Kako koristiti VPN s Rokuom, a najbolje VPN-ove za Roku u 2020. godini

Roku

Roku je bio jedan od prvih medija za streaming koji je stekao popularnost mainstreama kada je prvi put predstavljen 2012. godine. Roku je sada u svojoj petoj generaciji i dolazi u šest različitih okusa, od laganih proračunskih uređaja do teških 4K streamersa:

 • Roku Express
 • Roku Streaming Stick
 • Roku premijera
 • Roku premijera+
 • Roku Ultra
 • Roku TV

Svi uređaji rade na Android Roku OS-u koji podržava ogroman broj aplikacija i kanala. Mnogi su od ovih kanala zaključani, što znači da im se može pristupiti samo iz određenih zemalja. Moguće je zaobići ta ograničenja pomoću VPN-a, koji kriptira vaš internetski promet i usmjerava ga preko udaljenog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. To vam dodjeljuje novu IP adresu koja se može koristiti za zaobilaženje ograničenja geografskog sadržaja.

Kliknite ovdje kako biste preskočili naš popis najboljih VPN-ova za Roku.

VPN-ovi također dodaju sloj privatnosti vašoj streaming aktivnosti, sprječavajući vašeg davatelja internetskih usluga i bilo koga drugoga na vašoj mreži od preskakanja onoga što gledate.

Nažalost, Roku OS ne podržava VPN-ove ni na jednom od svojih uređaja, prošlih ili sadašnjih. To znači da vlasnici Roku-a koji žele iskoristiti VPN moraju ga postaviti na posrednički uređaj, obično na wifi usmjerivaču. U nastavku ćemo razmotriti nekoliko različitih metoda kako to učiniti. Isto tako, Roku korisnici koji žele koristiti Kodi mogu je pregledati / zrcali s drugog Android uređaja s instaliranim VPN-om.

Upotreba Rokua s WiFi usmjerivačem s omogućenom VPN-om

Možete postaviti VPN na svoj wifi usmjerivač, a zatim povezati Roku s wifi mrežom tog usmjerivača kako biste deblokirali emisije i održali privatnost svoje streaming aktivnosti. Imate dvije glavne mogućnosti: fizički usmjerivač ili virtualni usmjerivač.

Postavljanje VPN-a na fizičkom wifi usmjerivaču

dd wrt 1
Za postavljanje VPN-a na fizički wifi usmjerivač trebat će imati vrstu firmvera koji podržava VPN veze. Obično možete pristupiti nadzornoj ploči firmvera rutera tako što upišete "192.168.0.1" ili "192.168.1.1" u URL traku web preglednika dok ste povezani na wifi, a zatim unesite svoje vjerodajnice za prijavu. Ako ne znate svoje vjerodajnice za prijavu, potražite zadane postavke u korisničkom priručniku ili Googleu (administrator je uobičajeno korisničko ime i lozinka).

Nakon što ste prijavljeni na nadzornu ploču, potražite opciju za postavljanje VPN veze. Ako ga ne postoji, na usmjerivač možete potencijalno instalirati novi firmver. Taj je postupak poznat kao "treperi" i razlikuje se od usmjerivača do rutera. Ako se nepravilno izvršite, možete trajno oštetiti usmjerivač, zato budite oprezni. Najpopularniji besplatni firmver usmjerivača s otvorenim kodom je Tomato i isto tako DD-WRT. Obje imaju VPN kompatibilne verzije.

Uz instalirani odgovarajući firmver, potražite upute web mjesta ili korisničku službu davatelja VPN-a za upute o postavljanju i detalje konfiguracije kako se povezati s njihovim poslužiteljima.

Ako vaš usmjerivač nije kompatibilan s DD-WRT ili Tomato ili jednostavno niste dovoljno sigurni da biste to mogli, možete se odlučiti za unaprijed konfigurirani usmjerivač. Naša glavna preporuka je ExpressVPN, koji pravi vlastiti softver firmvera koji je unaprijed učitan sa svim postavljanjem i konfiguracijom učinjenim za vas. Mnogo je lakše postavljati i koristiti nego otvorene izvore, ali usmjerivači su malo skuplji. Neki drugi pružatelji VPN-a, uključujući par naveden u nastavku, također prodaju unaprijed konfigurirane usmjerivače, iako nisu tako robusni ili korisni kao ExpressVPN.

Pročitajte više: Najbolji VPN-ovi za DD-WRT usmjerivače u 2017. godini

Postavljanje VPN-a na virtualnom wifi usmjerivaču

Postavljanje virtualnog usmjerivača s omogućenom VPN mnogo je lakše i manje rizično od toga na fizičkom usmjerivaču, ali trebat će vam laptop za korištenje kao WiFi žarišne točke. Mnogi ljudi ne shvaćaju da se njihova prijenosna računala ne mogu samo povezati na wifi mrežu, već emitirati i svoje.

To možete učiniti na gotovo bilo kojem Windows računalu ili Macbooku napravljenom u posljednjih nekoliko godina. Evo kako to funkcionira:

 1. Postavljanje VPN veze
 2. Povežite se s tim VPN-om
 3. Prenesite WiFi žarišnu točku na obližnje uređaje
 4. Priključite Roku na WiFi žarišnu točku
 5. Sav promet s Rokua preusmjeren je putem VPN-a

Za početak potražite sljedeće vodiče:

 • Kako postaviti virtualni usmjerivač s VPN-om na Windows
 • Kako postaviti VPN omogućen virtualni usmjerivač na MacOS

Roku DNS proxy

dd wrt 4 dns
Roku ne samo da ne podržava VPN softver, već ne dozvoljava korisnicima da mijenjaju zadane DNS adrese. Opet, to će se morati učiniti na vašem usmjerivaču.

DNS proxy ne nudi mogućnost šifriranja ili geofofofing VPN-a, ali je mnogo lakše postaviti i neće usporiti vezu. Za Roku ćete morati ući na nadzornu ploču usmjerivača i pronaći postavke DNS-a. Obično trebate unijeti dvije adrese DNS poslužitelja, primarnu i sekundarnu. Obavezno koristite DNS poslužitelje koji se nalaze u zemlji u kojoj želite deblokirati sadržaj. Možda ćete također htjeti tvrdo kodirati vaše IPv6 adrese, ali u svrhe strujanja to zaista nije potrebno i u nekim slučajevima to bi trebalo u potpunosti onemogućiti.

DNS ili sustav naziva domena koristi uređaj spojen na Internet za rješavanje URL-a poput comparitech.com u IP adresu sastavljenoj od brojeva i decimalnih brojeva. Zamislite to kao telefonski imenik koji telefonskim brojevima odgovara imenima.

Promjenom poslužitelja na koji se šalju DNS zahtjevi moguće je deblokirati sadržaj na web lokacijama koje koriste DNS za pronalaženje korisnika. To se naziva DNS proxy. Dobri VPN-ovi automatski će nadjačati vaše DNS postavke i koristiti njihove privatne DNS poslužitelje. Međutim, mnogo manje će vam dopustiti da koristite njihove DNS poslužitelje bez VPN-a.

ExpressVPN to dopušta kao dio uobičajene pretplate. Pomoću nazvanog MediaStreamer, korisnici mogu unijeti DNS adrese ExpressVPN-a u svoj uređaj kako bi deblokirali Netflix i druge web lokacije.

Najbolji VPN-ovi za Roku

Popisali smo popis najboljih VPN-ova za Roku na temelju sljedećih kriterija:

 • Globalna mreža poslužitelja koji deblokiraju širok raspon strujnih kanala poput Netflix, Hulu, HBO Now i BBC iPlayer
 • Brze, pouzdane i neograničene veze koje omogućuju HD streaming
 • Privatni DNS poslužitelji i DNS zaštita od curenja koji osiguravaju vašu lokaciju u potpunosti maskiranu
 • Korisnička podrška koja može pomoći pri postavljanju
 • Aplikacije za Windows, MacOS i Android (za Kodi screencasting)

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN je naš najbolji izbor za korisnike Roku-a iz više razloga. Može s lakoćom deblokirati američke Netflix, Hulu, HBO Now i BBC iPlayer. Samo se obratite 24/7 podršci za chat uživo kako biste pitali koji su serveri trenutno postavljeni za vaš omiljeni streaming kanal. Više od 3.000 poslužitelja rastavljeno je u 94 zemlje, a svaki je optimiziran za maksimalnu brzinu i pouzdanost. To je u kombinaciji s najboljim sigurnosnim standardima u poslu, uključujući 256-bitnu AES enkripciju i savršenu tajnu unaprijed.

Svaka pretplata ExpressVPN dolazi s pametnom DNS proxy uslugom nazvanom MediaStreamer. Za WiFi usmjerivače koji ne podržavaju VPN, možete promijeniti nekoliko zadanih DNS adresa u MediaStreamer u nekoliko jednostavnih koraka. Ovo neće pružiti potpunu enkripciju VPN-a, ali možete ga barem upotrijebiti za deblokiranje geo-zaključanog sadržaja.

Ako želite koristiti svoj Roku s punim istaknutim VPN-om, ali niste dovoljno sigurni (ili strpljivi) da konfigurirate usmjerivač, ExpressVPN je i vas tamo pokrivao. Tvrtka prodaje unaprijed trepnute usmjerivače s prilagođenim softverom koji će vam omogućiti lako usmjeravanje određenih uređaja, poput Rokua, preko bilo kojeg VPN poslužitelja na njegovoj mreži.

Pros:

 • Ogromna, brza mreža od preko 3.000 poslužitelja razasutih širom svijeta može deblokirati širok raspon strujnih kanala
 • Nema ograničenja u korištenju podataka i propusne širine, izvrsno za HD streaming
 • DNS zaštita od propuštanja, zajednička IP adresa i ne održava zapise o prometu
 • 24-satno osoblje za pomoć u chatu izvrsno je za rad kroz bilo koje probleme.
 • Aplikacije za Windows, MacOS, Android, iOS i Linux

Cons:

 • Dopuštene su samo 3 veze odjednom

NAJBOLJI VPN ZA ROKU: ExpressVPN je naš izbor broj 1. S velikom mrežom poslužitelja koja je optimizirana za brze veze, sjajno funkcionira s Rokuom. Jednostavne aplikacije za sve operativne sustave. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish svojim kupcima pruža pristup ogromnom rasponu od preko 1.200 poslužitelja u više od 60 zemalja. Tvrtka posjeduje vlastitu poslužiteljsku mrežu, osiguravajući velike brzine i pouzdanu uslugu. Nije toliko spretan u deblokiranju nekih streaming usluga iz inozemstva poput Netflixa i Hulua, ali može zaobići geografska ograničenja za BBC iPlayer i Sling TV. IPVanish podrazumijeva OpenVPN protokol i koristi vojno šifriranje da bi aktivnost streaminga održao privatnom. IPVanish upravlja s vlastitim DNS poslužiteljima i uključuje DNS zaštitu od curenja.

IPVanish ne izrađuje prilagođeni firmver, ali korisnici mogu kupiti unaprijed konfigurirane usmjerivače iz Flashroutera ako ne žele prolaziti kroz probleme postavljanja sebe..

Pros:

 • S više od 1.200 poslužitelja može deblokirati najpopularniji streaming sadržaj
 • Brzina je odlična za HD streaming na većini poslužitelja
 • Ugrađena je DNS zaštita od curenja i IPv6 zaštita od curenja
 • Korisnička podrška nije vanjska, što se tiče privatnosti
 • Kodi i Firestick TV omiljeni su za njegove daljinsko prilagođene aplikacije

Cons:

 • Potražite negdje drugdje ako trebate koristiti aplikacije u Kini

DOBRO PRORAČUN VPN: IPVanish nudi snažnu privatnost i sigurnost. Nezaštićena mreža postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti. Može se dogoditi ako imate korisničku podršku. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN spretan je deblokator strujećeg sadržaja, uključujući Netflix, Hulu, i prilično sve drugo što možete baciti na njega. Dostupno je 50 zemalja za izbor, a svi su serveri zaštićeni vrhunskom enkripcijom. Na jednom računu možete koristiti do šest istodobnih uređaja, što čini veliku vrijednost za obitelji ili kućne prijatelje.

Svi NordVPN računi imaju pristup SmartPlayu, šifriranom DNS proxy poslužitelju koji vam omogućuje zaobići ograničenja geografskog licenciranja za strujni sadržaj.

Poput IPVanish-a, i NordVPN prodaje unaprijed trepnute DD-WRT usmjerivače za one koji ne mogu smetati da sami konfiguriraju VPN veze. U NordVPN bazi znanja nalaze se i detaljni vodiči ako želite sami proći.

Pros:

 • Ogromna poslužiteljska mreža vrlo je sposobna deblokirati većinu geo-ograničenih sadržaja
 • Poslužitelji su optimizirani za HD streaming
 • Vrhunski standardi šifriranja sa zaštitom od propuštanja DNS-a
 • Jednostavne aplikacije za većinu platformi
 • Dostupna je 24/7 podrška za razgovor uživo

Cons:

 • Nije pripremljeno za početnike, aplikacija za stolna računala mogla bi činiti ažuriranje

SLOBODAN IZBOR: NordVPN je dobar svestrani napadač. Opcija velike vrijednosti koja pouzdano radi s Rokuom. Istovremeno povezuje do 6 uređaja 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. VyprVPN

VyperVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN može deblokirati usluge strujanja s najboljim od njih, uključujući Netflix, Hulu i BBC iPlayer. Davatelj veterana također može skriti veliki kineski vatrozid i druge sustave cenzure. Standardi šifriranja jaki su koliko i oni dobivaju, iako usluga bilježi vašu IP adresu, tako da nije baš toliko privatna kao što bismo željeli da bude..

VyprVPN upravlja s vlastitom šifriranom DNS uslugom, zvanom VyprDNS, i štiti od curenja DNS-a. Nažalost, trenutno ne možete upotrebljavati VyprDNS od VyprVPN.

VyprVPN izrađuje prilagođenu aplikaciju za usmjerivače koji koriste firmware Tomato, a njezino web mjesto sadrži upute za izradu DD-WRT-a sposobnih za OpenVPN..

Pros:

 • Radi preko 700 poslužitelja širom svijeta
 • Deblokira Netflix, Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Kill prekidač na radnoj površini
 • Velike, pouzdane brzine

Cons:

 • Može imati više opcija za naprednu konfiguraciju
 • Nešto skuplje od nekih VPN-ova

LAGANO ZA KORIŠTENJE: VyprVPN je vrlo razumljiv. Dobro surađuje s Roku i najpopularnijim streaming uslugama. Dobre sigurnosne i privatne značajke, ali pomalo skupe. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu VyprVPN recenziju.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN relativno je pridošlica, ali to ga nije spriječilo u ponudi usluge koja deblokira američki Netflix i druge strujne kanale. Postigao je vrlo visoke rezultate u našim testovima brzine, a podržan je podrškom za chat uživo. Jedan račun omogućava pretplatnicima da istovremeno povežu do šest uređaja. PrivateVPN ne pohranjuje nikakve zapisnike.

Web mjesto sadrži upute o tome kako postaviti PrivateVPN na vaš Tomato ili DD-WRT usmjerivač. Tvrtka se nedavno prebacila na korištenje vlastitih privatnih DNS poslužitelja umjesto javnih, iako se oni ne mogu koristiti odvojeno od VPN usluge.

Pros:

 • Steknu solidnu reputaciju zbog rastućeg popisa web mjesta koja deblokiraju
 • Brzina je dovoljno dobra za visokokvalitetno strujanje
 • Privatnost i sigurnost su vrhunski

Cons:

 • Pomoćno osoblje radi samo tijekom europskog radnog vremena
 • Novopečeni dobavljač i dalje proširuje mrežu, ima manje poslužitelja za izbor
 • Aplikacije nemaju neke napredne značajke, kao što su opcije blokiranja oglasa i zlonamjernog softvera

Sjajne brzine: PrivateVPN je dobar obiteljski izbor. Radi s Rokuom i omogućuje do 6 uređaja na istom računu. Mala mreža poslužitelja, ali brze veze. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN s Rokuom?

Ne postoji nedostatak navodno "besplatnih" VPN-ova vani, ali gotovo nijedan od njih neće vam pomoći povezati Roku. Većina besplatnih VPN-ova pokreće se samo na vlastitim aplikacijama, što znači da ih nije moguće konfigurirati na wifi usmjerivaču, što je neophodno za Roku. Možete potražiti besplatne VPN poslužitelje, ali oni su rijetko dovoljno brzi ili pouzdani da podrže streaming videa.

Besplatni VPN-ovi u svakom slučaju rijetko štite vašu privatnost, pa čak mogu stvoriti i sigurnosne ranjivosti. Da bi održali sebe i profitirali od korisnika, oni često bilježe podatke o pregledavanju korisnika i prodaju ih trećim oglašivačima. Neki čak ubrizgavaju kolačiće za praćenje i prikazuju oglase u vaš preglednik, a drugi se učitavaju sa zlonamjernim softverom.

Svi ugledni besplatni VPN servisi strogo su ograničeni na propusni opseg ili prijenos podataka, što znači da ćete potrošiti puno odlaganja ili se odvojiti usred struje.

VPN-ove koje treba izbjegavati s Rokuom

VPN knjiga

VPN knjiga nudi konfiguracijske datoteke za besplatne OpenVPN poslužitelje. Ali nije jasno tko stoji iza tvrtke i koje su njihove politike. Kockarski kolektiv Anonymous optužio je web mjesto da je medena mreža za provođenje zakona. Zbog privatnosti i performansi preporučujemo izbjegavanje VPN knjige.

Hola

Hola sebe naziva VPN, ali koristi peer-to-peer strukturu umjesto centraliziranih poslužitelja. To ima velike implikacije na privatnost i ni na koji način se ne može postaviti na usmjerivač ili Roku. Tvrtka je jednom pretvorila sve uređaje povezane na njenu mrežu u divovski botnet i koristili ga za izvođenje distribuiranih napada uskraćivanja usluge na web stranicama. Dakle, osim ako ne želite da stranci koriste vašu širinu pojasa i nisu u redu s otmicom vašeg Rokua, klonite se Hola.

Štit za žarište

Hotspot Shield popularan je zbog svoje besplatne razine VPN usluga, no zagovornici privatnosti nedavno su podnijeli FTC žalbu protiv kompanije koja tvrdi da je otimala HTTP zahtjeve na određene web stranice i preusmjeravala korisnike na pridružene stranice. To je veliko kršenje povjerenja. Tvrtka također ubrizgava kolačiće za praćenje u korisničke preglednike kako bi nadzirala što rade na mreži.

Kodi na Roku

Roku ne podržava Kodi, besplatni i otvoreni izvorni softver za kućno kino koji se koristi za strujanje sadržaja iz velikog broja službenih i neslužbenih izvora. Ako imate rezervni Android uređaj koji podržava lijevanje ležera, možete koristiti zrcaljenje zaslona ili lijevanje za postavljanje Kodija na Roku. Nije savršeno rješenje, ali djeluje.

Preporučena alternativa: Amazon Fire TV Stick

Ako niste mrtvi u kupovini Rokua, onima koji ga mogu nabaviti u svojoj zemlji preporučujemo Amazon Fire TV ili Fire TV Stick. Konkretno, 2. generacije ili kasnije Fire Stick.

Fire TV nudi gotovo jednaku funkciju i kanale kao Roku OS, ali mnogo je fleksibilniji kada je u pitanju podešavanje konfiguracija, instaliranje aplikacija trećih strana i deblokiranje geo-zaključanog sadržaja. Možete učiniti sve sljedeće:

 • Instalirajte VPN na Fire TV
 • Instalirajte Kodi na Fire TV
 • Navedite svoje DNS poslužitelje
 • Instalirajte aplikacije treće strane s Android APK-ova

To znači da se ne morate pouzdati u druge uređaje poput bežičnih usmjerivača da biste postavili VPN ili rezervni Android uređaj da biste postavili Kodi. U Fire TV je sve moguće, a dobili smo i vodiče da vam pokažemo kako.

"Roku" Stevea Johnsona licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =

Adblock
detector