Како се користи алат Псипхон Ценсорсхип-Цирцусвентион

Псипхон је средство које има за циљ да порази интернет цензуру. Првобитно назван КСП Псипхон, то чини спајајући Виндовс радну површину или Андроид уређај на мрежу за заобилажење цензуре Псипхон изричито за заобилажење мера интерне цензуре. Циљ му је да помогне грађанима земаља које се сматрају непријатељима Интернета како би обезбедили да цео интернет буде доступан, али Псипхон се може користити било где, док се приступ Интернету ограничава..

Реч о Псипхону и приватности

Да би поставио правилно очекивање, Псипхон наводи на самом врху своје политике приватности следеће:

Псипхон не повећава вашу приватност на мрежи и не треба га сматрати или користити као интернетско сигурносно средство.

Конкретно, Псипхон:

 • Користи (убризгава) огласе за подршку услузи која користи колачиће и веб светионике
 • Повремено бележе додатне податке о употреби који ће бити откривени у Билтену о приватности
 • Дијели податке са својим партнерима како би видјели колико често се посјећују њихове странице и одакле
 • Покреће све Псипхонове сервере, иако је код отвореног кода и доступан на ГитХуб-у

Ако вам ови недостаци нису прихватљиви, има смисла одабрати добро плаћену ВПН услугу или ТОР. Ако желите и приватност и анонимност, комбинирајте обоје.

Повезан: Који је најбољи ВПН за Тор и како их комбиновати.

Преглед

Постоји разумљива склоност да се етикете ВПН-а и Псипхона означавају истом технологијом. Међутим, они имају различите циљеве. Када користите ВПН, чин његовог коришћења обично није скривен, већ је садржај онога што радите. Постоје обфускацијске технике које се могу користити као што је Обфспроки, или чак само постављање и ОпенВПН сервер на порт 443 прелази дуг пут до скривања унутар нормалног ХТТПС промета. Али, то не ради увек ИСП-ови лако откривају чак и ТОР претраживач и могу привући нежељену пажњу.

Главни циљ Псипхона је сакрити чињеницу да се уопште користи. Владе или друге организације које покушавају да цензуришу интернет покушаће да открију методе заобилажења попут ВПН-ова и проки-а, што Псипхон настоји да избегне.

Клијенти Псипхона тренутно су доступни за Виндовс и Андроид и повезују се с Псипхон мрежом путем различитих протокола за транспорт. Питао сам Псипхона како функционише избор протокола и добио сам овај одговор:

И Андроид и Виндовс клијенти аутоматски бирају најбољи протокол за транспорт који ће се користити за повезивање на Псипхон сервер. ССХ је један од неколико протокола које клијент може користити. Није доступно корисничко подешавање за избор одређеног протокола превоза.

Када су притиснути за више информација, група Псипхон је објаснила нешто детаљније:

С изузетком ВПН режима у оперативном систему Виндовс, Псипхон увек користи ССХ као основни протокол превоза. Различите различите технике обфускације слојевите су на врху стандардног ССХ протокола. Клијент покушава да се повеже користећи све доступне методе и изабере најбржу успешну везу.

На основу старијих докумената, сумњам да се најмање користи ССХ + (ССХ плус обфускацијски слој) који помаже у заштити од отиска прста протокола.

Како добити Псипхон

Псипхон је првобитно направљен за Виндовс КСП, па ћете га на многим местима видети као „кп псипхон“. Касније се проширио и на Андроид и новије верзије Виндовса.

Следеће верзије коришћене су у писању овог чланка, није ми јасно зашто верзије за Виндовс и Андроид имају различита имена:

Андроид

 • Псипхон Про
 • верзија клијента 146

Виндовс

 • Псипхон 3
 • верзија клијента 117

Псипхон клијента можете добити на два начина. Посета веб локацији Псипхон или слање е-поште на адресу гет@псипхон3.цом. Нисам успео да добијем одговор са гет@псипхон3.цом, али подршка Псипхона је потврдила да то функционише тако да ми је можда било нешто специфично.

Псипхон Виндовс клијент

Да би се Псипхон учинио доступним најширем кругу публике, не постоји поступак инсталације. Преузимање једне датотеке је извршни систем за Виндовс који ради на Виндовс КСП, Виста, 7 и 8.

Инсталирање Виндовс клијента

С обзиром на природу апликације, има смисла да супротстављене стране могу покушати да дистрибуирају компромитовану верзију клијента Псипхон. Да би то избегли, Псипхон тим одржава листу СХА-1 хешева помоћу којих се може проверити да ли је Псипхонов клијент који сте преузели валидан.

СХА-1 се годинама не сматра сигурним криптографским решењем против добро финансираних противника, али и даље важи као провера усаглашености података како би се осигурало да датотека у коју не посежете..

Дођите до веб локације Псипхон на адреси хттп://ввв.псипхон.ца и кликните на дугме Преузми.

Псипхон главна страница веб странице
Изаберите опцију Виндовс.

Опције преузимања Псипхона

СХА-1 хасх можете верификовати користећи овде упутства. Имајте на уму да различите верзије клијента имају различите хешеве, па будите сигурни да гледате праву.

Покретање Виндовс клијента

Једном када сте задовољни датотеком, једноставно је двапут кликните да бисте је покренули. Псипхон ће се одмах повезати.

Псипхон за повезивање са Виндовсом

Подразумевано, Виндовс клијент ће се повезати само у режиму прегледача и затим покренути претраживач Псипхон са учитаном страницом спонзора Псипхон. Овај режим само тунелира саобраћај из Псипхоновог претраживача преко мреже Псипхон.

Да бисте прекинули везу Псипхона, кликните на дугме Дисцоннецт.

Прекини везу Псипхона за Виндовс

Страница са главним подешавањима приказује преглед доступних одељка. Проширивањем било којег одељка откривају се промене које можете извршити у раду Псипхоновог клијента.

Конфигурисање Виндовс клијента

Псипхон за подешавања Виндовс-а

Смањите на системску траку

Чини се да је за ову страницу потребно подешавање. По дефаулту, клијент остаје на екрану након што је повезан. Ако желите да вам се скине с пута и сведе на минимум у системској траци, можете да потврдите оквир у овом окну.

Сплит тунел

Ово је занимљива карактеристика. Псипхон напомиње да чак иу земљама са највише цензурирања места у земљи обично нису цензурисана. Будући да је приступ интернету путем Псипхона генерално спорији, можете да омогућите ову функцију да подели ваш регионални саобраћај. Саобраћај намењен вашој матичној земљи неће ићи преко Псипхона, већ ће путовати преко задате ИСП мреже.

Онемогућите истек времена за споро мреже

Будући да се повезујете са Псипхон серверима у другим земљама и користите обфускацијске технологије, ваша веза може бити спора. Ако је веза преспора, тада Псипхон клијент може прекинути везу. Омогућивање ове функције спречаваће да се то догоди.

Псипхон регион сервера

Подразумевана поставка је Најбржа земља која ће вас повезати са најбољим сервером. То ће генерално бити земља блиска вашој. Ако се радије повежете с другом државом, можете је одабрати овдје.

Постоји девет различитих земаља које ћете изабрати са коректним ширењем по свету:

 • Канада
 • Немачка
 • Шпанија
 • Велика Британија
 • Индија
 • Јапан
 • Низоземска
 • Сингапур
 • Америка

Локални проки портови

Псипхон ће аутоматски поставити ХТТП проки који ће радити за већину људи. Међутим, можда неће користити исти порт сваки пут. На рачунару можете имати апликације за које желите да користите Псипхон, што значи да ће требати да пошаљу саобраћај преко одређеног порта. То можете поставити у овом окну.

Узводни проки

Овде постоји неколико разлога за подешавања. Ако је на рачунару конфигурисан проки, можете рећи Псипхону да користи другачији проки или можете подесити да проверите поље Дон’тстреам проки да бисте рекли Псипхону да уопште не користи проки..

Начин превоза

Ову поставку треба назвати Усе ВПН. Омогућивањем ове поставке покренуће се Л2ТП / ИПСец ВПН веза са Псипхоновим серверима. Предност овог је у томе што ће тунелирати сав промет на вашем рачунару преко Псипхона уместо само веб саобраћаја. Лоша страна је да је ВПН очигледан тако да га је лако блокирати.

Тестови на ИП пропуштању показују да ће у режиму прегледача процурити ваша ИП адреса путем детекције ВебРТЦ, али не и у ВПН режиму. Постоје Андроид-ове оба екрана слика у одељку за Андроид.

Андроид клијент Псипхон

Инсталирање Андроид клијента

Гоогле Плаи продавница има различите апликације у различитим земљама. Могуће је да апликација Псипхон није доступна у верзији Гоогле Плаи-а за вашу земљу. У том случају апликацију можете бочно учитати, што значи да је можете копирати на уређај преко УСБ-а уместо да је инсталирате из Плаи продавнице.

Веб локација Псипхон садржи везе и КР кодове до апликације и у Гоогле Плаи продавници и у бочној верзији.

Опције преузимања Псипхона

Будући да инсталирање апликација из непознатих извора на ваш Андроид уређај представља безбедносни ризик, мораћете посебно да омогућите ту опцију. Свака верзија Андроида је нешто другачија, али опција ће бити негде у вашим безбедносним подешавањима.

У Самсунг С6 са Андроид 6.0.1 то су Подешавања -> Закључани екран и сигурност -> Подешавање непознатих извора.

Андроид омогућава бочно учитавање

Да бисте видели да ли је Псипхон клијент доступан у Гоогле Плаи продавници ваше државе, једноставно га потражите. Имајте на уму да постоје и друге сличне апликације које нису оно што желите. Будите сигурни да је апликација коју инсталирате од програмера Псипхон Инц.

Преузимање Псипхона из продавнице апликација

Покретање Андроид клијента

Након што је апликација инсталирана, додирните је да бисте је покренули. Прво што сам приметио је да се с апликацијом зарађују веома добро. Оглас има пуно, а постоји и много опција за бржу куповину. Бесплатна верзија Андроид апликације ограничена је на 2Мб у секунди која је употребљива за сурфање вебом, али вероватно није довољно за стриминг видео, играње на мрежи или преузимање великих датотека.

Псипхон за главни екран Андроид

Ови огласи помажу у покривању трошкова покретања сервера.

Кликом на надоградњу одмах! дугме излаже много различитих опција за куповину веће брзине.

Опције претплате на Псипхон за Андроид

Да бисте се повезали, тапните на дугме Старт и претраживач ће се покренути. Апликација за прегледач која се покреће зависи од начина на који сте повезани са Псипхоном. Ако сте одабрали опцију Туннел цели уређаја, која је описана у даљем тексту, покренуће се подразумевани прегледач. Ако сте ову опцију оставили искљученом, уместо тога покренуће се уграђени прегледач Псипхон.

Псипхон за главни екран Андроид

Разлог за ову разлику је тај што је прегледач Псипхон конфигуриран да користи проки Псипхон, док ваш подразумевани претраживач није. Према томе, сигурно је користити подразумевани претраживач само ако се цео уређај проводи кроз тунел преко Псипхона.

Када је апликација повезана, дугме Старт се мења у дугме Стоп. Да бисте прекинули везу, тапните на дугме Стоп.

Псипхон за Андроид повезан

Конфигурисање Андроид клијента

Додирните ставку Опције у горњем менију да бисте учитали мали скуп опција.

Псипхон за избор регије Андроид

Изаберите регион

Ово подешавање подразумевано је опција најбоље перформансе која омогућава Псипхону да одабере најбржу везу за вас. Међутим, ово можете надјачати одабиром било које земље. Ово подешавање функционише без обзира на режим који Псипхон користи за повезивање.

Тунел цео уређај (потребан Андроид 4.0 или новији)

Ово би требало бити названо Усе ВПН. Када је ово онемогућено, кроз Псипхон је прошао само Псипхон прегледач. Омогућивање ове опције укључује ВПН који тунелира сав ваш промет преко мреже Псипхон.

Повлачењем Андроид сенке са горњег дела телефона док је Псипхон покренут, потврдиће у ком се режиму ради. Ако само прегледач користи Псипхон, показаће да се покреће у режиму само за прегледач.

Тестови на ИП пропуштању показују да ће у режиму прегледача процурити ваша ИП адреса путем детекције вебРТЦ. Имајте на уму да користим Јапан Псипхон сервер, али физички се налазим у Канади, Нова Шкотска.

Пропусност ИП прегледача Андроид Псипхон

Међутим, у ВПН моду нема цурења ИП-а.

Андроид Псипхон ВПН ип цурење

Ако одаберете опцију за тунелирање читавог уређаја, Андроид ће вас упозорити да Псипхон покушава усмерити сав ваш интернет саобраћај и затражити вашу дозволу за то.

Псипхон за Андроид дозволу за покретање ВПН-а
Ако то допустите и веза је успостављена, нијанса ће потврдити да је то врста веза која се изводи.

Псипхон за Андроид који приказује ВПН активан
Који ће изложити дужи списак подешавања.

Онемогућите истек времена за споро мреже

Као и Виндовс поставке, омогућавање ове опције ће Псипхоновог клијента учинити толерантнијим кашњења у мрежи и успорити га због прекида везе.

Кликом на дугме Више опција отвара се више поставки.

Андроид Псипхон додатне опције

Звук

Ако ово омогућите, ваш Андроид ће чути буку када се веза покрене или прекине. Ово може бити корисно ако желите знати када ваша веза опада.

Вибрирајте

Као и подешавање звука горе, ово подешавање ће узроковати да вибрира телефон када се промени статус везе.

Изузмите апликације

Ово је веома корисна функција и изненадила сам се када сам је пронашла у апликацији Псипхон. Омогућује вам номинацију апликација које неће користити Псипхон. Ово може бити корисно за апликације које су осетљиве на локацију, попут ваше банке, јер нећете морати да запамтите да прекидате везу да бисте користили те апликације.

Повежите се путем ХТТП прокија

Остатак поставки је онемогућен уколико не омогућите овај потврдни оквир. Омогућава вам да унесете поставке које Псипхону упућују на употребу ХТТП прокија.

Прилагођене ХТТП заглаве

Ово подешавање омогућава додавање ХТТП заглавља. Иако на Интернету постоји безброј кориштења прилагођених заглавника ХТТП-а, нисам сигуран зашто би функција била укључена у апликацију за заобилажење цензуре..

Користите системске поставке мреже и Користите следећа подешавања

Само један од њих може бити омогућен. Прва ће једноставно користити било која подешавања прокија која већ постоје у вашем телефону. Друга опција омогућава следећа подешавања за подешавање проки-а за Псипхон:

Адреса домаћина, Порт и Користи проки провјеру идентитета

Ако сте омогућили другу опцију горе, мораћете да наведете проки хост адресу, порт и одредите да ли проки захтева аутентификацију.

Проки корисничко име, проки лозинка и проки домена

Ако сте одабрали горњу провера аутентичности проки-а, овде ћете морати да обезбедите акредитиве.

Конфигурисање уграђеног прегледача Псипхон

Ако не предочите цео уређај (АКА: не користите ВПН опцију), онда ћете морати да користите уграђени Псипхон прегледач за приступ Интернету. То је врло рудиментаран претраживач, али он посао обавља.

Псипхон за Андроид веб страницу након повезивања

Почетна страница

Како то звучи, овде можете поставити прилагођену почетну страницу или почетну страницу поставити на празну страницу. У осталим прегледачима израз почетна страница значи страницу која ће се учитати када се прегледач покрене. Чини се да то није случај са Псипхонов прегледачем. Без обзира на почетну страницу коју сам унео, прво се учитала страница Псипхон. Морао сам ручно да притиснем тастер Псипхон лево од адресне траке и изаберем Хоме паге да бих стигао до моје почетне странице.

Претражите УРЛ

Уношење било чега што није препознатљива веб адреса у адресну траку узроковаће да Псипхон претраживач то тражи. Ова поставка контролише где предаје и унапред је постављена Гооглеу. То можете променити у било који претраживач који желите да бисте сазнали синтаксу коју претраживач очекује. Ако погледате подразумевани Гоогле унос, видећете како то конструисати.

Подешавања корисничког интерфејса

Ово окно садржи различита подешавања за контролу изгледа прегледника. Можете да га поставите на пуни екран, одредите колико дуге траке са алаткама треба да се приказују, подесите шта раде тастери за јачину звука и друге подешавања.

Прилагодба почетне странице

Почетна страница је страница која се учитава када се прегледач први пут покрене. Ако одаберете потврдне оквире, можете узроковати да почетна страница садржи различите плоче информација, као што су трака за претрагу, најчешће коришћене ознаке и недавне ставке из историје..

Синхронизација маркера Фирефок-а

Ово би требало да буде згодна функција која ће преузети ваше обележиваче из Фирефока и учитати их у Псипхон прегледач. Међутим, приликом подешавања синхронизације Псипхон тражи корисничко име, лозинку и ваш синхронски кључ за Фирефок. Кључ за синхронизацију се чува на сваком уређају и није доступан са интерфејса налога Фирефок. Покушао сам да вратим кључ за синхронизацију из мог система користећи различите технике као што су Пассворд Фок да бих прочитао мој профил, али нисам успео. Да ли је ова функција вредна рада, зависи од ваших потреба.

Подразумевани ниво зума

Неке локације је тешко читати на мобилном уређају, тако да можете подесити ниво зума да вам помогне у томе. Прегледник већ подржава „пинцх“ и „зумирање“, па не изгледа да би ово подешавање требало много да се користи.

Кориснички агент

Кориснички агент је низ који се шаље уз сваки веб захтев који веб серверу прима који се претраживач користи. Иако су низови корисничких агената веома детаљни и обично садрже оперативни систем и претраживач који се користе, они се пре свега користе за утврђивање да ли је посетилац веб локације на мобилном уређају или радној површини. Многе веб странице различито ће форматирати њихов садржај за мобилне уређаје како би га лакше читали.

Ово подешавање вам омогућава да Псипхон прегледачу стално шаљете мобилни или десктоп агент. Такође вам омогућава да поставите прилагођени агент како бисте могли да изгледате да користите било који прегледач који желите.

Тестирао сам задани кориснички агент користећи сопствене записе и видим да га не идентификује као Псипхон претраживач. Извештава да је Цхроме на Андроиду. Ова врста замрачења има смисла за апликацију попут Псипхона:

192.84.101.6 - - [21 / дец / 2016: 09: 21: 37 -0400] "ГЕТ / 2015/11/01 / јон-ватсон / ХТТП / 1.1" 200 7447 "-" "Мозилла / 5.0 (Линук; Андроид 6.0.1; СМ-Г925В8 Буилд / ММБ29К; вв) АпплеВебКит / 537.36 (КХТМЛ, лике Гецко) Верзија / 4.0 Цхроме / 55.0.2883.91 Мобиле Сафари / 537.36"

Омогући Јавасцрипт

Јавасцрипт покреће на клијентском уређају (Андроид телефон у овом случају) и зато има приступ неким локалним информацијама које веб локација не би имала. Могуће је утврдити више о посетиоцу веб локације помоћу Јавасцрипт-а него што можда мислите. Ако поништите ову потврдну опцију, спречиће се извршавање било којег Јавасцрипта који веб може учинити теже употребом, али пружа већу сигурност и приватност.

Учитајте слике

Можда желите да искључите ову опцију ако превише успорава вашу везу. Ако то онемогућите, нема много сигурносне вредности, али може вам помоћи и ионако спора Псипхон веза.

Користите широко видно поље

Ово подешавање омогућава претраживачу Псипхон да покуша да учита веб локацију са ширим приказом што га чини сличнијим ономе што би изгледало на десктоп рачунару.

Учитајте странице са прегледом

Странице ће се учитавати умањивањем, тако да можете видети целу ствар ако је ово потврдено. Страница може бити нечитљива док не увећате приказ, али то ће вам омогућити да увидите страницу и неки контекст.

Врати картице

Омогућивање ове поставке узроковаће да Псипхон прегледач врати картице које су отворене последњи пут када сте је користили.

Омогући додатке

На овом екрану можете подесити понашање додатака. Додацима се може дозволити да се покрећу стално, само на захтјев или никада.

Подешавања приватности

Стандардна подешавања приватности као што су чување лозинки и историје, као и брисање колачића и података обрасца налазе се на овој страници.

Управљање веб локацијама

Гоогле Веб Тоолкит је оквир за развој веб локација са одговарајућим изгледом. Додавање веб локација на ову листу узроковаће њихово учитавање помоћу Гоогле претраживача за мобилне уређаје помоћу Гоогле Веб Тоолкит-а.

Листа режима радне површине

Веб странице наведене овдје ће бити затражене од корисничког агента за десктоп како би се осигурало да учитавају верзију десктоп рачунара веб локације.

Управљајте ознакама и историјом

Ова страница омогућава вам увоз, извоз и брисање обележивача и историје.

О томе и Цхангелог

Ово су стандардне странице које пружају информације о прегледачу као што су верзија и историја промена апликације.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 96

Adblock
detector