Најбољи ВПН за бујице према Реддит корисницима (бесплатно и плаћено)

Најбољи ВПН за бујице према корисницима Реддит-а

Ако постоји једна ствар коју Реддиторс воле изнад свега, то је приватност. Реддитов дизајн наглашава анонимност својих корисника захтевајући врло мало информација за пријаву. Стога не би требало бити изненађење да многи Реддиторс, а посебно они који врше торрент, такође користе и препоручују ВПН (Виртуал Привате Нетворкс). Иако на тржишту постоји преко 100 ВПН-а, корисници Реддита препоручују само малу шаку њих.

реддит торрент впнсИзвор: Реддит

Прошли смо кроз неколико форума популарних међу Реддиторс-ом који врше торрент, желећи да одговоримо на једноставно питање: Који је најбољи ВПН за бујице, према Реддит корисницима? Реддиторс имају неке ВПН-ове које воле (а неке мрзе), али за мучење постоји један јасан победник.

ТЛ; ДР: НордВПН је највише прихваћен на Реддиту

Ако претражујете преко Реддита, вероватно ћете наћи овде другачије наведене ВПН-ове. Међутим, служба о којој се прича већина за бујице је НордВПН.

реддит торрент впнс нордвпнИзвор: Реддит

То не значи да је то једини ВПН сервис који тренутно препоручују Реддит корисници. Приватни приступ интернету (ПИА) и Муллвад се такође често спомињу међу Реддиторима који бују. Међутим, наша анализа Реддит форума који су популарни међу торрент корисницима констатује да се НордВПН спомиње најчешће и са великим бројем позитивних препорука тренутних корисника.

Зашто бирати НордВПН за бујице?

Услуга нуди преко 5500 сервера у 60 земаља. Било који сервер се технички може користити за торенте, али НордВПН је јединствен по томе што нуди наменске П2П сервере. Ови сервери помажу у максималном повећању брзине преузимања истовремено одржавајући очекивани ниво мрежне сигурности. 

реддит торрент впнс нордИзвор: Реддит

НордВПН такође нуди заштиту корисника од открића са строгом политиком без записивања. Ниједна ваша мрежна активност путем услуге се не одржава.

Оно што је најважније, НордВПН се добро интегрише са торрент клијентима како би вам осигурао и одржао анонимност кроз бујице мрежа. Услуга маскира вашу ИП адресу повезујући вас са својим сигурним серверима преко приватног ВПН тунела. Такође задржава функције, попут прекидача за искључивање и заштите од цурења ДНС-а, како би се осигурало да ваша истинска локација не процури док сте повезани на ВПН.

НордВПН чак укључује функцију која вам омогућава да одаберете одређене апликације које желите да покријете својим прекидачем. То ће блокирати приступ интернету апликацијама које одредите (као што је торрент клијент) ако нешто није у реду са вашим ВПН-ом.

реддит торрент впнс нордИзвор: Реддит

НордВПН окупља неколико кључних технологија које помажу у постизању велике брзине преузимања за бујице. Као резултат тога, он је постао веома омиљен међу Реддит корисницима који бујице (а ни они нису стидљиви да изразе своју наклоност због тога).

реддит торрент впнс нордвпнИзвор: Реддит

Поред тога, НордВПН има својих пропуста у бујици. Наши редовно ажурирани тестови брзине утврдили су да НордВПН није најбржи ВПН на блоку. Међутим, брзине се разликују и просечну брзину можете повећати користећи сервер ближе вашој стварној локацији и одабиром мање гужве

Такође ћете повремено видети да неки Реддиторс критикују веће ВПН-ове попут НордВПН-а због тога што не нуде прослеђивање порта. У наставку ћемо детаљније разговарати о прослеђивању лука. Међутим, имајте на уму да иако прослеђивање порта може повећати брзину за преузимање, он такође чини вашу везу мање безбедном. 

НордВПН Купон уштедите 70% на трогодишњем плануДОБИЈЕЛИТЕ Попуст се аутоматски примењује

Чуо сам да се НордВПН бави копирањем података. Је ли то истина?

Како би одагнао те гласине: НордВПН не мигрира податке, упркос лажним гласинама које круже Реддитом. Компанија се бранила на свом блогу, док је независно истраживање потврдило да компанија није укључена у злогласне активности са подацима о корисницима. Свеједно, гласине су тешко убити на Реддиту, мада се многи корисници Реддита труде свим силама да ове гласине умиру..

реддит торрент впнс нордвпнИзвор: Реддит

Остали ВПН-и Реддиторс воле бујице

НордВПН је можда ВПН о коме се највише разговара и који се највише расправља за торрентинг, али то није једина опција. Приватни приступ интернету (ПИА), Муллвад, Виндсцрибе и ТорГуард су часне референце. Открили смо да се, када се торрент ВПН теме појаве на Реддиту, свака од њих често препоручује као НордВПН алтернатива и обично добија позитивне повратне информације и надоградње.

Реддиторс воле ПИА-ове ниске цене и проверене функције приватности

Приватни приступ интернету један је од највећих и најстаријих ВПН провајдера. Поред НордВПН и ЕкпрессВПН (који је веома омиљен за деблокирање стреаминг услуга), овај сервис има на хиљаде сервера доступних у десетинама земаља.

Тачније, ПИА има брзе сервере у 30 и више земаља, са преко 3.300 сервера. Такође садржи строгу политику записивања без евиденције, АЕС-256 енкрипцију, ДНС заштиту од цурења, велике брзине и неограничену пропусну ширину. 

Услуга је два пута испитана на суду, потврдивши да не води евиденције и у потпуности анонимира податке корисника.

реддит торрент впнс приватни приступ интернетуИзвор: Реддит

Срећом, ПИА се интегрише са популарним торрент клијентима како би осигурала да је ваша анонимност на мрежи сигурна, чак и ако апликација или ваша интернетска веза не успију..

реддит торрент впнс пиа приватни приступ интернетуИзвор: Реддит

Ако вам је апсолутно потребно прослеђивање порта са вашом ВПН опцијом, ПИА је добра и популарна алтернатива НордВПН. Услуга такође пружа упутства како да подесите прослеђивање порта док сте повезани на његове ВПН сервере.

Реддиторс воле Муллвадову брзину

У поређењу са приватним приступом интернету и НордВПН-у, Муллвад може изгледати као мали кандидат. Са 400+ сервера у нешто мање од 40 земаља нема онолико ресурса за избор. Међутим, компанија одржава високе стандарде за приватност и сигурност и чак користи бројеве налога који немају било какве личне идентификационе податке. Муллвад је такође један од јединих ВПН провајдера који вам омогућавају да дискретно плаћате физичким новцем, смањујући расположиви отисак идентитета. 

Као и код осталих служби, и Муллвад има строгу политику записивања и стандарде шифрирања војног ранга. Нажалост, Муллваду недостаје прекидач за заустављање (који ћете наћи код НордВПН или ПИА). Компанија нуди нека упутства на свом вебсајту како да га набавите, али ако желите комплетан пакет, Муллвад можда неће пружити управо оно што вам је потребно.

реддит торрент впнс муллвадИзвор: Реддит

Као и код ПИА-е, Муллвад такође омогућава прослеђивање портова користећи своју услугу. Услуга такође нуди упутства за прослеђивање порта преко својих сервера.

Реддиторс воле цену и брзину Виндсцрибе-а

Једна ствар коју ми препоручујемо против (а објашњавамо детаљније у даљем тексту) су бесплатни ВПН-ови. Међутим, увек постоји неколико изузетака од правила, а то укључује и Виндсцрибе. Ова услуга има бесплатну и плаћену опцију. Као што можете очекивати, бесплатна опција има ограничења података: 2 ГБ месечно или 10 ГБ месечно ако им дате своју адресу е-поште и друге информације. 

реддит торрент впнс виндцрибеИзвор: Реддит

Виндсцрибе такође није најсигурнија опција, али нуди неке од неопходних функција које ће вас заштитити током бујице. Редовно га спомињу они који бују, уз неколико негативних примедби о томе које бисмо могли да нађемо.

реддит торрент впнс виндцрибеИзвор: Реддит

Услуга нуди прекидач за убијање и прослеђивање портова за оне који требају сејати током бујице. Ако желите неограничену опцију, Виндсцрибе нуди годишњи план с ниским трошковима, опцију „Направи план“ која почиње од 1 УСД месечно и могућност куповине статичког ИП-а који одобрава прослеђивање портова. Такође ћете имати приступ свим серверима и локацијама сервера компаније Виндсцрибе.

Реддиторс воле функције ТорГуарда

Торгуард се не спомиње толико често као НордВПН или ПИА, али када се то догоди, обично се поставља као алтернатива овима. Реддиторс генерално препоручују ТорГуард за читав низ функција: прекидач килл, јаки стандарди шифровања, преусмеравање портова, строга политика записивања и 3000+ сервера у 50 земаља.

реддит торрент впнс торгуардИзвор: Реддит

Када се препоручује овај ВПН, често се препоручује заједно са Муллвадом.

реддит торрент впнс торгуардИзвор: Реддит

ТорГуард није најјефтинија опција, али услуга је често доступна са кодовима за попуст. 

Реддиторс универзално не воле и не верују бесплатне ВПН-ове

Поред анонимности, корисници Реддита воле да штеде новац. Као таква, тема бесплатних ВПН-а појављује се свако толико често. Они нови у ВПН-има имају тенденцију да поставе ово питање и то са добрим разлогом. На крају крајева, ако постоје добро плаћене опције за неки производ, сигурно постоје и добре бесплатне опције?

Са ВПН-овима то једноставно није случај.

реддит торрент впнс фрее впнсИзвор: Реддит

Иако вам могу уштедети новац, бесплатни ВПН-ови долазе са значајним ограничењима која их чине лошом заменом за плаћену опцију. Они су такође ноћна мора приватности за бујице, као што је приметио један корисник Реддита:

Реддит торрент впнс фрееИзвор: Реддит

Ово корисничко искуство помаже изузетно кључни разлог за избегавање бесплатних ВПН-ова: они обично немају одговарајућу заштиту приватности.

Поред тога, бесплатни ВПН-ови обично имају мале ограничења података и слабу пропусност, што их чини неупотребљивим за бујицу већине ствари. Такође, многи бесплатни ВПН-и зарађују прикупљањем и продајом корисничких података.

Шта је прослеђивање порта? Треба ли ми просљеђивање лука на торент?

Док тражите Реддит за савете о приватном и сигурном кориштењу бујице, можете наићи на термин „прослеђивање порта“. Већина искусних торрент корисника на Реддиту претпоставиће да знате шта то значи, па ће вам можда бити тешко добити јасно објашњење на Реддитовим форумима.

Једноставно речено, прослеђивање порта ствара сигурну везу између једног и другог удаљеног уређаја. На пример, можете да користите прослеђивање портова за даљинско повезивање са кућном сигурносном камером док сте изван куће. Процес се понекад назива позивањем телефонског броја помоћу екстензије - када се даљинско повежете с мрежом, стижете до тачне локације на тој мрежи, уместо да дођете до неплаћања на одређеној локацији (или порту). 

Повезан: Прослеђивање и покретање лука - Које су разлике?

Преусмеравање портова је проблематично за торрент, јер заобилази ватрозид који ваша ВПН услуга користи. То олакшава откривање вашег стварног идентитета на мрежи. Дакле, иако можете постићи веће брзине, преусмеравање портова такође смањује вашу сигурност. Такође, ВПН заштитни зидови углавном ометају сејање (дељење) на мрежи уместо да лупају (преузимају) из мреже.

Ипак, неке торрент мреже казниће вас смањењем брзине ако не додате и семе док преузимате бујице. У зависности од торрент мреже коју планирате да користите, можда ћете сматрати потребном да користите ВПН услугу са прослеђивањем портова да не бисте смањили брзине за преузимање. 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 89 =

Adblock
detector