Kako instalirati privatni pristup internetu (PIA) na Firestick

Kako instalirati privatni pristup internetu na Firestick

VPN-ovi kriptiraju vaš mrežni promet, čuvajući ga od znatiželjnih očiju vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), vlade i poslodavca. To ne samo da poboljšava vašu privatnost, smanjuje i mogućnost da vaš ISP uguši vaše brzine, što je posebno korisno ako redovno koristite Kodi na Firestick-u.

VPNs imaju još jednu veliku prednost: mogućnost prevariti svoju lokaciju i pristupiti geoblokiranim uslugama iz inozemstva. To znači da s pravim VPN-om možete koristiti platforme poput Netflix US, ITV Hub i Hulu s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Mnogi VPN-ovi sada nude namjenske Firestick aplikacije, ali PIA nije jedna od njih. Unatoč tome, instaliranje PIA-e na Amazon Firestick ili Fire TV relativno je jednostavno i traje samo nekoliko minuta. U nastavku smo naveli i nekoliko visokokvalitetnih opcija u slučaju da radije koristite VPN s službenom aplikacijom Firestick.

Alternativni VPN-i s namjenskim aplikacijama Firestick

Postoji nekoliko prednosti korištenja usluge s vlastitom aplikacijom Amazon Fire. Prvo, zajamčeno je da će raditi besprijekorno s daljinskim upravljačem Amazon Firestick. Drugo, te se aplikacije automatski ažuriraju, što znači da će vaša aplikacija uvijek biti spremna za upotrebu kada vam zatreba.

ExpressVPN je naš top VPN za Amazon Firestick. To je brz, siguran VPN s izuzetnom brzinom i mogućnosti deblokiranja sadržaja, a možete ga instalirati izravno iz trgovine aplikacija Amazon za manje od minute. ExpressVPN nudi sljedeće: a 30-dnevna garancija povrata novca tako da možete isprobati uslugu bez rizika. Ako niste zadovoljni, otkažite kako biste primili puni povrat, bez pitanja.

IPVanish je također odličan izbor. Ovaj jeftini VPN nudi brze brzine, snažne sigurnosne značajke i pravilo bez zapisivanja. Djeluje s manje streaming usluga od ExpressVPN-a, ali lagane aplikacije i čvrste vjerodajnice za privatnost čine ga popularnim kod Kodi korisnika. IPVanish nudi 7-dnevno jamstvo povrata novca.

Nikada ne preuzimajte APK datoteke s web stranica trećih strana

U vodiču ispod instaliramo PIA pomoću njegove APK datoteke. To je Android ekvivalent EXE datoteci u sustavu Windows ili APP datoteci na Macu. PIA omogućava korisnicima da preuzmu svoju službenu APK datoteku izravno sa svoje web stranice i toplo ne preporučujemo da ga dobijete od bilo kojeg drugog mjesta. Ove se datoteke često prepakiraju sa zlonamjernim softverom i prenose s ciljem prevare korisnika koji ne sumnjaju u zarazu njihovih vlastitih sustava.

Zbog nedostatka provjere, zlonamjerni APK-ovi mogu se čak nalaziti i na naočno uglednim web-mjestima. Kao takav, jedini način da jamčite svoju datoteku je siguran da je dobijete izravno od svog davatelja VPN-a.

Kako instalirati PIA na Amazon Firestick ili Fire TV

Prije nego što započnemo, trebat će vam nekoliko stvari: Firestick druge ili treće generacije Firestick ili Fire TV (iako za starije uređaje pružamo rješenje i pretplatu na PIA). Privatni pristup internetu nudi 7-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete vidjeti je li to ispravno za vas prije nego što počnete.

1. korak: Dopustite instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora

firestick vpn nepoznati izvori

Po defaultu, Amazon Firestick omogućuje vam samo instaliranje aplikacija iz trgovine aplikacija. Kako PIA nema aplikaciju u trgovini, to ćemo morati promijeniti. Da biste to učinili, samo slijedite korake u nastavku:

 1. S početnog zaslona idite na postavke opcija u gornjoj traci.
 2. Zatim odaberite Moj Fire TV.
 3. Kliknite na Aplikacije iz nepoznatih izvora. Sada bi trebao reći "Uključeno".
 4. Pritisnite tipku home na daljinskom upravljaču za povratak na glavni zaslon.

2. korak: instalirajte aplikaciju Downloader

firestick vpn downloader

Najlakši način za instaliranje APK datoteka na vaš Firestick je uporaba aplikacije koja se zove Downloader. Da biste instalirali ovu aplikaciju, držite gumb mikrofona na daljinskom upravljaču i recite "Downloader" ili ga ručno pronađite pomoću trake za pretraživanje na vrhu početnog zaslona. Kad ste pronašli aplikaciju, kliknite preuzimanje datoteka da ga instalirate.

3. korak: instalirajte privatni pristup internetu

Otvorite aplikaciju Downloader. Vidjet ćete okvir za unos teksta s desne strane, pa idite do njega i pritisnite središnji gumb na daljinskom upravljaču. Ovdje unosimo adresu APK-a koji želimo instalirati, pa upišite sljedeće točno onako kako je prikazano, ali bez navodnika:

„Https://www.privateinternetaccess.com/installer/download_installer_android”

PIA na vatrenoj stihiji - URL za preuzimanje

Zatim kliknite gumb Ići gumb na dnu zaslona. Vaša se datoteka trebala početi preuzimati, a kad je završi, od vas će se tražiti da potvrdite dopuštenja aplikacije. Klik INSTALIRATI ovdje i OTVOREN na sljedećem zaslonu koji se pojavi.

Dobra vijest je da PIA-ova Android aplikacija savršeno funkcionira s daljinskim upravljačem Amazon Firestick. To znači da možete početi s radom bez potrebe za dodatnim softverom. Prijavite se pomoću svog PIA korisničkog imena i zaporke. Aplikacija će zatražiti pristup vašim VPN konfiguracijama, pa kliknite u redu, i u redu opet na sljedećoj stranici.

PIA na vatrenoj stihiji - glavni zaslon

Sada zapravo možete pristupiti PIA aplikaciji. Prije povezivanja preporučujemo da omogućite prekidač kill i adblocker na desnoj strani zaslona. Također biste trebali kliknuti na postavke, pomaknite se prema dolje po popisu i omogućite Spojite se na boot tako da se VPN automatski povezuje svaki put kada uključite Firestick.

Kad ste spremni, vratite se na lijevu stranu, odaberite koji poslužitelj želite koristiti, pritisnite daljinski upravljač i kliknite gumb za povezivanje s VPN-om..

Kako pristupiti geoblokiranim uslugama u inozemstvu putem VPN-a

Sada kada je vaša aplikacija pravilno postavljena, vrlo je lako deblokirati geo-ograničene platforme u inozemstvu.

 1. Odlučite koju uslugu streaminga želite koristiti.
 2. Prijavite se na VPN aplikaciju.
 3. Povežite se s poslužiteljem na odgovarajućem mjestu. Na primjer, da biste deblokirali Netflix US, koristite britanski poslužitelj za deblokiranje ITV Hub-a ili američki.
 4. Pokušajte strujati sadržaj na odabranoj platformi. Treba se učitati bez ikakvih problema, ali ako ne, obratite se timu za podršku svog VPN-a da biste vidjeli postoje li određeni poslužitelji koje biste trebali koristiti.

Kako ručno ažurirati PIA na Amazon Firestick-u

Uređaji Amazon Fire nude automatska ažuriranja samo za aplikacije koje su dostupne u trgovini aplikacija. Kao takav, morat ćete ručno ažurirati svoju PIA aplikaciju. Srećom, to je brz i jednostavan proces.

Da biste ažurirali PIA na svom Firesticku, samo unesite vezu do APK datoteke u aplikaciju Downloader kao da ćete je ponovo instalirati. Jedina je razlika što će se ovoga puta pojaviti an Ažuriraj gumb umjesto an Instalirati jedan. Kliknite ovo da biste instalirali najnoviju verziju privatnog pristupa internetu. Preporučujemo periodično provjeravanje web mjesta da biste vidjeli ima li novih ažuriranja.

Mogu li koristiti VPN na svojoj prvoj generaciji Firestick-a?

Firestorks prve generacije ne podržavaju VPN tuneliranje i kao takav ne možete izravno instalirati VPN aplikaciju na njih. Pa kako saznati upotrebljavate li uređaj prve generacije ili ne? Potražite FCC ID na poleđini: ako je 2ABDU-0509, imate prvoga roda Firestick.

U nekim slučajevima i dalje možete sigurno strujati instaliranjem VPN-a na usmjerivač. Ovo je malo složenije, ali automatski će kriptirati i zaštititi promet koji ide do i sa svih uređaja na mreži. Privatni pristup internetu čak ima i detaljne vodiče za instaliranje svoje usluge na usmjerivačima Tomato i DD-WRT.

Zašto moj VPN ne radi ispravno?

Imate problema s VPN aplikacijom? Ako se ne povezuje ili imate poteškoće s deblokiranjem određene usluge streaminga, problem ćete možda moći riješiti brisanjem predmemorije Firestick-a. Ovo je vrlo jednostavno i traje samo minutu:

 1. izabrati postavke s navigacijske trake na glavnom zaslonu.
 2. Kliknite na Prijave, zatim Upravljanje instaliranim aplikacijama.
 3. Pronađite svoju VPN aplikaciju (PIA, na primjer) na popisu instaliranih programa.
 4. Kliknite gumb Prisilno zaustaviti i Očisti predmemoriju tipke.
 5. Ponovo pokrenite VPN aplikaciju i provjerite je li vaš problem riješen.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

Adblock
detector