Kako dobiti IP adresu za Švicarsku s VPN-om

Kako dobiti IP adresu za Švicarsku

Glavna je prednost VPN-a ta što povećava vašu internetsku sigurnost. Kad koristite internet, vaš davatelj internetskih usluga (ISP), mrežni administratori i možda čak i vlada mogu točno vidjeti što radite. Međutim, VPN-ovi kriptiraju vaš promet, čineći ga nečitljivim i omogućujući vam privatno pregledavanje, bez brige da ćete svoje aktivnosti pratiti natrag.

Većina poznatih streaming usluga regionalno je ograničena. To znači da otkrivaju vašu IP adresu i ako ne potječe iz neke zemlje unutar dodijeljenog područja emitiranja, bit ćete onemogućeni u korištenju usluge. VPN-ovi omogućuju vam povezivanje putem posredničkih poslužitelja u cijelom svijetu. Pri tome vam se automatski dodjeljuje IP adresa specifična za regiju, omogućavajući vam pristup uobičajenim uslugama iz inozemstva.

Nailazimo na mnogo detalja o svim VPN-ovima koje prikazujemo u nastavku, ali ako imate vremena samo za brzi pogled, evo našeg popis najboljih VPN-ova za dobivanje švicarske IP adrese:

 1. ExpressVPN Naš prvi izbor za švicarsku IP adresu! Radi u brzim poslužiteljima u Švicarskoj, koji su sigurni i privatni. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost Najbolja proračunska opcija. Aplikacije su jednostavne za instaliranje i korištenje, što čini početnike prilagođenim izborima.
 3. NordVPN Mnogo poslužitelja u Švicarskoj, a izvrsno možete zaobići geo-ograničenja. Sigurne aplikacije.
 4. IPVanish Odlično funkcionira s Android streaming uređajima poput Kodi. Omogućuje 10 povezanih uređaja.
 5. PrivateVPN Manja mreža, ali sjajna za deblokiranje većine streaming web lokacija poput Netflixa i Hulu.

Kako dobiti švicarsku IP adresu

Čak i ako nikada niste koristili VPN, prilično je jednostavno zaobići regionalno blokiranje i pristupiti onome što želite putem interneta:

 1. Započnite odabirom odgovarajućeg VPN davatelja (preporučujemo ExpressVPN).
 2. Zatim preuzmite i instalirajte softver pazite da dobijete odgovarajuću aplikaciju za vaš operativni sustav.
 3. Povežite se s jednim od švicarskih poslužitelja svoje usluge.
 4. Pokušajte učitati geoblokiranu švicarsku web lokaciju. Ako i dalje ne možete pristupiti, očistite predmemoriju i kolačiće preglednika prije osvježavanja stranice.

Ako namjeravate gledati događaj uživo, toplo preporučujemo da izvršite gore navedene korake prije nego što se on počne. To osigurava da ako naiđete na bilo koji problem, i dalje ćete imati vremena potražiti pomoć od svog korisničkog tima za korisničku podršku.

Kako dobiti besplatni VPN za mjesec dana

BESPLATNO dobijte plaćeni VPN: Trebate samo kratkoročno pokrivanje VPN-a? Možda idete na odmor ili samo želite gledati neki određeni događaj? U tim situacijama možete iskoristiti 30-dnevnu garanciju povrata novca ExpressVPN-a. Potrebno je plaćanje unaprijed, ali možete otkazati u bilo kojem trenutku u roku od 30 dana da biste zatražili puni povrat, efektivno vam omogućavajući besplatan VPN pristup.

Najbolji VPN-ovi za dobivanje IP adrese iz Švicarske

Odabir VPN-a može biti težak. Uostalom, postoje stotine usluga vani, a više ih dolazi cijelo vrijeme. Da bismo pronašli najbolje usluge za dobivanje švicarske IP adrese, potražili smo one koji ispunjavaju kriterije u nastavku:

 1. Ima poslužitelje u Švicarskoj
 2. Pruža stalne, brze veze
 3. Koristi moćnu enkripciju i nudi dodatne sigurnosne značajke
 4. Dolazi s aplikacijama za sve najpopularnije operativne sustave
 5. Ne bilježe podatke koji bi vas mogli prepoznati

Čitajte dalje da biste vidjeli naše najbolje VPN-ove za dobivanje švicarskih IP adresa:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN trenutno ima više od 3000 servera raspoređenih u 94 različite zemlje, uključujući Švicarsku. Izuzetno je dobar u zaobilaženju geo-ograničenja, tako da ćete čak moći strujati sadržaj s ozloglašenim tvrdokornim platformama poput Netflix US i Amazon Prime Video. Najbolje od svega je što je ova usluga dovoljno brza da bez struje može prenositi HD (ili čak 4K) videozapise uživo.

To jamči vašu privatnost s 256-bitnom enkripcijom, prekidačem za zaustavljanje (samo za radne verzije), savršenom tajnošću naprijed i zaštitom od curenja DNS-a i IPv6. Korisnici koji su svjesni sigurnosti cijenit će da mogu platiti s Bitcoin-om, ali kao ExpressVPN ne bilježi nikakve osobne podatke, ne postoji rizik da vas bilo koji put prati. Trebate pomoć? Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno tokom chata uživo.

Aplikacije ExpressVPN dostupne su za Windows, MacOS, Android, iOS i Linux. Ovaj VPN ima prilagođeni firmver za pojednostavljenje procesa instaliranja na usmjerivač.

Pros:

 • Brze, sigurne veze
 • Snažna sposobnost deblokiranja
 • Široka mreža poslužitelja
 • 30-dnevna garancija povrata novca

Cons:

 • Nešto skuplje od ostalih pružatelja usluga

NAJBOLJI VPN ZA ŠVAJCARSKU: ExpressVPN je naš prvi izbor Brz je, siguran i izvrstan za deblokiranje geoblokiranih usluga iz inozemstva. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost ima više od 5.700 brzih poslužitelja u 90 zemalja (uključujući 150 u Švicarskoj). Dizajniran je za početnike, pa je, prema tome, vrlo jednostavan za korištenje: čak možete vidjeti relevantne informacije o svakom poslužitelju, uključujući njegovo trenutačno opterećenje i uslugu koja je namijenjena deblokiranju. Uz dopušteno do sedam istodobnih veza, CyberGhost vam omogućuje sigurno pregledavanje i strujanje bez obzira na uređaj koji želite.

Ova usluga ima prekidač za stalno ukidanje osmišljen tako da vas u svakom trenutku čuva. Koristi 256-bitnu enkripciju i IPv6 i DNS zaštitu od curenja, a omogućuje automatsko blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera. CyberGhost ne bilježi nikakve osobne podatke, ali možete platiti s Bitcoin-om za dodatnu anonimnost. Razgovor uživo dostupan je 24/7 u slučaju bilo kakvih problema.

CyberGhost nudi aplikacije za MacOS, Linux, Android, Windows i iOS. Djeluje na odabrane mrežne usmjerivače nakon ručne konfiguracije.

Pros:

 • Vrlo brzo
 • Potrebna je minimalna konfiguracija
 • Kill prekidač na svakoj platformi
 • Moguća je anonimna prijava

Cons:

 • Ne radi u Kini ili UAE

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: CyberGhost je jeftin VPN koji nudi velike brzine, snažnu deblokadu i velik broj istodobnih veza. Sadrži 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN ima jednu od najvećih serverskih mreža bilo koje usluge koju smo testirali. Izabrati je više od 5.700 poslužitelja (sa 113 u Švicarskoj) koji pokrivaju 60 zemalja. To omogućuje vam da bez ikakvih poteškoća struji HD video i može deblokirati popularne usluge poput Netflix US, BBC iPlayer i Amazon Prime Video. Dopušteno je šest istovremenih veza kako biste mogli zaštititi sve najčešće korištene uređaje s jednim računom.

Ovaj VPN daje vam slobodu za savršeno prilagođavanje sigurnosnih postavki. Sadrži 256-bitnu AES enkripciju, programski preklopni prekidač, blokator oglasa, skeniranje zlonamjernog softvera i zaštitu od WebRTC, IPv6, prosljeđivanja porta i DNS-a. Nadalje, korisnicima pomaže lako pristupiti Toru preko VPN-a ili koristiti dva VPN-a odjednom. NordVPN ne bilježi nikakve podatke koji bi vas mogli prepoznati i prihvaća Bitcoin plaćanja. Na raspolaganju vam je pomoćno osoblje koje svakodnevno pomaže 24 sata dnevno putem chata uživo.

Ovaj davatelj nudi aplikacije za Windows, MacOS, Linux, Android i iOS. Može se ručno instalirati na odabranim bežičnim usmjerivačima.

Pros:

 • Mnogo mogućnosti za napredne korisnike
 • Dovoljno brz za HD streaming
 • Izvrsno za deblokiranje popularnih usluga
 • Veliki broj švicarskih poslužitelja

Cons:

 • Veza s poslužiteljem traje nešto duže nego neki njegovi rivali

VRIJEDNOST I PERFORMANSE: NordVPN je jeftin, svestran i brz te nudi dovoljno naprednih opcija da zadovoljite iskusne korisnike bez izoliranja početnika. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish ima više od 1300 poslužitelja širom svijeta, koji se protežu na više od 75 lokacija u 60 zemalja, uključujući 9 poslužitelja u Zürichu, Švicarska. Ovo je VPN koji nudi mnogo toga: lagane aplikacije za najpopularnije platforme, brze brzine za neprekinuti HD streaming i izvrsna sigurnost. IPVanish čak omogućava povezivanje do deset uređaja odjednom, dok većina ostalih usluga omogućuje između tri i šest.

Ova VPN koristi 256-bitnu enkripciju, zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6 i prekidač za zaustavljanje (u aplikacijama za radne površine) kako bi vaše aktivnosti uvijek bile privatne. To također nudi naprednije sigurnosne značajke kao što su blokiranje lokalne veze, prigušivanje prometa na OpenVPN-u i mogućnost redovite izmjene IP adrese u unaprijed određenim intervalima. IPVanish ne bilježi nikakve podatke koji bi vas mogli prepoznati.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Android i iOS te Linux, a neki usmjerivači mogu se konfigurirati ručno.

Pros:

 • Vrlo lagane aplikacije
 • Vezne brzine
 • Dopušteno je 10 veza

Cons:

 • Bori se da deblokira platforme tvrdokornim geo-ograničenjem
 • Korisnici se ne mogu registrirati anonimno

POTPUNA SIGURNOST: IPVanish je brza i sigurna usluga koja vam omogućuje da istovremeno zaštitite sve uređaje svog domaćinstva. Uključena 7-dnevna garancija povrata novca

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN ima manju mrežu od mnogih svojih rivala (manje od 90 poslužitelja u 59 zemalja), ali nudi dva poslužitelja u Zurichu s odličnom brzinom. Nadalje, ovaj VPN ima sjajne mogućnosti za deblokiranje, što znači da ćete moći strujati sadržaj iz švicarske Netflix biblioteke, Amazon Prime Video i Boxbox sa bilo kojeg mjesta na svijetu..

Ova usluga uključuje 256-bitnu enkripciju i zaštitu od propuštanja DNS, IPv6 i WebRTC prema zadanim postavkama. Nema dnevnika, ali ako želite dodatni duševni mir, možete se prijaviti gotovo potpuno anonimno pomoću Bitcoin-a i e-adrese koja se baca. Iako se podrška pruža uglavnom putem e-pošte, osoblje je vrlo korisno i može čak i na daljinu instalirati softver za vas.

Mobilne aplikacije dostupne su za Android i iOS, a klijenti za desktop nude se za Windows i MacOS. Linux i neki usmjerivači mogu se konfigurirati ručno.

Pros:

 • Nema zapisnika
 • Vrlo brze, pouzdane veze
 • Može otključati mnoga popularna web mjesta i usluge

Cons:

 • Ne nudi podršku putem live chat-a
 • Ograničena veličina mreže

ODLIČNO ZA STREŽANJE: PrivateVPN je svestrana, pouzdana usluga s brzinama većim od prosjeka i čvrstim opredjeljenjem za održavanje vaše privatnosti. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Mogu li dobiti švicarski IP s besplatnim VPN-om?

Iako su besplatni VPN-ovi na prvi pogled mogu biti privlačni, savjetujemo da ga ne koristite. Te usluge imaju prilično male poslužiteljske mreže, ali više korisnika od većine plaćenih VPN-a. Kao rezultat, vjerojatno ćete osjetiti vrlo male brzine, duga vremena punjenja, česte pauze i možda čak prekid veze s VPN-om. Nadalje, streaming platforme redovito poboljšavaju svoje mjere geo-ograničenja, a dok plaćene usluge obično imaju resurse za pronalaženje načina ubrzo nakon toga, besplatne VPN mreže obično ne.

Kao i svaka druga tvrtka, i besplatni VPN osmišljen je kako bi zaradio novac, iako korisnik ne plaća unaprijed. Većinu vremena primijetit ćete oglase umetnuti u stranice koje posjećujete, što nije ništa novo. Problem je što su te osobe često vrlo velike, zbunjujuće i podmukle. Uz to, neke usluge koriste kolačiće za praćenje za prikupljanje podataka o vašoj aktivnosti pregledavanja. To se potom može sastaviti u profil potrošača i kasnije ih prodati trećim osobama bez vašeg znanja.

Nažalost, hakeri prilagođavaju svoje pristupe da bi iskoristili vašu želju da ostanete sigurni. Zapravo, istraživanje iz 2016. godine o 283 besplatne VPN aplikacije pokazalo je da 37% sadrži zlonamjerni softver. Jednako je zabrinjavajući podatak da 18% neinficiranih aplikacija nikad nije koristilo enkripciju, što vam u suštini ne ostavlja ništa bolje od pregledavanja bez zaštite. Čak i dobro poznati besplatni VPN-ovi dolaze s rizicima, kako smo saznali kada je Hola uhvaćen kako olakšava botnet s neiskorištenim korisničkim pojasom..

Preporučujemo korištenje poznatog VPN-a s dokazanim zapisom umjesto toga zaštititi privatnost svojih korisnika.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Švicarsku

Mogu li gledati švicarsku TV online putem VPN-a?

Kada se povežete sa švicarskim poslužiteljem, u sve namjere i svrhe možete koristiti Internet kao da se zapravo nalazite u Švicarskoj. To znači da ćete moći pristupiti različitim web lokacijama za strujanje, uključujući Netflix, Netzkino, Watchbox i Hollystar.

Međutim, ako već nemate račun, ipak ćete se morati prijaviti, što može predstavljati neke probleme. Na primjer, ako trenutno živite izvan Švicarske, a usluga prihvaća samo švicarske načine plaćanja ili zahtijeva da unesete švicarsku adresu, možda se nećete moći registrirati.

Zašto bih inače trebao IP adresu iz Švicarske?

Jeste li ikada primili e-poruku s upozorenjem da je vašem računu moguće pristupiti iz druge države? Sve vrste usluga koriste se tim automatiziranim upozorenjima kako bi upozorile kad vjeruju da su vašem računu pristupili bez vašeg znanja. Problem je u tome što biste se, primjerice, prijavili na uslugu internetskog bankarstva kad ste na godišnjem odmoru, mogli izgubiti sredstva dok ne potvrdite da ste oni za koje tvrdite da ste.

S druge strane, ako obično živite u Švicarskoj i koristite švicarski IP prilikom prijave na ove usluge, vjerojatno neće primijetiti da ste u inozemstvu.

Na putovanju ćete povremeno koristiti javni wifi. Te mreže često blokiraju određene web stranice i mogu izložiti vaše aktivnosti nadzorima od strane hakera ili drugih snajpera. Korištenjem VPN-a možete iskoristiti prednosti javno dostupnih mreža zadržavajući svoju privatnost netaknutom.

Koje su web lokacije blokirane u Švicarskoj?

Švicarska zapravo ne blokira puno internetskog sadržaja. U skladu s tim, javnost je u lipnju 2018. izglasala blokiranje pristupa kockarskim i igračkim mjestima koja su sa sjedištem izvan Švicarske. Vrijednost ovog ograničenog pokrića u najboljem je slučaju upitna, s obzirom na lakoću kojom VPN-ovi mogu zaobići blokiranje koje je specifično za pojedinu zemlju i široki pristup alatima za privatnost kao što je Tor.

"Švicarska grunge zastava" Nicolasa Raymonda pod licencom CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector