Mininova alternative: 8 legalnih torrent mjesta za isprobati

Logo_of_MininovaSjećate li se Mininove? Krajem 2000-ih, bujica je bila jedna od najpopularnijih na internetu. Godine 2006, Google se svrstao u top 10 najtraženijih izraza. U 2008, Mininova je izvijestila da su je korisnici preuzimali ukupno 5 milijardi puta.

Tada je, kao i na mnogim stratištima u to vrijeme, započeo sudski spor. Nizozemska web lokacija na kraju je bila prisiljena ukloniti sve bujice koje ukazuju na sadržaj zaštićen autorskim pravima. Mininova je napravila drastičan zaokret, uklonivši više od milion torrent datoteka iz svog indeksa i omogućivši samo prijenose odobrenih korisnika. Rezultat je bio 99,3 posto manje bujica, broj preuzimanja dnevno samo 4 posto onoga što je bio prije, a promet na web-lokaciji odmah se smanjio za 34% i nastavio je opadati nakon toga.

Mininova alternative: 8 legalnih torrent mjesta za isprobati

U sljedećem desetljeću Mininova je riješila tužbu, ali nikad nije povratila svoju nekadašnju slavu. Do siječnja 2010. pala je s Alexandeva 100 najtraženijih web mjesta na ispod 1000 najboljih. Zaustavio se nekoliko godina, sve do travnja 2017., kada se mjesto službeno ugasilo. Tvrtka je priopćila da već nekoliko godina posluje sa gubitkom.

Mininova smrt sigurno nije završila mučenjem. Mnoge web stranice i dalje pomažu u indeksiranju i distribuciji sadržaja zaštićenih autorskim pravima i autorskim pravima. U ovom ćemo članku navesti nekoliko Mininova alternativa koje nude besplatne i legalne bujice.

Comparitech ne odobrava niti potiče kršenje ograničenja autorskih prava. Torrenting je savršeno legalni postupak preuzimanja i dijeljenja ako se pravilno koristi i koristi putem legalnih i službenih web stranica i usluga. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Prije nego što započnemo, nabavite VPN

Ako planirate torrenting datoteke, bilo one legalne ili ne, toplo preporučujemo da se prvo povežete s VPN-om. VPN kriptira sav internetski promet na uređaju i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru.

Mnogi davatelji internetskih usluga automatski pretpostavljaju da je sav BitTorrent promet loš. Kao odgovor, oni mogu ugasiti vašu propusnost ili čak obustaviti vašu uslugu. VPN skriva sadržaj vašeg internetskog prometa i odakle dolazi, tako da vaš davatelj internetskih usluga ne može diskriminirati BitTorrent preuzimanja i učitavanja.

VPN vas također štiti od loših aktera na BitTorrent mreži. Dok sadite i / ili podrivate datoteku, vaša je IP adresa izložena drugim korisnicima u roju ili vršnjaci koji prenose ili preuzimaju istu datoteku. IP adresa je dovoljna da vas haker usmjeri distribuiranim napadom uskraćivanja usluge (DDoS), pokrene brutalnu SSH napadu, stekne pristup vašem uređaju iskorištavanjem otvorenih portova ili pokretanjem usluga, a u nekim slučajevima pokrene i man- napada u sredini (MITM).

Kad se povežete s VPN-om, vaša stvarna IP adresa zamjenjuje se onom VPN poslužitelja, tako da vam hakeri ne mogu ciljati.

Naš najbolji preporučeni VPN za bujicu je ExpressVPN. Nudi sveobuhvatnu zaštitu, uključujući čvrstu enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, zaštitu od propuštanja DNS-a i prekidač za uklanjanje - nazvan „mrežna brava“ u jeziku ExpressVPN. Tvrtka ne čuva evidenciju vaše aktivnosti niti vašu IP adresu. Poslužitelji su optimizirani za velike brzine preuzimanja, a bujica se tolerira na svim poslužiteljima.

NAJBOLJI VPN ZA TORRENTIRANJE & P2P: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Ima veliku mrežu poslužitelja koji su precizno podešeni za brze veze. Jednostavne aplikacije za sve operativne sustave. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo vraćanja novca bez prestanka, tako da možete isprobati bez rizika.

Najbolje alternative Mininova

Sve dolje postavljene bujice nude isključivo legalne bujice, tako da ne morate puno brinuti da li slučajno nešto pirati.

Internetska arhiva

archive.org gusarski zaljev
Internet arhiva je neprofitna biblioteka besplatnih knjiga, filmova, softvera i glazbe, od kojih je većina dostupna putem BitTorrent-a. Ne samo da ćete pronaći obilje besplatnog i legalnog sadržaja, već ćete ga pomoći prenijeti drugim korisnicima i održavati sadržaj živim. Preko 2 milijuna različitih datoteka, web stranica, filmova i još spremnije za bujice putem ove web stranice. Bilo koji torrent klijent će raditi.

Torenti javnih domena

bujice javnih domena alternative gusarske torrent alternative
Ako ste ljubitelj starih filmova, torenti javnih domena pokrili su vas. Na popisu je gotovo 1000 filmova koji su dostigli kraj svojih autorskih prava i dostupni su putem BitTorrent-a.

Legiti bujice

zakonite bujice gusarske alternative torrent alternative
Legit torrenti pomažu vam da pronađete veliki izbor softvera, igara i filmova koji su besplatno dostupni.

Vuze

vuze gusarsku uvalu
Možda poznajete Vuze BitTorrent klijent, ali nudi i legalnu uslugu dijeljenja datoteka. Usredotočuje se na video zapise i filmove kategorizirane po žanru.

Vodo

Vodo je web mjesto pokrenuto 2009. godine posvećeno indie filmovima i filmovima u javnoj domeni. Većina sadržaja je besplatna za preuzimanje putem torenta.

bt.etree.org

Ako volite glazbene zapise uživo, bt.etree.org je mjesto za vas. Ima tonove besplatnih za snimanje uživo svih vrsta glazbenika, ali posebno je velik na jam bendovima poput Grateful Dead i Phish.

Akademske bujice

Akademske torrente je spremište za velike akademske skupove podataka koje možete preuzeti putem BitTorrent-a. Sponzorira ga niz najboljih sveučilišta i znanstvenih institucija.

Linux Tracker

Ljubitelji besplatnog i otvorenog koda softvera naći će puno ljubavi u Linux Trackeru. Naći ćete na tone besplatnog softvera, od cijelih operativnih sustava do programa za uređivanje fotografija.

Torrent mjesta koja treba izbjegavati

Dolje navedena web mjesta snažno se usmjeravaju prema piratskom sadržaju. Iako je moguće pronaći datoteke koje ne krše autorska prava, preporučujemo da izbjegavate ove torrent tragače kako biste ostali na desnoj strani zakona.

  • Gusarski zaljev
  • Kickass bujice
  • Torrentz
  • ExtraTorrent
  • RARBG
  • YTS.AG
  • Torrentz2

Ovaj popis nije sveobuhvatan, a sigurno je još nekoliko bujica. U pravilu, ako se čini da je predobro da bi bilo istinito, vjerojatno jest.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector