Kako instalirati Kodi na Apple TV 4 ili 2 (dodaćemo rješenje za Apple TV 2 ako postane dostupno)

Instalirajte Kodi na Apple TV

Apple TV je digitalni medijski uređaj koji od uvođenja druge generacije uređaja pokreće posebnu verziju Appleovog iOS operativnog sustava. Digitalni sadržaj možete pregledavati iz iTunes trgovine ili putem aplikacija poput Netflixa i Hulua. Davatelji poput Disney XD i ESPN omogućavaju i gledanje sadržaja uživo na uređaju.

Apple TV sposoban je s malo rada pokrenuti Kodi. Pratite tutorial o tome kako to provesti. Trenutno nema rješenja za Apple TV 3, tako da se ovaj članak fokusira na Apple TV 2 i 4. Nastavit ćemo tražiti radno rješenje za Apple TV 3, tako da ćete možda poželjeti označiti ovu stranicu i ponovno provjeriti kasnije..

Kodi je besplatna aplikacija otvorenog koda za medijske uređaje koju je razvila XBMC Foundation. Dostupna je za širok raspon uređaja poput Windows i Mac računala, Android uređaja, jailbroken iOS uređaja, Raspberry Pis i mnogih drugih. Kodi možete povoljno upravljati daljinskim upravljačem ili gamepadom za strujanje audio i video zapisa iz različitih izvora.

Prije nego što počnemo, nabavite VPN

Kada koristite Kodi, preporučujemo povezivanje s VPN-om. VPN-ovi kriptiraju vaš internetski promet i usmjeravaju ga kroz poslužitelj u odabranom mjestu. Jedna od najvećih briga koje mnogi Kodi korisnici mogu imati je brzi protok interneta. Davatelji internetskih usluga često diskriminiraju vašu upotrebu podataka, stavljajući ograničenja i brzinu prigušivanja kad korisnici pojedu previše propusne opsega pri strujanju ili bujici.

Neko strujanje i bujica kroz Kodi mogu također biti označeni ciljanim od strane vašeg davatelja internetskih usluga. Iako je preko Kodija dostupno mnogo legitimnih metoda strujanja i torrenta, neki su korisnici otkrili da nesvjesno muče ili struju piratski sadržaj. Davatelji internetskih usluga u tim slučajevima mogu slati obavijesti o borbi protiv piraterije.

Uz to, kod upotrebe Kodi mogu nastati sigurnosni rizici. Neki se dodaci mogu oteti, hakirati i ponovo prenijeti kao da su zakoniti. Hakeri tada mogu koristiti otmice dodataka za izvođenje napada čovjeka na sredini vašeg računalnog sustava, omogućujući im da špijuniraju vašu aktivnost. VPN može vam pomoći da osigurate vaš sustav i izbjegne neke probleme vezane uz privatnost kod Kodi dodataka.

Imajte na umu da VPN-ovi omogućavaju i pristup geo-ograničenom sadržaju.

Kako biste spriječili bilo kakve probleme s vašim davateljem internetskih usluga, zaobiđite zaključavanje geografskog sadržaja i zaštitili se od nekih Kodi problema s privatnošću dodatnih dodataka, prilikom upotrebe Kodi-a preporučuje se ugledni VPN kao što je IPVanish. IPVanish nudi potrebnu čvrstu vezu, bogat kapacitet i visoku razinu zaštite privatnosti za upotrebu Kodi-ja.

Apple TV nema ugrađenu podršku za VPN, pa imate nekoliko mogućnosti. VPN možete instalirati na iPhone ili iPad i strujati ga putem Airplaya. VPN možete konfigurirati na kompatibilnom wifi usmjerivaču. Ili možete instalirati VPN na prijenosno računalo i postaviti virtualni usmjerivač na njega kako biste stvorili sigurnu WiFi pristupnu točku. Provjerite naše vodiče kako postaviti virtualne usmjerivače na Windows i MacOS.

Možemo potvrditi da IPVanish radi sa svim Kodi Addonsima koje smo testirali i koji je vrlo popularan u Kodi zajednici. Ovdje možete pronaći naš popis svih preporučenih Kodi VPN usluga.

Upozorenje: IPVanish nudi Comparitechovim čitateljima do 60% ovdje.

Kompatibilne verzije

Pouzdane metode instaliranja Kodija, bez značajnih modifikacija uređaja, uspjeli smo pronaći samo za dvije verzije Apple TV-a. Ovi su:

 • Apple TV druge generacije
 • Apple TV četvrte generacije

Nažalost, nismo uspjeli pronaći održivo rješenje za treću generaciju Apple TV-a. Sigurno ćemo ažurirati ovaj članak ako nađemo rješenje.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Kodi v17.3 „Krypton“ je najnovija stabilna inačica Kodija dostupna za preuzimanje

Upute za ugradnju

Apple TV druge generacije

Imajte na umu da će vaš Apple TV druge generacije trebati biti pokrenut kako bi proces opisan u nastavku funkcionirao.

Nažalost, kasnije verzije Kodija nisu kompatibilne s drugom generacijom Apple TV-a. Međutim, Kodi Helix 14.2 će raditi na ovom uređaju. Prije nego što započnete, provjerite imate li Mac računalo pri ruci s otvorenim Terminal prozor. Trebali biste imati i Apple TV i vaše računalo spojeno na istu mrežu.

Da biste dovršili instalaciju, učinite sljedeće:

 • U terminalu unesite "ssh [email protected]"Osigurati zamjenu YOUR.ATV2.IP.ADDRESS s IP adresom Apple TV-a. Bit će upitani za lozinku koja je prema alfaliji "alpine".
 • Sada ćete morati unijeti sljedeće naredbe jednu po jednu:
 1. apt-get instalacija wget
 2. wget -0- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | apt-key add - odjek „deb http://apt.awkwardtv.org/ stable main“> /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
 3. odjek „deb http://mirrors.kodi.tv/apt/atv2 ./“ > /etc/apt/sources.list.d/xbmc.list
 4. apt-get update
 5. apt-get install org.xbmc.kodi-atv2
 6. Ponovno podizanje sustava

Nakon dovršetka koraka 6, trebali biste moći koristiti Kodi s početnog zaslona vaše druge generacije Apple TV-a.

Apple TV četvrte generacije

Kodi se može instalirati na Apple TV četvrte generacije putem Mac ili Windows računala.

Samo opcija za Mac

Za instalaciju na Mac računalu trebat će vam sljedeće:

 • Xcode 7.2 ili noviji
 • Uslužni program za potpis iOS aplikacije
 • Najnovija Kodi .deb datoteka za tvOS (izravno prenošenje putem FTP-a)
 • Račun za Apple programere (ovo se može dobiti besplatno)
 • USB-C u USB-A kabel

Nakon što ste sakupili te alate, sada ste spremni za početak. Slijedite ove korake za dovršavanje instalacije:

 1. Prvo morate povezati Apple TV s računalom Mac s USB-C na USB-A kabel.
 2. Zatim otvorite Xcode i odaberite iz glavnog izbornika softvera Napravite novi Xcode projekt.
 3. U odjeljku tvOS odaberite primjena, slijedi Aplikacija s jednim prikazom i onda Sljedeći.
 4. Sada ćete morati unijeti relevantne podatke u polje ime proizvoda, Naziv organizacije, i Identifikator skupa polja. Ne trebate biti prestrogi s onim što ovdje unesete, ali ih morate ispuniti. Nakon što ispunite ova polja, kliknite sljedeći.
 5. Trebali biste vidjeti skočnu pogrešku nakon dovršetka prethodnog koraka, ali to nije veliki problem. Pogreška će nešto priopćiti po linijama "Nisu pronađeni odgovarajući profili osiguranja" ??. Jednostavno odaberite Popravite problem.
 6. Međutim, prije nego što problem bude riješen, morate se prijaviti na svoj Apple Developer račun. Xcode će vas zatražiti da se prijavite s Apple ID-om povezanim s vašim računom programera. Pogoditi Dodati a zatim unesite svoje podatke za prijavu. Ako se od vas ponovno zatraže podaci za prijavu, samo odaberite vaš Apple ID iz dostupnog padajućeg izbornika i pritisnite izabrati kako bismo se kretali naprijed. Xcode bi tada trebao stvoriti potrebni profil za rezerviranje.
 7. Sada odaberite svoj Apple TV uređaj iz padajućeg okvira koji se nalazi na vrhu prozora Xcode. Ovaj se izbornik nalazi pored igra i Stop tipke koje se nalaze u gornjem lijevom dijelu prozora.
 8. Pokrenite uslužni program za potpisnika iOS-a i odaberite odgovarajući certifikat ispod Potpisivanje uvjerenja polje. Sada pod Pružanje profila odaberite polje Xcode projekta stvorenog u gornjem koraku 2. Za Ulazna FIle jednostavno odaberite .deb datoteku koju biste preuzeli s gornjeg popisa zahtjeva. Nakon popunjavanja ova polja su pogodila Početak. Potpisnik iOS aplikacije zatim će datoteku pakirati u .IPA datoteku.
 9. Natrag u Xcode, odaberite Prozor>uređaji, odaberite Apple TV i kliknite + gumb ispod Instalirane aplikacije.
 10. Pronađite .IPA datoteku stvorenu u koraku 8 i ona će biti instalirana na vašem Apple TV-u. Aplikacija bi sada trebala biti vidljiva na početnom zaslonu uređaja.

Opcija Windows + Mac

Ovaj postupak također radi i na računalima Windows i Mac. Za dovršavanje instalacije trebat će vam sljedeće:

 • Cydia Impactor
 • Windows 7 ili noviji / Mac OSX
 • Najnovija inačica iTunesa
 • Najnovija inačica .deb datoteke Kodi za TV OS

Prije početka morat ćete pretvoriti datoteku Kodi .deb u .ipa datoteku jer Cydia Impactor prihvaća samo .ipa datoteke. Da biste to učinili potrebno je instalirati 7zip. Postupak je sljedeći:

 • Otvorite .deb datoteku unutar 7zip.

7zip1

 • Izdvojite .deb datoteku

7zip2

 • Izvadite dobiveno data.tar datoteku i sa 7zip.

Apple_TV_7zip5

 • Izdvajanje data.tar datoteka bi trebala rezultirati a podaci mapu. Otvorite ovu mapu i trebali biste vidjeti mapu s nazivom Prijave koja će zauzvrat sadržavati mapu pod nazivom Kodi.app.

7zip3_apple_tv

 • Stvorite mapu po imenu korisna nosivost unutar Prijave mapa.

7zip4_apple_tv

 • Povucite i ispustite Kodi.app mapu u korisna nosivost mapa.
 • Pristupite korisna nosivost mapu unutar 7zip i pritisnite Dodati dugme. Pobrinite se da Arhivski format postavljeno na zip i postavite ime arhive na Kodi.ipa.

7zip5_apple_tv

 • Udari ok i Kodi.ipa datoteka će sada biti stvorena i spremna za instalaciju.

Nakon stvaranja .IPA datoteke, sada ste je spremni instalirati na Apple TV pomoću Cydia Impactor. Da biste dovršili instalaciju, napravite sljedeće:

 1. Povežite svoj Apple TV s računalom pomoću USB-C na USB-A kabela.
 2. Izdvojite Cydia Impactor na mjesto po vašem izboru na računalu.
 3. Otvorite Cydia Impactor i provjerite otkriva li vaš Apple TV.
 4. Povucite i ispustite Kodi.ipa datoteke u prozor Cydia Impactor.
 5. Cydia Impactor će vas sada tražiti da unesete svoj Apple ID. Unesite važeći Apple ID povezan s računom programera. Klik u redu i Cydia Impactor će tada Kodi instalirati na Apple TV.
 6. Sada ćete moći pristupiti Kodi-u sa glavnog ekrana vašeg Apple TV-a.

Imajte na umu da ako koristite besplatni račun Apple Developer s bilo kojom od navedenih metoda, nažalost, morat ćete ponovo instalirati aplikaciju Kodi. svakih 7 dana. S plaćenim računom razvojnog programera možete imati instalirane aplikacije cijelu godinu.

Apple TV u Macworldu San Francisco, pingping licenciran pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 2.0 Generičku licencu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =

Adblock
detector