Kako promijeniti regiju Netflix i gledati bilo koju verziju zemlje bilo gdje

Kako promijeniti Netflix regiju


Ako imate pretplatu na Netflix, možete pristupati sadržaju iz gotovo cijelog svijeta, osim u nekolicini zemalja. Međutim, katalog emisija i filmova koje možete pogledati razlikuje se ovisno o regiji u kojoj se nalazite. U nekim je zemljama knjižnica Netflixa vrlo ograničena. Kao takav, možda ćete htjeti prevariti Netflix da razmišlja kako ste u drugoj regiji, poput SAD-a, kako biste pristupili boljem sadržaju.

Najjednostavniji način to je korištenjem virtualne privatne mreže (VPN). VPN tunelira vaš internetski promet putem posredničkog poslužitelja koji se nalazi u zemlji po vašem izboru. Na taj način može maskirati vašu IP adresu i zamijeniti je jednom iz vaše odabrane zemlje prevara svoju lokaciju. Nadalje, VPN također kriptira sav vaš promet tako da nitko ne može nadzirati vašu aktivnost, pa čak ni vaš davatelj internetskih usluga..

Jednom kada postavite VPN, pristup knjižnici koju želite Netflix prilično je jednostavan.

Kako mogu promijeniti Netflix regiju ili zemlju?

Evo kako promijeniti regiju ili zemlju Netflixa:

 1. Postavite Netflix račun ako već niste.
 2. Preuzmite, instalirajte i prijavite se na VPN s našeg popisa u nastavku. Preporučujemo ExpressVPN.
 3. Povežite se s poslužiteljem u vašoj odabranoj zemlji.
 4. Idite na web mjesto Netflix. Trebali biste biti automatski preusmjereni na web mjesto za zemlju u kojoj se nalazi vaš odabrani poslužitelj.
 5. Prijavite se ako već niste i odaberite svoj sadržaj.

Mogu li gledati Netflix u inozemstvu?

Da, ova će vam metoda omogućiti gledanje Netflixa bilo gdje u inozemstvu. Na primjer, ako ste u Velikoj Britaniji i želite gledati američki Netflix ili ako ste u inozemstvu u Španjolskoj i želite gledati britanski Netflix, upotreba VPN-a omogućit će vam promjenu zemlje.

Dat ćemo detaljnu raščlambu svakog VPN-a kasnije u ovom članku. Evo sažetka najboljih 7 VPN-ova za promjenu regije na Netflixu:

 1. ExpressVPN Najpouzdaniji VPN za prebacivanje Netflix zemalja. Također dobro funkcionira s većinom ostalih usluga struje. Velike brzine, 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost Najbolja proračunska opcija, dobro funkcionira s Netflixom
 3. NordVPN Pouzdan i dobar vrijednost za Netflix
 4. PrivateVPN Izvrstan nadolazeći VPN koji dobro funkcionira s Netflixom
 5. Surfshark Trenutno deblokira Netflix i mnoge druge streaming usluge
 6. SaferVPN Deblokira Netflix američke i britanske knjižnice.
 7. Štit za žarište Niska cijena, pouzdana usluga za deblokiranje Netflixa.

Imajte na umu da je Netflix svjestan da pretplatnici koriste ovu taktiku za pristup geo-ograničenom sadržaju i kreću se u krizu. Kada otkrije da određena IP adresa pripada pružatelju VPN-a, blokirat će promet s te adrese. U ovom slučaju, vidjet ćete pogrešku proxyja navodeći:

"Ups, nešto je pošlo po zlu. Pogreška struje. Čini se da koristite deblokator ili proxy. Isključite bilo koju od ovih usluga i pokušajte ponovo. "

Pogreška proxyja Netflix.

Srećom, mnogi davatelji obvezali su se pružiti rješenje i održavanje poslužitelja koji nude pouzdan pristup različitim Netflix knjižnicama. Unatoč tome, ne nude svi takvi pružatelji komparativnu uslugu. Za streaming morate osigurati da vam VPN bude brz i pouzdan. I također želite znati da vaš odabrani pružatelj usluga u najvećoj mjeri cijeni sigurnost i privatnost.

Imajući u vidu gore navedeno, sastavili smo popis najboljih VPN-ova za gledanje verzije Netflixa u bilo kojoj zemlji na temelju sljedećih kriterija:

 • Zaobilazi pogrešku proxy protokola Netflix
 • Ima velik izbor lokacija poslužitelja
 • Pruža brzu i pouzdanu uslugu
 • Koristi snažnu enkripciju potpomognutu dodatnim sigurnosnim značajkama
 • Ne držite dnevnike korisničkih aktivnosti ili IP adrese
 • Pruža korisnu i dostupnu korisničku podršku

Najbolji VPN-ovi za promjenu regije na Netflixu

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020.blokira NetflixTested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN je izuzetno poznati pružatelj usluga sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima. Njegova više od dovoljna mreža od preko 1500 poslužitelja u 94 zemlje znači da ćete imati pristup ogromnom broju Netflix knjižnica. Doista, ExpressVPN pouzdano deblokira verzije Netflixa u SAD-u, Velikoj Britaniji, Japanu, Kanadi i Francuskoj, između ostalih. Ako odabrani poslužitelj ne radi, možete jednostavno kontaktirati aktivnog agenta za korisničku podršku da biste saznali koji je optimalni poslužitelj za povezivanje.

Osim Netflixa, ExpressVPN vam može omogućiti pristup mnoštvu drugih geo-ograničenih sadržaja, uključujući i one sa BBC iPlayera, Amazon Prime Video, Hulu i HBO. Svi su poslužitelji optimizirani za brzinu a to, zajedno s pouzdanom uslugom, znači da možete nesmetano strujati emisije i filmove.

Kao što smo spomenuli, privatnost i sigurnost također su glavna briga za sprječavanje davanja internetskih pružatelja usluga, vladinih agencija ili hakera na vaše aktivnosti ili pregledavanje vaših osobnih podataka. ExpressVPN donosi na ovom frontu 256-bitnu AES enkripciju (koja se smatra vojnom ocjenom) i savršenom tajnošću naprijed. Ove značajke su dodatno podržane prekidačem za uklanjanje - koji prekida internetsku vezu ako se izgubila VPN veza - i DNS zaštitom od curenja. ExpressVPN ne nadzire korisničku aktivnost i neće zabilježiti vašu IP adresu.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android, Linux i određene wifi usmjerivače.

Pros:

 • Jednostavno promijenite Netflix regiju
 • Visoke brzine za preuzimanje i streaming videa
 • Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti
 • Snažna mreža u 94 zemlje i s preko 2.000 poslužitelja
 • 24/7 korisnička podrška putem live chat-a

Cons:

 • Nešto skuplje od nekih drugih opcija

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJI ZA NETFLIX: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Pouzdano deblokira Netflix US, UK, AUS, CA, FR, IT, JP, DE i mnoge druge s bilo kojeg mjesta. Radi s većinom ostalih usluga za strujanje poput iPlayera i Amazon Prime sa velikim brzinama za gledanje HD-a bez međuspremnika. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

CyberghostDeblokira NetflixTested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost je iz Rumunjske i nudi rastuću mrežu poslužitelja s više od 5.700 u 90 zemalja. Iako ne deblokira toliko regionalnih Netflix kataloga kao ExpressVPN, takav je obvezao se na pružanje pristupa američkom Netflixu, koja je inačica s najvećom knjižnicom. CyberGhost dodatno deblokira Netflix UK, France, German, te sve veći broj drugih Netflix kataloga.

Također može deblokirati druge popularne web stranice poput BBC iPlayera, Hulu i Amazon Prime Video. Mnogi od njih su lako dostupan putem namjenske kartice unutar CyberGhost klijenta. Jednostavno kliknite web mjesto kojem želite pristupiti i bit ćete povezani s odgovarajućim poslužiteljem. Brzina je dovoljno visoka za strujanje u HD ili čak UHD.

Ovaj je pružatelj još jedan vrhunski izvođač zbog privatnosti i sigurnosti. Ne prati nijednu korisničku aktivnost i nikad ne bilježi nikakve podatke koji se mogu vezati za određenog korisnika. 256-bitna enkripcija koristi se sa savršenom tajnošću naprijed, a potpomognuta je prekidačem za isključivanje i zaštitom od propuštanja DNS-a.

Ovaj davatelj omogućuje do sedam istodobnih veza s osnovnim planom. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Android i iOS.

Pros:

 • Radi s Netflix US-om iz bilo koje zemlje
 • Postigao je vrlo visok rezultat u našem testiranju brzine
 • Upravlja mrežom s više od 5000 poslužitelja u 90 zemalja
 • Niska cijena

Cons:

 • WebRTC IPv6 curi u macOS-u
 • Nema Linux GUI-ja

Naš rezultat:

4 od 5

NAJBOLJA PRORAČUNSKA OPCIJA: CyberGhost je najbolji izbor proračuna koji dobro funkcionira s Netflixom i web lokacijama za streaming. Ne pohranjuje zapisnike i struji HD video pouzdano. 45 dana garancije povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPNDeblokira NetflixTested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN nudi veliku mrežu poslužitelja, koja se sastoji od više od 3.300 u preko 60 zemalja. Poznato je po tome mogućnost deblokiranja Netflixa, uključujući kataloge za SAD, Kanadu, Nizozemsku, Francusku, Španjolsku, UK, Australiju, Brazil, Italiju, Indiju i Njemačku.

Također može pristupiti mnogim drugim popularnim web lokacijama za strujanje kao što su Amazon Prime Video, Hulu, HBO i BBC iPlayer. Osim toga, velike brzine čine ga još idealnijim za uživanje u omiljenim emisijama i filmovima. Neki od NordVPN-a poslužitelji su čak optimizirani posebno za streaming videa. A ako imate bilo kakvih problema, možete jednostavno pingrati korisničku podršku.

NordVPN je još jedan jak igrač sa stajališta privatnosti i sigurnosti. Nema evidencije, čak ni podatke o širini pojasa. Sigurnost je u obliku 256-bitnog enkripcije s savršenom tajnošću naprijed. Zaštita od propuštanja DNS-a i prilagodljiv prekidač ubijanja pomažu osigurati da vaši podaci nikada ne napuste šifrirani tunel. Još jedna jedinstvena sigurnosna značajka je ta da su određeni poslužitelji optimizirani za zaštitu od napada distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS).

Možete instalirati NordVPN na najviše šest uređaja istovremeno. Ima klijente za radne površine za Windows i MacOS, kao i aplikacije za iOS i Android.

Pros:

 • Dobra opcija i vrijednost za promjenu regije Netflix
 • Dovoljne brzine za strujanje HD sadržaja bez prekida
 • Istovremeno povežite 6 uređaja
 • Specifični poslužitelji optimizirani su za određene zadatke, npr. torrenting

Cons:

 • Aplikacija za stolna računala može biti spora
 • Ogroman broj poslužitelja, ali neki rade bolje od drugih

Naš rezultat:

4.5 od 5

Čvrsti ALL-ROUNDER: NordVPN je opcija velike vrijednosti koja deblokira većinu Netflix regija. Snažne podatke o privatnosti i sigurnosti. 30 dana garancije povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. PrivateVPN

PrivateVPNDeblokira NetflixTested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN pokreće malu mrežu poslužitelja, ali obuhvaća 56 zemalja, što znači potencijal pristup širokom rasponu Netflix knjižnica. Pouzdano može pristupiti katalozima SAD-a, Velike Britanije, Japana, Španjolske, Brazila, Francuske i Italije, među ostalim. Osim toga moći ćete deblokirati BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime Video i druge popularne web stranice za streaming. PrivateVPN nije razočarao brzina i njegova pouzdana usluga omogućit će vam gledanje emisija i videozapisa bez punjenja.

Što se tiče sigurnosti, ovisno o protokolu koji odaberete, dobit ćete 128-bitnu ili 256-bitnu enkripciju. Prvo se još uvijek smatra izuzetno sigurnim. Također imate sigurnosnu zaštitu od propuštanja i DNS prekidača. Pravila o nepotvrđenom zapisu znače da se ne morate brinuti da će vaši podaci pasti u pogrešne ruke.

PrivateVPN planovi omogućuju istovremeno povezivanje do pet uređaja. Klijenti za radne površine mogu se instalirati na Windows i MacOS, a mobilne aplikacije dostupne su i za Android i iOS.

Pros:

 • Deblokira široku paletu Netflix kataloga zemalja
 • Deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Nema nikakve zapisnike

Cons:

 • Mali broj poslužitelja
 • Nema 24/7 chat uživo

Naš rezultat:

4.5 od 5

Brza brzina: PrivateVPN deblokira američki Netflix i mnoge druge verzije zemalja. Omogućuje do 6 uređaja na istom računu. Mala mreža poslužitelja, ali brze veze. 30 dana garancije povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

5. Surfshark

SurfShark VPNdeblokira netflixTestirano siječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark deblokira Netflix SAD, Veliku Britaniju, Japan, Nizozemsku, Indiju i Francusku. Ako se povežete s bilo kojom drugom državom, Surfshark će vas preusmjeriti u američku knjižnicu Netflix. To znači da svaki poslužitelj deblokira Netflix bez obzira na to gdje se povezujete. Najbolje od svega, Surfshark je jedini pružatelj usluga na ovom popisu koji omogućuje neograničen broj istodobnih veza. Odlična je opcija za obitelj ili grupu domaćih.

Ako vaš uređaj ne podržava VPN aplikacije, poput igraće konzole ili Apple TV, Surfshark vas je pokrivao. Kao i ExpressVPN, svaka pretplata na Surfshark dolazi sa samostalnom pametnom DNS uslugom. Ovo postavljanje omogućava vam da deblokirate američki Netflix na uređajima koji vam omogućuju izmjenu postavki DNS-a. Imajte na umu da pametni DNS proxy nije toliko siguran kao uobičajeni VPN, koji koristi snažno šifriranje i uklanjanje prekidača za sprečavanje curenja podataka. Ako naiđete na bilo kakav problem, samo se posavjetujte sa 24/7 chat chat podrškom. Surfshark ne drži zapisnike i omogućuje bujicu.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android i Linux.

Pros:

 • Deblokira Netflix SAD, UK i druge
 • Neograničeni uređaji
 • Uključuje samostalnu pametnu DNS uslugu

Cons:

 • Relativno mala mreža poslužitelja
 • Povremeni spor poslužitelj

Naš rezultat:

4 od 5

NEVJEROVATNI UREĐAJI: Povežite koliko god želite uređaja na uslugu Surfshark i s lakoćom deblokirajte Netflix. Dolazi s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

6. SigurnijiVPN

SaferVPNDeblokira NetflixTested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.safervpn.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

SaferVPN dobavljač sa sjedištem u SAD-u s više od 700 poslužitelja velike brzine u više od 30 zemalja. Pouzdano deblokira Netflix knjižnice, uključujući američke i britanske kataloge. Za strujanje su označeni određeni poslužitelji, tako da znate koje odabrati bez kontaktiranja podrške. SaferVPN možete koristiti i za gledanje sadržaja za BBC iPlayer, Amazon Prime Video i još mnogo toga.

To što se nalazi u SAD-u može predstavljati zabrinutost sa stajališta privatnosti, ali SaferVPN ne vodi evidenciju aktivnosti korisnika i nikad ne bilježi IP adrese. Dakle, postoji nema podataka koji bi se mogli vezati za pojedinca. Osim u privatnosti, možete uživati ​​i u vrhunskoj sigurnosti s 256-bitnom AES enkripcijom, DNS zaštitom od curenja i prekidačem kill.

Osnovni plan omogućuje do pet istodobnih veza s aplikacijama dostupnim za Windows, MacOS, Android i iOS.

Pros:

 • Dobro surađuje s Netflix US
 • Brzina je prihvatljiva

Cons:

 • Ograničene značajke u usporedbi s drugim VPN-ovima
 • Ne radi u Kini

Naš rezultat:

3.5 od 5

RADI U KINI: SaferVPN je sjajan izbor za korisnike u Kini jer izbjegava Veliki firewall. Pouzdano deblokira Netflix i ima sjajne vjerodajnice o privatnosti.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju programa SaferVPN.

SaferVPN Kupon uštedite 80% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

7. Štitnik žarišta

Štit za žarištedeblokira netflixTestirano siječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.Hotspotshield.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

Štit za žarište izvrsna je jeftina alternativa za deblokiranje Netflixa. Iako ima cijenu prilagođenu za novčanik, on se može pohvaliti ogromnom mrežom poslužitelja više od 3200 u više od 70 zemalja. Nevjerojatno je brz i deblokira više Netflix knjižnica, kao i Hulu, Amazon Prime Video i druge popularne web stranice za strujanje.

Svaki američki poslužitelj testirali smo deblokiranu američku Netflix, što je sjajno s obzirom da neki pružatelji usluga omogućuju pristup Netflixu putem nekoliko poslužitelja. Imali smo sreće i u drugim regijama, uključujući Netflix UK, Švedsku i Španjolsku.

Hotspot Shield nadima se i za status najboljeg davatelja usluga na sigurnosnoj boji. Značajke uključuju 256-bitnu AES enkripciju potpomognutu savršenom tajnošću naprijed. Tu je i prekidač za zaustavljanje (samo za Windows) i zaštita od curenja DNS-a i WebRTC-a. Mobilne aplikacije dolaze s automatskom wifi zaštitom. Hotspot Shield čuva minimalno zapise, ali nijedan se ne može upotrijebiti za praćenje aktivnosti do pojedinog korisnika.

Možete preuzeti aplikacije za Windows, MacOS, Android i iOS. Na VPN se u bilo kojem trenutku može spojiti do pet uređaja. Podrška se pruža putem 24/7 live chat ili web obrasca.

Pros:

 • Opcija niskih troškova za promjenu regije Netflix
 • Izvrsne brzine za streaming HD videozapisa
 • Spojite do 5 uređaja
 • 45-dnevna garancija povrata novca

Cons:

 • Nema podrške za usmjerivače ili Linux
 • Ne prihvaća Bitcoin

Naš rezultat:

4.5 od 5

Brza, niska cijena Netflix VPN: Hotspot Shield nudi izvrsne popuste na dugoročne planove i idealan je za deblokiranje Netflixa i drugih web mjesta za streaming. Tvrtka nudi izdašnu 45-dnevnu garanciju povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Hotspot Shield-a

Kupon Hotspot ShieldSpecijalna ponuda - uštedite 75% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN za promjenu regije na Netflixu?

Besplatne VPN-ove definitivno je lako pronaći i doista mogu biti vrlo primamljivi. Ali trebali bismo vam savjetovati da stojite jasniji iz nekoliko razloga. Omogućavanje pristupa Netflixu zahtijeva puno napora od strane pružatelja usluga, a besplatne usluge jednostavno nisu dovoljno profitabilne da bi se ovi resursi kontinuirano opravdavali. Besplatni VPN može vam omogućiti da istražite Netflix katalog druge zemlje, ali kad dođe vrijeme za gledanje, gledati ćete gotovo sigurno nailazimo na proxy grešku.

Nadalje, ove usluge korisnicima obično nude ograničen izbor poslužitelja, što znači da je manje vjerovatno da ćete moći pristupiti Netflix biblioteci koju tražite. Čak i ako dobijete pristup, vjerojatno ćete biti frustrirani male brzine, pa čak i čekanje u redu za čekanje za neke poslužitelje.

Praktičnost nije jedino pitanje besplatnih usluga. Gore smo stavili snažni naglasak na privatnost i sigurnost, jer je važno da korisnici znaju što se događa s njihovim podacima. Pružatelji besplatnih VPN usluga trebaju zaraditi novac nekako i često to čine upitnim metodama. Neki vas prekidaju s neugodnim oglasima, prijavite svoju aktivnost i prodajte podatke trećim stranama, ili čak nositi zlonamjerni softver.

Koje su verzije Netflixa za zemlju dostupne?

Netflix je započeo polako i isključivo je djelovao u SAD-u prvo desetljeće ili tako nešto. Konačno se 2010. međunarodno proširila na Kanadu i tada nije bilo zaustavljanja. Nakon masovne ekspanzije 2016. godine, Netflix je sada dostupan u velikoj većini zemalja, iznimke su Kina, Krim, Sirija i Sjeverna Koreja. Kad je u pitanju Kina, ne želeći propustiti ovo masivno tržište, Netflix je poduzeo poticaj za licenciranje ugovora umjesto stvarne prisutnosti u zemlji.

Iako je Netflix dostupan u većini zemalja, katalog emisija i filmova uvelike varira ovisno o vašoj regiji. Osim što su na raspolaganju različiti naslovi, neke regije imaju vrlo mali izbor. To je zbog različiti ugovori o licenciranju u svakoj regiji. Evo dvanaest najboljih knjižnica Netflixa u pogledu broja dostupnih emisija i filmova (izvor: Finder).

RegionShowsMovies
Ujedinjene države 1326 4339
Američka Samoa 1078 4573
Portoriko 1073 3807
Martinik 803 3736
Francuska Gvajana 803 3710
Gvadalupa 769 3731
Aruba 712 3389
Benin (Dahomey) 462 3171
Montserrat 661 2967
Britanski djevičanski otoci 666 2940
Kanada 629 2942
Brazil 562 2951

Najveći izbor TV emisija može se naći u američkom katalogu koji, prema Finderu, ima više od 1.300 emisija i preko 4.000 filmova. To je u suprotnosti s negdje poput Hrvatske koja ima nešto više od 200 predstava i manje od 600 filmova.

Karta u nastavku s web stranice Netflixa prikazuje (crveno) mjesto gdje je usluga trenutno dostupna:

Karta koja pokazuje gdje je Netflix dostupan.

Povezano: Najbolji VPN-ovi za pristup Netflix US, Netflix UK, Netflix Japan, Netflix Spain, Netflix Brazil, Netflix France, Netflix Italy.

Dopušta li Netflix VPN-ovima pristup sadržaju?

Kao što je spomenuto ranije, Netflix se potukao jer je pretplatnicima omogućio gledanje sadržaja putem VPN-a. Ako se zna da IP adresa dolazi s VPN poslužitelja, promet s te IP adrese blokirat će se i vidjet ćete pogrešku proxyja. To znači da s nekim dobavljačima VPN-a, bit ćete zaključani čak i ako se povežete putem poslužitelja u zemlji u kojoj se nalazite, jednostavno zbog činjenice da koristite VPN.

Iz poslovne perspektive ova praksa djeluje nelogično jer Netflixu zapravo ne daje nikakve naklonosti i frustrira gledatelje. Međutim, razumljivo je kad uzmete u obzir ograničenja licenciranja sadržaja koja Netflix mora poštivati. Ta ograničenja znače da tvrtka nije dopušteno prikazivanje cijele biblioteke na svim lokacijama. Bez ovih ograničenja, Netflix bi mogao biti svugdje isti.

Tako možete vidjeti zašto se barem treba vidjeti Netflix kako bi se poduzele neke mjere kako bi se spriječila globalna distribucija cijele njegove knjižnice pomoću VPN-ova. Iako, iako punomoćnici nisu dopušteni, u skladu s uvjetima korištenja tvrtke, zapravo nije bilo dokumentiranih slučajeva u kojima je netko kažnjen zbog pristupa sadržaju putem VPN-a.

Mogu li koristiti DNS proxy za promjenu regije na Netflixu?

Mnogi davatelji DNS proxy usluga oglašavat će mogućnost deblokiranja Netflixa i drugih web mjesta za streaming. Zapravo, sve dok IPfre koju daju nije blokiran od strane Netflixa, tada ćete moći dobiti pristup i uživati ​​u streaming emisijama i filmovima.

Međutim, glavni problem je što je za Netflix vrlo lako blokirati DNS proxyje, pa su na kraju vrlo nepouzdani. Također imaju na raspolaganju manje zemalja, pa imate manje šanse da pronađete knjižnicu koju želite. Jedan proxy koji ne trpi ove probleme je MediaStreamer DNS usluga ExpressVPN-a, koja je uključena u svaku pretplatu. Koristi se prema zadanim postavkama kada se povezujete na VPN, ali se također može zasebno konfigurirati.

Što je još važnije za neke, DNS proxy ne šifrira vaš promet, pa je vaša aktivnost otvorena vašem davatelju internetskih usluga i svima drugima koji bi mogli preskakati. Osim toga, ove su usluge često besplatne, a na jednak način kao i besplatna VPN usluga, možda prikupljaju i prodaju vaše podatke, ubacuju dosadne oglase ili koriste druge sjenovite ili invazivne prakse.

Promijenjena regija, ali i dalje dobivate pogrešku proxyja na Netflixu? Pokušaj ovo:

Korištenje jednog od VPN-a na našem popisu iznad, trebao bi vam osigurati pristup nizu Netflix knjižnica. Međutim, moglo bi se svladati jedna ili više prepreka. Imamo popis za provjeru kroz koji morate proći da biste gledali svoje emisije.

 1. Provjerite kod tima za korisničku podršku davatelja VPN-a da biste vidjeli koji poslužitelj treba koristiti. Te zahtjeve dobivaju stalno i trebali biste moći dobiti brz odgovor. To je vaša najbolja opklada ako vaš pružatelj usluga nudi chat uživo. Ako ne, možda bi bilo vrijedno isprobati sljedećih nekoliko opcija.
 2. Odspojite i ponovno povežite na isti poslužitelj. Ponekad ćete naići na drugu IP adresu koja možda nije na crnoj listi.
 3. Pokušajte se povezati s drugim poslužiteljem u istoj regiji. Ponovno, to će vam dati drugu IP adresu koja možda neće biti blokirana.
 4. Odjavite se s bilo kojeg računa koji predmemoriraju vašu IP adresu, kao što je bilo koji Google račun.
 5. Idite u postavke uređaja ili preglednika i onemogućite sve lokacije usluga.
 6. Pokušajte očistiti predmemoriju, kolačiće i privremene datoteke.
 7. Ako koristite Windows 10, možete pokušati onemogućiti IPv6 u svojstvima wifi-ja i isprati DNS predmemoriju pomoću naredbenog retka. ipconfig / flushdns.
 8. Ako koristite wifi mrežu i imate pristup usmjerivaču, možete preimenovati mrežu da biste se isključili iz Googleovih geolokacijskih usluga. Dodajte "_nomap" (bez navodnika) na kraj naziva mreže i ponovno povežite uređaj s mrežom.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 83