Најбоље алтернативе Гроовесхарк и Лимевире у 2020. години

слушалице

Лимевире је искључен 2010. године, а од тада су музичари који су преузели музику веома недостајали. Након дуге борбе против суда, децентрализована услуга дељења музике ускоро се неће вратити. Сада је кренуо путем својих претходника Казае, Морпхеуса и оригиналног Напстера.

Слично томе, Гроовесхарк је такође подлегао законском надзору након што је корисницима омогућио да преносе музику заштићену ауторским правима. Упркос шачици клонова и покушајима оживљавања под различитим именима, служба није успела да васкрсне. Беатс Мусиц је сада такође изостао, али из пословних разлога а не правних.

Срећом, постоји доста легалних алтернатива Гроовесхарк и Лимевире где можете бесплатно преносити музику или јефтино. Саставили смо листу 13 најбољих бесплатних алтернатива за стреаминг музике у 2017. години.

Многи од ових веб локација и апликација су са геолошким закључавањем, што значи да је услуга у целини или одређеним нумерама и извођачима из њихових каталога може приступити само из одређене земље или земаља, у ком случају ће вам требати ВПН. Споменули смо у доњим описима уколико такво ограничење постоји.

Спотифи

спотифи
Спотифи би могао да буде најпопуларнији светски онлајн сервис за стриминг музике. Бесплатно је са огласима, а корисници на радним површинама могу да слушају било коју песму или извођача који одаберу. Корисници мобилне телефоније могу да искористе предност Спотифи апликације, али могу да слушају само листе репродукције на насумичним местима. Плаћена верзија уклања огласе, омогућава локално преузимање, побољшава квалитет звука и омогућава мобилним корисницима да одаберу одређене песме и извођаче.

Иако је Спотифи доступан у већини земаља, не прати се сва његова музика. Одређени нумери и извођачи ограничени су на одређене регионе у складу са уговорима о лиценцирању садржаја. Ако путујете ван земље у којој сте регистровали свој рачун, Спотифи вам омогућава само да наставите да користите свој рачун 14 дана пре него што сте приморани да мењате своју земљу и, на тај начин, којој музици имате приступ.

Корисници ВПН-а могу лако да прекрију ово ограничење повезивањем са сервером у матичној земљи пре покретања програма. Нема потребе да ВПН буде укључен након фазе пријаве.

Такође видети: Најбољи ВПН-ови за Спотифи

Пандора

пандора
Интернет радио Пандора постоји већ дуго времена. За разлику од конкурентових препоручних механизама који само упоређују плеј листе наслућених слушалаца како би пронашли музичке предлоге, Пандора је изграђена на пројекту музичког генома. Пандора тим заправо категорише музику на основу низа променљивих како би научио и пронашао музику у којој њен слушатељ ужива. Бесплатни корисници добиће огласе и имају неколико ограничења: шест прескакања по сату и 72 прескакања икад током 24 сата. Корисници мобилних уређаја могу да слушају највише 40 сати месечно.

Пандора је службено доступна само у Сједињеним Државама. Некада је од корисника захтевао да уносе амерички поштански број како би се пријавили, али сада одређује локацију према ИП адреси уређаја. ВПН корисници лако могу добити америчку ИП адресу повезивањем са сервером у Сједињеним Државама пре него што учитају веб локацију или покрену апликацију.

Такође видети: Најбољи ВПН-ови за Пандору

Соундцлоуд

соундцлоуд
Соундцлоуд је популарна платформа и за уплоадере и за стреаминг свих врста звука. Не постоје заиста нека ограничења за слушање осим повременог оглашавања. Иако можете пронаћи популарну музику на Соундцлоуду-у, она обично не траје дуго пре него што је снимљена због разлога ауторских права. Ипак, популарна је широка платформа за уметнике да комуницира са фановима постављајући ремиксе, демонстрације и ексклузивне нумере. Велики губици за компанију довели су до великих отпуштања особља, што доводи у питање Соундцлоуд будућност, али компанија проматра нови круг финансирања и обезбеђује фановима да овде остану.

Отпремачи су ограничени са неколико фактора, укључујући број нумера, дужину записа и величину датотеке. Премиум претплата уклања или продужава та ограничења при преносу и омогућава локално преузимање.

Хипе Мацхине

хипем
Избор уредника! Хипе Мацхине је платформа за откривање музике која обједињује нове записе из музичких блогова широм интернета. Услуга је донекле курирана и омогућава корисницима да креирају три листе репродукције својих омиљених нумера. Иако се нека од најпопуларнијих музика на крају уклања због ограничења ауторских права, већина је доступна на неодређено време. Корисници могу да прате блогове, извођаче и друге кориснике како би били у току са тек објављеним нумерама, од којих се многи не могу наћи на већим комерцијалним стреаминг сервисима попут Спотифи.

Хипе Мацхине нема реклама или ограничења за било кога на свету. Преживљава од донација слушалаца, а донатори добијају ексклузивни списак песама које је бирао запослени.

Деезер

деезер
Деезер је француски сервис за стримање музике који је прерасо у ширину света. Само је неколицина земаља искључена, али оне су велике: Кина и Индија су међу њима. Деезер нуди 30-дневно неограничено бесплатно пробно раздобље, али након тога корисници морају платити претплату. Омогућује преузимање својих 40 милиона нумера са главних издавача, укључујући ЕМИ, Сони, Универсал Мусиц Гроуп и Варнер Мусиц Гроуп.

Ако сте у некој од земаља у којој Деезер није доступан, можете скинути географска ограничења ВПН-ом. Једноставно се повежите на ВПН сервер у земљи у којој су доступни Деезер и извођач кога желите да слушате и тада можете да слушате садржај свог срца.

Бандцамп

бандцамп
Бандцамп се првенствено бави независним извођачима који могу креирати „мицроситес“ за учитавање и дељење своје музике директно са фановима. Све нумере могу се бесплатно преносити на веб локацији уз опцију куповине и преузимања за прилагодљиву цену. Неки извођачи дозвољавају да се њихова музика преузме бесплатно. Доступне су и иОС и Андроид апликације.

Пјесме у Бандцамп-у нису закључане са земљом за одређене земље, али за плаћање ће бити потребан ПаиПал рачун или кредитна картица која користи америчке, канадске или аустралијске доларе, британске фунте, јапански јен или евре.

Гоогле Плаи музика

гоогле плаи мусиц
Гоогле Плаи музика комбинује неколико различитих музичких модела на мрежи у једној апликацији. Корисници могу да учитају своје постојеће музичке библиотеке у облак, до 50 000 нумера, које могу да се стримују на било који уређај. Ако имате постојећу локалну библиотеку коју желите да слушате, то би могла бити добра опција. Песме се могу купити део и а иТунес, а не рачунају се са границом од 50 000. Корисници у Сједињеним Државама, Канади и Индији имају приступ радио-функцији која је у стилу Пандора, а која омогућава до шест прескока на сат и укључује огласе. Ако нисте у једној од тих земаља, мораћете да употребите ВПН и пребаците државу свог Гоогле Плаи налога како бисте приступили радио функцији.

Плаћена верзија омогућава преношење на захтев из библиотеке од 40 милиона песама без реклама или прескакања ограничења. Корисници могу преузети своју музику за локалну репродукцију. У понуди је суђење од 30 дана.

иХеартРадио

ихеартрадио
иХеартРадио комбинује радио кустоса у стилу Пандора са традиционалним радио станицама. Преко 800 локалних радио станица уживо из главних радиодифузних група може се преслушати путем веб локације или апликација. Огроман спектар уређаја подржава иХеартРадио апликације, укључујући паметне телефоне, кутије за стриминг медија, играће конзоле, гласовне помоћнике, паметне телевизоре, носиве уређаје и аутомобиле. Премиум музичка услуга на захтев доступна је у облику иХеартРадио Плус.

иХеартРадио је доступан у Сједињеним Државама, Канади, Аустралији и Новом Зеланду. Слушаоци изван тих земаља могу употребљавати ВПН да открију своју локацију и добију приступ услузи.

Ласт.фм

ласт фм
Ласт.фм нажалост више не емитује музику на захтјев, а култивирани интернет радио сервис доступан је само у Сједињеним Државама, Великој Британији, Њемачкој, Канади, Ирској, Аустралији, Новом Зеланду и Бразилу. Ласт.фм користи ваше постојеће библиотеке музике да изгради профил вашег музичког укуса и „помери се“ до дневника нумера које су затим користили за препоруку музике. Препорученим листама за репродукцију можете приступити путем других сервиса за стриминг музике попут Деезер и Спотифи. У основи, то је музичка друштвена мрежа.

Корисници изван горе наведених земаља могу користити ВПН да добију локалну ИП адресу и деблокирају услугу.

Микцлоуд

микцлоуд
Микцлоуд се фокусира на аудио садржај креиран од корисника, а не на лиценциране музичке нумере. То укључује ДЈ миксеве, радио емисије и подкастове. Не постоји ограничење величине датотеке или ограничења преслушавања, мада је за учитавање потребна регистрација. Не постоји премиум слој према времену писања.

Корисници могу да прегледавају записе преко веб локације, апликација за иОС и Андроид или апликација друштвених медија на Фацебооку и Гоогле+. Не постоје географска ограничења.

Слацкер Радио

слацкер радио
Слацкер Радио има професионално кусиране радио станице у истом смислу као и Пандора. Бесплатни налози су подржани огласима, а прескакање је ограничено. Плус корисници добијају неограничене прескакање и без реклама. Премиум корисници могу да слушају одређене нумере на захтев и креирају сопствене листе репродукције.

Услуга је доступна на вебу, иОС-у и Андроиду у САД-у и Канади. Ако сте у иностранству, можете да користите ВПН да бисте добили америчку или канадску ИП адресу и приступили услузи.

Плима и осека

плимна
Вољели или мрзили, Тидал је ту да остане. ХД музичка услуга добија прве снимке на многим новим албумима пре него што су свој дебитантски деби представили на Спотифи и другим платформама. То је у потпуности премиум услуга која има квалитет и без губитака и без губитака. У понуди је 30-дневно бесплатно пробно раздобље након којег претплата кошта 9,99 УСД или 19,99 УСД мјесечно, у зависности да ли желите да се преноси без губитака или не. Претплатници на спринт могу добити бесплатно шест месеци плиме.

Плима је доступна у 52 земље. Ако нисте ни на једном од њих, можете користити ВПН да бисте лажно открили локацију.

Аппле Мусиц

јабучна музика
Док иТунес омогућава корисницима да купују музику и поседују лиценцу за све песме које плаћају у недоглед, Аппле Мусиц је сервис за стриминг заснован на претплати који је сличнији Спотифи Премиум-у. Нема бесплатног нивоа, али претплатници могу добити три месеца бесплатног пробног периода. Након тога стандардна цена је 9,99 долара месечно. Услуга је доступна у преко 100 земаља на иОС-у, МацОС-у, Виндовс-у, Андроид-у и неким стриминг медијским кутијама и паметним телевизорима.

Ако је ваша земља довољно несретна да бисте били изостављени, знајте да једноставно коришћење ВПН-а неће бити довољно за деблокирање услуге као и други на овој листи. Биће вам потребна адреса и начин плаћања који одговара вашој ИП адреси.

„Слушалице“ компаније флаттоп341 лиценциране под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

Adblock
detector