Kako zaobići VPN blokove za Netflix, Amazon Prime, Hulu i druge

Kako zaobići VPN blokove za Netflix, Amazon Prime i druge

Najpopularnije usluge strujanja gotovo su uvijek zaključane u regiji, što znači da su dostupne samo u određenim regijama. Neki, poput Netflixa, idu ovaj korak dalje, nudeći različite sadržaje od zemlje do zemlje. Dobra vijest je da možete prevariti svoju lokaciju povezivanjem na VPN, što vam omogućava pristup uslugama zaključanim u regiji s bilo kojeg mjesta. U pokušaju da to spriječe, glavne streaming platforme implementirale su značajke otkrivanja VPN-a, ali one nisu nepogrešive. U nastavku ćemo vam priopćiti kako zaobići VPN blokove na uslugama poput Netflixa, Amazon Prime Video i BBC iPlayera.

Pa kako usluga strujanja može znati u kojoj se zemlji nalazite? Većina geo-ograničenih platformi provjerava vašu IP adresu i omogućava vam pristup ako se nalazite na podržanoj lokaciji i sprečava vas da koristite uslugu ako niste. Kad se povežete s VPN poslužiteljem, dobit ćete novu IP adresu specifičnu za regiju koja odgovara lokaciji tog poslužitelja. Sada će se platformama zaključanim u regiji nalaziti da se zapravo nalazite u istoj regiji kao i vaš odabrani VPN poslužitelj, tako da možete koristiti uslugu.

Evo kako zaobići VPN blokove na Netflixu i drugim platformama

Ironično, sve što morate učiniti da biste zaobišli VPN blokove je korištenje boljeg VPN-a. U nastavku ćemo vas provesti kroz postupak, korak po korak.

Evo kako zaobići VPN blokove na Netflixu i svim vašim omiljenim uslugama streaminga:

  1. Prvo se prijavite za VPN koji može deblokirati širok spektar usluga struje. Posebno preporučujemo ExpressVPN, ali NordVPN i CyberGhost su jake, jeftine alternative.
  2. Preuzmite odgovarajuću verziju aplikacije za svoj uređaj, a zatim se prijavite.
  3. Spajajte se na VPN poslužitelj u željenoj zemlji. Na primjer, upotrijebite američki poslužitelj za deblokiranje Netflix US-a ili britanski poslužitelj za BBC iPlayer.
  4. Na kraju, reproducirajte videozapis na odabranoj usluzi. Treba početi odmah, ali ako ne, očistite kolačiće i predmemoriju preglednika, a zatim ponovno učitajte stranicu. Ako se problemi i dalje pojavljuju, obratite se timu za korisničku podršku VPN-a da provjerite postoji li određeni poslužitelj koji biste trebali koristiti.

Kako usluge otkrivaju i blokiraju VPN-ove?

Nekoliko je načina da se utvrdi je li korisnik spojen na VPN ili proxy, a nove se metode stalno dizajniraju. U nastavku smo obuhvatili nekoliko najčešćih:

Korištenje GPS podataka

svjetski globus

Deblokiranje usluga zaključanih u regiji kao što je Netflix mnogo je teže ako koristite mobitel ili tablet. To je zato što mobilni uređaji pohranjuju obilje podataka koje stolna računala nemaju, uključujući vašu trenutnu GPS lokaciju. Ako, primjerice, vaša GPS i IP adresa kažu da ste u SAD-u, vjerovatno je da jeste. S druge strane, ako imate američku IP adresu, ali GPS podaci kažu da se nalazite u Francuskoj, gotovo sigurno koristite VPN.

Provjera poznate crne liste VPN-a

Većina platformi za streaming vodi popis IP adresa koje pripadaju poznatim VPN poslužiteljima. Ova vrsta blokiranja ima tendenciju da bude učinkovitija protiv besplatnih VPN-ova ili onih s malim mrežama jer je mrtvo dijeljenje kada se ista IP adresa koristi za prijavu na stotine Netflix računa u jednom razdoblju od 24 sata.

Međutim, Popis crnih popisa IP adresa čini vrlo malo da bi zaustavio glavne VPN davatelje. S tisućama poslužitelja korisnici mogu bez problema naći poslužitelj koji radi. Nadalje, činjenica da poznati VPN može deblokirati notorno tvrdoglavu uslugu mogla bi čak privući više kupaca.

Blokiranje prometa iz određenih priključaka

Kako zaobići VPN blokove za Netflix, Amazon Prime, Hulu i druge

Kada pregledavate Internet, šaljite podatke poslužitelju na bilo kojoj web lokaciji na kojoj se nalazite. Ovaj poslužitelj ima različite portove konfigurirane za prihvaćanje različitih vrsta prometa, na primjer, većina prihvaća HTTP promet na priključku 80 ili HTTPS promet putem priključka 443. Međutim, neki VPN protokoli imaju svoje specifične portove. To znači, na primjer, da ako web stranica želi potpuno blokirati PPTP veze, sve što treba učiniti je blokirati port koji PPTP protokol koristi: port 1723.

Naravno, postoje načini oko blokiranja luka. Neki VPN-ovi nude značajke koje kodiraju vaše podatke i prikrijte ga kao redoviti HTTP promet, uredno prelazeći cijeli ovaj problem. Uz to, usluge bi morale blokirati brojne portove da razmotre sve dostupne VPN protokole, a to bi moglo spriječiti legitimne korisnike da imaju pristup usluzi.

Dubinski pregled paketa

Ova metoda se ne koristi uslugama streaminga. Umjesto toga, on se najčešće koristi od pružatelja internetskih usluga (ISP) u zemljama gdje je internet jako ograničen ili su VPN-ovi zabranjeni. Učinkovito, ova tehnologija ispituje internetski promet korisnika i filtrira ga na temelju unaprijed određenih pravila. Na primjer, ako pokušavate poslati VPN promet putem standardnog HTTP porta, to se može otkriti i zaustaviti.

Najlakši način za pobijediti pregled dubinskih paketa je upotreba VPN-a koji koristi naprednu tehnologiju skrivanja. VPN-ovi šifriraju vaše podatke, što znači da nitko (čak ni vlada) ne može vidjeti što dobivate na mreži, a značajke skrivanja mijenjaju vaš promet, skrivajući uzorke podataka koji ukazuju na to da koristite VPN i omogućujući vam da zaobiđete inspekciju dubinskih paketa. Naravno, ako neka zemlja koristi dubinsku provjeru paketa, vjerovatno će također blokirati pristup VPN web lokacijama. Kao takvo, važno je instalirati VPN prije dolaska.

Pogledajte također: Vodič za duboku provjeru paketa

Kako mogu znati da je neka platforma otkrila upotrebu VPN-a?

Pogreška proxyja Netflix

Ponekad će vam usluge odmah reći ako misle da koristite VPN. Netflix, na primjer, ima zloglasnu „Čini se da koristite deblokator ili proxy"Greška i Amazon Prime Video kaže"Vaš je uređaj povezan s internetom putem VPN ili proxy usluge."Međutim, češće ćete vidjeti generičku pogrešku koja vam daje do znanja da niste u željenoj zemlji, poput"BBC iPlayer radi samo u Velikoj Britaniji" ili "Sling TV dostupan je samo u SAD-u.

S druge strane, otkrit ćete da nema pogreške i da usluga jednostavno ne funkcionira ako ste povezani na VPN. Videozapisi se mogu beskonačno spremiti unatoč tome što upotrebljavate brzu vezu ili će web stranica jednostavno prestati učitavati se dijelom.

Mogu li deblokirati Netflix, BBC iPlayer i druge web stranice s besplatnim VPN-om?

Besplatni VPN-ovi vrlo je vjerojatno da će deblokirati glavne streaming usluge poput Netflixa, Amazon Prime Video i BBC iPlayera. Za početak, oni imaju vrlo male mreže, što znači da ako je čak i jedan poslužitelj na crnoj listi, to može imati veliki utjecaj. Čak i ako nađete uslugu koja radi, strujanje će vjerojatno biti teško jer besplatni VPN-ovi imaju više korisnika nego što njihove mreže mogu podržavati, što dovodi do vrlo malih brzina.

Također je vrijedno napomenuti da besplatni VPN-i nemaju najbolje podatke o sigurnosti ili privatnosti. U stvari, jedna studija testirala je više od 280 besplatnih VPN aplikacija i otkrila je da gotovo 40% sadrži zlonamjerni softver. Čak i oni koji nisu bili nužno sigurni, jer je preko 80% bilo osjetljivo na propadanje IPv6, a gotovo svaki peti nije koristio nikakvu enkripciju. Ni ovi rizici nisu ograničeni na manje poznate kompanije; u 2015. Hola je uhvaćena kako prodaje propusnu širinu svojih korisnika kako bi olakšala botnet.

Zašto više ne prekidaju moje VPN usluge streaminga?

Ako je vaš VPN koristio za deblokiranje određene usluge streaminga i više ne radi, vjerovatno je da je platforma nadogradila mjere otkrivanja VPN-a. Dobra vijest je da se glavni pružatelji VPN-a ponose time što mogu deblokirati najtvrdokornije platforme i gotovo uvijek pronalaze rješenje ubrzo nakon što su blokirani. U stvari, ponekad, sve što trebate učiniti je povezati se s drugim poslužiteljem. Ako se stvarno trudite, tim za korisničku podršku vašeg VPN-a trebao bi biti u mogućnosti pružiti dodatnu pomoć.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 47 =

Adblock
detector