Možete li dobiti Kodija za Rokua? Evo kratkog načina za Kodi na Roku za 2018. godinu

Roku je pristupačni uređaj za streaming videa koji možete povezati s televizorom. Lako je ustati i trčati te dati pristup kvalitetnom sadržaju poput filmova, TV emisija i sporta. Roku televizori imaju funkcionalnost Roku uređaja koji je izravno ugrađen u njih.

instalirati Kodi na Roku

Uz plaćeni sadržaj, Roku nudi pristup uzorku besplatnog sadržaja. Kanali poput Crackle, Reuters TV i Tubi TV osigurat će da se zabavljate i bez plaćene pretplate. Ako želite dobiti pristup još više sadržaja, možda biste trebali razmotriti pokretanje Kodi 17 na Roku-u.

Nažalost, za Roku nema dostupne službene aplikacije Kodi, ali možete koristiti zrcaljenje na zaslonu da biste Kodi prebacili na televizor s određenim Roku uređajima. Pratite kako biste saznali kako!

Što je Kodi?

Kodi je besplatna, open source aplikacija za uređivanje medija koju je razvila XBMC Foundation. Dostupan je za širok raspon uređaja poput Windows i Mac računala, Android uređaja, iOS uređaja, Raspberry Pis i mnogih drugih. Kodi možete povoljno upravljati daljinskim upravljačem ili gamepadom za strujanje audio i video zapisa iz različitih izvora.

Prije nego što započnete: Upotrijebite VPN pomoću Kodi-ja

Streaming sadržaja kroz neke Kodi dodatke neki davatelji internetskih usluga možda neće dopustiti. Ako je to slučaj, vaš davatelj internetskih usluga možda će vam pokušati ograničiti pristup internetu. To bi se moglo dogoditi ili u obliku smanjenih brzina interneta ili, što je ekstremnije, potpuni prekid vaše veze.

Da biste to spriječili, preporučujemo da se povežete s VPN-om. VPN-ovi maskiraju vaš internetski identitet, čineći da se čini da pristupate internetu s lokacije koja nije mjesto gdje ste zapravo.

Osim toga, VPN-ovi omogućavaju pristup geo-ograničenom sadržaju i štite vašu internetsku privatnost.

Streaming zahtijeva puno propusnog opsega što znači da je elastičan VPN pružatelj od presudne važnosti. IPVanish je naša preporučena opcija. To je popularan izbor u Kodi zajednici koji će udovoljiti visokim zahtjevima mrežnog strujanja, osim što će vam pružiti sigurnu, privatnu vezu.

Iz naših testova, IPVanish surađuje sa svim Kodi dodacima. Ako želite drugu opciju, slobodno pogledajte cijeli popis preporučenih Kodi VPN usluga.

Imajte na umu da ćete morati imati vaš VPN instaliran na uređaju sa kojeg zrcalite.

Upozorenje: Naši čitatelji mogu uštedjeti 60% na godišnjem IPVanish planu ovdje.

Comparitech ne odobrava niti potiče kršenje ograničenja autorskih prava. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Kodi v17.3 „Krypton“ je najnovija stabilna inačica Kodija dostupna za preuzimanje.

Kako instalirati Kodi na Roku: Kompatibilni uređaji za zrcaljenje zaslona

Zrcaljenje zaslona trenutno je jedini način da se Kodi postavi na Roku. To je zato što Rokuova operativni sustav i pravila o aplikacijama sprječavaju da Kodi bude instaliran na uređaj. Roku je nedavno također teško provalio na privatne kanale, tako da je instaliranje bilo kojeg kanala izvan onih koji su službeno ponuđeni putem Rokuove trgovine aplikacija postalo gotovo nemoguće.

Kao takav, morat ćete koristiti opciju za prikaz zaslona koju vam nudi Roku, a koja omogućuje dijeljenje zaslona s različitih uređaja na Roku. Također ćete morati osigurati da uređaj koji koristite ima kompatibilnu značajku zrcaljenja zaslona.

Roku uređaji

Sljedeći Roku uređaji podržavaju zrcaljenje zaslona:

 • Roku 4 Model 4400: Softver v5.6 i novije verzije
 • Roku 3 Model 4200, 4230: Softver v5.6 i novije verzije
 • Roku 2 Model 4210: Softver v5.6 i novije verzije
 • Roku Streaming Stick Model 3500, 3600: softver v5.6 i noviji
 • Roku TV: Softver v6.2 i novije verzije (Trenutno na većini Roku TV-a. Ostali Roku televizori dobit će značajku zrcaljenja zaslona u budućem ažuriranju softvera)

Uređaji s kojih možete strujati

Android uređaji

Napominjemo da prilagođeni ROM-ovi nisu podržani. Sljedeće su točke također relevantne:

 • Hardver mora podržavati zrcaljenje zaslona
 • Podržani su samo Android 4.4.2 i novije verzije

Windows mobilni uređaji

Imajte na umu sljedeće zahtjeve uređaja:

 • Hardver mora podržavati zrcaljenje zaslona
 • Podržani su Windows Phone 8 i noviji

Windows 8 ili Windows 10

Imajte na umu sljedeće zahtjeve uređaja:

 • Hardver mora podržavati zrcaljenje zaslona
 • Podržani su operativni sustav Windows 8.x ili Windows 10

Kako ogledati Kodi na svoj Roku uređaj

Omogućite zrcaljenje zaslona na vašem Rokuu

Na svom Roku uređaju s lijevog navigacijskog izbornika napravite sljedeće:

 • Ići postavke > Sustav.
 • Ići Zrcaljenje zaslona.

Osigurajte to Omogući zrcaljenje zaslona je provjereno.

Roku preporučuje da vaš Roku player i telefon ili mobilni uređaj budu povezani na istu bežičnu mrežu.

Da biste provjerili bežičnu mrežu na koju je Roku povezan,

 • Ići postavke.
 • Ići Mreža.
 • Ček Bežična veza (Wi-Fi).

Posjetite Rokuovu web stranicu kako biste saznali više o strujanju s vašeg uređaja.

Zrcalo na zaslonu sa vašeg uređaja

Postupak zrcaljenja zaslona vašeg uređaja (koji se također naziva lijevanje) razlikuje se između uređaja, ali mi ćemo dati opći pregled kako to funkcionira na svakoj platformi. U svakom slučaju, za najbolje rezultate je najbolje biti spojen na istu bežičnu mrežu.

Android

Na Androidu, podizbornik koji omogućuje postavljanje zrcaljenja na drugom uređaju zove se različitim imenima, ovisno o proizvođaču uređaja. Zrcaljenje zaslona vašeg uređaja može se pronaći na područjima kao što su:

 • mreže
 • Prikaz
 • Veza
 • Povezivanje

Nakon što pronađete odgovarajući podizbornik, možete potražiti stvarnu opciju zrcaljenja zaslona. To će vam omogućiti da pronađete uređaje na koje se možete povezati. Zrcaljenju zaslona daju se i razna imena na temelju proizvođača Android uređaja. Neki od njih su:

 • Miracastom
 • HTC Connect
 • Cast
 • Bežični zaslon

Na primjer, pogledajte kako izgleda opcija zrcaljenja na LG G4 s Androidom 6.0.

LG_G4_Example

Ovdje je i primjer LG Nexus 5 koji radi na Androidu 6.0.

nexus5_example

Windows Mobile

Na Windows Mobile uređajima morat ćete prikazati svoj projekcijski izbornik iz postavke izbornik. Odaberite projicirajte moj ekran opciju i od tog trenutka trebali biste moći brzo ustati i pokrenuti se.

Windows

U sustavu Windows 10 najbrži način za postavljanje jest pokretanje softvera Akcijski centar i odaberite Spojiti. Od tamo biste trebali moći odabrati svoj Roku uređaj.

windows10_action_center

Svi uređaji

Nakon što pronađete mogućnosti koje odgovaraju vašem uređaju, potražite svoj Roku uređaj, povežite se s njim i odatle ćete moći uživati ​​u Kodi-ju! Više o načinu postavljanja možete saznati na web lokaciji Roku.

Imajte na umu da ćete imati mogućnost otkazati dolazne veze na vašem Roku-u ako to želite.

Roku Mikea Mozarta licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 50

Adblock
detector