Kako instalirati VPN na Amazon Fire Stick / Fire TV

Vatrogasci TV_Stick_and_Remote
Amazon Fire TV Stick, Firestick i Fire Cube jednostavan su i ekonomičan način pretvaranja bilo kojeg televizora s HDMI priključkom u uređaj za streaming koji je povezan s Internetom i koji ima pristup desecima tisuća filmova, TV emisija i ostalog sadržaja. Nažalost, velik dio tog sadržaja je geološko zaključan, što znači da mu se može pristupiti samo iz određenih zemalja.

Tu dolazi Firestick VPN. Šifrirajući sav vaš internetski promet i usmjeravajući ga preko posredničkog poslužitelja na odabranoj lokaciji, možete "prevariti" svoju lokaciju tako da se ona prikaže pružatelju sadržaja kao da se nalazite u drugu zemlju ili regiju. To omogućuje deblokirajte geo zaključani sadržaj na streaming aplikacijama poput Netflixa, Hulua, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO i mnogih drugih. Nadalje, korisnici koji upravljaju Kodijem na svojim Amazon Fire TV i Fire TV Sticks mogu sakriti sadržaje i odredište svog internetskog prometa od skrivenih pružatelja internetskih usluga.

Mnogi popularni dobavljači VPN-a sada izrađuju aplikacije posebno za Amazon Fire TV, a možete ih jednostavno potražiti na početnom zaslonu Fire TV i instalirati ih bez problema.. Međutim, ako vaš pružatelj VPN-a ne napravi aplikaciju za Firestick, morat ćete koristiti rješenje.

Koji je najbolji VPN za Fire Stick?

Ako već niste kupili VPN za Firestick, htjet ćete biti sigurni da ste odabrali onaj koji vam odgovara ili ćete se možda frustrirati. Ako ne želite da se strujanje prekine s međuspremnikom (i tko radi?), trebate brzu VPN uslugu. Mnogi koje testiramo se bore za postizanje pogodnih brzina. Sve VPN usporit će internetsku vezu, ali neke više od ostalih. Ako planirate instalirati izuzetno popularni medijski player otvorenog koda Kodi na svoj Fire Stick, također ćete trebati VPN za Firestick koji radi sa svim Kodi dodacima i štiti vašu privatnost ukoliko nađete da preuzimate bilo koji sadržaj u legalnoj sivoj boji područje.

Preporučujemo IPVanish. Od desetaka VPN usluga koje smo testirali, jedan je od najbržih, ima visoko ocjenu za zaštitu privatnosti i radi sa svim Kodi dodacima. Također je jedna od najlakših za postavljanje jer je njegova aplikacija sada u službenoj ugrađenoj trgovini aplikacija, što je daleko najbrži način.

Ostale su metode malo složenije, ali ne treba vam dugo trajati da se poduke pripremite s vaše strane. Sigurni smo da ćete ovdje pronaći način da svoj Fire TV, Fire TV Stick ili Fire Cube povežete s VPN-om.

 • Pogledajte naš puni popis najboljih VPN-ova za Firestick

Primjetite to ne preporučujemo upotrebu besplatnog VPN-a za Firestick. Besplatni VPN obično je mnogo ograničeniji kada je riječ o poslužiteljima, propusnom opsegu i ograničenjima podataka. Oni obično imaju pogrešna pravila o privatnosti i mogu presnimavati vaše podatke radi prodaje trećim oglašivačima. Bolje vam je da plaćate VPN uslugu koja je brza i ne vodi evidencije prometa.

OBAVIJEST: Ovdje uštedite 60% na godišnjem IPVanish planu.

Preporuka: Instalirajte IPVanish na Fire Stick u 1 minuti

Aplikacija IPVanish dostupna je u zadanoj trgovini Fire TV i Fire TV Stick. Ako imate pretplatu IPVanish i Fire TV Stick druge generacije ili novije verzije, evo kako instalirati VPN na Amazon Fire Stick ili Fire TV:

 1. Počevši od početnog zaslona, ​​idite na Aplikacije > Kategorije > Korisnost ili pokrenite pretragu za "VPN"fire tv stick vpn uslužni programi
 2. Odaberi IPVanish VPN s popisaipvanish firestick vpn 2
 3. Kliknite žuti gumb pokraj Dobiti za preuzimanje i instaliranje aplikacije
 4. Nakon što je aplikacija instalirana, kliknite žuti gumb pokraj Otvoren na istoj stranici za pokretanje IPVanish-a
 5. Unesite korisničko ime i lozinku za svoj IPVanish račun. Ovo je bol s daljinskim upravljačem, ali to biste trebali učiniti samo jednom.
 6. Klik Prijaviti seipvanish firestick vpn
 7. U ovom trenutku možete kliknuti na Spojiti gumb da biste se odmah povezali s VPN-om ili odaberite poslužitelj.

I to je to! IPVanish je jedini ugledni Firestick VPN za koji znamo da je naveo njegovu aplikaciju u Fire TV trgovini, tako da je definitivno najlakši. Ažuriraj: ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost i nekoliko drugih sjajnih VPN-a sada također imaju aplikacije u trgovini Fire TV. Ako želite znati kako instalirati drugu aplikaciju, u nastavku imamo upute za to.

Važan podsjetnik: Ako trenutno pokrećete instalaciju APK-a sa bočnim brojem APV-a IPVanish VPN-a za Firestick (npr. Ranije ste koristili jedan od alternativnih metoda u nastavku), NEćete moći primati ažuriranja aplikacija iz Amazon App Store-a. Umjesto toga, najprije morate deinstalirati IPVanish APK prije preuzimanja nove nativne aplikacije.

Ako vaša VPN nema aplikaciju Fire Stick, upotrijebite ovo rješenje

Ako vaša VPN nema aplikaciju Fire TV, postoji nekoliko alternativnih načina. Evo primjera koji koristi NordVPN:

Imajte na umu da je NordVPN objavio Fire TV aplikaciju nakon što smo objavili ovaj video vodič, tako da bi se korisnici tog VPN-a trebali odlučiti za aplikaciju dostupnu na Amazonu. Ovaj se videozapis i dalje primjenjuje na ostale pružatelje VPN-a koji ne proizvode Fire TV aplikacije.

Amazonski vatrogasni televizori i vatreni TV uređaji rade se na vilici operativnog sustava Android. Mnogi pružatelji VPN-a prave Androidove aplikacije, ali Fire TV nema pristup Google Playu kako biste ih preuzeli. Prva generacija Fire TV Stick ne podržava VPN aplikacije uopće.

U ovom ćemo vam vodiču prikazati nekoliko različitih metoda Vlasnici vatrogasne televizije mogu upotrijebiti svoje uređaje za povezivanje s VPN-om, deblokirati geo-zaključani streaming sadržaj i držati vašu aktivnost streaminga privatnom.

Ostali VPN-ovi: pripremite svoj Amazon Fire TV ili Fire TV Stick

Ako koristite VPN aplikaciju koja nije IPVanish ili ExpressVPN, ona vjerojatno nije navedena u zadanoj trgovini aplikacija. Pokazat ćemo vam nekoliko drugih načina da nabavite svoj omiljeni VPN na Firesticku.

Bilješka: Te su metode složenije i mogu uzrokovati probleme s ažuriranjima. Iako oni djeluju, preporučili smo se pridržavati se IPVanish-a i gore opisane metode.

Prije nego što započnemo, moramo omogućiti Fire TV da instalira aplikacije iz nepoznatih izvora.

1. Uključite Fire TV i idite na postavke > Uređajuređaj firestick vpn
2. Pomaknite se prema dolje do Mogućnosti za razvojne programeremogućnosti programera za vipn
3. Uključite se Aplikacije iz nepoznatih izvoraUklanjanje pogrešaka ADB-afirestick vpn nepoznati izvori

4. Povucite se na Sustav opet izbornik i idite na Oko
5. Odaberite MrežaIP adresa Fire Stick-a

Zabilježite IP adresu vašeg Fire TV i držite je pri ruci za metodu 2.

Sada možete koristiti aplikacije izvan Amazonovog ekosustava aplikacija. Najteži dio ovog postupka zapravo je dobivanje VPN-a na Firesticku jer Amazon nije olakšao preuzimanje APK datoteka ili upotrebu Google Play-a. Možete odabrati bilo koju od metoda u nastavku na temelju onoga što vam najviše odgovara.

Alternativna metoda # 1: Instalirajte VPN aplikaciju APK na drugu generaciju Fire TV sticka i novijem putem izravnog preuzimanja (preporučena metoda)

Ova je metoda jednostavna ako vaš davatelj VPN-a svoju Android APK datoteku učini dostupnim izravnim preuzimanjem umjesto putem trgovine aplikacija poput Google Play. APK ili Android aplikacijski paket je format instalacijske datoteke koji koriste Android uređaji. Savjetujemo vam da APK-ove preuzimate samo s web mjesta davatelja VPN-a. IPVanish, primjerice, omogućuje kupcima da izravno preuzmu APK s njegove web stranice. APK datoteke trećih strana mogu se zaraziti adware ili malware. Trebat će vam URL za preuzimanje za APK datoteku za ovu metodu i 2.-gen ili noviji Fire TV Stick. Imajte na umu da ćemo i dalje koristiti IPVanish kao primjer ovdje, ali toplo savjetujemo pretplatnicima IPVanish-a da koriste gore preporučenu metodu Amazon App Store.

 1. Pokrenite Fire TV i unesite "Downloader" u traku za pretraživanje
 2. Instalirajte Aplikacija za preuzimanje, koji od pisanja ima narančasti logofirestick vpn downloader
 3. Otvoren Downloader i unesite URL za izravno preuzimanje za APK datoteku VPN aplikacije. Ako je URL predug, upišite URL za stranicu koja sadrži vezu za preuzimanje koja će otvoriti rudimentarni preglednik s kojeg možete preuzeti APK.firestick vpn apk
 4. Kada se preuzimanje završi, od vas će se zatražiti da instalirate aplikaciju. Ako ne, otvorite preuzimanja u aplikaciji Downloader i kliknite APK datotekuinstalirati firestick vpn
 5. Aplikacija treba biti instalirana i spremna za upotrebu. Saznajte gdje ga pronaći i kako to omogućiti dalje

Davatelj VPN-a ponekad izravno ne oglašava APK datoteke izravnog preuzimanja. Ako ga ne možete pronaći pretraživanjem web stranice davatelja usluga, pokušajte kontaktirati službu za korisnike da biste vidjeli može li vam poslati vezu ili samu APK datoteku. Možete učitati datoteku u pohranu u oblaku, poput Dropboxa, i preuzeti datoteku pomoću Downloader-a, ili možete prenijeti APK na svoj uređaj tako što ćete uključiti Fire TV u USB port vašeg računala i baciti APK datoteku na dostupno mjesto.

Alternativna metoda br. 2: Sideload VPN aplikacija na 2. generaciji Fire TV Stick-a i novija s drugim Android uređajem

Ova metoda zahtijeva drugu generaciju Fire TV Stick-a ili novije plus drugi Android uređaj s pristupom Google Playu, poput pametnog telefona ili tableta. Prvo ćemo preuzeti aplikacije na drugi uređaj, a zatim ih prenijeti na Fire TV pomoću Apps2Fire.

Ako niste sigurni koju generaciju Fire Sticka koristite, potražite naziv modela izvana. Vatreni štapovi drugog roda imaju naziv modela "LY73PR".

 1. Na svom drugom Android uređaju preuzmite i instalirajte Apps2Fire s Google Playa
 2. Na istom Android uređaju preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju po vašem izboru iz Google Play Store-a
 3. Pokrenite aplikaciju i dodirnite ikonu izbornika (tri točke) u gornjem desnom kutu
 4. slavina Postaviti
 5. Pod, ispod IP adresa vašeg Fire TV, unesite IP adresu koju ste zapisali u koraku 6 prethodnog odjeljka
 6. slavina Uštedjeti
 7. Ponovno dodirnite ikonu izbornika (tri točke) i odaberite "Prijenos aplikacija"
 8. Dodirnite VPN aplikaciju koju želite koristiti na svom Fire TV-u kako biste je prenijeli na svoj Fire TV
 9. Aplikacija bi se trebala automatski instalirati na vaš Fire TV. U sljedećem ćemo odjeljku pokazati kako ga pronaći i omogućiti VPN

Imajte na umu da ako na svom telefonu imate APK datoteku za VPN aplikaciju, a ne instaliranu aplikaciju, možete koristiti i Apps2Fire, ali je prethodna metoda vjerojatno lakša i ne zahtijeva drugi Android uređaj.

Pronađite VPN aplikaciju i povežite se (slijedeći alternativne metode br. 1 i # 2)

Sada kada je VPN aplikacija instalirana na vaš Fire TV, samo se moramo prijaviti i povezati. Ovi će se koraci malo razlikovati ovisno o vašem davatelju VPN-a, ali postupak je općenito isti. Aplikacija se neće prikazati na najvišoj razini Aplikacije jelovnika, nažalost.

 1. Vratite se na početni izbornik Fire TV
 2. Ići postavke > Prijave
 3. Odaberi Upravljanje instaliranim aplikacijama
 4. Pronađite i odaberite VPN aplikaciju koju ste pritisnuli na Fire TV
 5. Pojavit će se podizbornik. Odaberi Pokrenite aplikaciju
 6. Unesite vjerodajnice za prijavu svog davatelja VPN-a. Možda će biti potrebna posebna aplikacija za miš (vidi dolje) ili Bluetooth miš.vatra tv stick vpn ipvanish 2
 7. U VPN aplikaciji odaberite mjesto i pritisnite gumb za povezivanje. Nakon uspostavljanja veze, dobro je ići!vatra tv vpn ipvanish

VPN usluga treba ostati povezana dok se uređaj ne isključi ili ručno ne odspojite. Ako vam je data mogućnost, možete postaviti aplikaciju da se automatski ponovno poveže u slučaju pada veze u bilo kojem trenutku.

Kontrolirajte Firestick VPN pomoću aplikacije za miša

Većina VPN aplikacija izrađene su za korištenje s zaslonima osjetljivim na dodir, pa njihova kontrola može biti teška ili čak nemoguća. Možete koristiti Bluetooth miš i povezati ga s vašim Fire TV ako ga imate. Druga je mogućnost upotreba pametnog telefona ili tableta za daljinsko upravljanje Fire TV-om. Dati ćemo vam nekoliko opcija za potonje.

Amazonova daljinska aplikacija za vatrene štapove nema kontrolu miša; on samo replicira osnovne funkcije fizičkog daljinca. Nakon isprobavanja nekoliko različitih rješenja drugih proizvođača, pronašli smo najbolju opciju Daljinski za Fire TV, koja košta 2 dolara. Za besplatnu opciju možete isprobati CetusPlay, što je vrlo slično i dostupno je i u trgovini Fire TV trgovine. Iako smo mogli kontrolirati pokrete miša pomoću CetusPlay-a, klikovi nisu prošli. Vaši rezultati mogu se razlikovati, stoga prvo isprobajte CetusPlay ako želite besplatnu opciju. Remote for Fire TV dostupan je i za Android i za iOS verzije.

daljinac za vatru tv ss 1

Morate odabrati onu aplikaciju koju odaberete i na Fire TV Sticku te na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Verzija Androida dostupna je samo u trgovini aplikacija Amazon, a ne na Google Playu. Vrijedi spomenuti da programer izrađuje sličnu aplikaciju za Android TV uređaje s istom ikonom na Google Playu. To nije ispravna aplikacija. Instalirajte Aplikacija Amazon App Store na Android uređaju da biste dobili udaljenu aplikaciju posebno za Fire TV. Sve dok koristite samo jedan Amazonov račun, morate ga kupiti samo jednom.

daljinski za vatru tv ss 2

Nismo testirali iOS verziju Remote for Fire TV i ona ima pregled s 1 zvjezdicom prema vremenu pisanja, pa nastavite na vlastiti rizik. Neke recenzije, pak, kažu da posao sve obavlja. Nažalost, izgleda da korisnici iOS-a moraju aplikaciju kupiti i na Fire TV i na Apple App Storeu. Čini se da dvostruko natapanje uzrokuje frustraciju među recenzentima.

Instalirajte aplikaciju na svoj Fire TV, a zatim je otvorite. Provjerite je li prva opcija uključena. Drugi za pokretanje aplikacije pri pokretanju nije opcija. Indikatori stanja blizu dna trebaju glasiti "Započeto". Aplikacija se pokreće u pozadini.

firestick vpn zahtjev za udaljenu aplikaciju

Provjerite jesu li Fire TV Stick i drugi tablet ili pametni telefon obje povezane na istu wifi mrežu. Zatim pronađite svoj Fire TV Stick u aplikaciji za telefon ili tablet da biste se povezali s njim. Tada možete kliknuti na Miš opciju i koristite zaslon svog telefona poput touchpad-a na prijenosnom računalu. Samo dodirnite zaslon da kliknete. Za pomicanje koristite s-up i s-dolje tipke.

Ažuriranje aplikacije Fire Stick VPN

Jedna od poteškoća sa kojom biste mogli naići na prepunjene aplikacije Google Play i izravno preuzeti APK-ove je ta što ne primaju automatski ažuriranja. Ako imate stabilnu radnu verziju i ona je sigurna, onda to i nije tako veliki problem. Ali povremeno ćete možda biti prisiljeni ažurirati aplikaciju. Možete usporediti verzije između stranice "o" ili "informaciji" u instaliranoj aplikaciji u odnosu na broj verzije naveden na Google Playu.

Proces je manje-više isti kao i koraci koje ste poduzeli u bilo kojoj od metoda 1 ili # 2. No, prije nego što započnete, važno je zaustaviti postojeću VPN aplikaciju.

 1. Otvorite početni zaslon Fire TV postavke > Prijave > Upravljanje instaliranim aplikacijama
 2. Pronađite svoju VPN aplikaciju, kliknite je i odaberite Prisilno zaustaviti
 3. Upotrijebite metodu broj 1 ili # 2 da biste gurnuli aplikaciju na svoj Fire TV i instalirali je
 4. Ovaj put pojavit će se stranica koja vas pita želite li instalirati ažuriranje postojeće aplikacije zajedno s bilo kojim novim dozvolama. Odaberi Da
 5. Nakon ažuriranja, morat ćete se prijaviti u aplikaciju pomoću koraka iz prethodnog odjeljka.

Nema APK ili Google Play? Pokušajte postaviti VPN na wifi usmjerivač

Ako ne možete pronaći pouzdanu APK datoteku i nemate pristup Google Playu na drugom Android uređaju ili ako upotrebljavate Fire TV Stick prve generacije, vaše su mogućnosti ograničene. Postoje načini za preuzimanje APK-ova pomoću falsifikovanih ID-ova uređaja s Google Play-a pomoću Chromeovih proširenja, zatim njihovo prebacivanje s ADB-om, ali to je tehničko više nego što ćemo vidjeti u ovom članku, a da ne spominjemo da biste mogli prekršiti Googleove uvjete pružanja usluge koristeći te metode.

Umjesto toga, preporučujemo postavljanje VPN-a na wifi usmjerivač umjesto na Fire TV. Postoje dva glavna načina za to: postavljanje virtualnog usmjerivača na prijenosno računalo ili konfiguriranje vašeg kućnog wifi rutera za korištenje VPN-a. Virtualne usmjerivače je lakše postaviti, ali im treba prijenosno računalo da usmjeri vaš promet, tako da nije baš zgodno. Postavljanje VPN-a na fizički usmjerivač djeluje samo na određenom firmveru rutera i može biti lukavo, ali mnogo je prikladnije kada se pravilno konfigurira. Obje metode rade sa svim verzijama Amazon Fire TV i Fire TV stick.

Treća metoda: Priključite Fire TV na virtualni wifi usmjerivač s omogućenom VPN-om

Većina novijih prijenosnih računala dolazi s mogućnošću stvaranja vlastitih WiFi žarišta na koje se mogu povezati i drugi uređaji. Ako je prijenosno računalo povezano s VPN-om, tada se sav internetski promet s uređaja spojenih na točku žarišta također provodi kroz VPN poslužitelj. Pokazat ćemo vam kako postaviti Windows WiFi usmjerivač na Windows i Mac, na koji zatim možete povezati svoj Fire TV. Ova metoda funkcionira čak i s Fire TV uređajima 1. generacije i Fire TV Stick.

Preuzmite i instalirajte aplikaciju VPN za radnu površinu za vaš operativni sustav s web stranice vašeg davatelja VPN ako to već niste.

Kako postaviti VPN-ovu virtualnu usmjerivač žarišnu točku na Windows

Ako koristite Windows 10, pogledajte videozapis u nastavku. Za starije verzije sustava Windows pogledajte tekstualne upute:

 1. Prvo moramo provjeriti da li vaše računalo podržava virtualne usmjerivače. U traku za Windows upišite cmd i desni klik Komandni redak > Pokreni kao administratorwindows virtualni usmjerivač 0
 2. U prozorima terminala koji se pojave upišite netsh wlan vozačke programe i pritisnite / Enter
 3. Potražite liniju koja kaže Podržana mreža s hostom. Ako piše Da onda je dobro da krenete. Ako nije, morat ćete postaviti VPN na fizičkom usmjerivaču. Pomozite si dalje.windows virtualni usmjerivač 1.5
 4. U prozoru terminala utipkajte način mreže netsh wlan set hostednetwork = dopusti ssid = key =, zamijenivši s mrežnim imenom i lozinkom po vašem izboru i pritisnite Enter.windows virtualni usmjerivač 1
 5. Trebali biste vidjeti neki tekst koji pokazuje da ste uspješno stvorili virtualni usmjerivač. Da biste ga uključili upišite netsh wlan start hostednetwork i pritisnite Enter
 6. Trebali biste dobiti poruku koja kaže da je hostirana mreža pokrenuta. Ako ne, morate ažurirati upravljačke programe mrežnog adaptera i pokušati ponovo.
 7. Zatim moramo podijeliti virtualni usmjerivač s drugim uređajima. Pritisnite tipku Windows + R, utipkajte ncpa.cpl u brzini Run i pritisnite Enterwindows virtualni usmjerivač 2
 8. Na popisu veza koje se pojavljuju potražite onu koju ste upravo stvorili. Imat će mrežno ime koje ste stavili ranije. Sjetite se ili zapišite naziv ove vezewindows virtualni usmjerivač 3
 9. Na istom popisu veza potražite onu koja kaže TAP-Windows adapter. Kliknite ga desnom tipkom miša i odaberite Svojstva
 10. Kliknite gumb Dijeljenje karticu na vrhu i potvrdite okvir za Dopusti ostalim korisnicima mreže da se povežu putem internetske veze ovog računalawindows virtualni usmjerivač 4
 11. Pod, ispod Veza s kućnom mrežom, kliknite padajući izbornik i odaberite naziv mreže koju ste ranije stvorili. tisak u redu
 12. Otvorite svoju VPN aplikaciju, odaberite OpenVPN kao protokol u postavkama, ako je potrebno, i povežite se s poslužiteljem u Sjedinjenim Državama. OpenVPN aktivira TAP Windows adapter
 13. Vaše je računalo sada Wi-Fi usmjerivač s omogućenom VPN-om!

Kako postaviti VPN omogućen virtualni usmjerivač na macOS-u

 1. Kliknite ikonu Apple da biste dobili sistemski izbornik, a zatim odaberite Postavke sustava.Izbornik sustava
 2. U Postavke sustava, kliknite Ikona mreže.Postavke sustava
 3. U prozoru mreža kliknite na plus (+) na dnu lijeve ploče se prijavite za dodavanje nove usluge. U skočnom prozoru odaberite sljedeće opcije: Sučelje: VPN, Vrsta VPN-a: L2TP preko IPSeca, Naziv usluge: [odaberite ime za svoju VPN vezu]*Stvorite VPN vezu
 4. Kliknite Stvori. Za sljedeće korake trebat će vam VPN korisničko ime, lozinka i adresa poslužitelja. Vjerojatno će vam trebati i IPSec ključ, ovisno o postavkama vašeg davatelja VPN-a, ovo se može također nazvati Shared Key ili Shared Secret. Možete ih pronaći u odjeljku Ručna konfiguracija na web mjestu za podršku davatelja VPN-a. Većina pružatelja usluga također će imati popis poslužitelja koje možete odabrati.
 5. Unesite sljedeće detalje: Konfiguracija: Zadano, Adresa poslužitelja: [adresa poslužitelja kao što je navedeno od pružatelja VPN-a], Naziv računa: [Korisničko ime], Šifriranje: Automatski (128 bitni ili 40 bitni)Postavke provjere autentičnosti
 6. Označite okvir pokraj Prikažite status VPN-a u traci izbornika da biste vidjeli status svoje VPN veze na traci izbornika.
 7. Kliknite na Postavke provjere autentičnosti .... Na Provjera autentičnosti korisnika zaslon, unesite svoj zaporka u okviru i tipku IPSec u Zajednička tajna okvir ispod Autentifikacija stroja, a zatim kliknite u redu.
  Postavke provjere autentičnosti
 8. Zatim kliknite na Napredna… Označite okvir za Pošalji sav promet putem VPN veze, a zatim kliknite u redu.Mrežne napredne postavke
 9. Klik primijeniti da biste spremili sve svoje postavke i zatim se povezali s VPN-om pomoću Spojiti dugme. Sada ste spojeni na VPN poslužitelj. Sada samo trebate postaviti VPN za dijeljenje.
 10. Povratak naPostavke sustava izbornika, a zatim kliknite na Dijeljenje.Prozor postavki sustava
 11. Odaberi Dijeljenje Interneta s lijeve ploče. Opcije Internet Sharing prikazat će se na desnoj strani zaslona. Postavite sljedeće postavke: Dijelite svoju vezu s: [VPN L2TP veza koju ste upravo stvorili] Na računala koja koriste: Wi-FiMrežni ekran za dijeljenje
 12. Odaberi Opcije Wi-Fi-ja…, te unesite sljedeće detalje: Naziv mreže: [odaberite naziv mreže također poznat kao SSID], Kanal: [ostavi kao zadano], Sigurnost: WPA2 Osobno, Zaporka: [odaberite lozinku], Provjerite: [ponovo unesite zaporku]Zaslon postavki Wifi
 13. Kliknite U redu. Na Dijeljenje izbornika, potvrdite okvir pokraj Dijeljenje Interneta. Vidjet ćete upit koji traži da uključite dijeljenje Interneta. Klik Početak. Kada se aktivira Internet dijeljenje, pored teksta pojavit će se zeleno svjetlo: Dijeljenje Interneta: UključenoDijeljenje mreže na
 14. Na traci izbornika sada ćete vidjeti dvije nove ikone. Prva ikona prikazuje status vaše VPN veze. Druga nova ikona prikazuje status vaše Internet dijeljenja.VPN i Wifi ikone koje prikazuju vezu i dijeljenje
 15. Otvorite VPN aplikaciju i povežite se!

Ako odaberete ikonu wifija klikom na nju, vidjet ćete da više ne traži dostupne wifi signale. Umjesto toga, govori vam da je uključeno dijeljenje wifi internetske veze, ime wifi signala koji Mac emitira, u ovom primjeru "Virtual VPN Router" je naš SSID i wifi kanal koji signal koristi. Svoje uređaje povežete na ovaj wifi usmjerivač na isti način kao i na bilo koji drugi wifi, koristeći SSID i lozinku koje ste stavili na zaslon postavki wifija iznad.

Metoda br. 4: Priključite Fire TV na fizički WiFi usmjerivač s omogućenom VPN-om

Nažalost, ne možemo vam dati detaljne upute o postavljanju VPN-a na vašem kućnom wifi ruteru. Wifi usmjerivači dolaze s širokim rasponom firmvera od kojih svi ne podržavaju VPN-ove i one koji se razlikuju u njihovim konfiguracijskim procesima..

Prvo morate saznati podržava li vaš usmjerivač čak i VPN veze. Možete provjeriti dno ili stražnju stranu usmjerivača radi njegove lokalne IP adrese i zadanih podataka za prijavu ili pomoću Googlea možete pronaći vjerodajnice povezane s vašim određenim modelom. U URL traku preglednika obično upišete ili 192.168.0.1 ili 192.168.1.1, a najčešće su korisničko ime i lozinka "admin".

Nakon što ste se prijavili u firmver rutera, potražite VPN konfiguraciju. Za tipičnu L2TP / IPSec VPN vezu, trebat će vam adresa poslužitelja, korisničko ime, lozinka i zajednička tajna vašeg davatelja VPN-a.

Ako vaš WiFi usmjerivač ne podržava VPN veze, provjerite možete li firmware zamijeniti otvorenim rješenjem poput DD-WRT, OpenWRT ili Tomato. Taj se postupak zamjene firmvera proizvođača na wifi usmjerivaču naziva "treperi". Budite oprezni ako se odlučite za ovaj put. Pazite da je firmver koji preuzmete kompatibilan s vašim određenim usmjerivačem. Ako zabrljate, možete trajno oštetiti usmjerivač i zalijepiti ga tako da više nije upotrebljiv.

Ako to nije nešto što želite riskirati, razmislite o unaprijed trepnutom usmjerivaču od davatelja VPN-a.

Zašto je vaša privatnost ugrožena ako ne upotrebljavate VPN

Ako se povežete s javnom wifi mrežom (npr. Kafići, zračne luke itd.), Bilo koji drugi korisnik mogao bi pristupiti vašim podacima pregledavanja. Ako ne koristite šifriranu vezu, zlonamjerni korisnik s lako dostupnim alatima može saznati web stranice koje posjetite, vaše korisničko ime i zaporke, osobne podatke, uključujući vaše ime i adresu i videozapise koje preuzimate i struji.

Svatko tko se povezuje na javni wifi trebao bi koristiti VPN koji će šifrirati i sakriti sve vaše aktivnosti pregledavanja.

VPN će također maskirati vašu internetsku aktivnost ako se povežete putem svog kućnog ili poslovnog internetskog pružatelja usluga. To je osobito važno u zemljama poput SAD-a u kojima davatelji internetskih usluga mogu legalno prodati i dijeliti vaše podatke s drugim organizacijama.  Ti podaci uključuju web stranice koje posjećujete i sadržaj koji struji. Testirali smo vrhunske VPN-ove za sigurnost i privatnost, a IPVanish je naš izbor broj 1 za Firestick korisnike.

Rješavanje problema s Firestick VPN-om

Ako naiđete na poteškoće u vezi s ili ostanete povezani s VPN-om putem aplikacije, pokušajte sljedeće:

 • Provjerite imate li uređaj drugog stupnja ili noviji Fire TV. Vatrene palice prvog roda, koje ne podržavaju VPN, imat će FCC ID na kućištu: 2ABDU-0509
 • Deinstalirajte i ponovno instalirajte VPN aplikaciju. Ići postavke > Prijave > Upravljati aplikacijama. Ponovno instalirajte pomoću gornjih koraka. Pobrinite se da koristite najnoviju verziju aplikacije svog davatelja VPN-a.
 • Ponovo pokrenite svoj Fire TV uređaj isključivanjem, pričekajte jednu minutu i ponovo ga uključite.
 • Isprobajte drugi VPN poslužitelj ili lokaciju
 • Provjerite radi li internetska veza normalno bez VPN-a.

Vidi također:

 • Kako instalirati Kodi na Firestick
 • Firestick nastavlja s punjenjem? Isprobajte ove popravke
 • Kako instalirati NordVPN na Firestick
 • Kako instalirati ExpressVPN na Firestick
 • Kako instalirati Hotspot Shield na Firestick
 • Kako instalirati PIA na Firestick
 • Kako instalirati Ivacy na Firestick
 • Kako instalirati CyberGhost na Firestick

"Fire-TV stick i daljinac" tvrtke www.hdmi-experte.com licencirani pod CC BY 4.0 putem Wikimedia Commonsa

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 46

Adblock
detector