Kako ostati potpuno anoniman i skriven na mreži

anoniman u meksiku
Održavanje anonimnosti na mreži nije lak zadatak. Današnji internetski ekosustav vođen oglasima i jako nadgledani nastoji postići upravo suprotan rezultat. Bilo da se radi o nacionalnoj sigurnosti ili da vam proda pametni telefon, vlade i tvrtke žele znati sve što mogu o vama. Da izgubite trag nije jednostavna stvar.

Moguće je ostati anoniman putem interneta, ali sve je teže s vremenom. Ni jedna mjera koju poduzmete nikad neće biti savršena, ali ako niste visoki kriminalac, možete to učiniti težim nego što vrijedi da vas neko izloži.

Anonimnost ima svoje prednosti. Određene slobode postaju neprepoznatljive i neprimjećujuće. Također zahtijeva žrtvu. Mnoge pogodnosti suvremenog weba izgrađene su oko profiliranja, praćenja i analize ponašanja korisnika.

Imajući to u vidu, ovo su koraci koje možete poduzeti i alati koji su vam potrebni da biste ostali anonimni i skriveni na mreži.

humka

Nijedan popis anonimnosti ne bi bio potpun bez Tor. Ova mreža volonterskih čvorova širom svijeta sinonim je za anonimnost. Tor, skraćenica za "usmjerivač luka", omogućuje vam šifriranje internetskog prometa i svaki put kad se povežete s web poslužiteljem taj promet usmjeriti slučajnim nizom čvorova prije nego što se uputite na krajnje odredište.

Postoji nekoliko desetaka načina korištenja Torta s mnogih različitih uređaja. Preglednik Tor je najpopularniji. Jednostavna instalacija ove Firefox aplikacije na Mac ili PC omogućit će vam anonimno pregledavanje interneta. Za Android uređaje isprobajte Orbot. Korisnici iOS-a nemaju službenu podršku iz Tor projekta, ali Onion preglednik izgleda kao pristojna opcija.

tor preglednik wikileaks url bar

Tor ima nekoliko nedostataka. Za jednu, to je sporo. Tor nije prikladan za streaming video ili torrent datoteka. Možete pregledavati web i to je prilično zbog nedostatka volonterskih resursa i konkurentnog prometa drugih korisnika.

Drugo, iako je vaš internetski promet šifriran i nije moguće pratiti, davatelj internetskih usluga još uvijek može otkriti upotrebljavate li Tor ili ne. Ovo samo po sebi može biti dovoljno da izazove sumnju, jer se Tor često koristi za kriminalne aktivnosti na mreži. Vaš davatelj internetskih usluga mogao bi ugasiti vašu širinu pojasa, poslati vam prekid i odustati od pisma ili vas prijaviti vlastima čak i ako niste učinili ništa loše.

Iz tog razloga, savjetujemo Torovim korisnicima da koriste alat za zamračivanje poput Obfsproxy, da uključe VPN kada koriste Tor ili oboje. Obfsproxy je Torov projekt zbog kojeg kriptirani Tor promet izgleda kao uobičajeni nešifrirani promet tako da ne privlači nepotrebnu pažnju. Više o VPN-ovima nadalje.

Konačno, postoje dosta nagađanja da je američka vlada barem nekoliko puta uspješno koristila prometnu analizu na Toru koja je dovela do uhićenja, uključujući i onog zloglasnog Dread Pirate Robertsa s tržišta ilegalne robe Silk Road. Priča se da vlade također rade i prate aktivnost na nekoliko izlaznih čvorova iz Tor. Nijedan od ovih navoda ne sadrži konkretne dokaze, pa to uzmite s velikom zrnom soli.

OS uživo

Preglednik je pogodan za izbjegavanje ciljanih reklama i povremene posjete DarkNetu, ali onima koji zahtijevaju potpunu anonimnost trebat će više nuklearna opcija. Iako nitko ne može pratiti vašu aktivnost pregledavanja u pregledniku Tor, na primjer, postoji vjerojatnost da i dalje imate više aplikacija koje se prikazuju u pozadini. Te aplikacije - procesori za obradu teksta, videoplayeri i upravitelji ažuriranja - šalju podatke na web. Priča se da su vlasti koristile nešifrirana izvješća o pogreškama iz operacijskog sustava Windows da bi pronašli ljude. Windows 10 uključuje litaniju softvera za praćenje koji je omogućen prema zadanim postavkama.

Možete onemogućiti sve te postavke i deinstalirati sve svoje programe, ali to nije baš praktično. Umjesto toga, preporučujemo živi operativni sustav. Operativni sustavi uživo mogu se instalirati na USB pogone ili DVD-ove. Promijenite li nekoliko postavki u uređaju za pokretanje računala, možete pokrenuti potpuno neovisni operativni sustav iz pogona palca na svom svakodnevnom prijenosnom računalu.

Tails je službeni OS uživo iz Tor projekta. Sav internetski promet - ne samo internetsko pregledavanje - prolazi kroz mrežu Tor. OS na vašem računalu ne ostavlja trag, a sve trenutne poruke, e-poruke i datoteke šifrirane su. Jednostavan je za uporabu i osmišljen je da služi kao idiot.

Ako se Tails iz bilo kojeg razloga ne čini pogodan, druga je mogućnost Whonix. Whonix nije neovisni OS uživo. Umjesto toga, radi u virtualnom stroju na vašem postojećem operativnom sustavu. Ima sve prednosti Tails-a (koristi i Tor mrežu) plus što je dizajniran tako da je propuštanje IP adrese - koje se mogu koristiti za praćenje korisnika - nemoguće. Loša strana je što je za pokretanje virtualnog stroja potrebno relativno moćno računalo i prilično je komplicirano postavljanje.

Ostale opcije su također na stolu. Kali, Qubes i ZeusGuard sve su alternative Tailsu i Whonixu koje vrijedi razmotriti. Provedite istraživanje i ustanovite što je najbolje za vas.

Logiranje VPN-a

VPN ili virtualna privatna mreža kriptira sav internetski promet na uređaju i zatim ga usmjerava preko posredničkog poslužitelja na mjesto koje korisnik odabere. Krajnji je rezultat da je IP adresa uređaja maskirana, a treće strane - uključujući ISP-ove - ne mogu nadzirati promet.

Većina pružatelja VPN-a koristi zajedničke IP adrese na svojim poslužiteljima. Višestrukim korisnicima - desecima, stotinama, pa čak i tisućama - dodjeljuje se jedna IP adresa. Zbog toga je gotovo nemoguće pratiti aktivnost pojedine osobe u bazenu.

ipvanishclient_3

Međutim, VPN-ovi izgrađeni su za privatnost, a ne za anonimnost, pa upozoravamo da ih sami koristite ako želite doista ostati skriveni. Privatnost i anonimnost često idu ruku pod ruku, ali zapamtite ovo važno razlikovanje: anonimnost znači da vas nitko ne može prepoznati, ali privatnost podrazumijeva da ne možete vidjeti što radite.

Korištenje VPN-a zahtijeva određeni stupanj povjerenja u vašeg davatelja VPN-a i subjekte koji ugošćuju njihove servere. Vrlo malo VPN davatelja posjeduje vlastitu infrastrukturu fizičkog poslužitelja. Vaš promet šifriran je na vašem lokalnom uređaju i ostaje šifriran dok ne stigne na VPN poslužitelj. Zatim se dešifrira prije nego što se pošalje na odredište. Nakratko će vaša aktivnost biti vidljiva dobavljaču VPN-a.

Zbog toga toplo preporučujemo VPN-ove „logless“. Označeno politikom „logless“, „no-logs“ ili „zero-logs“ to znači da VPN pružatelj ne pohranjuje nikakve podatke o sadržaju prometa korisnika. Ako pretpostavimo da dobavljač VPN govori istinu, to je dobra stvar.

Ali to nije tako jednostavno. Neki davatelji VPN-a tvrde da su bez robota, ali u stvarnosti još uvijek pohranjuju metapodate. Ovisno o tome koliko želite biti anonimni, ovo treba biti oprezan. Metapodaci ne sadrže nikakve podatke o sadržaju vašeg prometa, ali mogu uključivati ​​pojedinosti kao što su kada ste koristili VPN, koliko dugo, koliko podataka je preneseno, pa čak i vašu originalnu IP adresu. Uvijek prelistajte politiku privatnosti davatelja VPN-a za đavolske detalje poput ovih.

Čak i nekoliko pravih VPN-ova s ​​prispjelom ništom zahtijevaju od korisnika da im vjeruju. Ne možete znati jesu li iskreni i kako će reagirati kada se suoče s vladinim pozivom. Za najvišu razinu anonimnosti pokušajte kombinirati VPN s Torom. Izbjegavajte VPN-ove sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, gdje bi zakoni o zadržavanju podataka i vladine obavještajne agencije mogli vaše podatke izložiti riziku.

Jednostavno pokretanje Tor preglednika dok je spojen na VPN olakšava praćenje korisnika dvostruko. VPN-ovi se također mogu ručno konfigurirati u operacijskim sustavima uživo poput Repova.

Povezano: 20+ VPN-ova ocijenjeno kao privatnost.

DNS bez zagrljaja

Kad se URL unese u preglednik, DNS poslužitelju se šalje zahtjev za pronalaženje IP adrese koja odgovara URL-u. Čak i kada koristite proxy kao što je VPN, ovi se DNS zahtjevi mogu poslati izvan šifriranog tunela na zadani poslužitelj. DNS zahtjevi obično se spremaju i bilježe ih na obližnjem poslužitelju kojim upravlja ISP korisnika.

Ako se to dogodi pri korištenju VPN-a, naziva se curenje DNS-a. Mnogi VPN pružatelji nude zaštitu od propuštanja DNS-a, što osigurava da se sav internetski promet, uključujući i DNS zahtjeve, usmjerava putem VPN-a. Ove VPN-ove obično upravljaju vlastitim DNS poslužiteljima, koji neće bilježiti koje web lokacije posjećujete ako udovoljavaju gore navedenim kriterijima za zanemarivanje..

Čak i ako se VPN oglašava zaštitom od curenja DNS-a, ta se izjava često odnosi samo na IPv4 curenje DNS-a. IPV6 DNS zahtjevi i dalje mogu putovati na zadanoj mreži i preuzimati ih i web poslužitelji i davatelji internetskih usluga. Bilo bi sjajno kada bi više VPN-a postavilo IPv6 DNS poslužitelje koji bi rješavali ovu situaciju, no trenutno je najbolje rješenje jednostavno onemogućiti IPv6 u internetskim postavkama uređaja. Ovaj alat provjerava curenja IPv6 i IPv4 DNS.

Ako VPN koji koristite nema zaštitu od propuštanja DNS-a ili uopšte ne upotrebljavate VPN, pokušajte odabrati javni DNS poslužitelj bez dnevnika. Možete promijeniti postavke DNS-a uređaja kako se zahtjevi ne šalju putem vašeg davatelja internetskih usluga. Preporučujemo DNS.WATCH ili OpenNIC.

E-poruke s gorionikom

Podrazumijeva se da ostati anoniman na mreži znači ne prijavljivati ​​se na bilo koji od postojećih računa. No kako mnoge aplikacije i web mjesta od korisnika zahtijevaju prijavu, trebat će vam adresa e-pošte ili dvije.

Nekoliko usluga nudi besplatne račune putem e-pošte. Za jednokratne registracije i poruke preporučujemo Guerilla Mail. Nije potrebna registracija i ona uključuje upravitelja lozinki koji će vam pomoći u pamćenju lozinki povezanih s tim računima.

gerilska pošta ss

Za dugoročniji račun koji se ne može pratiti e-poštu, najbolja opcija je vjerojatno ProtonMail. Ova krajnja šifrirana usluga je otvorenog koda i koristi aplikacije sa nula znanja za web i mobilne uređaje. Nažalost, novi se korisnici moraju prijaviti na poziv zbog ograničenog kapaciteta poslužitelja. ProtonMail temelji se na donaciji.

Ako ne želite čekati pozivnicu, Zmail je još jedna alternativa. Omogućuje vam slanje e-pošte s lažnih adresa.

Nikada ne koristite svoj vlastiti račun e-pošte kada pokušavate biti anonimni. Nemojte ni čitati svoju e-poštu ili se prijavljivati ​​na račun. Ako želite poslati šifriranu poštu s računara, morat ćete postaviti nove PGP ili S / MIME tipke.

Cryptocurrencies

Ako želite izvršiti anonimnu kupnju ili donaciju, kripto valute su superiorne PayPalu i očito su kreditne kartice. To ne znači da možete jednostavno otvoriti Bitcoin novčanik sa velikom razmjenom poput Coinbase-a i započeti trošiti, iako.

Postoji velika zabluda da je bitcoin uvijek anoniman, jer sama priroda blockchain tehnologije znači da se svaka transakcija prati i provjerava. Ova javno dostupna knjiga može se analizirati tako da se novčanici koje koristite i transakcije koje izvršite mogu povezati s vašim identitetom.

Analizom aktivnosti koja je vidljiva bilo kome na javnom blockchainu, promatrač će možda moći povezati vaš osobni identitet sa svim novčanicima koje koristite, a samim tim i cijelom poviješću transakcija. Na neki način, to čini Bitcoin čak i manje privatnim od bankovnog računa.

Da biste to izbjegli, koristite novčanike koji nakon svake transakcije mijenjaju vašu bitcoin adresu. Zbog toga vam je teže ući u trag. Koristite uslugu miješanja bitcoina koja svoje bitcoine objedinjuje s tuđim i miješa ih prije nego što izvršite uplatu primatelju.

Možda je najteži dio anonimna kupovina bitcoina, jer za to je potrebna fijat valuta. Privatne ponude i peer-to-peer razmjene poput LocalBitcoina nisu bezbrižne, ali su najbolje sredstvo anonimnog dobivanja ruku s kovanicama.

Imajte na umu da Bitcoin nije jedini igrač u gradu, iako je najveći. Litecoin, DarkCoin i Dogecoin također su popularni.

Tražilice

Google prati svaki upit za pretraživanje i vezu na koju kliknete. Ako koristite Tor, to i nije toliko važno, ali ipak je dobra ideja odlučiti se za alternativu.

DuckDuckGo je možda najpopularnija tražilica koja ne prati ili profiluje korisnike. Može se postaviti kao zadana tražilica u vašem pregledniku.

DuckDuckGo je potpuno neovisan preglednik, pa budimo iskreni, rezultati neće biti dobri kao Googleovi. Srećom, postoji način da se Google dobiju rezultati bez Googlea.

startpage ss

StartPage uklanja sve vaše identifikacijske podatke i u vaše ime Googleu šalje upit za pretraživanje. Ne bilježi niti prati korisnikove aktivnosti. Svi rezultati pretraživanja prikazuju se s proxy vezom ispod njih, što vam omogućava da kliknete na bilo koju web lokaciju, a zadržavate privatnost putem proxyja.

Prijenosi datoteka

Može doći do trenutka kada trebate anonimno poslati datoteku preveliku za privitak e-pošte. Ako ste ljubitelj zvižduka koji želi puštati u javnost veliku masu dokumenata, prenošenje datoteka u Dropbox jednostavno neće.

FileDropper je jednostavno i praktično rješenje koje omogućuje prijenos do 5 GB bez registracije. WeTransfer je druga opcija koja omogućuje datoteke do 2 GB bez prijave. Za ove vrste usluga samo prenesite datoteku, a zatim je pošaljite vezu onome koga želite primiti.

Ne zaboravite pristupiti web mjestu pomoću Tor-a i dijeliti veze pomoću e-pošte za snimanje ili neke druge anonimne metode jer web lokacija možda može prikupljati podatke o posjetiteljima web-lokacije, iako činjenica da nije potrebna registracija..

Pažljivo odaberite proširenja preglednika

Preglednik Tor ima vrlo malu podršku za proširenja i za to postoji dobar razlog. Oglašivačke tvrtke postaju pametnije u pogledu praćenja korisnika. Jedna od najnaprednijih metoda naziva se otisak prsta. Prikupljanjem podataka o vašem web pregledniku - koja su proširenja instalirana, koji uređaj koristite, koji jezik čitate itd. - tvrtke koje proizvode tehnologiju mogu stvoriti "otisak prsta" koji identificira korisnika. Otisci prstiju su bolji od IP adrese jer se ne mijenjaju ako korisnik prebaci wifi mreže ili se poveže s VPN-om..

Mnoga proširenja mogu vam pomoći u održavanju privatnosti - ABP, Prekinuti vezu, Badger privatnosti, HTTPS posvuda itd. - ali također pridonose dobro oblikovanom otisku prsta. To je jedan od nekoliko razloga zašto je toliko teško biti anoniman na popularnom pregledniku poput FireFoxa ili Chromea.

Ako želite testirati koliko vas preglednik štiti od praćenja, prijeđite na web lokaciju Panopticlick. Ovaj alat izrađen od strane Fondacije Electronic Frontier (EFF) može vam pokazati s mukom detalje kako oglasna agencija može prepoznati vaš preglednik pomoću jedinstvenog otiska prsta.

Osim otiska prsta, proširenja preglednika mogu komunicirati s poslužiteljima u pozadini bez vašeg znanja, što može potencijalno zabilježiti metapodate koji bi vam mogli pomoći u prepoznavanju vas i vaše mrežne aktivnosti.

Pročitajte više: 75+ besplatnih alata za zaštitu privatnosti na mreži

Šifrirane komunikacije

Osim e-pošte, morat ćete pokriti i svoje zapise prilikom slanja poruka i upućivanja poziva. Šifriranje je više usmjereno na privatnost nego na anonimnost; čak i ako je poruka šifrirana, nogavac i dalje zna tko su pošiljatelj i primatelj. Ali ako imate problema s anonimnošću, možda biste poduzeli i sve mjere opreza.

Signal je vrhunska aplikacija za šifrirane govorne pozive na pametnim telefonima. Ujedno je uključeno i instant messaging. Korisnici mogu provjeriti identitet svojih kontakata usporedbom ključnih otisaka prstiju.

kriptokat ss

Za šifrirane tekstualne i medijske poruke, postoji obilje besplatnih i privatnih opcija. TorChat koristi šifrirane poruke peer-to-peer u Tor mreži mreži. Ne zahtijeva instalaciju i može se pokrenuti s USB pogona. Ostale alternative uključuju Pidgin i CryptoCat.

Šifrirana sigurnosna kopija

Čak i anoni trebaju sigurnosno kopirati i pohranjivati ​​velike datoteke, a ponekad dopuštaju i drugim ljudima da im pristupe. Držite se dalje od Google diska i Dropboxa jer ne sadrže stvarnu zaštitu privatnosti poput šifriranja i ni na koji način nisu anonimni..

Izrada sigurnosnih kopija najbolje je lokalno na šifriranom vanjskom tvrdom disku. Crashplan nudi besplatnu verziju softvera što to čini lako.

backblaze web aplikacija

Ako želite rješenje u oblaku, trebat će pouzdanje davatelja usluga. Potražite uslugu "nula znanja" koja vam omogućava da postavite svoj ključ za šifriranje. SpiderOak, iDrive, BackBlaze i Crashplan svi nude ovu opciju, što sprečava davatelja usluge da dešifrira vaše datoteke.

Ako inzistirate na korištenju Google diska, Dropboxa ili nekog drugog davatelja prostora za pohranu bez šifriranja, uvijek možete šifrirati svoje datoteke prije nego što ih pošaljete u oblak.

Osigurajte svoju web kameru

Dokazano je da se web kamere mogu daljinski aktivirati i koristiti za špijuniranje korisnika. Čelnici FBI-a i Mark Zuckerberg obojica idu toliko daleko da upravo iz tog razloga stavljaju vrpcu na svoje web-kamere.

Web kamere obično se aktiviraju na daljinu putem zlonamjernog softvera, tako da se skener virusa u stvarnom vremenu i redovita skeniranja sustava mogu spriječiti da se to dogodi. Ako vaše prijenosno računalo ima LED lampicu koja se uključuje kad god je web kamera aktivna, provjerite je li omogućena. Ako ne želite staviti vrpcu na svoju web kameru, obavezno zatvorite prijenosno računalo kad se ne koristi.

Saznajte više o osiguranju web kamere ovdje.

Osigurajte svoj WiFi usmjerivač

Mnogi od nas se nikada ne trude mijenjati postavke koje su naši wifi usmjerivači dolazili iz tvornice. Nezaštićeni usmjerivači mogu učiniti korisnika iznimno ranjivim na obližnje snimke. Ruteri se mogu koristiti za presretanje, čitanje i izmjenu internetskog prometa. Ako ste na nečijoj drugoj WiFi mreži, obavezno upotrijebite VPN.

Ako želite ostati anonimni, važno je promijeniti vjerodajnice za prijavu usmjerivača, ažurirati firmver, postaviti najjaču razinu šifriranja (obično WPA2), ograničiti ulazni i odlazni promet, isključiti WPS, onemogućiti neiskorištene usluge, provjeriti port 32764, omogućiti i čitajte zapisnike i odjavite se s usmjerivača po završetku.

Možete saznati više o tome kako poduzeti sve ove korake i više u našem vodiču za osiguranje bežičnih usmjerivača.

iOS i Android nisu optimalni za anonimnost

Ako birate između iOS-a i Android-a na temelju kojih je anonimniji, idite s Androidom. Ali nemojte vam biti ugodno i mislite da možete biti potpuno anonimni u oba.

Daleko je teže biti anoniman na pametnom telefonu nego na računalu. Alati anonimnosti za Tor jednostavno još nisu sazreli do točke u kojoj dobro funkcioniraju na mobilnim uređajima. Apple i Google su previše duboko ugrađeni u ove uređaje. Možda ćete moći pregledavati web lokaciju luka s Orbotom na Androidu, ali to je otprilike koliko ćete stići. Ne postoje službeni Tor preglednici za iOS.

Ne postoje aktivni operativni sustavi koje pametni telefoni poput TAILS-a mogu koristiti za radne površine.

Pametni telefoni imaju IMEI brojeve, MAC adrese i eventualno ranjiv firmver koji se ne može izmijeniti i koji se mogu koristiti za prepoznavanje određenog uređaja kada su povezani s internetom. Budući da proizvođače Android obično modificiraju, teško je kontrolirati i pratiti potencijalne ranjivosti svakog uređaja. Apple i Google imaju moć praćenja gotovo svakog iOS-a i Android telefona.

Aplikacije stalno komuniciraju s poslužiteljima putem interneta, prosljeđujući podatke naprijed i natrag koje bi se mogle koristiti za praćenje korisnika. Čak se i nešto tako osnovno kao tipkovnica moglo koristiti za praćenje aktivnosti. Kamere i mikrofoni mogu se hakirati da bi špijunirali korisnike. Svaki put kada uređaj primi signal iz ćelijskog tornja, može se pratiti lokacija njegovog uređaja. Jednostavno rečeno, na Androidu i iOS-u može postojati previše toga što korisnik ne može vidjeti.

Iako bi potpuno pametni pametni telefoni mogli biti uzaludni napor, oni se mogu učiniti privatno. Android uređaji mogu se kriptirati, a iPhone uređaji prema zadanim postavkama kriptirani. Upotrijebite VPN-ove za šifriranje internetskog prometa i postavite samouništavajući niz ako je lozinka previše puta unesena pogrešno..

Konačno, tvrtke poput Silent Circle na prvom mjestu stvaraju pametne telefone sa sustavom Android koji imaju sigurnost. Primjerice, Blackphone je u potpunosti šifriran i pokreće nekoliko "virtualnih telefona" za razvrstavanje podataka. Silent Circle također ima uslugu pretplate kako bi iPhone postali privatni. Opet, ključna razlika je u tome što je ovaj telefon fokusiran na privatnost, a ne na anonimnost. Iako je sadržaj telefona zaštićen, to isto ne mora biti istinito za identitet korisnika.

Povezano: Koji je najbolji VPN za korisnike iPhonea i iPada?

Pazite na Internet-of-Things

Internet stvari predstavlja posve novi val prilika za hakere i snoopere. Sigurnost je, nažalost, zaokupljala mnoge proizvođače IoT-a. Jednostavan zapisnik o aktiviranju, primjerice, pametnog klima uređaja može puno reći o nečijoj svakodnevnoj rutini. Kritičari upozoravaju na uređaje poput Amazon Eho, koji uvijek slušaju za unos čak i kad su deaktivirani.

Ovisno o vašoj mrežnoj aktivnosti, to može biti prijetnja anonimnosti korisnika. Koristite IoT uređaje s oprezom.

Napravite popis

Nijedan alat za anonimnost, čak ni Tor, nije savršen. Ali to ne znači da nisu učinkoviti. Iako bi dobro financirana korporacija ili državna agencija mogla potrošiti ogromne količine vremena i novca pokrećući analizu prometa na mreži Tor kako bi na kraju pronašli osobu koju traže, puno je vjerovatnije da će ta osoba pogriješiti i baciti trag negdje duž put.

Pa kako izbjeći pogreške? Na isti način rade kirurzi i druga visoko rizična zanimanja: s popisima. Svaki put kad želite biti anonimni putem interneta, krenite od početka kontrolnog popisa. Zapišite to na papir, ali ne uključuje nikakve vjerodajnice za prijavu ili druge identifikacijske podatke. Evo kako bi moglo izgledati na temelju svega što se razgovaralo:

  • Povezan je s VPN-om bez evidencije
  • Spojen na Internet putem Tor pretraživača / repa
  • DNS postavke konfigurirane su za korištenje DNS-a koji ne zavarava
  • Odjavljeni sa svih mrežnih računa
  • Zatvorene su sve aplikacije i pozadinske usluge povezane s webom
  • Sva praćenja u mom pregledniku i OS isključena su i blokirana
  • E-poruke se šalju pomoću računa plamenika
  • Registrirani i prijavljeni novi računi s e-porukama sa gorionikom
  • Pretražite uz DuckDuckGo ili StartPage
  • Bitcoini se pravilno miješaju i koriste novčanik treće strane

Ako imate standardni protokol, drastično ćete umanjiti šanse za pogreške. Nemojte biti samopouzdani. Anonimnost je nešto što možete dobiti 100 puta, ali potreban je samo jedan pogrešan korak da se sve raspadne.

Imate li više savjeta? Javite nam se u komentarima.

"Anonimni u Meksiku" tvrtke Phi Requiem licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector