Kako trajno izbrisati svoju povijest Google računa

google (2)
Brisanje Google povijesti obuhvaća više od periodičnog brisanja povijesti preglednika. Znanje kako upravljati svojim Google računom optimizira vašu privatnost, pritom vas sprečavajući da se ne spotaknete u neugodne situacije, primjerice, kada vaš šef otkrije da zapravo kupujete ružičaste dvorce mačaka, umjesto da brusite nos najnovije izvješće..

Googleova povijest weba i aplikacija stalno bilježi sve vaše pretrage sve do 2005. Sjećate li se što ste radili (i pretraživali) prije više od desetljeća? Vjerojatno ne, a ako obavite neke od tih pretraga, to bi moglo biti isplatno. Ako imate sentimentalnu stranu i želite izraditi sigurnosnu kopiju povijesti pretraživanja, Google vam omogućuje preuzimanje svih prošlih pretraživanja samo u slučaju da ne želite izgubiti sve one činjenice Chuck Norris-a koje ste se voljeli tijekom dana.

Gdje upravljam Google aktivnošću?

Dok ste prijavljeni na Google, idite na odjeljak Moja aktivnost u postavkama privatnosti računa. Ovdje možete pogledati i kontrolirati sve svoje mrežne aktivnosti, kao što su videozapisi koje ste gledali i web stranice koje ste posjetili. Svaki put kada koristite ključne Googleove usluge i proizvode, uključujući Chrome, YouTube i Pretraživanje, ta se "aktivnost" sprema na vaš račun. Spremanje svojih navika i sklonosti pomaže Googleu da prilagodi bolje i brže iskustvo.

Na stranici Moja aktivnost sve su aktivnosti navedene kronološkim redoslijedom i obično se navode pojedinačno, ali se ponekad mogu pojaviti “skupa” u sličnim skupinama. Imajte na umu da Google to može samo spremite aktivnosti kada ste prijavljeni na svoj Google račun.
kontrole aktivnosti Googlea

  7 blokatora IP adresa - najbolje besplatne i plaćene usluge

Možete prilagoditi koje se aktivnosti prate putem kontrola aktivnosti. Napomena: kada smo to sami testirali, postavke se nisu spremale i vratile ih u stanje čim smo napustili stranicu. Kontaktirali smo Google da bismo ga pitali o ovom ponašanju.

Budimo aktivni!

google moja aktivnost

Brisanje vaše aktivnosti i prilagođavanje kontrola aktivnosti tako da Google više ne sprema određene (ili bilo koje) buduće aktivnosti prvi je korak trajnog brisanja vaše povijesti Googlea. Mnogo je načina da to učinite, uključujući pojedinačno brisanje predmeta, brisanje povezane aktivnosti, brisanje aktivnosti pretraživanjem i značajkama, brisanje aktivnosti danju i / ili vremenom ili jednostavno možete izbrisati sve u svojoj aktivnosti.

Izbrišite pojedinačne stavke

Pojedinačne brisanja vrlo su popularne. Jednostavno otvorite stranicu Moja aktivnost, pronađite ili potražite stavku i kliknite Više - Izbriši. Od vas će se tražiti da potvrdite brisanje.

Izbriši povezane aktivnosti

Ako želite izbrisati "pakete", prijavite se na stranicu Moja aktivnost i identificirajte paket. Možete ih potražiti pretraživanjem Dodatno - Paket ili ako tražite pakete po danu. Opcije pretraživanja i filtri također vam mogu pomoći da izdvojite teške za pronalazak paketa. Kliknite Više - Izbriši i potvrdi brisanje.

Izbrišite putem pretraživanja i filtara

Na stranici Moja aktivnost kliknite na "Filtriraj po datumu & proizvod "za pristup pretraživanju po terminima ili određenom datumskom rasponu. Od vas će se tražiti da odaberete Googleove proizvode za pretraživanje. Zatim možete kliknuti stavke za brisanje ili ih izbrisati klikom na "Izbriši rezultate" prije potvrđivanja brisanja.

Izbrišite svu Google aktivnost

google delete aktivnost od

Tražite čistu ploču? Posjetite Moju aktivnost, a zatim kliknite "Izbriši aktivnost" prije nego što odaberete "Sve vrijeme". Kliknite "Izbriši", potvrdite i šiljati ste čisti!

Izbrišite ostale Google aktivnosti

google druga aktivnost

Povijest lokacije, informacije o uređaju, zvučna pretraga Google Play i Youtube "nezainteresirani" povratne informacije mogu se pronaći i izbrisati s ove kartice na lijevoj bočnoj traci stranice Moja aktivnost. Ovdje možete preuzeti i svoju povijest pretraživanja.

  Najbolji VPN za Njemačku u 2023. godini, a neke koje treba izbjegavati

Brisanje Google povijesti s Android telefona

Od 2015. godine, Sjeverni Amerikanci službeno koriste mobilne uređaje više od stolnih računala za gotovo sve što rade na mreži. Ako želite zadržati svoj telefon čistim i izbrisati Google pretraživanja sa svog Android uređaja, imate sreće. Jedna od najpopularnijih aplikacija je History Eraser - Privacy Clean, dostupna na Google Playu. To je aplikacija koja jednim prstom briše povijesti aplikacija. Za njegovo korištenje ne trebate dopuštenje administratora / root-a, to je brzo i jednostavno, a to je sjajan način da poboljšate svoju privatnost i oslobodite pohranu. U nekoliko sekundi pomaže vam da očistite povijest preglednika, zapisnike poziva, tekstualne poruke, povijest pretraživanja tržišta, povijest Google pretraživanja i mapa, povijest pretraživanja putem Gmail-a, povijest pretraživanja na YouTubeu, datoteke predmemorije aplikacija, povijest preuzimanja i još mnogo toga.

Korisnici s ocjenom 4,6 od 5 popularni su, ali mnogi korisnici primjećuju da su skočni oglasi neugodni. Međutim, za besplatnu aplikaciju većina korisnika misli da se neugodnost isplati. Ako želite ići bez oglasa, preuzmite pro verziju za samo 1,99 USD.

Što sada?

brisač povijesti ss

Trajno brisanje Googleove web stranice, povijesti aplikacija i povijesti pregledavanja može povećati vašu privatnost, ali dolazi s nedostacima. Ove su postavke dizajnirane za pružanje najboljeg korisničkog iskustva na temelju vaših pretraživanja, spremanja i postavki, a osim toga ciljaju vas s oglasima. Ako posjetite jednu web lokaciju više od ostalih, Google će, na primjer, ponuditi to preferirano web mjesto za buduća pretraživanja prije svih ostalih, ali samo ako Google smije pamtiti vašu povijest pretraživanja.

Nakon što se vaša povijest briše i / ili onemogući, dobit ćete mnogo šire rezultate pretraživanja. Vaše omiljene web stranice možda se više ne pojavljuju na vrhu rezultata Google pretraživanja, pa čak ni na prvoj stranici. Osim toga, brisanje ili onemogućavanje vaše povijesti neće vas učiniti "nevidljivima" u očima Googlea. Ovo je dvostruko ako imate Google račun kao što je Gmail. Ne možete potpuno nestati s mreže i dalje koristiti Google, ali vi limenka ostanite više na vrhu svoje privatnosti nadgledajući i upravljajte centrom Google aktivnosti.

  5 najboljih VPN-ova za Popcornflix kako biste ga mogli gledati bilo gdje

"Google" Neon Tammy licenciran pod CC BY-SA

About the author

Comments

  1. ogu se također izbrisati putem stranice Moja aktivnost. Važno je napomenuti da brisanje Google povijesti neće utjecati na vaše pretrage na drugim web stranicama ili aplikacijama. Stoga je važno da budete svjesni svoje aktivnosti na Googleu i redovito provjeravate i brišete svoju povijest kako biste zaštitili svoju privatnost. Srećom, Google vam pruža alate za upravljanje svojom aktivnošću i omogućuje vam da izbrišete svoju povijest u potpunosti ili pojedinačno. Budite aktivni i zaštitite svoju privatnost na Googleu!

Comments are closed.