Како уклонити апликације са Фацебоока ради боље приватности

фацебоок беацхфронт


У светлу нашег недавног чланка о Фацебоок квизу „Најкорисније речи“, многи људи су нас у коментарима питали: „У реду, тако да ова апликација утиче на моју приватност. Како да је се решим? "

За почетак схватите да сваки пут када се пријавите са Фацебоок-ом на веб локацији или апликацији која није Фацебоок, одустајете од података. Ове апликације и веб локације повезују се са Фацебоок платформом, што омогућава Фацебооку да прошири свој домет у замену за лако решење за пријаву и неке корисничке податке за произвођача софтвера. Након што се апликација одобри преко Фацебоок платформе, она остаје ауторизирана све док корисник не каже другачије, чак и ако се користи само једном. Ако никада нисте ушли у подешавања Фацебоока и заправо погледали листу апликација на које сте овлашћени да се повежу са својим Фацебоок налогом, можда ћете бити изненађени када видите колико старих, некоришћених апликација лежи около, вероватно и даље прикупљајући ваше податке.

Како избрисати Фацебоок апликације

Да бисте уклонили апликације и уредили њихове дозволе, отворите Фацебоок у десктоп претраживачу. Кликните стрелицу пада у горњем десном углу и изаберите Подешавања. На левој страни следеће странице изаберите Аппс. Појавиће се листа апликација које су повезане са вашим Фацебоок налогом.

Ако то радите преко мобилног телефона, померите се до следећег одељка.

уклањање фацебоок апликације 1

Ако желите да задржите апликацију, али ограничите њена дозвола, тј. Које информације може да види на вашем профилу, кликните оловку. Овде ћете видети листу дозвола са квачицама на десној страни. Потребна су нека одобрења, што значи да их не можете уклонити, али остатак можете искључити без утицаја на апликацију. Такође можете да промените ко може да види вашу активност и обавештења о апликацијама.

Померите се мало доле и ту је одељак „Сазнајте више“, где ћете између осталог пронаћи податке о контактима за програмере и ИД корисника апликације. Ако желите да се ваши подаци из Фацебоока уклоне са сервера произвођача произвођача, пошаљите им е-пошту у којој ће бити наведено уз кориснички ИД апликације. Ово ће им помоћи да пронађу ваше податке и обришу их.

На самом дну скочног прозора налазе се спољне везе за услове коришћења и политику приватности апликације. Ако се питате како апликација користи ваше податке и са киме их дели, ево где треба да потражите. Политике приватности имају тенденцију да се лакше читају, док су услови коришћења компликованији правни документи.

Везајте лабаве крајеве

Сада када сте уклонили нежељене апликације и сузили дозволе за преостале, узмите тренутак да поправите још неколико подешавања на овој страници. Померите се према доле да бисте пронашли два оквира: Апликације, Веб локације и Додаци и Апликације које други користе.

уклањање фацебоок апликације 5

Ако желите нуклеарну опцију која искључује све треће стране са вашег Фацебоок налога, кликните на дугме Уреди под апликацијама, веб локацијама и додацима, а затим кликните Онемогући платформу. Нема начина да то поништите, па се потрудите да вам више не треба Фацебоок пријава за ниједну од ових апликација.

уклањање фацебоок апликације 6

Сада кликните на Уреди у апликацији Остало коришћење. Овде контролирате које информације апликације треће стране које користе ваши пријатељи могу да прикупе. На пример, чак и ако никада не користите Фацебоок пријаву за квиз апликације, то не значи да ваши пријатељи не. Ако је ваш пријатељ овластио апликацију која му омогућава да види његову или њену листу пријатеља, ваши подаци могу и даље бити у опасности. Овде можете поништити ознаку категорија за које не желите да ваши пријатељи компромитују у ваше име.

Коначно, ако сте забринути да ће људи видети старе постове који су рађени пре него како Фацебоок сада контролише публику, последњи оквир на овој страници омогућава вам да то промените. Кликните на падајућу опцију испод верзије Фацебоок-а за мобилне уређаје да бисте поставили жељену публику (само ја, пријатељи, пријатељи пријатеља, јавни итд.).

Промјена дозвола за апликацију на мобилној апликацији Фацебоок

Скоро половина корисника Фацебоока приступа друштвеној мрежи искључиво на свом мобилном уређају. Имајте на уму да овај водич користи Андроид верзију апликације, тако да могу бити мања одступања са верзијом за иОС.

дозволе за фацебоок апликацију за мобилне уређаје 1
Отворите апликацију и кликните на мени хамбургера (три хоризонталне линије) у горњем десном углу. Померите се према доле и додирните „Пречице за приватност“.

дозволе за фацебоок апликацију за мобилне уређаје 2
Овде можете променити ко види ваше постове, ко вас може контактирати и блокирати нежељену комуникацију од одређених корисника. Да бисте дошли до дозвола за апликације, додирните „Више поставки“.

дозволе за апликацију фацебоок 3
Померите се мало доле и кликните на „Апликације“.

дозволе за апликацију фацебоок 4
Пре него што пређемо на управљање одређеним апликацијама, додирните „Апликације други користе“ и опозовите све ако немате посебан разлог да урадите другачије. Ово спречава апликације које користе ваши пријатељи да приступе информацијама на вашем налогу. Вратите се назад и кликните на оквир који пише „Пријављени сте помоћу Фацебоока.“

дозволе за фацебоок апликацију за мобилне уређаје 5
Овде ћете видети списак апликација и веб локација повезаних са вашим Фацебоок налогом. Кад год се пријавите са Фацебоок негде на мрежи, овде ће се појавити. Покрените клик на сваку апликацију да бисте управљали њеним подешавањима.

дозволе за апликацију фацебоок 6
Свака страница апликације омогућава вам да поставите њену видљивост, контролишете које информације апликација може да прикупи путем вашег профила, подесите да ли апликација може да објављује на вашу временску траку у ваше име и уклоните је у потпуности. Овде се могу наћи и услови коришћења и политика приватности апликација.

Предлажемо да уклоните све апликације које не препознате, уклоните све потребне дозволе из оних које желите да задржите, а видљивост свих њих подесите на "Само ја", осим ако немате добар разлог да учините другачије (Инстаграм пријатељи не могу да гледају фотографије, на пример ако су постављени на „Само ја“). Након што сте прошли кроз читаву листу, готови сте. Уживајте у свом сигурнијем и приватнијем Фацебооку!

„Фацебоок Беацхфронт“ компаније мкхмаркетинг под лиценцом ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =