Najbolje BearShare i iMesh alternative: Vodič za streaming i preuzimanje glazbe 2018. godine

Music P2P usluge Bearshare i iMesh sada su potpuno offline. Obje su usluge pružale korisnicima mogućnosti peer-to-peer za pronalaženje i preuzimanje glazbenih i audio datoteka svih vrsta. Osobito iMesh omogućuje korisnicima da pronađu i preuzmu plaćenu glazbu što joj daje neke osobito legalne funkcije. To je istaknuto 2004. kada je tvrtka platila RIAA četiri milijuna dolara i bilo mu dopušteno da posluje bez smetnji.

nose se i nude druge alternative

Međutim, s obzirom da su Bearshare i iMesh sada potpuno nedostupni, bivši korisnici možda traže alternativu. U stvari, nova istraživanja pokazuju da većina ljudi koji su posjetili BearShare i iMesh vjerojatno sada koriste legalne opcije za streaming glazbe. To je zato što postoji mnogo besplatnih i legalnih alternativa Bearshare i iMesh kojima se korisnici mogu obratiti za slušanje i preuzimanje glazbe putem interneta.

Za streaming glazbe upotrijebite VPN

Postoji strpljiva istina u uslugama streaminga: nijedna nije dostupna svugdje, pa čak i ako imate zakonsko pravo na pristup glazbi, možda nećete moći doći na svoje popise pjesama ako putujete u inozemstvo. Dobra virtualna privatna mreža ili VPN rješava taj problem.

VPN će zaobići vrstu blokova geografskog sadržaja koji postavljaju usluge poput Pandore, Spotify i YouTube Music. Spajajući vas na poslužitelj u zemljama u kojima su te usluge dostupne, možete slobodno i lako strujati bez ikakvih blokova za uslugu.

VPN-ovi također pružaju internetsku zaštitu od raznih sigurnosnih prijetnji, poput lopova podataka koji špijuniraju platne sustave ili brutalnim napadima koji omogućuju hakerima da provale u vaše računalo i ukradu podatke.

Od mnogih dostupnih opcija, preporučujemo ExpressVPN. Ne samo da ima poslužitelje u preko 90 zemalja širom svijeta, shvatit ćete da je dizajniran posebno kako bi vam omogućio pristup web lokacijama i uslugama poput Pandore.

Snimka zaslona početne stranice ExpressVPN

PROČITANJE ČITALA: Osigurajte 3 mjeseca besplatno uz godišnji plan ExpressVPN-a. To uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Najbolje BearShare i iMesh alternative

Ne dozvolite da vam nedostatak BearShare-a ili iMesh-a stane na put dobre glazbe! Evo najboljih alternativa za obje usluge koje će vam pružiti svu glazbu koju biste mogli poželjeti ili trebati.

Pandora

Veličina kataloga: 40 milijuna pjesama *

Načini plačanja: Besplatna podrška uz oglase ili minimalna 4,99 USD mjesečno pretplata bez oglasa

Pandora je, možda, vodeći put u besplatnom, legalno dostupnom streamingu glazbe, pokrenula 2000. godine sa idejom da bi korisnici željeli imati individualno izrađene glazbene stanice bez slušanja glazbe koja im se ne sviđa. Čak i nakon što je kompaniji godinu dana kasnije ponestalo novca u iznosu od dva milijuna dolara, osnivač je uvjerio zaposlenike tvrtke da rade besplatno dvije godine. S obzirom na to da tvrtka sada ima preko 81 milijuna aktivnih korisnika i imala je 1,6 milijardi dolara prihoda u 2016., držati se neplaćenih 2 godine vjerojatno je bila dobra ideja.

Pandora se može besplatno oglašavati za 4,99 USD mjesečno, ali ako želite preuzeti pjesme, trebat će vam pretplata od 9,99 USD mjesečno.

Nažalost za stanovnike koji nisu u SAD-u, Pandora je dostupna samo u SAD-u. Međutim, njegove metode blokiranja mogu se zaobići VPN-om, što će svakome omogućiti besplatno streamanje Pandore.

*Veličinu knjižnice Pandora teško je odrediti. Neki izvori prijavljuju negdje od 1,5 do 2 milijuna pjesama, dok drugi kažu da usluga ima pristup do 40 milijuna. Odlučili smo ići s većim brojem.

Spotify

Veličina kataloga: 35 milijuna

Načini plačanja: Besplatna podrška uz oglase ili pretplata bez oglasa 9,99 USD mjesečno

Pandora blizak natjecatelj, mnogi ljubitelji glazbe više vole Spotify jer možete puno više kontrolirati svoj popis pjesama nego Pandora. Međutim, besplatna verzija Spotifyja daleko je ograničena od ekvivalentne besplatne opcije Pandore, tako da će korisnici možda htjeti platiti za Spotify. Opcija uz plaćanje uključuje opciju za preuzimanje glazbe i ponošenje sa sobom u inozemstvo.

Pronaći ćete da je Spotify dostupan širom svijeta sa 180 milijuna korisnika. Postoje neke zemlje u kojima Spotify nije dostupan, uključujući Kinu. Ako putujete u Kinu ili živite u Kini, a želite pristupiti svom Spotify računu, trebat će vam VPN pristup.

plimski

Veličina kataloga: 52 milijuna pjesama

Načini plačanja: Minimalna 9,99 USD mjesečno pretplata

Poznato kupljen od Jay-Z-a 2015. godine, Tidal je glazbena aplikacija koja struji glazbu i ima zvučne i glazbene videozapise bez gubitaka. Usluga ima više od 52 milijuna pjesama, više od većine ostalih opcija za streaming glazbe na našem popisu Bearshare i iMesh alternative.

Najveći nedostatak Tida je cijena. Ne postoji besplatna opcija za Tidal. Umjesto toga, trebat ćete platiti 9,99 USD mjesečno ili 19,99 USD mjesečno za zvuk visoke vjernosti bez gubitaka. Također možete preuzeti svoju glazbu s bilo koje razine pretplate.

Srećom, Tidal je dostupan u preko 50 zemalja, ali ako živite u ili putujete u većinu Afrike, veći dio Azije ili Rusije, nećete moći pristupiti usluzi bez zaobilaznice..

YouTube glazba

Veličina kataloga: Nepoznato, ali veliko *

Načini plačanja: Besplatna podrška uz oglase ili pretplatu od 9,99 USD mjesečno

YouTube glazba postoji tek od 2015. godine, ali usluga je pravi konkurent na tržištu strujanja glazbe. Usluga većim dijelom omogućuje pristup čitavoj glazbenoj biblioteci YouTubea, ali ima i svoju biblioteku koja posjeduje glazbene zapise. To znači da je ukupan broj naslova dostupnih na usluzi YouTube Music posebno teško izmjeriti, posebno imajući u vidu da u tom smislu kompanija ne pruža nikakve konkretne detalje.

Besplatno možete reproducirati pjesme određenog izvođača ili reproducirati "radijsku" verziju s pjesmama sličnih zvučnika. To zapravo čini boljim od Pandore na licu jer Pandora neće dopustiti da se držite samo jedne pomoći jednog umjetnika bez plaćanja premije.

Ako platite premiju (YouTube Red), svoje pjesme možete primati kao zvučne zapise i preuzimati pjesme.

Iako je YouTube dostupan u gotovo svim zemljama na planeti, YouTube Music nije. Bez zaobilaznice aplikacija je dostupna samo u Australiji, Austriji, Kanadi, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Meksiku, Novom Zelandu, Norveškoj, Rusiji, Južnoj Koreji, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

* YouTube glazba ne oglašava svoju veličinu biblioteke. No, budući da kombinira svu YouTube glazbenu biblioteku s licencama izdavačkih kuća, to je potencijalno najmasovnija opcija.

Amazon Music

Veličina kataloga: 2 milijuna do 40 milijuna (ovisi o razini pretplate)

Načini plačanja: Zahtijeva minimalno članstvo u Amazon Prime (99 USD / godišnje) ili 7,99 USD / mjesečno za Amazon Music Unlimited

Amazon nastavlja svoj dugačak pohod prema prstima u svim stvarima vezanim za medije. Amazon Music također je pomalo čudovište. Korisnici mogu reproducirati „radijske“ streamove različitih žanrova ili različitih izvođača. Naravno, ako želite doživljaj kuriranja, morat ćete nadograditi na Amazon Music Unlimited.

No, ovo je smjer: Amazon Prime pristup glazbi je vrlo dostupan i veličina biblioteke je ograničena. Ako zaista želite cijelu knjižnicu i najbolje značajke iz Amazon Music-a, trebat će vam 7,99 USD mjesečne pretplate. Amazon Music je također vrlo ograničen tamo gdje je dostupan. Samo oni na američkom i američkom teritoriju mogu mu lako pristupiti.

Glazba Google Play

Veličina kataloga: 40 milijuna

Načini plačanja: Besplatna podrška uz oglase ili minimalna 9,99 USD mjesečno pretplata

Da, YouTube glazba je u vlasništvu Googlea, a Google Play glazba odvojena. Ili je? Postoje dokazi da je Google u procesu spajanja Google Play Glazbe sa YouTube Glazbom, pa ćemo ovdje navesti samo činjenicu da postoji Google Play glazba i da ima glazbu koju možete kupiti ili strujati mjesečno pretplata 9,99 USD mjesečno ili 14,99 USD mjesečno za "obiteljski" račun za do 6 osoba.

Apple Music

Veličina kataloga: 45 milijuna

Načini plačanja: Minimalna 9,99 USD mjesečno pretplata

Pozitivno gledano, Apple Music je možda jedna od boljih opcija za Mac i iOS korisnike. Dobro se integrira sa svim Appleovim ostalim uslugama i uređajima, tako da nekako nije pametno. Negativni dio je taj što će vas koštati više, kao i gotovo sve iz Applea. Tvrtka nudi pomalo velikodušna 3 mjeseca besplatno, ali nakon toga, ili platiti ili krenuti dalje.

Napster

Veličina kataloga: 30 milijuna

Načini plačanja: Minimalna 4,99 USD mjesečno pretplata

Ne, niste putovali natrag u prošlost. Napster stvarno se i dalje postoje, a za razliku od BearShare-a ili iMesh-a, on je zapravo stavio svoju P2P prošlost iza sebe i razvio potpuno legitiman streaming servis. Nažalost, ovdje nema besplatnog streaminga, pa Napster nije baš usluga besplatnog za preuzimanje i streaming glazbe koja je bila u to doba. Ipak, za 4,99 USD mjesečno Napster bez problema pobjeđuje Pandoru zahvaljujući neograničenim preskočenjima.

Napster je dostupan u većini europskih i sjevernoameričkih zemalja, kao i nekoliko zemalja Južne i Srednje Amerike. Ako živite ili putujete bilo gdje drugo i trebat će vam VPN za pristup vašem računu.

SoundCloud

Veličina kataloga: 120 milijuna (30 milijuna premium pjesama)

Načini plačanja: Minimalna 4,99 USD mjesečno pretplata

SoundCloud ima najviše dostupnih pjesama u svojoj biblioteci od bilo koje druge pravne opcije. Primarni razlog za to je taj što je usluga započela kao mjesto gdje su umjetnici za indie i underground glazbu dobili svoju platformu. Sada putem SoundClouda možete dobiti veliki broj poznatih umjetnika i izdavača.

Usluga je besplatna, ali postoje mogućnosti plaćanja ako želite preuzeti glazbu ili slušati izvan mreže, morat ćete platiti pretplatu, počevši od 4,99 USD mjesečno. Tih 30 milijuna "premium" zapisa (vrhunski glazbeni izvođači) trajno su dostupni samo ako plaćate pretplatu od 9,99 USD mjesečno.

Oni u SAD-u i na njenim teritorijima, nekoliko europskih zemalja, Australiji, Novom Zelandu i Kanadi mogu uživati ​​u SoundCloudu. Svi ostali morat će ili koristiti drugu uslugu ili koristiti VPN da bi zaobišli blokiranje geografskog sadržaja.

Hype Machine

Niste raspoloženi za pretraživanje mnogo različitih glazbenih web-mjesta za željenim stvarima? Najbolja BearShare i iMesh alternativa možda je samo mjesto za indeksiranje.

Hype Machine je poput Google pretraživača glazbe. Indeksira zapise sa stotina glazbenih web mjesta i omogućuje vam da točno znate gdje možete pronaći pjesme koje želite. Ako ništa drugo, Hype Machine može biti tamo gdje želite ići prvi ako tražite određene zapise.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Adblock
detector