Како зауставити и заобићи пригушивање пропусне ширине помоћу ВПН-а

Луцас_Леите_2009_БЈЈ_Цхампионсхипс

Заустављање пропусне ширине догађа се када неко намерно успори вашу брзину интернета. Свако са административним привилегијама преко мреже који смањује количину доступне пропусне ширине укључује се у просипање пропусне ширине. Када је реч о питањима цензуре и неутралности мреже, починитељ је обично давалац Интернет услуга и / или мобилни оператер.

ИСП пропусни опсег гаса из неколико разлога. Ево неколико примера:

  • ИСП може смањити пропусност до одређених веб локација, апликација или услуга како би обесхрабрио њихову употребу и подстакао прихватање алтернативних сервиса који имају користи од ИСП-а и његових придружених компанија
  • ИСП ће можда бити потребан да би смањио пропусност садржаја и услуга које влада сматра непримереним, увредљивим или осетљивим.
  • Корисник је прекорачио своју месечну ограничење података, покрећући пропуштање пропусне мреже као казну и спречио злоупотребу
  • Ваш ИСП план има ограничење пропусне ширине, било за сав промет, одређене врсте саобраћаја, или одређене веб локације и услуге

Прва два случаја могу се поправити ВПН-ом. Укратко за виртуелну приватну мрежу, ВПН криптира сав интернет саобраћај на уређају и усмерава га преко сервера на локацију коју корисник изабере. Шифрирање спречава вашег даватеља интернетских услуга и било кога другог на мрежи да види садржај вашег веб промета, док сервер прикрива одредиште саобраћаја. ВПН такође маскирају врсту интернет промета; не постоји начин да ваш ИСП разликује ВПН саобраћај од веб прегледача или БитТоррент менаџера, на пример.

Ако је ваш трећи случај, не може се много тога урадити. Осим за пребацивање провајдера, ваш ИСП ће увек знати колико укупних података и пропусне ширине трошите. Међутим, многи ВПН-ови могу компримирати податке пре слања ради уштеде пропусности, што би могло смањити вашу укупну потрошњу података. Неки могу блокирати огласе и друге облике нежељеног промета, штедећи ваше драгоцене килобајте.

ВПН-ови такође долазе у пакету са другим погодностима. Они додају снажан слој приватности свему што радите на мрежи, спречавајући даватеља интернетских услуга и владе да прескачу ваше активности. Они штите вифи мреже од хакера. Можете их користити за деблокирање географски ограниченог садржаја. И могу не цензурирати веб у окружењима у којима је одређени садржај блокиран, као што су пословне зграде предузећа, школе, па чак и земље попут Кине.

Како спречити пропуштање пропусне мреже помоћу ВПН-а

Започните с пријављивањем и куповином претплате од реномираног ВПН провајдера. У овом чланку ћемо користити ЕкпрессВПН као пример. ЕкпрессВПН користи врхунску шифрирање и савршену тајну према напријед да би заштитили ваше податке. Не похрањује идентификацију дневника или метаподатака употребе. Сав саобраћај, укључујући ДНС захтеве који обично пролазе код вашег ИСП-а, преусмерава се кроз глобалну мрежу сервера компаније. Коначно, то је брзо, тако да нећете мењати један облик успоравања пропусности за други. Апликације су доступне за Виндовс, МацОС, иОС, Андроид, Линук и одређене вифи рутере.

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ ШУМЕ: ЕкпрессВПН је наш избор број 1. Води пут својим једноставним апликацијама без буке. Има велику мрежу сервера која је оптимизована за брзе везе. Тешко је победити приватност и сигурност. Ради са свим главним сервисима за стриминг. Постоји гаранција поврата новца од 30 дана без враћања новца, тако да можете испробати без ризика.

Након што се пријавите, преузмите клијентски софтвер на свој уређај. Након инсталације, ЕкпрессВПН ће тражити да извршите једнократну проверу уређаја, што значи да нећете морати да поново уносите акредитиве за свој рачун сваки пут када покренете апликацију.

ЕкпрессВПН Индиа

Када је апликација инсталирана и покренута, можете или кликнути на Повежи се дугме да бисте аутоматски изабрали и повезали се са сервером у близини или кликните на опцију да ручно изаберете локацију.

Сачекајте неколико секунди да се успостави веза. О успеху ћете добити обавештење. И то је то! Сав ваш интернет саобраћај сада ће бити шифрован и усмерен преко ВПН сервера. Ово би вам требало омогућити да заобиђете већину врста пропусног опсега, као што је горе наведено.

Како да знам да ли ме гуше?

Једноставан тест брзине требао би бити довољан да се утврди да ли се пропусност смањује. Пређите на спеедтест.нет и покрените тест. Ако постижете брзину знатно испод онога што претплата обећава, чак и у радним сатима изван радне снаге, онда постоји велика шанса да вас угаси.

Ако мислите да се одређена веб локација или услуга гуши, то је теже доказати. Морате да пратите мрежу док користите поменуту веб локацију или услугу да бисте видели какве брзине остварујете. То се може учинити на вашем уређају или вифи рутеру ако имају такву могућност. Виндовс 10, на пример, омогућава вам да пратите пропусни опсег мреже на картици Перформансе управитеља задатака.

Током тестирања проверите да ниједан други уређај у вашем дому не једе пропусни опсег. Проверите да ли покрећете аутоматско прављење резервних копија, преузимате ажурирања софтвера или сте уговорили злонамерни софтвер који користи ваш Интернет.

Је ли просипање пропусне ширине легално?

То зависи од тога где живите. Земље са строгим законима о неутралности мреже забрањују приоритет у промету. Добављачи интернетских услуга у овим земљама захтијевају да сву саобраћају третирају једнако и не могу намјерно успорити или убрзати одређене веб странице, апликације или услуге.

Заустављање пропусне ширине је углавном легално све док се лептир за гас односи на сав промет, а не на одређене веб странице и услуге.

Америка

ФЦЦ-ов отворени Интернет налог захтева да интернетски провајдери у Сједињеним Државама третирају сав интернет саобраћај приближно на исти начин. Они не могу разликовати по апликацији или услузи, уређају или садржају. ИСП-ови су категорисани према истим правилима као и комуналије када је у питању пружање услуга.

Међутим, амерички закони о неутралности мреже тренутно су угрожени. Циљ ФЦЦ-а под Трумповом администрацијом има за циљ демонтирање Реда отвореног интернета и умјесто тога ФТЦ регулаторну моћ над тим питањима. Критичари тврде да ФТЦ неће моћи адекватно заштитити потрошаче, и кажу да треба задржати постојећи закон.

ИСП-ови желе уклонити законе о неутралности мреже како би омогућили бржи приступ производима и услугама које им имају користи, као што су придружени видеозаписи на веб локацијама за захтев, док успоравају конкурентске веб локације. Веризон је ухваћен како тестира ову врсту дрољења тек у јулу 2017. године. Такође, могли би да оптуже и друге компаније за брз приступ траци на својим мрежама.

Повезан: Најбољи ВПН-ови за САД како би се избегло превртање од стране НСА

Велика Британија

Као део европског јединственог дигиталног тржишта, даваоци интернетских услуга не могу блокирати, угађати или дискриминисати мрежни садржај, апликације и услуге на мрежи. Због Брекита, међутим, будућност неутралности мреже у Великој Британији је неизвесна.

Пре него што је закон ЕУ ступио на снагу 2015. године, Велика Британија је користила добровољни систем како би задржала неутралност мреже. Али након што Велика Британија напусти Унију, тренутни закон би могао бити стављен ван снаге. А пошто већинска странка нема највећи евиденцију о заштити дигиталних права грађана (види: чартер снајпера), постоји могућност да просипање пропусне ширине може бити на хоризонту Велике Британије.

Повезано: најбољи ВПН-ови који ће вас заштитити од снајперске повеље.

Канада

Канадски ИСП-ови су познати да смањују ширину појаса појединих протокола. Ови протоколи откривају се помоћу дубинске инспекције пакета, која идентификује врсту промета који пролази кроз његову мрежу. Ово се може користити за смањење брзине ствари као што је пеер-то-пеер дељење датотека, које троше велике количине података и пропусни опсег. То се понекад примењује у време максималног коришћења.

Познато је да је канадски ИСП Рогерс деградирао брзине целог шифрованог саобраћаја, што би укључивало и ВПН саобраћај.

Повезан: 5 најбољих ВПН-ова за Канаду

Аустралија

Познато је да су аустралијски добављачи интернетских услуга укључени у нулти рејтинг, али не толико умањивање пропусне ширине. Због конкурентнијег тржишта, није им у најбољем интересу да приоритет дају промету.

Међутим, земља није дефинисала никакве законе или прописе који спречавају угађање пропусне ширине.

Повезан: Који је најбољи ВПН за Аустралију?

Шта је са нултом оценом?

Нулта оцена је слична пропуштању пропусне ширине, али нажалост не може се поправити ВПН-ом. Нулта оцена се дешава када ИСП не броји саобраћај на одређеним веб локацијама или услугама на основу ограничења података корисника.

На пример, ако је АТ&Т купци су дозволили клијентима да стримују видео записе са ХБО Го-а без да потроше месечну доделу података, то би било нулти рејтинг.

Закони и прописи су мање јасни у вези са системима нулте оцене, али заговорници неутралности мреже су против тога. Кажу да то ствара неправедну предност за етаблиране играче и спречава стартапове и мала предузећа да се учврсти и на тај начин омета иновацију.

Фотографија: “Луцас Леите 2009 БЈЈ Цхампионсхипс” Јохн Ламоница

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

Adblock
detector