Kako u 5 jednostavnih koraka dobiti australsku IP adresu iz bilo koje zemlje

Kako dobiti australijsku IP adresu

Pristup australijskoj IP adresi na popisu je prioriteta za određeni broj ljudi. Stručnjacima koji žive u inozemstvu možda je to potrebno za pristup uslugama internetskog bankarstva. Stanovnici Australije koji obilaze svijet zahtijevaju IP adresu od kuće kod kuće kako bi bili u kontaktu sa sportskim događajima poput Australian Opena ili sadržajem lokalne televizije, poput onih koje pružaju Foxtel i 7plus.

U ovom ćemo vodiču objasniti neke metode kako doći do IP adrese iz Australije, uključujući besplatnu metodu. Najlakši i najbrži način za to je pomoću virtualne privatne mreže (VPN). VPN kriptira sav promet koji teče prema i iz vašeg uređaja i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja. Zbog toga se čini da pristupate webu izvan svoje trenutne lokacije. Mnogo vrhunskih VPN tvrtki nude poslužitelje u Australiji, što znači da možete biti osnovani bilo gdje u svijetu i dalje nabaviti australijsku IP adresu.

Pružamo detaljnu analizu glavnih VPN-ova za australijsku IP adresu, ali Ako vam nedostaje vremena, evo sažetka popisa najboljih VPN-ova za australijski IP:

 1. ExpressVPN Naš izbor broj 1! Super brzi poslužitelji koji deblokiraju najpopularnije web stranice za strujanje. Snažna sigurnost, bez trupaca i 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost Najbolja proračunska alternativa uz vrhunsku sigurnost, brze brzine i bez trupaca.
 3. NordVPN Davatelj veterana s velikom mrežom poslužitelja. Nulta trupca i besprijekorna sigurnost. Pristojne brzine.
 4. IPVanish VPN usluga prilagođena bujici s dobrim brzinama, bez trupaca i jakom enkripcijom.
 5. PrivateVPN Impresivne brzine i mogu deblokirati prilično većinu geo-blokiranog sadržaja dok su u inozemstvu, uključujući Netflix.
 6. Štit za žarište Brzo i sigurno. Još jedna dobra niska cijena.
 7. Surfshark Torrent-prijazan VPN koji ne vodi dnevnike i omogućuje neograničen broj uređaja. Radi u Kini.

Koji su koraci za dobivanje australijske IP adrese?

Najjednostavniji način dobivanja australske IP adrese je prijava na plaćenu VPN uslugu. Izdvojit ćemo odgovarajuće tokom ovog članka. Nije važno gdje se nalazite u svijetu - to bi mogli biti SAD, Francuska, Njemačka, Kanada, Velika Britanija, Indija, Singapur, Tajland ili negdje drugdje - postupak dobivanja IP adrese iz Australije pojednostavljen je s VPN.

Kako dobiti australijsku IP adresu:

 1. Registrirajte se za VPN uslugu i preuzmite aplikaciju relevantnu za vaš uređaj. Preporučujemo ExpressVPN.
 2. Očistite sve kolačiće i ponovno pokrenite uređaj.
 3. Povežite se s VPN mobilnom aplikacijom ili klijentom za stolna računala.
 4. Odaberite poslužitelj u Australiji i pričekajte stabilnu vezu.
 5. Sada imate IP adresu iz Australije i možete uživati ​​neograničen pristup nizu web stranica i sadržaja.

SAVJET: KAKO BESPLATNO dobiti VELIKU PLAĆANU VPN: Najjeftinije ponude za vrhunske usluge obično zahtijevaju godinu ili više godina. Svjesni smo da mnogim korisnicima ne treba pristup VPN-a tako dugo vremena. Ako ste na godišnjem odmoru i trebate VPN uslugu manje od mjesec dana, preporučujemo vam da iskoristite 30-dnevnu garanciju povrata novca ExpressVPN. Prvo ćete morati platiti unaprijed, ali tvrtka nudi uslugu Povrat bez pitanja - ako se otkaže u prvih 30 dana. Nismo čuli ni za jedan slučaj u kojem se takva obveza nije pridržavala, pa je očito bez rizika. Naravno, ova je ponuda i dalje dostupna bez obzira jeste li ili ne činite odmor.

Koji je najbolji VPN za australijsku IP adresu?

Naš popis najboljih VPN-ova za australske IP adrese izrađen je na temelju sljedećih čimbenika:

 • Održava nekoliko poslužitelja smještenih u Australiji
 • Deblokira geografski ograničen sadržaj s lakoćom
 • Uključuje krute protokole šifriranja tako da su vaši podaci zaštićeni
 • Pruža aplikacije za Android, iOS, Windows i MacOS
 • Ne vodi evidenciju o ponašanju korisnika
 • Pruža vrijednost za novac

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN ljubitelj je obožavatelja zbog njegove pouzdane usluge, brzih brzina i minimalističkog dizajna. Trenutno ExpressVPN nudi više od 3.000 brzih poslužitelja raspoređenih širom svijeta. Poslužitelja u Australiji ima mnogo, a postoje i mogućnosti u obližnjim zemljama, uključujući Novi Zeland, Indoneziju i Singapur.

Izrazita značajka ExpressVPN-a je njegova kontinuirana sposobnost deblokiranja geo-ograničenog sadržaja, uključujući Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Fox, Sky i još mnogo toga.

Usluga koristi vojne protokole šifriranja. To znači da je vaša veza šifrirana i sigurna u svakom trenutku. Specifično, ExpressVPN uključuje 256-bitni AES-CBC kao zadani standard šifriranja zajedno s HMAC autentifikacijom i savršenom tajnošću naprijed. Uključena je internetska sklopka koja se naziva "mrežna brava". Potonja značajka znači da će vaša veza ostati šifrirana čak i ako veza s poslužiteljem ispadne plava.

Tvrtka ima politiku ne pohranjivanja detaljnih evidencija prometa na svoje poslužitelje. Postoji malo zadržavanja metapodataka, ali to u konačnici pomaže korisnicima jer se koristi za poboljšanje opće razine kvalitete usluge. Pojedinačne IP adrese neće biti zabilježene.

ExpressVPN nudi aplikacije za Windows, MacOS, Android i iOS.

Pros:

 • Ima poslužitelje u 94 zemlje
 • Ima velike brzine za strujanje
 • Deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Nudi sigurnu, privatnu uslugu

Cons:

 • Malo skuplje od nekih rivala

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJI ZA AUSTRALIJU: ExpressVPN je naš prvi izbor. To je brz, pouzdan, jednostavan za upotrebu i lako deblokira tonu usluga struje. Dolazi s vrhunskim značajkama sigurnosti i privatnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo vraćanja novca bez vraćanja pa ga možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu recenziju ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost nekad je bio dobavljač pokretačkih proizvoda s ograničenim izborom poslužitelja i slabom enkripcijom. Međutim, usluga se dramatično poboljšala tijekom protekle godine nakon što ju je kupio Crossrider - izraelska tvrtka registrirana u Velikoj Britaniji. Prošla je fazu rebrandinga, s jasnim ulaganjem u mogućnosti strujanja, poboljšanjem mreže poslužitelja i pojačavanjem standarda šifriranja..

Trenutno nudi izbor od 104 poslužitelja u Australiji, dio globalne mreže koja broji više od 5.700 poslužitelja razasutih u 89 zemalja.

CyberGhost uspijeva izbjeći ograničenja za niz streaming usluga, uključujući Netflix. Također nudi gomilu sjajnih dodataka, uključujući blokadu oglasa, obranu od zlonamjernog softvera i praćenje.

Sav promet prema zadanim postavkama je osiguran 256-bitnom AES enkripcijom na OpenVPN protokolu. To je povezano s savršenom tajnošću naprijed. Uključena je internetska sklopka za ubijanje. Tvrtka je sa sjedištem i registracijom u Rumunjskoj gdje zakoni ne zahtijevaju obvezno čuvanje podataka za VPN davatelje usluga.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows, Linux i MacOS.

Pros:

 • Pristojne, pouzdane brzine
 • Nudi 24/7 live chat podršku
 • Dolazi s 45-dnevnim jamstvom povrata novca

Cons:

 • Neće raditi u Turskoj, Kini, Saudijskoj Arabiji ili UAE

Naš rezultat:

4 od 5

CyberGhost ima tisuće poslužitelja širom svijeta. Odlikuje se brzim poslužiteljima, podrškom za chat uživo i izvrsnom sigurnošću. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg detaljnog pregleda CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN u Australiji posluje 193 poslužitelja. Oni su dio ukupne globalne mreže od preko 4.500 u 62 zemlje. Usluga je brza, vrlo prilagodljiva i dolazi sa svim zvonkim zviždaljkama koje biste očekivali od modernog VPN-a.

Dokazano je da ovaj pružatelj s lakoćom deblokira geo-ograničene sadržaje. To je jedan od rijetkih servisa koji radi s Netflixom, a nudi podršku i drugim pružateljima usluga struje. Kao što je već spomenuto, NordVPN nudi obilje prilagodljivih značajki. Oni uključuju opciju odabira poslužitelja na temelju određenog načina pristupa internetu kao što su streaming TV, ultra sigurna privatnost, anti-DDoS i još mnogo toga.

Standardi šifriranja koje on koristi su izdržljivi i robusni. NordVPN koristi 256-bitni AES protokol prema zadanom u kombinaciji s 2.048-bitnim SSL ključevima. DNS zaštita od curenja je omogućena. Usluga ne bilježi korisničke podatke ili bilo koji oblik podataka koji se mogu osobno identificirati. To znači da možete ostati skriveni na mreži bez ikakvih briga o krađi podataka.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS.

Pros:

 • Pruža sigurnu, šifriranu vezu
 • Ne prati osobne podatke
 • Koristite do šest uređaja istovremeno

Cons:

 • Aplikacija za stolna računala pomalo je nezgrapna

Naš rezultat:

4.5 od 5

Pouzdan izbor: NordVPN je snažan svestrani uređaj, deblokira popularne web stranice za streaming, ima ogromnu mrežu poslužitelja, velike brzine i obilje sigurnosnih značajki. 30-dnevna garancija povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish ima ukupno 61 poslužitelj u Australiji kao i 4 u susjednom Novom Zelandu. Njegova ukupna globalna mreža obuhvaća preko 1300 poslužitelja raspoređenih na više od 75 lokacija u svijetu. Usluga je brza, privatna i ima minimalno vrijeme zastoja. Ovaj davatelj naglašava brzinu, sigurnost i privatnost te neprimjetno radi s hrpom streaming usluga. Tu spadaju BBC iPlayer, HBO Now, Amazon Prime Video i Sling TV.

Standardi enkripcije čvrsto postavljaju IPVanish u vrh razine VPN-ova. Koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu prema zadanom, SHA512 provjeru autentičnosti i DHE-RSA 2,048-bitnu razmjenu ključeva s savršenom tajnošću naprijed. Njegova politika čuvanja podataka o ništici čini ga primjerom pružatelja potpuno zanemarljivih podataka.

Ova je usluga popularna kod Kodi korisnika jer im omogućuje da preuzmu Android APK izravno na svoj uređaj. Sučelje je i daljinski upravljač za Kodi uređaje kojima nedostaju tipkovnica i miš.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS.

Pros:

 • Ne zadržava zapisnike
 • Vrlo velike brzine
 • Koristite do deset uređaja istovremeno

Cons:

 • Ne prihvaća bitcoin
 • Ne radi dosljedno s Netflixom

Naš rezultat:

4 od 5

VELIKA ZA PRIVATNOST: IPVanish je dobra opcija za bujice. S dobrim brzinama i dopuštenim 10 povezanih uređaja IPVanish je popularan za bujice i Kodi korisnike koji žele dijeliti pretplatu. Ne radi s nekim servisima za strujanje kao što su Netflix, Hulu i drugima. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN ima manji izbor lokacija poslužitelja u odnosu na ostale davatelje usluga na našem popisu. Ali to ne bi trebalo ni na koji način spustiti svoju ponudu U vrijeme pisanja, tvrtka nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve pakete.

Globalno, PrivateVPN nudi nešto više od 80 poslužitelja na 56 lokacija, a jedan poslužitelj nalazi se u Australiji. Ovaj davatelj može deblokirati popularne streaming usluge uključujući Netflix, BBC iPlayer, ITV Hub i mnoge druge. Njegova brzina i privatnost rangirani su u usporedbi s ostalim pružateljima usluga spomenutima u članku.

PrivateVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju zajedno s savršenom tajnošću naprijed na OpenVPN protokolu. Ovo su vodeći standardi u industriji. Također se nudi i internetska sklopka za ubijanje. Usluga ne pohranjuje nijednu korisničku evidenciju niti se bavi rudarstvom podataka bilo koje prirode i nudi impresivnu vrijednost za novac.

Aplikacije su dostupne za Android, iOS, Windows i MacOS.

Pros:

 • Radi s mrežom koja obuhvaća 57 zemalja
 • Nema nikakve zapisnike
 • Prihvaća bitcoin
 • Radi s Netflixom

Cons:

 • Nema 24/7 chat uživo
 • Manja poslužiteljska mreža od ostalih pružatelja usluga na ovom popisu

Naš rezultat:

4.5 od 5

IDEAL ZA STREAMING: PrivateVPN ima brze servere što ga čini idealnim za streaming Netflix, Amazon Prime Video i BBC iPlayer. 30-dnevna garancija povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda PrivateVPN-a.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. Štitnik žarišta

Štit za žarište

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.Hotspotshield.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

Štit za žarište lako je na novčaniku, ali ne štedi na njegovoj usluzi. Imao je veliku mrežu od preko 3000 servera, a IP adresu možete dobiti iz jedne od više od 70 zemalja, uključujući Australiju. Usluga je brza, sigurna i izvrsna za deblokiranje.

Ako želite strujati, možete upotrijebiti Hotspot Shield za pristup omiljenim uslugama ograničenima na geo. Aplikacije koje se lako koriste omogućavaju brzu i jednostavnu prebacivanje između poslužitelja kako biste mogli praktično otključati sadržaj iz Australije ili širom svijeta..

Ova usluga koristi korištenje robusne zaštite kodiranja na vlastitom vlasničkom protokolu, nazvanom Catapult Hydra. Dobivate i savršenu tajnu prema naprijed, zaštitu od curenja DNS-a i prekidač za zaustavljanje na radnoj površini (za Windows). IP adrese spremaju se u šifriranom obliku dok ste povezani, ali se brišu čim sesija završi. Nisu pohranjene osobne informacije osim toga.

Aplikacije su dostupne za iOS, Android, Windows i MacOS.

Pros:

 • Brze, sigurne veze
 • Izvrsno za deblokiranje
 • Koristite do pet uređaja odjednom

Cons:

 • Podrška bi mogla biti malo bolja
 • Nema podrške za usmjerivače ili Linux

Naš rezultat:

4.5 od 5

ALTERNATIVNI NAJNIŽI CIJENI: Štitnik Hotspot-a solidna je jeftina opcija. Otključava najpopularnije streaming platforme, ima široku mrežu brzih poslužitelja i ima snažne sigurnosne značajke. 45-dnevna garancija povrata novca.

Kupon Hotspot ShieldSpecijalna ponuda - uštedite 75% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

7. Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark trenutno ima više od 800 poslužitelja u 50 zemalja, uključujući neke u Australiji i na Zelandu. Ovaj VPN bez ikakvih problema deblokira glavne platforme sa zaključanom regijom, poput 7plus, 9Now i Netflix Australia, a njegove brzine su dovoljno visoke za strujanje bez zaostajanja. Za razliku od većine ostalih VPN-ova, Surfshark dopušta neograničen broj istodobnih veza.

Jedna od najboljih stvari ove usluge je snažna posvećenost vašoj privatnosti. Vaš promet čuva od znatiželjnih očiju pomoću 256-bitne AES enkripcije, prekidača za zaustavljanje i zaštite od propuštanja WebRTC, DNS i IPv6. Postoji čak i značajka koja automatski blokira oglase i skenira zlonamjerni softver. Surfshark ne bilježi nikakve osobne podatke ali ako vas brine privatnost, uvijek možete platiti u kripto valuti. 24/7 podrška dostupna je putem chata uživo.

Surfshark ima aplikacije za Linux, MacOS, Windows, Android i iOS. Može se ručno konfigurirati za rad s mrežnim usmjerivačima.

Pros:

 • Idealno za streaming australske TV u inozemstvu
 • Veliki naglasak na sigurnosti
 • ne čuva trupce

Cons:

 • Brzina poslužitelja može se neznatno razlikovati
 • Ima prilično malu mrežu

Neograničene veze: Pokrenite deblokiranje web mjesta sigurno na svim svojim uređajima. Surfshark dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

Mogu li koristiti besplatni VPN za dobivanje australijske IP adrese?

Kada pregledavate Internet putem potrage za prikladnom VPN uslugom, neizbježno je naići na tono reklama za besplatne VPN-ove. Ove su usluge primamljive jer se možete prijaviti bez kreditne kartice ili bilo kakve dugoročne obveze. Međutim, tu obično završava primamljivost. Iskustvo koje takve usluge nude je u najboljem slučaju nepouzdano i može biti i izravno nametljivo.

Besplatni VPN-ovi nude mali izbor poslužitelja, implementiraju slabe standarde šifriranja i mogu ugroziti vašu vezu ako se previše korisnika pokuša prijaviti. Neke su besplatne VPN-ove uhvatile kako kradu korisničke podatke i prodaju ih oglašivačima. Možda ćete imati sreće i moći ćete se povezati s australijskim poslužiteljem, ali to definitivno neće biti bez problema. Ako vam je cilj strujanje sadržaja ili siguran pristup financijskim uslugama, tada se predstavljate veliki rizik odlučivanjem za besplatan VPN.

Besplatni VPN trebao bi podići obrve jer tu definitivno postoji ulov. Pokušavaju nekako profitirati od vas; to bi se moglo očitovati u skočnim oglasima koji potiču migrenu ili čestim smanjenjima usluge kako bi vas uvjerili da nadogradite na premium verziju usluge.

Ne vjerujemo da su takvi davatelji vrijedni ogromne nevolje kroz koju ćete se neizbježno suočiti. Najbolje je odabrati jedan od renomiranih plaćenih VPN-a koji se preporučuju na našoj listi.

Odlučio sam se za VPN. Što ću učiniti dalje?

Preporučujemo vam da pročitate naše korisničke preglede svake VPN usluge prije nego se naselite na davatelja usluge. Nakon što je to učinjeno, sve što trebate učiniti je prijaviti se s podacima o vašoj kreditnoj kartici (jednostavan način je kliknuti na veze ispod svakog mini pregleda). Trebali biste primiti potvrdnu e-poštu s podacima za prijavu i vezama do relevantnih aplikacija. Nastavite ih preuzeti izravno s web stranice ili odgovarajuće trgovine aplikacija. Ponovno pokrenite uređaj nakon instalacije.

Nakon što se podaci o prijavi uspješno provjere, VPN usluga trebala bi vas pregledavati o popisu dostupnih lokacija poslužitelja. Pregledavajte ih sve dok ne pronađete mogućnost za Australiju. Neki pružatelji usluga omogućuju vam odabir poslužitelja samo prema zemlji, dok drugi omogućuju odabir grada.

Uspješna veza obično će biti označena zelenom ikonom na traci sa zadacima ili VPN simbolom na vrhu zaslona vašeg pametnog telefona. Vaša će veza biti anonimna i sigurna, a vi ćete pretraživati ​​internet s australijskom IP adresom.

Zašto mi treba IP adresa iz Australije?

Tijelo zagovaranja Freedom House kaže kako je internetski krajolik u Australiji "besplatan", napominjući kako "Australci uglavnom uživaju u pristupačnom i kvalitetnom pristupu internetu i drugim digitalnim medijima."

Pristup širokopojasnom internetu temeljno je ljudsko pravo prema. Vlada ne cenzurira sadržaj i uglavnom omogućuje građanima pravo na slobodu govora sve dok ne spada u kategoriju klevete..

Međutim, građenje zaštićen autorskim pravima u zemlji se smatra ilegalnim. Pravilo se rijetko primjenjuje, ali najbolje je ostati oprezan i siguran. Godine 2016. savezni sud u Australiji naredio je davateljima internetskih usluga da blokiraju BitTorrent-ove tracker stranice

IP adresa iz Australije može vam pomoći ako želite pristupiti besplatnom i otvorenom webu. To obično nije dostupno građanima zemalja poput Irana, Kine, Rusije i UAE gdje država diktira kojem sadržaju građani mogu pristupiti.

Australcima koji putuju u inozemstvo korisno je dobiti IP adresu od kuće. To pomaže pristupu sadržaju iz izvora kao što su Foxtel, 7plus, australski Netflix, ABC i SBS. Također možete pristupiti drugim sjajnim sadržajima iz cijelog svijeta, uključujući američke Netflix, BBC iPlayer i Sky Go. Ako želite pristupiti VPN-u dok trenutno prebivate u Australiji, pročitajte naš detaljni vodič o toj temi.

Comparitech ne potiče upotrebu VPN-a za ilegalno strujanje sadržaja. Prije nego što odlučite krenuti na tu rutu, obratite se lokalnim zakonima. Ako imate bilo kakvih pitanja, onda je najbolje razgovarati s odvjetnikom u vašoj zemlji prebivališta.

Upotreba DNS poslužitelja u Australiji

Vaša je IP adresa samo jedna metoda koja web stranice koriste za utvrđivanje vašeg stvarnog fizičkog položaja. DNS ili Domain Name System funkcionira kao hibridni registar u kojem se web imena (domene) provjeravaju s IP adresama. Kada pokušate pristupiti sadržaju koji je ograničen na određenu zemlju ili regiju, dotična web lokacija ili aplikacija provjerit će odakle potječe DNS zahtjev. Ako postoji nesklad između vaše IP adrese i DNS zahtjeva, web stranica će vas blokirati. Zbog toga je važno da se obojica pojave s iste lokacije.

Neki od preporučenih VPN-ova u ovom članku nude zaštitu od propuštanja DNS-a. Svi oni sadrže snažan proizvod, tako da će se vaši DNS zahtjevi također preusmjeriti kroz isti šifrirani tunel kada su spojeni na VPN poslužitelj. Ti davatelji upravljaju vlastitim privatnim DNS poslužiteljima, tako da vaš internetski ponuđač ne može preskakati vašu web aktivnost jednostavnim nadgledanjem DNS zahtjeva.

Neke besplatne VPN usluge poslati će vaše DNS zahtjeve kroz šifrirani tunel, ali će tada upotrijebiti javnu DNS uslugu na drugoj strani. To se može shvatiti kao potencijalna invazija na privatnost.

DNS poslužitelje moguće je ručno konfigurirati na većini uređaja. OpenNIC može učiniti trik za vas; nudi besplatne DNS poslužitelje u određenim zemljama.

Koje su druge metode dobivanja australske IP adrese?

Osim VPN-a koji se plaćaju, postoji mogućnost preuzimanja Tor preglednika. To je proizvod Tor-ovog projekta koji ima za cilj pružiti globalne napore protiv nadzora i upada u mrežu.

Preglednik Tor besplatan je za preuzimanje i upotrebu. To je precizno napravljen i uključuje sofisticirane standarde šifriranja i anonimnosti. Popularna je među ljudima kao što su novinari, borci za ljudska prava i zviždači jer ih drži skrivenima na internetu.

Ali Tor nije sjajna opcija ako želite streaming HD videozapisa ili sudjelovanje u internetskim financijskim poslovima. Obično će brzine biti izuzetno zapanjene što nije idealno za gledanje Greys Anatomy. Još uvijek možete odabrati australsku IP adresu s tvrtkom Tor ako to želite i ovaj će je vodič detaljnije rastaviti.

Druga je mogućnost aktiviranje besplatnog proxy poslužitelja. Međutim, oni su slični besplatnim VPN-ovima jer rade s ograničenjima podataka, malim izborom lokacija i sjenovitim pravilima o privatnosti. Uz to, većina pružatelja usluga struje poput Netflixa započela je blokirati proxyje i velika je vjerojatnost da oni ionako ne funkcioniraju onako kako želite. Istodobno, proxy poslužitelji ne kriptiraju vaš promet kao VPN. Ako pokušate pristupiti bankarskim uslugama ovom metodom, ostavljate podložnost hakerima.

Vidi također: Kako gledati sadašnju inozemstvo s VPN-om

"Australian Grunge Flag" Nicolas Raymond licenciran pod CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 55

Adblock
detector