Kako promijeniti PSN regiju na PS4

5 najboljih VPN-ova za PS4 ili PS3

Možda želite pristupiti igrama izuzetnim za regiju, igrati nove naslove prije objavljivanja u vašoj zemlji ili pristupiti uslugama strimiranja druge zemlje iz inozemstva? Ako je to slučaj, možda biste trebali razmotriti promjenu svoje PlayStation regije ili korištenje virtualne privatne mreže (VPN).

Možda već znate da usluge streaminga često imaju različite biblioteke za različite zemlje. Međutim, PlayStation Store zapravo djeluje na potpuno isti način. Na primjer, japanska trgovina ima širi raspon RPG-ova, a američka trgovina ima dodatne aplikacije za strujanje.

Vrijedi napomenuti da na PlayStation konzoli postoje dva različita načina za pristup stranim sadržajima. Jedna pruža potpuni, neograničeni pristup PS trgovini druge zemlje, dok druga jednostavno uvodi aplikacije u omogućavanje pristupa njihovom geo-ograničenom sadržaju. Ne brinite: vodićemo vas objema postupcima.

Kako stvoriti PlayStation račun za drugu regiju

Evo loših vijesti unaprijed: ne možete jednostavno promijeniti regiju svog postojećeg PSN računa. To znači da ćete morati otvoriti novi račun, ali imajte na umu da kredit PS trgovine ne može se prenijeti s jednog korisnika na drugog. Dobra vijest je, međutim, da stvaranje drugog PSN računa traje samo nekoliko minuta. Ispod ćemo objasniti kako to točno upotrebljavati američki račun:

 1. Započnite s web stranice Sony Entertainment Network.
 2. Unesite adresu e-pošte koja nije povezana s drugim PSN računom. Ako ga nemate, brzo možete stvoriti novu adresu e-pošte pomoću besplatne usluge poput Mail.com.
 3. Zatim unesite svoj datum rođenja i željenu lozinku.
 4. Odaberite svoje novo PSN područje s padajućeg izbornika. Napomena: ako odaberete regiju koja nije engleska, možda će vam trebati Google prevoditelj dok se krećete kroz postupak.
 5. Kada ste spremni, kliknite gumb za slanje i potvrdite svoju e-poštu.
 6. Sada možete postaviti novog korisnika na svoj PS3 ili PS4 koristeći račun koji ste upravo stvorili. Od vas će se tražiti da unesete svoj lokalni poštanski broj ili poštanski broj, ali bilo koji iz vaše države ili države funkcionirat će.
 7. Preskočite sve mogućnosti društvenih medija. Ako želite dijeliti snimke zaslona ili isječke, možete ih poslati porukom na svoj uobičajeni račun, a zatim ih otpremiti na društvene mreže. Time se uklanja potreba za stvaranjem sekundarnog Facebook ili Twitter računa.
 8. Posjetite PSN trgovinu i utvrdite da se potrebna valuta promijenila u skladu s odabranom lokacijom. Tekst je možda na nekom drugom jeziku, ali izgled trgovine nije se trebao mijenjati, tako da možete upućivati ​​u to gdje će biti željeni sadržaj.
  Što je Tor? Kako ga sigurno i legalno koristiti (plus 5 Tor mogućnosti)

Izrada PSN računa

Međutim, i dalje postoje dva problema: Netflix i druge aplikacije za streaming ne prikazuju strane biblioteke, a iako možete vidjeti ponude druge države, zapravo ne možete ništa kupiti. U nastavku ćemo objasniti kako riješiti oba ova problema.

Kako platiti kada koristite PlayStation Store druge zemlje

Budući da vam PlayStation Store omogućava samo dodavanje sredstava kreditnom karticom ili PayPal računom registriranim u vašoj regiji, morat ćete umjesto toga koristiti PlayStation poklon kartice. Važno je nabaviti poklon kartice s odgovarajućom valutom. Na primjer, u japanskoj trgovini ne možete koristiti poklon karticu u iznosu od 50 USD.

Različiti forumi preporučuju stvaranje Amazon ili PayPal računa u željenoj regiji pomoću fiktivne adrese za naplatu, ali toplo savjetujemo protiv toga. Ne samo da je ova metoda složenija, već može i stvari učiniti skupljima ako je vaša lažna adresa u državi ili državi s porezom na promet..

Nakon što ste kupili poklon karticu, idite na PlayStation Store, pomaknite se do dna izbornika na lijevoj strani i kliknite na “Iskoristi kodove”. Jednostavno unesite kod vaučera i sredstva će biti dodana na vaš račun.

Kako deblokirati geo-ograničeni sadržaj na PS4 pomoću VPN-a

Ako želite pristupiti geo-ograničenim streaming uslugama na PS4, ne morate nužno strani PSN račun. Neke aplikacije, poput Netflixa, provjeravaju vašu IP adresu umjesto svoje PSN regije kako bi vidjeli u kojoj se zemlji nalazite i kao takav koji sadržaj smijete gledati. Kao rezultat, ove usluge možete jednostavno deblokirati iz inozemstva povezivanjem na VPN.

VPN usmjerava vaš web promet putem šifriranog tunela putem posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. To znači da bilo koji vanjski promatrač, poput vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), neće moći nadzirati vaše mrežne aktivnosti. Nadalje, VPN-ovi omogućuju vam povezivanje s poslužiteljima širom svijeta i daju vam privremenu IP adresu specifičnu za regiju. Ovo vara web stranice i aplikacije kako bi vjerovali da se nalazite negdje drugačije i omogućuje vam pristup njima iz inozemstva.

Bilješka: Neke su aplikacije dostupne za preuzimanje samo u određenim regijama i VPN im tamo neće moći pomoći. Na primjer, čak i dok ste povezani s američkim poslužiteljem, nećete moći preuzeti aplikaciju Hulu osim ako regija regije nije postavljena na SAD.

  Најбољи ВПН-ови за Холандију (Холандија) у 2023. години

Najbolji VPN za PS4: ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2023

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Preporučujemo upotrebu ExpressVPN-a. Ima više od 2000 poslužitelja u 94 zemlje, nudi vrlo velike brzine i može deblokirati neke od najpopularnijih streaming platformi poput Netflixa i Amazon Prime Video. Nadalje, dolazi čak i s prilagođenim softverom za usmjerivač, što ga čini jednim od najboljih VPN-ova za pristup geo-ograničenim aplikacijama na PS4.

Isprobajte to bez rizika: Prijavite se za godišnji plan ExpressVPN-a da biste uštedjeli 49% i ostvarili tri mjeseca dodatnog besplatnog. Kako ova usluga uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca, možete ga isprobati u potpunosti bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju ExpressVPN-a.

Kako instalirati VPN na PS4

Nijedna PlayStation trgovina trenutno ne uključuje nijednu VPN aplikaciju, pa je postupak postavljanja malo složeniji. Umjesto da VPN instalirate izravno na PlayStation, moraćete ga instalirati na usmjerivač ili pokrenuti Ethernet kabel s računala na svoju konzolu.

Pisali smo vodiče za instaliranje VPN-ova na Tomato i DD-WRT usmjerivačima, ali većina uglednih VPN dobavljača gotovo da ima detaljne upute za određene marke i modele. Neki davatelji čak prodaju unaprijed konfigurirane usmjerivače sa već instaliranim softverom. Obično ih se kupuje od treće strane, poput FlashRoutera.

Postoje značajne prednosti instaliranja VPN-a na usmjerivač. Prvo, usmjerivač broji samo jednu vezu, bez obzira na to koliko uređaja ima na vašoj mreži. Uz to, svaki uređaj koji koristi taj usmjerivač bit će automatski zaštićen i imati pristup istom rasponu usluga sa geološkim zaključavanjem.

Mogu li koristiti besplatni VPN na svojoj PlayStation?

Možda ćete biti u iskušenju da koristite besplatni VPN, ali oni imaju nekoliko glavnih nedostataka i savjetujemo ih protiv njih. Prvo, besplatni VPN-ovi se obično ne mogu instalirati na usmjerivač, što ih čini lošim izborom za upotrebu na PlayStationu. Nadalje, ove su usluge daleko sporije od premium VPN-a. Kao rezultat toga, vjerovatno je da ćete osjetiti neispravan videozapis, dugo vrijeme učitavanja i možda čak nasumično prekidanje veze s VPN-om. To pretpostavlja da zapravo možete pristupiti geo-blokiranim platformama jer njihova ograničenja često u potpunosti blokiraju besplatne VPN korisnike.

Međunarodne mreže poslužitelja posebno su skupe za izgradnju i održavanje, pa kako ih besplatne VPN-ove mogu priuštiti? Iako se ove usluge često oslanjaju na oglase kako bi donijele prihod, to je daleko od njihovog jedinog načina zarade. Neki zarađuju korištenjem praćenja kolačića za izgradnju opsežnih profila potrošača. One se tada mogu prodati trećim osobama bez znanja korisnika. Djelujući na ovaj način, besplatni VPN-ovi oduzimaju nadzor svojih kupaca nad načinom na koji se koriste njihovi osobni podaci.  

  Kako se zaštititi od nevidljivog otiska prsta na pregledniku

Nažalost, laik ne može na jednostavan način otkriti da li koristi pravi VPN ili je samo jedan od desetine aplikacija koje nose zlonamjerni softver skriva se u Google Play Storeu. Jednako su opasni VPN-ovi za koje se čini da djeluju onako kako je predviđeno, ali zapravo ne šifriraju web promet ili ne sprečavaju curenje IPv6. Vaša sigurnost nije zagarantovana ni dobro poznatim besplatnim VPN-om, kao što smo otkrili kada je Hola uhvaćen kako prodaje propusni opseg svojih korisnika kako bi pokrenuo botnet.

Da biste bili sigurni na mreži, preporučujemo korištenje uglednog VPN-a s politikom privatnosti koji svoje kupce stavlja na prvo mjesto.

Potencijalni problemi na koje treba paziti

Kako platiti kada koristite PS Store druge države

Većinom biste trebali moći koristiti svoj novi PSN račun za regiju kao da se zapravo nalazite u vašoj odabranoj zemlji. Međutim, trebate biti svjesni nekoliko manjih problema, a mi ćemo ih ukratko opisati u nastavku.

Sadržaj za preuzimanje (DLC) za igre je zaključan u regiji. Ako ste preko novog računa kupili određenu igru ​​i njezin DLC, ona bi trebala funkcionirati kako je predviđeno. Međutim, ako neki od vaših ostalih PSN računa ima igru, a DLC kupite na svom novom računu (registriranom u drugoj regiji), nećete moći pristupiti njemu. Ovo se također odnosi ako ste kupili papirnatu kopiju igre iz regije koja nije regija u kojoj je registriran vaš novi račun.

Nije svaka igra dostupna na vašem materinjem jeziku. Mnogi nude mogućnost zamjene jezika titlova u izborniku igre, ali morat ćete prvo pronaći odgovarajuću opciju, ako je uopće prisutna. Ovo je poseban problem za japanske naslove poput Yakuza niz; Japanski je nevjerojatno složen jezik, a budući da lokalizacija traje jako dugo, igre obično nemaju engleske titlove sve do objavljivanja na zapadu.

Uslugama koje uključuju regiju mogu pristupiti s inozemnim PSN računom?

Postoje deseci PlayStation igara i aplikacija kojima je moguće pristupiti samo u određenim zemljama. U nastavku smo naveli nekoliko popularnijih ponuda kojima ćete moći pristupiti:

 1. Hulu (samo za SAD)
 2. VRV (samo u SAD-u)
 3. CBS potpuni pristup (samo u SAD-u)
 4. NFL (samo u SAD-u)
 5. Zmajeva potraga 3 (Samo Japan)
 6. Yakuza Ishin (Samo Japan)
 7. NHK na zahtjev (samo Japan)
 8. U-NEXT (samo Japan)
 9. 7plus (samo u Australiji)
 10. Foxtel Play (samo Australija)

Povezano: Najbolji VPN-ovi za igranje

About the author