Kako instalirati NordVPN na Amazon Fire TV / Fire Stick (uz video vodič)

NordVPN je jedan od najpopularnijih VPN-ova na svijetu i sada čini aplikaciju posebno za korisnike Fire TV-a. U ovom ćemo vam članku pokazati kako instalirati NordVPN na Firestick u samo nekoliko minuta.


Jednom kada se pokrene, možete upotrebljavati aplikaciju za deblokiranje videozapisa zaključanih u regiji i sprječavanje špijunaža drugih proizvođača da špijuniraju vaše mrežne aktivnosti.

Kako instalirati NordVPN na Firestick

NordVPN je nedavno pokrenuo Fire-kompatibilnu verziju svoje aplikacije koju možete dobiti izravno iz Amazona. Evo kako instalirati NordVPN na Fire TV Stick ili Fire TV Cube:

  1. Prijavite se za NordVPN na svojoj web stranici. Svaka pretplata uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.
  2. Uključite Fire TV i učitajte početni zaslon.
  3. Dođite do odjeljka ikona povećalo na vrhu i odaberite ga. Unesi "NordVPN"Na traci za pretraživanje.
  4. Odaberite NordVPN app. To bi trebao biti prvi rezultat.
  5. Kliknite gumb Dobiti gumb i pričekajte da se aplikacija preuzme i instalira.
  6. Gumb Dobivanje sada bi trebao biti an Otvoren dugme. Kliknite ga. NordVPN možete otvoriti i sa svog Aplikacije stranica.
  7. Pokretat će se NordVPN aplikacija. Ako se zatraži ažuriranje, odaberite Preuzmite i instalirajte, zatim Instalirati ažuriranja.
  8. Na upit unesite korisničko ime i lozinku za prijavu u koraku 1.
  9. Sada možete odabrati poslužitelj i povezati se s VPN-om.

Kako ručno instalirati NordVPN na Firestick (stara metoda)

Prije nego što je NordVPN izdao Fire Fire TV verziju svoje aplikacije, instaliranje NordVPN-a na Firestick zahtijeva preuzimanje Android verzije aplikacije zajedno s posebnom aplikacijom koja omogućuje navigaciju preko zaslona osjetljivog na dodir na Fire TV. Nema mnogo poziva za upotrebu ove metode za NordVPN, premda bi ona trebala postojati i za ostale VPN-e bez Firestick-ovih aplikacija.

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako instalirati i koristiti VPN aplikaciju na Amazon Fire TV Stick. Dok upute sadrže NordVPN, pomoću ovog možete instalirati gotovo bilo koju Androidovu aplikaciju koja nije dostupna u trgovini Fire TV. Za početak trebat će vam Firestick druge generacije ili novije verzije. Trebat će vam i pristup APK datoteci vaše VPN aplikacije. To se može preuzeti izravno s web stranice NordVPN-a.

Zbog toga kako je dizajnirano sučelje Android aplikacije NordVPN, nemoguće je zapravo upravljati aplikacijom pomoću zadanog daljinskog upravljača koji dolazi uz Fire Stick. Da biste to riješili, možete kupiti Bluetooth miš ili ćemo vam pokazati kako možete upravljati unosom pametnog telefona ili tableta u sljedećem odjeljku

Iz početnog zaslona idite na vrh i odaberite postavke, zatim Uređaj. Ići Opcije za programere, i prebacite obje ove postavke -Uklanjanje pogrešaka ADB-a i Aplikacije iz nepoznatih izvora-na.

firestick vpn nepoznati izvori

Vratite se na početni zaslon i odaberite povećalo ikonu za pretraživanje aplikacije koja se zove Downloader. Odaberi "Dobiti"I pustite aplikaciju da se instalira, a zatim je otvorite.

firestick vpn downloader

Unesite URL za preuzimanje u APK datoteku. Ovo može potrajati nekoliko vremena s daljinskim. Stvarna veza za preuzimanje za NordVPN super je dugačka i sadrži mnoštvo simbola, pa ću umjesto toga otići na stranicu koja sadrži tu vezu na web mjestu NordVPN-a, pa mogu upisati puno jednostavniji URL. Ovo će otvoriti rudimentarni preglednik unutar aplikacije Downloader. Tada samo pronalazim vezu za preuzimanje pomoću daljinskog upravljača i na središnjem gumbu započinjem preuzimanje.

firestick vpn apk

Kada se preuzimanje završi, od vas će se zatražiti da instalirate aplikaciju. Odaberi Instalirati, zatim Otvoren. Nakon što ga instalirate, možete napustiti Downloader.

instalirati firestick vpn

Budući da se NordVPN smatra aplikacijom treće strane, ne prikazuje se na našoj početnoj stranici, pa čak ni na našoj stranici Apps. Umjesto toga, morat ćete krenuti postavke > Prijave > Upravljanje instaliranim aplikacijama i s popisa odaberite svoju VPN aplikaciju. Zatim kliknite Pokrenite aplikaciju.

pokretanje firestick vpn

Sada je za neke od vas to. Ovisno o dizajnu aplikacije i načinu na koji je postavljen, moći ćete se odmah prijaviti i povezati.

nordvpn požar tv spojen 2

S NordVPN i mnogim drugim VPN aplikacijama to nije slučaj. Pokušaj prisiljavanja ograničenih tipki na daljinskom upravljaču na interakciju s aplikacijom osjetljivim na dodir prilično je nemoguć. Trebat će nam miš.

Kako kontrolirati NordVPN na Firestick-u pomoću aplikacije miša (stara metoda)

Možete koristiti Bluetooth miš i povezati ga s vašim Fire TV ako ga imate. Druga je mogućnost upotreba pametnog telefona ili tableta za daljinsko upravljanje Fire TV-om. Pokazat ćemo vam kako to učiniti.

Amazon ima daljinsku aplikaciju za TV za vatrene štapove, ali ne daje vam kontrolu miša. Umjesto toga, on samo presnimava osnovne funkcije fizičkog daljinca. Isprobao sam nekoliko različitih rješenja za to i pronašao najbolju opciju da se zove aplikacija Daljinski za Fire TV. Aplikacija košta 2 dolara, ali bila je vrijedna utrošenog novca. Ako želite besplatnu opciju, možete pokušati CetusPlay, koji manje ili više čini isto, a dostupan je i u trgovini TV Fire. Međutim, iako sam mogao kontrolirati pokrete miša pomoću CetusPlay-a, nisam mogao ostvariti klikove. Vaša kilometraža može varirati, pa vas savjetujem da prvo isprobate CetusPlay ako želite besplatnu opciju. U ovom ću vodiču samo koristiti Remote za Fire TV. Dostupne su i verzije za Android i iOS.

daljinac za vatru tv ss 1

Dakle, morat ćete nabaviti ovu aplikaciju i na Fire TV Stick-u i na Android telefonu ili tabletu. Verzija Androida dostupna je samo u trgovini aplikacija Amazon, a ne na Google Playu. Imajte na umu da programer pravi sličnu aplikaciju za Android TV uređaje i ima istu ikonu na Google Playu. Ovo nije ispravna aplikacija. Morat ćete instalirati aplikaciju Amazon App Store na svoj Android uređaj kako biste nabavili onu posebno za Fire TV. Sve dok koristite samo jedan Amazonov račun, morate ga kupiti samo jednom.

daljinski za vatru tv ss 2

Nisam testirao verziju iOS-a i ima je 1 zvjezdicu prema vremenu pisanja, pa nastavite na vlastiti rizik. Za njegovu zaslugu, neke recenzije kažu da djeluje. Nažalost, izgleda da ćete je morati kupiti i na Fire TV-u i na Apple App Storeu, što čini se kao razlog za frustraciju među recenzentima.

Nakon što instalirate aplikaciju na svoj Fire TV, otvorite je i provjerite je li prva stavka uključena, a druga za pokretanje aplikacije pri pokretanju nije obvezna. Pri dnu bi trebali vidjeti indikator statusa na kojem piše "Započeto". Ovdje nisu potrebne nikakve druge radnje, aplikacija se pokreće u pozadini.

Provjerite jesu li Fire TV Stick i drugi Android uređaj obje povezane na istu wifi mrežu. Tada možete pronaći svoj Fire TV Stick u telefonu ili tabletu da biste se povezali s njim. Tada možete kliknuti na Miš opciju i koristite zaslon svog telefona poput touchpad-a na prijenosnom računalu. Samo dodirnite zaslon da kliknete. Za pomicanje koristite s-up i s-dolje tipke.

Sada možemo otvoriti sigurnosnu kopiju NordVPN-a i koristiti ga iz udaljene aplikacije. Za Nord samo kliknite gumb ikona osobe doći do stranice za prijavu i unijeti naše vjerodajnice. Tada možemo odabrati lokaciju i povezati se s njom. Prvi put kada to učinite, od vas će se zatražiti da dopustite aplikaciju da se poveže. Veza treba ostati aktivna dok ne isključite uređaj ili ručno ne isključite vezu.

I to je to! Vaš Firestick sada koristi VPN.

Alternativna VPNs koji čine Fire TV aplikacije

Želio bih istaknuti još nekoliko vrsnih davatelja usluga koji u Amazonovoj trgovini Fire TV trgovine imaju aplikacije prilagođene Fire TV-u. To su ExpressVPN i IPVanish. Za njihovo funkcioniranje nisu potrebni zaobilaženja ili posebni podešavanja, a u potpunosti su funkcionalni s daljinskim upravljačem za TV, tako da će vam uštedjeti puno problema. Oni će također automatski primati ažuriranja.

Ponuda je ExpressVPN, naša glavna preporuka za korisnike vatrogasne televizije Čitatelji Comparitecha 3 mjeseca besplatno ovdje kada se prijavite za godišnji plan, uključujući i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ili možete uštedite 60% na godišnjem planu IPVanish uz 7-dnevno jamstvo.

Ne upotrebljavajte APK-ove treće strane

Preuzmite samo APV datoteku NordVPN-a s službene web stranice. Kao i kod većine Androidovih aplikacija, možete pronaći i APK datoteke iz trgovina trećih proizvođača i web mjesta APK. Savjetujemo da ne preuzimate APK datoteke s ovih web mjesta, jer ih u većinu slučajeva nije stavio službeni programer. Da bi se osiguralo sigurnost APK-ova s ​​web-lokacija treće strane, često se malo provjerava.

Kao takav, neslužbeni APK-ovi mogu se izmijeniti za nošenje zlonamjernog softvera ili za obavljanje zlonamjernih zadataka nakon instaliranja na vaš uređaj. Da biste ga sigurno igrali, samo prenesite APK-ove sa web lokacije razvojnog programera.

Ažuriranje VPN aplikacije

NordVPN aplikacija za Firestick trebala bi se automatski ažurirati poput ostalih aplikacija.

Ako ste ručno instalirali aplikaciju, ažuriranje je mnogo napornije. Budući da je instaliran iz "nepoznatog" izvora, neće primati automatska ažuriranja. Morat ćete sami pratiti ažuriranja i ponovo pokrenuti postupak instalacije novim APK-om kada želite ažurirati. Jedina razlika je u tome što ćete umjesto gumba "instalirati" vidjeti gumb "ažuriraj". Ostalo je prilično identično.

Firestick 1. roda? Isprobajte VPN usmjerivača

Koristite li Fire TV Stick prve generacije, VPN aplikacija neće raditi. Možda ćete moći instalirati aplikaciju, ali nakon što je napustite, ona ostaje povezana u pozadini. Morate nadograditi Firestick ili koristiti usmjerivač koji podržava VPN. Ako niste sigurni, provjerite FCC ID broj koji se nalazi na samom Firesticku. Štapovi prvog roda imaju broj 2ABDU-0509.

Konfiguriranjem VPN-a na vašem wifi usmjerivaču, svi uređaji koji se na njega povežu protumačit će svoj promet putem VPN poslužitelja. No, većina usmjerivača ne podržava VPN-ove prema zadanim postavkama.

Trebat će vam firmver usmjerivača koji je kompatibilan s VPN-om i usmjerivač koji je kompatibilan s tim firmwareom. Provjerite je li vaš model usmjerivača kompatibilan s softverom Tomato ili DD-WRT, a oba podržavaju VPN-ove. Ostale moguće alternative uključuju OpenWRT i AsusWRT.

Provjerite naše popise najboljih VPN-ova za DD-WRT i najboljih VPN-ova za usmjerivač paradajza da biste pronašli preporuke i korisne upute za postavljanje..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 93