatnog javnog Wi-Fi-ja u Vijetnamu bez straha da će vam biti hakirani.

Kako mogu gledati vijetnamsku TV u inozemstvu s VPN-om?

Za gledanje vijetnamske televizije izvan Vijetnama trebat će vam koristiti VPN i povezati se na poslužitelj u Vijetnamu. Jednom kada budete povezani, moći ćete deblokirati geografski ograničen sadržaj poput vijetnamske televizije i usluga struje. Svakako prethodno očistite kolačiće preglednika (to osigurava da web lokacija ili usluga kojoj pokušavate pristupiti ne sjećaju se vaše stvarne IP adrese).

IP adresa za Vijetnam omogućava vam pristup sadržaju s Vijetnamske televizije (VTV), nacionalne televizijske stanice u Vijetnamu. To uključuje kanale kao što su VTV1, V2V24 i VTV7 Kids. Također ćete moći deblokirati vijetnamske streaming usluge kao što su Phimmoi i Zing TV. Konačno, VPN sa poslužiteljima u drugim zemljama kao što su SAD i Velika Britanija omogućuje vam streaming filmova i TV emisija na Netflix US, Amazon Prime Video i BBC iPlayer.

Jesu li VPN legalni u Vijetnamu?

Dok se stanovnici podvrgavaju širokoj internetskoj cenzuri, upotreba VPN-a legalna je u Vijetnamu. Zapravo se vrlo preporučuje! Vijetnamska vlada tvrdi da su uspostavljena ograničenja kako bi zaštitila njezino stanovništvo od nepristojnog sadržaja, mada dokazi govore da je vrlo brzo uspjeti suzbiti sve što se smatra protuvladinim.

Zabranjeni sadržaj u Vijetnamu često se sastoji od političkih web stranica i blogova. Vijetnamske vlasti također su uspješno zatražile uklanjanje Facebook računa i YouTube videa za koje se smatra da su kritične prema državi. Od travnja do lipnja 2018. godine, nezavisne vijesti u Vijetnamu pogođene su DDoS napadima.

Amnesty International izvijestio je o slučajevima hapšenja internetskih aktivista u vezi s njihovim mrežnim aktivnostima. Najistaknutiji primjer je bloger Hoang Duc Binh koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog izvještavanja o ekološkoj katastrofi u Formozi. U prosincu 2018. Komunistička stranka Vijetnama uvela je Force 47, vojnu jedinicu od preko 10 000 osoblja s namjerom, tvrde kritičari, da manipulira sadržajem na mreži.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 26

Adblock
detector