Kako gledati američki Netflix u Velikoj Britaniji ili Kanadi pomoću DNS kodova

Ukratko:

 • DNS kodovi, poznati i kao pametni DNS ili DNS proxyji, mogu vam omogućiti gledanje američkog Netflixa iz Velike Britanije, Kanade, Australije ili neke druge države
 • No mnogi od "besplatnih" DNS kodova su slomljeni, na crnoj listi ili zlonamjerni i mogu ozbiljno naštetiti vašem računalu, tabletu ili telefonu..
 • DNS kodovi mogu se koristiti na osobnim računalima, računalima Mac, wifi usmjerivačima, igraćim konzolama i medijskim centrima s različitim stupnjevima uspjeha
 • Da biste izbjegli rizik, preporučujemo plaćeni, brzi VPN za pristup američkom Netflixu, poput ExpressVPN-a, koji ima 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika (ovaj link vam također daje 3 mjeseca besplatnog plaćanja na pretplatu od 12 mjeseci).
 • Besplatne VPN i DNS usluge nisu dovoljno brze niti pouzdane za gledanje Netflixa.
 • Ažuriranje, 15. rujna 2016: Ranije smo preporučivali neke od plaćenih pametnih DNS usluga, no sada ih je Netlfix potpuno blokirao ili su nepouzdani u našem testiranju, tako da više nisu dobra opcija.

netflix tv puferiranje
U posljednje vrijeme bilo je puno centra oko "Netflix DNS kodova". Otkad je Netflix međunarodnim korisnicima onemogućio pristup američkom katalogu emisija putem VPN-a, kupci traže alternativu za popravljanje njihovih streaming video zapisa. Netflix je započeo ovu politiku ubrzo nakon globalnog predstavljanja ranije godine kako bi proveo ograničenja licenciranja sadržaja.

DNS kôd, koji funkcionira kao vrsta proxy usluge, čini se održivom alternativom. Koristi sličnu taktiku kao VPN tako što čini da Netflix izgleda kao da pristupate web mjestu iz SAD-a umjesto iz neke druge države. Na primjer, korisnici Netflixa mogu koristiti DNS kôd za gledanje američkog Netflixa iz Velike Britanije ili Kanade. No korisnici bi trebali biti svjesni nekoliko ključnih razlika između dviju usluga i novog vala prevare koji su nastali zbog novootvorenog interesa za DNS proxy.

DNS proxy možete koristiti na nizu uređaja s različitim stupnjevima uspjeha. Pomaknite se prema dolje za upute kako koristiti DNS kodove na PC-u i na igraćim konzolama poput PS4, PS3 i XBox One.

DNS vs VPN

DNS, ili sustav naziva domena, nalik je telefonskom imeniku za internet. Umjesto da upišete, primjerice, 192.96.201.17 u svoju traku URL-ova, možete jednostavno unijeti www.comparitech.com mnogo lakše za pamćenje. Svaki put kada dođete na web mjesto, DNS poslužitelj šalje se zahtjev koji vraća brojčanu IP adresu za vezu koju ste kliknuli ili URL koji ste unijeli. Prema DNS-ovima DNS zahtjevima obično rukuje vaš ISP, što je specifično za zemlju i regiju. Netflix može odrediti vašu lokaciju tako što će odrediti odakle dolazi DNS zahtjev.

DNS kôd korisniku omogućuje pristup DNS proxyju, poznatom i kao pametni DNS. To usmjerava vaše DNS zahtjeve na neki drugi server nego onaj koji koristi vaš ISP i usmjerava sav vaš web promet putem servera u SAD-u, učinkovito prevarajući Netflix da misli da ste u Americi, umjesto u Velikoj Britaniji ili Kanadi.

Pa zašto DNS proxy funkcionira ako VPN ne? Nekoliko razloga: prvo, Netflix je zauzeo posebno stajalište protiv VPN-a, tako da je na crnoj listi IP adresa koje koriste poznati VPN poslužitelji. Drugo, VPN veze su šifrirane, a DNS proxy veze nisu. To olakšava otkrivanje VPN korisnika, dok promet proxy korisnika izgleda normalno.

Zašto su DNS kodovi rizični

Međutim, nemojte se zavaravati da je pronalazak radnog DNS koda čarobno rješenje svih vaših problema. Iako Netflix još nije usmjerio svoje igrače prema DNS proxy-ima, možda je samo pitanje vremena. Netflixu nije teško shvatiti da DNS zahtjevi i promet potječu iz komercijalnog podatkovnog centra umjesto prebivališta.

Zapravo su mnogi proxyji DNS-a već blokirani. DNS kôd može biti zastario danima ili tjednima nakon što ih kupite, a davatelj možda ne preuzima odgovornost. Koliko brzo se blokira DNS kôd, uvelike ovisi o tome koliko ih ljudi koriste. Kad Netflix primijeti neobičnu količinu prometa koji dolazi iz jednog IP-a, to je jasan znak da se nešto sprema.

Brza Google pretraga vratit će mnoštvo veza za besplatne DNS kodove, no korisnici bi trebali biti posebno oprezni. Mnogi jednostavno neće raditi jer su već na crnoj listi.

Ostali su prevare. Oni bi mogli biti otrovani, što znači da će vas usmjeriti na web stranice koje nisu one koje ste tražili, a koje često sadrže zlonamjerni kod, zlonamjerni softver, tragače i reklame. Mnogi će vam dopustiti pristup Netflixu, ali ubrizgavaju reklame u vaš preglednik. Neki su se korisnici žalili, na primjer, da se sličice za prikaz na Netflixu zamjenjuju, primjerice, oglasima. Ovi oglasi nisu samo neugodni, već često sadrže zlonamjerni softver i tragače.

Prije nego što slijepo unesete adresu DNS poslužitelja u svoje računalo, obavezno temeljito provjerite davateljska pravila o privatnosti i preglede. Koliko nam je poznato u vrijeme pisanja, Unblock-US, Overplay i IronSocket pružaju kvalitetne DNS usluge koje rade s Netflixom. Ažuriranje, 15. rujna 2016: Gotovo sve DNS usluge sada potpuno blokira Netflix ili će raditi samo na radnim površinama, pa čak i tada imaju tendenciju vrlo nedosljednosti. Sada preporučujemo pridržavanje pouzdanog, plaćenog VPN rješenja. Naša preferirana opcija je ExpressVPN koji i dalje radi iz naših redovitih testiranja.

ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NAJBOLJI VPN ZA NETFLIX: ExpressVPN je naš izbor broj 1. Sjajan brz i pouzdan izbor koji deblokira Netflix i većinu ostalih glavnih streaming usluga uključujući Hulu i Amazon Prime. Najbolje značajke zaštite i privatnosti u klasi i ne vode evidencije o aktivnostima. Jednostavne aplikacije za sve platforme. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Kako postaviti pametni DNS na PC

Nadamo se da ste pronašli pametnog davatelja usluga DNS-a koji neće ubrizgati oglase, otrovati vaš DNS ili vam dati zastarjelu adresu prije nego što pocrnite i padnete s lica Zemlje. Mnogi ugledni davatelji usluga postoje, ali većina njih nije besplatna. Kao što kaže poslovica, ako ne kupujete proizvod, to ste proizvod.

"DNS kôd" je zapravo samo IP adresa za radni DNS poslužitelj. Ugledni davatelji prvo će vas zahtijevati da se registrirate. Tada ćete morati autorizirati IP adresu svog računala na web lokaciji davatelja usluga kako bi mogao provjeriti jeste li njegov korisnik.

Nakon što to učinite, ne treba vam poseban softver za upotrebu DNS koda. U sustavu Windows desnom tipkom miša kliknite ikonu Wifi ili Ethernet-a u programskoj traci i kliknite "Otvori centar za mrežu i dijeljenje".

smart dns tut 1

Kliknite vezu koja kaže "Wifi" ili "Ethernet" pored veze.

smart dns tut 2

Kliknite Svojstva.

smart dns tut 3

Poništite odabir verzije 6 internetskog protokola (TCP / IPv6). Kliknite Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) tako da bude označen, a zatim kliknite Svojstva.

smart dns tut 4

U donjoj polovici sljedećeg prozora, označite "Koristi sljedeće adrese DNS poslužitelja:". Unesite željene i alternativne DNS poslužitelje (poslužitelji trebaju biti u Sjedinjenim Državama) koji bi vam trebao dati vaš pametni DNS dobavljač.

smart dns tut 5

Pritisnite OK i ponovno pokrenite računalo. Sada biste trebali biti u mogućnosti koristiti Netflix kao da ste u SAD-u.

Kako postaviti DNS proxy na PS4 ili XBox One

Da biste postavili pametni DNS na XBox One ili PS4, prvo morate autorizirati vlastitu IP adresu kod svog davatelja usluge isto kao i na računalu. Nakon što to učinite, slijedite ove upute.

Upute za XBox One DNS:

 1. Idite na Xbox Home i zatim odaberite Postavke sustava
 2. Odaberite Mreža > Napredne postavke > DNS postavke
 3. Odaberite "Manual"
 4. Unesite primarne i sekundarne DNS kodove svog davatelja usluga.
 5. Vratite se kući i ponovno pokrenite konzolu

Upute za PS4 za PS4:

 1. Idite na Postavke > Mreža
 2. Kliknite Postavljanje internetske veze i odaberite Prilagođeno
 3. Odaberite ili Wi-Fi ili LAN
 4. Odaberite Automatski za IP adresu, "ne odredite" za DHCP Naziv hosta i priručnik za DNS postavke
 5. Unesite primarni i sekundarni DNS kôd svog davatelja usluga
 6. Ponovno pokrenite konzolu

Upute za PS3 za PS3:

 1. Odaberite Postavke > Mrežne postavke > Postavke internetske veze
 2. Odaberite "Da" kada se pojavi zaslon za potvrdu
 3. Kliknite Custom i pomaknite se prema dolje do postavki DNS-a
 4. Odaberite Manual
 5. Unesite adrese DNS poslužitelja od vašeg davatelja usluga.

Ispitivanje trovanja DNS predmemorijom, ubrizgavanje oglasa itd

Ako prvi put koristite DNS proxy, dobra je ideja testirati ga na ranjivosti. Ubrizgavanje oglasa dovoljno je lako uočiti; samo pazite na sve oglase koji ne pripadaju.

Možete pregledati preglednik na trovanje DNS predmemorijom na ovoj web stranici tako da se pomaknete prema dolje i pritisnete "Pokrenite standardni test DNS spoobilnosti."

Konačno, provjerite ima li mogućih curenja DNS-a na IPLeak.net. U odjeljku Otkrivanje DNS adresa trebali biste vidjeti DNS adresu svog davatelja usluga.

Mobilni i STB-ovi

DNS kodovi koji rade na pregledniku stolnog računala možda neće raditi na tabletu, pametnom telefonu ili televizoru (Roku, Apple TV, Chromecast, Fire TV, itd.). To je zato što ti uređaji koriste aplikacije umjesto preglednika koji mogu nadjačati DNS adresu koju ste postavili u korist svojih DNS poslužitelja. Da biste to izbjegli, morat ćete postaviti DNS poslužitelj u vašem wifi usmjerivaču, a ne na samom uređaju.

Ili samo koristite VPN

DNS je tehnički brža i često jeftinija opcija od VPN-a, ali zbog svih gore spomenutih ranjivosti i problema, vjerojatno je najbolje ići s VPN-om..

"Ali to ste i sami rekli: VPN-ovi su sada blokirani na Netflixu!", Kažete.

Da, većina VPN poslužitelja je blokirana na Netflixu, ali nekoliko ih i dalje radi. Plaćeni VPN pruža mnogo više sigurnosti i privatnosti zbog snažne enkripcije od početka do kraja koja nedostaje DNS proxy-ima. Korisnici često puta trebaju kontaktirati korisničku podršku kako bi saznali koji konkretni poslužitelji još rade s Netflixom. One se ne objavljuju u javnosti kako ne bi privukle nepotrebnu pažnju.

Popis VPN-ova tvrtke Comparitech koji i dalje rade s Netflixom možete pronaći ovdje.

"24.047 / 365-" tvrtke viviandnguyen_ licencirano pod CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 24

Adblock
detector