Како шифрирати УСБ стицк на Линуку, Виндовс-у и Мац ОС-у

Како шифровати УСБ стицк на Линук оперативном систему Виндовс и Мац ОС


УСБ штапићи су згодни мали додаци за складиштење. Олакшавају пренос података са једног рачунара на други и помажу вам да приватним подацима онемогућите рачунаре или опрему на радном месту који им се приступа јавно. Чињеница да су мали и лагани чини УСБ стицкове врло једноставним за ношење, скривање и складиштење. нажалост, управо ти атрибути олакшавају крађу или губитак.

Губитак флеш уређаја је неугодно јер заједно са њим губите и све своје важне податке. Међутим, шансе да неко други приступи тим подацима је још гора перспектива. Можете заштитити своје податке од незнанца да их провале шифровањем УСБ стицка.

Један недостатак употребе било ког система шифрирања је тај што ограничавате властити приступ подацима на вашем УСБ стицку. На пример, ако шифрирате УСБ стицк помоћу Линук услужног програма, тим датотекама можете приступити само повезивањем УСБ-а на Линук рачунар, а само једној са истим алатом за шифровање инсталираним на њему.

Сви Линук, Виндовс и Мац ОС имају матичне системе за енкрипцију датотека које су слободне за употребу. Међутим, они нису аутоматски доступни. Морате их лоцирати и инсталирати пре него што их можете користити, а у случају услужног програма Мац, он неће шифровати УСБ стицк.

Доступан је велики број система за енкрипцију датотека и дискова, а неки од њих су бесплатни. Међутим, опет, коришћење таквих алата значи да датотеке можете преносити са УСБ стицка на рачунаре на којима је инсталиран тај алат за шифровање. Неки системи шифровања су бесплатни.

Поделите УСБ стицк

Који год систем шифрирања изаберете, и даље се суочавате са проблемом што ћете га на крају морати да дешифрујете да бисте приступили датотекама. Ако користите УСБ само на једном рачунару, нећете имати великих проблема јер ће рачунар од којег сте шифровали флеш диск и даље имати исти софтвер на себи да вам омогући приступ шифрованом штапу. Међутим, ако користите свој УСБ за превоз датотека са једног рачунара на други, и ако желите да га можете повезати са било којим рачунаром, суочићете се са проблемом доступности софтвера.

Најједноставније решење овог проблема је смештање софтвера за шифровање на УСБ стицк. Не желите да извршна датотека за дешифрирање буде скривена иза шифрирања, па морат ћете партиционирати УСБ стицк, шифрирати његов дио и похранити софтвер за шифрирање на нешифрирану партицију. На тај начин, без обзира на који рачунар идете са меморијском картицом, једноставно морате да покренете програм за шифровање са рачунара. Међутим, опет ћете бити ограничени само на приступ том софтверу са рачунара који покрећу оперативне системе са којима је софтвер за шифровање компатибилан.

Већина метода шифрирања УСБ стицк-а, наведених у наставку, изводиће поступак партиције за вас, тако да не морате бринути због тог задатка. Ако желите да ваши подаци буду истински преносиви и доступни из свих оперативних система, једини начин на који можете да обезбедите компатибилност је поделити УСБ и створити неколико копија података, чинећи сваку партицију шифровану у формату који је компатибилан са једним оперативним системом систем.

Софтвер за УСБ шифровање

Могуће је да користите енкрипцијски менаџер који ће шифрирати само датотеке на вашем штапу, а не партицију и не цео стицк. Ово је много ефикаснији начин управљања осјетљивим датотекама, јер можда имате и друге датотеке које не морају бити заштићене безбедношћу. Апликације можете користити да бисте заштитили датотеке на путу до резервне копије засноване на облаку, али оне вам неће помоћи да осигурате флеш диск.

Софтвер који управља целим штапом, креира партицију и инсталира на некодирани део је од велике помоћи. Ова листа УСБ софтвера за шифровање укључује бесплатне опције добро као плаћени алати. Софтвер можете да чувате на свом штапићу заједно са шифрованим подацима, избегавајући софтверска ограничења на рачунарима на које прикључите стицк..

1. ВераЦрипт

ВераЦрипт

Не морате да инсталирате ВераЦрипт на рачунар. Уместо тога, можете преузмите га директно на свој УСБ стицк. Када приступите програму, једноставно га морате пронаћи на меморијском штапићу кроз прегледач датотека и двапут кликните на њега. Програм не мора бити смештен на рачунару који га извршава. Међутим, ВераЦрипт захтева присуство Виндовс, Мац ОС Кс, или Линук оперативни систем да би се покренуо.

ВераЦрипт разрешава проблем партиционирања вашег УСБ стицка јер ће тај задатак обавити уместо вас. Не морате да делите штап да бисте заштитили датотеке на њему. ВераЦрипт ради у три режима. Можете створите партицију и шифрирајте је; можете се одлучити шифровани контејнер, што је мало попут зип датотеке заштићене лозинком; или ВераЦрипт може да креира скривена фасцикла заштићена лозинком на главној партицији УСБ стицк-а.

Шифровање које ВераЦрипт користи је АЕС са 256-битним кључем. Ово је веома јака енкрипција и не може је пробити силовитом силом. Можете одабрати и друге методе, које користе 256-битни кључ. Ове опције су: Цамеллиа, Кузниецхик, Змија, Твофисх, или комбинација две или три ове шифре. ВераЦрипт вас такође пита да одредите хасх алгоритам за генерисање псеудо-случајних бројева за алгоритам мешања. Ово је подразумевано СХА-512, али можете се одлучити СХА-256, РИПЕМД-160, Вхирлпоол, или Стреебог.

ВераЦрипт ствара два нивоа сигурности. Можете имати скривени трезор за ваше стварне податке, који ће бити заштићени једном лозинком, а затим видљиви трезор то ће бити заштићено другом лозинком. Овај видљиви трезор се зове „спољна запремина.”Његова сврха је да заштити своје скривене податке ако неко покуша да истера лозинку из вас. У овом сценарију им дајете лозинку за спољни волумен. Лопов је задовољан, не схватајући да су праве датотеке још увек скривене.

Једном када ВераЦрипт форматира ваш УСБ стицк, њему можете приступити само путем програма ВераЦрипт. Када УСБ рачунар повежете са рачунаром, он ће се појавити у програму Виндовс Екплорер, али можете видети само програм ВераЦрипт и трезор.

Стварање лажног видљивог трезора је леп додир. Међутим, јесте ефикасан само против лопова који немају знање о ВераЦрипт-у. Свако ко приступи меморијској картици и види програм ВераЦрипт, може лако сазнати о скривеном складишту уз мало истраживања..

2. СецурСтицк

СецуреСтицк

СецурСтицк ће шифрирати похрањене податке на вашем УСБ меморијском штапићу и даље ће те датотеке учинити доступним за рачунаре који раде Виндовс, Мац ОС, и Линук. Ова подршка на више платформи чини СецурСтицк готово јединственим у свету шифровања УСБ меморијских уређаја. Софтвер за шифровање такође се може покренути у Виндовсима, Мац ОС и Линуку.

Програм шифровања за СецурСтицк користи интерфејс базиран на прегледачу. Програм креира „Сигурна зонаНа вашем меморијском штапићу. Ово је шифровани трезор и не треба заузимати цео простор за складиштење штапа. Једном када подесите Сигурну зону на меморијску картицу, само копирате датотеке у њу кроз стандардни претраживач директорија оперативног система. Сигурна зона ће се проширити на УСБ стицку како се датотеке додају. Шифровање се врши помоћу АЕС шифра помоћу 256-битног кључа.

Многи системи шифровања УСБ стицк захтева да имате администраторска права и за шифровање и за дешифровање датотека. То није потребно са СецурСтицк-ом. Ово је сјајан бонус ако, на пример, желите да однесете датотеке клијенту или државном одељењу где не можете захтевати да вам додељују привилегије на рачунарима. Једном када је креирана сигурна зона на меморијској картици, не треба да имате инсталиран СецурСтицк на повезаном рачунару да бисте прегледали и копирали датотеке са меморијског диска.

Програм СецуреСтицк креирао је немачки програмер и сва документација за подршку на веб локацији је написана на немачком. Међутим, можете прочитати документацију на енглеском језику помоћу Гоогле превода на веб локацији. Интерфејс апликације је доступан у енглески језик, Немачки, Холандски, и Италијан.

Представљање ове алатке није баш софистицирано. Међутим, шифрирање које нуди је најбоље што можете добити. Чињеница да још увек имате флексибилност да повежете меморијски стицк на Виндовс, Мац ОС и Линук значи да употребљивост СецурСтицк-а победи све остале системе шифровања на овој листи. Због свега тога, СецуреСтицк је бесплатан за употребу.

3. Цриптсетуп

Цриптсетуп

Ако само желите да направите резервну копију података Линук или знате да ћете датотеке преносити само на друге рачунаре Линука, онда вам добро служи бесплатна функција Цриптсетуп, која вам је доступна из стандардног Линук спремишта. Цриптсетуп ради у тандему са Гноме диск услужни програм. Овим овим алаткама можете приступити у ГУИ интерфејсима Линук-а. Велика предност овог услужног програма је та што је доступан за њега бесплатно. Подразумевано, користи Црипсетуп АЕС шифрирање 256-битним кључем.

Након инсталирања гноме-диск-услужног програма и цриптсетуп у командној линији са судо апт-гет, можете да се вратите на Линук интерфејс ГУИ. Цриптсетуп се такође може покренути из командне линије.

Гноме услужни диск се појављује на радној површини као Дискови. Покрените апликацију да бисте добили приступ услужном програму за шифровање. Укључите меморијску картицу и потражите је на листи доступних дискова. Направите привремену мапу и копирајте све датотеке које имате на стицк-у. Затим одаберете форматирање екстерног погона, специфицирајући могућност шифрирања. Запамтите, ова акција ће значити да ћете моћи да приступите датотекама само на Линук рачунарима на којима је такође инсталиран криптсетуп. Ако не желите да шифрирате читав меморијски стицк, прво га поделите. Ова радња се такође може извести у услужном програму Дискс.

Унесите лозинку када Формат покретање поступка. Процес обликовања нуди вам могућност да не преписујете постојеће податке. Међутим, то не функционише и изгубићете све своје датотеке на меморијском штапићу током процеса форматирања. Због тога их морате копирати у привремену мапу пре него што започнете процес шифровања. Једном када форматирање заврши, копирајте датотеке натраг.

Погон који је заштићен шифровањем је означен на Диск дисплеју икона катанца. Од сада, када кликнете на тај диск да бисте му приступили, појавит ће се скочни прозор који ће вас упозорити на лозинку. Опције у скочном прозору одређују да ли рачунар треба да сачува лозинку за будући приступ, да ли би требало да заборави лозинку одмах или треба да заборави лозинку када се УСБ рачунар уклони из рачунара.

4. ЕнцриптСтицк

ЕнцриптСтицк

ЕнцриптСтицк, холандске софтверске куће ЕНЦ Сецурити, ради на Виндовс, Убунту Линук, и Мац ОС оперативни системи. Све док су имена датотека која користите на меморијској картици компатибилна са оба оперативна система, можете копирати датотеке са Виндовс рачунара и Мац рачунара.

Једном када подесите шифровање на УСБ стицку, не морате да инсталирате програм на друге рачунаре да бисте приступили датотекама. То је зато што се процесом стварања трезора такође инсталира преносиви сигурни систем управљања датотекама на меморијску картицу. Ако желите да задржите компатибилност и са Виндовс и Мац ОС-ом, на меморијску картицу морате да инсталирате две верзије преносног програма..

Десктоп верзија програма ЕнцриптСтицк има више функција од верзије УСБ стицк-а. Компанија препоручује да ви инсталирајте програм и на рачунар и на УСБ стицк - ово последње је потребно.

Програм није бесплатан. Лиценца кошта 14,95 УСД и то вам даје право инсталирајте софтвер на три уређаја. Тај додатак укључује инсталацију на рачунар. Тако да ћете у стварности моћи да кодирате два УСБ меморијска штапића са једном лиценцом.

Можете испробати ЕнцриптСтицк са а двонедељно бесплатно пробно време. Пробна верзија се може инсталирати на већем броју уређаја. Међутим, ако желите да заштитите више од три уређаја након истека пробног периода, морат ћете купити више лиценци.

Алгоритам шифровања користи АЕС шифра са 256-битним кључем. Интерфејс нуди могућност повећања дужине кључа на 512 бита или 1024 бита, што је невероватно. Међутим, у документацији за сигурни штап пише да је основна енкрипција за ове дуже тастере и даље 256-битни кључ АЕС шифре. ЕНЦ безбедност користи двоструку енкрипцију за наметање приватности на ЕнцриптСтицк-у.

Тхе преносивост између Виндовс-а и Мац ОС-а је врло корисно. Линук имплементација програма делује помало уздрмано и компанија даје више изјава о компатибилности Виндовс и Мац ОС него што је то случај са имплементацијом система у Линук. Међутим, могућност преноса датотека између Мац-а и Виндовс-а је сама по себи велика предност.

5. БитЛоцкер

БитЛоцкер

БитЛоцкер је Виндовс корисност која је бесплатно коришћење. Овај услужни програм долази у пакету са многим верзијама Виндовс-а и може се преузети за друге. Уређај није изворни за Виндовс 10 Про, али постоји Виндовс 10 имплементација доступна на Мицрософт веб локацији.

Ако имате Виндовс Виста или Виндовс 7 Ултимате или Ентерприсе издање, тада већ имате БитЛоцкер на рачунару. Такође, верзије Про и Ентерприсе оперативних система Виндовс 8 и Виндовс 8.1 аутоматски укључује БитЛоцкер. Документација за БитЛоцкер објашњава да постоје јачи поступци шифровања за Виндовс 10 верзија програма. Међутим, као што је раније наведено, нисам могао да инсталирам програм на Виндовс 10.

Ако на вашем рачунару имате БитЛоцкер, шифрирајте ваш УСБ меморијски стицк врло је лако. Све што требате да урадите је да уметнете меморијску картицу, идите на Мој рачунар или овај рачунар у Филе Екплорер, кликните десним тастером миша на диск, а затим изаберите Укључите БитЛоцкер из контекстног менија. Након тога, само требате да пратите инсталационе екране. Имате могућност да користите паметну картицу за аутентификацију, али већина људи ће вероватно користити други безбедносни метод употребе лозинке.

БитЛоцкер укључује систем за улазак у шифровани уређај чак и ако заборавите лозинку. Иако многи људи имају навику да заборављају лозинке, овај алтернативни начин приступа је сигурносна слабост. Ова стражња врата се зове а Кључ за опоравак. Проблем је: шта ако изгубите и то? Можете сачувати кључ за опоравак у датотеку и / или је одштампати. Ако путујете и носите испис кључа за опоравак са собом, онда ризикујете да испис и УСБ меморијски стицк буду украдени заједно, негирајући сав посао на обезбеђивању меморијске картице. На каснијим верзијама оперативног система Виндовс можете се одлучити да сачувате кључ за опоравак на свом Мицрософт налогу на мрежи. Међутим, ако неко изгреши ту лозинку помоћу крађе идентитета, изгубите сигурност шифрирања на вашем меморијском штапићу.

Након шифрирања вашег штапа, од вас ће се тражити да унесете лозинку сваки пут када је укључите у Виндовс ПЦ. Сигурност на диску можете одмах да искључите преко уређаја Управљајте БитЛоцкер-ом екрану, којем се приступа кроз мени десног клика.

6. ЛаЦие приватно-јавно

Лацие Привате-Публиц

ЛаЦие је заправо произвођач хардвера бесплатни УСБ алат за шифровање, под називом Публиц-Привате, намењен је за употребу на сопственим производима компаније. Међутим, ништа у програму не ограничава његов рад на једног произвођача, па се програм може користити на било којем УСБ меморијском уређају. Програм је доступан свима који га могу преузети са веб локације ЛаЦие. Постоје две верзије ЛаЦие Привате-Публиц: једна за Виндовс и један за Мац ОС.

Требали бисте похранити извршну датотеку која ствара сигуран погон на самом меморијском штапићу. Ово је необичан захтев програма и неће радити ако се покреће са било којег другог погона. Такође, програм не треба да чувате у фасцикли, јер га треба извести из роот директорија.

Сигурни сегмент који програм креира на вашем УСБ стицку је увек означен „ЛА-ПРИВАТЕ.”Појавиће се као посебан диск у прегледачу ваше датотеке. Након завршетка процеса шифрирања, меморијска палица појавит ће се два пута на листи уређаја.

Ваш меморијски стицк има менаџер датотека у свом оперативном систему. Ако имате ово подешавање екФАТ или ФАТ 2, ваша шифрована партиција може имати максималну величину само 4ГБ. Ако можете поново форматирати меморијску картицу да бисте је користили НТФС, максимална величина сигурног погона иде до пуног капацитета штапа. На Мац рачунарима требало би да одаберете ХФС+ као систем датотека. Ако већ имате датотеке сачуване на УСБ стицку, можете створити сигурну јачину само у преосталом слободном простору - програм за шифровање неће пребрисати заузети простор.

За стварање сигурног трезора може потрајати доста времена. На пример, потребно је око 50 минута да направите трезор од 50 ГБ и осам сати за стварање сигурне запремине од 500 ГБ. Дакле, будите опрезни да бисте били сигурни да ваше рачунало остаје активно током процеса форматирања. Шифровање се врши помоћу а 256-битни АЕС шифра.

Постављате сопствену лозинку када се креира гласноћа ЛА-ПРИВАТЕ. То се може касније променити, али нема резервне алтернативе ако заборавите лозинку. Сваки пут када прикључите УСБ стицк на рачунар, видећете како се редовни УСБ уређај појављује у Филе Екплорер-у у Виндовс-у или у Финдер-у на Мац-у. Међутим, партиција ЛА-ПРИВАТЕ неће бити видљива. Морате да отворите УСБ стицк и покренете Публиц-Привате.еке програм. Ово ће вас питати за лозинку и тада ће се на вашој листи драјвова појавити табела ЛА-ПРИВАТЕ, користећи следеће доступно слово погона.

Ово је згодан програм за пренос датотека са Мац-а на Мац или Виндовс у Виндовс. Међутим, не може вам помоћи да извршите пренос платформе на више платформи. Програм се може инсталирати на онолико УСБ стицкова колико желите.

7. ДискЦриптор

ДискЦриптор

ДискЦриптор је услужни програм отвореног кода који је бесплатно коришћење. Програм је доступан само за Виндовс Оперативни систем. ДискЦриптор нуди снажну енкрипцију, али нема преносивост коју нуде други системи шифровања на овој листи. Свом шифрованом УСБ меморијском штапићу можете приступити само преко интерфејса ДискЦриптор. То значи да датотеке можете преносити само на друге Виндовс рачунаре и на рачунар морате инсталирати програм ДискЦриптор да бисте избрисали датотеке са меморијске картице.

Неки УСБ системи за шифровање штампача стварају прошириву датотеку која садржи шифроване податке. Други поделите меморијску картицу и шифрирајте читаву партицију. ДискЦриптор се уклапа у ту другу категорију.

Једном када инсталирате овај услужни програм, требало би да прикључите меморијску картицу, а затим покренете програм ДискЦриптор. У интерфејсу услужних програма потребно је да одаберете меморијску картицу на листи доступних драјвова. Једном када кликнете на Шифрирај дугме са записом за тај драјв активан, од вас ће се затражити да одаберете начин шифровања и поставите лозинку.

ДискЦриптор нуди три начина шифровања. Су АЕС, Твофисх, и Змија - са 256-битни кључ у сваком случају. Такође се можете одлучити за наметање комбинације две шифре, што вам омогућава шифровање двоструке снаге.

С обзиром на то да је ДискЦриптор бесплатан, представља одличан мали алат који је једноставан за употребу и јесте врло ЦПУ-ефикасно. Међутим, недостатак преносне верзије отежава употребу овог програма за пренос датотека са једног рачунара на други, а чињеница да систем ради само на Виндовс-у ограничава број рачунара у које можете да прикључите свој УСБ стицк. Овај систем шифровања је добра опција ако желите да направите резервну копију датотека на УСБ меморијском диску и чувај их.

8. Безбедност УСБ блица

Безбедност УСБ блица

УСБ Фласх Сецурити је производ јапанског програмера Касху Систем Десигн Инц. Овај софтвер је доступан у и плаћене и бесплатне верзије. Програм можете користити бесплатно за лично коришћење, али предузећа морају да плате. Најновија верзија софтвера доступна је само уз накнаду. Бесплатна верзија такође има ограничење података можете да заштитите само до 4 ГБ података на меморијској картици. Ако желите да добијете плаћену верзију, можете да је тестирате на а 15-дневно бесплатно пробно време.

Једном када сте спремни за куповину, услужни програм има четири цене, од којих свака има већи лимит за похрану података и омогућава употребу на више меморијских штапића. Најјефтинија опција кошта 9,99 долара и омогућава вам похраните до 4ГБ на један меморијски стицк - што је исто као и бесплатна верзија. Најскупља верзија, 49,99 долара, је лична лиценца ограничење података од 2000 ГБ и допуштање уређаја на три УСБ меморијске картице.

Програм шифрира читав УСБ стицк, осим малог простора у којем се чува програм за откључавање. Једном када је овај програм активан на вашој меморијској картици, све што ћете видети на штапићу кроз Филе Екплорер је извршна датотека програма - све остале датотеке на том штапићу су скривене. Затим покренете програм да би се приказало сучеље. Због тога ћете затражити лозинку за откључавање меморијске картице. Присутност услужног програма за откључавање на меморијској картици значи да не морате инсталирати програм на сваки рачунар на који желите да повежете свој УСБ стицк. Међутим, меморијску картицу можете повезати само Виндовс рачунари.

Када поставите меморијску картицу са шифровањем, програм УСБ Фласх Сецурити ће обрисати све податке са уређаја. Ако већ имате датотеке, прво их морате направити сигурносну копију. Постављате своју сопствену лозинку пре него што започне процес шифровања. Добра карактеристика овог програма је то не треба кључ за опоравак у случају да заборавите своју лозинку. Уместо тога, поставили сте наговештај за лозинку. Када је програм оперативан, наговештај ће се појавити у облаху са преклапањем када пређете показивач преко поља лозинке у искачућем прозору за откључавање. УСБ Фласх безбедност шифрира АЕС помоћу 256-битног кључа.

9. Рохос Дисц Енцриптион

Рохос Дисц Енцриптион

Рохос Диск Енцриптион је још један сигурносни систем написан за Виндовс. Не постоји бесплатна верзија ове апликације, али можете је добити 30-дневно бесплатно пробно време на пакету како бисте били сигурни да услужни програм испуњава ваша очекивања пре него што се обавежете. Систем шифрирања доступан је у два издања. Програм Стандард кошта 35,00 долара, а ПРО издање 69,00 долара.

Програм ће створити скривену партицију на вашем меморијском картици. Процес креирања партиције копира се преко преносна верзија програма за управљање сигурношћу тако да не морате да инсталирате систем на друге рачунаре на којима желите да користите УСБ стицк. Потребне су вам администраторске привилегије на рачунару на који сте инсталирали сигурносни софтвер. Међутим, на рачунару вам нису потребна посебна права како бисте додали датотеке у шифровани уређај или их копирали са меморијске картице.

Тхе шифровани диск је видљив у Филе Екплорер-у. Међутим, прерушен је у медијску датотеку. Овим се превазилази проблем веродостојности где се скривена партиција може лако идентификовати упоређивањем расположивог и коришћеног простора приказаног сучељем својства погона.

Софтвер за шифровање има додате сигурносне функције за заштиту датотека након што су оне премештене у шифрирани простор. Оригинална датотека је уништена тако да је не могу вратити снооперси. Шифрирање које се користи у услужном програму Рохос Диск Енцриптион засновано је на АЕС методологији са 256-битним кључем.

Присуство преносног програма олакшава употребу УСБ стицка на различитим рачунарима након постављања сигурне партиције. Међутим, стварање заштићеног погона ограничаваће повезивање вашег УСБ стицк-а на Виндовс рачунаре.

10. ЛибреЦрипт

ЛибреЦрипт

ЛибреЦрипт се звао ДокБок. Овај услужни програм опонаша сигурносни систем ЛУК-а, који је доступан за Линук. Програм шифрирања може се покренути само Виндовс, али шифроване датотеке могу се пренети у Линук системе. Овај бесплатни програм доступан је у два формата. Једна од њих написана је за покретање на рачунару и стварање трезора на вашем меморијском штапићу. Друга верзија је преносиви програм који шифроване датотеке чини доступним са било којег рачунара без потребе за инсталирањем ЛибреЦрипт извршног програма.

Иако су творци овог алата променили име у ЛибреЦрипт, „ДокБок“ и даље постоји у терминологији система. Једном када креирате шифрирани трезор за своје датотеке, тај сигурни простор назива се ДокБок. ДокБок се може креирати као партицију на УСБ стицку, као фајл, или можете доделити цео меморијски стицк на то. ДокБок успоставља сигуран контејнер у који затим копирате датотеке. Добивате избор начина шифровања помоћу овог алата: АЕС, Твофисх, и Змија.

Преносна верзија система није само контролер приступа; има потпуну функционалност ЛибреЦрипт-а. Програм такође може да креира ДокБок на чврстом диску рачунара, тако да није ограничен само на осигурање датотека на УСБ стицку. ЛибреЦрипт је доступан бесплатно. Не постоје ограничења за обраду података и можете шифрирати онолико УСБ стицкова колико желите.

Осигурајте свој УСБ стицк

УСБ стицкови су постали неопходни за израду сигурносних копија важних датотека и пребацивање података са једног места на друго. Иако је Цлоуд стораге сада веома популаран, могућност физичког поседовања вашег медија за складиштење доноси јачи осећај контроле у ​​односу на удаљени и невидљиви цлоуд сервер.

Губитак УСБ штапа не би требао бити ноћна мора сигурности. Чувајте своје податке тако што ћете на ову листу инсталирати један од система за шифрирање УСБ стицк-а. У већини случајева програми које препоручујемо овде су бесплатни за употребу. Они алати на листи за које морате да платите бесплатне пробне периоде, тако да немате финансијски ризик приликом инсталирања и тестирања једног од ових услужних програма.

Повезано читање:
Да ли је Цлоуд стораге и резервна копија на мрежи безбедна?
Разлика између резервне копије у облаку, складиште у облаку и синхронизације
Најбоље апликације за шифровање датотека пре отпреме у облак

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 40